24/1/10

Τι σημαίνει η πυρπόληση της Συναγωγής των Χανίων

Η Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη χώρα μετά τη Γαλλία όπου ένας οίκος θρησκευτικής λατρείας παραδίδεται στην πυρά.Ελληνες, επίλεκτα μέλη των εβραϊκών κοινοτήτων, ανησυχούν για την αφύπνιση του φαντάσματος του αντισημιτισμού

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ - ΒΗΜΑ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ επικρατεί στην ελληνοεβραϊκή κοινότητα μετά την πυρπόληση της ιστορικής Συναγωγής των Χανίων. Η Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη χώρα της Δυτικής Ευρώπης μετά τη Γαλλία όπου ένας οίκος θρησκευτικής λατρείας παραδίδεται στην πυρά. Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που κυριαρχεί είναι τα όσα αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ο πρόεδρος της ιστορικής Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, της mandre d΄ Ιsrael κ. Δαυΐδ Σαλτιέλ, ο οποίος καλεί την πολιτεία να τεθεί επικεφαλής του αγώνα κατά του αντισημιτισμού στην Ελλάδα. Οπως μάλιστα επισημαίνει μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Μωυσής Κωνσταντίνης «στις έξι δεκαετίες της ζωής μου ακόμη και όταν υπηρέτησα στο τότε βασιλικό πολεμικό ναυτικό δεν βίωσα ποτέ αντισημιτικά φαινόμενα από τους χριστιανούς συμπατριώτες μου. Τώρα όμως ανησυχώ ». Ανήσυχος δηλώνει και ο κ. Χάιντς Κούνιο από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος έχοντας στο χέρι χαραγμένο τον αριθμό 109565 βίωσε, όπως και χιλιάδες άλλοι ομόθρησκοί του, τη φρίκη στο Αουσβιτς. « Πρέπει να αντιδράσουμε» τονίζει και προσθέτει: «Φοβάμαι μήπως το θηρίο του φασισμού ξυπνάει και πάλι ». Οσον αφορά τους δράστες λέει ότι δεν μπορεί να διανοηθεί πως πίσω από τα χτυπήματα βρίσκονται έλληνες χριστιανοί. Οι έλληνες χριστιανοί,συνεχίζει, «διαθέτουν μεγάλο σεβασμό στη θρησκεία.Είναι θεοσεβούμενοι και ξέρουν να σέβονται τη θρησκεία του άλλου. Αν είναι χριστιανοί Ελληνες τότε πρόκειται για άτομα που έχουν παραστρατήσει από τη διδασκαλία του Θεού και είναι φανατικοί».

O αριθμός των μελών της εβραϊκής κοινότητας στην Κρήτη δεν ξεπερνά τα δάχτυλα του ενός χεριού καθώς σχεδόν η συντριπτική πλειονότητά της εξολοθρεύτηκε όταν βυθίστηκε στο Αιγαίο το πλοίο Ταναΐς που τους μετέφερε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οσο για την ιστορικής σημασίας Συναγωγή των Χανίων αποτελεί μία από τις παλαιότερες που διασώζονται στον ελλαδικό χώρο αλλά λειτουργεί ελάχιστες φορές τον χρόνο καθώς δεν έχει ραβίνο. Κι όμως την τελευταία εβδομάδα αυτή η κοινότητα και η Συναγωγή απασχόλησαν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς δύο φορές σε μία βδομάδα δέχθηκαν χτυπήματα αντισημιτών, μερικές μάλιστα ημέρες πριν από τις τελετές μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν έγινε η πρώτη προσπάθεια πυρπόλησης, η Συναγωγή σώθηκε εξαιτίας της σωτήριας παρέμβασης ενός Παλαιστινίου και ενός Αλβανού.

Τo State Department, η ευρωπαϊκή προεδρία, η κυβέρνηση του Ισραήλ, δεκάδες ομογενειακές οργανώσεις, με πρώτους τους ΑΧΕΠΑΝΣ και τον άλλοτε πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Αντριου Αθενς, καθηγητές Πανεπιστημίου, εξέφρασαν την αντίθεση και τον αποτροπιασμό τους στα γεγονότα των Χανίων. Οι ηγέτες πολλών εβραϊκών οργανώσεων του εξωτερικού τόνισαν με ανακοινώσεις τους την ανάγκη άμεσης σύλληψης των δραστών καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν το φαινόμενο σε ακραίες οργανώσεις. Οι αστυνομικές αρχές του νησιού τα τελευταία εικοσιτετράωρα δέχθηκαν έντονες πιέσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ πολλοί τούς πιστώνουν αδράνεια καθώς δεν έλαβαν ειδικά μέτρα όταν σημειώθηκαν τα πρώτα γεγονότα.

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνης εκτιμά ότι πίσω από την πυρπόληση της Συναγωγής βρίσκονται ακραίες οργανώσεις. Και ο γνωστός, εβραίος το θρήσκευμα, δημοσιογράφος κ. Ζακ Κοέν δηλώνει στο «Βήμα» ότι «θα πέσω από τα σύννεφα αν οι δράστες είναι μετανάστες». Οπως προσθέτει χαρακτηριστικά «δεν διαθέτω κάποια στοιχεία, όμως η διαίσθησή μου δεν μου δείχνει ότι είναι μετανάστες πίσω από το χτύπημα».

Γέννημα-θρέμμα των Χανίων, ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος δηλώνει έκπληκτος από το ενδεχόμενο ότι μπορεί να υπάρχει συμμετοχή ελλήνων χριστιανών στα γεγονότα. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ολοι, χριστιανοί και εβραίοι, ζήσαμε τη λαίλαπα του ναζισμού. Ιδιαίτερα στη γενέτειρά μου την Κρήτη που εκατοντάδες άνθρωποι διώχθηκαν και εκτελέστηκαν- ανάμεσά τους και οι εβραίοι συμπατριώτες μας ».

Σύμφωνα με τους ηγέτες των ελληνικών εβραϊκών κοινοτήτων τα τελευταία δύο χρόνια στον ελλαδικό χώρο έχουν εκδηλωθεί πολλές αντισημιτικές πράξεις. Στα Χανιά και στα Ιωάννινα, όπου επανειλημμένα έχουν ξεθαφτεί σοροί νεκρών από το εβραϊκό νεκροταφείο, τούς κάνει να δηλώνουν ότι στη χώρα μας υπάρχει αντισημιτισμός που εκπορεύεται από ακροδεξιές οργανώσεις. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης δηλώνει διά της επιστολής του στον Πρωθυπουργό ότι οι πράξεις αυτές δείχνουν αντισημιτισμό ο οποίος, όπως επισημαίνει, « δεν έχει θέση στη σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα και πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί διά παντός και η ελληνική πολιτεία οφείλει να τεθεί επικεφαλής του αγώνα αυτού».

Σχεδόν όλοι οι έλληνες εβραίοι ζητούν να σταματήσει το φαινόμενο εν τη γενέσει του. «Πρέπει να αντιδράσουμε, αλλιώς το θηρίο του ναζισμού, του φασισμού, θα ξυπνήσει» επισημαίνει ο κ. Κούνιο. Και ο κ. Ζακ Κοέν δηλώνει ότι αν « οι επίσημες ελληνικές αρχές δεν σταματήσουν να αδιαφορούν και δεν καταδικάζουν άμεσα τα φαινόμενα τότε γρήγορα η Ελλάδα θα φέρει τον αντισημιτισμό στο επόμενο επίπεδο το οποίο θα είναι οι επιθέσεις κατά ανθρώπων ».

Ο κ. Πολ Χάγουελ, εβραίος της Θεσσαλονίκης, δηλώνει την ντροπή του για την εκκωφαντική, όπως τη χαρακτηρίζει, σιωπή του πολιτικού κόσμου. Μέλος του ΔΣ του Εβραϊκού Μουσείου, ο κ. Χάγουελ τονίζει ότι αυτό που « χρειάζεται είναι παιδεία για την εμπέδωση ότι ο εβραίος Ελληνας είναι Ελληνας.Το ζητούμενοδεν είναι αν οι δράστες τυγχάνουν Ελληνες ή αλλοδαποί,προβοκάτορες ή όχι.Το ζητούμενο είναι η αντίδραση της κοινωνίας,των πολιτών ασχέτως θρησκεύματος, του Κράτους, της Εκκλησίας της Ελλάδος.Το ευκταίο ήταν και είναι λ.χ. η άμεση και καθολική καταδίκη από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, κάτι πολύ σύνηθες σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας. Η πραγματικότητα όμως,και ως Ελληνας ντρέπομαι γι΄ αυτό,είναι το εντελώς αντίθετο:εκκωφαντική σιγή τις πρώτες μέρες,με το σταγονόμετρο οι δηλώσεις τις επόμενες μέρες ».

