13/2/10

Υπόθεση «Ακρόπολις»: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Γ. Αποστολίδης

Ελεύθερος, μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, αφέθηκε μετά την απολογία του σχετικά με την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Γ. Αποστολίδης, ένας εκ των τριών υπευθύνων της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Τη διαφωνία θα κληθεί να λύσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.
Ο κατηγορούμενος, που υπέβαλε στον εφέτη ανακριτή κ. Γίωργο Λέκκα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, κλήθηκε να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αφορούν την ζημιογόνα αγοραπωλησία δομημένου κρατικού ομολόγου, με την μεσολάβηση της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία το 2007.
Μετά την απολογία, ο εφέτης ανακριτής είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ, ενώ ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας έκρινε πως πρέπει να επιβληθεί προσωρινή κράτηση.
Την ερχόμενη εβδομάδα έχουν κληθεί να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι υπεύθυνοι της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ενώ μετά θα ακολουθήσουν οι υπεύθυνοι της, εμπλεκόμενης στην υπόθεση, GP MORGAN.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Nαυτεμπορική

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.