27/1/10

Απάντηση Χρυσοχοΐδη στη WSJ για τα περί αντισημιτισμού

Με παρέμβασή του υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα προστατεύει τις μειονότητες», η οποία δημοσιεύεται στη σημερινή ευρωπαϊκή έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντά σε άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην ίδια εφημερίδα και επέκρινε την ελληνική κοινωνία για εκτεταμένο αντισημιτισμό.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνει ότι τέτοιες ανακριβείς και επικίνδυνες γενικεύσεις δεν ταιριάζουν σε έναν λαό που έχει πληρώσει το τίμημα της ελευθερίας και των αγώνων για δικαιώματα, υπογραμμίζει την κυβερνητική βούληση για μηδενική ανοχή στη βία και στην ανομία, ενώ αναφέρεται στην αποτελεσματική διαχείριση του περιστατικού εμπρησμού της συναγωγής στα Χανιά και των επιθέσεων εξτρεμιστών εναντίων διαδηλωτών από την πλευρά της Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες.

Ακολουθεί η παρέμβαση-απάντηση του υπουργού προς την WSJ στα ελληνικά και στα αγγλικά
«Η Ελλάδα προστατεύει τις μειονότητες»
«Οι πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις στην Κρήτη θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη και εγείρουν σημαντικά ηθικά και πολιτικά ζητήματα. Εντούτοις, αυτά συνδέονται περισσότερο με την γενικότερη άνοδο της βίας και τη δράση εξτρεμιστικών οργανώσεων και λιγότερο με την άνοδο του αντι-σημιτισμού. Η Ελλάδα δεν υπήρξε - και δεν θα γίνει ποτέ - μια χώρα τυφλού μίσους και ρατσισμού. Αν και, δικαιολογημένα, θα ανέμενε κανείς μια πιο έγκαιρη δημόσια αντίδραση στην κατάπτυστη επίθεση στη συναγωγή, δεν πρέπει να μπαίνει κανείς στον πειρασμό να προβαίνει σε ανακριβείς και επικίνδυνες γενικεύσεις. Ιστορικά, οι Έλληνες υπέφεραν στα χέρια των Ναζί και έχουν πληρώσει ασύγκριτο τίμημα στο όνομα της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων του πολίτη.
Τώρα που οι βάνδαλοι είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, οι επικριτές πρέπει να παραδεχτούν ότι οι Ελληνικές αρχές έδρασαν με επαγγελματικό και υποδειγματικό τρόπο. Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε προ ημερών περισσότερους από 40 ακροδεξιούς εξτρεμιστές, οι οποίοι επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που συμπαραστέκονταν στους μετανάστες. Η αλλαγή δεν θα συντελεστεί εν μια νυκτί αλλά, η νέα μας κυβέρνηση υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι αποφασισμένη να επιδείξει «μηδενική ανοχή» απέναντι σε κάθε είδος βίας και να προστατεύσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων, καθώς και των αδύναμων και φτωχών πολιτών της.»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

"Greece Protects Its Minorities"

“The recent arson attacks on a synagogue in the island of Crete endangered social peace and raised serious moral and political issues. However, such issues are associated more with the general rise of violent and extremist groups and less with the rise of anti-Semitism. Greece has never been-and hopefully will never be-a country of blind hatred and racism. While one may justifiably have expected an earlier public reaction to the despicable attack on the synagogue, one should not be tempted into inaccurate and dangerous generalizations. The Greeks historically suffered at the hands of the Nazis and have paid an unprecedented price in the name of liberty, social justice and civil rights.

Now that the vandals are in the hands of justice, the critics should admit that the Greek authorities acted in a professional and exemplary manner. Moreover the Greek police arrested a few days ago more than 40 ultra-right extremists who attacked pro-immigrant demonstrators. Change will not come overnight, but our new government led by George Papandreou is determined to show "zero tolerance" against any kind of violence and to protect the rights of minorities and its weak and poor citizens.”

Michalis Chrisochoidis

Minister of Citizens' Protection

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Αν και τόσο το State Department, όσο και η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Wall street Journal, είχαν σπεύσει να καταγγείλουν την Ελλάδα για υποτιθέμενο αντισημιτισμό, εντούτοις, όπως προέκυψε στη συνέχεια, η πυρπόληση της Συναγωγής φαίνεται να είναι έργο δύο Αμερικανών που υπηρετούν στη βάση των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανών που, σύμφωνα με διασταυρούμενες πληροφορίες, υπηρετούν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ και ενός Έλληνα, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της βάσης».
«Eίναι προφανές», συμπεραίνει ο κ. Καρατζαφέρης, «ότι η υπόθεση λαμβάνει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις με ιδιαίτερα ύποπτες και σκοτεινές πτυχές».
NAYTEMPORIKH

42 σχόλια:

  1. To ότι δεν αναφέρει μέσα στην επιστολή του την εθνικότητα των δραστών είναι πολύ ύποπτο....
    Καλά έκανε και απάντησε αλλά γιατί δεν τους "έλουσε" κιόλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ???

