8/2/10

Υπ' αριθμόν ένα απειλή για τη Ρωσία το ΝΑΤΟ

Νέο αμυντικό δόγμα, το οποίο τοποθετεί το ΝΑΤΟ επικεφαλής των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας, ενέκρινε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σύμφωνα με το νέο δόγμα, η επιδίωξη παγκοσμιοποίησης της δράσης του ΝΑΤΟ, «κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου», αποτελεί την κυριότερη εξωτερική στρατιωτική απειλή.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισοδιο στην αντιπαράθεση ΝΑΤΟ και Ρωσίας, σχετικά με τη διεύρυνση της Βορειοτλαντικής Συμμαχίας στη σφαίρα επιρροής της Μόσχας. Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο εκφράζεται ανησυχία για το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατηγικού αντιπυραυλικού συστήματος και συμβατικών στρατηγικών όπλων υψηλής ακρίβειας. Η Ρωσία θέλει να εξασφαλίσει ότι τα αμερικανικά σχέδια για την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ανατολική Ευρώπη, τα οποία εγκατέλειψε ο Μπαράκ Ομπάμα, θα παραμείνουν "ενταφιασμένα", καθώς και ότι η νέα γενιά συμβατικών στρατηγικών όπλων θα α υπόκειται στους ίδιους περιορισμούς όπως και τα πυρηνικά όπλα.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΝΑΤΟ: Το νέο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας δεν απεικονίζει τον πραγματικό κόσμο
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα νέο ρωσικό στρατιωτικό δόγμα που θεωρεί την διεύρυνση του ΝΑΤΟ ως απειλή δεν απεικονίζει την πραγματικότητα και έχει αρνητικές συνέπειες στις προσπάθειες που καταβάλλονται για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας και της Μόσχας.

«Πρέπει να πω ότι αυτό το νέο δόγμα δεν απεικονίζει τον πραγματικό κόσμο...το ΝΑΤΟ δεν είναι εχθρός της Ρωσίας», τόνισε προς το πρακτορείο Ρόιτερ ο γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο περιθώριο της διάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο. «Δεν αντικατοπτρίζει πραγματικότητες και βρίσκεται σε μία σαφή ανακολουθία με τις όλες τις προσπάθειες μας για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενέκρινε χθες το νέο στρατιωτικό δόγμα, που αναγνωρίζει την διεύρυνση του ΝΑΤΟ ανατολικά των ρωσικών συνόρων ως μία από τις «κυριότερες εξωτερικές απειλές πολέμου» και θεωρεί τα αμερικανικά σχέδια για την δημιουργία μίας αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη ως παράγοντα ανησυχίας για την εθνική ασφάλεια.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

10 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Στη Δύση αναπτυσσεται εσχάτως η θεωρία περί ενός νέου διπολισμού ΗΠΑ-Κινας και όχι ενός πολυπολικού κόσμου. Σ'αυτόν η Ευρώπη θα είναι παρακολούθημα των ΗΠΑ και, προφανώς, η Ρωσία θα είναι δευτερεύουσα δύναμη, ή απομονωμένη ή παρακολούθημα και αυτή των ΗΠΑ. Για να γίνει αυτό πρέπει και να συμφωνήσει η Κϊνα και να μπορούν οι ΗΠΑ να παίξουν το ρόλο του άλλου πολου. ΜΠορούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ:

    Οι ΗΠΑ κάνουν τα πάντα να σπάσουν την συμμαχία Ρωσίας-Κίνας-Ινδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν εμφανίζονται τα σχόλια που είναι κατά της Δύσης;

    Τόσο φοβούνται μερικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τιπούκειται,

    Δεν ξέρω πού τα διάβασες αυτά, αλλά νομίζω ότι δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.

