25/1/10

Χάγη για όλα τα Ελληνοτουρκικά


Προτείνει ο Παπανδρέου στον Ερντογάν

Την παραπομπή όλων των θεμάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε απ’ ευθείας διμερή διάλογο προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου στον Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εισηγείται να διεξαχθούν οι συνομιλίες εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος σημειώνοντας ότι η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι χωρίς ημερομηνία λήξης.
Σύμφωνα με την άποψη που αναπτύσσει ο πρωθυπουργός στο συλλογισμό του, για να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις πρέπει να συμφωνηθεί η εντατικοποίηση και αναζωογόνηση των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Στην απαντητική επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται στη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και τονίζει ότι ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας «δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεών μας».

Κατά πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός επισημαίνει προς τον κ. Ερντογάν ότι σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης συμφωνημένης λύσης, σε προσυμφωνημένο χρόνο που μένει να καθορισθεί, η Ελλάδα και η Τουρκία να απευθυνθούν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας.

Με απλά λόγια, ο κ. Παπανδρέου προτείνει να συμφωνηθεί χρονοδιάγραμμα για την εξέταση και τη συζήτηση των ελληνοτουρκικών θεμάτων, με σκοπό την επίλυσή τους. Εισηγείται μάλιστα, εάν δεν επιτευχθεί η διευθέτηση των προβλημάτων διμερώς, να παραπεμφθούν -τόσο το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας όσο και άλλα που πιθανόν να θεωρηθούν συναφή- προς επίλυση από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σε χρόνο που θα έχει προσυμφωνηθεί.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εκφράζει την ετοιμότητά του να εξεταστούν μέτρα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση της έντασης. Ο κ. Παπανδρέου διευκρινίζει ωστόσο ότι προϋπόθεση είναι πως τα μέτρα αυτά δεν θα προκαταλαμβάνουν τις πολιτικές και νομικές θέσεις των δύο πλευρών, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι τέτοια μέτρα δεν δίδουν πραγματική λύση γιατί δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του.

Το ζήτημα αυτό επί της ουσίας αποτελεί θετική ελληνική απάντηση στην πρόταση της Άγκυρας για υιοθέτηση ενός κώδικα συμπεριφοράς στο Αιγαίο (code of conduct), στον οποίο μεταξύ άλλων προτείνεται και η πτήση των μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο χωρίς όπλα, αλλά και η αποφυγή των αερομαχιών.



Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής Παπανδρέου

Στην απαντητική του επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του, ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ενθαρρυμένος από την κοινή τους επιθυμία για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι ο τουρκικός λαός γνωρίζει καλά την προσωπική του συμβολή για την έναρξη μιας νέας περιόδου στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις από το 1999, όταν η διμερής διπλωματική δραστηριότητα συνέπεσε με μια σημαντική απόφαση: τη χορήγηση στην Τουρκία του καθεστώτος της υποψηφίας χώρας για προσχώρηση στην Ε.Ε.

Αφού επισημαίνει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε πολλούς τομείς των διμερών σχέσεων όπως το εμπόριο, τις επενδύσεις, την ενέργεια, τον τουρισμό, τη διπλωματία των πολιτών, ακόμα και το ψυχολογικό κλίμα και την επικοινωνία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογραμμίζει την ανάγκη, δέκα χρόνια μετά, να γίνει ένας απολογισμός, ώστε να επισημανθούν οι εναπομένουσες προκλήσεις για να επιτευχθεί μια πιο βιώσιμη και παραγωγική σχέση και μόνιμη ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «Έλληνες και Τούρκοι, συνεργαζόμενοι, μπορούμε να καταστούμε μια δύναμη σταθερότητας και συνεργασίας», προσθέτοντας ότι ελπίζει πως οι δύο χώρες μπορούν να γίνουν πρότυπο για άλλες περιοχές του πλανήτη.

Τονίζει δε, ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να επιλύσουν τα θεμελιώδη πολιτικά ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα, ιδίως ενώπιον των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

Τα ελληνοτουρκικά προβλήματα

Στην επιστολή του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάνει συγκεκριμένο απολογισμό των προβλημάτων που εξακολουθούν να ταλανίζουν τις σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας, περιγράφοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο στο οποίο η Ελλάδα αναζητά τη λύση.

Αιγαίο
Αναφορικά με το Αιγαίο, πρωταρχική προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος και ατμόσφαιρας αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, τόσο των διμερών όσο και των πολυμερών, καθώς αυτές αποτελούν το πλαίσιο για το εδαφικό καθεστώς στο Αιγαίο και συνιστούν θεμέλιο προς εξασφάλιση διαρκών σχέσεων καλής γειτονίας.

Ως προς τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας «δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεών μας» και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι διερευνητικές επαφές και να λάβουν νέα ώθηση.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι χωρίς ημερομηνία λήξης.

Σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης συμφωνημένης λύσης, σε προσυμφωνημένο χρόνο που μένει να καθορισθεί, ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει η Ελλάδα και η Τουρκία να απευθυνθούν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας. Εκφράζει δε την ετοιμότητα εξέτασης μέτρων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση της έντασης με την προϋπόθεση ότι δεν προκαταλαμβάνουν τις πολιτικές και νομικές θέσεις των δύο πλευρών, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι τέτοια μέτρα δεν δίδουν πραγματική λύση γιατί δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι ο μόνος τρόπος αποτελεσματικής ενίσχυσης της ασφάλειας στο Αιγαίο είναι η αποφυγή των στρατιωτικών δραστηριοτήτων που τροφοδοτούν την ένταση.