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ...ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα, αντι να απαντησει ο Υπουργος Προ-Πο οτι ο εμπρησμος εκτελεσθει απο Αμερικανους και Βρετανους, αυτος προσπαθει να τους πεισει οτι δεν ειμαστε ελεφαντες; Γιατι δεν απαντησε επι της ουσιας, βαζοντας τους να πρεπει αυτοι να δικαιολογηθουν για τα αδικη κριτικη τους, ζητωντας μαλιστα την αποκατασταση της αληθειας; Ποιος επιτελους θα βρεθει να τους πει οτι ενα κρατος που εξαφανισε τους γηγενεις Αμερικανους και ουσιαστικα εδωσε στους μαυρους δικαιωματα μολις πριν απο 40 χρονια δεν δικαιουται να κατηγορει κανεναν για ρατσισμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι "ακροδεξιοί εξτρεμιστές" φοριούνται πολύ τώρα τελευταία! Συστήνονται Δια πάσαν νόσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως βλέπετε ο Ραββίνος Χριστός θριαμβεύει: Ο Χρυσοχοΐδης δηλώνει στους Εβραίους της Wall Street Journal ότι θα κυνηγάει τους Ελληνες και όχι τους μετανάστες. Απορώ γιατί οι 44 συλληφθέντες της Πανόρμου δεν κάνουν αγωγή εκατομμυρίων στον Χρυσοχοΐδη που τους διαπομπεύει σε όλο τον κόσμο σαν «ακροδεξιούς εξτρεμιστές». Μιά ζωή μακάκες χριστιανούληδες οι Έλληνες πατριώτες, γυρίζουν και το άλλο μάγουλο σε αυτόν που τους χαστουκίζει, επειδή το είπε κάποιος Εβραίος Ραββίνος πριν 20 αιώνες. Φρίκη!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιοι βρίσκονται πίσω από τους εμπρησμούς πρέπει να ονομασθούν και να δικασθούν. Ο αντισημιτισμός ορισμένων δεν έχει ούτε όρια ούτε λογική. Όποιος μιλήσει ενάντια στον αντισημιτισμό αυτόματα ανεγκέφαλοι τον βλέπουν με καχυποψία σαν πράκτορα του σιωνισμού, η στην καλύτερη περίπτωση σαν άτομο που προσβλέπει σε οικονομική ενίσχυση από τον σιωνισμό. Θα ρωτήσω τώρα, σε ποια μεσανατολική χώρα ακούγετε η περισσότερη ελληνική μουσική; Σε ποια μεσανατολική χώρα μπορεί κανείς να κάνει κάθε κριτική στην όποια θρησκεία; Σε ποια μεσανατολική χώρα υπάρχουν οι καλύτερες ορχήστρες και τα καλύτερα πανεπιστήμια; Στο Ισραήλ. Το ότι έχει κάνει η χώρα αυτή άδικους πολέμους, και ότι συχνά επιδιώκει την ύπαρξή της με φασιστική πολιτική, δεν σημαίνει ότι εμείς έχουμε σαν λαός πρόβλημα με τον Εβραϊκό λαό. Είναι πολύ περισσότερο κοντά μας πολιτιστικά από πολλούς άλλους.
    Το Ισραήλ διακατέχεται από το σύνδρομο της απάνθρωπης γενοκτονίας την οποία υπέστη από τον Ναζισμό. Μαζί τους πρέπει να εργαστούμε για να μην ξαναγίνει καμία γενοκτονία, μαζί τους για να καταδικάσουμε κάθε γενοκτονία.
    Οι Εβραίοι είναι διωκόμενοι για αιώνες από τους Χριστιανούς, επειδή αρνήθηκαν την ανάσταση και την παρθενογένεση, αρνήθηκαν πίστη σε έναν Θεάνθρωπο στον οποίο πίστεψε ο Χριστιανικός κόσμος. Θρησκευτικά είναι τα μεγάλα αίτια ανάμεσα στις διαφορές μας. Όταν τα παραμερίσουμε, είμαστε πολύ παρόμοιοι. Δύο λαοί υπό συνεχή δίωξη για αιώνες.
    Γ. Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλιστα!!! Ίσως θα έπρεπε ο κύριος υπουργός να ζητήσει συγγνώμη που συνέλαβε η αστυνομία αμερικανό και βρετανούς υπηκόους για αυτή την υπόθεση. Ίσως με μια τέτοια κίνηση να τους υπενθύμιζε με διπλωματικό τρόπο ότι το πρόβλημα του αντισημιτισμού στην Ελλάδα είναι κατά βάση δικό τους τεχνητό δημιούργημα ενώ ταυτόχρονα δεν θα στεναχωρούσε τους φίλτατους αμερικανούς αναγνώστες.

    Ελευθέριος Β.

    Υ.Γ. ΡΕ ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ!!!
    ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Καλεντερίδη, γίνεται ντού από παντού: 60 λάθρο αποβιβάστηκαν πριν λίγο εις την Σάμον. Ιδού τί μετέδωσε προ ολίγου το Αθηναϊκόν Πρακτορείον Ειδήσεων:
    «Αθήνα, Ελλάδα 27/01/2010 17:38 (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ)

    (Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-





    Σήμερα στις 04:00, περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καραβόπετρας Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, προερχόμενη από Τουρκία, με επιβαίνοντες εξήντα (60) αλλοδαπούς (58 άνδρες και 2 γυναίκες), οι οποίοι δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα και είχαν περιέλθει σε κίνδυνο γιατί οι αεροθάλαμοι είχαν καταστραφεί.

