10/2/10

Απογείωση με... καθυστέρηση

Τρία χρόνια μετά την έναρξη της άφιξής τους στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ- τον Μάρτιο του 2007 - τα 12 νέου τύπου επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι αξίας 660 εκατ. δολαρίων εντάσσονται την Πέμπτη στο ελληνικό οπλοστάσιο σε ειδική τελετή στο ελικοδρόμιο Μεγάρων.

Στα μέσα Δεκεμβρίου το υπουργείο Άμυνας πλήρωσε 106 εκατ. ευρώ- περίπου το 80% της τελευταίας δόσης- ξαφνιάζοντας όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα αλλά και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είχε κάνει αρκετές παραστάσεις στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον για τις καθυστερήσεις στις παραλαβές των Απάτσι. Είχε προηγηθεί ένα χρόνο πριν η τελευταία4η- τροποποίηση της αρχικής σύμβασης από τον τότε υπουργό Άμυνας κ. Μεϊμαράκη λίγο πριν αυτός ταξιδεύσει στην Ουάσιγκτον. Οι αργόσυρτες διαδικασίες συνεχίστηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Όλα αυτά τα χρόνια τα 12 ελικόπτερα έμειναν αποθηκευμένα σε υπόστεγα στα Μέγαρα. Η Αθήνα δεν προχωρούσε στην παραλαβή επικαλούμενη αποκλίσεις από τις τεχνικές προδιαγραφές- άλλες μικρές, άλλες μεγαλύτερες.

Ωστόσο, κατά τους ειδικούς, η παρατεταμένη καθυστέρηση οφειλόταν κυρίως σε δημοσιονομικούς λόγους: Η Ν.Δ. μεθόδευε έτσι τις παραλαβές όπλων κατ΄ έτος ώστε να κρατείται χαμηλά το έλλειμμα, καθώς μετά το τρικ της γαλάζιας απογραφής Οδηγία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας ορίζει ότι το κόστος αγοράς κάθε όπλου εγγράφεται στο έλλειμμα τη στιγμή της παραλαβής. Ταυτόχρονα η εμφανιζόμενη καθυστέρηση ευνοούσε τη γαλάζια προπαγάνδα ότι για όλα έφταιγαν οι κακές επιλογές του ΠΑΣΟΚ...

Εκκρεμότητες
Στελέχη της σημερινής κυβέρνησης «τραβούν τα μαλλιά τους» από τις εκκρεμότητες τέτοιου τύπου που παρέλαβαν: από τα 14 υποβρύχια «214» μέχρι τα πυρομαχικά των 170 τανκς Leopard 2 Ηel και από τα 20 μεταγωγικά ελικόπτερα ΝΗ-90 μέχρι τα ανταλλακτικά των F-16, των Μιράζ 2000-5 και των πλοίων. Η Ν.Δ. κατηγορείται από το ΠΑΣΟΚ ότι στην ίδια λογική κινήθηκε και όσον αφορά μείζονες επιλογές (φρεγάτες, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης κ.ά.). «Στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση η προτεραιότητά μας είναι σαφώς η προμήθεια ανταλλακτικών και εφοδίων προκειμένου να αυξήσουμε τον αριθμό των ετοιμοπόλεμων αεροσκαφών, πλοίων, αντιαεροπορικών κ.λπ. από αυτά που έχουμε και όχι με την αγορά νέων», είπε αρμόδια πηγή αναφερόμενη στην πολιτική που ακολουθείται.

Ήδη ετοιμάζεται να τεθεί στην αρμόδια Επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής και εν συνεχεία στο ΚΥΣΕΑ το θέμα της αγοράς από τις ΗΠΑ ανταλλακτικών για αεροσκάφη, αξίας περίπου 150 εκατ. δολαρίων. Θα ακολουθήσει, όπως λέει η ίδια πηγή, η ίδια διαδικασία για επίλυση του θέματος των πυρομαχικών των Leopard 2. Χωρίς σύμβαση εφοδιαστικής υποστήριξης παραμένουν τόσο τα παλιά όσο και τα νέα Μιράζ, όπως και τα ρωσικής κατασκευής χόβερκραφτ Ζubr και τα μεγάλου βεληνεκούς αντιαεροπορικά S-300.