Κυπριακό
Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι το κλειδί για βιώσιμη λύση είναι να αφεθούν οι δύο κοινότητες να αποφασίσουν ελεύθερα για το κοινό τους μέλλον, χωρίς καμιά έξωθεν παρέμβαση ή πίεση. Περιγράφοντας τη λύση, κάνει αναφορά σε ένα ομοσπονδιακό σχήμα με δομές που θα εγγυώνται την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους. Προσθέτει ακόμα ότι η λύση θα πρέπει να είναι εντός του πλαισίου που θέτουν οι αποφάσεις των ΗΕ και να είναι συμβατή με το θεσμικό πλαίσιο, τις αρχές και αξίες της ΕΕ, καθώς και με το κοινοτικό κεκτημένο.

Στην επιστολή του ο Έλληνας Πρωθυπουργος τονίζει ότι το μέλλον της επανενωμένης νήσου βρίσκεται στην ΕΕ κι ότι αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί, δεδομένου ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004.

ΕΕ και Οικουμενικό Πατριαρχείο
Αφού εκφράζει την υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, η οποία, όπως λέει, θα συμβάλει στην ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, παγιώνοντας την καλή γειτονία, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάνει ειδική αναφορά στη σημασία εκπλήρωσης εκ μέρους της Τουρκίας, των υποχρεώσεών της έναντι της Ελληνικής μειονότητας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εκφράζει ταυτόχρονα την ετοιμότητα της Ελλάδας να προσφέρει στην Τουρκία και πάλι, σε διμερές πλαίσιο, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε κοινοτικά θέματα.


Μουσουλμανική μειονότητα Θράκης
Δίνοντας απάντηση στις επανειλημμένες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκείας, πολιτιστικών καταβολών ή εθνοτικής προέλευσης, είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας και προσωπική του δέσμευση έναντι κάθε Έλληνα πολίτη.

Υπογραμμίζει δε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ούτε να αντιμετωπισθούν με όρους αμοιβαιότητας.

Παράνομη μετανάστευση
Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, στην επιστολή αναφέρεται ότι η συνεργασία τόσο στο διμερές, όσο και στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της Τουρκίας προς τις επιχειρήσεις της FRONTEX, αποτελεί τον μόνο τρόπο για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Υπογραμμίζει δε τη σημασία πλήρους εφαρμογής του υπάρχοντος Ελληνοτουρκικού Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής, πέραν της επανεκκίνησης συνομιλιών για τη σύναψη αντίστοιχης συμφωνίας της Τουρκίας με την ΕΕ. Εκφράζει επίσης την ετοιμότητα διαμόρφωσης ενός κοινού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Αφού κάνει αναφορά σε άλλες πτυχές της διμερούς συνεργασίας, όπως η οικονομική και εμπορική συνεργασία και το καθεστώς θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει σημαντική την πρότασή του Τούρκου ομολόγου του για την δημιουργία ενός Υψηλού Επιπέδου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα
Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προτείνει την οργάνωση μιας επίσημης επίσκεψης σε πρωθυπουργικό επίπεδο και προσκαλεί τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα μας, τονίζοντας ότι τα δύο Υπουργεία Εξωτερικών θα πρέπει να καθορίσουν μια κατάλληλη ημερομηνία πιθανώς πριν το καλοκαίρι.

Στην επιστολή του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κωδικοποιεί την προεργασία που θα πρέπει να γίνει από τους δύο Υπουργούς Εξωτερικών για την κατάλληλη προετοιμασία της εν λόγω επίσκεψης, καθώς και τους τομείς στους οποίους θα πρέπει να εστιάσουν οι δύο πλευρές τη συνεργασία τους, με την εμπλοκή των αντίστοιχων φορέων από τις δύο χώρες.

Νέα πεδία συνεργασίας
Αναφέρονται συγκεκριμένα ως τομείς συνεργασίας η Ενέργεια, το Εμπόριο και Επενδύσεις, ο Πολιτισμός, η Παράνομη μετανάστευση, η Πράσινη Ενέργεια, Περιβάλλον, Αναδάσωση και Πράσινη Ανάπτυξη, οι Υποδομές και Μεταφορές και η Καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Κάνει τέλος μια απαρίθμηση των γενικών ενοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χώρων, αναφέροντας συγκεκριμένα τις ακόλουθες θεματικές: διμερής συνεργασία, περιφερειακή συνεργασία (Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Μαύρη Θάλασσα, Βαλκάνια, Καύκασος), παγκόσμια θέματα (κλιματική αλλαγή, μη διασπορά πυρηνικών όπλων, οικονομική κρίση και θεσμοί), σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, πρόοδος διερευνητικών επαφών και μέτρα μείωσης της έντασης και ενίσχυσης της ασφάλειας στο Αιγαίο.

Κλείνοντας την επιστολή του προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει το μήνυμα ειρήνης που μετέφερε τον Οκτώβριο στον τουρκικό λαό και τονίζει ότι από κοινού με τον Ταγίπ Ερντογάν μπορούν να αλλάξουν την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και να τις οδηγήσουν προς ένα λαμπρό μέλλον προς όφελος των δύο λαών.

Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον Τούρκο ομόλογό του, επιδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Φωτή Ξύδα.

21 σχόλια:

  1. Και η Ε.Ε. αυτο ζηταει εδω και χρονια, οτι αν δεν τα βρουμε να παμε στη Χαγη. Καιρος θα ηταν, αλλα η Τουρκια δε νομιζω να θελει Χαγη. Εχει καθε συμφερον να περιμενει και να παρει αυτο που θελει με την απειλη βιας.

