1/1/10

Το NBC απολογείται;

Το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι διόρθωσε το λάθος του ,μετά τις αντιδράσεις της Τουρκίας ,καθώς πρόβαλλε ένα λάθος χάρτη της Τουρκίας.

Αυτός ο λάθος σχεδιασμένος χάρτης προβλήθηκε σε ένα πρόγραμμα τηλεόρασης με το όνομα «Το σόου του Σήμερα» ,όταν αναφέρθηκε μια είδηση σχετική με 3 αμερικανούς πεζοπόρους που τέθηκαν υπό κράτηση με την κατηγορία ότι διέσχισαν παράνομα τα σύνορα του Ιράν. Ο χάρτης αυτός έδειχνε τα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας διαφορετικά από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Λίγο αργότερα το κανάλι ανακοίνωσε τη διόρθωση του λάθους στο ίδιο πρόγραμμα και το NBC ζήτησε συγγνώμη για το λάθος.Λυδία Κρόνου

Το NBC αναγκάστηκε να υποχωρήσει από την προηγούμενη στάση του μετά απο τις αντιδράσεις των τουρκικών αμερικανικών οργανισμών και Τούρκων πολίτων που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι απέστειλαν χιλιάδες επιστολές διαμαρτυρίας προς τους παραγωγούς του προγράμματος.

Το NBC εξέφρασε τη λύπη του για την στρέβλωση του χάρτη της Τουρκίας στο δελτίο ειδήσεων της περασμένης εβδομάδας.

Η απολογία του ήταν ως εξής:
«Την περασμένη εβδομάδα στο NBC News κατά τη διάρκεια της εκπομπής σχετικά με τρεις αμερικανικούς ορειβάτες που διέσχισαν παράνομα τα ιρανικά σύνορα ,είχε μεταδώσει ένα χάρτη συμπεριλαμβανομένης μιας περιοχής που ορίζεται ως« Κουρδιστάν », Δεδομένου ότι υπάρχει μια περιοχή στο Ιράκ, γνωστή ως «Κουρδιστάν,« ο χάρτης στο πλαίσιο του έδειχνε μέρος της τουρκικής επικράτειας και της Συρίας ως «Κουρδιστάν." Ζητούμε συγνώμη για το λάθος. "
turkishgreeknews.org,historyoftruth.com

4 σχόλια:

  1. θα εσπευσαν κατα χιλιαδες οι Τουρκοι να στειλουν email διαμαρτυριας και να τα αποτελεσματα...

    Κατα πασα πιθανοτητα στην Τουρκια δεν εχουν στο υπουργειο τους καποια Δραγωνα να τους πει να μην ειναι εθνικιστες και οτι το Κουρδισταν το κατεχουν υστερα απο εθνικιστικο, επεκτατικο πολεμο και αρα δεν πρεπει να φανατιζονται με το ονομα μιας περιοχης, αφου αλλωστε η Τουρκια ειναι ενα εθνοτικο κατασκευασμα και οι Κουρδοι ζουσαν εκει πολυ πριν οι Σελτζουκοι εμφανιστουν.

    Οποτε τωρα τους ζητουν και δημοσια συγγνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιος στις 20 Δεκεμβρίου 2009 1:29 μ.μ. είχε κάνει το ακόλουθο προφητικότατον σχόλιον....

    >ΝBC=Βιτριολικο σουπερ-σουπερ εβραιο-καναλο.
    Ο παρουσιαστης εβραιος, κος Ματθεος Λαουερ και η βλογιοκομενη "ξανθια" δημοσιογραφος εβραια, κα Αντρεα Μιτσελ
    ή κα Αντρεα Γκρινσπαν οπως την γνωριζουν αρκετοι στο Federal Reserve των ΗΠΑ. (Συζυγος του πρωην διοικητου)
    Απο κει και περα ο νοων νοειτω, σχετικα με τις μπουρδες που αραδιαζουν στο εβραιο-καναλο NBC για οτιδηποτε, και ιδιως για Μεση Ανατολη.

    Οποτε "Καυκασιε" κρατα μικρο καλαθι γιατι δεν βλεπω και πολλα κερασια.<


    Εγώ απλώς θα προσθέσω ότι το λεγόμενο "Βαθύ Κράτος" της Τουρκίας, περνά μέσα από τον Λαβύρινθο των απύθμενων Εβραϊκών οργανώσεων της Αμερικής. (Βλέπε American Israeli Political Action Committee /Turkish American Council, και δεν συμμαζεύεται).
    Για τους άπιστους Θωμάδες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Τουρκάλας Sibel Edmonds “Just a Citizen” πρώην μεταφράστριας του FBI (Τούρκικα /Φαρσί) η οποία μόλις τους τα 'βγαλε στην φόρα, την πέταξαν κακήν-κακώς απ’ το FBI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ και με τα δύο πρώτα σχόλια,πιστεύω ότι οι Τούρκοι αντέδρασαν εντόνως και πιστεύω και στις σχέσεις βαθέος κράτους-Εβραίων, από την άλλη όμως, μάλλον εδώ ισχύει το γνωστό "από τότε που βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο"!
    Τι κι αν απολογούνται;Αν τα σχέδια προβλέπουν Κουρδιστάν σε νυν τουρκικά εδάφη, Κουρδιστάν θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως εγώ δεν άκουσα καμία συγγνώμη από κανάλια ή πρωθυπουργούς όπως Ο Σρέντερ, μπροστά στον Καραμανλή, που ονοματίζουν τα Σκόπια "Μακεδονία" τη στιγμή που γνωρίζουν οτι υπάρχει πρόβλημα με τη γείτονα, Θα έπρεπε να αποφεύγουν να δυναμιτίζουν το συναίσθημα των Ελλήνων. Τουλάχιστον να σεβονται την ενδιάμεση συμφωνια των 2 χωρων σχετικά με το ΦΥΡΟΜ. Μάλιστα το πρόβλημα είναι τέτοιας σημασίας για εμάς που δεν αφήσαμε τα Σκόπια να μπουν στο Νατο και μπλοκάρουμε την εισδοχή τουσ στην Ε.Ε.
    Αρα θα έπρεπε και εμείς μέσω των Ελλήνων της Γερμανίας να πιεσουμε το Σρέντερ να ζητήσει συγγνώμη.
    Αφού δεν το πράξαμε σημαίνει οτι είτε δεν είναι τόσο σημαντικό το θέμα (μη αληθές) είτε οτι κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαιου και δεχόμαστε την μία ταπείνωση μετά ττην άλλη.
    Μπράβο στους Τουρκους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.