    Στην περιοχή έσπευσε για συνδρομή πλωτό περιπολικό της λιμενικής Αρχής Σάμου και ακολούθησε ασφαλής περισυλλογή των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Σάμου για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

    Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η λέμβος.»

    Σάς εκλιπαρώ, κύριε Καλεντερίδη, αναρτήσατε την ως άνω είδησιν εις το δημοφιλέστατον μπλόγκ σας διά να λάβουν γνώσιν οι μακαρίως κοιμώμενοι Συνέλληνες, διότι ουδέν Δελτίον Ειδήσεων θα την μεταδώσει.
    Μετά πλείστης τιμής
    ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ`

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. με το συμπαθιο βεβαια αλλά θα το πω

    "τρεις τον κλαμπανιζανε στο μυλο του νικολαρα"

    αντι να απαντησει πανω στην προσφατη προβοκατορικη ενεργεια καθεται και

    κατηγορει την Ελληνικη κοινωνια που δεν βιαστηκε και αυτη να προβοκατηγορησει τους ακροδεξιους

    Αν και, δικαιολογημένα, θα ανέμενε κανείς μια πιο έγκαιρη δημόσια αντίδραση στην κατάπτυστη επίθεση στη συναγωγή



    μετα
    μνημονευει τις στρατιες του ακατονομαστου για να γλειψει εβραϊκα ωτα

    μετα θυμαται τις συληψεις που εκανε με την εφαρμογη του κουκουλονομου για να παραδεχτει οτι υπαρχει στην Ελλαδα η μιαρη φαρα των ακροδεξιων και οτι αυτος αγωνιζεται εναντιον τους και πρεπει να του παρεχουν στηριξη για να συνεχισει το εργο που του εχει αναθεσει ο εκλεκτος τους και πρωθυπουργος μας

    και βεβαια η μονη αναφορα για τους δραστες ειναι οτι ηταν βανδαλοι και η ενεργεια τους εντασεται μεσα στη γενικότερη άνοδο της βίας


    άξιος , παιζει καλα τον ρολο του



    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα ηταν αρκετα ενδιαφερον να εχουμε μεταφρασμενο το αρθρο που μας κατηγορουν για να δουμε ποσα άλλα παρεμειναν αναπαντητα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5:08 μ.μ.
    ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Χρυσοχοίδης προσπαθεί να ανακτήσει την εύνοια αυτών που τον προειδοποίησαν με τη βόμβα στο προαύλιο της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν ένας Εβραίος δεν παίζει καλά βιολί μπορούμε να το πούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο χρυσοχοίδης πολύ απλά δεν ανέφερε την εθνικότητα των δραστών γιατί φοβάται τα αφεντικά του.

    ...όπως επίσης δεν είπε ότι αυτοί βάλανε και τις φωτιές στην πελοπόννησο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7:04 μ.μ.
    ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙ-EAST...:))

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ίσως ο Χρυσοχοϊδης να νομίζει ότι χειρίστηκε το θέμα με πολύ μεγάλη πολιτικότητα, επειδή δεν ανέφερε και δεν κατήγγειλε δημόσια την προέλευση των εμπρηστών.

    Τέτοιες σπάνιες ευκαιρίες οφείλει η επίσημη Ελλάς να τις εκμεταλεύεται αμέσως και να απαντά ευθέως !

    Δεν είναι στο χέρι και στην κρίση του οποιουδήποτε υπουργού , ο οποίος προκειμένου να φανεί προσωπικά αρεστός, να "χαϊδεύει" αυτιά και να μην απαντά ως οφείλει !

    Τα ξένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία συνήθως χειραγωγούνται και σπάνια είναι αντικειμενικά όταν αναφέρονται στην χώρα μας, δεν πρόκειται να φεισθούν της "ευγένειας" του υπουργού, όταν συμβεί, ό μη γένοιτο, πάλι κάποιο επεισόδιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλοι όσοι σχολίασαν το άρθρο απορούν γιατι δεν αναφέρθηκε η εθνικότητα των δραστών.!!! Μόνο ο Χρυσοχοίδης δεν το σκεφτηκε!!!
    Πάντως οι εντυπώσεις έμειναν. Οι πράκτορες άν και συνελήφθησαν έκαναν την δουλειά τους.

    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευτυχώς απάντησαν άλλοι

    http://www.enkripto.com/2010/01/wall-street-journal.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ενω ο φιλλεληνας Ianus δινει μαθηματα πως εκτειθεται η (Τουρκικη) προπαγανδα
    - The Turkish drug empire against drugs
    - "I wanted to kill a Christian that day and was visiting churches for this reason." ... A young Turkish face on the old monster
    - Tacitus on Turkishness
    - Turkish jihads 1
    - European Enlightenement against Turkish Obscurantism ,

    ο Χρυσοχοιδης με την αθλια απαντηση του καταφερε για αλλη μια φορα να αποδειξει παγκoσμια, τον δειλο ενδοτισμο τον πολιτικατζηδων μας - ακομα γελανε μαζι μας ...

    Ντροπη!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αστυνομία των Χανίων λέει:«Ένας Έλληνας και δύο Βρετανοί συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Κρήτη, με την κατηγορία ότι είναι οι δράστες του διπλού εμπρησμού της Συναγωγής των Χανίων το τελευταίο εικοσαήμερο. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται ως συνεργάτες τους και δύο Αμερικανοί υπήκοοι..»

