13/2/10

Κυβέρνηση... περιορισμένης ευθύνης

Είναι προφανές λοιπόν ότι κάποιοι υπάλληλοι της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας ή της κομισιόν θα υποκαταστήσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Κανένας νόμος της βουλής, καμία απόφαση κανενός υπουργού, καμία εντολή του πρωθυπουργού που έχει να κάνει με διάθεση χρημάτων δεν θα υλοποιείται αν οι γραφειοκράτες της ΕΚΤ δεν συμφωνήσουν.

Η κατάσταση της χώρας συνοψίζεται από τη φράση του πρωθυπουργού: «Εχει αφαιρεθεί κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, θα κάνουμε το παν να το ανακτήσουμε». Η αποτύπωση και η διαρκής υπενθύμιση αυτής της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας θα εμφανιστεί σύντομα στην Αθήνα με σάρκα και οστά. Θα είναι ο απεσταλμένος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και ο μηχανισμός ελέγχου που θα εγκατασταθεί για να εξετάζει αν πότε και που θα διατεθεί και το παραμικρό ευρώ του προϋπολογισμού της χώρας.

Είναι προφανές λοιπόν ότι κάποιοι υπάλληλοι της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας ή της κομισιόν θα υποκαταστήσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Κανένας νόμος της βουλής, καμία απόφαση κανενός υπουργού, καμία εντολή του πρωθυπουργού που έχει να κάνει με διάθεση χρημάτων δεν θα υλοποιείται αν οι γραφειοκράτες της ΕΚΤ δεν συμφωνήσουν.

Με τον έλεγχο των λογαριασμών του ελληνικού κράτους οι τοκογλύφοι- πιστωτές της χώρας συμπιέζουν το εισόδημα των εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλιστούν χρήματα για παλαιά ελληνικά τοκοχρεολύσια. Ταυτόχρονα με το τεστ αντοχής στο οποίο υποβάλλονται οι Ελληνες εργαζόμενοι, οι ευρωπαίοι πιστωτές μελετούν, σε ένα «πείραμα» μεγάλης κλίμακας, μέχρι ποιου σημείου είναι δυνατό να συμπιεστεί το εισόδημα των εργαζομένων και άλλων υπερ χρεωμένων χωρών, όπως της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου...

Θα πρέπει, τέλος να σημειωθεί ότι, αυτοί οι εργαζόμενοι από τους οποίους οι πολιτικές ηγεσίες ζητούν θυσίες – σήμερα στην Ελλάδα, αύριο σε άλλες ευρωπαικές χώρες-- με την φορολογική τους εισφορά, κάλυψαν πέρυσι την απύθμενη τρύπα των τραπεζικών ελλειμμάτων, διέσωσαν το τραπεζικό σύστημα το οποίο εξακολουθεί να κερδοσκοπεί ασύστολα...
TOPONTIKI.GR

11 σχόλια:

  1. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ. Αποκομμένο το νησί από τον έξω κόσμο«Το να χαλάει ένα πλοίο και να παραμένει ένα ολόκληρο νησί (που βρίσκεται τόσο κοντά και τόσο μακριά από τον "πολιτισμό"), χωρίς συγκοινωνία για μία και πλέον εβδομάδα. Να πηγαίνουμε στο super market και να είναι όλα τα ράφια άδεια ή μισοάδεια λες και έχουμε ...πόλεμο», μας επισημαίνει αναγνώστης μας ότι αυτά γίνονται στη Σαμοθράκη, συμπληρώνοντας ότι «ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά».
    Οι τιμές στα ύψη και η ψυχολογία των κατοίκων μαύρη σαν τον γκριζόμαυρο ουρανό. Δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί να είναι όμηρος κανενός.
    Σε μια τυχαία αναζήτηση στο διαδίκτυο ο αναγνώστης μας βρήκε τυχαία τρία πολεμικά μεταγωγικά, τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την συγκοινωνία σε οποιοδήποτε νησί, επιδεικνύοντας έτσι ότι οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες δεν γίνονται άσκοπα, αλλά γίνονται υπέρ του λαού, είτε σε περίοδο ειρήνης, είτε σε περίοδο πολέμου.
    Ελπίδα των κατοίκων της ακριτικής Σαμοθράκης είναι τα ώτα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, να ακούσουν, τις φωνές - κραυγές τους, από το αποκλεισμένο νησί, το οποίο παρέμεινε χωρίς συγκοινωνία λόγω του ελαφρού τραυματισμού του μόνου πλοίου που την εξυπηρετεί.


