30/1/10

Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να αυτοκαθαρθεί!


του Σάββα Καλεντερίδη
Η κρίση που διέρχεται η χώρα είναι πολύπλευρη και βαθειά. Οι παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού είναι πολλοί, με πρωταρχικό τα κόμματα και τους πολιτικούς. Η ευθύνη διαχέεται σε όλα τα κόμματα και σε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς, αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από το 1974 και μετά, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση (αξιωματική ή όχι) έπαιξαν ρόλο στην καταστροφική πορεία της πατρίδας μας προς το χείλος του γκρεμού.
Ένας από τους παράγοντες που απαξίωσαν τα κόμματα και τους πολιτικούς στη συνείδηση του κόσμου, είναι η συμμετοχή των πολιτικών στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσα από άνομες σχέσεις που διατηρούν με οικονομικά συμφέροντα και με παράγοντες που συμμετέχουν στο "πάρτι". Η υπόθεση της SIEMENS, για διάφορους λόγους, αναδείχτηκε και ανέδειξε τη διαφθορά και το έλλειμα ηθικής του πολιτικού μας συστήματος, αφού αποδείχτηκε ότι τα δυο κόμματα εξουσίας (μέσω της οικογένειας Μητσοτάκη και του συστήματος Σημήτη), αλλά και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί και παράγοντες, ήταν στην ουσία αργυρώνητοι "υπάλληλοι" της γερμανικής εταιρείας.
Παρά την απόδειξη της εμπλοκής συγκεκριμένων οικογενειών και προσώπων στο σκάνδαλο της SIEMENS και παρά του ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και στα πρόθυρα της καταστροφής, τα κόμματα δεν ελαβαν το μήνυμα και δεν απομάκρυναν από τις τάξεις τους άτομα των οποίων το όνομα εναπλάκη σε υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
Και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς, δεν βρήκαν τη δύναμη να απομακρύνουν από το περιβάλλον και από το κόμμα τους εκείνους που στην ουσία αποτελούν βόμβα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αλλά και το μέλλον της πατρίδα μας.
Σήμερα έχουμε τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη, να προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι δεν...
Ο κόσμος άς βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όμως, οι πολιτικοί αρχηγοί άς έχουν υπόψη τους ότι όσο δεν βάζουν το μαχαίρι βαθειά, δίνουν το δικαίωμα στο λαό να πιστεύει ότι και οι ίδιοι είναι απολύτως υπεύθυνοι και συνένοχοι.

Χ.Παμπούκης: Ουδεμία σχέση με τον Μ.Χριστοφοράκο
«Ουδέποτε είχα επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας». «Από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα», σημειώνει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο ημερολόγιο του πρώην ισχυρου άνδρα της Siemens καταγράφονται τουλάχιστον οκτώ εγγραφές για συναντήσεις, συσκέψεις στο νομικό γραφείο του κ. Παμπούκη, τηλεγραφήματα κοινωνικού περιεχομένου, γεύματα κ.ά. την περίοδο 2004-5.
«Ουδέποτε είχα επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο και τη Siemens και προφανώς με την διερευνώμενη υπόθεση», απαντά ο κ. Παμπούκης και προσθέτει:
«Προς άρση οιονδήποτε εσφαλμένων εντυπώσεων διευκρινίζω ότι ουδέποτε προσκλήθηκα και φυσικά δεν παραβρέθηκα σε κοινωνικές εκδηλώσεις του κ. Χριστοφοράκου ή της Siemens και ουδέποτε έλαβα δώρα ή προσφορές από την εν λόγω εταιρία ούτε έχω πάει σπίτι του ή στα γραφεία της εταιρίας».
Όπως μάλιστα επισημαίνει, «από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα».
Καταλήγοντας ο κ. Παμπούκης υπογραμμίζει: «Κανείς και τίποτα δεν θα με καταβάλλει από την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος γενικά και ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.
Επαναλαμβάνω ότι η δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας, αποπροσανατολίζει, παραπλανά και συσκοτίζει τις πτυχές που πρέπει να αναδειχθούν για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον πρέπει».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


14 σχόλια:

  1. αγαπητε Σαββα.
    για ποια καθαρση μιλαμε? εδω τα λαμογια του κερατα μεχρι νομο ψηφισαν για να εχουν ασυλια και να τους παρεχεται ατιμωρισια..αν ειναι δυνατον......οτι και να κανουν απλα δεν τιμωρουντε..35 χρονια τωρα τρωνε τρωνε τρωνε τρωνε οι γραικυλοι ρουφιανοι πολιτικοι..εσυ γνωριζεις Σαββα απο πρωτο χερι το ποσο ξεφτιλες και προδοτες ειναι οι πολιτικοι απο την υποθεση Οτσαλαν..προδιδουν τη χωρα μας με καθε ευκαιρια που τους δινεται..ολα για τη μασα,για τη κουταλα...λαμογιααα..Ειμαι 34 ,στα Ιμια ειμουν στη στρατιωτης στη Χιο και περιμενα πως και πως τα μογγολια απεναντι απο το τσεσμε...και απο τοτε καθε μερα κλαιμε με τους διεφθαρμενους προδοτες πολιτικους που μας ξεφτιλισαν και δεν μας αφησαν να διαλυσουμε τους μογγολους..Ζητω τα παληκαρια μας που θυσιαστηκαν για την πατριδα,αθανατοι..και οι μπινεδες τους ξεχασαν ετσι απλα...ρουφιανοι..
    η μονη αυτοκαρθαση ειναι φωτια και τσεκουρι σε ολους τους πολιτικους γραικυλους προδοτες των τελευταιων 35 χρονων.
    ο μοναδικος Εθναρχης ηταν Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ..ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

    Πετρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΣΤΗΝ Siemens
    τα ίδια και τα ίδια.
    Ζ*α θαυμάστε και ξανα-ψηφίστε τους
    για νέα σκάνδαλα για νέες αρπαγές.

    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den prepei prota na doume an leei alithia o mpampoukis? einai dinaton na arnitai toso epimona kai na leei toso anoixta psemata? alla gia to oti i ellada den exei astiki taksi epipedou ayto einai alitheia. ama i astiki taksi einai apatenones ti tha kanei i mesea kai xamili taksi. pairnoun parageigma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καλεντερίδη,

    Η αυτοκάθαρση είναι εντελώς ουτοπική. Γιατί να αυτοκαθαρθούν, όταν η βρώμα τους βολεύει; Ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να ήταν εκείνος που θα τους ανάγκαζε στην κάθαρση, αλλά δυστυχώς δεν έχει την πολιτική ωριμότητα που χρειάζεται. Ο Έλληνας έχει κι αυτός συνηθίσει στους βρώμικους πολιτικούς, σηκώνει μοιρολατρικά τους ώμους και λέει "εγώ θα αλλάξω τα πράγματα"; Ωσάν να μην ήταν πράγματι αυτός που δικαιούται και οφείλει να τα αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Σάββα τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέτε.
    Ομως έχω μια απορία.
    Ποιός κυβερνητης θα πάρει το ρίσκο να στείλει στο ειδώλειο πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς,και τις οικογένειές τους?
    Αντε και καλά αυτοι απομονώθηκαν.
    Η βουλή των Ελλήνων θα μείνει με το 1/3 των βουλευτών , δηλαδή το πολύ
    100 άτομα.
    Εάν συμβεί αυτό την επόμενη στιγμή θα έρθουν τα F 16 και θα συμβεί κι εδω ότι και στην Σερβία.
    Θέλω να πω με λίγα λόγια πως αυτη
    η κατάσταση βολεύει όλους τους άλλους εκτός απο τον Ελληνικό λαο.
    Κι επειδή είμαστε πολύ λοίγοι, μόνο 9000000 , ίσως να είναι δύσκολο να
    αναστραφεί η κατάσταση παρά μόνο εάν
    πάρουν απο εμάς ότι θέλουν και δεν
    θα έχουμε πια καμία αξία για αυτούς.
    Οι πολιτικοί μας χωρίς να το καταλαβαίνουν (προφανώς έχουν σκατά
    στα κρανία τους) ειναι κι αυτοί πιόνια
    και διαπράτουν το μεγαλύτερο έγκλημα
    ειτε απο άγνοια είτε απο πρωσοπικό συμφέρον.
    Πάντως είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν φτάσει στο αμήν και περιμένουν το ''ΚΑΤΙ'' για να σηκωθούν απο τον καναπέ .
    Στό κάτω κάτω το χρωστάμε στον τόπο αυτόν.
    Η Ρωσία σώθηκε χάρη στον Πόυτιν,
    η Τουρκία χάρη στο Ερντογάν ,
    η Βολιβία χάρη στν Μοράλες,
    και η Βενεζουέλα χάρη στον Τσάβες
    Ελπίζω να είναι η σειρά μας ,
    σαν λύση δεν μπορώ να δω τίποτε άλλο.

    ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λευκαδίτη
    κανείς δεν λέει ότι ο Παμπούκης είναι ένοχος.
    Ξέρεις, όμως, ενώ στην κοινωνία το κράτος (δικαιοσύνη) οφείλει να αποδείξει ότι ένας πολίτης είναι ένοχος, στην πολιτική ο ίδιος ο πολιτικός οφείλει να αποδείξει στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους ότι είναι αθώος.
    Εν πάση περιπτώσει, εμείς αναρτήσαμε αυτούσιες τις δηλώσεις του κ. Παμπούκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Σάββα, τα δύο μεγάλα κόμματα αποδεδειγμένα έχουν παραβεί τον νόμο.Έχουν υποπέσει στα αδίκηματα της δωροδοκίας και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος(SIEMENS).
    Τα κόμματα δεν τιμωρούνται από την δικαιοσύνη;
    Πρέπει να τιμωρηθούν και να δημιουργηθούν νέα κόμματα,χωρίς βαρίδια από το παρελθόν για να προχωρήσουμε μπροστά.
    Στην Ιταλία ένας εισαγγελέας τόλμησε!

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 36 χρόνια δέν μπόρεσαν να κυβερνήσουν,δέν έκαναν τίποτα,έφεραν τήν χώρα στόν γκρεμό.
    Καί όλα όσα έκλεψαν καί σπατάλησαν θά τά πληρώσουν οι πολίτες οι άλλοι δηλαδή.
    Μερικοί αγανακτησμένοι σχολιαστές(καί δικαίως) μιλούν γιά χούντα......
    Άς μήν ξεχνάμε ότι η χούντα ήταν ένα πραξηκόπιμα.
    Εμείς άς μιλήσουμε γιά επανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 731 συμφονώ και με το παραπάνω,
    αλλά ποιός εισαγγελέας θα παίξει τη ζωή του κορώνα- γράμματα?