    Είναι δυνατόν μια επίθεση σε έναν θρησκευτικό χώρο μιας γωνίας του πλανήτη να φτάνει να… καταδικάζεται αυθημερόν από κυβερνήσεις και μάλιστα από την αμερικάνικη!
    Ισως είναι μιά στημένη επίθεση σε έναν θρησκευτικό χώρο για να γίνει θέμα.

    Κυκλοφορεί το ερώτημα ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ .....ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α ? και αν ειναι ....είναι σε αποστολή ή απλά είναι αλήτες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε 27 Ιανουαρίου 2010 4:59 μ.μ.,
    Τα κατάφερες! Με τη βαθυστόχαστη σκέψη σου και την εκπληκτική σου οξυδέρκεια έδωσες ισχυρή γροθιά στο κατεστημένο των χριστιανούληδων. Ξέχασες μόνο ότι και η παπ--ριά έχει όρια και μόλις τα ξεπέρασες. Όχι ότι τρέχει και τίποτε, απλά θεώρησα πρέπον να σε συγχαρώ. Μπράβο και πάλι.. Συνέχισε!
    Καίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι δουλεια εχει ο Χρυσοχοϊδης και ανακατευεται με θεματα που αφορουν το ΥΠΕΞ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με τις συγκεκριμένες συλλήψεις χάλασε η μαύρη σούπα και πέσανε οι μάσκες, αλλά ο Χρυσοχοϊδης δεν έδειξε ότι χάρηκε και ιδιαίτερα. Απεναντίας, έστειλε μία περίπου απολογητική επιστολή και έδωσε τα διαπιστευτήριά του με το να παραλείψει να αναφέρει τις εθνικότητες και το χώρο 'εργασίας' τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην ζορίζεστε δεν πήγε πουθενά η επιστολή. προς εσωτερική κατανάλλωση ακούγεται. προσωπική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ζείτε σε μια γειτονία που σταδιακά γεμίζει από αφρικάνους και πακιστανούς, αυτοί αφοδεύουν στις πλατείες και στα πάρκα, ουρούν έξω από τις πόρτες σας, μεθάνε και μαστουρώνουν και μετά παίζουν ξύλο, κλέβουν, καταστρέφουν και ενίοτε σκοτώνουν και βιάζουν. Αγανακτείτε και φτιάχνετε μια επιτροπή κατοίκων. Προσπαθείτε να σώσετε ότι απέμεινε από τη γειτονία σας. Ξαφνικά εμφανίζονται οι ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζουν να σας λένε φασίστες, νεοναζί, διοργανώνουν συναυλίες υπέρ των αφρικανοπακιστανών και εναντίον σας μέσα στις περιοχές σας, πχ στη κεντρική σας πλατεία για να σας μπούνε επίτηδες στο μάτι. Εσείς τότε αντιδράτε, φωνάζετε και μερικούς φίλους σας και προσπαθείτε να ξανακερδίσετε τη πλατεία σας από τον πολύχρωμο συρφετό μεταναστών και μαστούρηδων που είρθαν με πούλμαν από τα βόρεια προάστεια (εκεί δεν έχει αφρικανοπακιστανούς).
    Ξαφνικά εμφανίζεται η αστυνομία και συλλαμβάνει εσάς ως ακροδεξιούς εξτρεμιστές και αφήνει τα μαστούρια των ΒΠ και τους εισβολείς λαθρομετανάστες που αφοδεύουν στη παιδική χαρά που παίζει το παιδί σας και βάζουν χέρι στις γυναίκες που περνάνε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο σας.

    Κύριοι διαρκώς πέφτουμε από τα σύννεφα. Αλλά δε θα έπρεπε, η κυβέρνηση αυτή έχει σκοπό να διαλύσει την Ελλάδα, να αντικαταστήσει τους Έλληνες με πακιστανούς στο δημόσιο, να ξεπουλήσει τα πάντα και να χαρατσώνει όλους εμάς για να τα δίνει στους εισβολείς-εποίκους.

    Είτε αυτό αλλάζει, είτε τελειώνουμε ως έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Θυμηθείτε ότι στο θέματων υποκλοπών έγινε χοντρικά το ίδιο. Ο Βουλγαράκης με πολλές φιοριτούρες είπε ότι το κέντρο των υποκοπών ήταν στην πλατεία Μαβιλη, όπου και η πρεσβεία των ΗΠΑ-τις οπόίες όμως ουδέοποτε κατονόμασε. Τα ίδια και ο Χρυσοχοϊδης. Αυτή την "προσεκτική στάση" αλλοι μπορούν να τηνπουν "υποτέλεια" και άλλοι "συσχετισμό δυνάμεων", δυσμενή για τη χώρα μας. Το γεγονός είναι ότι αγγλοαμερικάνοι έκαναν τη δουλειά. Αν αληθεύει ότι κλιμάκιο της Μοσάντ παρενέβει ώστε να αποκαλυφθούν οι δράστες τότε (πιθανόν)το ζήτημα δεν αφορά εμας αλλά εκείνους. Ίσως, λέω. Εμείς είμαστε τα περιστασιακά και εύκολα θύματα ως προς την προπαγάνδα. Μια σκέψη κάνω. Εύκολα θύματα διότι αντιδρούμε ψοφοδεώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απο αυτο που φοβουνται μαλον δεν θα γλυτωσουν.Ολους θα μας κανουν ακροδεξιους.Ελυσαν ολα τα προβληματα,ο αντισιωνισμος τους μαρανε.Τα τοιχοι που χτοιζουν αυτοι δεν τα συζηταει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Noμίζω ότι τα παραπάνω σχόλια υπερκάλυψαν το θέμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία περιληπτική ανακεφαλαίωση:

    1) Η απάντηση ήταν αρμοδιότητα του ΥΠΕΞ και όχι του ΥΔΤ (ας μου συγχωρεθεί ότι δεν μπορώ να μαθαίνω τα εκάστοτε νέα ονόματα των υπουργείων. Καινούρια μόδα κι αυτή!).

