11/1/10

Ανοίγει τώρα η συζήτηση για τα σύμβολα-Προσφυγή γονέων

Μετά την προσφυγή τεσσάρων γονέων στον Συνήγορο του Πολίτη για «αποκαθήλωση» των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες, άνοιξε και στην Ελλάδα ο δημόσιος διάλογος γύρω από το ακανθώδες θέμα. Ταυτόχρονα, μαθήτρια προσέφυγε στην ίδια Αρχή για καταστρατήγηση του δικαιώματός της να απέχει από το μάθημα των Θρησκευτικών. Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ νομικών, θεολόγων, εκπαιδευτικών και γονέων, η θρησκευτική ελευθερία, αλλά και η ελληνορθόδοξη παράδοση, τα δικαιώματα των μειονοτήτων αλλά κι εκείνα της πλειοψηφίας σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία.

Ανοίγει η συζήτηση για τα σύμβολα
Προσφυγή γονέων για την αφαίρεση των εικόνων στα σχολεία των παιδιών τους
Των Μαριας Δεληθαναση – Iωαννας Φωτιαδη

«Ανοίγει» και στη χώρα μας η «ακανθώδης» συζήτηση για τα θρησκευτικά σύμβολα με την προσφυγή τεσσάρων γονέων στον Συνήγορο του Πολίτη με αίτημα την αφαίρεση των εικόνων στα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους. Οπως σημειώνει στην «Κ» ο εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ (Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι) κ. Παναγιώτης Δημητράς «θεωρούμε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων στα ιταλικά σχολεία πρέπει να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα».

Το επόμενο βήμα
Η προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι το επόμενο βήμα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, εάν τελικά η ελληνική δικαιοσύνη δεν αποφανθεί υπέρ της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία, καθώς και της κατάργησης της προσευχής και του εκκλησιασμού.

Εν τω μεταξύ, μια ακόμα προσφυγή προς τον Συνήγορο του Πολίτη σχετιζόμενη με τη θρησκευτική ελευθερία πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για μαθήτρια, που υποχρεώθηκε μετά από δίχρονη απαλλαγή να παρακολουθήσει το μάθημα των θρησκευτικών, ενώ έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη προσδιορίζει, ότι δεν υποχρεούται κανένας μαθητής της παρακολούθησης του μαθήματος. Ομως, τον περασμένο Αύγουστο, εκδόθηκε εγκύκλιος, που απαλλάσσει μόνο ετερόδοξους και αλλόθρησκους μαθητές. «Αιτούμε τη δυνατότητα εξαίρεσης από το μάθημα, χωρίς αιτιολόγηση», σημειώνει ο κ. Δημητράς, «δεν ζητάμε κατάργηση του μαθήματος, αλλά το δικαίωμα της ελευθερίας συνείδησης».

«Αρχικά, πρέπει να διαχωρίσουμε το μάθημα των θρησκευτικών από τα θρησκευτικά σύμβολα» λέει στην «Κ» ο δρ Θεολογίας και σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου. «Για το πρώτο ισχύουν διατάξεις που δίνουν στους μαθητές το δικαίωμα απαλλαγής». Οι εικόνες, ωστόσο, που υπάρχουν στις σχολικές αίθουσες δεν σχετίζονται μόνο με την θρησκευτική πίστη, αλλά και με την ελληνορθόδοξη παράδοση. «Τα θρησκευτικά σύμβολα ανήκουν στην πολιτισμική παράδοση της χώρας μας, η οποία δεν διαμορφώνεται από νομοθεσίες», επισημαίνει ο κ. Γιαγκάζογλου. «Σε μια δημοκρατική χώρα πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματα των μειονοτήτων, αλλά και της πλειονότητας», σχολιάζει. «Θεωρώ ότι θα ισορροπούσε η κατάσταση, αν το μάθημα των θρησκευτικών από ομολογιακό γινόταν θρησκειολογικό με επίκεντρο τη χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία, που είναι η επικρατούσα. Τα παιδιά χρειάζονται έγκυρη ενημέρωση για θρησκευτικά ζητήματα, εφόσον ζουν σε μια πολυπολιτισμική χώρα», καταλήγει.

Τι θα συμβεί, όμως, αν η υπόθεση φθάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; «Το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε μια καταδίκη της χώρας μας, όπως συνέβη και με την Ιταλία, με την οποία θα πρέπει να συμμορφωθούμε» υπογραμμίζει η δρ Συνταγματικού Δικαίου, κ. Αλκμήνη Φωτιάδου. «Οι Ιταλοί ισχυρίστηκαν ότι ο εσταυρωμένος δεν είναι θρησκευτικό σύμβολο και ότι το σχολείο είναι ουδέτερο θρησκευτικά, αφού το μάθημα των Θρησκευτικών είναι θρησκειολογικό. Αυτό δεν μπορεί να το επικαλεστεί η Ελλάδα».

Αυτοπροσδιορισμός
Προτιμότερο είναι η χώρα μας να αυτοπροσδιοριστεί στο εν λόγω ζήτημα προτού της επιβληθούν έξωθεν περιορισμοί «λαμβάνοντας υπόψη την πολιτισμική παράδοση, αλλά και τις απόψεις του δικαστηρίου περί θρησκευτικής ελευθερίας, ευαλωτότητας της παιδικής ηλικίας και σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

50 σχόλια:

  1. Θυμηθείτε τίνι τρόπω έγινε η απάληψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Η Δαμανάκη, εν συνεννοήσει με τον Σημίτη, έκανε σχετική ερώτηση στην Βουλή.

