11/2/10

Τουρκία. Συνταγματάρχης ανακρίνεται για μια έκρηξη νάρκης από την οποία σκοτώθηκαν εννέα τούρκοι στρατιώτες.

Ένας συνταγματάρχης του τουρκικού στρατού ανακρίνεται σχετικά με το θάνατο εννέα τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν το 2008, όταν το τζιπ στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε νάρκη, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Χουριέτ".Ο Ρετζέπ Γκέντσογλου συνελήφθη και ανακρίνεται στην πόλη Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας.

Οι αρχές είχαν αρχικά κατηγορήσει για την επίθεση το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).Όμως τώρα ένας εισαγγελέας στο Ερζερούμ υποστηρίζει πως την επίθεση πραγματοποίησε ο Γκέντσογλου για να δημιουργήσει πανικό στην Τουρκία.Ο αξιωματικός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν τον Αύγουστο του 2008, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη στην επαρχία Ερζιντσάν.Στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον του τουρκικού στρατού, το PKK έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες παρόμοιες επιθέσεις.
Όμως είναι επίσης γνωστό πως οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας τοποθετούν νάρκες με σκοπό να τις χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για να σκληρύνουν στη στάση τους έναντι του PKK.

ΕΞΠΡΕΣΣ

1 σχόλιο:

  1. Μ' αρέσει που υπάρχει κόσμος που ζηλεύει την στρατιωτική ηγεσία των Τούρκων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.