23/2/10

«Σύννεφα» στις σχέσεις κυβέρνησης - Φαναρίου Δυσαρέσκεια στην Αθήνα

Κλίμα ψυχρότητας φαίνεται να επικρατεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Φαναρίου, με αφορμή την παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην εκλογή νέων μητροπολιτών σε Κηφισιά και Ίλιον και στην υπόθεση του καθαιρεθέντος πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονος Μπεζενίτη.

Σύμφωνα με το Βήμα, παρόλο που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τηρήσει πλήρη ουδετερότητα στην ένταση που επικρατεί ανάμεσα στον κ. Βαρθολομαίο και στον κ. Ιερώνυμο, εντούτοις υπάρχουν ενδείξεις πως οι σχέσεις Φαναρίου-Αθήνας κινούνται σε τεντωμένο σχοινί.

Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη Κυριακή -Κυριακή της Ορθοδοξίας- στο Φανάρι εμφανίστηκε μόνο ο γενικός πρόξενος κ. Β.Μπορνόβας και όχι -όπως επί σειρά ετών συνέβαινε- ο εκάστοτε υφυπουργός Εξωτερικών. Επίσης, στη λειτουργία δεν προσήλθε ούτε και ο πρεσβευτής Φ. Ξύδας, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στην Πρίγκιπο.

Η υποβαθμισμένη, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, εκπροσώπηση της κυβέρνησης ερμηνεύτηκε από πολλούς ως μήνυμα δυσαρέσκειας προς τον κ. Βαρθολομαίο. Ωστόσο, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος επέμεινε ότι δεν υφίσταται θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ότι η εικόνα που δόθηκε οφείλεται σε σειρά συμπτώσεων.

Αφορμή για τη διαμάχη του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών αποτέλεσε η παρέμβαση του πρώτου για την αναβολή των εκλογών νέων μητροπολιτών στην Κηφισιά και στο Ιλιον ώσπου να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του καθαιρεθέντος πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονος Μπεζενίτη.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζήτησε να μην διενεργηθούν εκλογές στις δύο μητροπόλεις που προέκυψαν από την κατάτμηση της Μητρόπολης Αττικής και εξέφρασε τη δυσφορία του για τη διαδικασία που ακολουθείται στην περίπτωση του καθαιρεθέντος μητροπολίτη Παντελεήμονα.

Μετά την παρέμβαση του Φαναρίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την αναβολή των εκλογών και την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του πρώην μητροπολίτη Αττικής.

Όπως, μάλιστα, έγινε γνωστό η υπόθεση θα συζητηθεί στο δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο την Τρίτη, 2 Μαρτίου.
ΝΕΑ

27 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα να κάνει πολιτική χρησιμοποιώντας την Εκκλησία (όπως ο μάγκας Πούτιν), και να ενωθεί η Εκκλησία της Ελλάδας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και το κέντρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να είναι η Κων/πόλη. Άλλωστε είναι ανώφελο η Ελληνική Εκκλησία να ζητά Αυτονομία, όταν είναι η Μητέρα-Εκκλησία όλων των άλλων ορθόδοξων εκκλησιών. Από ποιον ζητάν Αυτονομία; Από τον εαυτό σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τούρκος βαρθολομαίος έχει δηλώσει: "...ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι 2 λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι, το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλακώσαν και οι Δωδεκαθειστές-Νεοπαγανιστές ο Ζάγκλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Zanglos λες μ@λ@κίες. Συγκεντρώσου και πρόσεχε τι γράφεις και που. Δεν είναι όλοι οι ιστοχώροι αποχωρητήτρια για να αφήνεις τις π_ρδές σου. Αν έχεις στοιχεία για την παραπάνω δήλωση δώσε τα. Αλλιώς κάτσε στ' αυγά σου και σκάσε. Αντε πια με τα καραγκιοζιλίκια του καθενός.
    Καίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπέρα, νομίζω ότι θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε δημόσια και πιο πολύ όταν μιλάμε για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη Βαρθολομαίο και πιο πολύ όταν δεν γνωρίζουμε πράγματα για κάποιον και συγκεκριμένα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τυχαίνει να είναι τα σπίτια μας δίπλα δίπλα στην Ίμβρο. Μπορεί όπως είπατε να έχει Τουρκική Υπηκοότητα μπορεί να υπηρέτησε ως Δόκιμος Έφεδρος Αξκός στις ΤΕΔ δεν παύει να είναι Έλληνας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Βαρθολομαίος βρίσκεται μέσα στο στόμα του λύκου, γνωρίζει ότι η ΜΙΤ παρακολουθεί και υποκλέπτει όλα τα τηλεφωνήματα, τα emails και τις συνομιλίες που γίνονται στο Πατριαρχείο.Για το λόγο αυτό είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται διαλλακτικότερος (και όχι ενδοτικός όπως θέλουν να τον χαρακτηρίζουν ορισμένοι) σε σχέση με τους Ελλαδίτες κληρικούς πάντα που ασκούν κριτική εκ του ασφαλούς.Από την άλλη πλευρά εμείς ως Έλληνες, και έχοντας κατά νου την πίεση που ασκείται από τον τουρκικό παράγοντα επάνω στο Πατριαρχείο και τους ανθρώπούς του, δεν πρέπει να απεμπολήσουμε κυριαρχικά δικαιώματά μας ορίζοντας τον Πατριάρχη ως επίσημο Ελληνικό εκπρόσωπο στις όποιες διαπραγματεύσεις με το τουρκικό κράτος.Οι πάπαδες στην εκκλησία και οι διπλωμάτες στο πόστο τους. Και εαν κάπου επικαλύπτονται τα συμφέροντα ή οι αρμοδιότητές τους, τότε θα πρέπει να υπερισχύουν οι διπλωμάτες.Πρώτα από όλα είμαστε
    Έλληνες και μετά Χριστιανοί, Ευρωπαίοι κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα Διατάσσει το Φανάρι, «χορεύει» η Αθήνα, ενώ άλλοτε Είχε κλείσει την πόρτα ο Σεραφείμ στις απαιτήσεις του Βαρθολομαίου

