27/1/10

Το ‘δώρο’ της Αλβανίας στον Παπανδρέου

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι φαίνονται τα Τίρανα να εμπαίζουν στην κυριολεξία την Αθήνα και να εξελίσσονται ουσιαστικά σε ''άσπονδο φίλo'', προσποιούμενα από τη μία τον καλό γείτονα, όποτε χρειάζονται τη στήριξή της, κι από την άλλη βάλλοντας ευθέως έναντι των ελληνικών συμφερόντων όποτε παρουσιάζεται η ευκαιρία. Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον πως είναι καιρός να επαναπροσδιοριστεί η σχετική στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε αυτή την επιεικώς διφορούμενη αλβανική τακτική.

Ενώ ο Πρωθυπουργός μιλάει για ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. εντός του 2014, η ίδια ακυρώνει την ελληνοαλβανική συμφωνία του 2009 για τα θαλάσσια σύνορα
Βέβαιη θεωρείται πλέον η ακύρωση της ελληνοαλβανικής συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, ύστερα από την επίσημη έγγραφη δήλωση στην οποία προέβη η αρμόδια αλβανική αρχή σήμερα το πρωί. Καίγεται έτσι ένα σημαντικό χαρτί για τη ελληνική πλευρά το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αντίστοιχη υπόθεση με την Τουρκία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Ανατολικό Αιγαίο.

Όλα αυτά την στιγμή που μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ο αναπληρωτής του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο εξωτερικών κύριος Δρούτσας ενημέρωνε την Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων για την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να ενσωματωθούν τα Δυτικά Βαλκάνια, άρα και η Αλβανία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του 2014. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν παρέλειψε να αποστείλει παράλληλα επιστολή προς την ''Υπουργό Εξωτερικών'' της Ε.Ε. Καθριν Αστον και όλα τα συναρμόδια ευρωπαϊκά υπουργεία των χωρών μελών, προκειμένου να κάνει γνωστές τις προθέσεις τις Ελληνικής Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν πέρασε όμως μια εβδομάδα και ήρθε η ανταπόδοση από την αλβανική πλευρά σε ένδειξη ''καλής θελήσεως'', όπως συνηθίζεται άλλωστε! Να θυμίσουμε ότι παρά τη μονογραφή, από την 21η Νοεμβρίου του 2008, της ελληνοαλβανικής συμφωνίας για τη δημιουργία δύο στρατιωτικών κοιμητηρίων στην Βόρεια Ήπειρο, η Αλβανία εξακολουθεί να μηχανεύεται εμπόδια προκειμένου να μην διευθετηθεί αυτό το ιδιαίτερης ανθρωπιστικής και συναισθηματικής σημασίας θέματος για όλο τον ελληνικό λαό. ‘Πικρότερη γεύση’ αφήνει το θέμα αν αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια χρονική περίοδο η Ελληνική Βουλή κύρωνε τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνοντάς την ουσιαστικά ένα βήμα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Εντός του ίδιου πλαισίου θα πρέπει να ενταχθεί και η πολύ πρόσφατη ποινική καταδίκη με καθαίρεση από τα δημαρχιακά καθήκοντα και ποινή φυλάκισης του Βασίλη Μπολάνου, Προέδρου της Πολιτικής Οργάνωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», επειδή θέλησε οι πινακίδες σήμανσης οδών στην περιοχή δικαιοδοσίας του δήμου της Χιμάρας να αναγράφονται και στην ελληνική. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα λίγες μόλις ημέρες μετά την κύρωση από την ελληνική βουλή της συμφωνίας για την ένταξή της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι φαίνονται τα Τίρανα να εμπαίζουν στην κυριολεξία την Αθήνα και να εξελίσσονται ουσιαστικά σε ''άσπονδο φίλo'', προσποιούμενα από τη μία τον καλό γείτονα, όποτε χρειάζονται τη στήριξή της, κι από την άλλη βάλλοντας ευθέως έναντι των ελληνικών συμφερόντων όποτε παρουσιάζεται η ευκαιρία. Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον πως είναι καιρός να επαναπροσδιοριστεί η σχετική στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε αυτή την επιεικώς διφορούμενη αλβανική τακτική.
http://www.nenanews.eu/politics/413-alvaniagiapapandreou.html

