2/1/10

Απετράπη δολοφονική επίθεση κατά του δημιουργού των σκίτσων του Μωάμεθ

Ο Δανός σκιτσογράφος Κουρτ Βέστεργκααρντ

Εισβολή στην κατοικία του
Η αστυνομία της Κοπεγχάγης τραυμάτισε σοβαρά έναν 28χρονο άνδρα, ο οποίος εισέβαλε στην κατοικία του Δανού σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκααρντ, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει τα πολυσυζητημένα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ. Ο Σομαλός δράστης θεωρείται ότι έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικό δίκτυο.
Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Ο δράστης, ένας Σομαλός με άδεια διαμονής στη Δανία, οπλισμένος με ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι επιχείρησε να εισβάλει στην κατοικία του σκιτσογράφου, ο οποίος αντιλήφθηκε την εισβολή και κατέφυγε με τον εγγονό του, τον οποίο φιλοξενούσε, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο «δωμάτιο πανικού».
Ο Βέστεργκααρντ κάλεσε την αστυνομία, η οποία, καταφθάνοντας δύο λεπτά αργότερα, εντόπισε τον 28 δράστη, ο οποίος κινήθηκε με το τσεκούρι κατά τον αστυνομικών. Ένας από τις άνδρες ασφαλείας τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο γόνατο και το χέρι.
Ο δράστης, η ζωή του οποίου δεν απειλείται, πρόκειται να οδηγηθεί το Σάββατο στον εισαγγελέα και θα του απαγγελθούν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας PET θεωρεί ότι η επίθεση συνδέεται με τρομοκρατία.
Όπως δήλωσε ο Τζέικομπ Σαρφ, επικεφαλής της PET, ο συλληφθείς θεωρείται ότι έχει διασυνδέσεις με το σομαλικό τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Σαμπάμπ και με στελέχη της Αλ Κάιντα στην ανατολική Αφρική.
H Αλ Σαμπάμπ ελέγχει μεγάλο μέρος της νότιας και της κεντρικής Σομαλίας, αλλά και της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.
Ο Σαρφ πρόσθεσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ότι ο 28χρονος Σομαλός είχε αναπτύξει τρομοκρατικές δραστηριότητες στη διάρκεια παραμονής του στην ανατολική Αφρική και παρακολουθείτο από την PET για λόγους που δεν σχετίζονται με την επίθεση κατά του Δανού σκιτσογράφου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

13 σχόλια:

  1. Μα γιατί???? αφού το ισλάμ είναι η θρησκεία της ειρήνης και της αγάπης????
    Οι άνθρωποι απλά περνάνε το μεσαίωνα τους...το ερώτημα είναι πόσο θα κρατήσει και όταν τελειώσει τι θα έχει μείνει όρθιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέρτε τον στην Ελλάδα τον Σομαλό. Ο Χρυσοχοίδης υπουργός προστασίας μουσουλμάνων και διώξεως Ελλήνων, τους μαζεύει...κάνει συλλογή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο μεσαιωνας των μουσουλμανων θα τελειωσει μονο οταν τελειωσει ο ισλαμισμος (το ιδιο ισχυει και με τους ιουδαιοχριστιανους οπου ο μεσαιωνας καραδοκει για να επιστρεψε)ι.
    παντος το θρασος του ισλαμιστη δειχνει ποσο επικυνδυνοι ειναι αυτοι οι τυποι. οι αστυνομοι θα επρεπε να τον καθαρισουν επι τοπου και οχι να πληρωνει ο κοσμος τα νοσοκομεια για να γινει καλα ενας μελλοντικος δολοφονος. στο κατω κατω στον παραδεισο θα τον στελνανε.
    Χιουτεκούτλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Ισλάμ είναι θρησκευτικοπολιτικό σύστημα διακυβέρνησης λαών. Δυστυχώς δεν περνάει τον δικό του Μεσαίωνα αλλά την ανθησή του , στα πλαίσια επιλογής , από το σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο, ως το ασφαλέτερο σύστημα προστασίας των συμφερόντων του ! Σε χώρες "χριστιανικές" ζήσαμε κοινωνικούς αγώνες που έθεσαν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου . Σε Ισλαμική χώρα δεν έχομε κανένα κοινωνικό αγώνα ! Ακόμα και εξελίξεις που προκλήθηκαν από τις Λαϊκές μάζες ισχυροποιούσαν το δυνατό θρησκευτικό συναίσθημα ! Η κοινωνική διάσταση των κινημάτων του Ισλαμικού κόσμου ήταν γιγαντιαία βήματα πισογυρίσματος για τον δυτικό πολιτισμό μας.Δυστυχώς δεν περνάνε τον Μεσαίωνά τους αλλά ο Δυτικός κόσμος περνάει την Δύση του. Όσο γρηγορότερα μιλήσομε γιαυτό ,γιατί συνείδηση έχει γίνει πιστεύω, τόσο καλύτερο για τις κατακτήσεις του διαφωτισμού ! Είναι ακατανόητο να βλέπεις ανθρώπους να θαλασσοπνίγονται γιατί ο πολιτικός πολιτισμός των λαών τους , δεν τους εξασφαλίζει τα στοιχειώδη και αυτοί να μην ζητάνε , να μήν αγωνίζονται , να αλλάξει κάτι !Είναι καιρός να απαιτήσομε από όλους αυτούς που έρχονται κατά κύματα να καταλάβουν τι είναι εκείνο που τους διώχνει από τις πατρίδες τους! Πρέπει να το καταλάβουν και να αγωνιστούν για την διόρθωση των "κακώς κειμένων" στις χώρες τους !Θα έχουν θύματα , αλλά είναι δική τους ευθύνη να συμβάλλουν με τους κοινωνικούς τους αγώνες στη βελτίωση των συνθηκών και των ομοφύλλων τους ! Μόνο προς μια τέτυοια κατεύθυνση έχει νόημα η παροχή βοηθείας και ισότιμης μεταχείρισης ! Αλοιώς στρατιώτες του Ισλάμ σαν τον Σομαλό που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Δανό σκιτσογράφο θα πληθύνονται μέρα με τη μέρα ! Μη ξεχνάμε πως αυτές τις ίδιες τακτικές ακολουθούν όλες οι θρησκείες μέχρι την εξάντληση των δυνατοτήτων επέκτασής τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν προσεξη κανεις στην χαμογελαστη του φατσα, θα διακρινη μεταξυ ματιων και πανω ακριβως απ' την μυτη κατι να διαγραφεται, σαν ενας χαρτης.
    Μηπως ειναι ο χαρτης του Ισραηλ ζωγραφισμενος στα μουτρα του; (Γιατι οι γραμμες των "συνορων" δεν φαινονται καθαρες και οριστικοποιημενες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απορω για τους λογικα και ελευθερα σκεπτομενους ανθρωπους οτι ουδεις εχει αναρωτηθη ποιες οι συντρεχουσες συνισταμενες αυτου τον "πολεμου" με Λαθρομεταναστες και Μουσουλμανους;
    Πως και υπαρχει αυτη η μεχρι τωρα διαμαχη μεταξυ Χριστιανικων Λαων της Δυσης και Ισλαμιστων της Ανατολης;
    Πως εξηγειται η "απουσια" του Ιουδαϊσμου απ' την ολη ιστορια των σημερινων "θρησκειομαχιων"; (Που καποιος δολοπλοκος παραπλανητικα ονομασε "Η συγκρουσις των Πολιτισμων";)
    Γιατι η κατασταση αυτη δημιουργηθηκε ΜΕΤΑ την 11η Σεπ 2001 ενω πριν υπηρχε μια σχετικη αρμονια στην Ανθρωπωτητα με εξαιρεση την συνεχιζομενη απο το '46 γενοκτονια της Παλαιστινης; Ποιοι οι σκευωροι/τρομοκρατες πισω απο την 11Σεπ2001 και ποιοι οι σκοποι των;
    Πως ανθρωποι με καποια λογικη, βλεπουν το μικρο δενδρο, αλλα οχι το πυκνοφυτο Δασος;

