23/2/10

"Τέλος" τα αεροπορικά εισιτήρια για τους στρατιώτες


Προσπάθεια του υπουργείου Άμυνας να εξοικονομήσει 5 εκατομμύρια ευρώ.
Τέλος στα αεροπορικά εισιτήρια στους φαντάρους που υπηρετούν στα νησιά και την παραμεθόριο όπως ο Έβρος και η Ροδόπη, βάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο εξής οι στρατιώτες που θα έχουν άδεια θα μετακινούνται με λεωφορεία, πλοία και τρένα, προκειμένου να εξοικονομηθούν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Το μέτρο αφορά τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς καθώς σε έρευνα που έγινε το 2009 διαπιστώθηκε ότι πολλοί χρησιμοποιούσαν τα αεροπορικά εισιτήρια το καλοκαίρι στις διακοπές τους και όχι για υπηρεσιακούς λόγους.

Δικαίωμα αεροπορικού εισιτηρίου έχουν μόνο όσοι υπηρετούν στην Κύπρο.

SKAI.GR

20 σχόλια:

  1. Η κυβέρνηση είναι φανερό, ότι για λόγους διεθνισμού δυσκολεύει τα πράγματα και πλήτει ευθέως το ηθικό των ένστολων λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, ειδικά στα σύνορα με την φίλη (του Γκιόργκος) Τουρκία ! ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι κι'αλλιώς,τα παιδάκια των "επωνύμων" ,αν γίνει καμιά στραβή και αναγκαστούνε να πάνε φαντάροι,υπηρετούνε στο Ναυτικό...

    Αλήθεια,ποτε θα ψάξει κανείς το πώς (και με τη συνενοχή ποιών επίορκων αξιωματικών) γίνεται αυτό?

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και θα χάσει ο άλλος από την άδεια του, μια ολόκληρη μέρα πήγαινε και άλλη μια έλα στο ταξίδι;

    Πάντως, αντί το κράτος να δίνει αεροπορικά ή άλλα εισητήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους στρατεύσιμους, και να κάνει "κοινωνική πολιτική" χρησιμοποιώντας τα αεροπλάνα τρένα κλπ, καλύτερα θα ήταν να πληρώναν όλοι ίσο εισητήριο, και το κράτος να ενισχύσει χρηματικά τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, νέους, κτλ) ώστε να μπορούν να μετακινηθούν και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παράλογες κινήσεις από μέρους του ΥΠΕΘΑ.
    Αντί να κόβουν τα εισητήρια αεροπλάνων γιατί δεν κάνουν έναν απλό προγραμματισμό αδειών και τα εισητήρια να έχουν προορισμό μόνο τον τόπο κατοικίας.
    Γραφειοκρατία.....

    Εφ.Ανθλχος
    Α.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν οι αξιωματικοί χρησιμοποιούσαν για διακοπές τα εισιτήρια, ο απλός στρατιώτης τι φταίει να υποστεί τώρα την ταλαιπωρία;

    Τιμωρήθηκαν οι αξιωματικοί αν έκαναν καταστρατήγηση της παροχής;

    Ποιός διοικητής υπέγραφε τις κάρτες επιβίβασης για Μύκονο;

    Αντί να κόψουν τα παχυλά επιδόματα, τα εφάπαξ και τις συντάξεις των στρατιωτικών που είναι εκτός πραγματικότητας, πηγαίνουν και εξαντλούν την αυστηρότητά τους στον φαντάρο που έχει την ατυχία να μην έχει βύσμα και υπηρετεί στην άκρη της Ελλάδας..

    Συνεχίστε έτσι, αν νομίζετε ότι βουλώνετε την μαύρη τρύπα των ΕΔ, αλλά μην έχετε προσδοκίες για κοινωνική συναίνεση απ' όλους..!

