27/1/10

Ιερουσαλήμ των Σέρβων το Κόσοβο

Ο νέος πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος, διάδοχος του θανόντος Παύλου

«Το Κοσσυφοπέδιο είναι η ιερή μας γη, η Ιερουσαλήμ των Σέρβων», τόνισε κατά την ενθρόνισή του στο Βελιγράδι ο νέος πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, διάδοχος του θανόντος Παύλου.

«Πρώτο μας καθήκον ως Εκκλησία είναι να διαφυλάξουμε την ιερή και μαρτυρική γη του Κοσσυφοπεδίου, βοηθώντας το κράτος μας να το υπερασπιστεί από εκείνους που θέλουν να το αρπάξουν», συμπλήρωσε ο 80χρονος ιεράρχης. Το δεύτερο μέρος της ενθρόνισής του έχει προγραμματιστεί στο Πετς του Κοσσυφοπεδίου, σε μια «δύσκολη» περιοχή, όπου ο Ειρηναίος αναρωτήθηκε αν οι Σέρβοι μπορούν να επισκεφθούν τα ιερά μνημεία τους.

Τάντιτς
Την ίδια ώρα στον ΟΗΕ ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς τόνισε πως η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την ενσωμάτωση των σερβικών θυλάκων του Βορείου Κοσσυφοπεδίου (Μιτροβίτσα κ.ά.) στο αλβανοκρατούμενο κρατικό μόρφωμα.Για την εκλογή του από τη σερβική σύνοδο και την ενθρόνισή του το Σάββατο, ο Ειρηναίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου.Ο νέος προκαθήμενος 11 εκατ. πιστών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θεωρείται μετριοπαθής και ανοιχτός σε μεταρρυθμίσεις.

Δήλωσε θετικός στον διάλογο με την Καθολική Εκκλησία και δεν έθεσε προσκόμματα στη μελλοντική επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου στο Βελιγράδι.ΕΘΝΟΣ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Εκπρόσωποι των μεγάλων δυνάμεων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασαν, για άλλη μία φορά, διαφορετικές απόψεις σχετικά με το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου. Επίσης, διίστανται και οι απόψεις τους σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο αυτής της επαρχίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής διαπίστωσαν πως το Κόσοβο βρίσκεται στη φάση ενδυνάμωσης των σχέσεων με τις γειτνιάζουσες χώρες, καθώς και ότι είναι έτοιμο να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην τριγύρω περιοχή, ενώ ο εκπρόσωπος της Κίνας ανέφερε πως το Πεκίνο σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.
glassrbije.org

8 σχόλια:

  1. να τους στειλουμε τον ιερωνυμο ,τον ξερετε.. τον δεσποτη της αθηνας,να τους κανει ντα που τολμουν και εχουν γνωμη για εθνικα θεματα .ακου εκει δεν βαλαν μυαλο μετα απο τοσες βομβες.καθιστε καλα σερβοι γιατι θα σας στειλουμε την δραγωνα και τον τσιπρα και αν δεν βαλετε παλι μυαλο εχουμε και τον πακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ σημασία τοῦ Κοσσυφοπεδίου γιά τούς Σέρβους

    Έχει απόλυτο δίκιο ο Σέρβος Πατριάρχης, αλλά το Κοσυφοπέδιο είναι πια αμερικανικό προτεκτοράτο, το οποίο φιλοξενεί την μεγαλύτερη αμερικανική βάση στον κόσμο και κυβερνάται από μαφιόζους του UCK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν οι Σέρβοι ζητήσουν να μπουν στην ΕΕ, θα χάσουν για πάντα το Κόσοβο και την Βοσνία, και μελλοντικά η ΕΕ θα τους μετατρέψει σε Ομοσπονδία και θα χάσουν και την Βοϊβοδίνα. Επίσης η ΕΕ θα καταστρέψει την οικονομία και την παραγωγή της Σερβίας, Δυτικές εταιρίες θα πάρουν κάθε κερδοφόρο τομέα που τώρα κατέχει το κράτος, η Σερβία θα αγοράζει από την Δύση, και θα εξάγει μόνο σεξοχορεύτριες στην Δύση.

