26/1/10

"Το PKK σχεδιάζει τρομοκρατικές ενέργειες"

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι εάν η ειρηνευτική διαδικασία δεν προχωρήσει εξαιτίας της άκαμπτης στάσης των εθνικιστών τότε η αντίδραση του Κουρδικού Λαού καθώς πλησιάζει ο Φεβρουάριος θα είναι εκρηκτική και το PKK δεν θα είναι σε θέση να την εμποδίσει.

Η todayszaman σε άρθρο της επισημαίνει οτι στις 15 Φεβρουαρίου, είναι η επέτειος της σύλληψης του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν και στις 21 Μαρτίου είναι η γιορτή των Κούρδων Nevruz (γιορτή της Ανοιξης και της αρχής του χρόνου και αυτό θα το εκμεταλλευτεί το PKK για να προκαλέσει ένταση σταδιακά αυξανωμένη. Κάνει επίσης ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα του 1992 κατα την γιορτή της Nevruz τα οποία ήταν τα πιο αιματηρά στην Ιστορία της Τουρκίας

Η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη για την Τουρκία. Η κοινή γνώμη αναμένει ένα νέο σύνταγμα που πρέπει να συνταχθεί, τα κόμματα της αντιπολίτευσης πιέζουν για πρόωρες εκλογές, η κοινωνία στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι πολωμένη περισσότερο όσο ποτέ και η αντιπολίτευση κατηγορεί το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για την επιβολή μιας «πολιτικής δικτατορίας. Υπάρχουν επίσης φήμες για μια νέα περίπτωση κλεισίματος του AKP.

Στην συνέχεια κάνει ανάλυση της υποτιθέμενης στρατηγικής που θα ακολουθήσει το PKK.
Η Δημοκρατική Συνομοσπονδία των Κούρδων(KCK) μια ομάδας που δημιουργήθηκε κατα την εφημερίδα για να χρησιμεύσει ως γέφυρα μεταξύ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) θα αναλάβει το σκέλος των διαδηλώσεων στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας με σκοπό να προκληθεί χάος.

Το PKK έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο σε παρόμοιες εποχές στην Τουρκία τα τελευταία 30 χρόνια.Για να επιτύχει αυτόν τον ρόλο, το PKK έχει συστήσει ειδική ομάδα από 150 μαχητές.Στην συνέχεια κάνει αναφορά στην διάρθωση και δομή της ομάδας αυτής.Αρχηγό της ομάδας αυτής αναφέρει τον Fehman Hüseyin, διοικητή της ομάδας Αμυντικών Δυνάμεων Λαϊκού Κόμματος (HPG), ο οποίος χρησιμοποιεί το κωδικό όνομα Bahoz Erdal.Στους διοικητές της επίσης αναφέρει τον Kadri Çelik, ο οποίος χρησιμοποιεί το κωδικό όνομα Ape Hüseyin και ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις επιθέσεις του ΡΚΚ στην Dağlıca και Aktütün στρατιωτικά φυλάκια που άφησε δεκάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, τον Duran Kalkan, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επίθεση του ΡΚΚ στην περιοχή του Reşadiye Tokat που στοίχισε τη ζωή επτά στρατιωτών στις αρχές Δεκεμβρίου του 2009.Η νέα αυτή ομάδα μαχητών με το τίτλο TAK (Kurdistan Freedom Falcons) Eλευθερα Γεράκια του Κουρδιαστάν, η οποία ήταν ενεργή μέχρι 2007 αλλά ανεστάλη αργότερα από το PKK, αναδιαρθρώθηκε και σε πρόσφατο συνέδριο που πραγματοποίησε ανακοίνωσε την απόφαση της για αντίσταση στις πολιτικές της άρνησης και της εξόντωσης των Κούρδων.Η ομάδα αυτή θα αναλάβει το τμήμα των επιθέσεων σε αστικούς στόχους όπως είναι πολιτικοί και αξιωματικοί και όσοι στηρίζουν το ισχύον σύστημα της άρνησης και της εξόντωσης των Κούρδων.

1 σχόλιο:

  1. Οι Κούρδοι δεν έχουν κανένα μέλλον με το Ισλάμ και την Δύση. Οι Κούρδοι πρέπει να γίνουν Ορθόδοξοι και να ενωθούν με την Ρωσία και τις Ορθόδοξες χώρες και να συμμαχήσουν με Ρωσία-Κίνα-Ινδία-Βραζιλία.

    Ο λαός του Κουρδιστάν που αγωνίζεται για ιδανικά, δεν έχει καμία σχέση με τους σφαγιάδες-άρπαγες του Ισλάμ και της Δύσης!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.