Η επιστολή του προέδρου της ιστορικής Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης προς τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου


Πολυεθνική η ομάδα των δραστών
Oι εικόνες από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης των χώρων της εβραϊκής Συναγωγής και οι πληροφορίες που κατάφεραν να συλλέξουν οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Χανίων, τους οδήγησαν στα ίχνη των δραστών της διπλής εμπρηστικής επίθεσης που έγινε πριν από μερικές ημέρες. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν δύο υπηκόους Μεγάλης Βρετανίας ηλικίας 33 και 23 ετών και έναν 24χρονο Ελληνα, ενώ αναζητούνται δύο Αμερικανοί. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες διαμένουν στα Χανιά και εργάζονται σε νυχτερινά κέντρα της περιοχής ως «πορτιέρηδες» και σερβιτόροι. Οταν ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς τι ήταν αυτό που τους οδήγησε στους εμπρησμούς, σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν ότι δεν τους άρεσε να βλέπουν τους εβραίους στην πόλη των Χανίων. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει συμμετοχή των κατηγορουμένων σε ακροδεξιές οργανώσεις.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τη φωτιά, η οποία ξέσπασε στις 5 Ιανουαρίου, την έβαλε ένας από τους Αμερικανούς ενώ τη δεύτερη, η οποία εκδηλώθηκε στις 16 Ιανουαρίου, ένας από τους αλλοδαπούς οι οποίοι συνελήφθησαν. Και στις δύο περιπτώσεις οι συνεργοί τους παρέμεναν εκτός του κτιρίου, εποπτεύοντας τον χώρο.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία καταδικάζει
Με επιστολή του προς τον κ. Κωνσταντίνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος καταδίκασε τα γεγονότα και δήλωσε τη συμπαράστασή του στους έλληνες εβραίους. Και όπως εκτιμάται αυτή η επιστολή - η οποία εστάλη τρία εικοσιτετράωρα μετά τα γεγονότα- «έσωσε την τιμή των όπλων» καθώς ουδείς κληρικός είχε λάβει θέση δημόσια. Το γεγονός προκάλεσε πολλά ερωτηματικά αφού κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής πολλοί ιεράρχες που υπηρετούσαν στον ελλαδικό χώρο με πρώτους τον τότε Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό Παπανδρέου και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Γεννάδιο Αλεξιάδη περιέθαλψαν, στήριξαν και πολλές φορές διέσωσαν έλληνες εβραίους με κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Ως και σήμερα ουδείς ορθόδοξος κληρικός έχει επισκεφθεί την κατεστραμμένη συναγωγή και επί τέσσερα εικοσιτετράωρα οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης σιωπούσαν.

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης και καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας μιλώντας στο «Βήμα» τονίζει ότι τέτοιου είδους «εκδηλώσεις βίας και φανατισμού είναι καταδικαστέες από οπουδήποτε και αν προέρχονται και εναντίον όποιου και αν στρέφονται». Ιδιαίτερα, όπως προσθέτει, στον «αιώνα μας που δίνονται αγώνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης για τον σεβασμό των θρησκειών και των πολιτισμών».

Τα φαινόμενα αυτά « για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται η καλλιέργεια της κοινωνίας και του σεβασμού της πίστης και της θρησκείας. Και πάνω απ΄ όλα η καλλιέργεια του μηνύματος του Ευαγγελίου στις καρδιές όλων μας » δηλώνει ο Μητροπολίτης Γερμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως επισημαίνεται από την πλευρά των ελλήνων εβραίων δηλώσεις δεν υπήρξαν και από ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας για τις επανειλημμένες καταστροφές του νεκροταφείου των Ιωαννίνων.

58 σχόλια:

  1. Ερώτηση:

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ,ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι μπράβο, Σάββα Καλεντερίδη: Προσκύνα τους Εβραίους μπάς και πάρεις καμμιά θεσούλα μετά το στραπάτσο που έπαθες λόγω Οτσαλάν. Κι ο Χριστούλης Εβραίος ήτανε. Όταν οι Αντίχριστοι Αναρχικοί μαγαρίσανε τόσες εκκλησίες στην Θεσσαλονίκη, δεν έκανες ούτε μία ανάρτηση για το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλεντερίδη, φανερώθηκες ποιός είσαι: Σήμερα το πρωί έγινε το διετές Μνημόσυνο του Χριστόδουλου στον Άγιο Νικόλαο Καισαριανής με την παρουσία μιάς ντουζίνας Αρχιερέων. Κι εσύ δεν χαλάλισες ούτε μισή ανάρτηση για το θέμα, να ενημερωθούν οι αναγνώστες σου. Για τους Εβραίους όμως ανάρτησες 1.500 λέξεις για ένα θέμα που ήδη έχει τελειώσει αφού βρέθηκαν οι δράστες που ήσαν Ξένοι προβοκάτορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Εβραίοι δεν είναι όλοι ίδιοι. Άλλοι είναι κομμουνιστές, άλλοι φασίστες, άλλοι θρήσκοι και άλλοι άθεοι. Όπως ανάμεσα σε κάθε λαό, υπάρχουν ανάμεσά τους και οι άγιοι, υπάρχουν και τα τομάρια. Το ότι τώρα στο Ισραήλ το πάνω χέρι έχουν ανεγκέφαλοι, δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να κυνηγάμε κάθε Εβραίο. Όταν συλλαμβάνουμε πράκτορες τους που λειτουργούν ενάντια στα δικά μας εθνικά συμφέροντα, πρέπει να διευκρινίζουμε στο λαό μας ότι ευθύνη δεν έχει ο κάθε Εβραίος για τα χάλια άλλων ανεγκέφαλων Εβραίων. Σαν λαοί εμείς και οι Εβραίοι είμαστε πολύ κοντά πολιτισμικά και γεωγραφικά, και στόχος μας πρέπει να είναι η φιλία, εφόσον φυσικά δεν διεκδικούν καμία Κρήτη και εφόσον πάψουν να δουλεύουν για τους Τούρκους. Είμαστε σαν λαός τό ίδιο κοντά και στους Εβραίους του Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους, και πρέπει να γίνουμε εμείς μεσολαβητές ανάμεσά τους για την Ειρήνη. Όχι μόνο μοιάζουμε μεταξύ μας, αλλά και παρόμοια κουζίνα έχουμε και παρόμοια μουσική ακούμε, και πολλά άλλα κοινά έχουμε.
    Ο Σιωνισμός δεν είναι τίποτα άλλο από Εβραϊκός εθνικισμός για την δημιουργία και επιβίωση του κράτους τους. Δεν πρόκειται για κανένα τέρας ενάντια στην ανθρωπότητα. Το ότι έχουν μερικοί από αυτούς καβαλήσει το καλάμι είναι αλήθεια, αλλά ας είχαμε χάσει και εμείς τόσα παιδιά, γονείς και αδέλφια στους φούρνους, και θα βλέπαμε τι ωραία ψυχική κατάσταση θα είχαμε. Ότι έκαναν σε μας οι Τούρκοι, έκαναν οι Γερμανοί στους Εβραίους πολύ παραπάνω. Η περιβόητη παγκόσμια δύναμη των Εβραίων είναι παραμύθι φτιαγμένο από την δική μας αμάθεια. Έχουν σημαντική επιρροή μόνο σε λίγες χώρες, η οποία μάλιστα σταδιακά εξανεμίζετε. Μόνο η Αμερική στην ουσία τους στηρίζει, αλλά όλο και με περισσότερες επιφυλάξεις. Η αδυναμία τους να κάνουν φιλίες και συμμαχίες είναι εμφανής. Εαν οι Εβραίοι είναι πανίσχυροι όπως μερικοί λένε, τότε πως χάνουν συνεχώς από ξυπόλητους και πως έχουν την παγκόσμια κοινή γνώμη ενάντιά τους; Καμία κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο δεν έχει σε υπόληψη το Ισραήλ σαν σοβαρή χώρα. Δεν βλέπουμε τα χάλια τους με τις συμμαχίες τους; Φυσικά οι Εβραίοι σαν λαός έχουν κάθε δικαίωμα να υπάρχουν, και πρέπει να υπάρχουν. Αύριο ελπίζουμε να έχουν καλύτερες ηγεσίες. Το ρήμαγμα μνημείων και ταφών τους οπουδήποτε είναι πράξεις ερπετών. Ο αντισημιτισμός είναι αρρωστημένη κατάσταση και πρέπει να τον πολεμήσουμε. Το άδικο δεν έχει ούτε χρώμα ούτε θρησκεία, όπως δεν έχει και η ανθρωπιά.
    Γ. Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βεβαίως και πρέπει να καταδικάζονται τέτοιες πράξεις. Αλλα το να απαιτούνται καταδικαστικές αντιδράσεις απο τους πάντες δεν το καταλαβαίνω.Αυτοί εκδίδουν καταδικαστικά ψηφίσματα κάθε φορα που θίγονται δικαιώματα πίστης και λατρείας στην Τουρκία πχ;
    Βέβαια με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να μάθουμε το κίνητρο των συλληφθέντων.
    Κακώς βιάστηκε ο κ. Κοέν
    Έχω την εντύπωση ότι αυτή η υπόθεση κρύβει εκπλήξεις (αν ποτέ μάθουμε την αλήθεια).
    Δεν αντιλαμβάνομαι τις οργίλες αντιδράσεις των 1,32 και 1,37 κατά του διαχειρηστή. Μήπως δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν;
    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα ονοματα των εμπρηστων δημοσιευτηκαν? ετσι για να μιλαμε με πραγματικα στοιχεια και να μην μπουρδολογουμε βριζοντας ελληνες και εβραιους συληβδην γιατι οπως λενε στο χωριο μου ο διαολος εχει πολλα ποδαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παλικάρια σιγά τ’ άλογά σας… Η ουσία αυτής της δημοσίευσης είναι η εξής. Έχουμε ένα γεγονός για το οποίο κατηγορούνται 5 άτομα. Από αυτά τα δύο είναι αμερικανοί τα δύο είναι βρετανοί και το ένα έλληνας. Το δημοσίευμα έχει την αξία του ώστε να δούμε με ποιο τρόπο δρουν οι προβοκάτορες και στην συνέχεια οι μονίμως δυσκοίλιοι «αριστερίζοντες» δημοσιογράφοι οι οποίοι είτε από συμφέρον είτε από απροσμέτρητη ανοησία έρχονται να χρησιμοποιήσουν ένα γεγονός το οποίο το δημιούργησαν ξένοι «πορτιέρηδες». Για να κατηγορήσουν για ρατσισμό και αντισημιτισμό συλλήβδην όλους τους έλληνες και να δημιουργήσουν ιδεολογικό αντι-ρεύμα στα υποτιθέμενα αυτά κακά του έλληνα…
    Αλήθεια που είναι ήταν αυτός ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός στα δύσκολα χρόνια της κατοχής; Ποια ήταν η αντίδραση του Δαμασκηνού το 1943; Και αλήθεια άραγε αυτοί οι «πορτιέρηδες» ήταν πορτιέρηδες ή μήπως έκαναν και άλλες «δουλειές» τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Αύγουστο του 2007; Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να διερευνηθούν απ’ την ΕΥΠ οι προσωπικές επαφές των ατόμων αυτών. Κάτι φυσικά που δεν θα γίνει διότι και οι υπηρεσίες των κρατών τους ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον δήθεν ρατσισμό και αντισημιτισμό του ελληνικού λαού. Και για αυτό τον σκοπό δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν προβοκάτορες αυτού του είδους ή και διάφορους άλλους που ενδύονται την λεοντή του ακραιφνούς ελληνόψυχου για να ενσπείρουν την διχόνοια…
    Το ερώτημα είναι ένα και ας δώσει ο καθένας την απάντηση που νομίζει. Μπορούμε να συνειδητοποιήσουν σε ποιο κυκεώνα και με ποιες δυνάμεις πρέπει να αναμετρηθεί η Ελλάδα; Και πάνω απ’ όλα μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο για το συλλογικό καλό των ελλήνων δεν εργάζονται αυτές οι δυνάμεις. Ας αφήσουμε λοιπόν την νοοτροπία των ήρεμων χρόνων πίσω μας. Τα χρόνια είναι πολύ πονηρά.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δίκτυο Δωδεκαθεϊστών , Αμεσοδημοκρατών , Οικολόγων ( οχι του γνωστού κόμματος :

