8/1/10

Μια ΜΚΟ πίσω από το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια !!!

Όπως γνωρίζετε, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επεξεργάστηκε επί διετία σχέδιο «Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» με σχετική αιτιολογική έκθεση. Η παρούσα πρόταση – αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας www.hlhr.gr συγκροτεί ένα συνεκτικό σώμα κανόνων το περιεχόμενο των οποίων είναι απολύτως ευθυγραμμισμένο με τις προκλήσεις της παρούσας συγκυρίας που βιώνει η Ελλάδα στην εποχή της μετανάστευσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Βαλαωρίτου 12, 10671, Αθήνα, τηλ. 210 3613117, φαξ. 210 3634437, e-mail: hlhr@hlhr.gr, www.hlhr.gr
Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2009

Προς : Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Γιάννη Ραγκούση

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (www.hlhr.gr,)σας συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων σας και επιθυμεί με την παρούσα επιστολή να θέσει υπόψη σας την οπτική της Ένωσής μας σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου σας. Εν συνέχεια, εφόσον αυτό κριθεί ανά περίπτωση χρήσιμο από εσάς, η Ένωση μας δύναται να παρέχει με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί αναγκαίος τη συνδρομή της για την αναμόρφωση του υπάρχοντος νομοθετικού και οργανωτικού πλαισίου για τα ζητήματα μετανάστευσης και ιθαγένειας.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη είναι η πρώτη οργάνωση που ιδρύθηκε στην Ελλάδα με αντικείμενο την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Από το 1953 έως και σήμερα (με το αναγκαστικό διάλειμμα της δικτατορίας) επιδιώκουμε, με τεκμηριωμένες δημόσιες παρεμβάσεις, να προάγουμε τις εγγυήσεις του Δημοκρατικού Κράτους Δικαίου στη χώρα μας σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη βέβαια ευαισθησία στα θέματα της αρμοδιότητάς σας.

1. Ιθαγένεια
Όπως γνωρίζετε, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επεξεργάστηκε επί διετία σχέδιο «Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» με σχετική αιτιολογική έκθεση. Η παρούσα πρόταση – αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας www.hlhr.gr συγκροτεί ένα συνεκτικό σώμα κανόνων το περιεχόμενο των οποίων είναι απολύτως ευθυγραμμισμένο με τις προκλήσεις της παρούσας συγκυρίας που βιώνει η Ελλάδα στην εποχή της μετανάστευσης. Οι προτεινόμενοι κανόνες είναι κοινωνικά επιβεβλημένοι, δίκαιοι και πολιτικά εφικτοί.
- Είναι κοινωνικά επιβεβλημένοι καθώς το όλο κανονιστικό πλαίσιο κτήσης και αφαίρεσης της ελληνικής ιθαγένειας όπως αποτυπώνεται στον εν ισχύ ΚΕΙ αντανακλά ιστορικούς όρους οι οποίοι απλώς έχουν παρέλθει.
- Είναι δίκαιοι διότι στον ΚΕΙ σήμερα επιβιώνουν διατάξεις που δύσκολα αντέχουν σε μια αξιακή αναμέτρηση με το κράτος δικαίου και για το λόγο αυτό προτείνουμε την αντικατάστασή τους ή απλώς την κατάργησή τους.
- Τέλος, οι προτεινόμενοι κανόνες είναι πολιτικά εφικτοί διότι δεν παρακάμπτουν την ιστορική πολιτειακή παράδοση πάνω στην οποία έχει δομηθεί το ελληνικό δίκαιο ιθαγένειας, στο σύνολό του.
Περισσότερο από οποτεδήποτε, έχει, κατά την άποψή μας, σημασία οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης να εκβάλουν σε μια συνολική μεταρρύθμιση του ελληνικού δικαίου της ιθαγένειας. Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία. Οι πολιτικές συνθήκες είναι ώριμες για μια εφ’όλης της ύλης τομή του υπάρχοντος δικαίου ιθαγένειας. Επί μέρους ρυθμίσεις για τη δεύτερη γενιά είναι ευπρόσδεκτες, αλλά αποσπασματικές εφόσον δεν ενταχθούν σε έναν συνολικό πολιτικό προγραμματισμό αλλαγής του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας. Τα ζητήματα ιθαγένειας στην Ελλάδα αφορούν τη μετανάστευση, αλλά όχι μόνο αυτή. Αφορούν, εν τη ευρεία εννοία, το κράτος δικαίου στη χώρα αυτή.