    Δύο ενδιαφέροντα άρθρα από το "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" 21/2/10.

    _____________________________________

    Βρίσκω ατυχή την επέμβαση της Εκκλησίας της Ελλάδος, παλιότερα και του Πατριάρχη τώρα, υπέρ του πρώην Αττικής. Έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση και τίποτε δεν δικαιολογεί την αποφυλάκισή του και την έκτιση του υπολοίπου της ποινή του σε μονή. Τελεία και παύλα.

    Κακώς δε, κάκιστα, η ΙΣ δεν τον έχει ακόμη καθαιρέσει, προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Ύστερα διερωτώνται γιατί αδειάζουν οι εκκλησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν ειναι ελληνας να το αποδεικνυει και αν δεν ειναι οπως ο ιδιος λεει οτι ειναι τουρκαλας να κατσει στα αυγα τουκαι να μην ανακτευεται με εμας.αληθεια εξακολουθει να πινει coca cola και να παιρνει ευσημα απο εχθρους της πιστης μας?εξακολουθει να κανει λειτουργιες στο υπερτατο ον με τους ινδιανους και τους ζουλου? επειδη αυτο το ΑΤΟΜΟ πηρε τον τιτλο του πατριαρχη δεν σημαινει οτι ειναι κιολας.και για σενα ιμβριε τι εκανε ο (πατριαρχης σου) για να αξιζει σεβασμο?απο την στιγμη που βγηκε συμπορευτικε με τουρκους ,αμερικανους ,με τους παντες αρκει να κρατησει την θεσουλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυό σχόλιά μου έχουν λογοκριθεί και δεν ξέρω για ποιον λόγο.

    Ανάρτησα δύο άρθρα από το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής και ένα σχόλιο για τον πρώην Αττικής Παντελεήμονα. Γιατί λογοκρίθηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

    7:15 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μπα; απο ποτε ρε ξυπνιοι ολοι,οποιος αντιτιθεται στον bartholomiou's 'n' jeronymous ειναι ΄΄νεοπαγανιστης΄΄; ετσι σας συμφερει ε;

    ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλες και φίλοι μου,



    Τους εφευρέτες θεών και θρησκειών, ο Ηράκλειτος [1, 2, 3] ονόμαζεν, νυχτιπόλους, μάγους, βάκχους, λύνες και μύστες. Η εξουσία αυτών μέχρι σήμερα, βασίζεται σε δύο βασικά θεμελιακά στηρίγματα:

    1) στον φόβο και
    2) στην ελπίδα, που ως γνωστόν πεθαίνει τελευταία.

    ---------------------------------------

    1. Felix J. «Die Fragmente der griechischen Historiker» Leiden 1958.

    2. Αρβανιτακης Φ., Χριστοδουλου «Ηρακλειτος Απαντα» Εκδοσεις Ζιτρος, Αθηνα 1999.

