7/2/10

Εντολή για παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου από τον Αχμαντινετζάντ



Εντολή για την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου σε ποσοστό 20% για ένα ερευνητικό αντιδραστήρα στη Τεχεράνη, έδωσε σήμερα ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάνς, προκαλώντας αμφιβολίες σχετικά με τις προοπτικές για μία συμφωνία ανταλλαγής καυσίμου με τη Δύση.
«Ζήτησα να αρχίσει την εργασία για την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου σε ποσοστό 20% χρησιμοποιώντας τις συσκευές φυγοκέντρισης», είπε ο Ιρανός πρόεδρος σε ομιλία του που μεταδόθηκε απο την κρατική τηλεόραση.
«Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν διορία δύο με τρεις μήνες (για να ολοκληρώσουν μία συμφωνία για ανταλλαγή ουρανίου). Εάν δεν υπάρξει συμφωνία θα αρχίσουμε εμείς την παραγωγή ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού», πρόσθεσε.
Είπε ακόμη ότι το Ιράν έχει την δυνατότητα να εμπλουτίσει ουράνιο χρησιμοποιώντας τεχνολογία laser,αλλά δεν ανέφερε λεπτομέρειες.
Χθες, ΗΠΑ και Γερμανία ανακοίνωσαν ότι δεν βλέπουν να υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Τεχεράνη θα κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση για το πυρηνικό της πρόγραμμα,παρά τα σχόλια του ιρανού ΥΠΕΞ Μοτακί για τις προοπτικές μίας συμφωνίας.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

3 σχόλια:

  1. ME TI @@ΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΔΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΛΠ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΙΝΙΚΟΥ ΙΡΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ...

    ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορεί νά φανεί σκληρό,αλλά θά τό γράψω.Τό συντομότερο γίνει τό 'μεγάλο μπαμ' τό καλύτερο γιά όλους.Άν η παρούσα κατάσταση συνεχιστεί γιά μερικά χρόνια ακόμη, θυμηθείτε το,οι άνθρωποι θά βρεθούμε κυριολεκτικώς νά τρώμε στούς δρόμους ο είς τόν άλλον. 'νά ανοίξουν οι τάφοι νά μπούμε εμείς οι ζωντανοί νά βγείτε σεις οι πεθαμένοι...'.Ο κύκλος θά κλείσει,αργά ή γρήγορα,ούτως ή άλλως.Καλύτερα νά κλείσει γρήγορα,μήπως καί φανεί ξανά κάποια ηλιαχτίδα ΕΛΠΙΔΟΣ γιά τήν Ανθρωπότητα καί βεβαίως γιά τόν Ελληνισμόν καί προλάβουμε-όσοι επιβιώσουμε-νά δούμε τήν αρχή μιάς καλλίτερης εποχής γιά τήν ΓΗ.
    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καί ποιός λες να φταίει 'γραφικέ' για όλη αυτή την κατάσταση;

    Φάμπιο Κόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.