Σε δέκα σημεία προτείνουμε:

1. Διαδικασία κτήσης ιθαγένειας για τα τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα:
- προαιρετικά με δήλωση των γονέων για τη δεύτερη γενεά μεταναστών που μένει στην Ελλάδα τουλάχιστον 5 χρόνια,
- υποχρεωτικά με τη γέννηση για την τρίτη γενεά.
2. Πέντε χρόνια προηγούμενης παραμονής του αλλοδαπού στην Ελλάδα ως προϋπόθεση της αίτησης πολιτογράφησης.
3. Υποχώρηση του «δικαίου του αίματος» όταν έχει μεσολαβήσει μακρά αλληλουχία γενεών χωρίς την παραμικρή βουλητική ή πραγματική σύνδεση με την ελληνική πολιτεία.
4. Δραστική μείωση του παραβόλου για την αίτηση πολιτογράφησης.
5. Κατάργηση της υποχρέωσης προσκόμισης στοιχείων για «το ήθος και την προσωπικότητα» του αιτούντος, καθώς το Ποινικό Μητρώο καλύπτει σχετικές αναφορές.
6. Επαναφορά της συνέντευξης για κάθε περίπτωση πολιτογράφησης και υποχρέωση αιτιολογίας για την άρνηση πολιτογράφησης.
7. Εξορθολογισμό περιπτώσεων εξαιρετικής πολιτογράφησης και σύνδεσή της με την απόδειξη ισχυρών δεσμών με τη χώρα.
8. Εισαγωγή υποχρέωσης αποδοχής της οικειοθελούς αποβολής ιθαγένειας και κατάργηση κάθε ενδεχόμενου αναγκαστικής αποβολής ιθαγένειας.
9. Για πρώτη φορά, κωδικοποίηση της διαδικασίας καθορισμού ιθαγένειας, η οποία αντιστοιχεί σε αγώγιμο δικαίωμα του ενδιαφερομένου και δεν εξαρτάται από τη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης.
10. Πρόβλεψη εύλογων ειδικών προθεσμιών για την κτήση ιθαγένειας.

2. Συμμετοχή επί μακρόν διαμενόντων αλλοδαπών στις τοπικές εκλογές
Η παροχή αυτού του δικαιώματος είναι μια δίκαιη και επιβεβλημένη πολιτική επιλογή, ως εκ τούτου εκφράζουμε την ικανοποίησή μας. Τα ζητήματα που διακυβεύονται στις τοπικές εκλογές δεν είναι κυριαρχικά, οπότε το κρίσιμο κριτήριο δεν είναι αυτό της ιθαγένειας, αλλά της διαμονής. Ωστόσο, η άδεια επί μακρόν διαμένοντος αλλοδαπού, η οποία εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις τοπικές εκλογές, έχει σήμερα δοθεί σε 104 ανθρώπους στη χώρα. Επείγει, εν όψει της εκφρασμένης πολιτικής βούλησης του πρωθυπουργού, οι άνθρωποι αυτοί να μετάσχουν στις ερχόμενες εκλογές με νέα ρύθμιση η οποία ουσιωδώς να δίνει τη δυνατότητα σε όσους αλλοδαπούς έχουν συμπληρώσει την πενταετία στην Ελλάδα τη δυνατότητα εγγραφής σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Το δικαίωμα αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει για τους κατόχους αδειών αόριστης/δεκαετούς διάρκειας, στους συζύγους ελλήνων και κοινοτικών, και στους ομογενείς και τις συζύγους τους.

3. Ταξινομήσεις του αλλοδαπού πληθυσμού ως εστίες παραβιάσεων δικαιωμάτων
Το ελληνικό μεταναστευτικό καθεστώς διέπεται από μια ιδιαίτερη ετερογένεια σε ό,τι αφορά τους νομικούς τύπους διαμονής και εργασίας στη χώρα. Η ετερογένεια αυτή είναι συχνά πηγή συγχύσεων και παρερμηνειών τόσο για τη δημόσια διοίκηση όσο και για τους μετανάστες. Η Συχνά, οι υπάρχουσες νομικές ταξινομήσεις είναι εξόχως προβληματικές υποκρύπτοντας ή αναπαράγοντες παραπλανητικές και επικίνδυνες στην κοινωνία αντιλήψεις για τη μετανάστευση. Τα πιο προφανή παραδείγματα είναι:
- η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων ασύλου από την αστυνομία
- η αρμοδιότητα των αδειών κοινοτικών υπηκόων από την αστυνομία
- η αρμοδιότητα της αστυνομίας για τα Ειδικά Δελτία Ταυτότητας Ομογενούς
Είναι επείγουσα η μεταφορά των αρμοδιοτήτων εξέτασης ασύλου από την αστυνομία σε πολιτική αρχή όπως επίσης η μεταφορά των αρμοδιοτήτων ΕΔΤΟ στο Υπουργείο Εσωτερικών. Σε τελευταία ανάλυση, ο κάτοχος ΕΔΤΟ στο Υπουργείο Εσωτερικών καταλήγει όταν ζητήσει την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, ενώ η ενασχόληση της αστυνομίας με το ποιος (δεν) είναι ομογενής εγείρει ανησυχητικούς συνειρμούς σε ένα κράτος δικαίου.