    3. Kirk S. «Ηρακλειτοs», κοσμολογικα Αποσπασματα Εκδοσεις Πολυτυπος, Αθηνα 1985.



    ΜοΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναί,



    Πλακώσαν και οι δωδεκαθειστές και οι νεο-παγανιστές, μα καθώς και οι χριστιανίζοντες νεο-Αβρααμιστές που δεν καταλαβαίνουν ούτε καν ξέρουν ότι είναι στην πραγματικότητα νεο-ορφικοί και και νεο-διονυσιακοί.

    Ένα 5% ήταν οι ορφικοί στην κλασική Αθήνα. Και ο Παύλος και ο Κωνσταντίνος τους έδωσαν δύναμη.

    Έτσι ήλθε το 5% καπάκι στην Ελλάδα. Τι θάλεγε άραγε ο Χριστός (Οσίρης-Διόνυσος) και ο Παύλος γιά την συμπεριφορά του κλήρου στην Ελλάδα σήμερα?



    ΜοΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "κατεφρονήθη η Ελλάς, περιεπαίχθη, εξυβρίσθη, εξηυτελίσθη παρά ξένης Εκκλησιαστικής Αρχής, υπό τον Σουλτάνον των Οθωμανών τελούσης και κατά τας διαταγάς αυτού ενεργούσης"

    αυτά είπε ο Θεόφιλος Φαρμακίδης το 1850 περίπου...τι έχει αλλάξει από τότε;τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Καίτη

    Μπράβο για το σχόλιο σου, επιτέλους καποιος πρεπει να βάλει στη θεση τους μερικους μερικους(ευτυχως λιγους).

    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλεςοι αοριστολογιες αλλα επι των πραξεων του ατομου ΜΟΥΓΚΑ .οταν πηγαινε και εγλυφε την καθε βρωμικη ποδια κανατε πως δεν βλεπετε,οταν ελεγε καθε ειδους κατηγορια εναντια στην ελλαδα κανατε πως δεν ακουτε,οταν καταπατουσε καθε θρησκευτικη αρχη που θεμελιωνετε η πιστη μας κανατε ποως δεν ξερετε.Τωρα οπως και παντα το μονο που βλεπετε ειναι ειναι ενα ρασο και οχι τι κρυβει αυτο απο κατω.Το μονο που μπορει να ξεπερασει σε μεγεθος την βλακεια που σας δερνει ειναι η απυθμενη δειλια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλοι αυτοί οι...ανδρείοι που κατηγορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ήθελα να τους έβλεπα τί θα έκαναν με τον Τούρκο πάνω από το κεφάλι τους.
    Και εν τελει τί κάνουν εκτός από να βρίζουν και να λασπολογούν;
    Εκ γαρ του καρπού το δένδρον γινώσκεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Θεόκλητος Φαρμακίδης πρωτεργάτης της απόσχισης της Ελλαδικής Εκκλησίας τί θα έλεγε;;

    Και γιατί διαφεύγει ότι ο ίδιος Φαρμακίδης ανέχθηκε (ως πρόεδρος της Ελλαδικής Συνόδου) ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟ ΟΘΩΝΑ;;;;;;;;;;;;;;;;

