10/2/10

Η Ομογένεια έχασε τον «Κολοκοτρώνη» της – «Έφυγε» στα 56 του ο Π. Νικολόπουλος

Νέα Υόρκη/Greek News- Συγκλονισμένη είναι η Ομογένεια της Νέας Υόρκης από τον αδόκητο θάνατο του Παναγιώτη Νικολόπουλου, του γνωστού «Κολοκοτρώνη», που πάνω στο άλογό του, με την παραδοσιακή του στολή, την περικεφαλαία και το γιαταγάνι του, έδινε κάθε χρόνο το «παρών» στην εθνική μας Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο. Ο Τάκης Νικολόπουλος έφυγε πρόωρα από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 56 ετών, στο διαμέρισμά του στην Σπάρτη, όπου βρισκόταν τις τελευταίες μέρες για σύντομη επίσκεψη.

Ράγισαν καρδιές το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών στην γενέτειρά του Λογγάστρα, στη Λακωνία, όπου συγγενείς και φίλοι είπαν το στερνό αντίο σε έναν μεγάλο πατριώτη. «Ένα παιδί φτωχό από ένα μικρό χωριό και από φτωχή οικογένεια, ξεκίνησε κάποια μέρα με εφόδιά του την πίστη του στο Θεό και την αγάπη του στην πατρίδα και ξενιτεύτηκε. Και εκεί που πήγε δε χάθηκε. Εκεί που πήγε όχι απλώς δε χάθηκε, αλλά διακρίθηκε και προόδευσε. Και είναι αυτό ένα γνώρισμα των ομογενών και ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα και του ιδίου», τόνισε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο οποίος και έψαλε την νεκρώσιμη ακολουθία.

«Μέσα στην καρδιά του έκλεισε δύο μεγάλα μεγέθη, την Ορθοδοξία, την πίστη στο Θεό και την αγάπη προς την αθάνατη χώρα μας, προς την πατρίδα μας» επισήμανε ο Μητροπολίτης Ευστάθιος και πρόσθεσε: «Αυτά τα δύο, τα είχε πάντα κατά νου, γι' αυτό και στις δύσκολες στιγμές της ζωής του, πάντοτε την προσευχή του είχε για κίνητρο και την ευλογία του Θεού ζητούσε και γι' αυτό δεν αστόχησε και πάντα γι΄αυτό επροόδευε. Και εκεί στην πρόοδό του δεν ξέχασε την αθάνατη χώρα μας, την οποία υπερβαλλόντος αγαπούσε και ήθελε ευκαίρως ακαίρως να προβάλει και με τα λόγια του και με τη στάση του να δείχνει και στους νεότερους έναν τέτοιο δρόμο φιλοπατρίας να ακολουθούν.» «Χάσαμε έναν μεγάλο Έλληνα, έναν άνθρωπο διαμάντι, που η καρδιά του ήταν για όλο τον κόσμο», δήλωσε στο άκουσμα της θλιβερής αυτής είδησης ο πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Χρήστος Βουρνάς. Συγκλονισμένος από τον αδόκητο θάνατο του Τάκη Νικολόπουλου δήλωσε ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Δημήτρης Φίλιος, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του.

«Ο γνωστός σε όλους Τάκης Νικολόπουλος ήταν ένας καλός φίλος και εκλεκτός πατριώτης. Πίστευε με πάθος στην Ελλάδα, υπηρέτησε πιστά τους εθνικοτοπικούς μας συλλόγους και την οργανωμένη Ομογένεια και έγινε γνωστός όχι μόνο στην παροικία μας, αλλά και στους Έλληνες της Διασποράς ευρύτερα, ως ο «Κολοκοτρώνης της Ομογένειας», αναπαριστώντας τον αρχιστράτηγο της Επανάστασης του 1821, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, έφιππο και με την παραδοσιακή στολή και περικεφαλαία στην εθνική μας παρέλαση», επισήμανε ο κ. Φίλιος.