4. Διαδικασίες εισόδου – παραμονής: μετάβαση σε καθεστώς νομιμότητας
Χωρίς να παραγνωρίζεται η σημασία χάραξης ολοκληρωμένων πολιτικών σε βάθος χρόνου, συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις κρίνονται άμεσες.
Α. Ειδικότερα, μια τέτοια μεταβατική νομοθετική παρέμβαση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επαναφορά σε καθεστώς νομιμότητας για όσους έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια τη νομιμότητα της παραμονής τους στην Ελλάδα λόγω αυστηρών προϋποθέσεων των προηγούμενων διαδικασιών νομιμοποίησης.
Β. Να υιοθετηθεί η εφαρμογή πάγιας, δηλαδή διαχρονικής διαδικασίας μετάβασης σε καθεστώς νομιμότητας για παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς που έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα. Οι λεγόμενοι «εξαιρετικοί λόγοι» , σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο, δεν μπορούν να είναι παρά οι ισχυροί δεσμοί με τη χώρα. Το υπάρχον καθεστώς πρέπει να τροποποιηθεί προς την κατεύθυνση της περιορισμού της αυθαίρετης εκτίμησης της διοίκησης και της αυστηρότητας των προϋποθέσεων.
Γ. Η προώθηση της κοινοτικής άδειας «επί μακρόν διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών» με τις απαραίτητες διορθώσεις στον τρόπο με τον οποίο ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο, κυρίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα της «ελληνομάθειας» των αλλοδαπών. Τα «ενταξιακά» κριτήρια που προβλέπονται από την οδηγία πρέπει να εφαρμοστούν ρεαλιστικά με στόχο τη συμπερίληψη και όχι τον αποκλεισμό από το συγκεκριμένο καθεστώς. Η ενίσχυση των δομών εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για την πρώτη γενιά είναι προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην αναμόρφωση του καθεστώτος χορήγησης άδειας επί μακρόν διαμένοντος στην μιάμιση και δεύτερη γενιά, καταργώντας τις αυστηρές προϋποθέσεις για τη νομιμότητα της διαμονής των γονέων τους και τη γέννηση στη χώρα, η οποία αποκλείει τη μιάμιση γενιά.
Δ. Προστασία της οικογενειακής ζωής των πολιτών τρίτων χωρών. Το πρόβλημα έχει δύο διαστάσεις: η πρώτη αφορά τα μέλη οικογένειας πολιτών της ΕΕ (δηλαδή, και Ελλήνων) για τους οποίους υπάρχει η προϋπόθεση της προηγούμενης νόμιμης εισόδου στη χώρα και της νόμιμης διαμονής τους κατά την υποβολή του αιτήματος απόκτησης της άδειας διαμονής. Η δεύτερη αφορά τα μέλη της οικογένειας πολιτών τρίτων χωρών. Επισημαίνεται, επιπροσθέτως, πως οι προβλεπόμενες σήμερα προϋποθέσεις επιτρέπουν μόνο τη μερική εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου, ιδίως σε ό,τι αφορά το υψηλότατα ετήσιο εισόδημα, το χρόνο ισχύος και το παράβολο. Πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχιση της διαμονής των ήδη ευρισκομένων στην Ελλάδα με άδεια διαμονής που αδυνατούν να ανανεώσουν λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων, και να προωθεί η ελαστικότερη ρύθμιση της οικογενειακής επανένωσης με πρόσωπα που βρίσκονται εκτός Ελλάδας και υποβάλλουν αρχικά αιτήματα.
Ε. Η επανεξέταση του απαγορευτικού ύψους του παραβόλου: 900 ευρώ είναι εξοντωτικό και αποτρεπτικό.
ΣΤ. Η αποσύνδεση της ανανέωσης των αδειών διαμονής διετούς διάρκειας από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός ενσήμων δεν είναι δυνατό να υπερβαίνει εκείνο που απαιτείται για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας.
Ζ. Η σύσταση ενιαίας υπηρεσίας παραλαβής αιτήσεων και αδειών παραμονής.

5. Οι «δίχως χαρτιά» μετανάστες
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ζήτημα της ανεπίσημης (“irregular”) μετανάστευσης αντιπροσωπεύει το μείζον πολιτικό βάρος σε σχέση με τα προηγούμενα και για το λόγο αυτό είναι και το πλέον δύσκολο: η ανεπίσημη μετανάστευση δεν προσφέρεται για μαγικές λύσεις που υπόσχονται κατάργηση των συνόρων ή σύνορα-φρούρια, παρά τις αντίθετες επιδιώξεις ή τουλάχιστον τη ρητορεία της Ε.Ε. Όπως προκύπτει από εμπειρική έρευνα και σχετικές θεωρητικές επεξεργασίες των μεταναστευτικών ροών, η ανεπίσημη μετανάστευση θα συνεχιστεί στο πολιτικά προβλέψιμο μέλλον. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείονται αυξομειώσεις στην έντασή της, ωστόσο είναι μάλλον προφανές ότι οι λόγοι που γεννούν τη μετανάστευση αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταπολεμηθούν με τις τρέχουσες πολιτικές σε οικουμενικό επίπεδο.
Κατά την άποψή μας, είναι επιβεβλημένη η καταγραφή των αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα. Η καταγραφή αυτή δεν ισοδυναμεί με «νομιμοποίηση» αλλά με προσωρινή αδειοδότηση παραμονής για τους ανθρώπους εκείνους για τους οποίους η απέλαση είναι ανθρώπινα και πρακτικά ανέφικτη. Ανταποκρίνεται στην πρακτικά εύλογη αξίωση του κράτους να γνωρίζει ποιοι διαμένουν στο έδαφός του. Η αξίωση αυτή είναι και η μόνη που συνάδει με την ύπαρξη στοιχειωδών εγγυήσεων σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Κύριε Υπουργέ,

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είναι στη διάθεσή σας να συμβάλει στην κατεύθυνση υλοποίησης των αλλαγών αυτών με κάθε μέσο που θα κριθεί ανά περίπτωση πρόσφορο, επαγρυπνώντας ταυτόχρονα για τη βελτίωση του καθεστώτος προστασίας των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων που διαβιούν στην ελληνική επικράτεια.


