21/2/10

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΣΗ

ΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.Η πιο πρόσφατη ένδειξη για την αλλαγή πλεύσης της Μόσχας έγινε στη Διάσκεψη του Μονάχου που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα. Στο περιθώριο της διάσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας Σ. Ιβάνοφ με τον πρόεδρο Ιβάνοφ της ΠΓΔΜ. Στη συνάντηση αυτή, ο ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με πληροφορίες κι όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση, εμφανίστηκε να διαβεβαιώνει τον συνομιλητή του ότι, ανεξαρτήτως της έκβασης των διαπραγματεύσεων στον ΟΗΕ, η Ρωσία θα συνέχιζε να αναγνωρίζει τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα.

Αλλαγή πλεύσης στο Σκοπιανό
Οταν ο Γ. Παπανδρέου μετέβη πρόσφατα στη Μόσχα είχε ασφαλώς πολλά προβλήματα στο μυαλό του, με πρώτη την οικονομική κρίση και τα διμερή θέματα όπως το ενεργειακό.
Ομως ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που τον απασχολούσε ήταν η φημολογούμενη αλλαγή στάσης της Μόσχας στο θέμα της ονομασίας της «Μακεδονίας». Μέχρι σήμερα η ρωσική θέση στο θέμα αυτό ήταν ότι σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας για ονομασία για διεθνή χρήση (π.χ. «Βόρεια Μακεδονία») η Ρωσία θα υιοθετούσε αυτή τη νέα ονομασία έναντι της σημερινής συνταγματικής.

Ομως ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις δημιούργησαν νέα δεδομένα σχετικά με τη ρωσική στάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία προτίθεται να συνεχίσει να αναγνωρίζει τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμφωνία για την ονομασία για διεθνή χρήση, στην οποία θα κατέληγαν οι διαπραγματεύσεις Νίμιτς.

Η πιο πρόσφατη ένδειξη για την αλλαγή πλεύσης της Μόσχας έγινε στη Διάσκεψη του Μονάχου που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα. Στο περιθώριο της διάσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας Σ. Ιβάνοφ με τον πρόεδρο Ιβάνοφ της ΠΓΔΜ. Στη συνάντηση αυτή, ο ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με πληροφορίες κι όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση, εμφανίστηκε να διαβεβαιώνει τον συνομιλητή του ότι, ανεξαρτήτως της έκβασης των διαπραγματεύσεων στον ΟΗΕ, η Ρωσία θα συνέχιζε να αναγνωρίζει τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετα το πέρας της συνάντησης: «Στη μακρά συζήτηση που είχε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ιβάνοφ, ο πρόεδρος Ιβάνοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας" στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

»Ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεχιζόμενη αναγνώριση της χώρας με τη συνταγματική της ονομασία, από την ημέρα της ανεξαρτησίας της, κάτι που αναγνωρίζεται από τη μακεδονική κοινή γνώμη». Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ιβάνοφ, συμφώνησε ότι οι γενικές σχέσεις είναι καλές και επεσήμανε ότι η Ρωσία πάντοτε αναγνώριζε τη συνταγματική ονομασία του μακεδονικού κράτους και ότι αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από την έκβαση της διαδικασίας που λαμβάνει χώρα αυτό τον καιρό στα Ηνωμένα Εθνη». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα υποαντιπροσωπευόταν στη Διάσκεψη του Μονάχου (μόνο ο έλληνας πρέσβης στη Γερμανία ήταν παρών).

20 σχόλια:

  1. Ποιός είναι ο Μίχας ;;; και ποιά η προϊστορία του σε σχέση με το Μακεδονικό ;;;Για φωτίστε και εμένα τον εκτός παιδιάς...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α.Λ. είναι "γνωστός" ο βίος του Κου Μίχα.Σημασία όμως έχει ισχύει το συγκεκριμένο άρθρο ναί η όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε βρήκα πουθένα τη δήλωση :
    ...ότι αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από την έκβαση της διαδικασίας που λαμβάνει χώρα αυτό τον καιρό στα Ηνωμένα Εθνη....

