17/2/10

Ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ζητούν Ιταλία - Γαλλία

Η Γαλλία και η Ιταλία θέλουν να ενισχυθούν επειγόντως τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για να καταπολεμηθούν τα δίκτυα παράνομης μετανάστευσης, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν.
«Οι Ερίκ Μπεσόν και Φράνκο Φρατίνι αποφάσισαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να επιτύχουν την επείγουσα ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των δικτύων άτακτης μετανάστευσης», σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Μετανάστευσης που εκδόθηκε την επομένη μιας συνομιλίας με τον ιταλό υπουργό Εξωτερικών.
Το Παρίσι και η Ρώμη θέλουν «να αναπτυχθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Frontex για να δημιουργηθεί η ευρωπαϊκή αστυνομία των συνόρων που προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Χρειάζεται επίσης μια γενίκευση των συμφωνιών επιχειρησιακής συνεργασίας και επανεισόδου με τις κύριες τρίτες χώρες προέλευσης και διέλευσης», προστίθεται στο κείμενο.
Οι υπουργοί της ΕΕ που είναι αρμόδιοι για τη μετανάστευση πρόκειται να διεξαγάγουν στις 25 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες μια έκτακτη σύνοδο την οποία συγκάλεσε ο γάλλος υπουργός μετά την ανακάλυψη 123 Κούρδων τον Ιανουάριο σε μια παραλία της Κορσικής.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 35.000 άνθρωποι αποβιβάστηκαν το 2008 στις ιταλικές ακτές. Εξ αυτών, 75% ζήτησαν διεθνή προστασία, η οποία χορηγήθηκε στο 50% των αιτούντων, σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Nαυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Διαβάστε και τα βιβλία του κ. Ι. Κολοβού,
    ¨Το Κουτί της Πανδώρας" και "Το Τέλος μιας Ουτοπίας", Εκδόσεις Πελασγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε φίλοι του ιστολογίου, τι χάρτης είναι αυτός που έχετε με τα Σκόπια σαν ''δημοκρατία της μακεδονίας'';;
    Βγάλτε τον απο κεί ή αλλάξτε το όνομα των σκοπίων στο πραγματικό τους - Vardarska.
    Αμαν πια να εξηγούμε τα αυτονόητα..
    Προσβάλλετε εμας τους Μακεδόνες που σας διαβάζουμε ανελλιπώς.
    Κύριε Καλενετερίδη, παρακαλώ μεριμνήστε...

    Μακεδόνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρατήρηση:
    ΠΓΔΜ δεν είναι Republic of "Macedonia"
    ΠΓΔΜ δεν είναι επίσημα υπό ένταξη χώρα


    ssadartis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπω οτι δεν σας ενδιαφέρει η άποψή μου που νομίζω είναι και η άποψη χιλιάδων Ελλήνων σχετικά με την ονομασία της γειτονικής μας χώρας με το ψευδώνυμο ''μακεδονία'' στο χάρτη που δημοσιεύετε.
    Ο χάρτης παραμένει ως έχει στην ανάρτησή σας και ούτε τον αφαιρείτε ούτε καν ζητάτε μια συγγνώμη για αυτό το ατόπημά σας.
    Φαίνεται τελικά ότι στη πράξη δεν ενδιαφέρεστε για τα εθνικά μας θέματα, αλλά απλά γράφετε και δημοσιεύετε ότι νάναι, αρκεί να έχετε αναγνώστες.
    Δυστυχώς σας είχα σε εκτίμηση και θεωρούσα το μπλόγκ σας σοβαρό, αλλά μάλλον έκανα λάθος.
    Το έχουμε συνηθίσει άλλωστε, εσείς οι νότιοι να μην πολυενδιαφέρεστε για το πόσο ενοχλητικό είναι να αποκαλείται μια γειτονική χώρα με Ελληνικό και μόνο όνομα, και να πληγώνετε εμας που βρισκόμαστε σ'αυτήν την περιοχή και προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να εξηγήσουμε και να παλεύουμε ακούραστα εδώ και χρόνια με όλους και ιδιαίτερα τους ξένους να τους δώσουμε να καταλάβουν το λάθος αυτό.
    Αλλά με τους υποτιθέμενους Έλληνες τι να πείς;;
    Κρίμα κ. Καλεντερίδη που με μια τέτοια κίνηση καταστρέφετε τόσο απλά τους αγώνες και την πίστη μας στην αλήθεια.
    Με κάτι τέτοια κάναμε τους σκοπιανούς μάγκες και σήμερα έχουμε τόσο διογκωμένα προβλήματα, με ανθρώπους ωχαδερφιστές σαν εσάς..κρίμα..

    Μακεδόνας - Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ταράζεστε; Το σημερινό (προσωρινό) όνομα είναι εντάξει για εσάς; ΠΓΔΜ = Πρώην Γιουγκοσλαβική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! Δηλ Δημοκρατία της Μακεδονίας που κάποτε ήταν Γιουγκοσλαβική αλλά τώρα έχει πλέον..."απελευθερωθεί".
    Κατα τ΄άλλα μπράβο που ξύπνησαν και οι γάλλοι. Τόσο καιρό φωνάζουμε για τα σύνορα αυτοί τώρα πήραν χαμπάρι. Άραγε όταν καθορίσουμε τα σύνορα μας πόσα νησιά θα χάσουμε; Ετοιμαστείτε για ΠΕΝΑΑ = Πρώην ελληνικά νησιά ανατολικού αιγαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.