16 σχόλια:

  1. Την ακύρωση αυτή να την έχουν υπόψη τους οι Εθνοπατέρες,αύριο που κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια !!!!!Ας στείλουμε πίσω στο Albania καμιά 100.000 ψωμόλυσσες και θα δείτε πως στρώνουν χαρακτήρα οι "φίλοι" μας οι Αλβανοί.

    Γιάννης -Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς μετά απο απαίτηση των Τούρκων που επηρεάζουν πλέον την πολιτική των βαλκανικών χωρών σε μεγάλο βαθμό. Το μόνο μας όπλο πλέον είναι το μπλοκάρισμα της ευρωπαικής τους πορείας.
    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ας στείλουμε πίσω στο Albania καμιά 100.000 ψωμόλυσσες και θα δείτε πως στρώνουν χαρακτήρα οι "φίλοι" μας οι Αλβανοί.'

    Χλωμο το κοβω, μαλλον θα ερθουνε κι αλλοι που με τη σειρα τους θα γινουν 'νεοι Ελληνες', και ποιος ξερει ισως γινουν κι ορθοδοξοι.

    ANTI-EAST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι νεοταξικοί νομίζουν οτι συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο και την Ελβετία!
    Αντιμετωπίζουμε απειλή από Τουρκία-Αλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία και μερικοί κοιμούνται όρθιοι και ονειρεύονται συνεργασίες και ειρήνη στα Βαλκάνια!
    Ήδη η κερκόπορτα είναι ανοιχτή, με αμέτρητους λαθρομετανάστες εντός των τειχών!Μακάρι να διαψευσθώ και οι "έντιμοι", "πατριώτες", πολιτικοί μας να σώσουν τον τόπο.

