4/1/10

Εμπόδιο στο δρόμο της Τουρκίας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ένα νέο εμπόδιο στο δρόμο της Τουρκίας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) υψώθηκε, αυτήν τη φορά από τη Βουλγαρία, η οποία απαιτεί από την Τουρκία την καταβολή 10 δισ. δολαρίων ως αποζημίωση για την ακίνητη περιουσία που εγκατέλειψαν οι Βούλγαροι κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προεδρίας της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, ανακοίνωσε ότι η λύση του προβλήματος αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ και ότι γίνονται εργασίες για τη συγκέντρωση στοιχείων από τους κληρονόμους των Βουλγάρων, οι οποίοι εγκατέλειψαν το 1913 την Τουρκία, καθώς και από τα αρχεία του βουλγαρικού κράτους.

Ο Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες προβλέπονται στη συμφωνία της Άγκυρας του 1925».

hbnews.gr

9 σχόλια:

  1. μας ηρθε ποτε εμας μια τετοια ιδεα για τους ελληνες της Σμυρνης και πολης. Παλι μας εβαλαν γυαλια αλλοι γειτονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >>μας ηρθε ποτε εμας μια τετοια ιδεα για τους ελληνες της Σμυρνης και πολης. Παλι μας εβαλαν γυαλια αλλοι γειτονες<<

    Δε θα γινουμε ολοι εθνικιστες σαν τους Βουλγαρους, να ζηταμε και τα ρεστα για τον επεκτατικο πολεμο που καναμε ολοι οι Βαλκανιοι εναντια στο μεγαλοθυμο Σουλτανο!

    Επιπλεον, να θυμισω, πως εμεις στηριζουμε σταθερα την ενταξιακη πορεια της Τουρκιας. Αν πρεπει να κανουμε κατι, ειναι να ασκησουμε πιεση στη Βουλγαρια, να αρει αμεσως αυτα τα εθνικιστικα παραληρηματα με χρονοκαθυστερηση ενος αιωνα.

    Χτιζαμε την ελληνοτουρκικη φιλια που επιτελους δινει τα πρωτα φρουτα και αφησουμε τη... Βουλγαρια να μας το χαλασει? Ε, ενταξει , ειπαμε να τρωμε καμια σφαλιαρα, αλλα οχι και απο ολους!

    Εν αναγκη να τα πληρωσουμε εμεις στη Βουλγαρια τα λεφτα βρε αδερφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να βάλουμε όλοι από κάτι να πληρωθεί η Βουλγαρία μη τυχόν και μείνει απ' έξω ο επιβήτοράς μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α πα πα πα.....

    τι κακοί άνθρωποι που είναι οι Βούλγαροι.... ντροπή να μην θέλουν στην ΕΕ τους φιλήσυχους και ειρηνιστές Τούρκους..... αίσχος, να διαμαρτυρηθούμε έντονα και να ζητήσομε την επιβολή κυρώσεων στην Βουλγαρία...... να ανακαλέσουν ΤΩΡΑ...

    Απόψε νοιώθω..... Βούλγαρος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελλάδα, η χώρα που έχει πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 04 Ιανουαρίου 2010 11:03 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...
    Αγαάπητέ/ή αναφέρεις "Χτιζαμε την ελληνοτουρκικη φιλια που επιτελους δινει τα πρωτα φρουτα..." ποιά είναι τα "φρούτα" γιατί δεν έχω καταλάβει; Οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου;Οι παραβιάσεις της υφαλοκρηπίδας; Η πολιτική "φιλίας" στην Θράκη ή στην Κύπρο; Επειδή τυγχάνει να είμαι(και ζω) από τη Θράκη θα σου δώσω μερικά παραδείγματα "πολιτικής φιλίας" στην παρακάτω διεύθυνση http://proxeneio-stop.org/category/prox-activities/ και αφού τα διαβάσεις όλα αυτά στείλε και σε μας τα "φρούτα" της Τουρκίας. Καλή Χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε 11:03, σε παραπεμπω στις δηλωσεις του Πρωθυπουργου.

    Παράλληλα, o κ. Παπανδρέου τάχθηκε για μια ακόμη φορά υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογραμμίζοντας: «πριν από 10 χρόνια ορισμένοι λαϊκιστές με κατηγόρησαν ως ''προδότη'' της χώρας μου, τώρα η πολιτική αυτή δικαιώνεται

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_05.html

    Τωρα αν εσυ δε μπορεις να δεις την πολιτικη αυτη να δικαιωνεται, ειναι δικο σου θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χλωμό να επιμείνουν για πολύ οι βούλγαροι σ'αυτή τη διεκδίκηση αλλά σε κάθε περίπτωση καλά κάνουν και διεκδικούν και μάλιστα με τέτοιο τρόπο.
    Αντί να περιμένουμε τις διεκδικήσεις της Τουρκίας για την...νέα σαιζόν θα έπρεπε και εμείς να διεκδικήσουμε κάθε τι νόμιμο (και υπάρχουν πολλά).
    Σε ότι αφορά την σφοδρή επιθυμία κάποιων να δουν την Τουρκία στην ΕΕ δεν έχω σχόλιο καθώς προφανώς προέρχονται απο κάποιον άλλο πλανήτη και δεν έχουν ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις (τα τελευταία 50 χρόνια δηλ).
    Άραγε το ότι η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ μας ωφέλησε σε κάτι; Το να μπούνε στην ΕΕ πως θα βοηθήσει σε κάτι? Άβυσσος ο εγκέφαλος των οπαδών της ελληνοτουρκικής φιλίας.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφέρουσα η κίνηση της Βουλγαρίας και ορθά όσα ειπώθηκαν για την απουσία κοινής λογικής στην Ελλάδα. Ομως ας μην παρασυρθούμε από ενθουσιασμούς και ας παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της στάσης που θα κρατήσει η Βουλγαρία συν τω χρόνω, παράλληλα με την κίνησή της. Ετσι θα βγούν σωστότερα συμπεράσματα σιγά-σιγά. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.