    http://sites.google.com/site/pitago99/home

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Η Ορθόδοξη Εκκλησία καταδικάζει.
    Με επιστολή του προς τον κ. Κωνσταντίνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος καταδίκασε τα γεγονότα και δήλωσε τη συμπαράστασή του στους έλληνες εβραίους.'


    Εννοειται οτι αδελφος πρεπει να βοηθα αδελφο ετσι κι η ορθοδοξια τρεχει προς συμπαρασταση των Ιουδαιων οπως προσφατα κι ο Παπας κατεδικασε το αποτελεσμα του δημοψηφισματος των Ελβετων εναντιον των ισλαμικων μιναρεδων. Ολοι οι μονοθειστες εχουν την ιδια μουρη.


    ANTI-EAST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
    Σε αυτούς που πιστεύουν, για να ενισχυθούν, και σε αυτούς που δεν πιστεύουν για να προβληματισθούν..
    Ευχαριστώ, από καρδίας..

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    http://www.youtube.com/watch?v=mI7_RKgq9tU&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ ρε Σάββα σαν στημένη προβοκάτσια το βλέπω για να εμποδιστεί η προσέγγιση Ελλάδας Ισραήλ τώρα που φαίνεται να τα σπάνε οι Εβραίοι με τη Τουρκία.
    Και οι Αμερικανοί το κατά πως φαίνεται δεν το θέλουν, ούτε το ένα αλλά ούτε το άλλο.
    Σιγά τώρα εάν είχαν αποφασίσει οι Κρητικοί να την κάψουν και δεν θα την έκαναν τελείως στάχτη.
    Εσύ που είσαι ποιο έμπειρος από εμάς τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ:
    http://www.youtube.com/watch?v=l-XX0u4mnUg&feature=player_embedded

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι Εβραίοι δεν είναι όλοι ίδιοι. Άλλοι είναι κομμουνιστές, άλλοι φασίστες, άλλοι θρήσκοι και άλλοι άθεοι. Όπως ανάμεσα σε κάθε λαό, υπάρχουν ανάμεσά τους και οι άγιοι, υπάρχουν και τα τομάρια. Το ότι τώρα στο Ισραήλ το πάνω χέρι έχουν ανεγκέφαλοι, δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να κυνηγάμε κάθε Εβραίο. Όταν συλλαμβάνουμε πράκτορες τους που λειτουργούν ενάντια στα δικά μας εθνικά συμφέροντα, πρέπει να διευκρινίζουμε στο λαό μας ότι ευθύνη δεν έχει ο κάθε Εβραίος για τα χάλια άλλων ανεγκέφαλων Εβραίων. Σαν λαοί εμείς και οι Εβραίοι είμαστε πολύ κοντά πολιτισμικά και γεωγραφικά, και στόχος μας πρέπει να είναι η φιλία, εφόσον φυσικά δεν διεκδικούν καμία Κρήτη και εφόσον πάψουν να δουλεύουν για τους Τούρκους. Είμαστε σαν λαός τό ίδιο κοντά και στους Εβραίους του Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους, και πρέπει να γίνουμε εμείς μεσολαβητές ανάμεσά τους για την Ειρήνη. Όχι μόνο μοιάζουμε μεταξύ μας, αλλά και παρόμοια κουζίνα έχουμε και παρόμοια μουσική ακούμε, και πολλά άλλα κοινά έχουμε.
    Ο Σιωνισμός δεν είναι τίποτα άλλο από Εβραϊκός εθνικισμός για την δημιουργία και επιβίωση του κράτους τους. Δεν πρόκειται για κανένα τέρας ενάντια στην ανθρωπότητα. Το ότι έχουν μερικοί από αυτούς καβαλήσει το καλάμι είναι αλήθεια, αλλά ας είχαμε χάσει και εμείς τόσα παιδιά, γονείς και αδέλφια στους φούρνους, και θα βλέπαμε τι ωραία ψυχική κατάσταση θα είχαμε. Ότι έκαναν σε μας οι Τούρκοι, έκαναν οι Γερμανοί στους Εβραίους πολύ παραπάνω. Η περιβόητη παγκόσμια δύναμη των Εβραίων είναι παραμύθι φτιαγμένο από την δική μας αμάθεια. Έχουν σημαντική επιρροή μόνο σε λίγες χώρες, η οποία μάλιστα σταδιακά εξανεμίζετε. Μόνο η Αμερική στην ουσία τους στηρίζει, αλλά όλο και με περισσότερες επιφυλάξεις. Η αδυναμία τους να κάνουν φιλίες και συμμαχίες είναι εμφανής. Εαν οι Εβραίοι είναι πανίσχυροι όπως μερικοί λένε, τότε πως χάνουν συνεχώς από ξυπόλητους και πως έχουν την παγκόσμια κοινή γνώμη ενάντιά τους; Καμία κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο δεν έχει σε υπόληψη το Ισραήλ σαν σοβαρή χώρα. Δεν βλέπουμε τα χάλια τους με τις συμμαχίες τους; Φυσικά οι Εβραίοι σαν λαός έχουν κάθε δικαίωμα να υπάρχουν, και πρέπει να υπάρχουν. Αύριο ελπίζουμε να έχουν καλύτερες ηγεσίες. Το ρήμαγμα μνημείων και ταφών τους οπουδήποτε είναι πράξεις ερπετών. Ο αντισημιτισμός είναι αρρωστημένη κατάσταση και πρέπει να τον πολεμήσουμε. Το άδικο δεν έχει ούτε χρώμα ούτε θρησκεία, όπως δεν έχει και η ανθρωπιά.
    Γ. Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ANTI-EAST, αντε αγόρι μου να κανεις καμια "σπονδη στην Αφροδίτη" μπας και ξελαμπικάρει το μυαλό σου!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τους "ανώνυμους" 13.32 και 13.37 (αν ειναι διαφορετικοί..) : Για σκεφθείτε πριν κατηγορήσετε τον Σάββα : αν υπήρχε η παραμικρή αλήθεια σε αυτά που του προσάπτετε, θα δημοσίευε τα σχόλια σας ??
    Διαγράφετε μια πορεία ανθρώπου, με συνεχή προσφορά, τόσο εύκολα ?? Μήπως τα κίνητρα τα δικά σας είναι ύποπτα ??


    JTR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και εσύ, αγαπητέ ΑΝΤΙ-ΕΑΣΤ, συνεχίζεις να είσαι ο μεγαλύτερος αντιχριστιανός προβοκάτορας. Ότι και να κάνει η Εκκλησία θα το σχολιάσεις αρνητικά, κάθε τι, είναι μια αφορμή για να ξεράσεις τη χολή σου. Θα προτιμούσες να πεί: "Κάψτε τις Συναγωγές"; Μετά, εσύ, πρώτος-πρώτος θα έβγαινες να την κατηγορήσεις για μισαλλοδοξία. Απατεώνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φανταστείτε το σκηνικό:5 πορτιέρηδες διαφορετικής μεταξύ τους καταγωγής-προέλευσης κάθοντε και μεταξύ ζύθου και ουίσκυ βρίσκουν κοινό μεταξύ τους σημείο τον έντονο αντισημητισμό τους,που πηγάζει από την έντονη δραστηριότητα της εβραικής συναγωγής Χανίων, με τις χιλιάδες των πιστών που αριθμεί και τις αμέτρητες λειτουργίες-συνελεύσεις που πραγματοποιεί.Δηλαδή όπου και να γυρίσει το μάτι τους στα Χανιά εβραίους βλέπουν οι ευαισθητοποιημένοι μεροκαματιάρηδες, να θίγουν τα συμφέροντα τους και αποφάσισαν να δράσουν καταφέρνοντας ένα τρομερής αποτελεσματικότητας χτύπημα στην ακμάζουσα εβραική συναγωγή...!!!Μετά ξυπνήσαμε όλοι μαζί και τι σύμπτωση!Το ημερολόγιο έδειχνε Πρωταπριλιά!!!Σε ποιον τα πουλάτε όλα αυτά;Για τόσο χαζούς μας περνάτε;Υπάρχει ποτέ περίπτωση μια τέτοια ενέργεια,με εκτελεστές αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, να μη κρύβει πίσω της έναν ενορχηστρωτή,έναν ιθύνων νου,που να οργανώνει το όλο εγχείρημα;Σε λίγο θα μας πείτε ότι και τον Θεόφιλο Γεωργιάδη τον σκοτώσαν οι μπράβοι με απόλυτα δική τους πρωτοβουλία γιατί τους ενοχλούσε η δραστηριότητα του στον, άρρηκτα με αυτόν συνδεδεμένο, χώρο διασκέδασης της Αγίας Νάπας!!!!!!'Οσο για τα ερπετά που περιμένουν στη γωνία να την πέσουν με κάθε τρόπο στον κύριο Καλεντερίδη,τα παρακαλώ να συνεχίσουν ακριβώς έτσι.Μας κάνετε πολύ μεγάλο καλό.Σας ευχαριστούμε κυριολεκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο "έλληνας" δουλεύει για τους αμερικάνους στη βαση. Το καλύτερο κείμενο 170 λεξούλες για την προβοκάτσια αυτή βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της κυριακάτικης εφημερίδας ΠΡΙΝ. Οντως έκπληξη προξενεί η εκτεταμένη αυτή ανάρτηση.

