11/1/10

«Η κοιλάδα των λύκων» έβαλε φωτιά στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας

Έντονη διαμαρτυρία από το Τελ Αβίβ για τηλεταινία που προωθούσε τον αντισημιτισμό.Διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Τουρκίας πραγματοποίησε σήμερα η ισραηλινή κυβέρνηση, με αφορμή την προβολή σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι μιας τηλεταινίας που κρίθηκε αντισημιτική από το Τελ Αβίβ.

Ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλόν, χαρακτήρισε απαράδεκτη την τηλεταινία “Η κοιλάδα των λύκων” και υποστήριξε ότι “θέτει σε κίνδυνο τις διμερείς σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας, προκαλώντας μίσος για τη χώρα μας”.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η υπόθεση ξεκίνησε όταν πράκτορες της Μοσάντ ενημέρωσαν την κυβέρνηση για το περιεχόμενο του τηλεοπτικού υλικού. Υπό τις πιέσεις αυτές, η Τουρκία έκοψε κάποιες σκηνές από την τηλεταινία.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο, οπότε οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένες, μετά και τα σχόλια του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, για την περσινή βίαιη επέμβαση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ισραήλ. Εντονη διαμαρτυρία των ισραηλνών αρχών για αντισιμητική--όπως την χαρακτηρίζουν-- τηλεταινία που προβάλεται στην τουρκική τηλεόραση.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣΣ

Ο τούρκος πρεσβευτής στο Ισραήλ κλήθηκε σήμερα στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ μετά από την μετάδοση στη χώρα του μιας τουρκικής τηλεταινίας που κρίθηκε αντισημιτική από τις ισραηλινές αρχές , έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.
"Διαμαρτυρηθήκαμε εξ ονόματος της ισραηλινής κυβέρνησης κατά των σκηνών αυτής τους τουρκικής τηλεοπτικής σειράς που παρουσιάζει το Ισραήλ και τους Εβραίους ως απαγωγείς παιδιών και ως εγκληματίες πολέμου", ανέφερε στον τούρκο διπλωμάτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

"Είναι κάτι απαράδεκτο.
Αυτό το έργο προκαλεί κινδύνους για τη ζωή των Εβραίων στην Τουρκία καθώς και στις διμερείς μας σχέσεις", προστίθεται στην ανακοίνωση, που ζητά την άμεση παρέμβαση των τουρκικών αρχών.Ο κ. Αγιαλον αναφέρθηκε στην τηλεταινία "Η κοιλάδα των λύκων" που περιέχει σκηνές που δείχνουν εξαιρετικά αρνητικά -σύμφωνα με τον ίδιο- πράκτορες της Μοσάντ (υπηρεσία ασφαλείας της χώρας για το εξωτερικό) καθώς και επίσημους εκπροσώπους του εβραϊκού κράτους.

Ο ίδιος κρίνει ότι η τηλεταινία αυτή "προκαλεί μίσος κατά του Ισραήλ".
Υπενθυμίζεται ότι και τον περασμένο Οκτώβριο είχε προκληθεί παρεμφερές επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών από μια άλλη τουρκική τηλεοπτική παραγωγή , την "Αϊριλίκ" που έδειχνε ισραηλινούς στρατιώτες να ξυλοκοπούν εν ψυχρώ ένα νεογέννητο κοριτσάκι, που κρατούσε στα χέρια ο πατέρας του, ενώ έδειχνε και Παλαιστίνιους με δεμένα τα μάτια τους που ανέμεναν την εκτέλεσή τους από ισραηλινούς στρατιώτες.

Η Τουρκία έκοψε στη συνέχεια και μετά την έντονη ισραηλινή διαμαρτυρία κάποιες σκηνές από την τηλεταινία.Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν ενταθεί κυρίως μετά τα σχόλια του τούρκου πρωθυπουργού, Ερντογάν, κατά του Ισραήλ μετά από την περσινή σκληρή ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας.