Με τιμή
Το διοικητικό συμβούλιο
Αλιβιζάτος Νίκος, Ιωαννίδης Γιάννης, Καμπύλης Τάκης, Κωνσταντίνου Γιάννης, Παπαπαντολέοντος Κλειώ, Παπαϊωάννου Κωστής, Παρασκευόπουλος Νίκος, Τσιτσελίκης Κωνσταντίνος, Χριστόπουλος Δημήτρης

Κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γεώργιο Α.Παπανδρέου

http://www.hlhr.gr/index-el.htm
Επιστολές της Ένωσης προς τα τέσσερα αρμόδια υπουργεία τα οποία διαχειρίζονται ζητήματα δικαιωμάτων
bullet Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών
bullet Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης
bullet Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
bullet Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας

http://www.antinews.gr/?p=30246

36 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ποιο ωραίο τον ημερών για μένα

    είναι η αποκάλυψή απο τον ΑΔΩΝΗ για τις θέσης του Μαρξ για τη μετανάστευσή

    εχω ρίξει πολύ γέλιο

    φτιάξτε ένα αρθο για Μαρξ και μετανάστευση................
    http://www.youtube.com/user/Evonymos#p/u/11/40NqqM64oeM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Here is the perfect game for you who likes politics, economy and wars! And what is best, it is FREE !!!

    eRepublik creates multiplayer global strategy game” – The New York Times

    eRepublik offers a real second life” – guardian.co.uk

    Just click here and register in few easy steps, and try it, it’s free!
    301,700 Players can’t be wrong!

    Good Luck!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ξεκινήσει κάποιος να μαζευει υπογραφές για δημοψήφισμα. 5 άτομα σε ΜΚΟ προσπαθούν να κάνουν κουμάντο. Υπογραφές τώρα.
    Φτιαξτε ένα site ή ένα blog και να ξεκινήσουμε πριν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι αντισυνταγματικο απο την μια μερα στην αλλη να γινει νομιμοποιηση των μεταναστων .

    Θα πρεπει να γινει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και να υπαρχει προταση με πολυ σκληρα μετρα για την τυχον νομιμοποιηση και αναδρομικη φορολογηση ...

    Αλλιως χαθηκαμε! Εξαλου ολοι ειδαμε πως η κυβερνηση ειχε απο κοντα τους πακιστανους στις εκλογες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ "ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ (ΚΑΙ ΔΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ) ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα η εν λόγω ΜΚΥΟ τις επιχορηγήσεις που έχει πάρει από Ελλάδα και από εξωτερικό;
    Αν δεν έχει πάρει από πουθενά ένα ευρώ και αν οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν ενοίκιο, ρεύμα κλπ από το μισθό τους, αλλάζει το ζήτημα.
    Αν όμως γίνεται το άλλο που όλοι υποπτευόμαστε, άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Συντονιστές, ανεβάστε το αν θέλετε...αφορά όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

    ΛΑ.Ο.Σ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

    Ο ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, Αφουγκραζόμενος τη ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ , για αγωνιστική αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση που απεργάζεται αντεθνικά σχέδια, αποφάσισε την πραγματοποίηση ΠΑΛΑΪΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ στην Αθήνα, το δεύτερο 15θήμερο του Ιανουαρίου.
    Ο τόπος , η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών. ΗΡΘΕ η ωρα του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ και η ωρα των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.
    Καλό είναι να κάνουμε κριτική απ το σαλόνι μας, αλλά οι εξελίξεις ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ! Πέρα απο κόμματα και χρώματα, ιδεολογίες και πολιτικές συμπάθειες.......

    ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ!!

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/01/blog-post_9156.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το άλλο γίνεται 08 Ιανουαρίου 2010 3:26 μ.μ.

    έχουν σε όλα τα μέρη τις Ελλάδας μεταφραστές (πρώην λαθρομετανάστες)και δικηγόρους

    που πληρώνονται κανονικά με μηνιάτικο.....

    και ταυτόχρονα συντηρούν
    και ένα στρατό αριστερών
    για να κάνουν διαδήλωσης
    έξω από κέντρα μεταναστών...........

    μιλάμε για οργανωμένη ιστορία
    όχι μαλακίες............

    έχουν διαστρέψει τα πάντα

    η αριστερή φιλόσοφοι όπως ο ΜΑΡΞ ήταν η πρώτη που μίλησαν κατά της μετανάστευσης...

    όπως ανακάλυψε και ο Αδωνης δειται τα vindeo toy evonumos

    Υ.Γ καλά αυτό με τους σκηνίτες και δενδριτες το είδατε
    απίστευτο

    http://www.youtube.com/user/evonymos?blend=1&ob=4#p/u/28/2r3jx8fQ5lA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΚΟ?? ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΑΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΛΠ ,ΠΡΟΟΘΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ,ΚΟΛΙΕΣ,ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ @@ΡΕΣ...

    ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΔΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΞΥΡΙΖΑ...ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΓΝΑ ΛΙΔΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ,ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ,ΣΩΒΙΝΙΣΤΗΣ,ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΛΠ

    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ...Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ!!! ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΜΙΛΑΤΕ??
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο (ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ) ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΚΕΤΟ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ.
    ΠΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΟΥΣ???

    5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ 10? ΗΜΑΡΤΟΝ

    ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?? Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΩΒΗΤΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 130.000 ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ...

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποτε λέγαμε “cherchez la femme”. Τώρα πρέπει να λέμε “cherchez l’ ONG” (ONG = MKO). Πίσω από κάθε κακό κρύβεται μία ΜΚΟ.

    Πόσες υπάρχουν και τι στοιχίζουν στην Ελλάδα για να της κάνουν … πόλεμο (οι περισσότερες); Εδώ παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα για ποια "δικαιώματα του ανθρώπου" αγωνίζονται αυτοί; Η απόκτηση ιθαγένειας δεν εμπίπτει στα "δικαιώματα του ανθρώπου". Τι θα ακούσομε ακόμη;

    Για τις ΜΚΟ, αλίευσα ένα ωραίο σχόλιο και σας το παραθέτω:

    _______________________________

    Κάποτε λέγαμε “cherchez la femme”. Τώρα πρέπει να λέμε “cherchez l’ ONG” (ONG = MKO). Πίσω από κάθε κακό κρύβεται μία ΜΚΟ.

    Πόσες υπάρχουν και τι στοιχίζουν στην Ελλάδα για να της κάνουν … πόλεμο (οι περισσότερες); Εδώ παρακαλώ.

    _________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Φτιαξτε ένα site ή ένα blog και να ξεκινήσουμε πριν είναι αργά."

    Εχει ήδη γίνει αυτό αγαπητέ:
    http://dhmopshfisma.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιος τους διόρισε αυτούς τους 5, τι μισθό έχουν, και ποιος τους πληρώνει?
    ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπήκα και είδα στο διαδίκτυο, η ΜΚΟ είναι συγγενής με όλους αυτούς που μας κατηγορούν ή μάλλον μεταξύ αυτών είναι και ο Βαλλιάτος του γνωστού παρατηρητηρίου του Ελσίνκι που υποστηρίζουν τους σκοπιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΚΟ: ο Δούρειος Ίππος της Νέας Τάξης.
    Έτσι γίνονται οι δουλιές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βράζω!!!.....βράζω..... στην κόλαση!

    Ο άγγελος Γαβριήλ με έπιασε να βλέπω το σοσιαλιστικό Blog troktiko.....

    Εδώ απαγορεύεται τη σοσιαλιστική άποψη....

    Ο διάβολος μου επέτρεψε να Χρησιμοποιώ τ ον υπολογιστή του....

    Τι μπορώ να κάνω;

    Ας σταματήσουμε να μιλάμε ανοησίες....θέλω να σας πω τι έμαθα αυτήν την εβδομάδα πριν από την αποστολή μου εδώ στην κόλαση....

    Ο καπιταλισμός έχει μεγάλη ποιότητα για να παράγει πλούτο. Ο σοσιαλισμός και οι παραλλαγές......δεν έχουν τίποτα, τίποτα, τίποτα......

    Η παραμικρή πνοή του Σοσιαλισμός σε οποιοδήποτε μέρος ή σύστημα είναι αρκετή για να καταδικάσει ένα μέρος ή σύστημα.

    Η φτώχεια “γέννησε” τον Μαρξ. Ο Μαρξ “γέννησε” τους Σοσιαλιστές. Οι Σοσιαλιστές “γέννησε” τους Κοινωνιολόγους....

    Ο καπιταλισμός έκοψε το κακό κατά το ήμισυ.....

    H κοινωνιολόγοι ξαναγεννηθεί το Σοσιαλισμό με τους Λαθρομετανάστες και η φτώχεια παραμένει η ίδια.....

    Οι κοινωνιολόγοι έκαναν το νέο σοσιαλισμό.....μια έξυπνη αφή του σκατά!

    Ο Στάλιν, επίσης, ονειρευόταν ένα......”σοσιαλιστικό ανθρώπου”.

    Δεν είναι η “κοινωνιολογία” που θα πρέπει να δώσει λύσεις στη φτώχεια.....

    Η λύση είναι...........η “οικονομία”!!!

    Στην Ελλάδα, οι “σοσιαλιστές κοινωνιολόγοι” θέλουν να δώσουν τη γνώμη για την “οικονομία”. Οι “οικονομολόγοι” μισούν την αγορά και είναι ((αφιερωμένη)) στην μελέτη της φτώχειας.

    Δεν χρειαζόμαστε “ειδικούς επιστήμονες” για τη φτώχεια μας. Έχουμε έναν πληθυσμό που ζει σε αυτό και.........απορρίπτοντας θεωρίες....

    Χρειαζόμαστε “ειδικούς επιστήμονες” για.......την παραγωγή πλούτου!

    Κάτω το μαστροπός της φτώχειας!

    Εκείνους που “σπουδάζουν” της φτώχειας.....απολύτως.....τίποτα δεν ξέρει με το πώς να το ξεπεράσει, επειδή η λύση για την φτώχεια δεν μπορεί να είναι μέσα στην ίδια.