    Σκεφθειτε λιγακι με το ιδιο το μυαλο σας. Σπαστε τις Τηλεορασεις σας. Αγνοειστε τις ρουφιανοφυλλαδες τους! Σπαστε τα δεσμα σας. Πληρωνονται εκατονταδες χιλιαδες ευρω το χρονο για να σας γεμιζουν ονειρα! Αλλα για να βλεπετε τα ονειρα τους πρεπει υποχρεωτικα να κοιμωσαστε!

    Ξυπνατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο 02 Ιανουαρίου 2010 3:09 μ.μ. έχει δίκιο. Στο Ισλάμ δεν υπάρχει ταξική πάλη. Δεν υπάρχει καν δημοκρατία. Η εξουσία πηγάζει από τον Αλλάχ, ασκείται από τους επί της γης εκπροσώπου του, ο δε λαός οφείλει απλώς υπακοή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 02 Ιανουαρίου 2010 5:25 μ.μ.

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Το ίδιο σκέφθηκα κι εγώ. Πως εξηγείται η απουσία του Ιουδαϊσμού στην Θρησκευτική αυτή διαμάχη μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αν μπορεί να την ονομάσει έτσι κανείς.
    Απουσιάζει όμως ο Ιουδαϊσμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από που και ως πού απουσιάζει ο Ιουδαϊσμός ? Ο χριστιανισμός και ο Μωαμεθανισμός παρακλάδια του Ιουδαϊσμού δεν είναι ? Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιουδαϊσμός και νεοειδωλολατρεία έχουν κοινό μέτωπο εναντίον της ορθοδοξίας και πάνε αγκαλιά. Ομοίως ο μωαμεθανισμός είναι δαιμονικό κατασκεύασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω νομιζω οτι ο Ιουδας εχει παραμεινει Ιουδας μεσα απο τους αιωνες και ενεργει παντα σαν Ιουδας, στα κρυφα και στα σκοτεινα.
    Οποτε αμφιβαλλω αν απουσιαζει ο Ιουδαϊσμος. Μαλλον ειναι αυτος που υποκινει απο τα σκοτεινα παρασκηνια την διαμαχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το πρόβλημα με άτομα όπως τον φίλο ( 02 Ιανουαρίου 2010 3:37 μ.μ. ) είναι οτι η εμμονή του στους εβραίους τον κάνει να υποτιμά τους μουσουλμάνους. Εσύ βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων είναι το δάσος. Όχι το Ισραήλ με το οποίο δεν έχουμε καμία άμεση σχέση (ούτε αυτό με εμάς).
    Ποιος ιουδαϊσμός ρε παιδιά? 15 εκατομμύρια έχουν μείνει στον κόσμο και οι μισοί είναι σε πόλεμο κάθε μέρα. Επίσης ο Ιουδαϊσμός δεν θέλει να εξαπλωθεί και να κατακτήσει τον κόσμο όπως το Ισλάμ.
    ο φίλος ( 02 Ιανουαρίου 2010 2:56 μ.μ.) είναι συντονιστικός σε αυτό που έγραψε. θα το στείλω σε όλους τους γνωστούς μου. δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα.

    Στελιος 307

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Στελος 307

    Αν κατάλαβα καλά, εκ παραδρομής σχολιάζεις θετικά τον ( 02 Ιανουαρίου 2010 2:56 μ.μ.) δηλ. τον Χιουτεκούτλης. Μάλλον εννοείς τον επόμενο (02 Ιανουαρίου 2010 3:09 μ.μ.).

    Παρακαλώ διευρίνισέ το (μπορεί να κάνω και λάθος).
    Πρόσεξε ότι ο χρόνος δημοσίευσης βρίσκεται μετά την δημοσίευση ενός σχολίου και όχι πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.