16 σχόλια:

  1. Μακάρι και να ήξερα τι ακριβώς παίζεται πίσω απ' όλα αυτά. Πόσο θα μας επηρεάσουν; Μπορούμε να συνεργαστούμε τώρα πια στρατηγικά με το Ισραήλ; Προσωπικά πάντα το έβλεπα σαν καλή προοπτική, αλλά δεν έχουμε κυβερνήσεις ευέλικτες, όπως οι Τούρκοι.
    Σήμερα συνεργάζεσαι. Κι αν αύριο αυτοί τα ξαναβρούν;

    Βέβαια, από κει που δεν έχουμε ούτε έναν συνεργάτη, καλύτερα είναι να μπορέσουμε να αναπτύξουμε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Έχει πολύ προχωρημένη τεχνολογία και θα μπορούσαμε να περάσουμε στο στάδιο συμπαραγωγής, όπως έκανε και η Τουρκία, που ωφελήθηκε από την συνεργασία μαζί του.

    Καιρός για αλλαγή πλεύσης, ή μάλλον για χάραξη κάποιας πλεύσης, διότι πολύ φοβούμαι ότι δεν έχουμε καμμία. Η Ελλάδα βολοδέρνει εντελώς μόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη συγκεκριμένη συναντηση που ειχε ο Ayalon με τον τουρκο πρεσβη αρνηθηκε να κάνει έστω και χειραψία μαζί του παρόλο που το ζήτησαν οι δημοσιογραφοι που ήταν παρόντες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι στην στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ αλλά προσεκτικά χωρίς πολιτικές προεκτάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kamiaσχεση με τουσ δολοφονους του φασιστικου κρατους του ισρα'ηλ.Στους ρωσσους ορθοδοξους αδερφους μας πρεπει να απευθυνθουμε για να αγορασουμε σουχοι εσ2000 για να περασουν αγωγοι κοκ.Η ταινια κυκλοφορει στα βιντεοκλαμπ ειναι πολυ καλη λεει την αληθεια για τον πολεμο στο ιρακ.Ο ελληνικοσ στρατος πρεπει να επιστρεψει απο αφγανισταν βοσνια σομαλια περσικο για να φυλαξει τα συνορα.3.000.000 πολιτικοι προσφυγες ειναι αρκετοι .Ευρωπαικο διαβατηριο στους παρανομους μεταναστες για να πανε στην εοκ και να κλεισουν τα συνορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV έχει ξεσκιστεί να δείχνει ένα τούρκικο σήριαλ Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα...ΑΙΣΧΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχεις δικαιο Κωσταντινε,

    αντι να εχουμε οικονομικη - τελικα ειναι πολεμος και αυτος, στρατιωτικη και πολιτισμικη ισχη (Δ. Πεπελασης, http://www.greektube.org/content/view/55682/2/, Π. Ήφαιστος, Προκλήσεις στο Αιγαίο, αποτρεπτική στρατηγική - χειραφετημένη ανάλυση) σε επιπεδου του Ισραηλ, βολοδερνουμε και κωλοβαραμε, δυστυχος !

    ## Για συμμαχία ούτε λόγος να γίνεται φυσικά, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις...
΄Αλλωστε το Ισραήλ είναι ένα σοβαρό κράτος με ρεαλισμό και σχεδιασμό. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά την Ελληνική πραγματικότητα, η οποία αποκλείει κάθε προοπτική μακροχρόνιας συνεργασίας, μιας και είμαστε τόσο αναξιόπιστοι που δεν αποτελούμε ούτε καν αντικείμενο ενασχόλησης στο ελάχιστο για τις σοβαρές Χώρες... ## (omiros, 29 Αύγουστος 2009 9:49 πμ, http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/08/m-heron.html).

    Μακαρι να ειχαμε τα κοτσια των Ισραηλινων και το ηθος τους για να προστατεψουμε την πατριδα μας απο τα δεινα που μας περιμενουν με μαθηματικη ακριβεια.