    Η λύση στη φτώχεια είναι για εκείνους που μελετούν τον πλούτο!

    Καταπληκτικός.....

    Ο εφιάλτης......εμφανίζεται όταν ένας “ειδικός σοσιαλιστής” της φτώχειας κερδίζει την εξουσία.

    Η φτώχεια αυξάνεται ανάλογα με τη “γνώση” του αντικειμένου από τους ισχυρούς.

    Ο “τύπος” ξέρει τα πάντα από τη φτώχεια......

    Λοιπόν;

    Θα ήταν καλύτερα αν γνώριζε όλα του......εμπλουτισμού!

    Κοινωνιολόγος είναι ένας “κάγκουρας” με δίπλωμα.....

    Γιατί.....

    Ποιος κάνει τη δυστυχία το ψωμί του.......δεν ενδιαφέρεται για τη λύση που...

    Μην είστε θυμωμένος......είμαι στην κόλαση.....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΚΡΗ ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΔΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

    Το νέο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ το ξέρετε??

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΟΙ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ ΔΤ

    Ποιους πέντε; Δέκα είναι, αν εννοείς αυτούς που υπογράφουν. Ποιος τους διορίζει; Η ΜΚΟ. Ποιος τους πληρώνει; Ο Έλληνας φορολογούμενος. Δες και παραπάνω (08 Ιανουαρίου 2010 5:30 μ.μ.), εκεί που λέει για τις ΜΚΟ.

    Αν ψάξεις σε διάφορες λίστες, όπως π.χ. σ' αυτούς που στηρίζουν την Δραγώνα, το "σχέδιο" Αννάν, την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια κλπ, σίγουρα θα συναντήσεις τα ίδια ονόματα. Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν διάβασα το κείμενο, η άποψή μου αναφορικά με το θέμα είναι ότι πάει να λυθεί βάζοντας πρώτα το κάρο πριν το άλογο, υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν, μα πάρα πολλοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Bingo!

    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

    Aλιβιζάτος Νίκος υπογράφει για Δραγώνα και είχε υπογράψει υπέρ του "Σχεδίου Ανάν". Αν ψάξετε, θα βρείτε κι άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που πέρνει έστω και ένα Ευρώ από τον κρατικό κορβανά είναι σίγουρα μεγάλη απάτη ! Επίσης ΜΚΟ που δεν δημοσιοποιεί τα έσοδά της μέχρι τελευταίου λεπτού είναι ύποπτη για διασυνδέσεις και εξυπηρέτηση ύποπτων αντιδημοκρατικών σκοπών. Σε κάθε περίπτωση με τις οικονομικές δυσκολίες που περνάμε , η Κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει αμέσως την περικοπή όλλων των επιχορηγήσεων σε ΜΚΟ, Κόμματα ,Εκκλησία (να σταματήσει η μισθοδοσία των ιερέων ) Συλλόγων κ.λ.π. ενώσεων που συγκροτούν οι πολίτες με δική τους ευθύνη. Για όσασ ο πολίτης αποφασίζει να δράσει μόνος του ας βάλει το χέρι του στην τσέπη του . Δεν μπορούν κάποιοι αετονύχηδες , με τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη , να ασκούν προσωπική "κοινωνική πολιτική" , να προωθούν τις δικές τους προσωπικές θρησκευτικές επιλογές ή να προωθούν τις δικές τους πολιτικές επιλογές !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

    Μια ομάδα νέων επιτέθηκαν σε εργάτες απο την Αφρική σε φάρμα της Ιταλίας. Αυτό ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις και εκατοντάδες μετανάστες βγήκαν στους δρομους δημιουργώντας ένα χάος. Δημιουργήθηκαν επεισόδια, επενέβη η αστυνομία και υπάρχουν αρκετοί τραυματίες

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


    http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_7222.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στο ταξίδι για Μιλάνο ζήτησαν τα διαβατήρια απο τα κορίτσια. Η Νάυλα όχι μόνο δεν είχε διαβατήριο αλλά ούτε καν άδεια...
    παραμονής για την Ελλάδα δεν είχε. Για το λόγο αυτό δεν πήγε στο Μιλάνο. Η παραγωγή εκνευρίστηκε με αυτό το θέμα και για αυτό ειναι η επόμενη που θα αποχωρήσει.


    http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_9442.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και όμως έτσι είναι Ελληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι μόνο που η σημασία δεν είναι στις λέξεις που γράφονται αλλά στην έννοια που αποδίδεται.
    Δεν γίνεσαι Ελληνας με το έτσι θέλω, δεν γίνεσαι Ελληνας γιατί αποφάσισες ότι εκεί που ζεις απλά δεν περνάς καλά και αφού δεν μπορείς να πας κάπου καλύτερα, από τα δυο κακά το μη χείρον βέλτιστον.\