Όσον αφορά τα μεγάλα προγράμματα, έχουν ήδη αρχίσει οι διακρατικές συζητήσεις Ελλάδας- Γαλλίας για τη ναυπήγηση 4 (+2) φρεγατών τύπου FRΕΜΜ, όπως και ΑθήναςΜόσχας για τα 410 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Πρόσφατα ξανάρχισαν οι συζητήσεις για τα μεταγωγικά ελικόπτερα ΝΗ-90, ενώ το θέμα των υποβρυχίων (και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά) βρίσκεται σε λεπτή φάση. Σε λύση οδεύει ταχέως- ύστερα και από δικαστικές αντιπαραθέσεις- και η προμήθεια μπαταριών για υποβρύχια.

Τουρκικές προκλήσεις
Επανήλθε στην προκλητική τακτική των υπερπτήσεων ελληνικών νησιών η Άγκυρα. Χθες, τέσσερα τουρκικά μαχητικά Φάντομ πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, για πρώτη φορά το 2010. Τα τέσσερα αεροσκάφη ήταν τμήμα σχηματισμού από οκτώ F-16 και Φάντομ (F-4) που είχαν μπει στο FΙR Αθήνας βορείως της Σάμου στις 09.51. Η υπέρπτηση του Φαρμακονησίου έγινε στα 6.000 πόδια, στις 10.11, κατά την επιστροφή των αεροσκαφών στην Τουρκία. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά. Πέρυσι είχαν γίνει 51 υπερπτήσεις ελληνικών νησιών.

«Διπλωματικές πιέσεις» για τα μαχητικά αεροσκάφη
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τα μαχητικά αεροσκάφη, οι μεγάλες κατασκευάστριες χώρες (Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία) συνεχίζουν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και να ασκούν «διπλωματικές πιέσεις»- πρόσφατα οι πρέσβεις των χωρών αυτών έστειλαν μάλιστα επιστολή στο υπουργείο Άμυνας για να προβάλλουν το «Γιουροφάιτερ». Η γαλλική πλευρά πιέζει για το Ραφάλ, οι Αμερικανοί για F-16, F-35 και Super Ηornet F-18-ακόμα και οι Σουηδοί για το Γκρίπεν. Αρμόδια πηγή είπε χθες στα «ΝΕΑ» ότι με αυτήν την οικονομική κατάσταση «δεν υπάρχει κατάλληλο κλίμα για απόφαση, καθώς θα έδινε λάθος μηνύματα». Πρόσθεσε δε ότι ούτε από την πλευρά της Γαλλίας και της Γερμανίας υπήρξε προσπάθεια διασύνδεσης ενδεχόμενης οικονομικής βοήθειας με ανάθεση παραγγελιών.

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ-ΝΕΑ

14 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!...ΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, σιγά μη σκίσουμε κανα καλτσόν... δεν υπάρχει βούληση για αντίσταση, μόνο για τούρλωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ! ! !


