16/2/10

Συμφωνία για αγωγούς και εμπορική συνεργασία

Στην αναθέρμανση της ενεργειακής συνεργασίας με τους αγωγούς Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και Southstream συμφώνησαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γ. Παπανδρέου, στην πολύωρη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Μόσχα.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξή του προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ρωσία ευθύνονται για την οικονομική κρίση, αλλά οι ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα με το δημόσιο χρέος». «Ιδιαίτερα κρίσιμες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» χαρακτήρισε τις οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία ο Έλληνας πρωθυπουργός.Εξ άλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα θα βγει από τη δύσκολη αυτή φάση πιο δυνατή κι η κρίση θα δώσει στη χώρα τηνευκαιρία να αλλάξει πολλά πράγματα, τα οποία πρέπει να αλλάξει. Εξέφρασε δε τηναισιοδοξία του ότι η χώρα θα βγει πιο δυνατή, οικονομικά και πολιτικά.

Επίσης τόνισε ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις αλλαγέςπου πρέπει να γίνουν, για να υπάρξει στην Ελλάδα βιώσιμη οικονομία και δίκαιηκοινωνία.
Η συνεργασία με τη Ρωσία, εξ άλλου, όπως τόνισε ο κ.Παπανδρέου, θα βοηθήσειστην ανάταξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κρίση δεν είναι μόνοελληνική ή ευρωπαϊκή, αλλά είναι διεθνής και ότι η Ελλάδα έχει πριν από όλαευθύνη να κάνει τις αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία.

Αναφέρθηκε δε στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμακατά 4 μονάδες το 2010 και στη μείωσή του στο 3% το 2013. Γι΄ αυτό, τόνισε, καιοι συζητήσεις με τη Ρωσία είναι πολύ σημαντικές.Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε ότιείναι γνωστές οι δυσκολίες στην ελληνική οικονομία, οι δυσκολίες αυτές δενείναι κάτι καλό, αλλά εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τις ξεπεράσει και αναφέρθηκε στο θετικό, όπως είπε, μήνυμα που έδωσαν σήμερα οι υπουργοίΟικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας θαβοηθήσουν τις δύο χώρες να ξεπεράσουν τις οικονομικές τους δυσκολίες.Ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δενξεκίνησε από την Ελλάδα, τη Ρωσία ή την Ευρώπη, αλλά ήρθε από τις ΗνωμένεςΠολιτείες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα με τις άλλες χώρες, δηλαδή υψηλόέλλειμμα και τεράστιο εξωτερικό χρέος.

Αναφορικά με τον ενεργειακό τομέα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως οι δύοαντιπροσωπείες συμφώνησαν να προχωρήσει το συντομότερο ο αγωγός Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, λαμβανομένων υπόψη των περιβαλλοντικών ευαισθησιών και πάντα σεσυνεργασία με τη Βουλγαρία. Σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότιοι δύο πλευρές είναι έτοιμες να υπογράψουν νομική συμφωνία για την ίδρυση φορέαπου θα έχει έδρα στην Αθήνα.

Ο κ. Πούτιν επέμεινε ιδιαίτερα στην υλοποίηση του αγωγού South Stream καιάλλων ανάλογων μεγάλων σχεδίων, τα οποία, όπως είπε, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξητης οικονομίας.Ειδικότερα για τον South Stream, ο ρώσος πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν είναιένα διμερές ελληνορωσικό σχέδιο, αλλά ένα μεγάλο διεθνές σχέδιο, το οποίουλοποιείται με βάση τις αρχές της αγοράς και δεν έχει κανένα πρόβλημαχρηματοδότησης, ενώ έχει εκφραστεί και ενδιαφέρον από δέκα ευρωπαϊκές χώρες νασυμμετέχουν στο έργο.

Οι συζητήσεις αφορούσαν και στην ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών,το οποίο μειώθηκε κατά 40% το 2009, λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως είπε ο κ. Πούτιν. Από ελληνικής πλευράς εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των εξαγωγώναγροτικών προϊόντων στη Ρωσία, η αγορά της οποίας μπορεί να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες.
Για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων συστήθηκε κοινή διυπουργικήεπιτροπή, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά σήμερα και θα επαναλάβει τησυνεδρίασή της τους επόμενους μήνες και πάλι στη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός έκανε λόγο για συνεργασία στον τομέα της ηλιακήςενέργειας, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και η ελληνική πλευρά για τηνανάπτυξη των σχέσεων στον τουριστικό τομέα, καθώς και στις μεταφορές. Για τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και τον τομέα των μεταφορών, ο κ.Πούτιν τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει σημαντικός ενεργειακός καιδιαμετακομιστικός κόμβος στην Ευρώπη και μπορεί εκεί να προσελκύσει επενδύσεις,οι οποίες θα ενισχύσουν το ειδικό βάρος της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και θέματα διμερούς πολιτικής συνεργασίας και οκ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινές αντιλήψεις στις πολιτικέςγια την ευρύτερη περιοχή. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα στον τομέα των διεθνών σχέσεων έχει σ υμβάλειιδιαίτερα στην υιοθέτηση ενός διαλόγου για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, στην οποία,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ρωσία είναι αναπόσπαστο μέλος.

Αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία των δύο χωρών στην περιοχή των Βαλκανίων καιευχαρίστησε τη ρωσική πλευρά για την επίμονη , δίκαιη και σταθερή θέση της στοΚυπριακό. Συζητήθηκε επίσης η μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στο θέμα τηςδιοργάνωσης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2014 στο Σότσι της Ρωσίας καιγια την ολυμπιακή εκεχειρία.ΝΕΑ

Medvedev προς Παπανδρέου: Ζητείστε βοήθεια από ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα
Ο Ρώσος Πρόεδρος Dmitry Medvedev δήλωσε πως παρότρυνε τον Γιώργο Παπανδρέου να στραφεί προς το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα για βοήθεια, μεταδίδει το Reuters.
«Μόλις συνάντησα τον Έλληνα Πρωθυπουργό και του συνέστησα να στραφεί στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα ώστε να λύσει τα προβλήματα του Ελληνικού κράτους,» ανέφερε ο Medvedev στην αρχή μιας συνάντησης με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellick.

«Ποτέ δεν ξέρεις ποιος πρόκειται να ζητήσει βοήθεια,» απάντησε από την πλευρά του ο Zoellick, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Ρώσος πρωθυπουργός, από την πλευρά του, υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του και την ελληνική αντιπροσωπεία, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του κ. Παπανδρέου στη Μόσχα και αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα, οι οποίες είναι πολύ στενές, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα.

Ο κ. Πούτιν ανέφερε επίσης ότι υπολογίζει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου θα υποστηρίξει όλα τα καλά που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη περίοδο στις σχέσεις των δύο χωρών. Διαβεβαίωσε μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η ρωσική πλευρά, με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου, θα κάνει ότι είναι δυνατό για να δώσει μια νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις.Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εκτείνονται σε βάθος χρόνου, είναι σχέσεις παράδοσης και πολιτισμού, αλλά έχουν αναπτυχθεί και οι σχέσεις στον πολιτικό και οικονομικό τομέα.

Η στρατηγική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να γίνει πιο πρακτική, ουσιαστική και αποτελεσματική.Το πρωί ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ρωσικής Δούμας Μπόρις Κρισλόφ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σεργκέϊ Μιρόνοφ.

Παπανδρέου: "Η κατασκευή του Μπουργκάς - Αλεξ/πολη πρέπει να ξεκινήσει σε 6 μήνες"
Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Ρωσία σε δημοσίευμά του με τίτλο "Η κατασκευή του Μπουργκάς - Αλεξ/πολη να ξεκινήσει σε 6 μήνες" το Capital.gr είχε αναφέρει νωρίτερα τα εξής: «Οι απαραίτητες διαδικασίες, περιλαμβανομένων των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η συμφωνία για τη διέλευση transit, του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Η κατασκευή του έργου πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μετά».

Με την ξεκάθαρη αυτή δήλωση που έγινε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, προσέρχεται σήμερα στις συναντήσεις που θα έχει με τη ρωσική πολιτική ηγεσία στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μάλιστα το ρωσικό πρακτορείο, στο σχετικό τηλεγράφημα, ερμηνεύει τη δήλωση του πρωθυπουργού ως «εγκατάλειψη των όποιων αμφιβολιών για το project».

Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται ήδη από εχθές στη Μόσχα και βάσει προγράμματος αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ρωσίας: τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας Boris Gryzlov, τον πρόεδρο του ομοσπονδιακού συμβουλίου Sergey Mikhailovich Mironov, το Ρώσο πρόεδρο Dmitry Medvedev και τέλος το Ρώσο πρωθυπουργό Vladimir Putin.

