5/2/10

NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ


Μας έστειλαν μια πρόσκληση να παραστούμε στην παρουσίαση του βιβλίου "NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ".Την παρουσίαση την κάνουν οι Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ και το Εργαστήριο
Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το βιβλίο είναι του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ και είναι μεταφρασμένο από την Τουρκική γλώσσα στην Ελληνική από το Εργαστηρίο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε κάτω από την επιστημονική του διέυθυνση και επίβλεση από την Λέκτορα του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών κ. Μάρω Μαυροπούλου.

Αυτο το βιβλίο "έγινε" γιατί...προμηθεύει την ελληνική πνευματική κοινότητα, την δημοσιογραφική κοινότητα και όλους τους πολίτες εκείνους που ενδιαφέρονται για μια πραγματικά επιστημονική γνώση της γείτονος, χωρίς προκαταλήψεις, με πολυτιμότατο υλικό: την ίδια τη σκέψη του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Δείτε ποιοι παρουσιάζουν και ποιοί είναι παρών:

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
Ιωάννης Θ. Μάζης
Καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών,
Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ
και Δ/ντής της Σειράς του Εργαστηρίου

Έλσα Παπαδημητρίου
Βουλευτής Αργολίδος, τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής,
Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Mehmet Saray
Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Yeditepe Κωνσταντινούπολης

Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Σεραφείμ Φυντανίδης
Δημοσιογράφος

Την παρουσίαση συντονίζει:
ο Αθανάσιος Μαρκόπουλος Καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Παν/μιο Αθηνών
και Πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών

http://epirus-ellas.blogspot.com/2010/02/blog-post_2403.html


https://www.papazisi.gr/news_01.asp?ncid=&naid=279

*Ευχαριστώ τους συναδέλφους απο το apneagr.blogspot.com για την ενημέρωση.

14 σχόλια:

  1. Δεν συμφωνώ με τον τίτλο...
    Παρουσίαση ενός λόγου γίνεται που διαμόρφωσε ολόκληρη τη Τουρκία σε κράτος συμμορία ..
    Δεν δοξάζουμε το πρόσωπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι να μεταφράζονται Τουρκικά βιβλία για να καταλάβει ο κόσμος τι είναι η φασιστοΤουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ πολύ όταν μεταφράζετε Τουρκικά κείμενα μην αναφέρετε την λέξη `Γκαζί` γνωστή σε μας ώς `Γαζής` μπροστά απο το όνομα του Κεμάλ, γτ είναι κοροιδία (για μας).

    Γαζής στα Τούρκικα σημαίνει νικητής κατά των απίστων, δηλ ημών, και προέρχεται απο τον Μεσαίωνα όταν οι Τούρκοι `υπερασπιστές/ιππότες της πίστης` οι οποίοι έμεναν στα σύνορα με την Αυτοκρατορία μας και πολεμούσαν τους `απίστους` ονομάζονταν Γαζήδες.

    Το να αποκαλεί ένας ¨Ελληνας Γαζή τον Κεμάλ είναι αστείο, αλλά κατανοώ ότι αυτό μπορεί να συμβεί γτ δεν γνωρίζουν όλοι Τούρκικα.

    Πυργιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς όλα αυτά δεν γίνονται για να καταλάβουμε τι απολυταρχικό και γενοκτόνο κράτος είναι η Τουρκία αλλά στα πλαίσια της τουρκολαγνείας των πρακτόρων και ανθελλήνων που έχουν καταλάβει τα ελληνικά πανεπιστήμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://tiresias-press.blogspot.com/2009/12/2010.html


    Katholou parakseno.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συναδελφος μου σε συζητηση περι τουρκοκρατιας!
    Το μονο καλο που μαθαμε απο τους τουρκους ειναι ο ..πατσας!
    Τωρα θα του προτεινω και το βιβλιο
    Ο Μεγας Ρητορικος, που το συνιστουν
    και οι μεγαλυτεροι κατασκευαστες πλυντηριων.
    Mehmet Saray
    Ιωάννης Θ. Μάζης Έλσα Παπαδημητρίου Νίκος Σηφουνάκης & MONGOLOΠΑΡΕ ΤΟΥ.
    ionn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με την άποψη του ανωνύμου 2:48,η παρουσίαση του βιβλίου στο ΠΑΡΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ είναι καθαρά αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας.
    Διαβάζοντας τα ονόματα στην επίσιμη βιβλιοπαρουσίαση πλην των άμεσα ενδιαφερομένων όπως ο καθηγητής Αθανάσιος Μαρκόπουλος λόγω ιδιότητος(επιστημονικής προσέγγισης)
    οι υπόλοιποι εκεί εχουν ύποπτο ρόλο!!!
    Ελσα Παπαδημητρίου βουλευτής της ΝΔ πρώην αντιπρόεδρος του Ελληνικού κοινοβουλίου,γνωστή και μη εξαιρετέα εθνομηδενίστρια,τουρκόφιλη,πρωταγωνίστρια στον αγώνα της εθνικής αποδόμησης καθε τι που έχει σχέση με των Ελληνισμό και τα εθνικά μας δίκαια. Το περασμένο καλοκαίρι έσπευσε να υπερασπιστεί τον κύπριο πρωην ευρωβουλευτή νυν βουλευτή του ΔΗΣΥ και επαγγελματία ΝΕΝΕΚΟ χρήστο πουργουρίδη όταν ο αναφερόμενος είχε πρωτοστατήσει με ομάδα ευρωβουλευτών για τα δικαιώματα της τουρκικής(;)μειονότητας(;) σε Κω και Ρόδο!!!!!
    Ο μεγάλος ανήρ τη δημοσιογραφίας φυντανίδης δεν χρειάζεται συστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ο Μάζης; Τον έχω για πατριώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια και ή λέξη "προκατάληψη" χάνει το νόημά της στην πρόσκληση που σας κάνουν για την παρουσίαση του βιβλίου, εγώ θα σας αναφέρω μια από τις..."προκαταλήψεις"(!) των Ποντίων για τον μεγάλο αναμορφωτή του τουρκικού κράτους.
    Η πεθερά μου καταγόταν από τα περίχωρα της Αργυρούπολης του Πόντου. Επειδή ήταν αγράμματη, μετρούσε το χρόνο με τις διώξεις και τις εκτοπίσεις που βίαια υπέστησαν από τον "μεγάλο άνδρα". Ήταν τόσες οι κακουχίες και οι ταλαιπωρίες που τράβηξαν, ώστε σε μια από αυτές έκανε φοβερό κρύο και πρόλαβαν κάποιοι να ρίξουν επάνω τους προβιές από τα ζώα τους. Πεινούσαν όμως πολύ και, για να αντέξουν, όσοι άντεξαν, μασούσαν το μέσα μέρος της προβιάς και κατάπιναν το σάλιο τους για να μην πεθάνουν!!! Και μην ξεχνάμε ότι δεν ήταν εποχή πολέμου.
    Δεν τρέφουμε μίσος, αλλά έχουμε χρέος να θυμόμαστε τί τράβηξαν οι γονείς μας, οι παππούδες μας, οι γιαγιάδες μας.
    Ας κρατήσουν την "αγιογραφία"(!) του Κεμάλ οι Τούρκοι για τον εαυτό τους. Γι' αυτούς είναι ο Ατατούρκ, για μας μόνο πίκρα και πόνο προκάλεσε.
    (ΚΑΤΕΡΙΝΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πυργιωτη,