    Φαίνεται αλήθεια πως οι ισραηλινοί σιωναζί έχουν ρίξει χρήματα σε ελληνικά μπλογκς. Φάνηκαν δημοσιεύοντας σεντόνια με ανακοινώσεις της πρεσβείας τους στη διάρκεια της σφαγης στη Γάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. (eloume epeigontws ta onomata twn "amerikano-vretanwn" 8ytwn, stoixhma oti einai oi idioi provokatores Evraioi, ws synh8ws pantou kai pantote - kai to 1938 sthn Germania vevaia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βεβαίως κάθε λογικός πολίτης αυτής της χώρας καταδικάζει τέτοιες ενέργειες.Ο σιωνισμός επίσης δεν αντιπροσωπεύει τον απλό εβραίο όπου και άν κατοικεί.
    Ο Ελληνικός λαός έδειξε τα αισθήματά του πρός τους εβραίους συμπολίτες μας είτε ήταν στη Θεσ/νίκη,Κρήτη κλπ την περίοδο της κατοχής με κίνδυνο της ζωής των.
    Πρέπει όμως και οι εβραίοι της Ελλάδος στα εθνικά μας θέματα να δείχνουν έμπρακτη συμπαράσταση.Πχ να στυλιτεύουν τους πατριώτες τους των ΗΠΑ που προωθουν διαχρονικά τα συμφέροντα της Τουρκίας ενώ γνωρίζουν τί υπέστησαν οι Έλληνες το 1955,τις γενοκτονίες του Πόντου της Θράκης και της Μ.Ασίας.
    Γνωρίζουν το ρόλο του Κίσσιγκερ στο Κυπριακό ακόμα και σήμερα, της Ολμπράιτ,του Χολμπρουκ και όλων όσων εμπλέκονται στο Κυπριακό τοποθετημένων απο τις ΗΠΑ είναι μιάς Εθνικότητας.Εδώ θα ήθελα τη συνδρομή του Κου Καλλεντερίδη να αναρτήσει τα ονόματα απο το 1970 όλων των σεσολαβητών,Πρέσβεων ΗΠΑ,Αγγλων που έχουν εμπλακεί με το Κυπριακό.
    Όπως λοιπόν απαιτούν και έχουν τη συνδρομή Παγκοσμίως για το Ολοκαύτωμα έτσι και εμείς απαιτούμε απο την Ισραηλιτική Ελληνική κοινότητα αμοιβαία συνδρομή για τα αντίστοιχα εγκλήματα των Τούρκων που τόσο πολύ στηρίζουν το Ισραηλιτικό Λόμπυ των ΗΠΑ.Εκτός και εάν τους εκφράζει ο Τουρκομογγολικός πολιτισμός? Ας το αποδείξουν ειδικά οι Έλληνες εβραίοι της Θεσ/νίκης που τους ανοίξαμε τις αγκάλες μας ενώ οι Ισπανοί τους έδιωχναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελευθέριε Β. ευτυχώς που επενέβεις που απεκατέστησες την κοινή λογική...
    Μερικές παρατηρήσεις :
    1ο) Το γεγονός της πυρπόλησης της Συναγωγής από αλλοδαπούς είναι μέγιστης σημασίας γιατί όλα δείχνουν ότι κάποιοι δεν καλοβλέπουν την σύγκλιση Ελλάδας - Ισραήλ και κοιτούν με προβοκάτσιες να την σαμποτάρουν...
    2ο) Ό,τι κι αν έχουν κάνει κάποιοι εβραίοι ή ακόμη όποια κι αν είναι η συλλογική τους συνείδηση, είναι φασιστικό να τους τσουβαλιάζεις όλους και να τους θέτεις στο πυρ το εξώτερον!
    3ο) Ο ΈΛληνας πάντα σέβεται τα θρησκευτικά πιστεύω οποιουδήποτε και μια επίθεση στο ναό μιας θρησκείας είναι ό,τι πιο ανόητο και ανθελληνικό μπορεί να κάνει κανείς.
    4ο) Μην μπερδεύετε πολλοί το μπούτι με το ούτι : είμαστε κράτος και πρέπει να κινηθούμε στον άξονα των συμφερόντων μας, χωρίς βεβαίως να παραβιάζουμε την κουλτούρα μας και τα συλλογικά μας ιδεώδη, από την μεριά μας. Εάν δεν θέλουμε να έχουμε σχέσεις με όσους δεν συμφωνούμε με την νοοτροπία τους τότε καλύτερα να πάμε στο ...φεγγάρι... Επικροτώ τις επαφές με το Ισραήλ και κάθε άλλη κίνηση που θα είναι προς το συμφέρον και την επιβίωση της χώρας. (Μάλλον κάποιοι δεν καταλάβαμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και νομίζουμε πως έχουμε την πολυτέλεια να βρίζουμε αργόσχολα εναντίον των εβραίων και άλλων...) Πώς σας φάνηκε που τους παλαιστίνιους τους οποίους στηρίξαμε όσο κανείς άλλος δυτικός μετά τα τελευταία γεγονότα στην Γάζα βγήκαν και πανηγύριζαν ...την Άλωση της Πόλης; (!;$@^!) Οι συναισθηματισμοί δεν ανήκουν στην σφαίρα της διεθνούς διπλωματίας κι επιτέλους πρέπει αυτό να αρχίσουμε να το καταλαβαίνουμε σαν λαός εάν θέλουμε να ...συνεχίσουμε να βρίζουμε ...όλους - και τους εβραίους... - ελεύθεροι και όχι σκλαβωμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ζήτημα είναι ποιός πλήρωσε τους 5 τραμπούκους νυκτερινών κέντρων, γιατί προφανώς για "συμβόλαιο" πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όσοι βρίζετε τον Καλεντερίδη σταματήστε να μπαίνετε στο μπλογκ και το θέμα λύθηκε.
    Εφ' όσον δεν έχετε διάθεση για περαιτέρω σκέψη και δεν αφήνετε ανοιχτό το παράθυρο της αλλαγής και του διαλόγου τότε τι προσέρχεστε σε συζητήσεις; Κάντε μια διαδήλωση, κάψτε καμιά συναγωγή - εάν έχετε κώλο... - ή δείτε μπάλα...

    Η φανατίλα σας κλάταρε τον εγκέφαλο γαμώτο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ 1:32 μ.μ και 1:37 μ.μ.
    Λογοκρισία ζητάτε δηλαδή;
    Στο κάτω κάτω αν δεν σας αρέσει μη μπείτε σ'αυτό το ιστολόγιο, δεν σας υποχρεώνει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το άρθρο ο κος Καλεντερίδης προφανώς το έβαλε γιά να δείξει πως τόσο αυτό όσο και το άλλο το ανεκδιήγητο της Φραγκουδάκη στα ΝΕΑ, είναι εντελώς αλλού γι' αλλού, δείχνουν απλώς το βαθμό ιδεοληψίας (που φτάνει στα όρια της ψύχωσης) ενός κομματιού της αριστεράς έναντι της έννοιας του Έθνους και του Ελληνισμού. Η πλάκα είναι πως οι μόνοι που επιχαίρουν με τους εμπρησμούς σε συναγωγές και τις καταστροφές εβραϊκών ταφικών μνημείων, είναι οι "έλληνες" αρχαιολάτρες. Το μίσος τους γιά ο,τιδήποτε χριστιανικό τους κάνει ρατσιστές εναντίον των εβραίων (ναζιστικός αντισημιτισμός σε όλο του το μεγαλείο). Όπως ο Anti-east παραπάνω, που διαμαρτύρεται επειδή ο Πατριάρχης καταδικάζει τον εμπρησμό της συναγωγής (προφανώς θα έπρεπε να στείλει συγχαρητήρια επιστολή στους εμπρηστές). Δυστυχώς εκτός από ρατσιστές είναι και αγράμματοι και αστοιχείωτοι (αφού ταυτίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία με τον ιουδαϊσμό). Το μόνο που τους αξίζει είναι οίκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έτσι είναι κε Καλεντερίδη, θερίζουμε ότι σπέρνουμε…
    24 Ιανουαρίου 2010 1:32 μ.μ.
    24 Ιανουαρίου 2010 1:37 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα Πρωτόκολλα των Γερόντων της Σιών υπήρχαν, αλλά έχουν αλλάξει το περιεχόμενο σε άλλες προθέσεις στην πρώην Σοβιετική Ένωση, για άλλους σκοπούς και είναι γνωστό, ωστόσο, χρησιμοποιήθηκαν για να αυξήσει το μίσος του εβραϊκού λαού από εξτρεμιστικές με άλλα συμφέροντα.

