24/2/10

Οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι για την κρίση...


Η πρότυπη συνεταιριστική βιομηχανία ΑΓΝΟ διαλύθηκε από άκριτες και εγκληματικές πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων, πολιτικές που υιοθετήθηκαν από συνδικαλιστές και εργαζόμενους.

του Ελευθέριου Β.
Ποιος θα μιλήσει για την διαφθορά της εργατικής τάξης που θεσμοθέτησε εκείνη η πρακτική; Όπου όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι είναι πολύ αποδοτικότερο να είσαι πλασιέ κάποιας πολιτικής άποψης κατά προτίμηση «αριστερής» ώστε ο λαϊκισμός σου να καλύπτεται από τόμους συγγραφέων του 19ου αιώνα με «ανθρωπιστικό» περιτύλιγμα αλλά που στην ουσία πουλούσες «οράματα» αντί να λερώνεις τα χέρια σου στην παραγωγή. Η βιομηχανία που σώθηκε από εκείνη την λαίλαπα μόνο στην τύχη το οφείλει. Τότε λίγα χρόνια πριν να καταλήξουμε στο όνειρο του κάθε φτωχού έλληνα να «αγοραστεί απ’ τον Κοσκοτά» ήταν να γίνει δημόσιος υπάλληλος υπαγόμενος στις «προβληματικές». Γι’ αυτή την «νόμιμη» και «θεσμοθετημένη» διαφθορά ποιος θα συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή; Ποιος θα συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για τους πεθαμένους σήμερα γηραιούς τότε πολιτικούς που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με την ανάληψη των καθηκόντων τους προέβλεπαν πως το μέλλον της Ελλάδας είναι οι «υπηρεσίες» ενώ δέκα χρόνια νωρίτερα μεμφόταν το μέλλον όσων επιλέξουν να γίνουν «τα γκαρσόνια της Ευρώπης»; Για όλες αυτές τις μεταλλάξεις και τα παπατζιλίκια ποιος θα δώσει εξηγήσεις; Μήπως η εξεταστική επιτροπή για τις λαθροχειρίες στα στατιστικά από το 2004 – 2008; Για την Goldman – Sacs και τα ενέχυρα απ’ το μέλλον μας που δόθηκαν ποιος θα μιλήσει; Αυτοί που ξεπούλησαν την Ελλάδα θα έχουν το σθένος να αλλάξουν ή η αλλαγή τους θα γίνει για να μας πουλήσουν ένα νέο παπατζιλίκι προς λαϊκή κατανάλωση; Σαν το παπατζιλίκι της «ισχυρής Ελλάδας των Ολυμπιακών αγόνων» που τσιγκουνεύεται όταν είναι να αγοράσει όπλα για τους ανθρώπους που είναι ταγμένοι να την υπηρετήσουν και που «δεν έχει τα μέσα» για την φύλαξη των συνόρων της διότι σύνορά της είναι τα όρια του Νομού Αττικής ή ίσως ο αυλόγυρος της βίλας του πρωθυπουργού της… Γιατί όλα συγκλίνουν ότι πάνε να μας πουλήσουν ξανά παπατζιλίκι της αίσχιστης μορφής; Πότε θα ξυπνήσουμε άραγε και θα ρίξουμε στα σκουπίδια τους πολιτικούς που ψεύδονται αισχρά λέγοντας «λεφτά υπάρχουν» για να δικαιολογούνται αμέσως μετά λέγοντας «παραλάβαμε καμένη γη»; Πότε;

Ελευθέριος Β.

10 σχόλια:

  1. ...Η πρότυπη συνεταιριστική βιομηχανία ΑΓΝΟ

    Αυτό να το πούν οι κτηνοτρόφοι Μακεδονίας και Θράκης αν υπήρξε πρότυπη και μιλώ για την τιμολογιακή της πολιτική και για την φημολογούμενη "κοινή τιμολογιακή πολιτική" με άλλες μονάδες του κλάδου.

    Επειδή ότι λάμπει δεν είναι χρυσός σας πληροφορώ ότι άπασες οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις ανεξαρτήτου βαθμίδας και κλάδου ήταν είναι και θα είναι φυτώριο διαφθοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ποιόν ανήκει σήμερα η ΑΓΝΟ ;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελευθέριε Β.

