12/2/10

Ελβετικό δικαστήριο επικυρώνει απόφαση σχετικά με την γενοκτονία των Αρμενίων

Το δικαστήριο της Ζυρίχης επιβεβαίωσε την Τρίτη την αρχική ετυμηγορία του περιφερειακού δικαστηρίου της Ελβετίας και έκρινε ενόχους τους Ali Mercan, Hasan Kemahlı and Ethem Kayalı για άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Το 2007 ο ηγέτης του εργατικού κόμματος Doğu Perinçek κρίθηκε ένοχος για άρνηση της γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Ελβετική κυβέρνηση μεσολαβεί μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας για συμφιλίωση. ΟΙ δύο χώρες έχουν υπογράψει πρωτοκολλά ομαλών σχέσεων και από αποφάσισαν να συσταθεί μια επιτροπή για να συζητήσει τα ιστορικά θέματα.

Όμως η Τουρκία κρατά επιφυλακτική στάση στην επιτροπή ιστορικών θεμάτων, μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Αρμενίας που λέει ότι η εφαρμογή των πρωτοκόλλων αυτών θα πρέπει να είναι σε συμμόρφωση με το σύνταγμα της Αρμενίας και της δήλωσης για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
hurriyetdailynews.com/

Ευχαριστώ το φίλο Θωμά για την βοήθεια του

5 σχόλια:

  1. Δεν το κατάλαβα αυτό. Κατ' αρχάς, δεν ήξερα ότι και στην Ελβετία έχει ποινικοποιηθεί η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ήξερα μόνο για την Γαλλία. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, πώς η Ελβετία μεσολαβεί μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας για συμφιλίωση, αφού καταδικάζει την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, την οποία, όχι μόνο δεν παραδέχεται η Τουρκία, αλλά τιμωρεί ποινικά και όποιον αναφέρεται σ' αυτήν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1:11 Υπάρχουν κράτη που η Δικαιοσύνη είναι Διακιοσύνη πρώτο αυτό. Δεύτερον πάγια τουρκική θέση είναι να χρησιμοποιεί "τεχνάσματα" για να ξεφύγει απο την δύσκολη θέση δές λ.χ. την υπόθεση των μιναρέδων που έδωσε μαι νέα δυναμική στην ισλαμοφοβία την οποία η Τουρκία την θεωρεί ως υπαριθμόν πρώτη αιτία της μη ένταξης της στην Ε.Ε.
    Εμείς οι Ελληνες πρέπει είμαστε σε θέση να τα αναγνωρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SIMFONO ME TON KAUKASIO!DIKAIOSYNI EPITELOUS ANTE KAI GIA TOUS DIKOUS MAS (M. ASIA KAI KYPROS)!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια πληροφορία: θυμάμαι ένα δικαστήριο της Ισπανίας στα πλαίσια της ΕΕ είχε αποφανθεί για ζήτημα άλλης χώρας και το ΔΕΚ την είχε δεχτεί, δεν θυμάμαι την υπόθεση αλλά δημιουργούσε δεδικασμένο. Πχ θα μπορούσε ένα δικαστήριο της Λετονίας(και δεν το βάζω τυχαία) να εκδικάσει αποζημιώσεις από το Γερμανικό κράτος στην Ελλάδα
    Επίσης μια άλλη πληροφορία είναι το ότι με 1.000.000 ευρωπαίων πολιτών μπορεί η επιτροπή να νομοθετήσει
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νομιζω για τον φασιστα τον πινοσετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.