    Σέβομαι τον Ο Κ. Πλεύρης.....είναι ένας από τους λίγους Έλληνες που δεν φοβάται να μιλήσει τι σκέφτεται, Ωστόσο, δεν διαφωνώ με το βιβλίο του: “Εβραίοι όλη η Αλήθεια”.

    Η αλήθεια έχει πολλές “σημαίες”, αυτό, δεν σημαίνει ότι εγκρίνω αυτό που κάνουν οι Εβραίοι.

    Στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο οι Εβραίοι δεν είχαν βομβιστής αυτοκτονίας, όπως έχουν οι Παλαιστίνιοι. Οι Εβραίοι, όπως τα πρόβατα......ήταν στην κατεύθυνση της ναζιστικής σφαγής.

    Αν ο Σαρόν ήταν ο Χίτλερ δεν θα υπήρχε πλέον η Παλαιστίνη.....

    Μόνο η Ειρήνη Σώζει!

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το όλο παιχνίδι παίζεται για να πυρπολυθεί η προσέγγιση Ελλάς - Ισραήλ. Αυτή η Δυναμική τρομάζει και φοβίζει... Κρατήστε το αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οποιος δεν στηριζει το σπιτι του θα πεσει και θα τον πλακωσει.
    Δειτε το φιλμακι με τιτλο:

    "Δυσφημησις"
    (Στα αγγλικα)


    http://wideeyecinema.com/?p=7208

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. The problem with the Jews started when Emperor Constantine gave official status to the christian religion inside the Roman Empire.
    This gave the Jews a foothold inside the European mind forever.
    Now the christians blame the Jews for their hatred against gentiles, amongst other things, and blame their religion for that.
    They tend to ignore, however, that their so called "Savior" remains an ethnic Jew. Christianity being a Judaic sect.
    Jewish mind control was, is and always be here unless the christians start to realize that their God is A Jew.

    thanx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η ανάρτηση έγινε απ έμένα τον Kaykasios, δεν είμαι ο Κος Σάββας Καλεντερίδης.

    Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το δημοσίευμα του Βήματος.

    Απο εκεί και πέρα σχόλια με τους ποιούς είμαι, αν φανερώθηκα, αν δεν έκανα ανάρτηση για τον Χριστόδουλο ενω έκανα για την συναγωγή αποτελούν απηχούν προσωπικές σκέψεις και στάσεις.

    Δημοκρατία έχουμε , τα δικαιώματα της ελευθερίας σκέψης και λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα.

    Ουτε έσπειρα τίποτα, ούτε είχα την προσδοκία να θερίσω κάτι.

    Το έχω πεί πολλές φορές στόχος και σκοπός η ανάπτυξη της κριτικής συνείδησης του Ελληνα ΠΟΛΊΤΗ.

    Οσο για τα τυχόν κακόβουλα σχόλια έχω να πώ ότι η ύβρι επιστρέφει σε αυτόν που την εκτοξεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κοιτάξτε μήπως μέ τίς προσεγγίσεις σας -εὐκολοφόρετη λύση ὅταν περιτριγυριζόμαστε ἀπό ἀδιέξοδα ὀλκῆς-χωθοῦμε ἀκόμα περισσότερο στά μπαγκάζια αὐτῶν πού πού ἀποδεδειγμένα μᾶς κατατρέχουν, ἄλλοι δεκαετίες ἄλλοι αίῶνες.
    Θά πάρετε νομίζετε τίποτα περισσότερο ἀπ᾽ ὅτι μετά τό τέλος τοῦ 2ου ΠΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 24 Ιανουαρίου 2010 1:32 μ.μ.

    Όπως σε κόβω, εσύ όχι μόνο μία εβραϊκή συναγωγή θα μπορούσες να κάψεις, αλλά και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως να ξανανοίξεις, αν πέρναγε από το χέρι σου.

    24 Ιανουαρίου 2010 4:57 μ.μ.

    Όλα είναι πιθανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 1)Όποιος καίει Συναγωγές είναι είτε ηλίθιος είτε πράκτορας.
    2)Δεν υπάρχουν Εβραίοι. Οι Εβραίοι έχουν αφανιστεί ως λαός. Υπάρχουν μόνο Ιουδαίοι οι οποίοι είναι Χάζαροι(Ασκεναζίμ) και αποτελούν ένα Τουρκικό (κυρίως) φύλο αναμεμειγμένο με Ρώσους, Γερμανούς, Ισπανούς, (και σε ένα μικρό ποσοστό Εβραίους) που ασπάστηκαν την Εβραϊκή Θρησκεία. Το τι φύλο είναι εξηγεί και πολλά έως τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το ζήτημα είναι μόνο το τι έγινε και δεν έγινε αν ήταν λάθος να καε'ι η συναγωγή ή όχι αν ο κος. Σάββας είναι ότι είναι ή
    ότι μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις γίνετε τόσος σάλος εν αντιθέσι με τους βανδαλισμούς που γίνονται κατ επανάληψη και όχι μόνο σε σύμβολα του Χριστιανισμού αλλά και σε εκκλησίες νεκροταφεία όχι μόνο δεν ακούγονται αλλά δεν ανοίγει και μύτη;
    Το να βαδαλίζεται σύμβολο θρησκείας είναι λάθος και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.
    Αυτό που πραγματικά έχω σιχαθεί είναι πως όταν έχει να κάνει με Συναγωγές και Εβραίους εκεί ξεσικώνονται μέχρι όι πέτρες ...Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. >>Το ζητούμενοδεν είναι αν οι δράστες τυγχάνουν Ελληνες ή αλλοδαποί,προβοκάτορες ή όχι.Το ζητούμενο είναι η αντίδραση της κοινωνίας,των πολιτών ασχέτως θρησκεύματος, του Κράτους, της Εκκλησίας της Ελλάδος.<<


    ε οχι και δεν εχει σημασια αν ηταν Ελληνες ή αλλοδαποι προβοκατορες ή οχι

    εχει και αυτο τη σημασια του και μαλιστα μεγαλη

    αλλα να δουμε ευχαριστως και το αλλο

    αφου δινεις μεγαλη σημασια στις αντιδρασεις της κοινωνιας , του κρατους και της Εκκλησιας

    γιατι δεν δινεις σημασια σε ολους αυτους (επιτιμους και λοιπους πολιτικους και δημοσιογραφους) που βιαστικα καταδικασαν την Ελληνικη κοινωνια και ακροδεξιες οργανωσεις

    δεν τους ειδα μετα να μαζευουν τις δηλωσεις τους αρκει που η λασπη πετυχε τους στοχους της

    κανονικα ομως στο σπιτι του κρεμασμενου δεν επρεπε να μιλανε για σχοινι

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Να θυμισω πως το εβραικο νεκροταφειο στα Γιαννενα καταστραφηκε απο το γιο του αρχιραββινου Ιωαννινων. Το απεδειξε ο Πλευρης στη δικη του, οταν το συμβαν αποδοθηκε στο βιβλιο του, και ουδεις εφερε αντιρρηση. Φυσικα, οι φιλτατοι εβραιοι ξεχασαν να αποκαταστησουν την αληθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 1) Δεύτερε και τρίτε ανώνυμοι, μήπως είσθε πολύ επιεικείς με τον κ. Καλεντερίδη; Εγώ έχω ακούσει ότι είναι εν ενεργεία πράκτορας της ΜΙΤ... *
    2) Σαφώς και όσοι καίνε συναγωγές ή τζαμιά είναι ηλίθιοι ή πράκτορες. Θα προσέθετα ότι δεν πρέπει να θεωρούνται ούτε άνθρωποι ούτε χριστιανοί.
    3)<>.
    Αν ήταν μόνο αυτό, φίλε μου, τότε οι Εβραίοι θα φρόντιζαν να επεκτείνουν απλώς το χωράφι τους, όχι να κυριαρχήσουν οικονομικά και πολιτικά σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας ένα σωρό άνομα μέσα.

    * Ρε, είστε στα καλά σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. εγώ προτείνω σαν καλός και έντιμος χριστιανός που σέβομαι την θρησκεία του αλλου,όπου υπάρχουν μόνιμοι νόμιμοι κάτοικοι μουσουλμάνοι να τους κάνουμε τζαμι,τώρα αθηνα θεσσαλονίκη,λάρισα,πάτρα,παντού όπου μουσουλμάνος και τζαμι,η είμαστε σωστοί πολίτες και πάνω από όλα καλοί χριστιανοί οι φασίστες και εθνικιστές.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμε 1:32 μ.μ. - 1:37 μ.μ. - 4:57 μ.μ., είσαι σίγουρος ότι (δεν) διαβάζεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. H MAYRH XEIR KTIPISE KI PALI ARAGE THA MATHOUME TON EGEFALO PISO APO TIN ENERGIA?TI APOSKOPI ?TIN KATADIKH TOU ELLINOU LAOU SE ANDI SIMITI ANDI EBREOU ANDI ISRAHL.OS PROS AFTO TI EXEI NA PEI H ELLHNIKH EBRAIKI KOINOTITA OTAN BRETHIKE SE DIOKSI O ELLHNIKOS LAOS TOUS PROSTATEUSE H OXI BEBEA OPOU MBOROUS .TI LEI O KYRIOS KOEN TORA POU EPESE APO TA SYNEFA .OI ELLHNES EBREOI PREPI NA KANOUN ENA BHMA MBROSTA KI NA MILISOUN.H AFRON POLITIKH TOU ISRAHL NA PARADIDH AMYNDIKH TEXNOLOGIA KI H SYMMAXIA ME THN TOYRKIA ENA MOUSOULMANIKO KRATOS EINAI LATHOS EPILOGI.GIATI MESO THS SOUDAS KI TON BASEON THS KYPROY TOUS ANEFODIAZOUME ADIAKOPOS LOGO THS SYMMAXIAS MAS ME THS USA .MBENONDAS H KYPROS STHN EE KI H DHMOKRATIKH ALLAGH STH POSIA KI H STATHERH OLISTHISH THS TOURKIAS STO ISLAM . EXOUN ALLAKSH TI SKHNIKO PRAGMA POU H SHMERINH HGESIA TOY ISRAHL DEN MBORI NA TO ANDILIFTH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χρήστες του Διαδυκτίου, που πληρώνονται για να διαδίδουν καί να υποστηρίζουν την Ισραηλινή προπαγάνδα!!!!!