    Ποιος μου εγγυάται εμένα ότι και οι τέσσερις αυτοί γονείς δεν είναι βαλτοί, ώστε να γίνει και το βήμα τούτο της …. “προόδου”;

    Φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου βάλθηκε να μετατρέψει εν μια νυκτί την Ελλάδα σε κράτος που δεν θα θυμίζει σε τίποτε το παλιό ελληνικό.

    α) Ψήφος και ιθαγένεια στου μετανάστες, οι οποίοι βεβαίως δεν είναι “οικονομικοί”, αλλά λαθρομετανάστες
    β) Κατάργηση προσευχής και εικόνων (;)
    γ) Κατάργηση παρελάσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως άθεος άρα μειονότητα, συμφωνώ και επαυξάνω με την αναθεώρηση του δόγματος "Ελλάς=Ορθοδοξία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mόνο και μόνο επειδή το λέει ο Δημητράς του Ελσίνκι που υποστηρίζουν μαζί με τον βαλλιάνατο τους σκοπιανούς αντισταθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να προκύψει και κάτι θετικό από όλων αυτόν των ανθελληνισμο, διαχωρισμός εκκλησίας κράτους εδώ και τώρα ! Να βγούμε από τον μεσαίωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το να μη θέλουν να κάνουν θρησκευτικά είναι δικαιωμά τους αλλά όσο αφορά τα σύμβολά μας διότι είναι μας και τα βρήκαν δεν τα έφεραν αν τους αρέσει αν δεν τους αρέσει να πάνε απο κει που ήρθαν.
    Δεν τους καλέσαμε ήρθαν γνωρίζοντας έ δεν θα μας αλλάξουν και ότι δεν τους κάθεται καλά για να νιώσουν σα στο σπίτι τους και εμείς φιλοξενούμενοι.

    Τι σύγχηση και αυτή σήμερα ...
    Τελικά τείνω να πιστέψω ότι η ρήση
    πονάει χέρι κόψει χέρι είναι πολύ σωστή ...

    Εδώκαν πρόσωπον τον Αλήν, και εσκώθεν έχεσεν ’ς σο χαλίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να "ανοίξει" λοιπόν και το θέμα της εξοικονόμησης χρημάτων.

    Οι μη-Χριστιανοί να ΜΗΝ έχουν δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα!

    Αφού κάποιοι ενοχλούνται από τα χριστιανικά σύμβολα, μάθημα θρησκευτικών, σχέση εκκλησίας-κράτους, κτλ θα πρέπει να ενοχλούνται και από το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ .... ΑΓΥΡΙΣΤΟ.
    Εχετε βαλθεί με το έτσι θέλω να μας κάνετε άθεους, πολυπολιτισμικούς με το ζόρι. Αντε στο διάολο. Αχρηστοι, παπάρες, πολυπολιτισμικοί κηφήνες και ψευτοπροοδευτικοί της πλάκας.
    Εγώ έτσι μεγάλωσα και έτσι γουστάρω να κάνω. Και προσευχή και μάθημα και σύμβολα να έχω και εικόνες και θέλω ακόμα και μία εκκλησία σε κάθε σχολείο να πηγαίνω συχνά-πυκνά.
    Εχουμε τρελαθεί τελείως ; Και στο κάτω κάτω στην Ιταλία έγινε δημοψήφισμα και αποφάσισε ο κόσμος. Τώρα τι στο διάολο θέλει η ΕΕ ; Δεν μπορεί να σεβαστεί τις αποφάσεις των χωρών της ; Τι σκατά δημοκρατία έχουμε ; Πως κυβερνάει ο λαός ; Κάνοντας το θέλημα των λίγων ; Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή ; Δεν είναι δικαίωμα του καθενός η διαφορετικότητα ; Εφόσον ο λαός αποφάσισε, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ. ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΕΤΕ. ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΤΣΑΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ; ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΗΔΗ ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ;
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΠΑΡΑΣ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ; ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ Ή ΕΝΑΣ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΚΜΑΛΑΚΥΝΣΗΣ Ή ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΞΥΡΙΖΑ ;
    ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ, ΑΝ ΘΕΛΩ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ, ΠΟΤΕ ΘΕΛΩ, ΠΟΥ ΘΕΛΩ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ;
    ΕΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΕΝΤΙΟΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΘΕΛΩ, ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΩ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΩ. ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΤΙ ΘΕΛΩ ; ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ.
    ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΩΠΟΔΥΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.
    ΜΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ;
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ;
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ. ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ .... ΑΡΝΑΚΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ; Ή ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ;
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ !!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    ΖΗΤΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
    ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΑΥΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην αρχαία δημοκρατική Ελλάδα, χάρη στους Σαλαμινομάχους τής οποίας μπορούν και μιλάνε σήμερα όλοι οι εγωμανείς ολιγαρχικοί, στις μεγάλες αθλητικές γιορτές (=άθλοι κοινωφελείς και όχι παιδομαζώματα εφόρων και μπεκροπελλαίων), το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο συμμετοχής ήταν οι αθλητές-οπλίτες-πολίτες να συμμετέχουν σε συνελεύσεις χωριών, όπου η ανάδειξη των διαφόρων υπευθύνων γινόταν με ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο!
    ΑΥΤΟ ενίσχυε αλληλοβοήθεια-άμυνα-ευημερία, και αυτό πολεμάνε ως σήμερα οι δειλοί “εκλεκτοί”, ώσπου να τουςτελειώσουν σε λίγο τα καύσιμα και να αναγκαστούν να συνεργαστούν για να επιβιώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχουν και Έλληνες άθεοι, όπως εγώ, επίσης και δώδεκαθεϊστές, μήπως πρέπει να φύγουμε και εμείς?
    Εγώ λέω να φύγουν οι χριστιανοί να πάνε στο israel εκεί όπου κατάγεται και ο θεός τους.
    Τα μεσαιωνικά σύμβολα δεν έχουν θέση πλέον στα σχολεία, το κύριε ελέησον μόνο στην εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειδε κανεις τον Αντωνη?Κατι θελω να του πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιαυτό τα ιδιωτικά σχολεία κάνουνε χρυσές δουλειές. Είναι ότι εκεί οι γονείς εισακούγονται και έχουν λόγο για την ανατροφή των παιδιών τους, και αυτό τα ιδιωτικά σχολεία το εκμεταλλεύονται δεόντως και καλά κάνουν.