    πολυ σωστα κατεχει ο γενοκτονος Κεμαλ τον τιτλο του “Ghazi”:

    “ [...] In fact "gazi" means "a jihadist" and comes from the noun "gazavat" which is the same as "jihad" - "the holy islamic war against the kafirs(gavurlar)". In short : gazavat-cihad ; gazi=cihadi

    Islamic theologians and scholars are much more specific in defining the word. In his "Iskander-namhe" Turkish poet Taceddin Ibrahim Ahmedi (c. 1334-1413) after explaining why the gazi state was established among the Turks asks "Who is a ghazi ?" and replies : " A ghazi is the one who spreads the religion of Allah. He is Allah's servant who purges the earth of the stinking garbage of polytheism. A ghazi is a sword in Allah's hand. He is a defender and a shelter for the faithful (Moslems). If he dies a martyr's death on the path of Allah he is not said to be dead. He lives on in the bliss and happiness of Allah. He has earned an eternal life." ( After P.Wittek, The rise of the Ottoman empire, London 1963, p.30-31)

    Now tell me why Mustafa Kemal Pasha was accorded this supreme title of "Ghazi" in 1921 ? Was it because he did not spread and defend the religion of Allah? Was it because he was not a sword in Allah's hand purging Anatolia from the stinking garbage of Christian polytheism ? Was it because he was 'secularist' ? ”
    (Ianus, “Ghazi”, Reader comment on article: Does Turkey Still Belong in NATO?)

    Φαινεται πως αρκετοι, αγραμματο-ανιστορητοι δικοι μας, πιστευουν την προπαγανδιστηκη ιστοριογραφια "αλα τουρκα" ...

    Ντροπη!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτη η Ελσα Παπαδημητρίου, δεν ντρέπεται λιγάκι; Οπου γαμος και χαρά, η ... μπιρμπίλω πρώτη... Αχ, μωραίνω κύριος όν βούλεται απωλέσαι...
    Αλλά ο άλλος, ο χλεμπονιάρης μαϊντανός; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Βγαίνει και σε νησί που απέναντι του διαπράχθηκαν τα εγκλήματα του Χίτλερ της Ανατολής... Τι να του πείς του Κυρίου Σηφουνάκη; Είμαι περίεργος τι έλεγε στην ομιλία του αυτός ο φωστήρας της υψηλής σύγχρονης ελληνικής δφιανόησης...Αν ζούσε ο Ηλίας Βενέζης θα τον έφτυνε κατάματα.
    Για τον έτερο, τον δημοσιογραφο Φυντανίδη τι πήγε να κάνει;
    Για τους καθικιτάδες δεν γίενται λόγος. Απαλλάσσονται για λόγους υπερτάτμης βλακείας. ΚΑι μη βγει κανένας προοδευτικός κερατάς και αρχίσει τις... Είμαστε οργισμένοι γιατί έχουμε συγγενείς θύματα αυτού του χασάπη των Ποντίων και των Μικρασιατών... Αει σιχτίρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, αυτό το ελληνικό κράτος είναι μαζοχικό; Πληρώνει για να βγαζει βιβλία με τη φιλοσοφία του σφαγέα Κεμάλ;Φτού σας μαζόχες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ἔστω καὶ καθυστερημένα ἔμαθα τἰ σημαίνει ἡ λέξις γκαζί (γαζής).
    Αὐτὴ εἶναι ἡ κακῶς νοουμένη ἐπιστημονικἠ ἀμεροληψία.
    Δεῖτε πῶς χρησιμοποιεῖ ἡ δύσις τὰ πανεπιστήμιά της βρὲ κουτοί. Ναοὶ προπαγάνδας εἶναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.