    2) Είναι γραμμένη σε ύφος απολογητικό, δουλικό θα έλεγα, αντί να βάζει τα πράγματα στην θέση των και να ζητά τον λόγο. «ΕΣΕΙΣ, κύριοι, κάνατε τον εμπρησμό, όχι εμείς. Θα οφείλατε μία επανόρθωση και μία απολογία, αν ήσασταν σοβαροί».

    Αυτό είναι όλο. Όλα τα άλλα είναι απλώς πολυλογίες και εν πολλοίς εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα σε όλους

    27 Ιανουαρίου 2010 6:22 μ.μ. /h το άρθρο του κου. Αποστόλου ο οποίος το ανέρτησε στο WFJ στο διαδίκτυο και αφορά το συγκεκριμένο θέμα για την συναγωγή και τον εμπρησμό και ο οποίος ασχολείται όπως το άρθρο αναφέρει με την συγγραφή της Ιστορίας κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος είναι επιεικώς απαράδεκτο για όλους τους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητή φίλη Καίτη (11.01 μ.μ), Δεν είναι ο 4.59 μ.μ, αυτός στον οποίο αναφέρεσαι, αλλά ο ανώνυμος 5.08 μ.μ. Ενίοτε παρουσιάζεται και με το όνομα ΑΝΤΙ-ΕΑΣΤ, όταν χρειάζεται, προκειμένου να κάνει άνω κάτω το διάλογο και δε χάνει ευκαιρία να ρίξει χολή στον Χριστιανισμό, ανεξάρτητα από το θέμα του διαλόγου. Βρέχει στην Πελοπόνησο, έβαλε ριγέ γραβάτα ο Παπανδρέου, ο Χριστιανισμός φταίει.
    Είναι γνωστός προβοκάτορας με στυλ χαμαιλέοντα.
    'Εχω αμφιβολίες, αν πρόκειται για Έλληνα ή για Αλβανό που γνωρίζει αρκετά καλά την γλώσσα.
    Το κείμενο του Χρυσοχοϊδη είναι γραμμένο σε απολογητικό ύφος και για αυτό δε μου κάνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε προ ημερών περισσότερους από 40 ακροδεξιούς εξτρεμιστές, οι οποίοι επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που συμπαραστέκονταν στους μετανάστες."

    Κύριοι, μην ασχολείστε με τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Ο άνθρωπος είναι και για γέλια και για κλάματα.
    Οσο για τους 40 ακροδεξιούς εξτρεμιστές, τι να πω ;
    40 παιδιά ήταν που προσπαθούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να ακουστεί η απεγνωσμένη φωνή του Ελλήνα.
    Οσο για τους "διαδηλωτές" που συμπαραστέκονταν στους μετανάστες είναι οι "πληρωμένοι" συνεχώς παριστάμενοι και πρώτοι στις "εκδηλώσεις συμπαράστασης" λαθραίων. Είναι οι γνωστοί ψευτοπροοδευτικοί αριστερίζοντες ΞΥΡΙΖΕΣ και οι γνωστές ΜΚΟ των 3-5 μελών που το μόνο που κάνουν είναι να κλέβουν τον Ελληνικό λαό και να τον βρίζουν και ως ρατσιστή από πάνω. Κύριε Χρυσοχοίδη μου, συμπαραστάτη των ξένων και των λαθραίων, εσείς δεν πληρώνετε όλα αυτά τα λαμόγια των ΜΚΟ για να κάνουν αυτά που κάνουν ; Εδώ δεν ισχύουν οι περικοπές δαπανών και χρηματοδοτήσεων ; Αλλά βέβαια γιατί να κόψουμε από δω και να μην κόψουμε π.χ. από...παρελάσεις ; Το ίδιο είναι ; Ποιος θα επιτελέσει το "θεάρεστο" έργο όλων των άνεργων που εργάζονται στις ΜΚΟ ;
    Εχουμε χάσει κάθε έννοια σοβαρότητας.
    Κύριε Τζέφρυ αφήστε για λίγο τις "μεσογειακές διατροφές" και στείλτε κανένα κείμενο διαμαρτυρίας και ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ να πάρουν πίσω τα όσα γράφουν οι κολλοφυλάδες των Αμερικανών για τη συναγωγή. Επίσης και στις ΗΠΑ για νάρμοστη συμμαχική συμπεριφορά, προβοκάτσια και να πάρουν πίσω την ταξιδιωτική οδηγία.
    Τι περίεργα παιχνίδια είναι αυτά ;
    Αλλά βέβαια, πως θα κατηγορήσουμε και την Ελλάδα από την άλλη για ρατσιστική συμπεριφορά και τι θα γράψουμε στις ετήσιες εκθέσεις μετά ;
    Οσο για το φίλο που λέει για το βιολί που δεν ξέρει να παίζει ο Εβραίος, όχι μην το πεις γιατί θα σε κατηγορήσουν πρώτοι οι Ξυριζαίοι και αριστεροί ως εθνικιστή, φασίστα, αντισημίτη, κλπ κλπ κλπ.