    Όσο η πολιτεία ακολουθεί φωνές αντίθετες προς το λαϊκό αίσθημα, τόσο χειρότερα θα πηγαίνουμε, τόσο οικονομικά λόγω της μή εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος, όσο και πολιτικά, πολιτιστικά και ηθικά.

    Ελπίζω να προχωρήσει το θέμα της αποκαθήλωσης των συμβόλων σύντομα, ώστε να φανεί η δυναμική αντίδραση του λαού μας. Αλλά από όσο καταλαβαίνω, η τακτική των νεοταξιτών είναι 'μιά στο καρφί και μιά στο πέταλο'. Δεν κάνουνε βιαστικές κινήσεις και γιαυτό μας πιάνουνε στον ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγω δεν θελω συμβολα και εικονες στο σχολειο και σε καμια αλλη υπηρεσια..γεννηθηκα εδω και ειμαι ελληνας..
    δεν εχω να παω καπου αλλου..αρα δεν στεκει το δεν τους καλεσαμε μονοι τους ηρθαν...σε αυτους που εκαναν την προσφυγη ειναι και ελληνες,,δεν ειναι ολοι ξενοι..διαβαστε πριν γραψετε...

    και κατι ακομα...αν ο χριστιανος ανωνυμος θελει να παιρνει δωρο πασχα και χριστουγεννων αλλα να κοπει απο τους υπολοιπους..επειδη το επαιξε πολυ εξυπνος να καθιερωθει απο το κρατος να φερνει παρουσιες και δικαιολογητικα απο την εκκλησια οτι καθε κυριακη πηγαινει στην λειτουργια για να δειξει ποσο χριστιανος ειναι αληθινα και μονο τοτε να παιρνει το δωρο...
    αντε γιατι πολλες εξυπναδες ακουγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ ανώνυμε 12:57 τι σε κάνει να πιστεύεις ότι Χριστιανός πιστός είναι εκεινος που κάθε Κυριακή είναι στην εκκλησία ; που το άκουσες αυτό;
    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η πίστη του καθενός βασίζεται σε αυτόν που την εκπροσωπεί εν ολίγοις τους παππάδες;
    Οσο για το αν θέλεις την αποκαθήλωση των συμβόλων τότε με αυτή τη λογική να κόψουμε και τις παρελάσεις που κάνουμε προς τιμήν κάποιων δεν έχει νόημα άλλωστε
    Να κατεβάσουμε και την σημαία σύμβολο χωρίς ουσία είναι παλιόπανο εν ολίγοις να τα ισόπεδώσουμε όλα έτσι;
    Την στιγμή που δεν πιστεύεις σε κάτι, δεν θέλεις να το΄βλέπεις, δικαίωμα σου είναι .
    Μη μιλάς για ελευθερία γιατί σε μένα που θέλω να τον βλέπω το σταυρό και την εικόνα όχι μόνο έτσι έμαθα αλλά γιατί αυτό το κράτος βάση κάποιων ηλίθιων συμβόλων και κάποιων ηλίθιων αγωνιστών που πίστεψαν σε αυτά μπόρεσε και κρατήθηκε έμένα γιατί μου φέρεσε δικτατορικά και μου λες όχι θα κατέβουν.
    Ζητήστε όλοι όσοι έχετε μεγάλο πρόβλημα κάποια σχολεία που να μην έχουν τίποτα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολυπολιτισμικά είναι τα οπίσθια των κ.κ. Δημητρά και Βαλλιανάτου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ακολουθει η αφαιρεση του σταυρου απο τη σημαια. Αλλωστε στη νεα πολυπολιτισμικη Ελλαδα, ο μουσουλμανος δε θα αντιπροσωπευεται απο την υπαρχουσα σημαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσωπικά, δεν πιστεύω σε θρησκείες και τέτοια (ούτε στην αρχαία ούτε στη σύγχρονη). Ποτέ όμως δεν ενοχλήθηκα από την ύπαρξη των εικόνων. Πολύ περισσότερο, σέβομαι την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου που πιστεύει και που γι' αυτόν είναι πολύ σημαντικό να βλέπει τα θρησκευτικά του σύμβολα.

