24/2/10

Απεργία για όλη την Ευρώπη!


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Θα παραλύσει ή όχι αύριο ολόκληρη η Ελλάδα λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ; Την απάντηση αυτού του ερωτήματος στην πράξη την περιμένουν αυτή τη φορά όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση και οι Ελληνες εργαζόμενοι, όπως συνήθως. Αύριο είναι μια από εκείνες τις σπάνιες φορές που θα έλεγε κανείς ότι την έκβαση της γενικής απεργίας στη χώρα μας την παρακολουθούν με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι ηγέτες των μεγάλων χωρών - μελών της ΕΕ και πρωτίστως της Γερμανίας, η οποία και καθορίζει την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης.

Η ΕΕ δεν έδωσε χρήματα
Το Βερολίνο έχει ήδη πάρει την απόφαση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας εναντίον του ελληνικού λαού και οι Γερμανοί είναι αποφασισμένοι να υποχρεώσουν εκούσα - άκουσα την κυβέρνηση Παπανδρέου -η οποία άλλωστε μέχρι στιγμής δεν προβάλλει καθόλου αντιστάσεις στις εντολές της γερμανικής καγκελαρίας- να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά.
Αν αύριο οι αντιδράσεις των Ελλήνων εργαζομένων κριθούν υποτονικές και η συμμετοχή στην απεργία μέτρια, η γερμανική κυβέρνηση θα προχωρήσει αδίστακτα στην υλοποίηση των σχεδίων της. Αδιαφορεί παντελώς άλλωστε για το πολιτικό κόστος που θα κληθεί να καταβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οπότε οι απαιτήσεις της θα αποχαλινωθούν.
Αν όμως η αυριανή απεργία αποδειχθεί επιβλητική, η Μέρκελ και οι συν αυτή θα το ξανασκεφθούν. Δεν θέλουν να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη που πολύ εύκολα μπορεί να προσλάβει πανευρωπαϊκές διαστάσεις στις σημερινές συνθήκες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σήμερα βρίσκονται στους δρόμους και τα εργατικά συνδικάτα της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένου και της UGT που πρόσκειται στο κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Θαπατέρο, διαμαρτυρόμενα εναντίον των κυβερνητικών προθέσεων αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, ενώ εργατικές κινητοποιήσεις σημειώνονται και στη Γαλλία, με τους πιλότους της Λουφτχάνσα να απεργούν μέσα στην ίδια τη Γερμανία.
Οι Γερμανοί δεν έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε «ευρω - πειραματόζωο» μόνο για τους άλλους. Η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει στο στόχαστρό της και τα δικαιώματα των Γερμανών εργαζομένων. Μελετώντας την έκταση και την ένταση των αντιδράσεων των «απείθαρχων» και μαχητικών Ελλήνων εργαζομένων προχωρεί σε εκτιμήσεις για τις πιθανές αντιδράσεις των πειθαρχημένων Γερμανών ομολόγων τους στην περικοπή του κοινωνικού κράτους.
«Να σπάσουμε τα σοσιαλιστικά (!) δεσμά της προηγούμενης κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού» χριστιανοδημοκρατών - σοσιαλδημοκρατών, κραυγάζει έξαλλος ο Κουρτ Λάουκ, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας των χριστιανοδημοκρατών. «Για να μειώσει η κυβέρνηση το έλλειμμα πρέπει να περιορίσει δραστικά τις κοινωνικές δαπάνες που αποτελούν το μεγαλύτερο έξοδο του προϋπολογισμού» δήλωσε ωμά στο περιοδικό «Βίρτσαφτσβοχε».
«Οποιος υπόσχεται στον λαό ευημερία χωρίς προσπάθεια, τον προσκαλεί σε ύστερη ρωμαϊκή παρακμή» δήλωσε ο αντικαγκελάριος Γκίντο Βέστερβελε, τον οποίον οι σοσιαλδημοκράτες αποκαλούν «λακέ των φοροφυγάδων» γιατί είναι ο μόνος εξέχων Γερμανός πολιτικός που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει το Βερολίνο να αγοράσει μια λίστα με τα ονόματα ζάπλουτων Γερμανών που έχουν αδήλωτες καταθέσεις συνολικά δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία!
Με το ίδιο ενδιαφέρον που παρακολουθούν τις ελληνικές κινητοποιήσεις οι ηγέτες της ΕΕ, τις παρακολουθούν και οι εργαζόμενοι αυτών των χωρών. Αισθάνονται ότι έρχεται και πάνω τους καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων και ψάχνουν να βρουν στις αντιστάσεις των Ελλήνων το ψυχολογικό στήριγμα που τους είναι αναγκαίο για να κινητοποιηθούν κι αυτοί.
Η κοινωνική έκρηξη της νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008, η οποία πανικόβαλε προσωρινά τους Ευρωπαίους ηγέτες σε βαθμό που ουδέποτε συνειδητοποιήσαμε στην Ελλάδα, έχει προσδώσει στη χώρα μας σχεδόν μυθικά εξεγερτικά χαρακτηριστικά στις συνειδήσεις των λαϊκών στρωμάτων της Γηραιάς Ηπείρου. Σε αντίθεση με την απαξίωση της Ελλάδας που επιχειρούν με ιδιαίτερη μοχθηρότητα οι ευρωπαϊκές ελίτ, οι ευρωπαϊκοί λαοί προσδοκούν ελπίδα από τη χώρα μας.

