26/2/10

Το Ισραήλ είχε «πρίγκιπα» στη Χαμάς


Στα ανώτατα κλιμάκια της Χαμάς είχε ρίξει «δίχτυα» το Ισραήλ και εξασφάλισε μια ανεκτίμητη βοήθεια. Ο Μοσάμπ Χασάν Γιούσεφ, γιος του συνιδρυτή της Χαμάς, σεΐχη Χασάν, ήταν για μια δεκαετία κατάσκοπος της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, Σιν Μπετ, και παρέδιδε στους Ισραηλινούς σε καθημερινή βάση πληροφορίες ζωτικής σημασίας.

Ενδεικτικής σημασίας είναι οι πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη του Μαρουάν Μπαργκούτι, ανώτατου στελέχους της Φατάχ και υποψήφιου ακόμα και για την παλαιστινιακή προεδρία, και του συνεπωνύμου του αρχιβομβιστή της Χαμάς, Αμπντουλάχ Μπαργκούτι. Παράλληλα η κατασκοπευτική δράση του του Μοσάμπ Χασάν Γιούσεφ απέτρεψε πλήθος βομβιστικών επιθέσεων κατά των Ισραηλινών, καθώς αποκάλυψε στη Σιν Μπετ μια σειρά από επίδοξους καμικάζι και τους καθοδηγητές τους.

Ο σκοτεινός ρόλος του 32χρονου, που ήταν γνωστός στην ισραηλινή υπηρεσία ως «Πράσινος Πρίγκιπας», ήλθε στην επιφάνεια από την εφημερίδα «Χααρέτζ» χάρη στις αποκαλύψεις στις οποίες αποφάσισε να προβεί ο Μοσάμπ Χασάν Γιούσεφ στο υπό έκδοση βιβλίο του «Γιος της Χαμάς». Ετσι έγινε γνωστό ότι οι Ισραηλινοί τον στρατολόγησαν ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του το 1996 και, σύμφωνα με τον άνθρωπο που ήταν ο σύνδεσμός του, στον Παλαιστίνιο χρωστούν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, ενώ μια παρέμβασή του άξιζε όσο 1.000 ώρες σκέψης των καλύτερων ειδικών στο Ισραήλ. Ο κατάσκοπος μάλιστα ενεργούσε με ιδεολογικά κίνητρα, αφού αποστασιοποιήθηκε από τη Χαμάς και ασπάστηκε το χριστιανισμό, ενώ σε δηλώσεις του στη «Χααρέτζ» εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να αποφυλακιστούν ισλαμιστές, για αρκετούς από τους οποίους ο ίδιος φρόντισε να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα.

Οι αποκαλύψεις προκαλούν πιθανότατα ανησυχία στο Σιν Μπετ, καθώς έρχονται στο φως τεχνικές της υπηρεσίας, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα για τη Χαμάς. Αλλωστε ο ρόλος του 32χρονου δημοσιοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία ενισχύονται οι υποψίες ότι υπήρξε εσωτερικός δάκτυλος στη δολοφονία του στελέχους της οργάνωσης Μαχμούντ αλ-Μπαμπχούχ στο Ντουμπάι, τον Ιανουάριο.
http://www.agelioforos.gr

12 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι παντου και παντα υπηρξαν και θα υπαρχουν Εφιαλτες.
    Μονο ετσι οι προδοτες της καθε ανθρωπινης αξιας κερδιζουν εδαφος προσωρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν μάθω ότι ο γραμματέας του Αχμαντινεντζάτ είναι ... μοσαντιώτης :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο κατάσκοπος μάλιστα ενεργούσε με ιδεολογικά κίνητρα, αφού αποστασιοποιήθηκε από τη Χαμάς και ασπάστηκε το χριστιανισμό"

    Ναι, σιγουρα για τον Χριστο πουλουσε τους συμπατριωτες του. Τα τομαρια και τα ερπετα δεν θα λειψουν ποτε απο τον κοσμο, και θα εχουν παντα ενα και μονο κινητρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασπάστηκε τον Χριστιανισμό γιατί σιχάθηκε την βαρβαρότητα των δικών του. Το έκανε αφιλοκερδώς.
    Αν θυμάμαι καλά το 2007 αποσύρθηκε. Τώρα δημοσιεύτηκε ευρέως, προφανώς επειδή κάποιοι mας θεωρούν ηλίθιους. Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωσή του είχε γίνει γνωστή, μετά την απόσυρσή του:
    Ενδεικτικά:
    http://www.youtube.com/watch?v=LArdyduNdj4

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κατατρεγμενος και καταϊδρωμενος Ισρααλητακος χτυπησε παλι, για την ακριβεια στις 26 Φεβρουαρίου 2010 11:14 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 26 Φεβρουαρίου 2010 11:14 π.μ.

    Θα σου 'κανε εντύπωση αν μάθαινες ότι ο γραμματέας του Ομπάμα ΕΙΝΑΙ... μοσαντιώτης και υιός ενός μεγάλου "Άραβα" ειρηνιστή;-))
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1034855.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Galia

    Εσυ και οι δικοι σου ποτε θα σιχαθειτε την βαρβαροτητα των δικων σας και θα ασπασθειτε τον Χριστιανισμο;
    http://www.amazon.com/Ethnic-Cleansing-Palestine-Ilan-Pappe/dp/1851684670

    @ omniscient
    Γεια στο στομα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 26 Φεβρουαρίου, 3:12 μμ