    Τώρα, αν είναι και κάποιοι ελάχιστοι που για αδιευκρίνιστους (ψυχολογικούς ή άλλους) λόγους φρικάρουν άμα τα βλέπουν, έ ας μη τα κοιτάνε. Πως θα γίνει δηλαδή, με το ζόρι να περάσει αυτό που θέλουν οι λίγοι; Γι' αυτό χρειάζεται ωριμότητα και όχι η νοοτροπία του κακομαθημένου παιδιού που φωνάζει και χτυπάει το πόδι του κάτω γιά να πετύχει ντε και καλά το δικό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αν ενοχλουνται απο τον σταυρο ως θρησκευτικο συμβολο και επιβαλλουν να αφαιρεθει απο τις σχολικες αιθουσες ,το επομενο βημα ποιο θα ειναι ;
    θα επιβαλουν και στους οδηγους των κτελ και των λεοφορειων να αφαιρεσουν τους σταυρους , την Παναγια ή τον αγιο Χριστοφορο για να μην θιγονται οι πακιτανοι, οι νιγηριανοι και οι αλλοι εν δυναμει έλληνες ;
    μετα θα τον καταργησουμε απο τη σημαια και το εθνοσημο ;

    ολες αυτες οι αλλαγες που μας επιβαλονται περισσοτερο σαν αποτελεσματα εισβολης φαινοντα παρα δημοκρατικων διαδικασιων



    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή Χριστίνα, θα ήθελα να αντιστρέψω την ερώτηση σε σένα, Γιατί δεν πάτε σε ένα σχολείο-εκκλησία και να αφήσετε τα παιδιά και την παιδεία ελεύθερη μακριά από δεισιδαιμονίες και άλλα εβραϊκά λειτουργήματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ.....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:;ᾺΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ,ΗΘΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΣΩΜΑΤΙΚΑ,ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.
    ΠΡΟΣΕΥΧΗ,ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ,ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..
    ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ!!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Zanglos μου θυμίζει το η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό τη κότα.
    Εφόσον δέχεσαι το πλειοψηφικό σύστημα να υποστηρίζει τις βασικές αρχές της δημοκρατίας τι να κάνουμε έτσι είναι η πλειοψηφία στα δημοκρατικά κράτη όπως είμαστε εμείς τώρα.

    Το να βλέπεις κάτι δεν σε αναγκάζει κανείς και τίποτα να το ασπαστείς και εμένα πίστεψε με πολλά δεν μου αρέσουν που βλέπω αλλα τα δέχομαι έτσι είναι.
    Αν ποτέ κάποιος με τι βία προσπαθήσει να σε αλλαξοπιστήσει απο αυτά που πρεσβεύεις τότε μπορείς όχι απλά να φωνάξεις επανάσταση να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. A...

    Καί κάτι ἀκόμα.

    Θερμή παράκληση, μην ασχολήσθε με τούς ἄθεους,τούς αἰρετικούς,τούς δωδεκαθεϊστές, τούς ἀριστεροπροοδευτικοφασίστες,τήν σάρα, τήν μάρα καί τό κακό συναπάντημα.
    Πρώτον εἷναι τόσο πορωμένοι πού δέν πρόκειτε ποτέ νά καταλάβουν,διότι ἔχουν γίνει σκληρόκαρδοι,από τήν ἀπιστία.
    Δεύτερον,σκοπίμως καί ἐνδεχομένως, κατόπιν ἐντολῶν μπαίνουν σέ αὐτόν τόν χῶρο αλλά καί σέ ἄλλα sites,γιά νά ποῦν τίς ἄρρωστες ἰδέες τους.

    ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΖΗΤΩ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΑΒΒΑ ΑΡΧΗΓΕ
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ!!
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΟΜΗΡΕ!!ΚΑΛΗΝ ΥΓΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @
    zanglos
    ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΖΒΑΡΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ SITES ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΎΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ...
    ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ...
    ΑΙ ΞΕΚΟΛΛΑ.........