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_2665.html#ixzz0g9GYdGat


    http://www.vmacedonianews.com/2010/02/deputy-pm-reiterates-russias-support.html

    http://www.focus-fen.net/?id=n209348&chain=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kaykasios :Επειδή έχω αμφιβολίες γιαυτό ρώτησα.Δεν το παίζω δήθεν.Αν είναι ο Μιχας που νομίζω,αστον να λέει ο΄τι θέλει αλλά προειδοποιησέ μας,προετοιμασέ μας.Αν δεν κάνω λάθος είναι σκοπιανός;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γνωμη μου ειναι οτι αν αυτη την στιγμη πρωθυπουργοs τηs χωραs ηταν ο Καραμανληs, η' για να το πω καλυτερα μια δεξια κυβερνηση, δεν θα ειχαμε τοσα προβληματα. Η πιο ισχυρη χωρα τηs ευρωπηs ειναι η Γεραμανια, το ειπε και ο Ομπαμα σε προσφατη ομιλια του. Επρεπε να πλευσουμε δεξια και να'χουμε KAI την Γερμανια με το μεροs μαs KAI την εκτιμηση των Ρωσων. Και η συμφωνια με τουs αγωγουs ηταν μεγαληs στρατηγικηs σημασιαs εκτοs του οτι εβαζε την Ελλαδα στο παιχνιδι τηs ενεργειαs. Και ειδαμε εναν δεξιο πολιτικο να κανει ανοιγμα στη Ρωσια. Γιατι αραγε; Θυμηθητε το σχεδιο Ανναν, θυμηθητε το ΒΕΤΟ στο Βουκουρεστι, εχονταs και την υποστηριξη Γαλλιαs και Γερμανιαs, δυο χωρων που δεν θελουν και την Τουρκια. Tολμησε και υψωσε αναστημα στον Bush o Καραμανληs. Μαλιστα ακουσα οτι πριν παει στο Βουκουρεστι ειχε δωσει εντολη οι ενοπλεs δυναμειs να ειναι σε επιφυλακη για καθε ενδεχομενο (δεν ξερω αν αληθευει). Kαι ακομα οτι οταν εγιναν τα επεισοδια στην Αθηνα οι Αμερικανοι μαs ετοιμαζαν πραξικοπημα γι'αυτο και δωθηκε εντολη στην αστυνομια να μην αντιδρα. Προτιμηθηκαν υλικεs ζημιεs απο αλλα χειροτερα (ουτε αυτο ξερω αν αληθευει).

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ.

    Βλεπω ομωs οτι ο Παπανδρεου μαs εβαλε πανω σε μια βαρκα και δεν μαs λεει που μαs παει.

    Θυμηθητε τιs φωτιεs και τα επεισοδια στην Αθηνα τον Δεκεμβριο. Και δειτε και το χρεοs τηs χωραs πωs ανεβαινει κυριωs το '81-'89. Δειτε ενα διαγραμμα να καταλαβετε. Και δειτε και επι Καραμανλη πωs παει. Αποτομη αυξηση δεν υπαρχει και ειχε να πληρωνει και τοσα διs μονο απο τοκουs δανειων που αλλοι πηραν πριν απο αυτον. Η' μηπωs ευθυνεται αυτοs και για το Αιολοs και Αριαδνη; Και χωρια τοσα εξοδα με τουs Ολυμπιακουs αγωνεs. Και τελευταια στιγμη τρεχανε να ολοκληρωσουν τα εργα. Και χωρια τα 26 διs εγγυηση στιs τραπεζεs, οπωs εκαναν κι αλλοι ευρωπαιοι ηγετεs για να μην γινει αυτο που εγινε στην Αμερικη.

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ:
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ TO ΑΙΓΑΙΟΥ;
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    Τον θεωρω εντιμο πολιτικο που ομωs βαλονταν απο παντου και μεσα απο το ιδιο του το κομμα. Για να μην θυμηθω τα ΜΜΕ (95% κοντρα).
    Και πιστευω οτι το κεφαλαιο Καραμανληs δεν εκλεισε κι οτι εμειs οι ιδιοι θα τον ζητησουμε.