Σημειώνεται ότι για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, έχει ήδη γίνει μια πρώτη προεργασία στην πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού ενέργειας Γ. Μανιάτη στη Σόφια, όπου και εξασφαλίστηκαν προφορικές εγγυήσεις για την ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών μελετών από βουλγαρικής πλευράς. Ο κ. Μανιάτης συνοδεύει τον κ. Παπανδρέου στη ρωσική πρωτεύουσα. Εκτός όμως του πετρελαιαγωγού, στο επίκεντρο της «ενεργειακής ατζέντας» του κ. Παπανδρέου στη Μόσχα θα βρεθεί και ένας άλλος αγωγός, ο περίφημος South Stream. Τον περασμένο Μάιο είχε υπογραφεί η βασική συμφωνία μεταξύ ΔΕΣΦΑ και Gazprom για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, που θα διέρχεται το ελληνικό έδαφος. Στη συμφωνία περιλαμβάνονταν οι όροι συνεργασίας στο προεπενδυτικό στάδιο αλλά και οι βασικές προβλέψεις για τη σύσταση της κοινοπραξίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Η κατασκευή του αγωγού συνδέεται και με την επέκταση τη συμφωνίας προμήθειας αερίου που έχει η χώρα μας μέχρι το 2015 από τη ρωσική Gazprom.

Εκτός των ενεργειακών, πάντως στις επαφές του ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συζητήσει τις εκκρεμότητες σε θέματα εξοπλισμών (ρωσικά θωρακισμένα οχήματα μάχης ΤΟΜΑ) καθώς και το Κυπριακό.
Capital.gr

22 σχόλια:

  1. Καλά, ο ΓΑΠ δεν έλεγε προεκλογικά ότι θα ακύρωνε την συμφωνία του αγωγού με τους Ρώσους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεγε ότι θα την επαναδιαπραγματεύονταν για καλύτερους όρους....

    Τι να επαναδιαπραγματευτεί ο καρμίρης;
    Τρώει την μια σφαλιάρα μετά την άλλη από τους δημοσίους υπάλληλους της commision, τον Poutin θα ρίξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Καλά, ο ΓΑΠ δεν έλεγε προεκλογικά ότι θα ακύρωνε την συμφωνία του αγωγού με τους Ρώσους;"


    Και για αυτό τον ψήφισες;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε. Καλεντερίδη, μία γεωπολιτική ανάλυση της μεταστροφής το Γ.Α.Π. στο θέμα των αγωγών σε συνδυασμό με την παγκόσμια κερδοσκοπική κρίση θα ήταν καλοδεχούμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν οντως ξεκινησει το εργο δηλαδη,αυτοματα μενει εκτος η τουρκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. " Ο Ρώσος Πρόεδρος Dmitry Medvedev δήλωσε πως παρότρυνε τον Γιώργο Παπανδρέου να στραφεί προς το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα για βοήθεια..."

    "Μάθαν όλοι ότι ........, πλακώσανε και οι γύφτοι". Να και συμβουλές από τον κο Medvedev. Εδω που μας έφθασαν ποιός άλλος άραγε θα μας συμβουλεύσει (ανέξοδα); Καημένη Ελλάδα πως σε κατάντησαν.

    Ο Συνήγορος του Διαβόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα το πω ανοιχτά....

    Εάν ο κ. Παπανδρέου, προχωρήσει σε συμφωνίες με τους Ρώσους και τις υλοποιήσει, τότε θα είμαι σίγουρος ότι το 2012 θα έρθει ο Πλανήτης της Θεάς Αθηνάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΥΦΤΟΙ???ΧΑΧΑ...ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΗΓΟΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δώσε μου Georgios μια βάση ,μια ΑΟΖ,να βγάλει πετρέλαιο ο αγωγός και άσε τους άλλους να γαυγίζουν.
    Έλα σε μας και δεν θα χάσεις.......