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ....
    ΑΝΤΕ ΜΑΝΑΡΙ ΜΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. SOYHDE KOPANATIN APO EDO...DEN KANEIS......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι παρελάσεις δεν γίνονται γι’ αυτούς που πολέμησαν για την πατρίδα (δεν είδα κανέναν τους ποτέ σε παρέλαση ) αλλά για όσους είχαν πλατυποδία, και δεν συμμετείχαν. Όσο για τα σύμβολα που αναφέρεστε είναι μεσαιωνικά και αντιπροσωπεύουν τον σκοταδισμό, εκφράζουν δε διάφορα φύλλα τα οποία δεν τολμούσαν να αυτοπροσδιορισθούν, έτσι κρύβονται πίσω από ηρωικές μορφές Ελλήνων αγωνιστών προσπαθώντας να τους οικειοποιηθούν (βλέπε σκοπιανοί ,μελλοντικά και οι BENETTON ) . Η Ελλάδα δεν αρχίζει από την φουστανέλα ,αν έτσι νομίζεται να το υπερασπιστείτε , να η ευκαιρία σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 12θειστές καί άλλοι είναι μειοψηφία.Στίς δημοκρατίες κυβερνά ή πλειοψηφία καί οί άλλοι ακολουθούν.Εάν δέν θέλουν άς πάνε κάπου αλλού.
    Τώρα ΑΝ ό Θεός μας είναι εβραίος ή όχι, άστο σέ μάς.Εμείς ξέρουμέ τί ακριβώς πιστεύουμε καί πώς.Ολοι οί 12θειστες τό ίδιο τροπάριο έχετε καί χωρίς νά τό καταλαβαίνετε γίνεστε οί καλλίτεροι υπηρέτες τής Νέας Τάξεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μετά απο ανάγνωση των post σε διάφορα blog , μεταξύ αυτών και θερμών υποστηρικτών της εν λόγω πρότασης , θεωρώ ότι η προσφυγή γίνεται όχι γιατί θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των εναγόντων αλλά γιατί η ιδεολογία των φορέων της προσφυγής δεν μπορεί να ανεχτεί ότι ζεί σε μια χώρα κατά πλειοψηφία χριστιανική. Κοντολογίς αφού δεν μας έχουν πείσει μέχρι τώρα να ακολουθήσουμε τις ιδέες τους , απλά ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ. Δημοκρατικότατο , συμφωνεί και η ΜΚΟ του Κου Δημητρά. Πως είπατε είστε πλειοψηφία; είστε κακή πλειοψηφία.Πληρώνετε φόρους για την δημόσια παιδεία και απαιτείτε και εσείς να έχετε λόγο; Βεβαίως εφόσον συμφωνείτε μαζί μας. Θα πρέπει λοιπόν ευθαρσώς να πούμε ότι η πρόταση αυτή είναι βαθιά φασιστική , αντιδημοκρατική και θα μας οδηγήσει σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.Αρκεί να δείτε πως εκφράζονται κάποιοι για την ορθόδοξη πίστη και θα καταλάβετε πόσο κόπτονται για την ανεξιθρησκεία κ.λ.π. και πόσο δημοκράτες και πολιτισμένοι είναι. Εαν πίστευα ότι η όλη κίνηση εκκινεί όντως απο σεβασμό στα όποια ανθρώπινα δικαιώματα , αν και χριστιανός ορθόδοξος πιθανόν να την επικροτούσα,η πίστη μου η δική μου ή των παιδιών μου δεν θα κλονιστεί απο αυτό. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι όντως πρόκειται για μέρος ενός ολόλκληρου πακέτου τέτοιων πρωτοβουλιών. Και έστω ότι καταργήσαμε τις εικόνες απο τα σχολέια τι θα βάλουμε στην θλέση τους κάτι που να θυμίζει Ελλάδα ή τον Μίκυ Μάους; Θα φτιάξουμε έλληνες πολίτες ή απλά θα φτιάξουμε ένα κουρκούτι ευεπίφορο στα κελευσματα διαφόρων ΜΚΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιατί φοβόσαστε ρε γενίτσαροι τον διαλογισμό?

    Σας ενοχλεί που κάποιος τολμά να σας ξεσκεπάσει? Πέστε με επιχειρήματα που διαφωνείτε. Μπαίνω σε όποιο blog γουστάρω και λέω αυτό που πιστεύω, έχετε κάτι να πείτε επί του θέματος καλός, αλλιώς λουφάξτε και κάντε καμια μετάνοια και προσευχή να σωθείτε αμαρτωλοί!

    Εγώ έχω καθαρή την συνείδηση μου δεν έχω την ανάγκη να εξομολογηθώ, δεν πιστεύω τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα είμαι ΕΛΕΥΤΕΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο πάλαι ποτέ ιδεολόγος και "μάγος" Κίσσιγκερ (καί τωρινός καταζηΟτούμενος γιά εγκλήματα κατά της Ανθρωπώτητας) είχε κάποτε πεί:

    >O Eλληνικός Λαός είναι αναρχικός και δύσκολα εξημερώνεται. Γι αυτόν τον λόγο πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στον Πολιτισμό του: Τότε ίσως μπορούμε να τον συμμορφώσουμε. Εννοώ, φυσικά, να χτυπήσουμε την Γλώσσα τους, την Θρησκεία τους, τον Πολιτισμό και την Ιστορία τους, έτσι ώστε να εξουδετερώσουμε την ικανότητα τους να αναπτυχθούν, να διακριθούν, η να υπερισχύσουν; Έτσι θα τους εμποδίσουμε να είνε εμπόδιο στα στρατηγικά και ζωτικά μας σχέδια στα Βαλκάνια, στην Μεσόγειο, και στην Μέση Ανατολή.<

    Ανοησίες, λέω γώ. Θά έπρεπε να πεί:
    >Στείλτε τους κανα δυό εκατομύρια εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες και βάλτε στην κυβέρνηση τους 4-5 Δημητράδες και τέλειωσε η δουλειά.< Απλά πράγματα.

    Ή μήπως το κάνουν αυτό σήμερα οι συνεχιστές της ιδεολογίας του Κίσσιγκερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΖΑΝΓΚΛΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ
    ΑΙΝΤΕ..
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!

    ΟΖΕΥΣ..
    Ο ΑΘΗΝΑ... Ο ΑΦΡΟΔΙΤΑ
    ΤΡΙΑΛΑΡΟ ΤΡΙΑΛΑΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η θρησκεία είναι ένα μεγάλο παραμύθι, που με δόλο πουλά ψευτιές στους αφελείς πιστούς στο παζάρι των ψευδαισθήσεων!

    Λούθηρος: «όποιος θέλει να είναι χριστιανός πρέπει να αποστρέφει το βλέμμα του από τη λογική» «γιατί η λογική είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της πίστης!»

