20/1/10

Σε θάνατο ο «Χημικός Αλί» για θηριωδία του καθεστώτος Σαντάμ κατά των Κούρδων

Ο διαβόητος ξάδελφος του Σαντάμ Χουσεΐν γνωστός ως «Χημικός Αλί» καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών διά απαγχονισμού για το βομβαρδισμό με χημικά αέρια της κουρδικής πόλης Χαλάμπτζα το 1988, μία από τις χειρότερες θηριωδίες του ανατραπέντος ιρακινού καθεστώτος.


Θα εκτελεστεί διά απαγχονισμού.
Πρόκειται για την τέταρτη καταδίκη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που εκδίδεται για τον Αλί Χασάν αλ-Ματζίντ. Ο «Χημικός Αλί» έχει καταδικαστεί επίσης για την καταστολή της κουρδικής εξέγερσης, την επιχείρηση Ανφάλ (1987-1988) με 180.000 νεκρούς, καθώς και την καταστολή της σιιτικής εξέγερσης το 1991.

Η νεότερη καταδίκη έρχεται για τη θηριωδία στη Χαλάμπτζα του Ιράκ το 1988. Πέντε χιλιάδες Κούρδοι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο από τα χημικά αέρια με τα οποία ψέκαζαν επί πέντε ώρες την πόλη ιρακινά μαχητικά. Τα δηλητηριώδη αέρια στη Χαλάμπτζα ήταν η αιτία που πήρε ο Αλ-Ματζίντ το όνομα «Χημικός Αλί»...

Στη δίκη που διεξήχθη στη Βαγδάτη άλλοι αξιωματούχοι του καθεστώτος Σαντάμ, περιλαμβανομένου του πρώην υπουργού Αμυνας Σουλτάν Χασίμ αλ-Τάιε, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης για συμμετοχή στη δολοφονία των Κούρδων της Χαλάμπτζα.ΝΕΑ

Halabja, Η σφαγή που η Δύση προσπάθησε να αγνοήσει
Χρειάστηκαν σχεδόν 22 χρόνια για Αλί Χασάν αλ-Ματζίντ να κριθεί ένοχος από τους Ιρακινούς για την τέλεση μιας από τις χειρότερες σφαγές στη σύγχρονη ιστορία.

6 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος το καταλαβαίνει, αλλά θα το επισημάνω για μια ακόμη φορά: Οι καταδίκες αυτές και κυρίως του ίδιου του Σαντάμ Χουσεΐν, ουδεμία σχέση έχουν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος. Αν είχαν, θα τους είχαν δικάσει νωρίτερα, το 1991, όταν οι Αμερικανοί μπορούσαν να είχαν ανατρέψει το καθεστώς, αλλά δεν το έκαναν.

    Ο απαγχονισμός του Σαντάμ και τον άλλων έχει σαν σκοπό να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: "Αυτά παθαίνει όποιος πηγαίνει κόντρα στις ΗΠΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μια πολιτισμένη χώρα σαν την Ελλάδα μας, τα εγκλήματα θα είχαν παραγραφεί, ύστερα απο χρόνια που έγιναν. Αν είμαστε και εμείς σαν το Ιρακ-βάρβαροι-έπρεπε οι πλειοψηφία των πολιτικών μας να κυκλοφορούν τουλάχιστον χωρίς... χέρια και μερικοί χωρίς κεφάλια, αρχίζοντας απο την εποχή του Κοσκωτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλο ενα παραμυθι επαναλαμβανεται απο την "ναυαρχιδια" (Ζωη σε λογου μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους δικαστές Αμερικανούς ποιος θα τους δικάσει ; Τα εγκλήματα που έκαναν με τους βομβαρδισμούς των αμάχων νύχτα (για να μην φαίνεται η τραγωδία), το φως της ημέρας, τα φανέρωσε σε όλη την ανθρωπότητα. Και ένα ερώτημα ρητορικό.
    Έγιναν καλύτερα τα πράγματα στο Ιράκ με την επέμβαση ή χειρότερα ;

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κάνω μία ερώτηση;
    Τα χημικά που χρησιμοποίησε το καθεστώς του Σαντάμ, μήπως ήσαν από εκείνα που του είχαν δώσει οι αμερικάνοι να χρησιμοποιήσει εναντίον των Ιρανών και έγραφαν στις συσκευασίες τους Made in USA;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν κανει καποιος Google τις λεξεις:

    Iran+Contras+affair+OliverNorth

    θα αποκαλυψη και θα ενημερωθη απο πληθωρα "μυστικων" για το ΠΟΙΟΣ προμηθευε οπλα στα δυο αυτα κρατη, Ιραν και Ιρακ οταν βρισκονταν σε πολεμο.

    ΥΓ.
    Το σχολιο μου δεν αφορα αυτους που εχουν μνημη "κεφαλης καρφιτσας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.