    Αλήθεια, τα χρήματα αυτά δεν πηγαίνανε στις Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες Aegean και Ολυμπιακή; Αν αρχίσουν να μειώνουν τα δρομολόγια προς π.χ. Σάμο θα φταίνε οι κακές εταιρείες;

    Απομονώστε και άλλο τα νησιά, τα καράβια είναι ήδη της κακιάς ώρας και αφήστε τους νησιώτες να πηγαίνουν στην Τουρκία για τις δουλειές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. otan uphreteis samo, xio, lesbo, limno,

    thes 40ores gia na pas krhth

    xoris ta isitiria thes 4meres odeiporika,

    alios to spiti sou tha kanei na se dei 9 mhnes an tyxei na exeis sygeneis pio konta,

    h an den exeis arketa xrhmata gia aeroplano.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς όλους τους παραπονούμενους:¨
    Θέλετε ταξιδάκια σπίτι ή να έχετε σφαίρες σε μια δύσκολη περίπτωση;
    Και τα δύο προς το παρόν δεν γίνονται.....

    Dio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως φαίνεται έτσι αμέσως ότι αυτοί που κυβερνούν και πάιρνουν αποφάσεις δεν έχουν κάνει παραμεθόριο στο στρατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πρόβλημα δεν είναι τα 5εκ ευρώ των αεροπορικών ταξιδιών των φαντάρων, αλλά το ανώφελο της θητείας και τα δις που ξοδεύονται για την διατήριση ενός άχρηστου μεγάλου στρατού που δεν προσφέρει καμία ασφάλεια.

    Πέρασε η εποχή που μετρούσε για την ισχύ ο αριθμός των στρατιωτών ή ο αριθμός του πληθυσμού μιας χώρας. Πέρασε η εποχή του Ναζισμού και του Κομμουνισμού. Πέρασε η εποχή των εθνογενέσεων στην Δύση.

    Μέχρι να σοβαρευτούμε και να φτιάξουμε μικρό-εξειδικευμένο-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ στρατό και να επενδύσουμε σε σύγχρονους εξοπλισμούς, ας κοιτάμε όλους τους άλλους να μας περνάνε. Η Ελλάδα είναι η τελευταία Βαλκανική χώρα (εκτός της Τουρκίας) που διατηρεί τον θεσμό της υποχρεωτικής θητείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπούρδες.
    Η κατάσταση επιβιβάσεως είναι παροχή τόσο προς τους μόνιμους (μία το χρόνο) όσο και προς τους έφεδρους (νομίζω τρεις). Το ΠΟΥ θα πάει ο καθείς με τη συγκεκριμένη ΠΑΡΟΧΗ είναι δικό του θέμα και όχι της υπηρεσίας. Αρκεί να δηλώσει τον τόπο απομάκρυνσής του. Φαντάζεστε δηλαδή η υπηρεσία να έλεγε "όχι λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν θα πας διακοπές Μύκονο"!!! Από εκεί και πέρα το τι θα κάνει ο κάθε ένας ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΣ την συγκεκριμένη παροχή με τον αερομεταφορέα είναι και πάλι δικό του θέμα και του αερομεταφορέα του. Δηλαδή αν ο αερομεταφορέας δέχεται συμψηφισμό της κατάστασης επιβιβάσεως με ταξίδι άλλου προορισμού (πχ έχω ΚΕ για Θεσ/νίκη και συμψηφίζω το ποσό για ένα ανοιχτό εισητήριο για Άμπου Ντάμπι) και πάλι αυτό δεν αφορά κανέναν άλλον εφόσον δεν επιβαρύνεται η υπηρεσία. Συμπέρασμα: Για μια ακόμη φορά είμαστε μάρτυρες ενός ΦΟΒΕΡΟΥ ΨΕΠ εναντίον των μονίμων στρατιωτικών με πηγή ...(μαντέψτε), μετά το θέμα των νοσοκομείων, των...15 στολών, των "τεράστιων" εκτός έδρας(!), των ...45άρηδων συνταξιούχων και τώρα των καταστάσεων επιβιβάσεως! Επειδή όμως είναι ΆΣΧΕΤΟΙ και ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ όσοι ενεργούν τις συγκεκριμένη επιχείρηση αγνοούν τον βασικότερο κανόνα της προπαγάνδας περί επικοινωνίας της μισής αλήθειας κι όχι του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στη φωτογραφία είναι Τούρκοι στρατιώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η λύση:
    Σειρούλες, άντε ρε παλληκάρια να γραφτείτε σε κανα κόμμα, να παίρνετε εισητήρια και για την Ντίσνευλαντ ακόμα (που λέει ο λόγος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. o stratos mesa sta 8xronia tha katarghthei kai apo ethnikos, efedron,