    www.xronos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ, βρίσκεται η μισή αλήθεια. Αντε και κάτι λιγώτερο... Δεν αναφέρεται ότι έχουμε κυβέρνηση ανδρεικέλων των αγγλοαμερικάνων
    Η οποία, ως συνήθως συμβαίνει στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, εξαπάτησε τα εκμαυλισμένα κορόϊδα με υποσχέσεις και επιπλέον βοηθήθηκε αποφασιστικά στη διαδοχή από την προηγούμενη. Ο κωστάκης εκδιώχτηκε πυξ λαξ, εγκατέλειψε περνώντας διαχτυλίδι στο γιωργάκη.
    Ποιός τα κανονίζει αυτά ουδέν γνωρίζουμε. Πάντως το δαχτυλίδι του ο προηγούμενος κυβερνήτης, ο μικρός Σημίτης, στον ίδιο γιωργάκη το είχε παραδώσει...

    Με την τοποθέτηση τοποτηρητών λοιπόν από τους γαλλογερμανούς της ΕΕ δεν απομοιώνεται η εθνική κυριαρχία, αλλά η αγγλοαμερικάνικη. Αν υπήρχε ελληνική κυριαρχία στη χώρα μας έκανε στάση πληρωμών για κάποιο διάστημα και θα οργάνωνε το κράτος αντί να το διαλύει. Θα παραμέριζε τους πράκτωρες και το στρατό πλέον των επιδοτούμενων από το Κράτος αντί να τους αμοίβει με τρελά λεφτά από το δημόσιο ταμείο, Θά τόνωνε το εθνικό φρόνημα αντί να το υπονομεύει, δεν θα καταργούσε την εθνική παιδεία, αλλά θα την υλοποιούσε, θα στήριζε την εθνική άμυνα, θα ενίσχυε το Μακεδονίας Θράκης, απ' όπου θα έδιωχνε το τούρκικο προξενείο, θα πάτασε τη διαφθορά, θα τιμωρούσε παραδειγματικά τις λαμογιές, θα μέτραγε-ξεσκαρτάριζε τους μετανάστες δίνοντας σέ όλους κάποιο χαρτί κ.α. πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ιδρυτικό τρίπτυχο του ΠΑΣΟΚ εξέπνευσε οριστικά .,,

    http://garizo.blogspot.com/2010/02/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν βρίσκω τίποτε το ανακριβές στο
    σχόλιο του ''neotera''.
    Να χάσουμε κάτι, δέν έχουμε εμείς οι
    Ελληνες,αντίθετα οι κυβερνήσεις μας και οι παρέες τους θα αλλάξουν αφεντικά.
    Θα υπακούουν στις εντολές των Γαλλογερμανών και όχι στις πολυεθνικές εταιρίες των ΗΠΑ.
    Ισως μερικοί απο τους πολιτικούς μας
    εντωμεταξύ ξεκουμπιστούν απο τη χώρα,
    ζητώντας δουλεια στις ΗΠΑ και Αγγλία,
    επειδή τα οικονομικά θα ελέγχονται απο την Ευρώπη και θα βγάζουν περισσότερα εκεί.
    Ομως έτσι γεννάται ένα ερώτημα.
    Τι ρόλο θα παιζουν οι εκλογές
    μετά?
    Θα είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που
    θα εκλέγουμε όχι πρωθυπουργό αλλά
    εφαρμοστή?
    Η απόλυτη ξεφτίλα όχι για εμάς αλλά για τις πρώην κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.και ΝΔ
    Γι'αυτό ΄μάλλον ο εφαρμοστης μας ο κ.
    Γιωργάκης είχε εκείνο το θλιμενο ύφος στο διάγγελμα και μίλησε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
    Τόσο καιρό που οι Τούρκοι ξεσαλώνουν στο Αιγαίο και την τοποθέτηση Τούρκου
    διοικητή στην Λάρισα κανείς δεν΄είπε
    τίποτα περί απωλειών.
    Να λοιπόν που είρθε το πλήρωμα του χρόνου και τέλειωσε το κρυφτούλι πίσω
    απο το δάχτυλο.
    Οι τρείς τελευτέοι άχρηστοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Σιμήτης Καραμανλής Παπανδρέου , είναι γεγονός.
    Απο εδώ και στο εξής ο εφαρμοστής θα είναι μετά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ιεραρχικά στη βουλή.


    ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσο μ@....ς είμαστε καλά να πάθουμε. Αφού δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα του οίκου μας μόνοι μας καλά να πάθουμε. Θα μου πει κανείς τι φταίνε οι πολίτες αυτού του κράτους. Τέτοιοι είμαστε τέτοιους πολιτικούς αξίσουμε. Αι σιχτίρ πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ και επαυξάνω το σχόλιο του neotera. Και τι έγινε; Απλά αφεντικά αλλάζουμε. Ελπίζω ότι η ώρα που οι πολίτες του κράτους της μπανανίας θα ξυπνήσουν από τον ύπνο που τους έχουν επιβάλει είναι κοντά. Κύριοι όταν κάποιος φτάσει στον πάτο δεν έχει επιλογή παρά να αρχίσει να ανεβαίνει. Έχουμε πιάσει πάτο εδώ και πολλά χρόνια. Θέλουμε δεν θέλουμε, θέλουν δεν θέλουν θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε. Ξέρουν πολύ καλά ότι αν ξυπνήσουμε θα τους πάρει και θα τους σηκώσει γι’αυτό κάνουν τα πάντα να μας κρατούν κοιμισμένους. Η δύναμη είναι δικιά μας και το ξέρουν καλά. Γι’αυτό φοβούνται. Έρχονται δύσκολες εποχές για όλους. Καλό αγώνα σε όλους όχι μόνο για το ατομικό συμφέρον αλλά πρώτιστα για το καλό της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σ'αυτουs που ψηφισαν το ΠΑΣΟΚ. Πωs πιαστηκατε τοσο κοροιδα και ψηφισατε εναν ανθρωπο που γεννηθηκε στην Αμερικη; Οι ιδιοι οι Αμερικανοι δεν κανουν ποτε προεδρο καποιον που δε γεννηθηκε εκει. Και τα αλλα κομματα πωs το δεχτηκαν; Ο λαοs εχει μεγαλη δυναμη και μπορει να κανει ανατροπεs αλλα δεν το καταλαβαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβαζω για περικοπεs κτλ. Κανενα μετρο για επενδυσειs, για παραγωγη και εξαγωγεss ακουσατε; Το να συνεχισουμε το δανεισμο και μαλιστα με τετοια επιτοκια που θα μαs βγαλει; Να ξαναρχισει η γεωργικη παραγωγη, να εκμεταλευτουμε τον τουρισμο, ν'ανοιξουν οι βιοτεχνιεs και τα εργοστασια, η Ελλαδα εχει τοσο πλουτο, τι περιμενουμε; Ειδα το Montecarlo και σκεφτηκα οτι η Ελλαδα θα μπορουσε να γινει ενα μεγαλο Montecarlo γιατι η φυσικη τηs ομορφια ειναι απεριγραπτη. Θελουν λεει να φερουν τα χρηματα των απατεωνων απο το εξωτερικο με ευνοικεs συνθηκεs, τρελαθηκαμε εντελωs; αντι να τουs τα κατασχεσουν και να τουs βαλουν φυλακη; Αν δεν αρχισουν να πεφτουν κεφαλια τιποτα δε θα καταφερουμε με τα ψιχουλα των περικοπων, αντιθετα θα μπλοκαρει η αγορα. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. M' ENTIPOSIAZEI I PISTI OU EXOUME STON EUATO MAS!AD DEN SEVASTOUME EMEIS TON EUATO MAS GIATI NA MAS SEVONTAI OI ALLOI?
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξανδραποδισμός της οικογένειας με αποδείξεις και για αυτούς που σπουδάζουν παιδιά, όταν δεν μπορούν να έχουν άλλη φροντίδα με έξοδα παρά μόνο για αυτά;

    ή μήπως οι (ενδιαφερόμενοι) ετοιμάζουν πλήρη γενοκτονία;

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.