    Για ποια βαρβαρότητα μιλάς; Με την παρέμβασή του σώθηκαν εκατοντάδες ζωές, αφού απετράπησαν τρομοκρατικές επιθέσεις.
    Και χάρη στον "Πράσινο Πρίγκηπα" φυλακίστηκαν εγκέφαλοι τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως οι Ibrahim Hamid, Marwan Barghouti και Abdullah Barghouti.
    Και αυτό το λες "βαρβαρότητα";

    Βέβαια, το να προστατεύει ένα κράτος τη ζωή των πολιτών του, για κάποιους κρατικο-δίαιτους Έλληνες προφανώς, είναι αδιανόητη και κατάπτυστη "ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ".
    Σκοτώνονται πιλότοι μας; Αστυνομικοί; Πολίτες από διασταυρούμενα πυρά; Ληστεύονται Έλληνες και βιάζονται Ελληνίδες οποιασδήποτε ηλικίας στα σπίτια τους, στα μαγαζιά τους, στο δρόμο; ΜΑ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ! Διότι, όπως μας είπε και ο Πρωθυπουργός μας, δυστυχώς στην Ελλάδα έχει αυξηθεί πολύ το προσδόκιμο ζωής και πρέπει οπωσδήποτε να πεθάνουμε όσο πιο νωρίς γίνεται.
    Η αφγανοπακιστανομπαγκλαντεσομαλινιγηρία να είναι καλά και από "Έλληνες" να φάνε και οι κότες

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Galia EΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΠΛΑΝΕΜΕΝΗ/ΟΣ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ....ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΘΕΙΑ ΣΟΥ ΟΔΗΓΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 6:34 μ.μ.

    Η Galia πλανεμένη και του λόγου σου ... απλάνευτος; Δεν μ' ακούγεται πειστικό.

    @ Galia

    >Η αφγανοπακιστανομπαγκλαντεσομαλινιγηρία να είναι καλά και από "Έλληνες" να φάνε και οι κότες<

    Σωστή, δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανωνυμε 26 Φεβρουαρίου 2010 6:34 μ.μ.
    Καλα τα λες αλλα μαλλον μιλας με ψυχασθενεις. Οποτε μην κουραζεσαι με δαυτους. Οποτε τους "ξεβρακωνει" κανεις σφυριζουν αδιαφορα εξω απο τα αποκαϊδια των συναγωγων τους και τραγουδουν ομαδικα το "χαβαναγκιλα"
    Ο πανηρος και πανουργος 'ρσενικοθηληκος σαγιαν που κεκτηται τον δυναμισμο του αρρενος και την μοχθηριαν του θηλεος, δεν εχει διαβασει το βιβλιο που του παρεθεσα για την Εθνοκαθαρση της Παλαιστινης απο τους "ολοκαυτωμενους" παππουδες του που συνεχιζεται μεχρι και σημερα.
    http://mikeely.files.wordpress.com/2009/01/gaza3.jpg

    Θα του συνιστουσα φιλτατε να επισκεφθη το ταχυτερον την "Εβραιος Ανωνυμος ΕΠΕ" σε Αθηνα και Θεσσαλονικη μπας και προσαρμοστη στην ανθρωπινη κοινωνια που ζει. Αλλως, θα δηλωνη σε λιγα χρονια στις νεες Νυρεμβεργες που ερχονται "αθωος" αλλα δεν θα τον πιστευη κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Galia,αντε κοριτσακι μου να παιξεις με τους Hasidim και τους Lubavich και παρατα μας εμας στην πλανη μας!Εμεις οι Ελληνες ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ,διοτι οφειλουμε την ελευθερια μας σε ενα τετοιο!Αυτο δεν προκειται να το κατανοήσετε ποτε εσεις οι Εβραιοι της διασπορας, διοτι υπαρχει χαωδης ιστορικη διαφορα αναμεσα στο νεο Ελληνικο εθνικο κρατος και το κρατος του Ισραήλ!Εμεις δημιουργησαμε κρατος μετα απο εναν μακροχρονιο εθνικοαπελευθερωτικο αγωνα εναντια στον εισβολέα, ενω εσεις δημιουργησατε κρατος μετα απο μια εισβολή!Επομενο ειναι λοιπον να ταυτιζομαστε με τους Πλαιστίνιους και να θεωρουμε δικαιο τον αγωνα τους!Και αναφερομαι στον Ελληνικο λαο και οχι στους πολιτικάντηδες, διοτι αυτοι "σημερα ειναι ετσι, αυριο ειναι αλοιώς", ταυτιζόμενοι απόλυτα με την εκφραση "εμενα με λενε Ριζο και οπως θελω τα γυρίζω"!Ο Ελληνικος λαος όμως θα στηριζει τον εθνικοαπελευθερωτικο αγωνα των Παλαιστινιων "εις τους αιωνας των αιώνων"!Και μην αρχισεις παλι τις μαλακίες περι "κομαντος αυτοκτονίας",διοτι οι πρωτοι διδαξαντες αυτην την μορφη ακραιας αντιστασης εισασταν παλι εσεις!"ΑΠΟΘΑΝΕΤΩ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ" ειπε ο δικος σας Σαμψων και γκρεμισε το παλατι των Φιλισταιων, παρασύροντας στον θανατο "δικαιους και αδίκους"!

    http://images.google.gr/images?hl=el&q=lubavitch&um=1&ie=UTF-8&ei=prOIS8BopfbTBPjcvM0L&sa=X&oi=image_
    result_group&ct=
    title&resnum=4&ved=0CCsQsAQwAw


    http://images.google.gr/images?hl=el&source=hp&q=hasidim&oq=hasidim&um=1&ie=UTF-8&ei=aLKIS7SSLJj80wSwxuDNCw&sa=X&oi=image_
    result_group&ct=
    title&resnum=4&ved=0CCYQsAQwAw


    http://www.ardin.gr/node/2031


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.