    Κατα τα αλλα, αν η Τουρκια αναγνωριζε τη Χαγη αυριο, θα μπορουσε να ανοιξει οποια υποθεση θελει εναντιον της Ελλαδας και το αντιστροφο βεβαια απο πλευρας Ελλαδας.

    http://www.icj-cij.org/jurisdiction/index.php?p1=5&p2=1&p3=3&code=GR

    Φυσικα, η Τουρκια δεν το εχει κανει αυτο απο το 1993 οπου η Ελλαδα υπεγραψε το παραπανω, οποτε και ειναι απιθανο να το κανει και τωρα.

    Αν παλι η Τουρκια δεχθει μονο με συνυποσχετικο, τοτε δεν εχουμε κανενα συμφερον να δεχτουμε ολα τα τουρκικα αιτηματα, αλλα μονο αυτα που θελουμε.

    Αν η Τουρκια πχ αναγνωριζε το δικαστηριο με τον τροπο που το εκανε η Ελλαδα το 1993, η Τουρκια θα ειχε δικαιωμα να θεσει και ζητημα γκριζων ζωνων και η Ελλαδα θα ηταν υποχρεωμενη να το δεχθει.

    Η Τουρκια αν δεν πιεστει, ειναι απιθανο να δεχθει τη Χαγη.

    Απο την αλλη, για εμας, ειναι πλεον η μονη σωτηρια, αφου,

    1) Χρηματα για εξοπλισμους δε θελουμε να δινουμε.
    2) Αποτυχαμε να εκδημοκρατισουμε την Τουρκια δια της Ε.Ε.
    3) Η Τουρκια ξεφευγει χρονο με το χρονο στην οικονομια και κατ επεκταση στους εξοπλισμους.
    4) Η Ε.Ε. επαναλαμβανει σε καθε ετησια εκθεση πως εν αναγκη, αν δε βρισκουμε λυση, πρεπει να παμε στη Χαγη. Οποτε δεν υπαρχει αλλη βοηθεια που μπορει να περιμενει η Ελλαδα απο την Ε.Ε.

    Μακαρι ο πρωθυπουργος να καταφερει να σπρωξει την Τουρκια στη Χαγη, αλλα πολυ δυσκολο. Και γιατι η Τουρκια θα βγει χαμενη εκει που την ποναει (στο δικαιο της θαλασσας) και γιατι η τουρκικη κοινη γνωμη αποκλειεται να δεχθει μια αρνητικη αποφαση και ακομη περισσοτερο, ο στρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το ζήτημα αυτό επί της ουσίας αποτελεί θετική ελληνική απάντηση στην πρόταση της Άγκυρας για υιοθέτηση ενός κώδικα συμπεριφοράς στο Αιγαίο (code of conduct), στον οποίο μεταξύ άλλων προτείνεται και η πτήση των μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο χωρίς όπλα, αλλά και η αποφυγή των αερομαχιών."


    Αυτο θα ηταν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ και ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗ εθνικης κυριαρχιας. Οδηγει σε γκριζαρισμα του Αιγαιου και δημιουργει και προυποθεσεις ενος "Περλ Χαρμπορ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάγη για "όλα"; Ποια "όλα"; Ένα πρόβλημα έχει η Ελλάδα προς επίλυση με την Τουρκία: Αυτό της υφαλοκρηπίδας των νησιών και ΚΑΝΕΝΑ άλλο! Και ούτε γι αυτό πρέπει να προσφύγουμε στην Χάγη, αν προηγουμένως δεν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 νμ.

    Ο,τιδήποτε άλλο θα στραφεί εις βάρος μας. Μα καλά, τόσο βλαμμένος είναι, ή τόσο πουλημένος; Εγώ πιστεύω και τα δύο.

    Την προσφυγή αυτή είχε προτείνει πριν δύο ή τρία χρόνια και ο Στεφανόπουλος και του είχαν απαντήσει πολλοί. Νομίζω την καλύτερη τεκμηρίωση έκανε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..>>Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι το κλειδί για βιώσιμη λύση είναι να αφεθούν οι δύο κοινότητες να αποφασίσουν ελεύθερα για το κοινό τους μέλλον....

    Τζέφ
    Ένα από τά κλειδιά τής λύσης είναι νά αποχωρήσει ο Τούρκικος κατοχικός στρατός καί οι έποικοι από τήν Κύπρο.
    Τό άλλο κλειδί είναι νά εφαρμοσθούν όλα τά ψηφίσματα τού ΟΗΕ περί Κύπρου καί όχι τά μισά.

    Εσύ καί ο φίλος σου ο Δημήτρης Ανάν ξεχάσατε τό ΟΧΙ τών πολιτών τό 2004 στήν κατάργηση τής Κυπριακής Δημοκρατίας,καί πραξικοπηματικά θέλετε νά πουλήσετε τόν Ελληνισμό τής Κύπρου στήν Τουρκία καί τούς Αγγλους αφέντες σας.
    Τώρα μέ τήν βοήθεια τού...κτηματολογίου άντε νά βρείτε ...χωράφια γιά νά κτίσετε τήν ...ΔΔΟ σας...
    Σάς προτείνω τήν περιοχή....Μιτσερού....καί ..κούσπον!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό ήταν.
    Πάει και τέλειωσε.
    Εμείς οι Ελληνες είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τον τόπο μας και
    τα τόσα αγαθά του.
    Ζητούμε απο τους Αγγλωσάξωνες να μας υποδείξουν ποιά νησιά μας ανήκουν,εάν στη Θράκη και στη Μακεδονία ζούσαν οι πρόγονοί μας,
    και ποιός θα είναι ο κατώτατος μισθός στην χώρα μας .
    Αυτόν ψηφίσαμε, και πια είναι κανονισμένο,να χαρίσουμε το μισό Αιγαίο, και μαζί με αυτό και το πετρέλαιο.
    Μας αξίζει να μας κυβερνούν κατσαπλιάδες ,κλεφτες, και προδότες δίχως ίχνος Ελληνικής παιδείας γιατί ώς Εθνος και ως Λαός
    έχουμε χάσει τα ιδανικά μας και τις αξίες μας.
    Μόνο μια μεγάλη εθνική ήττα ίσως μας κάνει να σκεφτούμε τι είχαμε και τι θα χάσουμε.
    Κρίμα οι μάχες που έδωσαν οι πατεράδες μας, στην Αλβανία,για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.
    Μάλλον ήταν ρομαντικοί ηλίθιοι
    αφού έρχεται 60 χρόνια μετά ένας
    αμερικανοσπουδαγμένος, και πουλάει ότι οι προηγούμενοι κράτησαν με νύχια και με δόντια.
    Ντροπή μας.