    Θα πω ένα ίσως ατυχές παράδειγμα για κάποιους αλλά σημαντικό για μένα, όπως πατέρας δεν γίνεσαι επειδή έσπειρες ένα παιδί σε μια μήτρα όπως καάνα δεν γίνεσαι επειδή απλά το γεννησες όμως παίρνεις τον όρο λόγο της πράξης αυτό μόνο φτάνει για να πω όσες επιτροπές κύριοι λαθραίοι και αν σας δώσουν τον τίτλο είτε γιατί λαδώθηκαν είτε γιατί πρόδωσαν Ελληνες δεν θα γίνετε (προσωπική άποψη) παρα μόνο άν ποτίσετε με αίμα αυτο το χώμα που κάποιοι πρόγονοι μας το ελευθέρωσαν.
    Κάποιοι που εφιάλτες αυτού του τόπου θέλουν να μας εξαφανίσουν.
    Οσο αντέχω σαν μάνα θα γεννώ παιδιά τα οποία και θα γεννιούνται Ελληνες και θα γίνονται αλλά και θα μεγαλώνουν.
    Τον τίτλο της Ελληνίδας δεν τον χαρίζω σε κανέναν όσοι θέλουν απλά αν έχουν τα κότσια τον κερδίζουν.

    Οπως λέμε και εμείς οι πόντιοι άντε γιατι το έχουμε παρατραβήξει
    Ούμπαν κοτζοί κι ούμπαν στραβοί ’ς σον Άεν Παντελέημον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι συντακτες του νομοσχεδιου ουτε γεννηθηκαν ουτε εγιναν Ελληνες. Παραμενουν Ιουδαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι ΜΚΟ είναι Εβραϊκές εφευρέσεις που χρησιμοποιούνται για την διάλυση των Εθνών.
    Την Αμερική την έχουν γεμίσει από δαύτες γι αυτό και η χώρα αυτή βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται. Αυτές οι ΜΚΟ και άλλες "δεξαμενές σκέψης" και "ινστιτούτα" έσυραν την Αμερική στους πολέμους αλλά και την κρατούν δέσμια και σε εμπόλεμη κατάσταση.
    Ο Πουτιν τους κυνήγησε απ' την Ρωσία πριν από κανά δυο χρόνια.
    Αυτοί υποκινούν τις κάθε απόχρωσης "επαναστάσεις".
    Εκκολάπτουν άτομα (πληρώνοντας τους παχυλούς μισθούς) προδοτικής ιδεολογίας για το κάθε έθνος, τα οποία εν συνεχεία προωθούνται σε κυβερνητικές θέσεις.
    Είναι οι σημερινοί Δούρειοι Ίπποι οι οποίοι επί μονίμου βάσεως ενσωματώνουν και αργυρώνητους "βαρύγδουπους κοντυλοφόρους" για να τελειώνουν ποιο γρήγορα τις δουλειές τους.
    Αυτά προσπαθούν να κάνουν και στο Ιράν τώρα. Αλλά τα ίδια βλέπουμε και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια!
    Αυτό το φρούτο δεν είναι καινούργιο!

    Είναι οι ίδιοι, απόγονοι των τότε Ιουδαίων για τους οποίους μίλησε ο Κικέρωνας εδώ και αιώνες πριν! Είναι η ίδια η "Ρίζα του Κακού" που ‘πε και ο Θεοδωράκης πρόσφατα!

    "Ένα Έθνος μπορεί να επιβιώσει με τους αγαθούς του, ακόμα και με τους φιλoδόξους του. Αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει από προδοσία εκ των έσω. Ο εχθρός έξω από τις πύλες (του Έθνους) μας φοβίζει λιγότερο, γιατί φαίνεται και σηκώνει την σημαία του ψηλά. Αλλά ο Προδότης κινείται μεταξύ αυτών (των πολιτών) εντός των πυλών, ελεύθερα, οι πανούργοι ψίθυροι του θροΐζουν μέσα σ όλα τα μονοπάτια, και ακούγονται μέχρι στις αίθουσες της ίδιας της Κυβέρνησης.
    Ο Προδότης εμφανίζεται όχι σαν Προδότης’ μιλάει με τόνους γνώριμους στα θύματα του, εξομοιώνεται μ' αυτούς και με τις ανησυχίες τους, κάνει έκκληση στην ανηθικότητα που υπάρχει στο βάθος της ψυχής όλων των ανθρώπων.
    Σαπίζει την ψυχή του Έθνους, δουλεύει μυστικά και ανώνυμα την νύχτα για να διαβρώσει τα υποστηρίγματα της πόλης, διαφθείρει τους εκλεγμένους ηγέτες, ώστε να μην μπορούν άλλο πια να αντισταθούν.
    ΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΤΕΡΟ"
    Μάρκος Τούλλιος Κικέρων (106-43 πΧ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. “in order to win without fight or fight you should win by fraud, deception and bribe"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. “in order to win without fight or fight you should win by fraud, deception and bribe"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το θέμα είναι πιο σοβαρό απ’ ότι φαίνεται. Εκτός του ότι η ανεξέλεγκτη χορήγηση ιθαγένειας από το Ελληνικό κράτος θα εντείνει την μελλοντική εισροή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, θα διευκολύνει και πολλούς φανατικούς μουτζαχεντίν να διεισδύσουν στην Ευρώπη προκειμένου να ξεκινήσουν ιερό πόλεμο σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

    Με δεδομένο τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Λονδίνο και Μαδρίτη καθώς και τη δυνατότητα που θα δοθεί σε όλους τούς λαθρομετανάστες με ελληνική ιθαγένεια να ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη ως Ευρωπαίοι πολίτες πλέον, δε θα είναι καθόλου παράξενο εάν από εδώ και πέρα στα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα οι δράστες θα είναι “Έλληνες” (δηλ. λαθρομετανάστες με “ελληνική” ιθαγένεια).