    Δεν ανηκω σε κανενα κομμα, ουτε καν ημουν στην Ελλαδα στιs τελευταιεs εκλογεs. Η διαισθηση μου ελεγε οτι σ'αυτεs τιs εκλογεs παιζονται πολλα. Ο καθεναs βεβαια βλεπει τα πραγματα με τα δικα του ματια και βγαζει τα δικα του συμπερασματα.

    Το μονο που ευχομαι στον κυριο Παπανδρεου ειναι να τον φωτισει ο Θεοs να μην γινουν λαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χασαμε τον Καραμανλη και ριξαμε την Ρωσια στην αγκαλια τηs Τουρκιαs.

    Και λεμε οτι δεν παμε και τουs εβραιουs. Κανω λαθοs η' το Ισραηλ μαζι με την Γαλλια ειναι απο τιs ελαχιστεs πλεον χωρεs που δεν αναγνωρισαν τα Σκοπια με το συνταγματικο τουs ονομα και ουτε και η Ρωσια θα το εκανε, το ειχε πει. Ειχαμε δεξιο ηγετη που θα μπορουσε να τα βρει καλυτερα και με την Βουλγαρια αφου κι αυτη δεξια ψηφισε.

    Αν οντωs η αλλαγη στασηs τηs Ρωσιαs αληθευει τοτε καηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω την αίσθηση ότι πάντα την αναγνώριζε και την αναγνωρίζει με το συνταγματικό της όνομα και μάλιστα η Ρωσία ήταν το πρώτο κράτος που αναγνώρισε τα Σκόπια ως "Μακεδονία" αμέσως μετά την απόσχισή τους από την Γιουγκοσλαβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω την αίσθηση ότι πάντα την αναγνώριζε και την αναγνωρίζει με το συνταγματικό της όνομα και μάλιστα η Ρωσία ήταν το πρώτο κράτος που αναγνώρισε τα Σκόπια ως "Μακεδονία" αμέσως μετά την απόσχισή τους από την Γιουγκοσλαβία.

    Τα περί Καραμανλή και ΝΔ είναι απλώς ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ (ο Καραμανλής) ΘΑ ΧΑΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    Εσύ πιστεύεις ότι (εάν και εφόσον) ο Σαμαράς ανέλθει στην εξουσία θα κάνει οτιδήποτε για την κατάργηση αυτού του αισχρού και εθνοκτόνου νομοσχεδίου; ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η μεγαλες χωρες (ρωσια,αμερικη)το παιζουν σε πολλα ταμπλο!!μαστιγιο και καροτο!για τα δικα τους συμφεροντα!οσον αφορα στον κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;ουτε σε φωτογραφια δεν θελω να τον ξαναδω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Καυκάσιος

    Για να τον Τάκη Μίχα διάβασε εδώ:

    http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/12/o_05.html

    Αν θες περισσότερες πληροφορίες, γράψε στο διαχειριστή του ιστολογίου «ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ»:

    greekthink@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σλαβικη αλληλεγγυη.τιποτα δεν αλλαξε στη σταση της Ρωσιας στο συγκεκριμενο θεμα απλως μας παραμυθιαζαν τα ρωσικα παπαγαλακια στην Ελλαδα για δηθεν στηριξη των ελληνικων θεσεων,οπως παραμυθιαζε και ο Ρωσο-πουλος με την υπολοιπη ρωσικη συμμορια στα μοναστηρια τον τεως.αναλογη η καταληξη ολων των τελευταιων.ας πρόσεχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά χλωμό μου φαίνεται να ισχύει η δήλωση που αναφέρεται.
    δηλ αν η συμφωνία μας με τα Σκόπια λέει ότι το όποιο νέο όνομα θα χρησιμοποιείται παντού χωρίς εξαιρέσεις η Ρωσία θα συνεχίσει να τη λέει Μακεδονία; Την έπιασε η πρεμούρα για τα Σκόπια τη Ρωσία; και με τέτοιο φανατισμό; ή μήπως έχει περσσότερα κέρδη απο τη συνεργασία της με τα σκόπια απ'ό,τι μαζί μας; Είπαμε έχουμε κρίση ατην Ελλάδα αλλά όχι και έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μαλλον φουσκωνουν το θεμα...για να το ξεφουσκωσουν μετα.......αλοιμονο αν τα σκοπια εχουν τετοιο στρατηγικο βαρος ωστε να επηρεαζουν ολοκληρει ρωσσια!!!!παραμυθια!μην τα παιρνετε στα σοβαρα!κατσε να πεσει η υπογραφη με τα BMP3...και μετα κολοτουμπες θα κανουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανωνυμοs 21 Φεβρουαρίου 2010 4:44 μ.μ. γραγει:"αλοιμονο αν τα σκοπια εχουν τετοιο στρατηγικο βαρος ωστε να επηρεαζουν ολοκληρη ρωσσια!!!!"