    Ζήτω η Ελλάδα
    Χρυσοχοίδη....ρούφα τ΄αυγό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ h η μετάφραση του άρθρου του κ. Αποστόλου είναι η κάτωθι ,καθώς επίσης και η σελίδα που μπορείς να επισκεφτείς για να δεις το κείμενο αυτούσιο

    http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704320104575014571634292264-search.html?KEYWORDS=Greece&COLLECTION=wsjie/6month

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

    Οι συνεχείς εμπρησμοί σε συναγωγές στην Ελλάδα καταδεικνύουν ότι η Τουρκία δεν είναι η μοναδική Μεσογειακή δημοκρατία που μαστίζεται από τον αντι-σημιτισμό.Εμπρηστές επιτέθηκαν στην συναγωγή Etz Hayyim στα Χανιά της Κρήτςη δυο φορές αυτή τη χρονιά. Οι φωτιές στις 5 και 17 Ιανουαρίου έχουν καταφέρει ουσιαστική ζημιά στην δομή του κτιρίου το οποίο είχε αποκατασταθεί το 1999 μετα την εγκατάλειψή της από το Ολοκαύτωμα.Η προσπάθειες να καταστραφεί η μοναδική συναγωγή της Κρήτης ακολουθούνται από χείμαρους βανδαλισμών Εβραϊκών τάφων στα Ιωάννινα στην ΒΔ Ελλάδα.Η σύνθεση αυτών των πράξεων βίας είναι η επαίσχυντη αδιαφορία της Ελληνικής κοινωνίας στον αντι-σημιτισμό. Αυτό φάνηκε επαρκώς κατά τη διάρκεια της εμπρηστικής επίθεσης στην Κρήτη. Μη-Ελληνες έπαιξαν έναν αξιοθαύμαστο ρόλο στην διάσωση της συναγωγής . Ενας Αλβανός μετανάστης ήταν ο πρότος που εντόπισε την φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες της 5 Ιανουαρίου. Η βοήβεια του Αλβανού επιστάτη και του Μαροκινού ήταν ζωτικής σημασίας. Ο Νίκος Σταυρουλάκης διευθυντής της συναγωγής και το άτομο πίσω από την αποκαταστασή της είχε γράψει για την ‘’έλειψη των τοπικών’’ μετά το σκηνικό της πρώτης επίθεσης – το πιο εξοργιστικό ήταν ότι αυτοί ‘’οι ντόπιοι΄΄ θα έχαν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους αν αυτή η φωτιά είχε διαδοθεί.Αυτοί που μπορούν και κοιμούνται τα βράδια όταν μια συναγωγή καίγεται στην πόλη του είναι η μεταφορά της Ελληνική νοοτροπίας προς τον αντι-σημιτισμό. ΤΟ θεμελιώδες πρόβλημα με τον αντι-σημιτισμό στην Ελλάδα δεν είναι ότι είναι αχαλίνωτο.

    συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είναι ότι σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων με ακριβώς 5.000 Εβραίους , λίγοι Ελληνες ενδιαφέρονται να αντισταθούν. Η Ελλάδα πάσχει από μιά έλειψη ηθικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ηγεσίας καταγγέλοντας την αμηχανία του αντι-σημιτισμού, είτε πρόκειται για βανδαλισμούς ή η τώρα κοινότηπη σύγκριση με τους Ναζί στα εθνικά ΜΜΕ. Η αδιαφορία των περισσοτέρων Ελλήνων δεν προκαλεί έκπληξη.Η επίσημη έκδοση της ιστορίας επιβεβαιώνει ότι λίγοι γνωρίζουν για το Εβραικό στοιχείο κατά το παρελθόν.Πολλοί Ελληνες δεν γνωρίζουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος η Θεσσαλονίκη , είχει Εβραϊκή πλειοψηφία για το μεγαλύτερο μέρος της νεώτερης ιστορίας. Αντί το Ολοκαύτωμα να αντιμετωπίζεται σαν μια ηθική και ιστορική αντανάκλαση, απεικονίζεται σαν μια ευκαιρία να αποδώσουν τα εύσχημα στους ευατούς τους επειδή κατάφεραν να σώσουν ένα μικρό αριθμό Ελλήνων Εβραίων.Ο γνήσιος ηρωισμός των Ελλήνων Χριστιανών που έσωσαν του Ελληνες Εβραίους από τους Ναζί σε μέρη όπως η Ζάκυνθος και η Αθήνα χρησιμοποιείται για να κρύψει την συνεργασία και την αδιαφορία που βοήθησαν στο να καταδικάσουνε δεκάδες χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων σε θάνατο στην Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.Αυτή η άγνοια έχει ενισχυθεί από τους ιστορικούς , Ελληνες και ξένους εξίσου, που έχουν ρισκάρει πάρα πολύ κατα τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.Οπως από την Ελληνική κυβέρνηση, οι ιστορικοί προτιμούν να υπογραμμίζουν την διάσωση των Εβραίων από το να εξετάζουν τηη συχνά διφορούμενη και επαίσχυντη θέση που πάρα πολλοί Ελληνες πήραν κατά τη διάρκει του Β. ΠΠ.Οι ηγέτες της ισχυρής Εβραϊκής κοινότητα μόλις των 5.000 ατόμων της Ελλάδος υιοθετούν μιας παρόμοια ιστορική μέθοδο για προφανείς πολιτικούς λόγους. Πάνω απο εξήντα χρόνια μετά το ολοκαύτωμα οι μύθοι επικρατούν της υποτροφίας .Οι περισσότεροι Ελληνες πολιτικοί είναι συμμέτοχοι, αποτυγχάνοντας να λάβουν μέτρα σοβαρά κατά του αντι-σημιτισμού σαν τοπικό πρόβλημα.ΜΕ αξιοθαύμαστη εξαίρεση τουν προηγούμενου πρωθουπουργου Κ. Μητσοτάκη, που είχε καταδικάσει σθεναρά της εμπρηστικές επιθέσεις , οι Ελληνες πολιτικοί είχαν αποκριθεί χλιαρά στο τελευταίο περιστατικό. Αυτό είναι ανεξάρτητο των τεράστιων και αξιεπαινων προσπαθιών οργανισμών όπως της ΑμερικανοΕβραικής Οργάνωσης (AJC) η οποίο φώναξε τους Ελληνες ηγέτες για να τους εκπαιδεύση. Η προσπάθεια της AJC έπεισε μερικούς Ελληνες πολιτικούς ότι η χώρα τους υποβαθμίζεται με το να αδιαφορεί για τον αντι-σημιτισμό. Δυστηχώς , υπάρχουν ακόμα πολλοί .Δυστηχώς, υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν ακόμα τον αντι-σημιτισμό ως μέσω για τις δημόσιες της Ελλάδος στο εξωτερικό,παρά σαν ένα ηθικό ερώτημα που εμπεριέχει στοιχεία υγιειούς κοινωνικής στάσης. Πολύ σπάνια , μερικοί πολίτες με αρχές εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους, αλλά τα εθνικά στοιχεία δείχνουν ότι γενικώς κανείς δεν ασχολείται να υποστηρίξει τόσο μικρές πρωτοβουλίες. Τον Δεκέμβριο του 2009 εκατοντάδες μη Εβραίοι στα Ιωάννινα δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Εβραϊκό νεκροταφείο για να διαμαρτυρηθούν για την επαναλαμβανόμενη βεβήλωσή του.Στην Θεσσαλονίκη μερικοί νέοι Ιστορικοί άρχισαν να θέτουν ερωτήματα σε σχέση με τις μαζικές κλοπές Εβραικών περιουσιών κατά τη διάρκεια του πολέμου.
    Αυτό που κατάλαβαν αυτοί οι ατίθασοι ακτιβιστές είναι ότι ο αντισημιτισμός μπορεί να είναι το ίδιο βλαβερός στους μη-Εβραίους όσο και στους Εβραιους.Μόνο μερικοί ατίθασοι Εβραίοι παραμένουν στα Χανιά και στα Ιωάννινα. Αυτά είναι μέροι με περισσότερη Εβραϊκή μνήμη από την κοινωνία – πάνω απο το 90% των Εβραίων που ζήσαν στα Χανία και στα Ιωάννινα δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Οι μη-Εβραίοι σε αυτές τις πόλοις τώρα πρέπει να ζήσουμ με το χρόνιο μίσος και την ανήθικη αμφιθυμία που διαρκεί πάνω απο 60χρόνια και που επέτρεψε σε τόσους πολλούς Ελληνες να οδηγηθούν σε θάνατο.

    Ο κος. Αποστόλου γράφει την ιστορία της συνεργασίας κατά τη διάρκει του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Ο κος. Αποστόλου γράφει την ιστορία της συνεργασίας κατά τη διάρκει του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα" .