    Το κατωθι άρθρο είναι ένα υπόμνημα/ενημέρωση για ΟΛΟΥΣ τους διαχειριστές Ελληνόφωνων και Ελληνικών ιστοσελίδων. Για όσους το κρίνουν ενδιαφέρον και θέλουν να ενημερώσουν τους επισκέπτες των ιστοσελίδων να μη διστάσουν, για όσους δεν θα το αναρτήσουν, ας το έχουν τουλάχιστον σαν μπούσουλα, για να κατανοούν καλύτερα, το Πως λειτουργεί η Ισραηλινή /Εβραίικια προπαγάνδα στα ιστολόγια και στο ίντερνετ γενικότερα.

    Από τον Jonathan Cook.
    Η παθιασμένη υποστήριξη του Ισραήλ εκφραζόμενη στην αρχή «αντιμίλησε τους» (Talkback) και τμήματα από σχόλια ιστοσελίδων, στο ίντερνετ σε blogs, σε συζητήσεις στο Facebook και αλλού μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα όπως θέλουν (οι Εβραίοι) να φαίνεται. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ φέρεται να στρατολογεί ειδικές μυστικές ομάδες των οποίων το έργο θα είναι να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο 24 ώρες την ημέρα και να διαδίδουν θετικά νέα για το Ισραήλ. Νεαροί Εβραίοι με γνώσεις στους υπολογιστές και στο ίντερνετ, κυρίως νέο-αποφοιτήσαντες από πανεπιστήμια, αλλά και νέο-αποστρατευθέντες από το στρατό του Ισραήλ και έχοντες γνώσεις ξένων γλωσσών, προσλαμβάνονται από την κυβέρνηση του Ισραήλ, να πλασάρουν εαυτούς σαν απλούς surfers ενώ στην ουσία υιοθετούν απόλυτα την γραμμή της κυβέρνησης του Ισραήλ, σχετικά με τη γενοκτονία που εξελίσσεται μπρος στα μάτια μας, στη Μέση Ανατολή.
    «Το Ιντερνετ με όλα όσα προσφέρει είναι ένα 'θέατρο' στην ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση, και πρέπει να δραστηριοποιούμεθα σε αυτό το θέατρο, αλλιώς θα χάσουμε», δήλωσε ο Ilan Shturman, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το έργο (στρατολόγησης).
    Η ύπαρξη μιας «διαδυκτιακής ομάδας πολέμου στο internet" ήρθε στο φως όταν εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του υπουργείου εξωτερικών του Ισραηλ του τρέχοντος έτους. Περίπου 150.000 δολάρια έχουν προβλεφθεί, για το πρώτο στάδιο της ανάπτυξης (της ιδέας αυτής), με αναμενόμενη αυξημένη χρηματοδότηση για το επόμενο έτος.
    Η ομάδα θα εμπίπτει στην αρμοδιότητα ενός μεγάλου τμήματος (του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ), που ήδη ασχολείται με την διάδοση προπαγάνδας (εβραίικος όρος "hasbara"), και επίσημα θα μεταφράζεται ως "δημόσια εξήγηση", αλλά στην ουσία είναι Ισραηλινή προπαγάνδα. Αυτό (το πρόγραμμα) δεν περιλαμβάνει μόνο τις κυβερνητικές ενέργειες δημοσίων σχέσεων, αλλά και πιο μυστικές σχέσεις με το υπουργείο εξωτερικών, που θα χειρίζεται ένα σύνολο ιδιωτικών οργανισμών με πρωτοβουλίες που προωθούν την καλή εικόνα του Ισραήλ στον Διεθνή Τύπο, την Τηλεόραση και στο Ιντερνετ.
    Σε μια συνέντευξη αυτό το μήνα με την Calcalist, μια ισραηλινή εφημερίδα των επιχειρήσεων, ο Shturman, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος προπαγάνδας, (hasbara στα εβραίικα), του υπουργείου, παραδέχθηκε η ομάδα του θα εργάζεται με απόλυτη μυστικότητα.
    "Οι δικοί μας δεν θα λενε: "Γεια σας, είμαι από το τμήμα προπαγάνδας/ hasbara του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και θέλω να σας πω το εξής".... «Ούτε θα παρουσιάζουν εαυτούς σαν ισραηλινούς ή Εβραίους», είπε. -"Θα μιλάνε σαν γνήσιοι επισκέπτες ιστολογίων και ως απλοί πολίτες, και θα σχολιάζουν με σχόλια που θα φαίνονται προσωπικά, αλλά θα πρέπει (τα σχόλια τους) να βασίζονται σε μια έτοιμη λίστα με τα μηνύματα που θα έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εξωτερικών".
    Η Rona Kuperboim, αρθρογράφος του Ynet, του ποιο δημοφιλούς δικτυακού τόπου ειδήσεων του Ισραήλ, κατήγγειλε την πρωτοβουλία, λέγοντας ότι ανέφερε ότι το Ισραήλ είχε γίνει ένα "αστυνομικό κράτος υποδούλωσης της σκέψης διεθνώς".
    Πρόσθεσε ότι «καλές δημόσιες σχέσεις, δεν μπορεί να αλλάξουν την πραγματικότητα στα κατεχόμενα εδάφη και να την κάνουν ομορφότερη. Παιδιά σκοτώνονται, τα σπίτια συνεχίζουν να βομβαρδίζονται, και οι Παλαιστινιακές οικογένειες και πεινούν.
    Η στήλη της έγινε δεκτή από αρκετούς προπαγανδιστές που την ρωτούσαν με δόση ειρωνείας που μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για πρόσληψη, στο υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Συνέχεια...
    Το έργο είναι μια προσπαθεί δημιουργίας ειδικών δημοσίων σχέσεων του υπουργείου, που υλοποιείται ειδικά μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, το Δεκέμβριο 2008 και τον Ιανουάριο 2009.
    "Κατά τη διάρκεια της επίθεσης «Πέτα τους Μολύβι», κάνουμε έκκληση στις εβραϊκές κοινότητες στο εξωτερικό και ζητούμε την βοήθειά τους, για να προσλάβουμε χιλιάδες εθελοντές, οι οποίοι θα ενωθούν με τους εθελοντές του Ισραήλ", είπε Shturman.
    "Θα τους δώσουμε βασικό υλικό και υλικό προπαγάνδας/hasbara, και θα τους στείλουμε να αντιπροσωπεύσουν την Ισραηλινή γνώμη σε ιστοσελίδες ειδήσεων και στις δημοσκοπήσεις για το διαδίκτυο".
    Ο ισραηλινός στρατός έχει επίσης ανεμπόδιστη πρόσβαση για κοινή χρήση στο δημοφιλές You-Tube και τακτικά ανεβάζει φιλμάκια, αν και του ασκήθηκε κριτική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού με τα πλάνα που δείχνει στα βίντεο.
    Ο Shturman είπε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, το υπουργείο είχε επικεντρώσει τις δραστηριότητές του σε Ευρωπαϊκές ιστοσελίδες, όπου το κοινό ήταν πιο εχθρικό προς την ισραηλινή πολιτική. Υψηλά στον κατάλογο των Ευρωπαϊκών ΜΜΕ, για το σχέδιο της προπαγάνδας τους, ήταν το BBC Online και Αραβόφωνες ιστοσελίδες, πρόσθεσε.
    Ο Elon Gilad, ο οποίος ηγείται της ομάδας στο διαδίκτυο, είπε στην εφημερίδα Calcalist ότι πολλοί εβραίοι είχαν επαφή με το υπουργείο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Γάζας. -"Οι άνθρωποι (εβραίοι) απλώς ζητούσαν πληροφορίες, και στη συνέχεια είδαμε ότι οι πληροφορίες αυτές διανεμήθηκαν αστραπιαία σε όλο το διαδίκτυο".

    Υπέδειξε μάλιστα, ότι υπήρξε ευρεία συνεργασία της κυβέρνησης, με το υπουργείο της απορρόφησης που τους παρέδωσαν στοιχεία επικοινωνίας επαφής (με οργανισμούς Ευρωπαϊκών ΜΜΕ) για εκατοντάδες των πρόσφατων μεταναστών (από άλλα μέρη του Κόσμου) στο Ισραήλ, οι οποίοι προπαγάνδιζαν στο διαδυκτιο με υπέρ-Ισραηλινή προπαγάνδα στην μητρική τους γλώσσα.
    Η νέα ομάδα αναμένεται να αυξήσει τη στενή συνεργασία του υπουργείου με την ιδιωτική ομάδα υποστήριξης, (giyus.org- δώστε στο Ισραήλ την ενωμένη βοήθεια σας = ενωθείτε υπέρ του Ισραήλ).