    ευχαριστω για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σφάξε με Αγά μου να αγιάσω!!!
    Κύριοι, διανύουμε μια ψυχροπολεμική περίοδο με την τουρκία,μόνο οι αδαείς και όσοι σκοπίμως εθελοτυφλούν,δεν το έχουν αντιληφθεί...
    παράλληλα εις το εσωτερικό μέτωπο μια άνευ προηγουμένου σήψη και παρακμή εις όλα τα επίπεδα, μας έχει καταστήσει εσωστρεφείς,κατά συνέπεια τούτου λείπουμε παντελώς απο την αρρένα της διπλωματίας...
    η πολιτική των υποχωρήσεων έναντι της επεκτατικής στάσης των τούρκων μας καθιστά ''κράτος ανδρείκελο'' με ημερομηνία λήξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AΡΧΗΣΑΝΕ ΤΑ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ??

    ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΥΡΙΣΤΟΥΝΕ ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΕΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΚΟΛΩΣΕΙ...

    ΘΑ ΤΟ ΑΙΣΤΑΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με καλές πωλήσεις ξεκινά ο εθνικός κτηματομεσίτης..Λίγα στρέμματα για το γαμώτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στρατιωτικα δε θελουμε και στο μελλον δε θα μπορουμε να λυσουμε τα του Αιγαιου.

    Αμυντικες δαπανες δε θελουμε να εχουμε υψηλες, οταν η Τουρκια επιταχυνει.

    Στη Χαγη δε θελουμε να παμε.

    Στην Ε.Ε. καθε χρονο υπογραφουμε πως αν ειναι αναγκαιο πρεπει να παμε στη Χαγη.

    Απο το 1993 εχουμε αναγνωρισει τη Χαγη.

    Μηπως διακρινει κανεις εναν παραλογισμο στα παραπανω;

    Δηλαδη, αξιοι να νικησουμε την Τουρκια σε πολεμο ωστε να σταματησει τις διεκδικησεις δεν ειμαστε και στο μελλον αυτο θα χειροτερευει.

    Η Χαγη δε μας αρεσει.

    Δημογραφικα, οικονομικα, το χασμα με την Τουρκια μεγαλωνει.

    Λεφτα για οπλα τα μειωνουμε.

    Η Ε.Ε. ειπε και ελαλησε και δεν παιρνει το μερος μας.

    Τι αντιπροτεινουν οι πολεμιοι της Χαγης;

    Να περιμενουμε εσαει την ωρα που η διαφορα με την Τουρκια θα εχει γινει τεραστια και η αντιμετωπιση της επομενης κρισης θα ειναι αυτοκτονια και η Ελλαδα θα χασει με μαθηματικη ακριβεια ΠΟΛΛΑ;

    Τουλαχιστον η Χαγη δεν προκειται ποτε να παραχωρησει κατοικημενα νησια στην Τουρκια. Αμφιβαλλω καν αν θα παραχωρησει ουτε ενα.

    Καλες οι κορωνες, αλλα πρεπει να δει κανεις το θεμα ρεαλιστικα. Θα ερθει η μερα, που το χασμα δυναμης θα ειναι τοσο μεγαλο που η Χαγη , αν την αφησουμε να περασει, θα μοιαζει ως η μεγαλη χαμενη ευκαιρια.

    Στο μελλον οι Ελληνες θα ειναι 7 εκ και 3 εκ θα ειναι οι μεταναστες. Απο αυτα τα 3, ποσοι θα θελουν να σκοτωθουν για το Αγαθονησι; Η Τουρκια μολις προχθες ανακοινωσε πως εφθασε τα 72,5 εκ. πληθυσμο. Οι αμυντικες της δαπανες αυξανονται οταν οι δικες μας κοβονται συνεχως.

    Το λαθος θα ηταν να συμφωνησουμε εφ ολης της υλης, χωρις η Τουρκια να αναγνωρισει ως υποχρεωτικη τη δικαιοδοσια του δικαστηριου. Αν η Τουρκια δεχοταν μονο με συνυποσχετικο, τοτε θα μας συνεφερε μονο η υφαλοκρηπιδα και τα υδατα.

    Το μεγαλο λαθος και ισως ΠΑΓΙΔΑ, δεν ειναι η Χαγη. Ειναι αυτο που λεει ο ΓΑΠ για διμερεις διαπραγματευσεις πριν τη Χαγη. Αυτη ηταν η παγια τουρκικη επιδιωξη , ακριβως γιατι οι τουρκικες θεσεις νομικα μπαζουν πολυ νερο, ειδικα στο δικαιο της θαλασσας. Αν η Χαγη ηταν τοσο συμφερουσα για την Τουρκια, η Τουρκια θα ειχε προσφυγει ηδη απο το 1993.