ΕΚΘΕΣΗ - ΣΟΚ
«Κουράστηκε η γαλλική κοινωνία»

Συγκλονιστική είναι η έκθεση που υποβάλλει σήμερα στον πρόεδρο της Γαλλίας και στην Εθνοσυνέλευση ο Διαμεσολαβητής της Δημοκρατίας Ζαν - Πολ Ντελβουά, το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψε η «Μοντ» προχθές. «Η γαλλική κοινωνία έχει κουραστεί ψυχικά» διαπιστώνει, δίνοντας τον κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο στην εφημερίδα. «Αντιλαμβάνομαι μια κοινωνία που κομματιάζεται, όπου η αρχή ο καθένας για τον εαυτό του αντικαθιστά την επιθυμία να ζούμε μαζί, μια κοινωνία όπου ο καθένας γίνεται διαρκώς και περισσότερο καταναλωτής δημοκρατίας παρά πολίτης» προσθέτει. «Αυτή η κοινωνία επιπλέον βρίσκεται σε μεγάλη νευρική υπερένταση... Για 15 εκατομμύρια ανθρώπους το τέλος του μήνα παίζεται στα 50 έως 150 ευρώ».
Αναδημοσίευση από το EΘΝΟΣ, καθ' υπόδειξη του φίλου του ιστολογίου μας El Carnicero Rojo

14 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ίσως υπερβάλλει κα΄πως ο κ. Δελαστίκ. Βεβαιως αν παραλύσει η Ελλάδα και η Ισπανία μπορεί να ξανασκεφτούν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες τον ΤΡΟΠΟ να προχωρήσουν αλλά όχι το περιεχόμενο. Ότι γίνεται τώρα είναι η εφαρμογή της οδηγίας Μπολγκενστάϊν- ο Πολωνος υδραυλικός-η μέιωση του κόστους εργασίας και κοινωνικής πρόνοιας. Είναι όμως αμφίβολο ότι τώρα θα παραλύσουν τά πάντα και ότι κυρίως θα έχει η απεργία το μαχητικό χαρακτήρα που θα φόβιζε. Ακόμα δεν έχουμε ζήσει στην τσέπη μας τα μέτρα. Η εφαρμογή τους θα ταρακουνήσει με αποκορύφωμα την εφορία του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «...μια κοινωνία όπου ο καθένας γίνεται διαρκώς και περισσότερο καταναλωτής δημοκρατίας παρά πολίτης».

    ΜΑ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ.

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΠΑΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ:
    «...μια κοινωνία όπου ο καθένας γίνεται διαρκώς και περισσότερο καταναλωτής δημοκρατίας παρά πολίτης». ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ?

    ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΔΗΜΟΚΤΑΤΙΑ?

    ΓΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤαν ο κόσμος συνειδητοποιήσει (αν ποτε) οτι ο τρομοκράτης δεν είναι εκείνος που απειλει να σε σκοτώσει με το όπλο ή την χειροβομβίδα αλλά και αυτός που σε σκοτώνει σιγά σιγά αρπάζοντάς σου όλες τις ελευθερίες προς χάριν τους γενικού καλού και περνώντας σου τα δεσμά της υπερκατανάλωσης σαν μέσω καλής διαβίωσης τότε θα αλλάξουν όλα.
    Γιατί μας πειράζει η ΑΦροδίτη της Μήλου που μας δείχνει ή τους δείχνει το δάχτυλο δεν το καταλαβαίνω. Δλδ μας ενοχλεί η φωτογραφία και όχι η ουσία;
    Ουρλιάζουμε για το αποτέλεσμα αλλά όχι γιατί φτάσαμε εκεί που φτάσαμε; και κατηγορούμε συλλήβδιν όλους τους άλλους εκτός απο εμάς;
    Δεν υποστηρίζω τους Γερμανούς το αντίθετο θα έλεγα αλλά ας συνέλθουμε λίγο μη κοιτάμε την επιφάνεια και χάνουμε την ουσία.
    Η ουσία είναι ότι από την μεταπολίτευση και μετά ζούμε με δανεικά που λίγο εως πολύ το ξέρουμε απλά δεν θέλαμε να το παραδεχτούμε.
    Η ουσία είναι ότι ο δανειστής είναι σαν την βδέλλα θέλει να σου ρουφήξει το αίμα και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό αν το κάνει και μετά εσύ πεθάνεις.
    Η ουσία είναι ότι ψηφίζαμε κυβερνήσεις που σαν ακρίδες κατασπάραξαν το δημόσιο χρήμα .
    Η ουσία είναι ότι αν συνεχίσουμε να αναλωνόμαστε στα πίτουρα θα μας φάνε οι κότες.
    Ολοι οι ΑΥΤΟΙ που μας δάνειζαν τόσο καιρό γνωρίζοντας το τι γίνεται και που πανε τα λεφτά, διότι το ίδιο αχρηστοι είναι απλά σαν τις γάτες τις βρωμιές τους τις σκεπάζουν (σε αντίθεση με μας),τώρα έρχονται σαν τιμωροί.
    Εμείς αντί να ουρλιάζουμε για μια φωτό που μπορεί όπως πολλοί σωστά είπαν άλλοι σχολιαστές έχει πολλές έννοιες μπορούμε να κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό να οργανωθούμε κύριοι.
    Ας αρχίσουμε να καταναλώνουμε Ελληνικά προϊόντα και όχι Ευρωπαικά και αν δεν βρίσκουμε ας μην αγοράσουμε .
    ΘΑ πει κάποιος μας είμαστε μικρή χώρα ''περιοχή'' τι καταναλωτική δύναμη έχουμε ..κύριοι/ιες απίστευτη όσο και αν φαίνεται παράξενο.
    Αν κοιτάξετε τα στατιστικά στοιχεία αν λεω στην αγορά των καταναλωτικών αγαθών και των φαρμακευτικών θα σας πω το απλό
    1. Η Ελλάδα το 2008 πούλησε 380 περίπου cherokee τζιπάκια με πληθυσμό περίπου 10 εκατ σε αντίθεση με την Αγγλία που έχει πληθυσμό 60 εκατ που πούλησε 280
    2.Στην Ελλάδα τα κινητά σαν συσκευεές που αναλογουν είναι 2 ανά άτομο σε αντίθεση με το εξωτερικό.
    ΘΑ μπορούσα να γράφω ώρες αλλά δεν έχει νόημα.Κάποτε είχα πει οτι τον εχθρό τον πατάς εκεί που πονάει.
    Money talks and Bullshit walks.
    Οι έξω ουρλιάζουν ότι είμαστε κλέφτες και απαταιώνες και πρέπει να μας σκοτώσουν και λέω εντάξει είμαστε όλα αυτά ...και το αξίζουμε έτσι λοιπόν και εμείς γυρίζουμε το 50% της κατανάλωσης σε Ελληνικά προιοντα όποια είναι αυτά και αν δεν τα βρίσκουμε ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ και μετά ελάτε να πάρετε τα δικά σας προϊόντα και βάλτε τα εκει που ξέρετε.
    Ας έρθουν και οι Ελληνικές εταιρίες και ας κατεβάσουν το κέρδος τους στο 20% και λιγότερο και μετά θα δούμε αυτό το δάχτυλο που ακριβώς θα μπει.
    Ολα είναι το χρήμα όλα για του Ευρωπαίους αλλά και για μας.
    Ας αμυνθούμε με επίθεση , είναι η καλύτερη άμυνα .
    Εχουμε δύναμη τίποτα δεν άλλαξε τίποτε δεν χάθηκε απλά ας αλλάξουμε λίγο συνήθειες και νοοτροπία αυτό είναι το όλο πρόβλημα μας .
    Αυτός ο λαός δεν πρόκειται να χαθεί ό,τι και αν κάνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