    Ως Έλληνας του εξωτερικού - και έχοντας την εμπειρία αρκετών αεροπορικών ταξιδιών - η ασυδοσία της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας θα μας καταστήσει υπ’ αριθμόν ένα ύποπτους στους μηχανισμούς ασφαλείας και ελέγχου των ξένων κρατών, με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμα και για την υπόληψη του όρου Έλλην πολίτης.

    Ίσως γιατί η Ελλάδα δε πρέπει να δημιουργεί αλλα να προκαλεί προβλήματα (όπως ήδη μας αποκαλούνε PIIGS) και αυτό βολεύει κάποιους και κάποια κέντρα να μας χαρακτηρίζουν: “Είστε Νεοέλληνες και δεν έχετε καμία σχέση με την αρχαία Ελλάδα του Περικλή και του Αριστοτέλη”.

    Έλλην απόδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. >Οι ΜΚΟ είναι Εβραϊκές εφευρέσεις<

    Βρε τους άτιμους τους Εβραίους. Τα πάντα έχουν εφεύρει! Μπράβο, είναι πραγματικά άξιοι θαυμασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κάποτε σας είχα πει οτι δεν έχουμε να κάνουμε με μια "Δραγώνα" αλλά με ολόκληρη σχολή!! Ελπίζω να αρχίσουν κάποιοι να συνειδητοποιούν τι γίνεται.
    Νομοθετούν οι ΜΚΟ. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός στην άκρη.
    Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα βέβαια...
    Κοιτάξτε το στημένο παιχνίδι και τις ελεγχόμενες ειδήσεις απο εφημερίδες, κανάλια. Δείτε ποιοί μπαίνουν που.
    Όσοι στήριξαν το σχέδιο Ανάν στήριξαν και τη Δραγώνα. Μια παρέα όλοι και σε κάθε κόμμα. Και φυσικά αν τολμήσεις να πεις το αυτονόητο θα βρεθείς "ακροδεξιός", "ρατσιστής" κτλ.
    Το πιο επικίνδυνο όμως είναι να αποδεχθούμε πως το παιχίδι χάθηκε. ΛΑΘΟΣ. Μια χούφτα είναι αλλά στρατηγικά τοποθετημένοι και δημιουργούν εικονική πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ 09 Ιανουαρίου 2010 7:32 μ.μ.
    Προσφατα "εφευραν" και Κosher αλουνινοχαρτο

    Ελα ρε για Gelia που εισαι; Χαθηκες!
    Αντε ρε παιδι μου να παιξουμε μπαλλα.
    Βαζε και το "ονοματακι" σου, μην ντρεπεσαι γιατι σαν ανωνυμος θα κατηγορηθης σαν αντισημιτης.

    Μην κοιτας εμενα.
    Εγω ειμαι παλιοσειρα.

    ZITO ELLADA-ZITO GELLADA

    Giorgo Patsarokos
    apo Pyrgo Hlia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ 10:09 μ.μ.

    "ZITO ELLADA-ZITO GELLADA"

    Μπορεί κανείς να κάνει αστεία κι "αστεία", αλλά αυτό το "Ελλάδα = (Γ)ελλάδα, εφεύρεση αριστερών καθηκιών, είναι ανεπίτρεπτο.

    Η Ελλάδα είναι η Πατρίδα μου και ό,τι ιερότερο έχω και καμιάς πουτάνας γιός δεν μπορεί να την προσβάλλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ας δούμε τι πρεσβεύουν οι άνθρωποι τών οργανώσεων που πιστά ακολουθεί η κυβέρνηση. Για μόνο τον πρόεδρο αυτής τής ΜΚΟ κ. Χριστόπουλο, καθηγητή Παντείου, βρήκα ενδεικτικά από antinews.gr:
    "Τον Μάιο του 2009, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές του, ο κ. Χριστόπουλος, για μια ακόμη φορά, τους υπέβαλε σε γραπτές εξετάσεις δίνοντας τους να σχολιάσουν είτε έναν υποθετικό πίνακα που αναπαριστούσε τον Ιησού Χριστό σε στιγμή σεξουαλικής συνεύρεσης με λαϊκή τραγουδίστρια ντυμένη καλόγρια (!!!) είτε το βιβλίο γνωστού αυστριακού συγγραφέα όπου ο Χριστός, μεταξύ άλλων, εμφανίζεται να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών…"
    Από Φ.Ο.Σ. Παντείου:
    Αξέχαστη ήταν και η ημερίδα λίγες μέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, στο Πάντειο, για την Τσαμουριά και τους Τσάμηδες, όπου ο κύριος Χριστόπουλος έδωσε ρεσιτάλ ανθελληνικής προπαγάνδας.
    ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ
    ...
    Ο καθηγητής, αποτέλεσε έναν από τους μάρτυρες του αντιρρησία Λάζαρου Πετρομελίδη.
    ...
    Υπογράφει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.