1/1/10

Υπόμνημα του ΓΕΕΦ στα χέρια του Προέδρου

Τονίζεται η ανάγκη διατήρησης του στρατού και μετά τη λύση.Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης δήλωσε ότι στρατηγικός στόχος της Τουρκίας ήταν πάντα η πλήρης κατάληψη της Κύπρου.

ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ -Αθόρυβα ο στρατός μας προχωρεί στην ανάπτυξη των δομών του

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς διαβίβασε στον Πρόεδρο Χριστόφια γραπτό υπόμνημα, στο οποίο καταθέτει τις ανησυχίες της Δύναμης για το μέλλον της Κύπρου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Σ», στο υπόμνημα τονίζεται η ανάγκη διατήρησης των ενόπλων δυνάμεων και μετά τη λύση του Κυπριακού.

Με το υπόμνημα στο χέρι, ο Πρόεδρος γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανησυχίες του στρατεύματος και αναλόγως διαχειρίζεται το θέμα ασφάλειας στις επαφές του με τους ξένους και στο τραπέζι των συνομιλιών. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν ανώτατοι επιτελείς, η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να διατηρήσει τις ένοπλες δυνάμεις της, γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά σε μια ρευστή περιοχή μεγάλων κινδύνων. Οι ανάγκες της χώρας στους κόλπους της Ε.Ε της υπαγορεύουν τη διατήρηση ισχυρών ενόπλων δυνάμεων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Αυτό θέλει ο κόσμος και αυτό καταδεικνύουν όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης, κληθείς από τη «Σ» να σχολιάσει την επιθετική διάταξη των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, δήλωσε ότι στρατηγικός στόχος της Τουρκίας ήταν πάντα η πλήρης κατάληψη της Κύπρου αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
«Η δική μας δουλειά, δήλωσε, είναι η άριστη προετοιμασία και εκπαίδευση του στρατεύματος, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στα όποια σχέδια των αντιπάλων».

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς περιορίστηκε να καθησυχάσει το λαό ότι γίνεται αυτό που πρέπει στο στράτευμα, ώστε να υπάρχει αξιόμαχη και ικανά αποτρεπτική δύναμη έναντι των υπέρτερων δυνάμεων του Αττίλα.
Στο θέμα της σχέσης με την Ελλάδα μάς είπε ότι υπάρχει καθημερινή αμφίδρομη επικοινωνία.

Παπακώστας: Έχουν γνώση οι φύλακεςH Κύπρος εισέρχεται αισίως στο 2010 με αδιατάρακτη ακόμη την κατοχική παρουσία. Η Εθνική Φρουρά στο στόχαστρο πάντα των εχθρών της Κύπρου δέχεται τη διαβρωτική δράση του ξένου παράγοντα που προσπαθεί να περάσει θέσεις στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που να εξυπηρετούν τα ευρύτερα σχέδια των ισχυρών στην περιοχή. Ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας δήλωσε στη «Σ» ότι για ό,τι γίνεται έχουν γνώση οι φύλακες. Αθόρυβα επισημαίνει και παρά την κατά καιρούς αρνητική κριτική ο στρατός μας προχωρεί στην ανάπτυξη των δομών του. Η αναδιοργάνωση προχωρεί χωρίς τυμπανοκρουσίες και μικρές μονάδες χωρίς επαρκή στελέχωση έχουν ενοποιηθεί με άλλες ώστε να υπάρχει μια πιο σωστή συγκρότηση. Στο θέμα των εξοπλισμών εν μέσω οικονομικής κρίσης υπάρχει το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 200 εκατομμυρίων ευρώ που θα λύσει πολλά προβλήματα της Εθνικής Φρουράς. Πτητικά μέσα και οχήματα μεταφοράς είναι μέρος των πολύ σημαντικών αγορών μας, εξήγησε ο υπουργός. Την ίδια ώρα γίνεται δουλειά στην ψυχολογία του στρατεύματος, εξηγεί ο υπουργός, ώστε η δύναμη των 15.000 ανδρών και γυναικών να έχει την καλύτερη δυνατή αποτρεπτική ικανότητα. Η εφεδρία μας, είπε, γίνεται πιο ευέλικτη και μειώνεται η ηλικία της.

Η «αποκάλυψη» του αρχηγού ΓΕΕΦ
ΣΕ ΜΙΑ«αποκάλυψη» προέβη ο αρχηγός ΓΕΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης προκειμένου να μας πείσει ότι η στρατιωτική συμφωνία με τη Γαλλία βρίσκεται σε ισχύ. Ποια είναι αυτή; Ότι συμμετέχει και η Γαλλία, με ένα ελικόπτερο παρακαλώ, στην ετήσια άσκηση «Αργοναύτης» που αφορά έρευνα και διάσωση. Ουάο… Κύριε αρχηγέ, έχετε την εντύπωση ότι απευθύνεστε σε ιθαγενείς; Αναφερόμαστε σε στρατιωτική συμφωνία και εσείς μας λέτε για έρευνα και διάσωση; Μήπως διαβάσατε τη συμφωνία μέσα στους λίγους μήνες που έχετε αναλάβει;
Δεν χρειάζεται να μας πείσετε εμάς για το ότι εφαρμόζεται αυτή η συμφωνία. Πείτε τα πρώτα τους αξιωματικούς σας, εκεί στο ΓΕΕΦ, που έφεραν το θέμα στην επιφάνεια και που χασκογελάνε όταν σας ακούνε εσάς και τον υπουργό Άμυνας, που προσπαθείτε μάταια να πείσετε για τα εξοπλιστικά προγράμματα και για την ετοιμότητα της Ε.Φ.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. Η ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ''ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ'', ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ..ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ, ΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ...ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ...ΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ...ΟΥΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΕΠΑΡΚΕΣ ΑΡΜΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΟΥΤΕ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΟΥΤΕ, ΟΥΤΕ, ΟΥΤΕ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΑ S-300 TI ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ, ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;;ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΜΗΠΩΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;;ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ;;ΤΡΙΧΕΣ...ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ..ΞΕΡΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΜΕ 2-3 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ 2-3 ΣΠΙΤΙΑ. ΔΕΚΑΡΑ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμέναμε τον Τσαλιχίδη για να μάθουμε ότι, στρατηγικός στόχος του αρπακτικού (της Τουρκίας) ήταν πάντα η πλήρης κατάληψη της Κύπρου.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. If full occupation was what Turkey wanted, it could have much easily achieved that in 1974.

    In any case, this is not Turkey's goal, since full occupation will mean having to deal with an insurgent greek cypriot population and guerilla warfare.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.