    Χριστινα και λοιποι επισκεπτες και σχολιαστες καταλαβατε τι εννοει η επεξηγηση στο τελος του "αρθρου" του τι κανει τωρα τελευταια ο Αποστολου;
    Γραφει, λεει, "την συνεργασια κατα την διαρκεια του ολοκαυτωματος στην Ελλαδα".
    ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ δεν μας εξηγει η εφημεριδα.
    Χριστινα, η προπαγανδα των εβραιων της "Γουωλ Στριτ Τζουρναλ" εχει και συνεχεια.
    Αναμεινατε στο ακουστικο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμε 3:10 μη περιμένεις να σου πουν με ποιους.Γιατί δεν σου κάνει εντύπωση πως μετά την μετάφραση που έκανα είτε καλή είτε κακή δεν έχει σημασία το νόημα βγήκε δεν βρέθηκε έστω και ένας να κατηγορίσει εμάς ότι τους φερόμαστε με απρέπεια και τους κατηγορούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η ανακοίνωση του Σταίητ Ντηπάρτμεντ και το δημοσίευμα της εφημερίδας της Γουόλ Στρήτ δεν έπρεπε κάν να μας απασχολήσουν.θα έπρεπε να ντρέπονται. Αλλά δεν φταίει κανείς εμείς οι ηλίθιοι που τους αφηνουμε να μας πιάνουν τον κώλο χωρίς να αντιδράσουμε. 1ον)Θα έτρεπε το αρμόδιο υπουργείο να συλλάβει αμέσως τους δυο αμερικανούς σταρτιωτικούς και τοπυς συο αγγλους επίσης σταρτιωτικούς και 2ον) με συνοπτικές διαδικασίες να τους έρριχνε ισίβια δεσμά. Και να έβλεπα μετά το Σταίητ Ντηπάρτμεντ και οι φόλες δημοσιογραφοι θα μιλουαν για αντισημιτισμό της Ελλάδος., Αει σιχτίρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θα βγουν Χριστινα, θα βγουν μην ανυσηχης.
    Απλως τωρα παιρνουν γραμμη απ' την Πρεσβεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμε 7:51 άντε και να βγουν γιατί τελικά η πολύ ευγένια βλάπτει.
    ΚΑλά λένε Θέε μου φύλαγε με απο τους φίλους μου τους εχθρούς μου τους ξέρω.
    Ας βγουν άλλωστε εμείς που δεν παίρνουμε γραμμές απο πουθενά γιατί τις έχουμε στο αίμα μας εδώ τριγύρω θα είμαστε.
    Ο,τι και αν πουν αυτό το άρθρο είπε πολλά έδειξε περισσότερα ότι και αν πουν δεν το καλύπτουν με τίποτα και στο φινάλε ''Ιδου η Ρόδος Ιδού και το Πήδημα '' :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Comment from a Greek conservative:

    With deep regret, I have to accuse the Greek minister of Citizens' Protection, Michalis Chrisochoidis, as a liar against Greek and worlwide Jews and the international community, as a sycophant against his political opponents, and as a traitor against his own country, Greece.

    Mr. Chrisochoidis is a liar against Greek and worlwide Jews and the international community, as he tries to appease concerning people, saying that "40 ultra-rights" have been arrested, whereas, not only the specific case had nothing to do with the horrible vandalism of the synagogue, but the truth is that the extreme leftist government of Mr. Chrisochoidis arrested political opponents of him, conservative democratic people demonstrating against the leftist government's intention to naturalize uncontrollably a whole million of illegal immigrants, great part of them extreme islamists for Pakistan, Irak and other third world anti-western countries.

    In fact, the only antisemitism historically in Greece is founded at the leftist anti-westernerns pro-communists and not in the conservative citizens. Just to mention that the preious prefect of Chania Yorgos Katsanevakis, a severe opponent of the Chania synagogue and the Jew people, was a communist supported by the PASOK political party, that is the today leftist government of Greece. Just to mention that Mr. Chrisochoidis is a minister of PASOK government, the same government which, with Andreas Papandreou as prime minister, the father of today prime minister George Papandreou, was a close ally of Yasser Arafat, Muammar Gaddafi, Wojciech Jaruzelski etc. extreme islamist and communist jew-hater dictators. Mr. Chrysochoidis, instead of spreading insidious accusatons against his political opponents of consrvative right, should search for antisemitism at his own political party. Especially now, when his government continues the anti-western pro-islamist anti-jew tradition of the Greek leftists, giving European passports uncontrollably to hundreds of thousands of extreme islamists from Asia and Africa, producing a great danger form both Christian and Jew native Greeks and all the citizens of Europe. And Mr. Chrisochoidis, a sycophant of his political opponents, accused as jew-haters in relation with the burning of the synagogue, innocent conservative patriot citizens opposing exactly his extreme-leftist government's pro-islamist actions!

    In contrary, with the pro-islamist leftist Mr. Chrisochoidis' government, the Greek conservatives and nationalists not only they have never taken antisemitic actions, but, the nationalist John Metaxas's government fought at the side of the democratic West against the nazi Axis, protected the Greek Jews, had already abolished the previous antisemitic actions of the liberals, and, characteristically, one of the most glorious Greek military war heroes was a Jew, colonel Mordechai Frizis.

    Furthermore, Mr. Chrisochoidis is a traitor of his own country, because, in order to accuse his political opponents, he accuses as gulty of the burning of the synagogue innocent Greek people, and hides the fact that the arrested criminals are two American, two British and one Greek citizen, all workers of the American military base! And instead of pointing the foreigner American-British criminals of the American military base, Mr. Chrisochoidis accuses his innocent compatriots!

    [continues]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. [continue from previous]

    Concluding, as a Greek conservative myself, and friend of my fellow Jews, I express my sympathies to the latters (and furthermore my appreciation for the determination and patriotism with which the people of Israel protects the freedom of their fatherland), my disgust for the minister's lies, and I demand nothing less than his instant resignation, reserving my rights for any further possible legal action. Furthermore, I caution European and American authorities to pay attention when they see Greek passports and identity cards a the border control points, as there is a big chance these papers are carried not by native Greeks but by extremist islamists naturalized as "Greeks" by the pro-islamist anti-western leftist government of Mr. Chrisochoidis.

    A Greek conservative

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα
    Τώρα αυτό το τελευταίο 12:31 τι είναι σχόλιο ή μέρος άρθρου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αμπαλε Χρυσοχοίδη δεν έχεις καν τα κότσια να πεις την εθνικότητα των δραστών.

    Φανταστείτε πόσο φοβάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.