1/1/10

Απογοήτευση από το Ιράκ για απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ

Την απογοήτευσή του για την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου να απορρίψει τις κατηγορίες που βάρυναν τους υπαλλήλους της εταιρείας ασφαλείας Blackwater, οι οποίοι το 2007 φέρονταν να είχαν πυροβολήσει εναντίον άοπλων Ιρακινών εξέφρασε σήμερα το Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αλί αλ Νταμπάγκ δήλωσε ότι οι πέντε άνδρες διέπραξαν «ένα σοβαρό έγκλημα» τον Σεπτέμβριο του 2007 στους πυροβολισμούς της Βαγδάτης, που είχαν σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ- Ιράκ.

Ο Ιρακινός εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη ότι το Ιράν μπορεί να εγείρει αγωγή κατά της εταιρείας ασφάλειας, που τώρα ονομάζεται Xe Services.

«Η ιρακινή κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη και την απογοήτευση για την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου. Διαθέτουμε τις δικές μας έρευνες και έδειξαν ότι η Blackwater διέπραξε ένα σοβαρό έγκλημα στο θάνατο 17 ιρακινών. Η ιρακινή κυβέρνηση σκέφτεται άλλα νόμιμα μέσα με τα οποία να εγείρει αγωγή κατά της εταιρείας Blackwater» πρόσθεσε ο Ιρακινός εκπρόσωπος.

Έκπληκτη Ιρακινή υπουργός για την υπόθεση της Blackwater Η υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ δηλώνει «έκπληκτη» από την απόρριψη των κατηγοριών εναντίον της αμερικανικής εταιρείας ασφάλειας Blackwater.

«Έμεινα πραγματικά έκπληκτη από την απόφαση και περιμένω από την αμερικανική πρεσβεία ένα αντίγραφο της απόφασης του δικαστή» ανέφερε η υπουργός Γουεζντάν Μικχάιλ.

«Αυτό που συνέβη ήταν πολύ κακό επειδή τόσοι αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, νέοι, φοιτητές σκοτώθηκαν από κάποιον που ήθελε να πυροβολεί εναντίον άοπλων ανθρώπων» πρόσθεσε η ιρακινή υπουργός.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Opos exei graftei kai se ena mesaioniko poima "for might is right, the land is lawless".Afieoreno me agapi stous Andrianopoulopretendosomerites kai CIA gia ta apotelesmata ton "antropistikon epemvaseon" tis opoies me toso pathos upostirizoun. I opos egrapse kai o Takitos gia tous Romaious "dimourgisan mia erimo kai tin onmazoun eirini".Auti einai i Alithini PAX AMERICANA
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.