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΟΙΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΖΒΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΑΠ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ Ως ΟΝΟΜΑΣΙΑ. ΙΣΩΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ (ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ). ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΜΟΝΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΚΥΒΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο βάρβαρος δέν καταλαβαίνει από συμφωνίες,καταλαβαίνει μόνον από τό σπαθί.συνεχίστε κορόϊδα νά ψάχνετε 'ρεαλιστικές' καί 'δημοκρατικές' λύσεις.όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους δέν θά τούς δείτε διότι θά σάς έχουν πάρει ήδη τά κεφαλάκια,όπως έκαμαν καί οι προπαππούδες τους σκυλάλβανοι.Τότε βεβαίως υπήρξαν καί...άντερα κάποιου Κολοκοτρώνη νά τούς δείξει 'τόν δρόμο πρός τήν έξοδο'.Σήμερα;Καλά κρασσά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να μιλήσουμε και λίγο λαικά,
    η συμπεριφορά των υπολοίπων χωρών απέναντι στην Ελλάδα μοιάζει με συμπεριφορά δεκαεξάρηδων tetyboys
    απέναντι σε καθωσπρέπει μυξοπαρθένες.
    Αφού γλεντήσουν και σπάσουν πλάκα μαζί τους, τις αφήνουν γυμνές και κρεμασμένες, απο το δέντρο.
    Τελικά οι πολιτικοί μας το μυαλό τους το χρησιμοποιούν μόνο για τις μαλαγανιές τους, για τα σοβαρά
    είναι ή στόκοι, ή προδότες.
    Αν είναι στόκοι, τούς αξίζει η εξορία , εάν είναι προδότες, το παλούκωμα.
    Απο τα Ιμια και μετά τρώμε τη μία σφαλιάρα πίσω απο την άλλη
    και μάλιστα ευχαριστώντας και τους Αμερικανούς .
    Οπου να'ναι θα ευχαριστήσουμε τους Τούρκους και μετά τους Αλβανούς ,
    τούς Σκοπιανούς, τους τους πυγμαίους,και δεν ξέρω και γώ ποιούς άλλους.
    Εχουμε τρελαθεί μία ο Κώστας μετά η Ντόρα, τώρα ο Γώργος , μα καλά σκατά έχουν όλοι στα κρανία τους?
    Αει σιχτήρι απο κει ένας ένας,
    εάν δεν μπορούν ας μείνουν σπίτι να πλύνουν κανένα πιάτο.
    παπαάρες ......
    ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κυριος Καρατζαφερης το ελεγε τοτε στον Καραμανλη.Να μην υπογραψη για την εισοδο της Αλβανιας στην ΕΕ πριν να λυθουν αυτα τα προβληματα.Ολοι τον λαινε
    ακραιο,τωρα ποιος ειναι ο ακραιος;Δηλαδι σε αυτον τον τοπο ειναι δημοκρατης αυτος που πουλαει τον τοπο;Ασ το διαολο λαμογαρες.Τους δωσανε ενα σχεδιο τα αφεντικα τους και το κανουν κατα γραμμα.Νυσαφη πια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χα χα χα. τι περιμενατε δηλαδη Οποιος επαναλαμβανει τα ιδια λαθη ειναι ανοητος και τετοιοι ειμαστε γιατι βγαζουμε βλακες πολιτικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η απάντηση για ένα σοβαρό κράτος θα ήταν μόνο μία. Αλλάζεις όλες τις "χαλαρές" προυποθέσεις που περιλαμβάνονται στο λαθρονομοσχέδιο για την Ιθαγένεια, ώστε να αφήνει απ΄έξω μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανών. Αρχίζεις αυστηρούς ελέγχους για τη νομιμότητα παραμονής και εργασίας κάθε Αλβανού. Τιμωρείς όσους απασχολούν λαθραίους Αλβανούς. Χτενίζεις τα σύνορα και συλλαμβάνεις κάθε λαθραία εισερχόμενο με άμεση απέλαση. Και τέλος αρχίζεις να μιλάς για ελληνική μειονότητα, ανθρώπινα δικαιώματα κλπ, εκφράζοντας ανησυχία ταυτόχρονα για τη δυνατότητα της Αλβανίας να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των εδαφικών βλέψεων της στην Ήπειρο και το έλλειμα της στα ευρωπαϊκά κεκτημένα.
    Και μετά....ξύπνησα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στις σχέσεις μεταξύ των κρατών ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΙΕΣ.
    Στις σχέσεις αυτές κυριαρχεί μόνο το συμφέρον της κάθε χώρας και τίποτε άλλο.
    Αν δεν το καταλάβουμε αυτό εμείς οι Έλληνες, θα συνεχίσουμε, δυστυχώς, να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Apellis +10000

    Εχεις απολυτ-ο-τ-α-τ-ο δικιο αλλα νομιζω οτι ειναι ωρα να ξυπνησεις, ο πολυ υπνος και η πολυ νιρβανα σε αυτη τη χωρα δεν φαινεται να κανουν και πολυ καλο, ετσι οπως μας εχουν καταντησει τα ΜΜΕ και η πολιτεια...!

    Δραγωνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να λέμε τώρα, αυτούς τους πολιτικούς ψηφίζουμε, αυτές τις αποφάσεις παίρνουν και πάλι από την αρχή.........
    Ο Κολοκοτρώνης και οι λοιποί ήρωες μας δυστυχώς δε βγήκαν μ' εκλογές για να σώσουν την πατρίδα μας, μόνο πήραν τα όπλα και μπήκαν μπροστάρηδες......
    Τώρα με δημοκράτες τύπου Δραγώνα και του συναφίου της πάμε ολοταχώς στο γκρεμό.........
    Μόνο ένα θαύμα θα μα σώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kratere exeis dikio i opos elege kai o Palmestron "in politics there are not such a thing as eternal allies or perpetual enemies"Na doume pote tha to katalavoun oi politikoi mas auto!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι φαίνονται τα Τίρανα να εμπαίζουν στην κυριολεξία την Αθήνα και να εξελίσσονται ουσιαστικά σε ''άσπονδο φίλo''"