    abyssus abyssum advocat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εκ του ασφαλούς καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Κι εγώ βρίσκω λάθη, πάρα πολλά λάθη στην τακτική του πατριάρχη. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να του βάζεις στο στόμα δηλώσεις που ποτέ δεν έκανε (μόνο και μόνο για να ενισχύσεις το εντελώς αυθαίρετο-και εν προκειμένω ηλίθιο- συμπέρασμά σου) υπάρχει χάσμα μέγα που μόνο τύποι σαν τον ζανγλος είναι "ικανοί" να καλύψουν. "Ικανότητα", άλλωστε, που αποδείκνύει περίτρανα το τρικυ(οι)μισμένον του κρανίου τους.
    Λέτε ό,τι θέλετε, αρκεί να το στηρίζετε.
    Αλλά μ@λ@κίες σε σοβαρούς ιστοχώρους δεν χωρούν.
    Καίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχει καταντήσει μονότονη και κουραστική η διαμάχη-διαπάλη μεταξύ Βατοπεδινής προέλευσης Χριστιανοταλιμπάν και Αντιεκκλησιαστικών κύκλων.Οι πρώτοι μας έχουν ζαλίζει ότι δήθεν Ελλάς=Ορθόδοξη Πίστη και Ορθόδοξη Πίστη=Εκκλησία δια των εκπροσώπων της.
    Από την άλλη πλευρά, οι Ενάντιοι δεν έχουν να παρουσιάσουν μια κοινή ιδεολογική αφετηρία καθώς άλλοι επιχειρηματολογούν βασισμένοι είτε επάνω σε Νεοπαγανιστικά κουραφέξαλα ή και σε Αντισημιτικά μανιφέστα ενώ μια τρίτη κατηγορία Επικριτών (πιο συνετοί) επιχειρηματολογεί σε μια ορθολογιστική βάση με τεκμηριωμένες ιστορικές αποδείξεις ή κοινά αποδεκτά γεγονότα.
    Άποψή μου είναι, ότι επειδή οι διαχειριστές του ιστολογίου βρίσκονται σε ιδεολογική ταύτιση με τους υποστηρικτές της Εκκλησίας (αν και φροντίζουν αρκετές φορές να λαμβάνουν αποστάσεις από την πιο ακραία έκφανση των Χριστοταλιμπάνηδων) ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ υπερβολές και παρεκλίσεις υπερ των ρασοφόρων.
    Εγώ την άποψή μου την έχω καταγράψει πιο πάνω (23 Φεβρουαρίου 2010 6:36 μ.μ.) αλλά επειδή μe εκνευρίζει απόλυτα η φαυλότητα ορισμένων μόνο κατ'ονομα Ελλήνων, Χ.Ο. Ταλιμπάν, θα ήθελα ένα σχόλιο τους για την παρακάτω είδηση:
    ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ
    Τσάρκες ρασοφόρων στον Ήφαιστο;
    24.02.2010
    Έρχονται για ερωτικές συνευρέσεις με ενεργητικούς ομοφυλόφιλους που εξαργυρώνουν τις υπηρεσίες τους, έναντι αδράς αμοιβής
    Το κόκκινο αυτοκίνητο με τους νεαρούς ντυμένους ιερωμένους έρχεται συχνά από μακρινή περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, όπου έκανε τα σχετικά κονέ και όλοι περνούν μια χαρά. Να που χριστιανοί και μουσουλμάνοι σε θέματα σεξουαλικών προτιμήσεων τα βρίσκουν, αφού όπως φαίνεται τελευταία στον Ήφαιστο καταφθάνουν νεαροί ρασοφόροι από μακρινή περιοχή της βόρειας Ελλάδας, όπου νυχτερινές ώρες έρχονται συνοδευόμενοι από τοπικούς εκπροσώπους του τρίτου φύλλου που αναλαμβάνουν τα κονέ και μετά καταλήγουν σε σπίτια.
    Η ταρίφα αυτών των συνευρέσεων κυμαίνεται μεταξύ 200-300 ευρώ, ενώ απορίας άξιο είναι πως κάθονται και τα πίνουν απροκάλυπτα σε καφενεία ταβερνάκια του οικισμού, με τους γνωστούς μουστακαλήδες που μετά τους …γδέρνουν οικονομικά, ενώ πέφτουν και θύματα μικροεκβιασμών.

    Το πρόσφατο περιστατικό εκτυλίχθηκε μεταξύ των εισαγόμενων ιερωμένων μακρινών νομών και τριών μουσουλμάνων που αποτελούν κράχτη για τις επιδόσεις τους στο οθωμανικό δίκαιο πριν δύο μέρες.. Οι ευχαριστημένοι «πελάτες» εκδήλωσαν την επιθυμία να νοικιάσουν σπίτι για να έχουν μόνιμη ερωτική φωλιά, χωρίς να δίνουν στόχο μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα κουτσομπολιά που γίνονται στην συγκεκριμένη περιοχή στις παρυφές της πόλης.