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι κάνουν εξωτερική οι μεγάλες χώρες....
    Τρώς πρώτα πόρτα από τον Πρόεδρο (να φύγετε να πάτε αλλού...ΔΝΤ Ε.Ε..) και....
    αφού κάνεις αναγκαστική προσγείωση στα θέλω τους...(βλ. ενεργειακές συμφωνίες που το παίζαμε εμείς κάπως "ψιλιμουράτοι" ή τις διμερείς εξοπλιστικές) μετά ακούς και κανένα καλό λόγο ....
    Έτσι για να μαθαίνουμε και να καταλάβουμε ότι μόνοι μας τελικά θα πρέπει να βγούμε από τον πάτο που μας οδηγήσανε οι επιλογές όλων αυτών που "οδηγούν στην καταστροφή" τη χώρα τα τελευταία
    30 χρόνια!!!!
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ....Παπανδρέου τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινές αντιλήψεις στις πολιτικές για την ευρύτερη περιοχή....
    Κρίμα το μπόι σου ΓΑΠ!!! Τελικά παραμένεις ένας μέτριος, λίγος πολιτικός ήσουν και ποτέ σου δεν θα γίνεις Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!!!!!!! Ότι είσαι καλός άνθρωπος δε χωρά αμφιβολία αν και έχεις εκείνες τις ηλίθιες(επικίνδυνες!!) διεθνιστικές σου αντιλήψεις, αλλά από τέτοιους δεν έχουμε ανάγκη έχουμε δεκάδες. Χρειαζόμαστε πολιτικούς με αληθινό όραμα που θα βάλουν την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης και υπεροχής, όπως της αξίζει. Καληνύχτα ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μίλησε για «επαναδιαπραγμάτευση». Το γιατί το έκανε δεν μπορώ να το εξηγήσω ούτε τώρα. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν υπήρξε τότε ούτε σχέδιο ούτε και όραμα για την Ελλάδα απ’ τον έλληνα πρωθυπουργό. Θέλησε να «παίξει» ίσως με τους αμερικανούς; Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ την πραγματική αιτία που το έκανε τότε. Η Ελλάδα δεν είχε να κερδίσει από μια πιθανή επαναδιαπραγμάτευση απολύτως τίποτα. Ούτε σε χρήμα ούτε σε γεωστρατηγική αξία. Αν και προσωπικά δηλώνω απερίφραστα ότι είμαι διαπρύσιος κήρυκας της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα με την Ρωσία θα σεβόμουνα πάρα πολύ ένα καθαρόαιμο φιλοαμερικανό πολιτικό που εμμένει σε θέσεις αντίθετες από τις δικές μου εφόσον γνωρίζει εκ των έσω ότι μια απομάκρυνση από την Ρωσία και μια προσκόλληση στην Αμερική θα μας έδινε λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αλλά αυτές οι λύσεις θα έπρεπε να είναι απτές και μετρήσιμες ώστε να πείσει και εμένα τον διαφωνούντα. Αντί γι’ αυτό είδαμε παλινωδίες και ρητορική που μόνο κακό έκαναν στην Ελλάδα. Ίσως αυτή η ρητορική να είχε κάποια ρομαντική βάση πάνω στην καταγωγή του κου πρωθυπουργού. Αλλά οι σχέσεις των κρατών δεν μπορεί να εδράζονται μόνο στο συναίσθημα αλλά κυρίως πάνω σε βάσεις αμοιβαίου συμφέροντος και δυστυχώς αν πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας τα συμφέροντά μας είναι με την Ρωσία.
    Ειλικρινά φοβάμαι τα χειρότερα για την χώρα μου με το κοντόφθαλμο της πολιτικής ανάλυσης που έκανε μόλις πριν από τέσσερις μήνες ο πρωθυπουργός μας. Και δεν μιλάω επί του πρακτέου. Εκεί μπορεί να ενήργησε σωστά. Μιλάω για την ευκολία με την οποία χρησιμοποίησε τον όρο «επαναδιαπραγμάτευση» προφανώς στηριζόμενος σε προσωπικά του συναισθηματικά κριτήρια και όχι σε ψυχρή πολιτική ανάλυση. Ο κύριος πρωθυπουργός θα πρέπει να καταλάβει πως είναι υπεύθυνος διαμορφωτής πολιτικής της χώρας και θα έπρεπε να προσέχει στην επιλογή της ατζέντας των διεθνών θεμάτων που θίγει.
    Χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα από μέρους σας κύριε Παπανδρέου.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να καταλαβουμε τι σημαινει ΔΝΤ και τι μπορει να συμβει στην Ελλαδα σε αναλογη περιπτωση και το τεραστιο κοινωνικο προβλημα που θα εχουμε.

    "Η ρουμανική κυβέρνηση αποφάσισε τις απολύσεις 3.545 υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται σε οκτώ εταιρίες ενέργειας που εποπτεύονται από το υπουργείο των Οικονομικών και Εμπορίου, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι του ΔΝΤ.

    Συνολικά, φέτος, θα πρέπει να απολύσει περίπου 100.000 άτομα (το 8% του συνολικού προσωπικού) από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ στην Παιδεία οι περικοπές θέσεων εργασίας θα διαμορφωθούν σε 15.000.

    Ο προϋπολογισμός της Ρουμανίας για το 2009 παρουσίασε έλλειμμα 36,4 δισ. λέι (6,5 δισ. ευρώ) ή ποσοστό 7,2% επί του ΑΕΠ, έναντι στόχου ελλείμματος 36,6 δισ. λέι, που προέβλεπε η δανειοδοτική συμφωνία με το ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ:

    «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί.

    Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».


    ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχαχαχαχαχαχαχαχα.

    Τι λέει το κουφέτο από πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το αγγλόφωνο ρωσικό κανάλι RUSSIA TODAY μεταδίδει, ότι ο Μεντβέντεφ συνέστησε στον ΓΑΠ να "ζητήσει οικονομική βοήθεια απο το ΔΝΤ ή την Παγκόσμια Τράπεζα και όχι από την Ρωσία!
    "Δεν είναι εύκολες οι θύρες,αν η χρειά τις κρουταλεί",ο στίχος δεν είναι του Αμερικάνικου Εθνικού ύμνου!
    Βγήκε ο διεθνιστής ζητιάνος στη γύρα για δανεικά και έφαγε πόρτα.
    Κληρονόμος του Ανδρέα,στην κληρονομική δημοκρατία μας,κληρονόμησε τα χρέη του άσωτου πατέρα του,με την βοήθεια του άχρηστου τεμπέλη Κωστάκη(Ανηψιού του Θείου).
    Ο πατέρας του άρχισε τα θαλασσοδάνεια και ο ΓΑΠ έχασε μέρος της εθνικής κυριαρχίας!!!(το λέει χωρίς ένα σαρδάμ,μάλλον του αρέσει η ιδέα).
    Έπρεπε να μας κυβερνά Παπανδρέου ή Καραμανλής,καλά να πάθουμε!!!
    Το 1974 το χρέος μας ήταν μηδέν,αλλά είχαμε την επάρατη χούντα!Ζήτω η κλεφτοδημοκρατία!!!
    Εμείς,ο κυρίαρχος Λαός, στον ρόλο του εγγυητή, θα πληρώσουμε τα χρέη των απατεώνων, που έφαγαν τα δάνεια!

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 731 Αν μια χώρα της Ευρωζώνης καταφύγει στο Δ.Ν.Τ. τότε το πλήγμα στο γόητρο του Ευρώ θα είναι ισχυρότατο

    Αυτό που έχει περάσει επίσης απαρατήρητο είναι η σχέση του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας με το Ευρώ σημαντικότατη παράμετρος.

    Μην σου προκαλέι λοιπόν εντύπωση η δήλωση του Μεντβέντεφ και ασε τα Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων να λένε ότι θέλουν.Χώρα που ανήκει στην ευρωζώνη δεν μπορεί να δανειστεί απο αλλού κράτα αυτό το στοιχείο στην άκρη του μυαλού σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. EUXOMAI OLOPSYXA NA VGEI KATI KALO APO AUTO!DEN EINAI ASXIMA NA `SYNERGAZOMASTE KAI ME TOUS ROSOUS (OPOY MAS SYMFERI FISIKA) ARKEI NA MIN TOUS VALOUME AFENTIKA.
    ZITO I ELLADA
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αυτο που πραγματικα γινετε, ειναι ενας πολεμος,στο ευρω!απλα η ελλαδα ειναι ο αδυναμος κρικος!και οχι μονο...πορτογαλια,ισπανια και προσεχως και αλλες χωρες!!!!!τελικα ισως να ειναι μια χρυση ευκαιρια,να παρουμε μετρα που δεν πηραμε τα τελευταια 30 χρονια!αν δεν ξανα φτιαξουμε τη ελλαδα απο την αρχη....καθε φορα που θα φταρνιζετε η παγκοσμια οικονομια.....εμεις θα κρυωνουμε!!!!!οσον αφορα στο κυριως θεμα...οταν ο κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ελεγε προεκλογικα οτι θα επαναδιαπραγμετευτη τους αγωγους,(το αυτονοητο)καποιοι ελεγαν οτι θα τους ακυρωσει!!!!!!!τα περιθωρια του κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ειναι περιορισμενα και το ξερετε!εχουμε γινει μια χωρα που δυσκολα μας παιρνουν στα σοβαρα!το κυρος μας εχει καταστραφη ανεπανορθοτα!το ξερετε...μην κανετε οτι δεν καταλαβαινετε!ειμαι αισιοδοξος!δυσκολα αλλα θα τα καταφερουμε!GREVENA IQ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΓΑΠ, Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ - ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΓΩΓΟΥΣ Κ.Λ.Π
    Ή ΕΚΤΕΛΟΥΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΛΛΩΝ - ΗΠΑ- ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΤΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. προλαβε αλλος να τα κανει σ...τα οπως λες!!!!!ο μεγας χοντροποντικας ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!!!!!τα περιθωρια του κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ειναι μικρα...μην κανετε οτι δεν καταλαβαινετε!εξαλλου για τους αγωγους ειπε οτι θα προχωρισουν!GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.