    Οσο παραμενουμε μια καθυστερημενοι, διαχρονικα διαφθαρμενη, και ανικανη κοινωνια με ελειψη στρατηγηκης στον οικονομικο, στρατιωτικο και πολιτιστικο τομεα, θα παραμεινουμε αυτοχειρες με περικεφαλαια - αναξιοι των προγονων μας!!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαμαρτυρεται και ο Danny Ayalon;
    Ο ρουφιανοςκαι υποκινητης μισους εναντιον αθωων του Ισραηλ στην Αμερικη οταν το 'παιζε και Πρεσβης;
    Τωρα μας διδασκει και ηθικη ο αθλιος; Ρε τι τραβαμε.

    Ανοιξτε τον συνδεσμο και διαβαστε:
    (δυστυχως για αγγλοδιαβαζοντες εκτος και εχει χρονο να μας το μεταφρασει καποιος/α)

    http://original.antiwar.com/justin/2005/10/14/danny-ayalon-spy/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Κώστα Καραμπά

    Φίλε μου, είσαι εντελώς εκτός πραγματικότητος. Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συναισθηματισμούς, αλλά με ψυχρή λογική. Δεν υπάρχουν "ορθόδοξοι" 'η άλλοι "αδελφοί". Αυτά είναι αφέλειες για μικρά παιδιά.
    Στην εξωτερική πολιτική υπάρχουν ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και μόνο συμφέροντα. Τίποτε άλλο. Διάβασε Θουκυδίδη, διάβασε Μακιαβέλλι, αλλά κυρίως σκέψου ψύχραιμα μόνος σου. Δεν είναι ανάγκη πάντα να διαβάζουμε. Καλύτερα είναι να σκεφτόμαστε.

    Πόσος πια είναι ο ελληνικός στρατός στο Αφγανιστάν, για τον οποίο τόσο λόγο κάνει η αριστερά, ώστε να επιστρέψει για να φυλάξει σύνορα; Απ' ό,τι ξέρω και παρακαλώ για διόρθωση, ένα τάγμα υγειονομικού έχουμε διαθέσει όλο κι όλο.

    >Ευρωπαικο διαβατηριο στους παρανομους μεταναστες για να πανε στην εοκ και να κλεισουν τα συνορα<

    Δεν είσαι ενημερωμένος. Αυτό το έκαναν και οι Ισπανοί. Ισπανοευρωποιούσαν αθρόα μετανάστες, ώστε να τους διώχνουν για την υπόλοιπη Ευρώπη. Το πήρε πρέφα η Κομισιόν και τους έκοψε τον βήχα.

    @ 11:29 μ.μ.

    Είδα κανένα δυο επεισόδια. Αν σου αρέσουν οι χλιδάτες σαπουνόπερες, βλέπε την άφοβα. Δεν υπάρχει κανένα αίσχος, διότι δεν κάνει προπαγάνδα κανενός είδους. Έχει πολύ ωραία λήψη, όμορφες εικόνες (στην Κων/λη είναι γυρισμένη) με φωτισμένο τον Βόσπορο, είναι κάτι σαν την "Λάμψη" του Φώσκολου, μόνο στο πιο θεαματικό. "Χίλιες και μία νύκτα" δεν λέγεται; Και είναι και πολύ όμορφη η μία κοπελιά που παίζει :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειπε και ελαλησε ο προβοκατορας:

    "Μακαρι να ειχαμε τα κοτσια των Ισραηλινων και το ΗΘΟΣ τους για να προστατεψουμε την πατριδα μας απο τα δεινα που μας περιμενουν με μαθηματικη ακριβεια."

    Για να μας τα λεει αυτα κατι θα ξερη ο σαλιαριζων στο ακουσμα του ηθικοτατου ισραηλ* του, Galias/κλπ ονοματεπωνυμια.

    O Ηφαιστολογος σαγιαν και (ηθικος αυτουργος δολοφονων γιαγιαδων και μικρων παιδιων**) οταν βρεχει στο Τel-Aviv κραταει ομπρελλα μεσα στην πρεσβεια της Μαραθονοδρωμου.
    Τοση "βαρυτητα" εχη η γνωμη του.

    *ισραηλ=τρομοκρατικη γιαφκα
    Εχει παραβει τουλαχιστον 100 αποφασεις του συμβουλιου ασφαλειας του ΟΗΕ. Και συνεχιζει να παραβιαζει καθε ανθρωπινο δικαιο.