    Σοπενχάουερ: «Γιατί οι θρησκείες μοιάζουν με κωλοφωτιές;» «Μοιάζουν με κωλοφωτιές γιατί λάμπουν μόνο στο σκοτάδι»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @
    ZANGLOS
    ΕΧΕΙΣ ΚΟΨΕΙ ΚΑΠΙΣΤΡΙ....
    ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ....
    ....ΣΟΥΗΔΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ....ΠΟΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ...
    ΑΝΤΕ ΚΡΥΨΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κάποιος αναφέρφηκε για μεσαιωνικά σύμβολα, εγώ δεν βλέπω κατι τετιο ούτε τα συναντάμε εμέις (ΕΛΛΗΛΕΣ)
    στο μεσαίωνα επειδή δεν είχαμε,
    εγώ τα είδα στην εθνίκη μας επανάσταση,στους απελευθερωτικούς πολέμους (Βαλακανικούς)μας και όπου είχε ανάγκη η Ελλάδα και ο λαός στης και αμα το πάμε απο την άλλη δημοψήφισμα για την κατάργηση των συμβόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί θάταν να μαθαίνανε οι συνεργάτες μου ότι συνομιλώ μαζί σου! Αν και πιστεύω θα το έρρινα στην πλάκα, γιτί είναι πλάκα να ακούω τις μεσαιωνικές θέσεις τον φανατικών χριστιανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πλειοψηφία ? κάτι υπογραφές θυμάμαι ! τρεις ήταν , χιλιάδες η εκατομμύρια, θα σας γελάσω ποτέ δεν της είδαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ένα μόνον θά γράψω:κάποιους-ξέρουν αυτοί-έπρεπε νά ζεί κανένας Κολοκοτρώνης,Μακρυγιάννης,Νικηταράς,Μπότσαρης,νά τού λέγανε τίς αηδίες τους.Δύο πράγματα θά συνέβαιναν...ή τσεκούρι ή φωτιά.Άϊντε κορόϊδα.Όσο γιά αυτούς πού τό παίζουν 'γνώστες' τής αρχαίας παραδόσεως καί ισχυρίζονται πώς είναι τάχα 'εθνικοί' δυστυχώς γι'αυτούς η μόνη ελπίς είναι νά διαβάσουν πράγματι τήν αρχαία παράδοσιν(Ερμητισμό,Ορφισμό,Όμηρον,Ησίοδον,Πυθαγόρα,Παρμενίδη,Εμπεδοκλή,Πλάτωνα)μήπως καί 'ξεστραβωθούν'.Τό εύχομαι ειλικρινώς.Ως τότε περαστικά καί προσοχή,διότι οι τρελλογιατροί κοστίζουν καί ΔΕΝ θεραπεύουν.Μόνον ο Χριστός πού υβρίζετε θά μπορεί νά σάς φέρει ξανά στά συγκαλά σας.Αλλά αυτά,ξέχασα,είναι γιά αμορφώτους καί...μεσαιωνικούς!!!ΡΕΕΕΕΕ!όταν εμείς οι 'ανατολικοί' είχαμε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-κι ας το αμφισβητείτε ΑΣΧΕΤΟΙ-οι 'πεπολιτισμένοι' Δυτικοί δέν πλένονταν,τρώγαν ο ένας τόν άλλον,κτλ,κτλ.Ανοίξτε καί κανένα βιβλίο πέρα από τίς γνωστές αρλούμπες τού 'γνωστού χώρου'.
    'ένας γραφικός'ή αλλιώς,'Γραφικός, ο Έλλην'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. πως συμβαίνει ρε παιδιά όλοι αυτοί οι γραικύλοι, τα αποβράσματα της θολοκουλουλτούρας, να αντιστρατεύονται κάθε τι εθνικό, ελληνικό, παραδοσιακό, ορθόδοξο;
    και καλά δεν τάχω με κάποιους ιδεολόγους δωδεκαθε ι στές γιατί τους λυπάμαι τους κακόμοιρους στον 21 αιώνα να θέλουν να μας πείσουν να πιστέψουμε σε 12 ανύπαρκτους θεούς που οι ίδιοι οι αρχαίοι έλληνες τους είχαν αποπέμψει.
    "το λοιπόν καθεύδοντες διατελείτε άν, ει μη τινα αλλον ο θεός επιπέμψειε κηδόμενος υμών" πλάτωνος απολογία του σωκράτους 5ος αι π.χ. από ιστορικές πηγές είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν απορρίψει το δωδεκάθεο πριν την έλευση του χριστιανισμού.

    μου κάνει εντύπωση γι αυτά τα αααααρχιλαμόγια που σε όποια αντεθνική,αντιορθόδοξη, αντιπαραδοσιακή εκδήλωση-πρωτοβουλία είναι πρώτα.

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ ΣΑΣ;
    ΤΣΑΚΙΣΤΕΊΤΕ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.
    ΟΥΤΕ ΟΙ ΒΑΖΙΒΟΥΖΟΥΚΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΑΚΑΝΕ ΑΥΤΑ.
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΧΟΝΤΡΑ ΑΛΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΝΑΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΠΙΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΟΣΑ....
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γιατί φοβόσαστε ρε γενίτσαροι τον διαλογισμό?