    Η ιστορία αυτή έχει συνέχεια και άλλες λεπτομέρειες γύρω από τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ρασοφόρων που αποτελούν και θέμα συζήτησης στον μικρόκοσμο της γειτονιάς αυτής όπου τα στόματα ανοίγουν και το τί δεν περιγράφουν…

    Κυκλοφορούν με γυναικεία ονόματα και εκφράζουν με τον πιο έκφυλο κι ελεύθερο τρόπο την ιδιαιτερότητά τους στις συνευρέσεις αυτές, που γίνονται με γνώμονα μόνο την ηδονή της στιγμής. Ωτακουστές των περιπετειών δεν είναι μόνο οι φίλοι των πρωταγωνιστών παρτενέρ, αλλά και άσχετοι τρίτοι που αποτυπώνουν τον …θαυμασμό με τον οποίο περιγράφουν τις στιγμές αδυναμίας αλλά και το ξεπέρασμα των διαφορετικών θρησκειών, αφού στις σεξουαλικές προτιμήσεις τα βρίσκουν.
    Μ.Μ.
    Πηγή: Εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ (Κομοτηνή)
    http://www.xronos.gr/detail.php?ID=53177

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ


    56. «Θἄρθη καιρὸς ποὺ δὲν θὰ ὑπάρχη αὐτὴ ἡ ἁρμονία ποὺ εἶνε σήμερα μεταξὺ λαοῦ καὶ κλήρου».

    57. «Οἱ κληρικοὶ θὰ γίνουν οἱ χειρότεροι καὶ οἱ ἀσεβέστεροι τῶν ὅλων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Εύγε" στο ιστολόγιο που επιτρέπει οχετούς!!!!!!