    Περίπου 50.000 ακτιβιστές αναφέρθηκε να έχουν κατεβάσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται 'Μεγάφωνο' που στέλνει ένα σήμα στους μεταξύ των υπολογιστές, όταν ένα άρθρο δημοσιεύεται κάνοντας κριτική στο Ισραήλ. - (Όταν συμβεί κάτι τέτοιο) ΟΙ Εβραίοι πρέπει να βομβαρδίζουν το 'ύποπτο χώρο' του Ίντερνετ με παρατηρήσεις τους και σχόλια, που υποστηρίζουν το Ισραήλ.
    Ο Nasser Rego από την Ilam, μια ομάδα που έχει βάση στην Ναζαρέτ και παρακολουθεί τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι αραβικές οργανώσεις μέσα στο Ισραήλ, είναι ο υπ αριθμόν ένα στόχος από προπαγανδιστικές/hasbara εβραϊκές ομάδες, που τους κατηγορούν με την προσφιλή τους μέθοδο, της «δολοφονίας χαρακτήρα»

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Συνέχεια...

    Ανησυχεί (ο Rego), ότι η νέα ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει την εργασία αυτή της δυσφήμησης, να φαίνεται πιο επαγγελματική και ποιο πειστική.
    "Εάν αυτοί οι άνθρωποι επί τούτου παραποιούν και διαστρεβλώνουν την ταυτότητα τους, μπορούμε να υποθέσουμε στα σίγουρα ότι θα ανησυχούν πολύ για την εσκεμμένη δυσφήμηση και διαστρέβλωση, γεγονότων, ομάδων και ατόμων που κατηγορούν. Στόχος τους, είναι σαφές, θα είναι η δυσφήμιση εκείνων οι οποίοι τάσσονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη για την Παλαιστίνιοι.
    Όταν αυτός ο δημοσιογράφος τηλεφώνησε στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ να μάθη περισσότερα, ο Yigal Palmor, ένας εκπρόσωπος, αρνήθηκε την ύπαρξη της ομάδας αυτής στο διαδυκτιο, αν και παραδέχτηκε ότι υπάλληλοι του υπουργείου είχαν εντατικοποιήσει την προσπάθεια για προπαγανδιστική εκμετάλλευση των νέων μέσων ενημέρωσης.
    Το Ισραήλ έχει αναπτύξει μια πολύπλοκη προσέγγιση με τα νέα ΜΜΕ, δεδομένου ότι ξεκίνησε μια εκστρατεία το 2005 με την φίρμα "Μάρκα Ισραήλ".
    Η «ερεύνα της αγοράς» που έκαναν, έπεισε τους υπαλλήλους του υπουργείου εξωτερικών του Ισραήλ, ότι η χώρα τους θα πρέπει να διαφημίζει τα 'προϊόντα τους' (όπως οι επιτυχημένες επιχειρήσεις διεθνώς ), προάγοντας και διαφημίζοντας επιστημονικά και ιατρικά επιτεύγματα Ισραηλινών επιστημόνων. Ο Shturman είπε ότι το προσωπικό του θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει τους ιστοτόπους για τη βελτίωση της «εικόνας του Ισραήλ, ως ένα ανεπτυγμένο κράτος, που συμβάλλει στην ποιότητα του περιβάλλοντος και στην προστασία της ανθρωπότητας", (Σημ. Μεταφραστού. Εδώ δεν μπορώ να κρατηθώ και θα γελάσω λίγο). Ο David Saranga, επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων στο γενικό προξενείο του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη, το οποίον είναι και ο μπροστάρης της προώθησης για όλο και πιο θετικά μηνύματα υπέρ του Ισραήλ, υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι το Ισραήλ ήταν σε μειονεκτική θέση έναντι της φίλο-Παλαιστινιακής υποστήριξης ανά τον Κόσμο.
    «Σε αντίθεση με τον μουσουλμανικό κόσμο, ο οποίος έχει εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδών που έχουν υιοθετήσει την Παλαιστινιακή ιστορία, ώστε να υποσκάψουν το Ισραήλ, (σ. Μεταφραστού. Εννοεί δηλ. ο κύριος αυτός ότι δεν υπάρχει Παλαιστινιακή γενοκτονία) ενώ οι εβραίοι ανά τον κόσμο είναι μόνο 13 εκατ.» έγραψε στην Ynet.
    Το Ισραήλ ανησυχεί ιδιαιτέρως που παρατηρεί ότι η υποστήριξη του υποχωρεί μεταξύ των νεότερων γενεών στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
    Το 2007 ανεκαλύφθει ότι το υπουργείο Εξωτερικών ήταν πίσω από μια φωτογραφία-Εξώφυλλο δημοσιευμένη στο περιοδικό Maxim, δημοφιλές περιοδικό μεταξύ των ανδρών των ΗΠΑ, στο οποίο εκτίθεντο Ισραηλινές στρατιωτίνες με μαγιό.

    Και για του λόγου το αληθές, όποιος θέλει να διασταυρώσει τα παρακάτω.



    http://avragioz.blogspot.com/2009/10/blog-post_8553.html


    O Jonathan Cook είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος που εχει βαση την Ναζαρέτ, Ισραήλ. His latest books are Israel and the Clash of Civilisations: Iraq, Iran and the Plan to Remake the Middle East (Pluto Press) and Disappearing Palestine: Israel's Experiments in Human Despair (Zed Books). Τελευταία βιβλία του είναι το Ισραήλ και τη σύγκρουση των πολιτισμών: το Ιράκ, το Ιράν και το σχέδιο για την Remake της Μέσης Ανατολής (Pluto Press) και την εξαφάνιση της Παλαιστίνης: Ισραήλ Πειράματα σε απόγνωση του ανθρώπου (Zed Books). His website is www.jkcook.net . Ιστοσελίδα του είναι www.jkcook.net.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Kaykasios, ευχαριστώ που δεν έβγαλες το λάθος σχόλιό μου. Όλοι μας κάνουμε λάθη. Θέλω επίσης να πω ότι κάνετε πολύ καλή δουλειά, και ότι μου δίνετε ελπίδα.
    Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η Πράσινη Χούντα και οι ολοκληρωτικοί μηχανισμοί σε πλήρη δράση.
    «Ομάδες μίσους» οι αντιστασιακοί δημοκρατικοί πολίτες

    Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας και της εθνικότητας των εμπρηστών στη Συναγωγή των Χανίων οι μηχανισμοί της ανοικτής κοινωνίας αναδιπλώνονται.
    Η εφημερίδα Καθημερινή, (που είναι στο κόλπο), περνά στην αντεπίθεση, και κάνει λόγο για ομάδες μίσους, εφαρμόζοντας το δεύτερο μέρος του επικοινωνιακού σεναρίου.
    Το Αλαφουζόλ πέφτει και πάλι με τους τόνους.
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_23/01/2010_387972

    «Ως ομάδα μίσους ορίζεται μια κοινωνική ομάδα που δηλώνει το μίσος της προς κάποια άλλη απλώς και μόνο βάσει του χρώματος του δέρματός της, της θρησκείας της κ.λπ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι τέτοιες ομάδες δεν πρέπει να συγχέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις: δεν κρύβονται, εκφράζουν δημόσια μια ιδεολογία μίσους (με συγκεντρώσεις και παρουσία στο Διαδίκτυο) και συχνά εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις.
    Είναι ένα ζήτημα προς διερεύνηση, αν οι φερόμενοι ως δράστες στα Χανιά είναι μεμονωμένοι αντισημίτες που ήρθαν σε επαφή με εγχώριους ή αν η επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας ξένων και ελληνικών ομάδων. Στη χώρα μας πάντως έχουν εμφανιστεί νέες ακροδεξιές οργανώσεις, οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές των ομάδων μίσους».

    Πρόκειται για έναν ΝΕΟ ΟΡΟ (στη χωρα μας) που πάει να λανσάρει η «ανοικτή κοινωνία». Ας τους προλάβουμε να τους ακυρώσουμε και αυτόν τον όρο! Ξεκάθαρα όπως βλέπετε μιλάνε για άτομα που εκφράζονται δημόσια και στο Ίντερνετ. Κάθε πατριωτική και δημοκρατική φωνή που ασκεί κριτική έναντι των χαφιέδων-πεμπτοφαλαγγιτών θα χαρακτηρίζεται ομάδα μίσους.
    Ωραία αφορμή για λογοκρισία και φίμωση του διαδικτύου!
    Ο στόχος των εμπρηστών ήταν διπλός. Και να υποστηρίξουν το λαθρονομοσχέδιο και να συνδέσουν κάθε αντίδραση με «Ομάδες μίσους».

    Αυτά είναι και τα περιβόητα hate groups!

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hate_group

    «A hate group is an organized group or movement that advocates hate, hostility, or violence towards members of a race, ethnicity, religion, gender, sexual orientation or other designated sector of society. http://en.wikipedia.org/wiki/Hate_group
    The ADL and the SPLC maintain a list of what they deem to be hate groups, supremacist groups, and anti-Semitic, anti-government or extremist groups that have committed "hate crimes."
    Συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Συνεχεια...

    Η Πράσινη Χούντα και οι ολοκληρωτικοί μηχανισμοί σε πλήρη δράση.
    «Ομάδες μίσους» οι αντιστασιακοί δημοκρατικοί πολίτες

    Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας και της εθνικότητας των εμπρηστών στη Συναγωγή των Χανίων οι μηχανισμοί της ανοικτής κοινωνίας αναδιπλώνονται.
    Η εφημερίδα Καθημερινή, (που είναι στο κόλπο), περνά στην αντεπίθεση, και κάνει λόγο για ομάδες μίσους, εφαρμόζοντας το δεύτερο μέρος του επικοινωνιακού σεναρίου.
    Το Αλαφουζόλ πέφτει και πάλι με τους τόνους.
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_23/01/2010_387972

    «Ως ομάδα μίσους ορίζεται μια κοινωνική ομάδα που δηλώνει το μίσος της προς κάποια άλλη απλώς και μόνο βάσει του χρώματος του δέρματός της, της θρησκείας της κ.λπ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι τέτοιες ομάδες δεν πρέπει να συγχέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις: δεν κρύβονται, εκφράζουν δημόσια μια ιδεολογία μίσους (με συγκεντρώσεις και παρουσία στο Διαδίκτυο) και συχνά εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις.
    Είναι ένα ζήτημα προς διερεύνηση, αν οι φερόμενοι ως δράστες στα Χανιά είναι μεμονωμένοι αντισημίτες που ήρθαν σε επαφή με εγχώριους ή αν η επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας ξένων και ελληνικών ομάδων. Στη χώρα μας πάντως έχουν εμφανιστεί νέες ακροδεξιές οργανώσεις, οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές των ομάδων μίσους».

