29/1/10

Οι πολιτικοί να πάψουν να καλύπτουν τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος και τους συνεργούς τους

Θεσσαλονίκη: Οικονομικό σκάνδαλο με παράνομη επιστροφή ΦΠΑ.
Eμπλέκονται εφοριακοί και εταιρείες «μαϊμού».

Εντολή να επιστρέψουν, εντός των 48 ωρών, οι υπεύθυνοι εφοριακοί τριών Δ.Ο.Υ της Θεσσαλονίκης και οι υπεύθυνοι αντίστοιχων εταιρειών «μαϊμού», το ποσό των 8.831.906 ευρώ, διαβίβασε στην αρμόδια διεύθυνση επιθεώρησης της πόλης, ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Σχοινιωτάκης.
Το συγκεκριμένο ποσό περιήλθε στην κατοχή των εταιρειών από επιστροφή ΦΠΑ, μετά την προσκόμιση πλαστών βεβαιώσεων και εικονικών τελωνειακών στοιχείων. Οι υπεύθυνοι των τριών εταιρειών είναι έως σήμερα άγνωστοι.
Όπως προκύπτει από την έγγραφη παραγγελία του κ. Σχοινιωτάκη, η απάτη των τριών ανύπαρκτων εταιρειών έγινε στις Γ΄και Δ΄ Δ.Ο.Υ Θεσσαλονίκης, καθώς και στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι μόλις έγινε γνωστή η απάτη, οι αρμόδιοι οικονομικοί επιθεωρητές, που επιλήφθηκαν της υπόθεσης, επικαλέστηκαν ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο για τους υπεύθυνους εφοριακούς υπαλλήλους, προκειμένου, είτε να μην τους επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις, είτε να απαλλαγούν. Ειδικότερα, στους υπευθύνους εφοριακούς καταλογίστηκε απλή αμέλεια και ατελής εκπλήρωση των καθηκόντων τους, ενώ άλλοι έμειναν άθικτοι από την έρευνα, που διεξήχθη.
Ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας αναφέρει ότι οι οικονομικοί επιθεωρητές επικαλέστηκαν τις νομοθετικές διατάξεις που αφορούν τους υπαλλήλους του δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και όχι αυτές των διαχειριστών υπολόγων, που έχουν αυξημένες ευθύνες. Ακόμη, αναφέρει ο κ. Σχοινιωτάκης ότι η παραγραφή των αδικημάτων για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι διετής, ενώ για τους διαχειριστές υπολόγους η παραγραφή είναι δεκαετής ή ακόμη και εικοσαετής.
Παράλληλα, της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, προκειμένου ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων εφοριακών. Επίσης, η Εισαγγελία θα αναζητήσει και ποιοί είναι πίσω από τις εταιρείες «μαϊμού» για να ασκήσει διώξεις σε βάρος τους και εφόσον αποκαλυφθούν, να εκτελεστεί το δεύτερος σκέλος της εντολής Σχοινιωτάκη, για επιστροφή από την πλευρά τους του ποσού της απάτης
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. η πλακα ειναι οτι εχουμε παθει ανοσια απο τετοιες ειδησεις και οι περισσοτεροι δεν μπαινουν καν στον κοπο να σχολιασουν

    εχει νοημα ;

    προκειται να αλλαξει τιποτα ;

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι πάει να πει '' Έδωσε εντολή να επιστρέψουν, εντός των 48 ωρών τα κλεμμένα '';;;
    Να τους κλείσει στη φυλακή και να τους ανακρίνει ως κρατούμενους. Και όχι να βρίσκονται έξω αφενός να τρώνε τα κλεμμένα και αφ ετέρου να εξαφανίζουν τα εις βάρος τους στοιχεία.
    Αλλιώς και ο Εισαγγελέας είναι συνεργός τους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α!!! έτσι λειτουργούν οι επιθεωρητές της εφορίας ;;;Οποιος πιαστεί επιστρέφει τα κλεμένα και όλα καλά ;;;Προετοιμάζονται να πέσουν στα μαλακά και οι ίδιοι. Ντροπή.Μεγάλη ντροπή.Να δούμε τι θα κανει ο υπουργός τους.... Και πάλι η κλεψιά βγήκε στην Θεσσαλονίκη...στο κλεινό αστυ τίποτε ;;;Ολα νόμιμα;;; ή εκεί η μοιρασιά γίνεται καλύτερα;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΅ΑΡΠΑΞΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΕ ΝΑΧΕΙΣ.΅ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ, ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ.

    Αργικεραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αργικέραυνε : εννοείς "Δούλεψε να φας και κλέψε νάχεις" αλλά και η μεταλλαξή της ταιριάζει στα σημερινά ήθη και έθιμα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O TEMPORA O MORES! (O KAIPOI O ITHI)
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΛ. Η ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ; ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΟΥ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ.

    ΦΙΛΙΚΑ

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.