    @Zaglos
    Κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για το Rexona!
    Καιρό σε παρακολουθώ που τον διάλογο τον λές διαλογισμό. Μάλλον κάτι από βουδισμό άκουσες και τα μπέρδεψες. Προτού μας κάνεις τον Έλληνα, μάθε πρώτα ελληνικά.

    Αφού μάθεις ελληνικά, μετά κοίτα να μάθεις ιστορία. Μάθε λοιπόν τί κάνανε οι αρχαίοι στους ναούς της Κυβέλης και αν σου αρέσει, πήγαινε εκεί να αφιερωθείς, αφού μιμηθείς τους αρχαίους. Υπάρχει ένας καταπληκτικός ναός της κοντά στα παράλια της Μ. Ασίας στην Τουρκία. Εκεί βάλε ότι σύμβολα και ότι ρούχα θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 9:16 μ.μ ΠΕΡΙΚΛΗ;;
    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ZANGLOS
    ΣΟΥΗΔΕ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ SITE....ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΑ,ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΠΟΝΔΗ,ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΦΩΣ...ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ....
    ΕΙΠΑΜΕ ΕΛΗΨΗ ΑΓΑΠΗΣ...ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μιά που μιλάμε για θρησκευτικά σύμβολα, άσχημη εντύπωση μου προκαλεί μία λεπτομέρεια στην ιστοσελίδα σας:
    Η αχνή κατακόρυφη σειρά από γαλάζια βελάκια που μοιάζουν με ανάποδους σταυρούς σε όλη την αριστερή πλευρά της από πάνω μέχρι κάτω. Νομίζω ότι ο σχεδιαστής του ιστολογίου θα είναι καλύτερα να το αφαιρέσει ή να το αντικαταστήσει με κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ορθόν! Και οι άθεοι μαθητές να μην κάνουν ένα μήνα διακοπές Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά να απασχολούνται στα σχολεία με δημιουργικές δραστηριότητες από αθέους δασκάλους και καθηγητάς.



    Ζάγκλε, αν γίνει αυτό, θα παραμείνετε πολύ λίγοι Έλληνες στην Ελλάδα. Πώς θα αντιμετωπίσετε τους (λαθρο)μετανάστες; Για ξανασκέψου το.

    < ο χριστιανος ανωνυμος θελει να παιρνει δωρο πασχα και χριστουγεννων αλλα να κοπει απο τους υπολοιπους..επειδη το επαιξε πολυ εξυπνος να καθιερωθει απο το κρατος να φερνει παρουσιες και δικαιολογητικα απο την εκκλησια οτι καθε κυριακη πηγαινει στην λειτουργια για να δειξει ποσο χριστιανος ειναι αληθινα>

    Φίλε, έχε υπ΄ όψιν ότι άπαξ και βαπτίσθηκε κάποιος, δεν χάνει την ιδιότητα του χριστιανού, εκτός και αν αλλαξοπιστήσει ή δηλώσει άθεος. Άλλη κουβέντα εάν είναι καλός ή "κακός" χριστιανός, αμαρτωλός ή άγιος. Παραμένει χριστιανός και δικαιούται δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, δώρο που κατά παραχώρησιν παίρνουν και πολλοί μη χριστιανοί.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αντε Ρε ΖΑΝΚΛΟ Μας ΖΑΝΚΛΙΣΕΣ με τις αερολογίες σου .Το κουβαδάκι σου λοιπόν και σε άλλη παραλία.
    ΔΕΝ βλέπεις οτι εδώ δεν σε ...παίρνει!!!!!!!!!!!!!
    Αντε ΓΕΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, όχι μόνο οι μειονότητες, ΚΑΙ πως στη δημοκρατία,ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δωδεκαθεϊστές: άλλη μια επινόηση των ξένων με σκοπό τη διαίρεση των Ελλήνων.Οι ξένοι έχουν καταλάβει από καιρό πως ενοποιητικό στοιχείο του έθνους μας είναι η Εκκλησία.Άντε να το καταλάβουν και μερικοί εντός Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. H Μαλακια στην ιστορια ειναι οτι ασχολουμαστε με βλακειες και οχι με την ουσια

    δηλαδη το προβλημα δεν ειναι η 30 και 35 μαθητες

    το μαθημα που δεν γινεται

    αλλα μια εικονα της πλακας και μια πρωινη προσευχη
    που ποτε δεν πατησα και κανεις δεν μου ειπε τιποτα

    πρωσοπικα πιστευω
    οτι το προβλημα ειναι οτι στην εθουσα θα επρεπε να βρισκονται 15μαθητες

    ωστε να μην χρειαζονται τα παιδια φροντιστηρια

    το κρατοσ καθε 1μηνα να δινει τετραδια και μολυβια....
    και ολα τα βιβλια οχι να αγωραζει ο κοσμος απο την τσεπη του τα ξενογλωσσα

    να αγωραζει φρουτα απο τους αγροτες που τα πουλανε στους εμπορους απο 10λεπτα

    και να δινει σε ολα ασπρα μαυρα κιτρινα παιδακια
    απο 2 φρουτακια την ημερα

    να εχει ψυχολογο
    και νοσοκομο
    κοινωνικο λειτουργο

    να πηγαινουνε δασκαλη στους καταυλισμους των ατσιγκανων
    αφου δεν φερνουν τα παιδια τους στο σχολειο
    μπασ και σπασει ο κοινωνικος αποκλισμος τους