    Πρόκειται για έναν νέο όρο που πάει να λανσάρει η «ανοικτή κοινωνία». Ας τους προλάβουμε να τους ακυρώσουμε και αυτόν τον όρο! Ξεκάθαρα όπως βλέπετε μιλάνε για άτομα που εκφράζονται δημόσια και στο Ίντερνετ. Κάθε πατριωτική και δημοκρατική φωνή που ασκεί κριτική έναντι των χαφιέδων-πεμπτοφαλαγγιτών θα χαρακτηρίζεται ομάδα μίσους.
    Ωραία αφορμή για λογοκρισία και φίμωση του διαδικτύου!
    Ο στόχος των εμπρηστών ήταν διπλός. Και να υποστηρίξουν το λαθρονομοσχέδιο και να συνδέσουν κάθε αντίδραση με «Ομάδες μίσους».

    Αυτά είναι και τα περιβόητα hate groups!

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hate_group

    «A hate group is an organized group or movement that advocates hate, hostility, or violence towards members of a race, ethnicity, religion, gender, sexual orientation or other designated sector of society. http://en.wikipedia.org/wiki/Hate_group
    The ADL and the SPLC maintain a list of what they deem to be hate groups, supremacist groups, and anti-Semitic, anti-government or extremist groups that have committed "hate crimes."

    Συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Συνεχεια...
    Παρατηρήστε το anti-Semitic δίπλα στο anti-goverment.

    Διονύσης

    ΥΓ:Για τα hate groups που λένε "Έλληνες είστε και φαίνεστε" θα γίνει κάτι;

    Δελτίο11. Οι «χορογράφοι» περίμεναν να κάνουν λάθη οι πατριωτικές δυνάμεις και να εκτονωθεί το κίνημα κατά του λαθρονομοσχεδίου και της ισλαμοποίησης, σε τυφλές πράξεις προσωπικής βίας. Επειδή αυτό δεν έγινε, προσέλαβαν τους προβοκάτορες και οργάνωσαν μόνοι τους «επαγγελματικές», «ομάδες μίσους».
    Όταν όμως ο λαός εκδηλώσει βίαια την αντίδραση του τότε θα έχουμε Επανάσταση.
    Ας το έχουν υπόψη τους η ψωρο-ελίτ και η Αόρατη Χούντα.


    Στη Χαφιεδοτυπία της Μάνιας και του Λαυρεντιάδη μπαράζ παραπλανητικών ψευδορεπορτάζ :

    1)Κάλπες με έξτρα 266.000 ψήφους μεταναστών: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=24/01/2010&id=124447

    2) «Η διαπολιτισμική δουλειά δίνει στα παιδιά μας αξίες» - Συνέντευξη της 'ηρωίδας' κας. Στέλλας για το 'θεόπνευστο' έργο της:
    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=24/01/2010&id=124448

    3)«Ημασταν αόρατοι για το ελληνικό κράτος»: Η ώρα των δακρύων για τα φτωχά πλην τίμια λαθρομεταναστόπουλα: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=24/01/2010&id=124449

    4)Μαθήματα καλής συμπεριφοράς σε αστυνομικούς - Η Αφροδίτη του Σπύρου και οι μωαμεθανοί φίλοι της μας εξηγούν το dress-code των χώρων λατρείας των νέων Ελλήνων: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=24/01/2010&id=124450

    5)Ποιος είναι ο Ελληνας σήμερα; - Ο συντάκτης του λαθρονομοσχεδίου Δημήτρης Χριστόπουλος μας αναλύει γιατί δεν είμαστε Έλληνες - http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=24/01/2010&id=124050

    6)Και στην κορυφή της σημερινής ημέρας: "Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ 1922:Πάντα ανεπιθύμητοι" : http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100124.htm
    5 σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ 24 Ιανουαρίου 2010 7:31 μ.μ.


    ...Γιατί οι εβραίοι κυβερνάνε τον Κόσμο (με πληρεξούσιο άλλους, κρύβονται πίσω απο άλλους δηλαδή, ή έτσι νομίζουν) συμπεριλαμβανομένης και της Ελλαδίτσας.

    Νά Γιατί, που αναρωτιέσαι Χριστίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μερικοί καλά θα κάνετε να βγάλετε τον σκασμό με το Σάββα...
    Το παρατραβήξατε...
    Κόψτε τις μαλακίες επιτέλους...
    ΄Ομηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Οι πενήντα προηγούμενοι τα έχουν πει σχεδόν όλα-εκτός του ότι ο Καλεντερίδης δεν είναι στηνπραγματικότητα πράκτορα ς της ΜΙΤ αλλά μεταλαγμένος Αρειανός, πιστέψτε με κα΄τι ξέρω που το λέω. Εκτός αυτού όμως η δημοσιογράφος δεν ήξερε ότι είχαν συλληφθεί οι δράστες; 2) Μάθαμε την εθνικότητα των δραστών. Δεν μάθαμε τα ονόματά τους. Για΄τι;3) γράφτηκε στα ψιλά ότι οι αμερικανοί υπηρετο΄συαν στην αμερικανική βάση. ΌΛοι καταλαβαίνουμε. Μήπως θυμίζει υπόθεση υποκλοπών; Αγνωστοι δρουν ανενόχλητοι...4)...αν και όχι εντελώς. Συνελήφθησαν. Κανείς δεν δίνει προσοχή στο γεγονός ότι συνελήφθησαν;5)Με δεδομένο ότι είναι γνωστοί οι δρα΄στες τι ακριβώς καταδίκασε ο Βαρθολομαίος και όλοι οι υπόλοιποι; Την προβοκάτσια; Όχι! Καταδίκασαν τον ...αντισημιτισμό! Ποιών;6)Τι λένε τώρα οι εβραίοι της Κρήτης που ανησυχούν; Σιωπούν... Ο κ. Κοέν; Δύσκολοι καιροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ 25 Ιανουαρίου 2010 8:44 π.μ.

    Ποιος ειναι αυτος ο κ. Κοεν παλι;
    Τι ρολο παιζει και τι καπνο φουμαρει ο κεριος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΚΑι αφού είναι έτσι όπως τα λές και το πιστεύω ανώνυμε γιατί το ερώτημα που έθεσα ήταν φιλοσοφικά ειρωνικό και όχι πραγματικό εμείς που το ξέρουμε τί κάνουμε.Κλώθουμε μαλλί και γκρινιάζουμε γιατί επί της ουσίας θα σου πω ότι τους στηρίζουμε οικονομικά .Οταν λέω εμείς δεν εννοώ την κυβέρνηση αλλα εμείς οι πολίτες;
    ΄Θα μου πεις τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μπροστά στο μεγαθήριο που λέγεται Χρήμα και ποιοι το διακινούν.
    Να τραβήξουμε το χαλί που λέγεται ''ποιοι το αγοράζουν'' έτσι για αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Στην Κομοτηνη στο κεντρο μες το παρκο ακριβως δίπλα στην Αγ. Παρασκευη τι δουλεια εχει το εβραικο μνημειο σε μια πολη που δεν εχει ουτε εναν εβραιο ;
    Μνημειο για τη μνημη τους απο τον πρωην δημαρχο ;
    Κανα μνημειο για τους Ποντιους η Αρμενιους που κατασφαχτηκαν και ζουν κατα χιλιαδες στην Ροδοπη γιατι δεν εγινε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. k.Καλεντερίδη ωφείλεται να πάρετε ανοιχτά θέση για το λαθρονομοσχέδιο. Είναι καιρός πλέον, διότι αλλίως και εσείς επιβεβαιώνεται αυτό που πολλοί λενε για τους Πόντιους, ότι οι πράξεις τους ανέκαθεν έδειξαν ότι είναι το λιγότερο οξυδερκές κομμάτι του ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ισως καποια κεντρα διαισθανομενα οτι υπαρχει πιθανοτητα προσεγγισης Ελλαδος-Ισραηλ,μετα την ψυχροτητα Τουρκιας-Ισραηλ,να προλαβαν με την προβοκατσια αυτη να σαμποταρουν την προσεγγιση.Μενει ο καιρος για να δουμε ποιους ωφελει η προβοκατσια και πως θα αντιδρασουν οι Ισραηλιτες στην αποκαλυψη της ταυτοτητας των συλληφθεντων Αμερικανων και Αγγλων καθως και τον σφυγμο της αντιδρασεις των Ελληνων ισραηλιτων που βιαστηκαν να μιλησουν για Ελληνικο αντισιωνισμο.Υπομονη και ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @24 Ιανουαρίου 2010 3:10 μ.μ.
    Ο,τι πεις εσυ Αβραμινο μου. Και να λες το πραγματικο σου ονομα, να μην κρυβεις την καταγωγη σου πισω απ'το Μινως σαν κατι αλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. "Ο,τι πεις εσυ Αβραμινο μου. Και να λες το πραγματικο σου ονομα, να μην κρυβεις την καταγωγη σου πισω απ'το Μινως σαν κατι αλλους..."


    ΩΩΩΩΩΩΩ ΔΙΑ!
    ΩΩΩΩΩΩΩ ΑΦΡΟΔΙΤΑ!

    ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.