    Αν ο Ελληνας δεν ηθελε Χαγη,

    1) Θα εκανε περισσοτερα παιδια.
    2) Θα διαμαρτυροταν για τη μειωση των αμυντικων δαπανων.
    3) Θα διαμαρτυροταν για το επιπεδο εκπαιδευσης του Ε.Σ.
    4) Δε θα ψηφιζε αυτους που ψηφισε.

    Τωρα, ειναι αργα για δακρυα. Κατι αντιστοιχο θα γινει και με το μεταναστευτικο. Μετα θα φωναζει παλι ο Ελληνας, αφου πρωτα καθησε και ανεχτηκε τα παντα και αφησε να γινει ξεφραγο αμπελι και να μοιραζεται η ιθαγενεια σαν χαρτοπετσετα.

    Η Ελλαδα ΔΕΝ πρεπει να συμφωνησει σε τιποτα σε διμερεις διαπραγματευσεις, οπου η Τουρκια το πρωι θα παραβιαζει τον εναεριο χωρο και το μεσημερι θα διαπραγματευεται με την απειλη πολεμου να κρεμεται. Συμφερει χιλιες φορες η Χαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλά όλα αυτά ρε παιδιά καί σεβαστά.γιατί κατηγορείτε τόν καημένο τό μέσο Έλληνα όμως γιά όσα συμβαίνουν;εμείς σέ άλλη Ελλάδα μεγαλώσαμε;πρίν από 50 ή 40 ή 30 ή ακόμα καί 20 έτη,είχαμε αυτά τά χάλια σάν λαός;ρωτώ.απαντώ μόνος:κατηγορηματικώς ΟΧΙ.ξαναρωτώ. ΓΙΑΤΙ; ξαναπαντώ:διότι δέν ξέρω άλλο έθνος στήν Οικουμένη πού νά έχει φάει περισσότερη προπαγάνδα από τό δικό μας σέ ΟΛΑ τά επίπεδα τής καθημερινότητός του.όποιος δέν τό βλέπει αυτό έχει,πράγματι,αγκυλώσεις επικίνδυνες γιά τόν εαυτό του καί τούς άλλους ή είναι ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ.Συνεπώς,γιά νά καταλήξω τόν συλλογισμό,ΔΕΝ γίνεται νά περιμένουμε ΚΑΜΜΙΑ αλλαγή πρός τή σωστή κατεύθυνσιν από τό 'μέσο Έλληνα'.Πρέπει νά βγούν ΕΜΠΡΟΣ όσοι/ες έχουν απομείνει νά σκέπτονται ΚΑΘΑΡΩΣ καί ΛΟΓΙΚΩΣ,όσοι/ες κατέχουν ΠΛΟΥΤΟ καί μπορούν νά πράξουν όσα οι μή έχοντες αδυνατούν νά πράξουν,είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΝ νά υπάρξει ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΙΣ 'όσων Ζωντανών' έχουν επιβιώσει από ιδεοληψίες,προπαγάνδες,ξενοδουλίες,κτλ,κτλ.Είναι ΑΝΑΓΚΗ νά δημιουργηθεί ένα ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΝ ΚΡΑΤΟΣ εντός τού υπάρχοντος,διότι τούτον είναι ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΝ.Δέν υπάρχει άλλη ΕΛΠΙΣ γιά τό Έθνος ΜΑΣ.Μέ μαθηματικήν ακρίβειαν εντός 20ετίας γράφονται οι τίτλοι ΤΕΛΟΥΣ.Καί,ναί,εδώ μπορούμε νά αναφωνήσουμε ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ΚΑΤΗΣΧΥΜΕΝΟΙ, ΞΕΛΕΧΙΑ! φωνάζει η Πατρίς,φωνάζει τό Έθνος: 'Ξυπνάτε,πεθαίνω ρε!' Αλήθεια,ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

    Γραφικός

    Υ.Γ.εσύ πού λές πώς οι Έλληνες δέν κάνουν παιδιά,κτλ,σκέφτηκες καθόλου πώς αυτό είναι ένα ΛΟΓΙΚΟΝ καί ΑΜΕΣΟΝ επακόλουθο συγκεκριμένης μορφής προπαγάνδας πού στόχον είχε τή ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ τού ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ τρόπου ζωής πού υπήρχε έως πρίν ΜΙΑ μόλις γενεά;άντε ξυπνήσανε μιά μέρα οι Έλληνες καί είπαν:'ώρα νά αυτοκτονήσουμε;'.Άς είμαστε σοβαροί καί επιτέλους νά δείξουμε λίγη ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ στόν ΚΑΗΜΕΝΟ τό μέσο Έλληνα.Δέν πταίει εις όλα. Γιά νά αντισταθεί κανείς στήν προπαγάνδα πρέπει νά έχει ή πολύ καλούς γονείς,ή νά αποτελεί γεννετικήν εξαίρεσιν ευφυούς όντος,ή ένα συνδυασμόν αυτών καί κάποιων άλλων πραγμάτων.'Μες τη ζωή δρόμοι ανοίγονται πολλοί καί οι ΤΥΧΕΡΟΙ βρίσκουν μιά πόρτα ανοιχτή...'.Άλλος θά πεί πώς δέν υπάρχει ΤΥΧΗ καί πώς είναι ένα δημιουργημένο έιδωλο ώς τε νά δικαιολογούμε τήν αβουλία μας.Μιλώ γιά τήν ΦΥΣΙΚΗ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ,τό φαινομενικώς τυχαίον,χαοτικόν.Διευκρινίζω γιά νά μή μπερδευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η οικονομική και πολιτική ελίτ που μας κυβερνάει ούτε θέλει να σκέφτεται στρατιωτικές περιπέτειες!
    Όλοι αυτοί, δεν θα είχαν πρόβλημα να "διευθετήσουν" τις μεταξύ των δύο κρατών διαφορές, δηλ. τις αναγκαίες υποχωρήσεις μας, αλλά σκέφτονται τον πολιτικό σεισμό μεγέθους Αϊτής!
    Ετσι, το πάνε λάου λάου, πρώτα για να το χωνέψουμε και μετά να δοθεί νομική κάλυψη(δεν μπορεί, κάτι θα πάρει η "υπερδύναμη" απ' το δικαστήριο).
    Όσο για την ελληνική κοινωνία, πόσοι βρίζουν το στρατό σήμερα, που με -10 C βαράνε σκοπιά οι κανακάρηδες τους;
    Βέβαια υπάρχει και γι αυτό λύση:
    Η δεύτερη γενιά των Σομαλών, Πακιστάνων, Αφγανών κλπ, θα αναλάβουν τη δύσκολη δουλειά της φύλαξης των συνόρων της πολυπολιτισμικής Ελλάδας.
    ΕΒΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόση εμπιστοσύνη υπάρχει στους 'διεθνείς δικαστές'; Δεν επηρεάζονται άραγε από διεθνείς υπερδυνάμεις; Και ποιός εγγυάται ότι δεν θα χωρίσουν το καρπούζι στη μέση (ή έστω στο 90 - 10) όταν συζητάμε γιά το δικό μας 100;