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά οι νοσταλγοί της χούντας δεν παιζονται. Τέτοιο θράσσος ? Ο πανύβλαξ Παπαδόπουλος και οι συν αυτώ ολιγοφρενείς κατέλαβαν την πολιτική εξουσία χωρίς να έχουν επαφή με την πολιτική, χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται. Μάσισαν στις σαχλαμαρες των αμερικάνων περί κομμουνιστικού κινδύνου και έβαλαν στο γύψο τη χώρα που κοινωνικά ήκμαζε. Ανέστειλαν τη χειραφετηση της Ελλάδας και πρόδωσαν την Κύπρο πρώτοι. Αμέσως μετά η ξεφτιλισμένη ελληνική δεξιά ( εδώ δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε), που το παίζαν "εθνικόφρονες" ξαναπρόδωσε την Κύπρο με τον Αβέρωφ υπουργό άμυνας... Μετά παρέδωσαν τη σκυτάλη της προδοσίας στους πασόκους... Τα τελευταια χρόνια ευτυχώς κάποιοι ανένηψαν πατριωτικά, αλλά είμαστε στο αμήν. Νομίζω πως ειναι πολύ αργά για να σωθεί ο τόπος μας, ακόμα κι αν πάμε ενωμένοι. ((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτοί που αναφέρονται στη χούντα, μόνο ως προβοκάτορες μπορούν να εκληφθούν, αφού έτσι η συζήτηση αποπροσανατολίζεται και οι πολιτικοί μπαίνουν και πάλι στο απυρόβλητο.
    Το θέμα είναι οι πολιτικοί-μπίζνεσμαν, που έφεραν την Ελλάδα σε αυτήν την τραγική κατάσταση.
    Μην αποπροσανατολίζετε την συζήτηση λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο μοναδικος Εθναρχης ηταν Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ..ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
    O OPOIOS POLI PATROTIKA APESIRE TIN ELLINIKI MERARXIA APO TIN KYPRO ANOIGONTAS ETSI TIN PORTA STON ATTILA!Καλά οι νοσταλγοί της χούντας δεν παιζονται. Τέτοιο θράσσος ? Ο πανύβλαξ Παπαδόπουλος και οι συν αυτώ ολιγοφρενείς κατέλαβαν την πολιτική εξουσία χωρίς να έχουν επαφή με την πολιτική, χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται. Μάσισαν στις σαχλαμαρες των αμερικάνων περί κομμουνιστικού κινδύνου και έβαλαν στο γύψο τη χώρα που κοινωνικά ήκμαζε. Ανέστειλαν τη χειραφετηση της Ελλάδας και πρόδωσαν την Κύπρο πρώτοι.KAI LIGA TOUS LES ALLA ETSI KAI ALLIOS TO MONO POU TOUS APOMEINEI EINAI TO THARSOS DIAFORETIKA SINIDEITOPOIONTAS TO VAROS TON EUTHINON TOUS THA EPREPE EITE NA EXOUN KRIFTEI EITE NA EXOUN AUTOKTONISEI!
    ZITO I ELLADA I DIKAIOSINI KAI I ALITHEIA!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως, αγαπητοί φίλοι, είναι καιρός να σταματήσουμε πλέον τις φιλονικείες, για το ποιός φταίει για τα χάλια της πατρίδας; Μήπως πρέπει πλέον να κοιτάξουμε ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, αφήνοντας πίσω τις παλαιές μας έριδες;
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από όλα όσα γράφονται εδώ μέσα, δεν μπορώ να βγάλω κανένα συμπέρασμα.
    Αντί να αναφερόμαστε στους πολιτικούς και πάλι ξανά από την αρχή για να κατηγορήσουμε τους χουντικούς και ξανά μανά πάλι λάδι οι πολιτικοί.
    Και για τη δαιμονοποίηση της χούντας πάλι αυτοί φταίνε. Αυτοί δεν δαιμονοποίησαν και το βασιλιά ; Δηλαδή οι μόνοι καλοί, ανέπαφοι και άσπιλοι είναι οι "πολιτικοί της μεταπολίτευσης" που μας "άνοιξαν τα μάτια".
    Ο κόσμος στα ίδια και στα ίδια. Γιατί ρε παιδιά, μόνο η μεταπολίτευση ; Μα και προ της χούντας πάλι δεν είχαμε τον "εθνοπατέρα" με τις απύθμενες βλακείς του ; Τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου τις ξεχάσατε ; Για να μην μιλήσω για τα υπόλοιπα έργα (και τα οικονομικά) των προηγουμένων κυβερνήσεων. Τις κλεψιές και τις λοβιτούρες όλων τις ξεχάσατε ; Να μην μιλάμε μόνο για τους σημερινούς γιατί από πριν κρατούν οι δυναστείες, οι κλεψιές και οι απατεωνιές.
    Πότε έστεκε καλά οικονομικά η Ελλάδα για να σταθεί και κατά τη μεταπολίτευση ;
    Μα μια ολόκληρη Ελλάδα αιμορραγούσε (μετανάστευση) και ο Καραμανλής....του λουλιού του το χαβά. Η χώρα μαράζωνε, η οικονομία στηρίζονταν μόνο στους μετανάστες, η επαρχία ερημωμόταν (κάτι που γίνεται και σήμερα) κι ο κόσμος συνέχιζε να φεύγει (καραβιές ακόμη και σήμερα. 600.000 Ελληνες επιστήμονες έφυγαν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό).
    Ο "εξυπνος" εθνάρχης γιγάντωνε την Αττική και μαράζωνε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι λιγοστές βιομηχανίες κι αυτές στοιβάχτηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Τι να λέμε τώρα.
    Ετσι λοιπόν, οι πολιτικοί της μεταπολιτευσης είχαν τους "καλύτερους" δασκάλους από πριν και συνέχισαν το "θεάρεστο" έργο τους.
    Και φτάσαμε στην σημερινή εποχή που έχει γιγαντωθεί υπέρμετρα το φαινόμενο της διαφθοράς, της κλεψιάς, της απατεωνίας και βρίσκει συνέχεια "άξιους" μιμητές. Ο κόσμος πίστευε στον Σαμαρά. Είναι αλήθεια ότι είπε ωραία λόγια που έχει ανάγκη ο κόσμος να ακούσει. Αλλά παρέμεινε στα λόγια. Πράξεις μηδέν μέχρι στιγμής. Ατολμία, κατευνασμός, συμβιβασμός, οπιστοδρόμηση και .... μία από τα ίδια.
    Λες και δεν υπάρχουν νέοι, άφθαρτοι πολιτικοί με ιδέες. Εκεί ιδεολογική εμμονή στα παλιά. Ανεχόμαστε κάθε φαινόμενο Ντόρας λες και μετά από αυτή το χάος. Αν δεν τολμήσει κάτι, εκεί θα παραμείνει στα ίδια, μία από τα ίδια.
    Γι αυτό λοιπόν θα συμφωνήσω με άλλους φίλους ότι εδώ χρειάζεται επανάσταση. Οχι χούντα. Επανάσταση, κίνημα, ίσως στρατιωτικών σαν αυτό που έγινε στο γουδί. Δεν ξέρω, δεν βλέπω κάτι άλλο. Δυστυχώς ο "μυωπικός" έλληνας συνεχώς θα τους .... ανανεώνει, θα τους ξαναψηφίζει, θα συνεχίζουν να τον καταληστεύουν και θα γίνεται τίποτα.
    Το θέμα είναι, ποιός τολμά να κόψει τις γέφυρες με το παρελθόν ;

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.