    Μπορει τα Σκοπια οχι αλλα η Τουρκια ναι. Η Τουρκια στηριζει υπερβολικα τα Σκοπια και οι σχεσειs Ρωσιαs-Tουρκιαs ειναι αψογεs. Πιστευω οτι το χασαμε το παιχνιδι με το σκοπιανο. Αs μη τρεφομαστε με ψευτικεs ελπιδεs και κοροιδευουμε τον εαυτο μαs.
    Αs παραδεχτουμε οτι και στα θεματα Εξωτερικηs πολιτικηs ειμαστε αχρηστοι. Στον χωρο που βρισκεται η Ελλαδα θα'πρεπε να εχει πολιτικουs με α****ια και οχι ανθρωπουs που δεν δουλεψαν ποτε στη ζωη τουs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 1:54 π.μ.

    >Αs παραδεχτουμε οτι και στα θεματα Εξωτερικηs πολιτικηs ειμαστε αχρηστοι.<

    Γιατί, στα υπόλοιπα είμαστε ... χρηστοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΣ = γνωστος προβοκατορας και στελεχος του εθνομηδενιστικου μπλοκ.
    1) Μετεχει ολων των ανθ-Ελληνικων και αντι-Σερβικων κινησεων τα τελευταια 15 χρονια. Προσπαθησε μαλιστα να ξεσηκωσει καμπανια κατα των Ελληνων εθελοντων στον πολεμο της Βοσνιας και προσπαθησε να προκαλεσει την επεμβαση Διεθνων Δικαστικων οργανων για τη συλληψη των Ελληνων αυτων με σκαρωμενες καταγγελιες δικες του και των επαγγελματιων αντιρατσιστων, υπο την υψηλη καθοδηγηση....ξενης Πρεσβειας της οποιας αποτελει χαιδεμενο παιδι!!
    2) Ειναι κυρηγμενος εχθρος της Ελληνο-Σερβικης φιλιας και των ιδεων του Ρηγα Φεραιου.
    3) Ειναι παραλληλα φανατικος οπαδος της Ελληνο-Τουρκικης φιλιας.
    4) Ειναι απολογητης της Αμερικανικης εξωτερικης πολιτικης και προπαγανδιστης της 'παγκοσμοιοποιησης'.
    5) Ειναι φιλος και υποστηρικτης των Ρεπουση, Δραγωνα, Βαλλιανατου και οποιουδηποτε βαλλει κατα της αξιοπρεπειας, της τιμης και της Ιστοριας του Ελληνικου Εθνους.

    Ειναι μια κλασσικη περιπτωση μετριοτητας που σαν ΜΚΟ-πρακτορας εκτονωνει το συμπλεγμα κατωτεροτητας του με μισος κατα της πατριδας του.
    Η καταθεση του για τοσο σοβαρα ζητηματα μπορει να απασχολησει μονο για να διαπιστωθει το τι 'εξυπναδα' ετοιμαζουν καποιοι χρησιμοποιωντας τον.
    Ο ιδιος ειναι υπερ των ψευδο-μακεδονων του 'Ουρανιου Τοξου'....η Ρωσσια τον πειραξε ??

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. AFOU I TOURKAI YPOSTIRIZEI MEXRI AHDIAS TA SKOPIA GIATI KAI EMEIS NA MIN KANOUME TO IDIO ME TOUS KOURDOUS?
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Αντι-Ρωσική προπαγάνδα συνεχίζεται...

    Πες πες...κάτι θα μείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάπου έχει δίκιο ο Ανώνυμος 10.54, δηλαδή ότι "δεν ξέρουμε πού πάει η βάρκα"... Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.