    Δεν παραπέμπεις δικά σου κυριαρχικά δικαιώματα σε ξένους δικαστές. Απλά τα υπερασπίζεις χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που χρυσοπληρώνεις γι' αυτό το λόγο. Ακόμα καλύτερα, καθιστάς σαφές στον άλλο ότι θα τα χρησιμοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πια χαγη και μαλακιες ανθελληνες προδοτες πολιτικοι. δεν δινω το σπιτι μου και το τομαρι μου για παρτι σας αληταμπουρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 9:43 μ.μ.

    >Τουλαχιστον η Χαγη δεν προκειται ποτε να παραχωρησει κατοικημενα νησια στην Τουρκια. Αμφιβαλλω καν αν θα παραχωρησει ουτε ενα.<

    Οι Τούρκοι θα πάνε στην Χάγη με δέκα αιτήματα, από τα οποία μπορεί να κερδίσουν τα τρία ή τέσσερα. Εμείς με τι αιτήματα θα πάμε; Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι η όποια απόφαση θα είναι εις βάρος μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητε φιλε 26 Ιαν 9:12 πμ

    Μου θυμιζει τους Κυπριους που τους ξυνιζε το σχεδιο Ατσεσον... Μετα τους αρεσε περισσοτερο η διχοτομηση και το σχεδιο Αναν.

    1) Αν η Τουρκια δεν αναγνωρισει τη γενικη δικαιοδοσια του δικαστηριου με δηλωση αντιστοιχη της Ελλαδας, τοτε προσφυγη γινεται μονο με συνυποσχετικο. Σε αυτο, μπορουμε να αρνηθουμε τουρκικα αιτηματα. Οχι ομως στην περιπτωση που αναγνωρισει τη γενικη δικαιοδοσια.

    2) ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ; Την ηρωικη αντισταση, μεχρις οτου η Ελλαδα γινει κατι σαν την Ταιβαν απεναντι στην Κινα; Μεχρις οτου η Τουρκια μπει στην Ε.Ε. και χασει και το τελευταιο πολιτικο της στηριγμα;

    Τους Περσες δεν τους νικησε ο Λεωνιδας που εμεινε να θυσιαστει. Απλα εδωσε το χρονο στους ΑΛΛΟΥΣ να ετοιμασουν τη μαχη εκει που μπορουσε να κερδιθει. Εσεις που ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ λετε να δωσουμε τη μαχη; Πως θα εξαναγκασουμε την Τουρκια να παραιτηθει απο τις διεκδικησεις της εκτος δικαστηριου; Νομιζετε πως οι ελληνικες Ε.Δ. θα ειναι στο μελλον ικανες να ασκουν αποτροπη; Παντως οι Στρατηγοι ουτε τον Εβρο δεν λογαριαζαζαν ιδιαιτερα απο το 2003. Το 2023, νομιζετε πως θα τον λογαριαζουν περισσοτερο; Το 2033, που η Ελλαδα θα εχει 7 εκ γηγενεις Ελληνες και 3εκ αλλοδαπους ελληνοποιημενους;

    Ποσες πιθανοτητες εχει ενας στρατος 80.000 να σταματησει επιθεση κορεσμου στο Αιγαιο και τη Θρακη; Βγειτε παραεξω και διαβαστε στρατιωτικα φορουμ, ολοι την Ελλαδα την εχουν χαμενη απο ΣΗΜΕΡΑ. Οχι το 2033.

    Η Χαγη ειναι ή τωρα ή ποτε. Οταν ο Τουρκος θα εχει αντιληφθει οτι η ισχυς του πλεον εχει πολλαπλασιαστει, τοτε δε θα εχει ΚΑΜΙΑ διαθεση για Χαγη.

    Εσεις προτιματε να χαθει πχ το μισο Αιγαιο το 2033, παρα να πατε σε δικαστηριο το 2015; Καλα, μετα υπαρχουν Κυπριοι που αμφισβητουν οτι ειναι Ελληνες...