    ** Εκει δειχνουν τα κοτσια τους.
    Τι λες ρε Χαϊμ να διναμε οπλα τανκς και F-16 στους Παλαιστινιους να βλεπαμε ΠΟΙΟΣ εχει τα κοτσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aνωνυμε κλονοποιημενε 2.47,
    πιστος στο να προβαλεις την ηλιθιοτητα σου δειλα, συνεχιζεις να ψαχνεσε, σωστα;
    - http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/08/m-heron.html?commentPage=2

    Για δες και αυτο:
    "Η Τουρκία θα πρέπει να προβλέψει τον κίνδυνο της πρόκλησης"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_7117.html

    To Ισραηλ στην δικια μας θεση θα ειχε στειλει τους γενοκτονους Τουρκους και ομοθρησκους τους, απο εκει που ειρθαν!

    Συνεχιζεις να μην εχεις ιδεα για το τι σου γινεται, ετσι δεν ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Ισραηλινοί βοηθούν (εκπαίδευση κλπ.) τους Κούρδους του Ιράκ, για τους δικούς τους λόγους (Συρία-Ιράν) αντίθετα από την άποψη των ΗΠΑ. Στεγανά όμως δεν υπάρχουν και δοκιμάζει προφανώς και η Τουρκία στο πετσί της τους νεοεκπαιδευμένους (γιατί όχι;).
    Ε τα άλλα είναι αυτονόητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παραεχει γεμισει Χαϊμηδες και Σαγιανιμ (Sayanim καντε Google), αυτη η αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 12 Ιανουαρίου 2010 5:17 μ.μ.


    "κλΟνοποιημενε";;; "...απο κει που ΕΙρθαν!";;; ..."να ψαχνεσΕ"...;;;

    Σελιδα 27
    -Μηλα, Μιμη.
    Ελα, Μιμη, ελα.
    Ελα, μηλα, μελι.

    Απο το αλφαβηταριο-Νεα Συνορα- Α. Λιβανης.

    Αυριο να 'ρθης διαβασμενος!!! Αλλοιως θα παρης κι αλλη μηδενικουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κλωνοποιημενε ανωνυμε, κλονιζεσαι ...;

    >> Αυριο να 'ρθHς διαβασμενος!!! ΑλλOIως θα παρHς κι αλλη μηδενικουρα! <<

    Aκομα ψαχνεσαι, ετσι;


    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 13 Ιανουαρίου 2010 10:13 π.μ.

    Τωρα εξηγειται οτι εισαι θυμα των δασκαλων σου. Που 'σαι Δασκαλε Δημητρη Νατσιε!
    Μετα απο προστακτικη η τελευταια συλλαβη που περιεχει οτιδηποτε "ει" παντα γραφεται με "η". Κουφιοκεφαλακη!
    Μαθηματα γραμματικης θα σου κανω τωρα;
    Αλλα μαλλον θα τα μαθαινες (αν τα μαθες) διαβαζωντας "Ηφαιστο" σε κανα νυχτερινο!

    Πως το 'πε ο αλλος;
    "Μηδεν εις το πηληκιον"!
    Αυτουνου μαθητης και κολαουζος εισαι!
    Πηγαινε στη σελιδα 27 παλι σημερα!
    Μηδενικουρα και σημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αρλουμπολογε 1.31
    (Π. Ηφαιστος, Χαλαρα και Επικαιρα, 17.10.2009. Εφιάλτες, αρλουμπολόγοι, τσαρλατάνοι και προπαγανδιστές, http://www.ifestos.edu.gr/),
    τα καταφερες και παλι - να αποδειξεις την ηλιθιοτητα σου !

    >> Αυριο να 'ρθHς διαβασμενος!!! ΑλλOIως θα παρHς κι αλλη μηδενικουρα! (4.01)<<

    Συγχαρητηρια ! :) ...

    Για ελα ξανα - συνεχιζε να γελοιοποιησε δημοσιως !

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.