    Μπράβο, εσύ τώρα ανάλυψες τον τροχό ; Αυτό το έχουν κάνει επιστήμη οι Αλβανοί.
    Φίλοι μου με έχετε καλύψει οι περισσότεροι εδώ μέσα, για ένα πράγμα έχω παράπονο.
    Καλά οι Τούρκοι μας ταπεινώνουν συνέχεια, η ΕΕ το ίδιο, οι Αμερικανοάγγλοι το ίδιο, οι ΟΗΕδες, ΝΑΤΟ κλπ το ίδιο, στην Αλβανία και στα Σκόπια που είναι και μικρότεροι από εμάς, δεν μπορωούν να τα "χώσουν" κάποια φορά και να τους ταπεινώσουν ; Να νοιώσουμε κι εμείς μία φορά τι σημαίνει "εθνική υπερηφάνια". Μα ούτε και σε αυτό είναι ικανά τα δικά μας τα "κοπρόσκυλα" ;

    "Ως πότε παλληκάρια θα ζουμε στα στενά
    μονάχοι σα λιοντάρια, στις ράχες, στα βουνά........"

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εδώ έφτιαξαν το λιμάνι της Αυλώνας με δικά ΜΑΣ χρήματα και έδωσαν την εκμετάλλευσή του στους Τούρκους. Δεν ήταν ικανοί ούτε τα βασικά συμφέροντα της χώρας να προασπίσουν και συνεχίζουν με κορώνες τύπου: εθνικιστές, φασίστες, ακροδεξιοί, το αυγό του φιδιού και άλλα τσιτάτα εκπεφρασμένα απο αργυρώνυτες γραφίδες που έχουμε μάθει πλέον τι ρόλο παίζουν.
    Το Εθνικό οδικό δίκτυο και τα λιμάνια ήξεραν να τά ΞΕ-πουλήσουν! Το λιμάνι της Αυλώνας δεν ήξεραν να το πάρουν ώστε να έχουμε την εκμετάλλευσή του! Τι να λέμε τώρα!
    Μόνο τα χρήματα που στέλνουν οι Αλβανοί στην χώρα τους κάθε μήνα φθάνει. Ας έβαζαν πλαφόν στο ποσό που μπορεί να στείλει κάποιος σε ετήσια βάση στην χώρα του, όπως έκαναν οι Γερμανοί με όλους τους μετανάστες (που ήταν και νόμιμοι, με συμβόλαια με ιατρικές εξετάσεις, με εργασία και γνωστό τόπο κατοικίας). Κουβαλάμε στην πλάτη την οικονομία της Αλβανίας, της Ουκρανίας, του Πακιστάν, του Μπαγκλαντές, του Αφγανιστάν κ.ο.κ. Σε περίπτωση που έστελνε Έλληνας που ήταν μετανάστης στην Γερμανία, ποσό μεγαλύτερο απο το πλαφόν ή έπαιρνε περισσότερα απο όσα του αναλογούσαν η ποινή ήταν απέλαση! Εδώ η Αλβανία σε περίοδο κρίσης κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης 8% και εμείς καθόμαστε και κλαίμε την μοίρα μας ! Έχουν νοσηλευθεί ΤΣΑΜΠΑ στα νοσοκομεία μας και σαν "δώρο" παίρνουμε μία .... ροχάλα ! Τόσο φιλάνθρωποι είμαστε ! ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ! με αυτούς που δεχόμαστε να μας πλασσάρουν σαν "εθνοπατέρες" και τους ψηφίζουμε καλά να πάθουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.