    Η Ελλαδα στη Χαγη θα επεκτεινει τα υδατα της,ισως οχι στα 12, αλλα παντως περισσοτερο απο τα 6, θα ορισει υφαλοκρηπιδα και ΑΟΖ. ΟΛΑ αυτα, σημερα δεν τα κανει και ΟΥΤΕ προκειται να τα κανει ποτε, λογω φοβου της Τουρκιας. Προτιματε λοιπον να ζειτε με μια φαντασιακη υφαλοκρηπιδα, ανυπαρκτη ΑΟΖ και υδατα στα 6, παρα με υδατα πχ στα 10, ΑΟΖ και υπαρκτη υφαλοκρηπιδα.

    Το βρισκετε λογικο; Μεχρι ποτε νομιζετε πως θα εχει... αποτροπη, η Ελλαδα εναντι της Τουρκιας, με τα δημογραφικα και οικονομικα δεδομενα; Με την Ελλαδα ηδη να εχει ριξει τους εξοπλισμους στο 1 δις και την Τουρκια να τους αυξανει; Ηδη ο τουρκικος αμυντικος προυπολογισμος ειναι διπλασιος του ελληνικου και μεγαλυτερο ποσοστο αυτου δινεται σε εξοπλισμους απο ο,τι ο ελληνικος.

    Και ο Λεωνιδας, ΠΕΘΑΝΕ, καταλαβετε το. Αφηνω πως ο συγχρονος Ελλην οπλιτης, μαλλον δεν ειναι ανταξιος του Σπαρτιατη σε εκπαιδευση.

    ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ξερω και γω να σας πω τη λυση! Στρατευση των γυναικων κατα τα ισραηλινα προτυπα, νομος που επιβαλει τουλαχιστον 3 παιδια ανα οικογενεια, αυξηση των αμυντικων δαπανων στο 5% για να μη μεινουμε πισω απο την Τουρκια με μειωση των λειτουργικων δαπανων. Μεχρι το 2025 κατι θα κανουμε. Μετα θα ειμαστε παλι στο σημειο 0.

    Καταλαβετε το, μια χωρα με την δημογραφια και οικονομια της Ελλαδας, σε βαθος χρονου δε μπορει να ανταγωνιστει την Τουρκια. Οποιος δεν το καταλαβαινει, απλα ονειροπολει. Ο δε Τουρκος, οταν σταθεροποιηθει και παρει κι αλλο κεφαλι σε εξοπλιστικη και πολιτικη ισχυ, δε θα εχει κανενα απολυτως συμφερον να παει στη Χαγη. Οταν ο αλλος μπορει να σε πιασει και να στειλει στο νοσοκομειο, δεν παει στο δικαστη. Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ παει στο δικαστη.

    Προτεινετε λοιπον, να περιμενουμε, να περιμενουμε, αν μπει στο μεταξυ στην Ευρωπη η Τουρκια, δε θα εχουμε καν μια χαλαρη πολιτικη υποστηριξη απο Ε.Ε. και να φτασουμε στη μερα που οι Τουρκοι θα αποφασισουν πως εφθασε η ωρα να παρουν το μισο Αιγαιο. Ξερω, ξερω, θα πολεμησουμε ηρωικα, αλλα ενεκα οι ανωτερες δυναμεις του εχθρου σε εμψυχο και αψυχο υλικο... Και μετα θα εχουμε διχοτομημενο το Αιγαιο, γιατι καποιοι δεν ηθελαν να εχουμε 10 μιλια αντι 12, φοβηθηκαν μην τυχον τα Ιμια που δεν μπορει σημερα να πατησει Ελληνας πανω τα δωσει ο δικαστης στην Τουρκια (ενω σημερα ειναι ελληνικα τα Ιμια... απλα δε μπορει Ελληνας να τα επισκεφθει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (συνεχεια)

    O Ελληνας ηταν παραλογος παντα. Τωρα θα αλλαξει;

    Την Ταιβαν την προστατευει απο την Κινα η οικονομια (ειναι παγκοσμιο κεντρο τεχνολογιας) και η ΗΠΑ. Την Ελλαδα βρε δυστυχοι, ποιος θα την προστατευει απο την Τουρκια; Οι 80.000 Ραμπο Ελληνες φανταροι; Οι πιλοτοι μας που θα πεθανουν ηρωικα οταν πια οι Τουρκοι θα εχουν 4:1 δυναμη; To ενδοξο ναυτικο μας που στο προσεχες μελλον θα υστερει 1:2 σε κυριες μοναδες στολου και υποβρυχια;

    Και την πιτα σωστη και το σκυλο χορτατο. To μεσο Ελληνα τον ρωτησατε αν ειναι διατεθειμενος να κοψει 4% του μισθου του για να αυξηθουν οι αμυντικες δαπανες;

    Καλα τα ονειρα αλλα καλα και ο ρεαλισμος. Κι εγω αν μπορουσα, δε θα πηγαινα πουθενα. Αλλα αυτα μπορει να τα κανει μια χωρα που διατηρει ισοζυγιο ισχυος. Η Ελλαδα το εχει ηδη χασει και χειροτερευει μερα με την ημερα.

    Το Ατσεσον, παρα το Αναν! ΔΥΣΤΥΧΩΣ, πιστευω πως η Τουρκια, δε θα δεχθει τη Χαγη, για αλλη μια φορα. Γιατι σε αντιθεση με εσας τους μαξιμαλιστες, ξερει πολυ καλα, πως γη δε θα παρει ευκολα και οτι το δικαιο της Θαλασσας θα χειροτερεψει το status quo. Ο μεγαλυτερος κινδυνος για την Ελλαδα απο τη Χαγη, ειναι το καθεστως στρατιωτικοποιησης της Δωδεκανησου. Αλλα και εκει, αν τυχον η Ελλαδα εχανε εντελως, υπαρχουν παρακαμπτηριες οδοι (εθνοφυλακη, αστυνομια, αποκρυψη οπλισμου).