    Tsakalos Nyrembergh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικα το θεμα ειναι απο μονο του συνταρακτικο!!!!!!!ο κ.τιποτα (ΜΕΙΜΑΡΑΚΙΣ)σε ολο του το μεγαλειο!!!!!!!η (πατριωτικη Δεξια).....σε ανεπαναληπτες στιγμες!!!!οταν τα ελεγα πριν 3 χρονια αυτα,ολοι με κοιτουσαν παραξενα!!!!μπραβο στο κυριο..που ανεβασε αυτο το θεμα!!!!GREVENA IQ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμια" είναι αυτό που ταιριάζει για την προηγούμενη κυβέρνηση ειδικά για τον τομέα την άμυνας.
    Προσωπική μου άποψη είναι ότι πολύ σωστά λένε ότι προηγούνται τα ανταλλακτικά και οι διαθεσιμότητες μέσων.Το θέμα είναι να το πράξουν κιόλας. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η διατήρηση της πολεμικής μας αεροοπορίας σε αξιόμαχο επίπεδο. Η αεροπορική ισχύς είναι πολύ βασική στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Χωρίς αεροπορική κάλυψη τα τεθωρακισμένα, το πυροβολικό, ο στόλος, δεν μπορουν να κρατήσουν πολύ μόνο με τα αντιαεροπορικά. Πρώτα τα ανταλλακτικά παντώς είδους(μέσα στο 2010), υπογραφές για υποστήριξη των ραντάρ παρατηρητηρίων, αερόστρωμνα zubr,αντιαρεοπορικά tor m1, S300.Μέσα στο 2010 αυτά, επείγουν άμεσα. Μετά, υπογραφή σύμβασης για αναβάθμιση μαχητικών(όλα τα παλιά μιράζ, όλα τα f16 πλην του block 30)μέσα στο 2011 και υπογραφή σύμβασης για 20 γιουροφάιτερ επίσης το 2011 με ολοκλήρωση παραλαβών ως το 2014 (με option 40 που θα ασκηθεί το 2013-14). Υπογραφή σύμβασης φρεγατών(4+2 option) με scalp naval μέσα στο 2010(με ρητή δέσμευση της γαλλικής πλευράς να μην πωληθεί το όπλο στη Τουρκία. Επίσης, να ξεκινήσει σταδιακά η παραλαβή των 20 NH-90 διότι χωρίς αξιόλογο στόλο μέσων μεταφορικών ελικοπτέρων(τουλάχιστον 40 σύγχρονα ελικόπτερα και ΄40 - 60 παλιά Χιούι, τα πιο καλοσυντηρημένα μέχρι να αντικατασταθούν και αυτά σταδιακά σε βάθος δεκαετίας) ευέλικτη άμυνα Αρχιπελάγους δεν υφίσταταi. Tελική υπογραφή σύμβασης για τα bmp 3 μέσα στο 2010. Από το 2016 θα πρέπει να κοιτάμε και μια αναβάθμιση ενός αριθμού των leopard 1A5(δεν το προτίνω λόγω του ότι δεν θα αξίζει η αναβάθμιση τότε για ένα παλιό σχετικά αρμα... για έτος 2016-2020) και 2Α4 ή την προμήθεια 170 leopard 2A6 Hel(το καλύτερο) ή κάτι πιο εξελιγμένο που θα έχει βγει μέχρι τότε. Το ιδανικότερο θα ήταν μια αναβάθμιση των leopard 2A6 Hel και η προμήθεια 1-2 επιλαρχιών με άρματα ίδιου επιπέδου me τα εκσυχρονισμένα. Μην ξεχνάμε ότι έρχεται το ALTAY περίπου το 2020. Όσον αφορά το διαμέτρημα του τυφεκίου του Έλληνα στρατιώτη κάνω την εξής πρόταση: Όλη η ΑΣΔΕΝ και το 4ο σώμα στρατού εφοδιαμένοι με
    G3(7,62mm διαμέτρημα) ή κάποιο νέο τυφέκιο που να είναι μεν σε διαμέτρημα 7,62 mm αλλά το βάρος να μην υπερβαίνει τα 2,5 κιλά. Ειδικές δυνάμεις με 5,56mm και σκόπευτρα παντως τύπου και συνθηκών. Όλα τα τυφέκια του απλού στρατιώτη(7,62mm) να έχουν ένα σκοπευτικό x 1 ημέρας, να μην έχουν βάρος πάνω από 2,5 κιλά ενώ καλό θα ήταν να είναι πιο μικρά σε μήκος σε σχέση με το κλασσικό G3. Ένα μήκος όπλου όπως η σημερινή αραβίδα του G3 θα ήταν κατάλληλο για το σύνολο του προσωπικού πλην ειδικών δυνάμεων. Το διαμέτρημα 7,62mm πρέπει να παραμείνει για τις συνθήκες που τυχόν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σε Εβρο και ζώνη ευθύνης ΑΣΔΕΝ. Αυτές είναι οι απόψεις μου παιδιά αν και μάλλον είμαι ο μικρότερος εδώ μέσα και δεν έχω υπηρετήσει θητεία ακόμα λόγω σπουδών(21 χρονών). Ακούω με ιδιαίτερη χαρά τυχόν αντίθετες απόψεις-προτάσεις μεγαλύτερων από μένα. Μόνο να μην είμαστε απόλυτοι παρακαλώ. Ευχαριστώ.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας θεσ/νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον,
    Γιώργο,
    φοιτητή Γεωπονίας θεσ/νίκη,

    Είσαι λεβεντόπαιδο και σου εύχομαι να περάσεις ωραία κατά την στρατιωτική σου θητεία.

    Δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις, ότι διαβάζω στον ειδικό τύπο και στα δύο βιβλία των Κ. Γρίβα και Ζ. Μίχα.

    Είμαι περίεργος όμως να διαβάσω την άποψη του Αντιστρατήγου Κ. Φράγκου στο ΤΟ ΠΑΡΟΝ της ερχόμενης Κυριακής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ .. ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ...ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ...
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ...ΑΥΤΟ ΘΕΛΑΝΕ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!
    ΜΟΝΟΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΝΑΡΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΗΒΗ...

    ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΝΑΝΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΓΟΥΔΙ!!!! @@ΡΕΣ...

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για μερικούς, που απερίσκεπτα τα βάζουν με την προηγούμενη (ΜΟΝΟ) κυβέρνηση:
    Η διαστρέβλωση και το ψέμα σε όλο τους το μεγαλείο ή επί το επιεικέστερον: ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ(ΚΑΙ ΔΗ ΠΑΣΟΚΟΣ)ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κρατερος;εμεις τα βαζουμε με τη νουδουλα;η αυτοι που μας αποδειξαν την ανικανοτητα τους σε ολο το μεγαλειο;οσες φορες βλεπω σχολια δεξιων...θυμαμε την παροιμια με το ΧΟΤΖΑ!!!!!(που οτι και αν εκανε οι αλλοι τη βγαζαν λαθος)οι μονοι σημερα που υποστηριζουν τη ΝΔ..ειναι αυτοι που τοσα χρονια σαν τρωκτικα...σαν χοντροποντικες...επι φουσκα καραμανλη μασουλαγανε!κλεβαν ταμεια,κλεβαν,κλεβαν...και σημερα ερχεστε και μας λετε τι;που μας φερατε στη χρεοκοπια;που εχουμε γινει το κακο παραδειγμα σε ολο το κοσμο;που μας δουλευουν ακομα και οι σκοπιανοι;που θα πληρωσουμε τα δικα σας φαγοποτια;τοσο θρασος;ακομα και στον τομεα τις αμυνας;ακομα και εκει τα κανατε μανταρα!και τολματε και μιλατε;που στις συνεχεις προειδοποιησεις του αρχηγου ΓΕΣ για τα πυρομαχικα τον λεοπαρτ 2...ο(κ)βασιλακος ειπε...σιγα μην γινει πολεμος αρχηγε;το θρασος σας δεν εχει ορια!σας φταινε τα αγγλικα του κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...γιατι μιλαει τελεια;και οχι σαν τα ταβερνιαρικα του φουσκα καραμανλη;οπως ειρωνικα εγραψες σε παλιοτερο σχολιο...οτι δεν ειναι ελληνας;και οτι μιλαει τη μητρικη του γλωσσα;ενω ο δικος σας αρχηγος πρωην ΕΒΕΡΤ.....αλλα ειπαμε ..οτι θελετε θυμαστε,οποτε θελετε!!ποσο αδικη ειστε απεναντι στον κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;ποσο μικροψυχη;που δινει αγωνα σε ολοι την ευρωπη για τα δικα σας λαθη...και ακομα του κανετε κριτικη;πραγματικα η κουλτουρα αναμεσα σε μας....και σε σας ειναι χαοτικη!!!!ενα,ενα τεσσερα ειμαι δημοκρατης!!!!!!!GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα καημένα τα πασόκια,
    πόσο γρήγορα ξεχνούν
    τα δικά τους ρεζιλίκια,
    που στο κόμμα τους βοούν!
    ***
    Ήρθανε το `81,
    τάκαναν γυαλιά-καρφιά,
    την ΑΠΑΤΗ είπαν "ΤΕΧΝΗ"
    και τη ΜΙΖΑ ομορφιά.
    ***
    Βρήκαν έτοιμο τραπέζι,
    φάγαν, ήπιαν του σκασμού
    και το πλιάτσικο, αν θυμάστε,
    ήταν τότε του συρμού.
    (Κάποιος που δεν ξεχνά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (καποιος που θυματε οτι τον βολευει)....1-1-4 ειμαι δημοκρατης!!!GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. GREVENA IQ,μάλλον καλά βολεμένο, πράσινο παπαγαλάκι είσαι. Απ`το κομπιούτερ της κλαδικής σου γράφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο αγαπητός φίλος "1-1-4 εγώ είμαι δημοκράτης", θα έκανε καλά να μην αγνοεί όλους τους άλλους, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν. Να μην οικειοποιείται το ρόλο του δημοκράτη, γιατί – σε μια τέτοια περίπτωση – είναι περισσότερο φασίστας, από τον φασίστα που το ομολογεί ξεκάθαρα. Γνωρίζουμε