    Καλό είναι το άρθρο του Δελαστίκ να το διαβάσουν:
    Όσοι βιάζονται για επιβληθούν "άμεσα σκληρά και επώδυνα μέτρα".
    Όσοι θεωρούν τον ελληνικό συνδικαλισμό "φασιστικό κατασκεύασμα".
    Ή πιστεύουν ότι "δεν υπάρχει πραγματικός συνδικαλισμός στην Ελλάδα".
    Ή ότι οι φοιτητές είναι "βάρβαροι φασίστες".
    Όσοι επιθυμούν εθνική αξιοπρέπεια και ανεξάρτητη εθνική πολιτική αλλά συγχρόνως καταδικάζουν λόγου χάριν μετά βδελυγμίας μια συμβολική κατάληψη του χρηματιστηρίου για τον λόγο ότι θα το ... μάθουν οι εταίροι μας και θα ...ανεβάσουν τα SPREADS.
    (Μα για τα SPREADS ή κάποιους άλλους σχετικούς οικονομικούς δείκτες ένας άλλος λογιστής παλιότερα υπέστειλε τη σημαία από εθνικό έδαφος.)
    Η άποψη του Δελαστίκ δεν είναι η μόνη.
    Πολλοί οικονομικοί αναλυτές, αστοί πολιτικοί, Ελληνες και ξένοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν την θέση ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως Ευρωπειραματοζωο.
    Σίγουρα η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι άθλια αλλά η λύση δεν είναι μόνο οικονομική.
    Είναι κυρίως πολιτική!
    Ο συσχετισμός δυνάμεων ανάμεσα στην εργασία και το κεφάλαιο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θα καθορίσει την ένταση των μέτρων που θα υποστούν με τη σειρά τους όλοι οι λαοί της Ευρώπης!
    Οι λαοί δεν πτωχεύουν με την έννοια που πτωχεύουν οι επιχειρήσεις ή τα άτομα.
    Της οικονομικής πτώχευσης ενός λαού προηγούνται η εθνική, η πολιτική, η δημογραφική, και κυρίως κοινωνική πτώχευση!
    Στην τελευταία συμβάλλουν όσοι επιδιώκουν τον ευνουχισμό του λαϊκού κινήματος που ιστορικά στις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα υπήρξε η γνήσια έκφραση της η "λαϊκής βούλησης" η "φωνή του λαού" (Ενα-ένα- τέσσερα, πολυτεχνείο κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Xristina

    Bravo Xristina. Afti i anartisi ta leei ola me koini logiki. Emeis omos vrizoume tous pantes alla den paraleipoume na agorazoume ta proionta tous opos l.x ta jeeps alla kai tis ntomates tou FYROM kai ta lemonia tis Tourkias kai fysika oxi monon afta.

    I patridokapileia einai sto aima mas kai ta ftina "symferonta" mas to protisto aksioma stin zoi mas.

    Pou katantisame san Laos...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ ΔΕΛΑΣΤΙΚ. ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ Π.Α.Μ.Ε.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν στην Ελλάδα κατανοήσουμε πως δεν μας νοιάζει τι κόμμα έχουν οι λεμονιές και τη ψηφίζουν τα κατσίκια αρκεί να τα παίρνουμε από τον Ελληνα παραγωγό.
    ΟΤαν στην Ελλάδα κατανοήσουμε ότι δεν χρειάζεται να τρώμε 42 φορές την εβδομάδα κρέας αφού το Ελληνικό είναι ακριβό μπορούμε να τρώμε 2 και να μας έρχετε φθηνότερα.
    ΟΤαν στην Ελλάδα κατανοήσουμε ότι δεν χρειάζεται τα παιδιά μας να φοράνε μάρκα Ellesse και να έχουν κινητό από τα 5 για να είναι ιν λες και εμείς ΄που δεν είχαμε ούτε τηλέφωνο δεν μεγαλώσαμε.
    Οταν στην Ελλάδα κατανοήσουμε πως οι εργατοπατέρες των συνδικαλιστών γίνονται απο Βουλευτές έως και Υπουργόί ΓΓ στα κόμματα που υπηρετούν
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ το κακο είναι ότι δεν ξέρω αν υπάρχουμε ως ΕΘΝΟΣ.
    Ας αποκτήσουμε πρώτα Ελληνική συνείδηση και μετά ας κάνουμε απεργία και γω μαζί σας παρά το γεγονός ότι αν τολμίσω να κατέβω στο πεζοδρόμιο θα περάσω απο το ταμείο της εταιρείας να πληρωθώ και να μη ξαναπατήσω ΄....
    ΟΧι όμως μισές δουλειές έλεος πια όχι απεργία για την απεργία ,.....
    Ας σταματήσουμε να χρωματίζουμε το συμφέρον αυτού του τόπου μήπως και τον σώσουμε για τις επόμενες γενιές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aπό τη μία "περιούσιοι" τραπεζίτες και από την άλλη τα πιόνια τους οι γνωστοί κάφροσυνδικαλιστές κηφήνες που καταστρέφουν την ελληνική οικονομία.
    Και οι δύο ασφαλώς βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία όταν έχουν να κάνουν με θέματα λαθρομετανάστευσης, και οι δύο είναι υπερ ότι χρειαζόμαστε περισσότερους, ότι πρέπει να τους δώσουμε πολιτικά δικαιώματα κλπ.
    Η σύσκεψη στη παλαιά βουλή με συνδικαλιστικούς φορείς, τον ΣΕΒ, συριζολαμόγια ΜΚΟ και κρυπτοπεριούσιους ήταν αποκαλυπτική σχετικά με την πλήρη συνεργασία των "ταξικών αντιπάλων" στο πλέον ουσιώδες θέμα του επικοισμού της χώρας από κανίβαλους και ισλαμιστές.