    Σε κάθε περίπτωση, η ΕΕ ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να δεχτεί την Σερβία (ούτε την Βοσνία την Αλβανία το Κόσοβο τα Σκόπια, αλλά και την Μολδαβία την Ουκρανία την Λευκορωσία την Αρμενία την Γεωργία και το Αζερμπαιτζάν) ως μέλος, λόγω του ότι είναι "προβληματικό" κράτος για την Δύση, καθώς και μη φερέγγυο.

    Αλλά και η ίδια η ΕΕ δεν έχει κανένα μέλλον. Πλέον οι ΗΠΑ δεν είναι πλανητάρχης, το Δυτικό οικονομικό μοντέλο κατάρρευσε, η Δύση δεν παράγει ούτε διαθέτει φυσικούς πόρους ούτε στρατιωτική ισχύ, ούτε μπορεί να τυπώνει απεριόριστα δολλάρια όπως παλιά.

    Η Σερβία πρέπει να γίνει Ορθόδοξο κράτος, το κράτος να αναλάβει τον έλεγχο της οικονομίας, και να ενωθεί με την Ρωσία και τις Ορθόδοξες χώρες.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dragonevic που σας χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >Αν οι Σέρβοι ζητήσουν να μπουν στην ΕΕ, θα χάσουν για πάντα το Κόσοβο και την Βοσνία<

    Μην κουράζεσαι. Το έχουν ζητήσει ήδη και γι αυτό πούλησαν και τον Κάρατζιτς. Τώρα τους απαιτούν τον Μλάντιτς, λες και ξέρουν ότι τον κρύβουν. Εκβιασμοί επί εκβιασμών από το φασισταριό των Βρυξελλών, αλλά οι Σέρβοι βαρέθηκαν πια την απομόνωση.

    >Η Σερβία πρέπει να γίνει Ορθόδοξο κράτος, το κράτος να αναλάβει τον έλεγχο της οικονομίας, και να ενωθεί με την Ρωσία και τις Ορθόδοξες χώρες.<

    Μα είναι ορθόδοξο κράτος. Να πισωγυρίσει, δηλαδή, στα χρόνια του άθεου Τίτο προτείνεις; Όσο για την ένωση με την Ρωσία. πρέπει να ρωτήσεις και την Ρωσία αν θέλει και μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί συνέλληνες διαβάζωντας τις δηλώσεις του νέου Σέρβου Πατριάρχη με πιάνει μία απέραντη και μεγάλη θλίψη και μελαγχολία σκεφτόμενος τον ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ,αυτόν τον ΦΛΟΓΕΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ αυτον τον ΣΠΟΥΔΑΙΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΕΛΛΗΝΑ που είχε ψυχή ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ και έμοιαζε στον χαρακτήρα στον ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΜΥΡΝΗΣ που δολοφονησαν με τόσο φρικαλέο τρόπο οι ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (Ε ΡΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΜΠΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΥΡΜΙΓΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΔΙΑΣΤΗΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ)και σκέφτομαι τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο που για μένα πρέπει να ονομαστεί ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Ο ΑΦΩΝΟΣ με αυτή την ανύπαρκτη παρουσία του αλλά δεν θέλω τίποτα άλλο να πω επί τούτου γιατί σέβομαι το αξίωμα που φοράει.ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To Kossovo anike kai anikei stin Servia tora kai gia panta!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα και οι Σερβοι λερωμενη την εχουν τη φωλια τους. Μεγαλομανεις, ηθελαν να συνεχισουν να εξουσιαζουν ολη την περιοχη της πρωην Γιουγκοσλαβιας μετα το διαμελισμο της απο τους Γερμανους, τους Αμερικανους και το Βατικανο.
    Ειχαν την πληρη εξουσια (και ενιοτε ασυδοσια) στο προηγουμενο καθεστως και εχασαν ξαφνικα σχεδον τα παντα.
    Το θεμα με το Κοσοβο ειναι παλια ιστορια, δεν ξεκινησε τη δεκαετια του '90, απλα τελειωσε τοτε. Απο τις αρχες του '80 ειχε δημιουργηθει εχθρικο κλιμα μεταξυ των Αλβανων των Σερβων(με την ηθικη στηριξη του Χοτζα και των Αμερικανων που εβλεπαν πολυ μπροστα).
    Μονο ο Τιτο ηταν μαγκας και καταφερε να τους κρατησει ολους ενωμενους τοσα χρονια, ο Μιλοσεβιτς ηταν βουτυρο στο ψωμι των Αμερικανων με τις λακαμιες που εκανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.