    α) Ο άξονας Ρωσίας-Κίνας-Ινδίας δεν έχει διακοπεί. Κάθε άλλο.
    β) Νομίζεις ότι η Κίνα είναι διατεθειμένη να συνεργασθεί με μία χώρα που έχει επιδοθεί σε τυχοδιωκτισμούς τύπου Ιράκ και Αφγανιστάν και αργότερα ίσως Ιράν;
    γ) Οι ΗΠΑ είναι σε κακό οικονομικό χάλι, σε σχέση με την προτέρα οικονομική της αλκή. Η ΕΕ παραμένει ουρά της, διότι είναι ανίκανη να ξεφύγει από τα δόκανά της. Η Κίνα γιατί να μπλέξει μαζί της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=10710&Itemid=52

    Η Ουκρανία απομακρύνθηκε από το δυτικό στρατόπεδο

    Σάρωσε το φιλορωσικό στρατόπεδο στις εθνικές εκλογές της Ουκρανίας. Τον φιλορώσο ηγέτη της αντιπολίτευσης, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δίνουν νικητή των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στην Ουκρανία τρεις διαφορετικές δημοσκοπήσεις που ανακοινώθηκαν αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες.

    Σύμφωνα με το έξιτ πολ του ινστιτούτου GfKο ο Γιανουκόβιτς έχει προβάδισμα περίπου τεσσάρων μονάδων (49,8%) έναντι της αντιπάλου του, της πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο (45,2%). Περίπου το 5% των Ουκρανών καταψήφισαν και τους δύο υποψηφίους, κάτι που προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο.

    Δύο άλλες δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό μιας ομάδας ανεξάρτητων ινστιτούτων και για την εταιρεία Savik Schuster Studios, δίνουν στον Γιανουκόβιτς ποσοστό 48,7% έναντι 45,5% για την Τιμοσένκο.

    Πάντως και ο Γιούλια Τιμοσένκο χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από την Μόσχα και κάποιοι παρατηρητές υποστηρίζουν ότι "Μπορεί η Μόσχα να προτιμούσε την Τιμοσένκο για λόγυς ισορροπιών"

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καλεντερίδη πιστεύω ότι δεν πρέπει να κόβεται ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο, εκτός από τα υβριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 08 Φεβρουαρίου 2010 9:44 π.μ.

    Τα σχόλια που εγώ διαβάζω είναι όλα κατά της Δύσης.

    Δεν μπορώ να καταλάβω, τι θέλεις να πεις.
    Έγραψες εσύ σχόλιο κατά της Δύσης και το "έσβησαν"; Το κακό είναι πως δεν σβήνουν τα προβοκατόρικα σχόλιά σου, να ξεμπερδέψουμε από σένα.

    @ 08 Φεβρουαρίου 2010 9:56 π.μ.

    Δεν είμαι τόσο ενήμερος στα της Ουκρανίας, πάντως νομίζω ότι η Τιμοσένκο είναι εκείνη που είχε επισκεφθεί το καλοκαίρι την Μόσχα και είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία επιθυμεί να μην απομακρυνθεί απ' αυτήν. Έχει καλές σχέση με την Δύση, αλλά ο προσανατολισμός της είναι καθαρά ρωσικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Victor Yanukovych
    48.28%
    Yulia Tymoshenko
    46.11%
    Against everybody
    4.41%
    Bulletins processed:
    95.76%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kai ena sxolio yper tis ROSIAS .H EE egine gia na apofigoume polemous mesa stin europi oloi omos oi europaiki polemoi eixan kai tin ROSIA .H EE xoris tin Rosia enberiexi ton kyndino polemou.O EKDIMOKRATISMOS TIS ROSIAS ki i eisdoxi tis stin EE einai to zitoumeno opos kai tis Servias.PRAGMA pou den theli i dioikousa elit ton USA .Protimoun na feroun tin ameriki se katastasi pros tin kina analogi me tin katastasi Aglias me ameriki.Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τάλω,η Ιστορία έχει διδάξει σαφώς πώς κάποιοι λαοί,έθνη,φυλές,καταλαβαίνουν αποκλειστικώς κάποιες συγκεκριμένες μορφές διακυβερνήσεως,δέν κυβερνώνται αλλιώς. Κανένας 'εκδημοκρατισμός' δέν πρόκειται ΠΟΤΕ νά λάβει χώρα ούτε στίς Ισλαμικές ψευτοδημοκρατίες όπου κυβερνά η Σαρία ούτε φυσικά στήν Ρωσσία,γιά άλλους λόγους,πού άν σκεφτείς θά τούς βρείς μόνος. Στήν δέ Ελλάδα πρέπει επιτέλους νά αποβάλλουμε αυτό τό πολιτειακό σύστημα πού μόνον δεινά έχει προκαλέσει στό λαό μας εδώ καί χιλιετίες.αυτά τά λίγα καί γραφικά.

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.