    και να βοηθησει σοβαρα
    το υπουργειο παιδειας
    με καθηγητες
    τοσοι ανεργη υπαρχουν

    οσα παιδια εχουν σοβαρα προβληματα

    δυσλεξιας (σαν και το συγραφετα του κειμενου), υπερκινητικοτητας
    σπαστικα παιδια
    τυφλα
    αναπηρα
    με συνδρομο down
    αυτισμο

    μπασ και δει κανα καλυτερο αυριο
    αυτη η χωρα

    κατα τα αλλα οι τσακωμοι για την εικονα με αφηνουν αδιαφορο

    προσχηματα και μαλακιες

    για να μην βλεπουμε την πραγματικοτητα και να κανουμε ουσιαστικες παρεμβασεις στη παιδεια της χωρας

    γιναμε μεταρυθμιστες με το κατεβασμα μιας εικονας δηλαδη

    ειμαστε για γελια και για κλαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΟΜΠΡΟΚΟΛΛΟ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΣΩΒΡΑΚΟ ΠΟΥ ΦΟΡΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ;

    ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ!!!!!

    ΦΟΛΛΑ ΡΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σε γενικές γραμμές οι απαντήσεις σας είναι το μοιρολατρικό "..άσε μας στον πόνο μας... αυτό βρήκαμε ..αυτό πιστεύουμε.."

    Το να αναθεωρήσει κανείς τα πιστεύω του που έχουν ριζώσει μέσα του 10 και πλέον γενεές, θέλει τόλμη και καρύδια, όχι φουντούκια.

    Η αλήθεια υπάρχει παντού και φωνάζει αλλα εσείς κλείνετε τα αφτιά και ματια σας και η κατατρομαγμένη ψυχούλα σας αποδέχεται τα πάντα για να εξασφαλίσει είσοδο στον παράδεισο!

    Μελετήστε (όχι διαβάστε) την ΠΔ και εκεί θα βρείτε όλη την αλήθεια για τον χριστιανισμό. Αν φυσικά θεωρείτε τον εαυτό σας Έλληνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "Ως άθεος άρα μειονότητα, συμφωνώ και επαυξάνω με την αναθεώρηση του δόγματος "Ελλάς=Ορθοδοξία"."
    Κανεις δεν ειναι αθεος στα χαρακωματα.... Ερχεται δυστυχως η ωρα. Καλα δεν ακουνε οι ηλιθιοι Ελληνες τα Τυμπανα του Πολέμου????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο πόλεμος κοντεύει να τελειώση πατριώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ο πολεμος τελιωσε εδω και 2000 χρονια. σημερα οι γιαλαντζι απογονοι των ελληνων μενφονται ακομα και την θρησκεια των προγονων τους.. οποιος ειναι 12θειστης ειναι γραφικος ξενοβαλτος αιθεροβαμων προδοτης.ο παρθενωνας ειναι για ναρχονται οι τουριστες και να τους λεμε ταχατες οτι εμεις το χτισαμε οπως κανουνε και οι τουρκοι με τα αρχαια στη μ ασια. μπροστα στους αρχαιους αισθανομαστε ενα κομπλεξ και νομιζουμε οτι επειδη ημαστε απογονοι τους ημαστε και ανταξιοι τους ακομα και καλλιτεροι ναι διοτι εμεις πιστευουμε στον..αληθινο θεο ναι τεραστια προοδος ενω εκεινοι οι βλακες πιστευαν σε ειδωλα. βλεπεις δεν ειχαν παρει τα φωτα απο τη...Σιων.. βρε τους καημενους. το ειχαν ομως καταλαβει για αυτο ετρεξαν ολοι να γινουν χριστιανοι, συνωστισμος μιλαμε οχι αστεια ναι και ηθελαν να μαθουν και εβραικα αλλα δεν ειχανε δασκαλους και εμειναν με την πρωτογονη ελληνικη γλωσσα ανταξια της ψευδεστατης θρησκειας τους.(γλωσσα και θρησκεια πανε μαζι ετσι δε λενε;) ετσι λοιπον οι γκρικιδες απο τη μια το παιζουν ελληνες (σε λιγο καιρο που ολοι θα μιλανε αγγλικα να δω τι θα λενε σε οσους αντιστεκονται, μαλλον ο,τι λενε για τους 12θειστες )και απο την αλλη τρεχουν στη ιουδαια να προσκηνησουν τον..αληθινο θεο (κατα τα αλλα απεχθανονται τους εβραιους). σαν καλοι δουλοι του θεου που ειναι να μην προσκυνησουν και κανα πασα; αλλωστε σαν καλοι δουλοι του ουρανιου βασιλια ειμαστε προσαρμοσμενοι και σαν δουλοι των επιγιων πασαδων τουρκαλαδων. (500 χρονια δουλειας μηπως ταθελε ο κωλος μας α ξεχασα οι τουρκοι ηταν θεοσταλτοι κατα τον αγιο κοσμα για να μας φυλαξει απο τους ευρωπαιους.. μεγαλη αμαρτια να απαναστατησουμε πρεπει να μεταμελλησουμε) και μετα ολο γκρινιαζουμε οτι μας κακομεταχειριζονται δεν σκεφτηκαμε οτι μπορει να ειμαστε αμαρτωλοι και μας δοκιμαζει ο θεος αφου δεν θελουμε να παραδεχτουμε οτι..
    finis graeciae
    Χιουτεκούτλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.