    Συνεχίστε να βρίζετε την Ορθοδοξία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τώρα εσύ τι ακριβώς προσπαθείς να κάνεις; Να κάνεις τους Χριστιανοταλιμπάν να αισθανθούν άβολα για το κατάντημα του κλήρου; Ενώ το προηγούμενο σχόλιο σου με βρίσκει -σχεδόν- απόλυτα σύμφωνη (τα χαλάμε στην τελευταία παράγραφο: δεν χρειάζεται να αισθάνεται κανείς πρώτα Έλληνας ή πρώτα χριστιανός για να ζητά τους παπάδες στην εκκλησιά και τους διπλωμάτες στις διεθνείς σχέσεις, αυτά είναι αυτονόητα πράγματα), το τελευταίο είναι αναμφίβολα ένα απροκάλυπτο ξεκατίνιασμα. Χωρίς να μπορώ να αμφισβητήσω οτιδήποτε στο άρθρο, είναι αυτό έτσι γραμμένο ώστε φαίνεται η τρομερή εμπάθεια του συγγραφέα του. Η διάθεσή του να ξεφτιλίσει, να χλευάσει. Τόσο πολύ που δε μπορώ να μη σκεφτώ ότι μπορεί να πρόκειται για παραμύθια της χαλιμάς.
    Για τα χάλια των παπάδων μας κλαίμε. Για τα χάλια του συγγραφέα του έντυπου μεσημεριανάδικου μειδιούμε με συγκατάβαση. Όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία, όσο λασπωμένος κι αν βγαίνει κάποιος από αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εμμανουήλ και Καίτη επί της ουσίας δεν λέτε τίποτα!εκτός από το "μην πειράζετε τον καημένο τον πατριαρχούλη!",οκ ο άνθρωπος είναι Τούρκος,αλλά ποιος του είπε να επεμβαίνει στα δικά μας θέματα;το ρόλο του στα εθνικά όχι μία αλλά μύριες όσες φορές δεν τον βλέπετε;πείτε μου μία φιλελληνική πράξη του!μία!
    Και τι κακό έχει η Εκκλησία της Ελλάδος Εμμανούηλ;δλδ να διαφεντεύει την Ελλάδα Τούρκος,υποκείμενο τουρκικών πολιτικών;έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Καίτη
    Το δημοσίευμα για τις περιπετειούλες των ρασοφόρων στη Ροδόπη δεν προέρχεται από κανένα περιθωριακό έντυπο αλλά από έγκυρη τοπική εφημερίδα (ρώτα, μάθε, ψάξου) και η τοπική κοινωνία βοά για το συγκεκριμένο Θέμα.Άρα μη μου ασκείς κουλτουριάρικη κριτική Βορείων Προαστίων, αναφερόμενη σε για μεσημεριανάδικα και λοιπές πατσαβούρες.
    Ο λόγος που ανέσυρα το συγκεκριμένο δημοσίευμα ήταν διττός: α) είναι επίκαιρο (εν αντιθέση με τα όποια επιχειρήματα των θρησκόληπτων, όπου το πιο πρόσφατό τους επιχείρημα ανάγεται σε τουλάχιστον 2-3 αιώνες πίσω) β)έχει σκοπό να βουλώσει κάποια στόματα που ομιλούν με ύφος χιλίων καρδιναλίων περί της ΗΘΙΚΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ των επί γης εκπροσώπων (τρομάρα τους) του Θεού.
    Δεν τρέφω καμία ψευδαίσθηση για το πραγματικό ποιόν και την πνευματική υποστάθμη της ηθικής της εκκλησιαστικής Ελίτ, και αυτό γίνεται σαφές από τη συνολική ανάγνωση των σχολίων μου.
    Τώρα, όπως εσύ έχεις δικαίωμα να έχεις την άποψή σου περί Πατρίδας, Θρησκείας κτλ, έτσι και γω έχω τη δική μου.Δεν σου επιτρέπω λοιπόν να λοιδορείς το δικαίωμα μου (αλλά και πολλών άλλων) να νοιώθω πρωτίστως Έλληνας.Εαν εσύ θέλεις να νοιώθεις πρώτα Κινέζα ή πρώτα Ευρωπαία ή Αφρικανή, Προτεστάντισσα, Εβραία ή Άθεη,είναι δικαίωμα σου και δεν σε κατακρίνει κανείς για αυτό.
    Και 2 λογάκια για την ταμπακιέρα, οι λεγόμενες Νέες Χώρες (ήτοι Β.Ελλάδα)υπάγονται εκκλησιαστικώς στο Πατριαρχείο και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η διαφθορά τόσο εδώ όσο και στην Πόλη, αλλά και στις, λοιπές περιοχές της αρμοδιότητος του Πατριαρχείου (π.χ. Αμαρτωλή Αρχιεπισκοπή Αμερικής) είναι εξίσου τεράστια με αυτή που συναντάται σε κάθε μακρόχρονο ανθρώπινο δημιούργημα, όπου νομοτελειακά (και παρά τις καλές προθέσεις των ιδρυτών του) η ανθρώπινη φύση οδηγεί σε παρακμή, ηθική κατάπτωση και ευτελισμό.ΑΥΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΩ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΩ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΛΕΜΩ....
    Όπως θα είδες, ομιλώ ξεκάθαρα για Εκκλησία (ανθρώπινος παράγοντας) αφήνοντας κατά μέρους την έννοια Θρησκεία (ιδεολόγημα), διότι τότε εκφεύγει τελείως σε άλλο επίπεδο η συζήτηση.
    Θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη, όσων φιλούσαμε το χέρι (και ήταν πολύ μακρύ από ότι φάνηκε!!) του πρωην Αττικής,Παντελεήμωνος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι προφανές ότι αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την έννοια της "εγκυρότητας". Εφημερίδα που δημοσιεύει άρθρο με αυτόν τον τρόπο διατύπωσης για μένα είναι πατσαβούρα. Τελεία και παύλα. Θα μπορούσε να γράψει την ίδια ακριβώς είδηση χωρίς να γαργαλάει το αυτί με πικάντικες διατυπώσεις. Εκείνο θα ήταν είδηση. Αυτό είναι τσόντα.
    Απο κει και πέρα εγώ δεν λοιδώρησα κανένα δικαίωμά σου, απλά διαφώνησα με την άποψη ότι είναι απαραίτητο να αισθανόμαστε πρώτα Έλληνες. Διάβασε λοιπόν σωστά και μετά διεκδίκησε τα δικαιώματά σου.
    Επίσης θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι η αμαρτωλή φύση του ανθρώπου, σύμφωνα με την Εκκλησία (που δεν ταυτίζεται με τον ανθρώπινο παράγοντα, όπως λες), δεν πολεμάται εξωστρεφώς αλλά εσωστρεφώς. Αλλάζουμε τον εαυτό μας και προσευχόμαστε στο Θεό για τους γύρω μας. Τώρα αν εσύ θέλεις να πολεμάς ως άλλος Δον Κιχώτης κατά πρόσωπο τη σαπίλα, δείχνεις απλώς ότι δεν αντιλαμβάνεσαι τι κουβαλάς μέσα σου.(Πρβ. Παραβολή Τελώνου & Φαρισαίου)
    Φιλικά,
    Καίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Friday, 19 February 2010
    Οικουμενικότητα και Πατριαρχικές Βλέψεις

    Read more: http://amfipolis.blogspot.com/2010/02/blog-post_6779.html#ixzz0hj9oQvg5
    Under Creative Commons License: Attribution

    και

    Monday, 22 February 2010
    ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

    Read more: http://amfipolis.blogspot.com/2010/02/blog-post_22.html#ixzz0hj9yB4XN
    Under Creative Commons License: Attribution

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.