    Αν γινει το επειδοδιο το 2033 και η Τουρκια μας συρει σε διαπραγματευσεις, νομιζετε θα εχουμε καλυτερη μεταχειριση απο ο,τι στη Χαγη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και για οποιον διατηρει αυταπατες.

    Η Τουρκία «πατάει γκάζι» και ανεβάζει τον πήχυ
    Όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία είναι μια από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες οικονομίες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αναβαθμίζεται και σε διπλωματικό επίπεδο.


    ... (συνεχεια στο συνδεσμο)

    Το προφίλ της Τουρκίας

    Πληθυσμός: 72,56 εκατ.
    Κατά κεφαλή ΑΕΠ: 12.340 δολ. (PPP)
    Ρυθμοί ανάπτυξης: 4,7% (πρόβλεψη 2010)
    Μ.Ο ηλικίας: 28,8 χρόνια
    Προσδόκιμο ζωής: 74 χρόνια
    ΙΧ αυτοκίνητα: 91,7 ανά 1.000 κατοίκους (2007)
    Κατανάλωση ηλεκτρικού: 2.264 kWh (ανά άτομο)
    Πρωτοβάθμια εκπαίδευση: 97,4%
    Τριτοβάθμια εκπαίδευση: 21,1%

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=24501298

    Πληροφοριακα, οι αμυντικες της δαπανες ειναι διπλασιες και ως ποσοστο του ΑΕΠ της ειναι μικροτερες απο της Ελλαδας. Αυτο για να αντιληφθει κανεις τα περιθωρια που εχει η Τουρκια για κουρσα εξοπλισμων, τη στιγμη που οι δικες μας κυβερνησεις κοβουν τα ηδη κομμενα κονδυλια και δηλωνουν πως αισιοδοξουν να μειωσουν τις αμυντικες δαπανες στο 1% του ΑΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 12:01 μ.μ.

    Κατ' αρχάς, ο "Αγαπητε φιλε 26 Ιαν 9:12 π.μ." έχει όνομα.

    Δηλαδή, επειδή είμαστε στρατιωτικά σε μειονεκτική θέση έναντι της Τουρκίας, πρέπει να πάμε στο ΔΔΧ, όπου επισήμως θα αναγνωρισθούν στην Τουρκία αιτήματα εις βάρος της χώρας μας; Αυτό είναι η "ρεαλιστική" πολιτική που προτείνεις; Δεν σου περνά καθόλου από το μυαλό μία αλλαγή πλεύσης στην εξωτερική και αμυντική μας πολιτική, ώστε η πληθυσμιακή διαφορά να μην παίζει ρόλο. Δώσε τώρα λιγότερα, για να μην τα χάσεις όλα. Δεν συμμερίζομαι την ηττοπάθειά σου αυτή, διότι έτσι πορευτήκαμε μέχρι σήμερα, γι αυτό βγαίνουμε συνεχώς χαμένοι. Και όχι μόνον έναντι της Τουρκίας, αλλά και των Σκοπίων ακόμη.

    Η πυγοδοσία είναι ο εύκολος δρόμος. Μονάχα που αυτή μας κατάντησε εδώ πού είμαστε. Ο εύκολος δρόμος, χωρίς προοπτική. Να την βγάλουμε σήμερα (π.χ. Ίμια 1996) κι αύριο βλέπουμε.
    Άνθρωπάκια σαν κι εσένα κυβερνούσαν και κυβερνούν, καλοβολεψάκηδες και τώρα πάμε να δώσουμε πάλι στην Χάγη κάτι τι, για να κοιμόμαστε ήσυχοι, όπως λέει ο Γιωργάκης. Ένα ξεχνάς: Μετά την Τουρκία έπονται άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι αλήθεια πως ένας από τους δικαστές του ΔΔΧ είναι Τούρκος;
    Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει;
    Απορία: Πώς κάποιοι μπορούν να γνωρίζουν το περιεχόμενο μιάς, τόσο σημαντικής επιστολής, πριν αυτή δοθεί στη δημοσιότητα;
    Είναι αυτό δείγμα σοβαρής χώρας;
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Να πάμε στη Χάγη διότι σε 20 χρόνια θα είναι χειρότερα για εμάς τα πράγματα!" Μας λένε οι εχέφρωνες, οι φωστήρες, οι λογικοί!

    Δηλαδή καλύτερα να θυσιάσουμε λίγα σήμερα παρά περισσότερα αύριο. Φυσικά αυτός ο συρφετός ηλίθιων "εχεφρώνων"/"λογικών"/"φωστήρων" συμπολιτών μας δε μας εξηγεί για πιό λόγο η Τουρκία αφού πάρει ότι πάρει στη Χάγη δε θα διεκδικήσει ακόμα περισσότερα την επομένη ή πότε η Τουρκία σεβάστηκε συνθήκες, συμφωνίες, καταστατικά κλπ κλπ

    Και φυσικά ακόμα και αυτή η πανηλίθια "λογική" θα μπορούσε να χρυσωθεί αρκετά ώστε να τη καταπιούμε, εάν είχαμε σοβαρή κυβέρνηση με στρατηγική για το μέλλον της χώρας. Αλλά ασφαλώς ούτε αυτό ισχύει. Αντί για εθνική κυβέρνηση έχουμε τον Τζέφρυ και μια παρέα κρυπτοεβραίων και ανθελλήνων που θέλουν να κάνουν Έλληνες και να βάλουν συνιδιοκτήτες στο σπίτι μας κάθε τριτοκοσμικό που περνάει τα σύνορα της χώρας.

    Κύριε ανώνυμε 11:22π.μ.

    Εάν δεν είσαι βαλτός, λυπάμαι ειλικρινά διότι έχεις κάψει φλάτζες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.