    tha ginei ena synothileyma meionothton, opos thelei h new world order kai h aristera,

    kai tote tha doume th tha lene h tholokoultouriareei me tis apostoles tou eksoterikou

    kai tis ypoloipes epiptoseis sto esoteriko ths xoras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 3:34,φαίνεται γιατί κρατάνε σωστά τα όπλα,που να μάθουν οι δικοί μας να κρατήσουν όπλο,βαβά!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Dio,
    Τίποτε απο τα 2 που λες δεν γίνεται πλέον και τις κομματικές/ιδεολογικές παπαριες σου,ασ'τες κατά μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "...των ...45άρηδων συνταξιούχων ..."


    Μα ακομα και για τους 45αρηδες συνταξιούχους, υπευθυνοι ειναι οι πολιτικάντηδες που καθε τρεις και λιγο κανουν "εκτακτες κρισεις" για να βολεψουν τους δικους τους(για αυτο και γεμισε ο τοπος απο κομματοσκυλα αξιωματικους).Αντιθετως σε ολες τις "πεπολιτισμενες" χωρες(μηδεμιας εξαιρουμενης και της Τουρκιας)οι αξιωματικοι ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "3:34,φαίνεται γιατί κρατάνε σωστά τα όπλα,που να μάθουν οι δικοί μας να κρατήσουν όπλο,βαβά!

    Πυροβολητής"


    Αν δεν γνωρίζουν οι Ελληνες οπλίτες να κρατουν σωστα το τουφεκι, δεν φταινε οι ίδιοι αλλα οι εκπαιδευτες τους!Δεν εχεις ακουσει που λενε οτι "μ'οποιον δασκαλο καθισεις, τετοια γραμματα θα μάθεις";


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Διαχειριστή

    Η φωτό είναι από άσκηση του τουρκικού Στρατού Ξηράς. Τόσες χιλιάδες φωτο κυκλοφορούν από ασκήσεις του τιμημένου Ελληνικού Στρατού.......
    Λίγο περισσότερη προσοχή και σεβασμό, προς τους αναγνώστες σας παρακαλώ!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "o stratos mesa sta 8xronia tha katarghthei kai apo ethnikos, efedron, tha ginei ena synothileyma meionothton, opos thelei h new world order kai h aristera,"

    ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ (και ΠΑΣΟΚ) είναι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας, και γενικώς η αριστερά, η οποία θέλει στρατιωτικοποιημένη κοινωνία και θέλει τα μέλη της να εισχωρήσουν στον στρατό για να δημιουργήσουν πρόβλημα σε περίπτωση που χρειαστεί (ο νοών νοήτω), και για να εκπεδεύονται τα μέλη τους στα όπλα (γιατί άραγε;)...

    Όσον αφορά δε για τις μειονότητες, αυτές θα εισχωρήσουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στον στρατό μέσω του θεσμού της υποχρεωτικής θητείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. δεν τα λετε ακριβως σωστα. Κοβονται και τα αεροπορικα εισητηρια των φανταρων που παρα την θεληση τους εστειλε το ΓΕΣ στην Κυπρο. Τους πληρωνουν μονο αυτο του επαναπατρισμου οταν με το καλο ερθει η ωρα.
    Τωρα ομως το Πασχα που θα δωσουν φανταζομαι αδειες, ο καθε φανταρος που υπηρετει στην Κυπρο θα αναγκαστει να αγορασει αεροπορικο εισητηριο τελευταιας στιγμης(ξερετε τι σημαινει αυτο) 300 με 350 ευρω και ισως να χασει και καμια μερα αδεια αν δεν βρει θεση λογω των ημερων.
    Γιατι δεν μεταθετουν στην Ελλαδα τα παιδια που με το ετσι θελω στειλανε εκει;
    γιατι τα παιδια με ''γνωριμιες'' υπηρετουν κοντα στα σπιτια τους;
    γιατι θα πρεπει ο γονιος να ζει με την αγωνια
    θα μου κοψουν το δωρο του Πασχα ; θα μπορεσω να δω το παιδι μου το Πασχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.