Η σορός του εκλιπόντος αναμένεται να μεταφερθεί από την Ελλάδα σήμερα Δευτέρα ή αύριο Τρίτη, και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, για να τον αποχαιρετίσει, με τη σειρά της, και η ελληνοαμερικανική κοινότητα της Νέας Υόρκης, την οποία με θέρμη υπηρέτησε εδώ και πολλά χρόνια. Ο Παναγιώτης Νικολόπουλος γεννήθηκε το 1954 στη Λογγάστρα Λακωνίας, φοίτησε στο Γυμνάσιο της Σπάρτης και σε νεαρή ηλικία μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε και διέπρεψε επαγγελματικά στο χώρο των εστιατορίων. Ήταν απόγονος του καπετάν Αντώνη Νικολόπουλου, οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821, τον οποίο ο στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του αποκαλεί διδάσκαλο εαυτού. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Συλλόγου Λογγάστρας Λακωνίας. Το 2005 εξελέγη Ύπατος Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ- Καναδά, την οποία είχε υπηρετήσει στο παρελθόν και για πολλά χρόνια ως Αντιπρόεδρος και Κυβερνήτης Ανατολικών Περιφερειών. Τιμώντας και την αρκαδική του καταγωγή, ήταν, επίσης, μέλος του ιστορικού αρκαδικού συλλόγου «Γέρος του Μοριά».

Εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στις εκλογές του 2008 και συμμετείχε ενεργά στην προώθηση του ετήσιου λαχείου για την παρέλαση. Ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Ζωοδόχου Πηγής του Μπρονξ, όπου και έμενε. Έγινε γνωστός στην Ομογένεια ως «Κολοκοτρώνης», αφού συνήθιζε να συμμετέχει έφιππος με την παραδοσιακή στολή και περικεφαλαία και με το περιποιημένο μακρύ μουστάκι του, στην ετήσια παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν. Όπως ο ίδιος είχε τονίσει παλαιότερα σε δηλώσεις του στη GreekNews, ξεκίνησε βασισμένος σε μια ιδέα του πρώην προέδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Χρήστου Βουρνά, «όταν το 1997 δεν ήρθαν οι Εύζωνες στην Παρέλαση, οπότε σκεφτήκαμε να κάνουμε αναπαράσταση του ήρωα του 1821, του μεγάλου στρατηλάτη Κολοκοτρώνη.» Νυμφευμένος με την Αννα Νικολοπούλου είχε τρία παιδιά τα οποία αγαπούσε πολύ και φρόντιζε να τους μεταδώσει την αγάπη του για την Ελλάδα και κάθετι ελληνικό. Την 23χρονη Ελένη, η οποία τελειώνει φέτος το πανεπιστήμιο, τον 19χρονο Γιάννη ο οποίος επίσης φοιτά στο πανεπιστήμιο και την 15χρονη Μαρία, η οποία είναι μαθήτρια Λυκείου.

http://www.greekinsight.com/article.php?id=33023

4 σχόλια:

  1. Έφτασε!

    Ο δεύτερος "Κολοκοτρώνης" έφτασε εδώ στον ουρανό με ένα φτερωτό άλογο, αλλά στην πορεία έχασε το σπαθί του. Ο πρώτος χαμογέλασε και του έδωσε ένα άλλο σπαθί, να μειώσει τους δεσμούς στη γη.....

    Άρχισε να κλαίει...

    Ο άγγελος Επαμεινώνδας φύσηξε ένα σύννεφο να δείξει την πραγματική Ελλάδα.....

    Το πρόσωπό του άρχισε να φωτίζει με χαρά και είπε στον άγγελο από που ήρθε αυτή Ελλάδα;.......Και ο άγγελος του είπε ότι ήταν διατηρημένε σε μια γωνία στην καρδιά του.

    Αυτό συμβαίνει μόνο όταν γεννιέσαι Έλληνας.....του είπε ο άγγελος και του έδειξε ένας Τούρκος στην κόλαση να βράζει με ελληνική ιθαγένεια στα χέρια του.

    Ο "Κολοκοτρώνης" φώναξε ότι τα παιδιά του έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα, αλλά τους έδειξε με πάθος η κρέμα του νωπού γάλακτος την ελληνική ψυχή. Με αυτό το θηλασμό......οι ψυχές των μωρών γεννήθηκαν Έλληνες.

    Ο άγγελος του είπε που αυτό είναι το πώς γεννιέσαι Έλληνας και δεν μπορεί ποτέ να γίνεσαι!

    Εκπληρώσει το καθήκον του....

    Έτσι ο Κολοκοτρώνης ήρθε μαζί, για να ακούσουμε τον άγγελο Γαβριήλ να μιλάει για "τους ανθρώπους στη γη".....

    Και άρχισε....

    Εσείς δημιουργήθηκατε για τη ζωή, έτσι ώστε κανείς δεν θέλει να πεθάνει.

    Ο άνθρωπος ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος, διότι ο προορισμό του, την καταγωγή του.......δεν ανήκει σε αυτόν τον κόσμο όπου ζείτε! Στον πλανήτη Γη, δεν υπάρχει αυτό που μπορεί να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας......

