13/2/10

Γαλλία: Ευρωπαϊκό ζήτημα η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ


Το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη αφορά όλους μας και πρέπει να το συζητάμε περισσότερο, δηλώνει το Παρίσι.
Ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Πιερ Λελούς, υποστήριξε σήμερα στο Βουκουρέστι ότι το αντιπυραυλικό σύστημα που προτίθενται να εγκαταστήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ανατολική Ευρώπη πρέπει να γίνει αντικείμενο περισσότερης συζήτησης μεταξύ των Ευρωπαίων. «Θα ήθελα από την πλευρά μου η Ευρώπη να ενδιαφέρεται και να συζητεί περισσότερο για τα θέματα αυτά (...)», είπε ο γάλλος αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.
«Η προστασία της Ευρώπης έναντι πιθανών πυραυλικών πληγμάτων από χώρες» που ακολουθούν μία πολιτκή διάδοσης, «ορισμένες από τις οποίες εργάζονται κατά το μάλλον ή ήττον παράνομα για πυρηνική δύναμη, είναι ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και τη Ρωσία επίσης», πρόσθεσε.
Τον περασμένο Οκτώβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξασφάλισαν τη συμφωνία της Βαρσοβίας, της Πράγας και του Βουκουρεστίου να δεχθούν στα εδάφη τους το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα. Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Ρουμανία διευκρίνισε ότι θα δεχθεί στο έδαφός της συστήματα αναχαίτισης πυραύλων ως το 2015. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον το αντιπυραυλικό σύστημα αποβλέπει στην αντιμετώπιση πιθανής απειλής εκ μέρους του Ιράν.
kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Η Γαλλία ως δούρειος ίππος των ΗΠΑ στην Ευρώπη; Πάντως ειναι η πρώτη φορά, απόόσο ξέρω, που μι αευρωπαϊκή χώρα θέτει ευθέως τόθεμα της αντιπυραυλικής ασπίδας ως ευρωαπαϊκό ζήτημα προς συζήτηση. Αν συζητηθεί, η Γερμανια θα υποχρεωθεί να πάρει επισήμως θέση ως μέλος της ΕΕ. Τούτο μπορεί να βάλει σοβαρά εμπόδια στην Ρωσογερμανική προσέγγιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. An to systima anaxaitiseon eksoudeterosi enan pyraulo me pyriniki kefali pano apo tin Polonia[afto symeni kai ekriksi tis gomosis tou pyraylou pano apo tin Polonia?]i oxi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oxi exoun idikh diadikasia pou skane ta pyrinika opla....

    oti tha diaskorpistei radienergeia ne alla den einai to idio kai idika an anaxethstei eksoatmosfairika,......

    bebaia ayta ta opla einai blakeies, giati oloi kseroyn oti strefonte kata ths rosias, pou exei arketa pyrinika, gia oloi th gh

    kai kathe mera pame pio konta se ena ww3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ αυτό που παρατηρώ είναι ότι η Γαλλία επιθυμεί να βάλει όρους στο παιχνίδι με τα αμυντικά θέματα στην Ε.Ε και να μην δώσει την δυνατότητα στους αμερικανούς να κάνουν ότι θέλουν σε χώρες της Ε.Ε. Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε δική μας προσωπικότητα και αν νιώθουμε ή νομίζουμε ότι η Ε.Ε κινδυνεύει από έναν εμπορικό σύμμαχο όπως είναι η Ρωσία!!!!!!!!!!!!!!! τότε ως Ε.Ε να αναζητήσουμε και να συζητήσουμε μια αμυντική συνεργασία με τους αμερικανούς ή τον καθένα σε αυτό το επίπεδο. Αν δεν κάνω λάθος αποκτήσαμε πρόεδρο και υπουργό εξωτερίκον γιατί; Να κάνει ότι θέλει κάθε χώρα; Είναι λάθος της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας! τώρα πρέπει να σκέπτονται και να συμπεριφέρονται ως Ευρωπαϊκά κράτη που ανήκουν σε μια οργανωμένη πολιτική-οικονομική ομάδα, από την οποία απολαμβάνουν τεράστια χρηματικά ποσά και τεχνογνωσία. Μη μπερδεύουν το ΝΑΤΟ με την Ε.Ε και τους φίλους της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anatropi ton sxedion ginete mono ne tin rosia mesa stin EE.Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eάν υπάρχει μία χώρα η οποία δεν γλύφει τους Αγγλοαμερικανούς αυτή είναι η Γαλλία.
    Ενας απο τους λόγους που προσχώρησε στο ΝΑΤΟ είναι για να μπορει να ασκεί όσο μπορει έλαγχο και κριτική μαζί με τη Γερμανία, στην Αμερικανοποίηση της νέας Ευρώπης.
    Ηδη υπάρχουν πολλές διαφωνίες τόσο με την ένταξη της Τουρκίας όσο και την στρατιωτική προσέγγιση Ευρώπης-
    Ρωσίας σε τεχνολογικό επίπεδο.


    ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά όσο μπορούμε άς βάλουμε
    στο περιθώριο τη γραφή με τα
    γκρήκλις, έχουμε μία απο τις πιο όμορφες γλώσσες του κόσμου άν όχι
    την πιο όμορφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.