    έχεις απόλυτο δίκιο......δυστυχώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα υπάρξει άραγε εξεταστική επιτροπή για τις επιδοτήσεις που πήραν για να αναπτυχτούν τόσες βιομηχανίες , βιοτεχνίες επιχειρήσεις και στη συνέχεια σε μια νύχτα μέσα πήγαν Στα Σκόπια την Βουλγαρία ή δεν ξέρω εγώ που αλλού. Να πάτε κύριοι όπου θέλετε. Καμία αντίρρηση. Τα χρήματα όμως που πήρατε τα πήρατε για να αναπτυχτείτε εδώ. Να βγάλετε και εσείς χρήματα, να προσφέρετε δουλειά στους εργαζόμενους, να συνεισφέρετε στην αύξηση του εθνικού πλούτου. Θέλετε να φύγετε για να μειώσετε τα κόστη σας; Καμία αντίρρηση. Να επιστρέψετε πρώτα τα συγκεκριμένα χρήματα και πηγαίνετε όπου σας εξυπηρετεί. Δηλαδή κοινοί κλέφτες και αυτοί που πήραν τις επιδοτήσεις και αυτοί που τους άφησαν να φύγουν χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο. Τέτοια ζ?α που είμαστε καλά να πάθουμε. Η πατρίδα όμως τι φταίει;
    ikapet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια και ζούμε στην εποχή των εξεταστικών ,αυτό που θα είχε τεράστια σημασία για τον τόπο μας θα ήταν η σύσταση μια εξεταστικής επιτροπής για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν την περίοδο 1981 - 1987 στο Συνεταιριστικό κίνημα. Μια τέτοια εξεταστική θα αποκάλυπτε πως το συνεταιριστικό κίνημα έγινε άντρο διαφθοράς και ανικανότητας , με το πρόσχημα μιας δημοκρατικής δομής του συνεταιριστικού κινήματος. Ο κάθε άσχετος "εν μιά νυχτί" αναδεικνυότανε σε "μάνατζερ" και διαχειριζότανε την τύχη αμύθητων ποσών . Θαμπωμένοι από τη χλιδή των ταξιδιών τους και των επαφών τους με τις "αγορές" κατέστρεψαν το συνεταιριστικό κίνημα στο βωμό του ίδιου συμφέροντος ή της απύθμενης άγνοιάς τους !! Πότε επί τέλους θα μάθει ο Ελληνικός Λαός ποιοί και πως διαχειρίστηκαν την ΚΥΔΕΠ, την Ελαιουργική, τον ΑΣΟ και τόσες άλλες Συνεταιριστικές μονάδες ? Πέρναγα προχθές έξω από τις εγκαταστάσεις της άλλωτε κραταιάς Ελαιουργικής στο Θριάσιο και άναρωτιόμουνα άν την ίδια τύχη με την Ελαιουργική είχαν και τά άτομα των Διοικήσεων της. Τολμήστε κ.κ. της ΠΑΣΕΓΕΣ να ζητήσεται εξεταστική για τα πεπραγμένα των συνεταιριστικών Διοικήσεων !! Το έχει ανάγκη ο τόπος γιατί μόνο με ένα συνεταιριστικό υγιές κίνημα θα βγεί ο τόπος από την κρίση . Πρώτα όμως πρέπει να αποκαλυφθούν τα λαμόγια και οι ανίκανοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλι μας κοροιδευουν.Αντι να αλλαξουν το νομοθετικο πλαισιο ωστε να τιμωρουνται οι απαρτιζοντες τα θεσμικα οργανα της χωρας ψαχνουμε για ευθυνες αποθανοντων.Αντι να φροντισουμε πρωτιστως να αποτρεψουμε αλλο φαγοποτι φωναζουμε για τα περασμενα υπερμετρα ωστε εντεχνα να καλυψουμε το οτι κανενα μετρο παρθηκε απο την κυβερνηση να πηγαινουν οι πολιτικοι στη δικαιοσυνη.Και το πλιατσικο θα συνεχιστει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ και το κράτος να αναλάβει τον έλεγχο της οικονομίας και να εξαγοράσει το 51% των σημαντικότερων επιχειρήσεων.

    Ειδικά για την αγροτοβιομηχανία, το κράτος πρέπει να αναλάβει χονδρικό και διεθνές εμπόριο αγροτικών προιόντων και την μεταποίηση.

    Και χρειαζόμαστε μια ανεξάρτητη οικονομία! Οι Ρώσοι ευχαρίστως θα αγόραζαν αγροτικά προιόντα από εμας, και θα μας έδιναν εξοπλισμούς ενέργεια και τεχνολογία. Ομοίως και οι Κινέζοι και πολλές άλλες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΕΥΘΕΡΙΕ Β.Οπως παντα εξαιρετος αλλα μιας και το αρχισες επρεπε να το προχωρουσες.Το ρεπερτοριο περιελαμβανε και αλλους αφανισμους οπως ναυπηγοεπισκευαστικα,εξοπλιστικα,αγροτικα και γενικα ολους τους τομεις βιομηχανικης υποδομης που εξοντωθηκαν στο ονομα του συνδικαλισμου και της δημοσιουπαλληλικης νοοτροπιας.Πιστευω οτι τωρα που 'φαγαμε' το μπουγιελο με το παγωμενο νερο να ξυπνησει το τσιμενταρισμενο μας μυαλο και να αρχισουμε τουλαχιστον να αποδεχομαστε αληθειες και να τις φωναζουμε.Βλεπεις οτι ουδεν καλον αμιγες κακου η τουμπαλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Σε ποιόν ανήκει σήμερα η ΑΓΝΟ ;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ"

    Στην Κολιός Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος ήταν εκείνος που είχε κάνει συμφωνίες με τους γαλακτοπαραγωγούς της Β. Ελλάδος και μετά τους άφησε στον άσσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.