    Το παιχνίδι άλλωστε είναι σίγουρο όταν ελέγχεις και τις δύο πλευρές.

    Προς τους παντελώς ηλίθιους συνδικαλιστολάγνους, αλήθεια τόσα χρόνια με καταλήψεις, καταστροφές της Αθήνας, πορείες που παραλύουν το κέντρο και την οικονομία, διάλυση των πανεπιστημίων κλπ τι θετικό καταφέρατε για τη κοινωνία; Τίποτα. Το μόνο που καταφέρατε είναι να έχουμε τα χειρότερα πανεπιστήμια στο κόσμο, να διαλύσετε πλήρως την ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία με απεργίες για να πέσουν έξω οι επιχειρήσεις, να τις αγοράσει το κράτος και να γίνεται δημόσιοι υπάλληλοι. Καταφέρατε επίσης το να ζούμε σε καθεστώς ανομίας, το να διαλύεται η μεσοαστική τάξη: οι μικροεπιχειρηματίες και οι καταστηματάρχες και τη θέση τους να παίρνουν πολυεθνικές αλυσίδες και παράνομοι λαθροεισβολείς μικροπωλητές, και να καλλιεργήσετε τη νοοτροπία του τραμπουκισμού και της θρησκείας του δημοσιουπαλληλισμού σε ολόκληρες γενιές ανθρώπων.

    Ο Συνδικαλισμός στην Ελλάδα είναι το απόλυτο ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ. Ακριβώς επειδή πλέον αυτός ο καρκίνος έχει προχωρήσει και καταλάβει όλη τη κοινωνία είναι μάταιο να προσπαθήσει κανείς να σώσει αυτή τη χώρα. Χρειαζόμαστε νέο ελληνικό κράτος. Χωρίς συνδικαλιστές, χωρίς κομμουνιστές ανθέλληνες και συριζολαμόγια, χωρίς "περιούσιους", χωρίς αφρικάνους κανίβαλους και πακιστανούς τζιχαντιστές, χωρίς "εκχριστιανισμένους" ντονμέδες, χωρίς Κάλερς, Κοεν-τζόγλου, Κοντράτσια, Δραγώνες, Ρεπούσηδες, Μινέικο, Πάκηδες, Αλογοσκούφηδες κλπ κλπ.
    Ένα κράτος από Έλληνες για Έλληνες μια οργανική κοινωνία που ο από πάνω θα σέβεται και θα προστατεύει τον απο κάτω, που ο καθένας θα ξέρει τη θέση του, τις δυνατότητες του, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.

    Προβληματίζεται ο Δελάστικ επειδή λέει στη γαλλική κοινωνία υπάρχει αποξένωση. Μα τι ακριβώς περίμενε; Όταν ο Γάλλος ανοίγει τη πόρτα του και αντί για Γάλλους βλέπει μαροκινούς, νιγηριανούς, αλγερινούς λογικό είναι να αισθάνεται πως δεν είναι κομμάτι της κοινωνίας, λογικό είναι να αποξενώνεται. Αυτό το αφύσικο πολυφυλετικό περιβάλλον μόνο σε ψυχικά διαταραγμένα όντα και ανώμαλους μπορεί να αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα από την ίδρυσή της το 1830 είναι προτεκτοράτο της Δύσης, και ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει όσο συνεχίζεται αυτό, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι τελευταίοι πραγματικοί ηγέτες της Ελλάδας ήταν ο Κολοκοτρώνης, ο Καποδίστριας, και ο Άρης Βελουχιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 1:20

    καλά μας τα είπες μέχρι τον Καποδίστρια, μετά το ..... και ψόφησε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. bio,πες τα χρυσοστομε.Παντως στην προταση της Χριστινας,συμφωνω απολυτα.Μονο οτι τους τσουζει την τσεπη καταλαβαινουν,οπως τοτε με τα Ολλανδικα τυρια και το μπουκοταζ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. <>.

    Φίλε, μην αδικείς και το Νίκο Ζαχαριάδη και το σύντροφο Χαρίλαο. Μεγάλοι ηγέτες σου λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.