    Είστε μια μερίδα λάσπη.....όπου "έλαβε" μια θεϊκή πνοή....

    Ο Χριστιανισμός είναι ο μόνος τρόπος ζωής που δεν είναι αυτοκτονία. Για ένας Χριστιανός.....τόσο πιο κοντά στο θάνατο, πιο κοντά στην αθανασία.

    Συνεχίστε στον κόσμο σας.....όλοι να πεθαίνουν από το φόβο του θανάτου, γιατί δημιουργήθηκατε για τη ζωή....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΤΩ Η ΛΑΚΩΝΙΑ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    Όχι! Η ομογένεια δεν έχασε τον «Κολοκοτρώνη» της. Η μνήμη του κ. Παναγιώτη Ι. Νικολοπούλου πάντα θα χαϊδεύει όλους όσους συμμετέχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, γιά την επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων το 1821.

    Ένας πραγματικός, ένθερμος Έλληνας που, σαν τον Λεωνίδα, πίστεψε στην ελευθερία των Ελλήνων, όχι μόνον τότε, το 1821, αλλά και σήμερα, το 2010. Ξέρωντας πάρα πολύ καλά ότι οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα φοβούνται την ελευθερία, ο διάσημος Τάκης Ι. Νικολόπουλος έδινε καθημερινά ψυχή και σώμα στον αγώνα γιά τα των Ελλήνων θέματα.

    Εκτός από Ύπατος Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, ο Τάκης αγωνιζόταν και μέσα από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματίων Μείζονος Νέας Υόρκης. Είτε με είτε χωρίς το άσπρο άλογο, με το οποίο συμμετείχε γιά χρόνια πολλά στην παρέλαση των Ελλήνων, γιά την 25η Μαρτίου 1821, στην 5η Λεωφόρο, στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης, ο Τάκης ήταν πάντα ατρόμητος.

    Τον έζησα από πάρα πολύ κοντά, από τον Σεπτέμβριο του 1987. Σικάγο, Μοντρεάλ (Καναδά), Φλόριδα, Αθήνα, Σπάρτη, Θεσσαλονίκη (ΣΑΕ)... Πόσα ταξείδια γιά τα των Λακώνων και τα των Ελλήνων θέματα δεν κάναμε... Τρία υπουργία την ημέρα και κάτω δεν τόβαζε!

    Ποτέ δεν έκανε πίσω. Πάντα εμπρός. Μέρες και νύχτες ολόκληρες στην υπηρεσία των Λακώνων και όλων των Ελλήνων. Όλα, τα πάντα εθελοντικά.

    Αυτά τον έκαναν διάσημο. Τούτοι του οι αγώνες. Όχι μόνον το μαύρο του μουστάκι και το άσπρο του άλογο, αλλά πάνω από όλα η μεγάλη του ψυχή και η τόλμη του.

    Τα τρία του παιδιά, η Μαρία, ο Γιάννης και η Ελένη είναι οι αγάπες της ζωής του. Αλλά ο μεγάλος του έρωτας? Η Άννα, η γυναίκα του. Μιά πράγματι δυνατή γυναίκα πίσω από έναν δίασημο, ένδοξο πατριώτη.

    Χαίρε ένδοξε Τάκη Νικολόπουλε Κολοκοτρώνη! Μέχρι να ξαναβρεθούμε με ένα κόκκινο κρασί στο χέρι... κόκκινο σαν την φουστανέλα σου φίλε μου καλέ...



    ΖΗΤΩ Η ΛΑΚΩΝΙΑ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    Νίκος

    Nicholas C. GEORGANTZAS
    Professor, Management Systems
    Director, System Dynamics Consultancy
    FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
    113 West 60th Street, Suite 617-D
    New York, NY 10023-7484
    U.S.A.
    1-917-667-4022 | Fax: 1-212-765-5573 | E-mail: georgantzas@fordham.edu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DEN TAIRAIZEI NA KLAIME TOUS LEVENTES! I ROMANIA KAI AN PERASEI ANTHEI KAI FERNEI KAI ALLO...
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο συμπατριώτης μας Παναγιώτης Νικολόπουλος το ντύσιμο σαν το μεγάλο μας ήρωα θα το αισθάνονταν και θα το ζούσε.........
    Είναι μεγάλη υπόθεση να φαίνεσαι έστω και για λίγο σαν το Κολοκοτρώνη.
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρίδας μας που θα τον σκεπάζει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.