καλά το τι έπραξε η ΝΔ. Εσύ όμως, αναγνωρίζεις το τι έπραξε το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της παντοκρατορίας του (θετικά και αρνητικά); Μήπως οι κομματικές σου παρωπίδες σε κάνουν να μη βλέπεις τίποτε άλλο, εκτός από επιτεύγματα, θαύματα και λοιπά άξια λόγου πράγματα; Αναλογίσου και πες τα ειλικρινά στον εαυτό σου, όχι σε μας. Εκτός εάν, αυτά τα τόσο καυστικά και ένθερμα που μας γράφεις, ανήκουν στην κατηγορία της προπαγάνδας υπέρ ΠΑΣΟΚ.
    Εν κατακλείδι, καλό θα είναι η μετριοφροσύνη να υπερτερεί των κομματικών απόψεων, γεγονός – που κατά την ταπεινή μου άποψη – είναι το κύριο μειονέκτημα στην Ελλάδα. Και αυτό ως αποτέλεσμα της άκρατης κομματοποίησης όλου του δημόσιου τομέα από το 1981 και μετά.
    Όλα τα παραπάνω, υπό το πρίσμα της αγάπης ως Έλληνας προς ένα Έλληνα, με τον οποίο, μακάρι….. ποτέ, να μη βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία του έθνους και της δημοκρατίας μας, καθώς και την εθνική μας ανεξαρτησία από κάθε επιβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αγαπητε στρατηγε!δεν αγνοω κανενα...την αποψη μου γραφω!ναι ειμαι δημοκρατης..και πολλη περηφανος για αυτη την επιλογη μου!δεν θα απολογηθω για αυτο!απο τι μια λες...υπο το πρισμα της αγαπης ως ελληνα προς ενα ελληνα!και απο την αλλη...μακαρι να μην βρεθουμε στο ιδιο μετεριζι,υπερασπιζομενη την ελευθερια του εθνους,τις πατριδας μας!!!!!!!!αισχος....εισαι και στρατηγος!!!!!ετσι θα πολεμησουμε...αν ποτε συμβει κατι;;;θα μας ξεχωρισετε σε αριστερους, δεξιους,σοσιαλιστες;ντροπη σας!!!!1000 φορες αισχος!!!!εγω ποτε δεν ζητησα τιποτα απο την πατριδα μου!!θελω μονο να προσφερω!κυριε στρατηγε!δουλευω στον ιδιωτικο τομεα...και ειμαι περηφανος,που δεν ανηκω στο μεσο νεοελληνα...που θελει συνεχεια να ζει με ρουσφετια!ενω ολοι εσεις ζητατε απο την πατριδα...ρουσφετια,μεταθεσεις,εξελιξει! τα ξερουμε μην κουραζεστε!ποτε δεν ζητατε κατι για την πατριδα απο τους πολιτικους...μονο για σας..ρουσφετια,μεταθεσεις...ειστε κοτουλες μπροστα στους πολιτικους!χατηρι δεν τους χαλατε...για να κανετε τη δουλεια σας!!!!!5.5 χρονια που εισαστε εσεις, και ολοι οι αξιωματικοι;;;; τουμπεκι ψιλοκομενο κανατε!τα εξοπλιστηκα πατοσανε....πυρομαχικα για τα λεοπαρτ 2...ουδεν κτλ..κτλ τι κανατε εσεις στρατηγε;;;δεν εχετε ευθυνη;ξερετε τι κανατε;αυτο που κανετε παντα!γλειφετε τους πολιτικους για να περνετε τους βαθμους...για να ανεβενεται στην ιεραχεια!!!!!αυτο κανετε,αυτο κανατε,αυτο θα κανετε!!!!εχετε ευθυνη κυριε στρατηγε και το ξερετε!για αυτο τη κριτικη να την κρατησετε για το εαυτο σας!!!ντροπη σας!με τετοιους αξιωματικους ειναι θαυμα που υπαρχει ελλαδα!ικανη ειστε μονο για πραξηκοπηματα,χουντες...για τιποτα αλλο!ντροπη σας!εχετε ευθυνη και για το κυπριακο....και μιλατε;ντρεπομε πραγματικα για σας!!!!θα μας τιμωρησετε γιατι ειμαστε σοσιαλιστες;θα μας χωριζετε οπως παλια;τον παλιο καλο καιρο για σας;οταν οι χουντοδεξιοι μιλανε για πατριδα μου ερχετε εμετος!!!!!!1-1-4 ειμαι δημοκρατης GREVENA IQ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.