12/2/10

Το Ισραήλ είναι αντιμέτωπο με μια παγκόσμια εκστρατεία απονομιμοποίησης

Το Ισραήλ είναι αντιμέτωπο με μια παγκόσμια εκστρατεία απονομιμοποίησης η οποία έχει στόχο να απομονώσει και να αποκρύψει τον εβραϊκό και δημοκρατικό χαρακτήρα του, σύμφωνα με έκθεση που κατατέθηκε στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο, η οποία καλεί την κυβέρνηση να μην αγνοεί τις "νόμιμες κριτικές".

"Η δαιμονοποίηση του Ισραήλ έχει στόχο την άρνηση της νομιμότητάς του και την παρουσίασή του ως αποικιακή οντότητα που συνδέεται με ναζιστικές πρακτικές, το απάρτχαϊντ και το ρατσισμό, γράφει η έκθεση του Ινστιτούτου Reut του Τελ Αβίβ, το οποίο διεξάγει έρευνες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Η έκθεση εστάλη χθες Πέμπτη στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η έκθεση, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, καταγγέλλει κυρίως τις "εχθρικές εκδηλώσεις σε βάρος εκπροσώπων του Ισραήλ σε ξένα πανεπιστήμια, σε στάδια, τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ προϊόντων που παράγονται ή κατασκευάζονται στο Ισραήλ ή ακόμη τις απόπειρες να συλληφθούν και να δικαστούν σε δικαστήρια του εξωτερικού αξιωματούχοι" του εβραϊκού κράτους.

Η έκθεση επισημαίνει ότι ένα παγκόσμιο δίκτυο ιδιωτών, φιλοπαλαιστινιακών, αραβικών και μουσουλμανικών ενώσεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) έχουν συχνά διασυνδέσεις με την αριστερά και "των οποίων ο κοινός παρανομαστής είναι να παρουσιάσουν το Ισραήλ ως ένα κράτος παρίας και να αρνηθούν το δικαίωμά του να υπάρχει".

Η έκθεση συνιστά κυρίως να "χρησιμοποιηθούν οι πρεσβείες στο εξωτερικό προκειμένου να συγκροτηθούν δίκτυα με ανθρώπους ικανούς να απαντούν στις επιθέσεις εκεί όπου συγκεντρώνονται οι πλέον εχθρικοί κύκλοι προς το Ισραήλ κυρίως στη Μαδρίτη, το Τορόντο, το Σαν Φρανσίσκο και το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ" στην Καλιφόρνια.

Στο κείμενο συστήνεται επίσης να "μελετηθούν οι μέθοδοι των κύκλων αυτών, να υπάρξει συνεργασία με τις οργανώσεις ή τα πρόσωπα που επιδίδονται σε νόμιμη κριτική του Ισραήλ και όχι η πλευρά αυτή να αγνοείται ή να παραγκωνίζεται".

Όταν ρωτήθηκε σήμερα από το ισραηλινό ραδιόφωνο για την έκθεση αυτή ο Νάταν Στσαράνσκι, ο πρόεδρος του Εβραϊκού Πρακτορείου --παρακυβερνητικού οργανισμού αρμόδιου για τη μετανάστευση στο Ισραήλ εβραίων της διασποράς-- είπε ότι "ο αντισημιτισμός του 21ου αιώνα είναι ο αντισιωνισμός".

"Το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια παγκόσμια εκστρατεία που στοχεύει στην απονομιμοποίησή του. Πρόκειται για έναν πραγματικό πόλεμο που απειλεί στρατηγικά μας συμφέροντα και τον οποίο οφείλουμε να αποκρούσουμε", πρόσθεσε.

Ο Ιντο Ααρόν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στην εφημερίδα Jerusalem Post ότι "πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την εικόνα του Ισραήλ, αυτή που συνδέεται με την κατοχή (των αραβικών εδαφών από το 1967) και τον πόλεμο".

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν μια μεγάλη εκστρατεία κατά της έκθεσης της επιτροπής του ΟΗΕ υπό τον δικαστή Γκόλντστοουν, στην οποία κατηγορείται το Ισραήλ και παλαιστινιακές οργανώσεις ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης "Συμπαγές Μολύβι" στη Λωρίδα της Γάζας (27 Δεκεμβρίου 2008 - 18 Ιανουαρίου 2009), με τουλάχιστον 1.400 Παλαιστίνιους νεκρούς και 13 Ισραηλινούς.

iKypros
12/02/2010

15 σχόλια:

  1. ..."των οποίων ο κοινός παρανομαστής είναι να παρουσιάσουν το Ισραήλ ως ένα κράτος παρίας και να αρνηθούν το δικαίωμά του να υπάρχει"....
    Γιατί να παρουσιάσουν; Ματάκια μας έδωσε ο δημιουργός και παρακολουθούμε χρόνια τώρα τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων ή κρατών που δεν τους θέλετε!
    Με πρωταγωνιστή στην αποδοχή της εγκληματικής σας συμπεριφοράς τους Παλαιστινίους πολίτες και αρκετούς επιστήμονες κυρίως του ΙΡΑΝ τώρα τελευταία!!!!!! Αντί να ήσαστε οι πρωτοπόροι στην περιφρούρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον πλανήτη, είστε οι πρωτοπόροι στην καταπάτησή τους! Φαίνεται είχατε καλούς Δασκάλους!!!!!!!! Τουλάχιστον εκείνοι το κάνανε για να αναστήσουν την χώρα τους από την οικονομική εξαθλίωση που την είχαν οδηγήσει οι προγόνι σας.
    Αξιότιμη πολίτες του Ισραήλ είστε αντάξιοι της κατάρας που επωμιστήκαν οι προγονοί σας πριν 2000 περίπου χρόνια!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι θεμα χρονου για το θνησιγενες αυτο εκτρωμα να περαση το κατωφλι της Ιστοριας σαν μια μεγαλη ντροπη της Ανθρωπωτητας.
    Μια μελανη κοιλιδα στο περασμα του χρονου φυσιολογικωτατα θα απαλειφθη με την επιστροφη της κλεμμενης γης της Παλαιστινης στους νομιμους διακαιουχους της. Η Θεια τιμωρια αναμενει τους εγκληματιες ζωντες και νεκρους.
    Η ωρα επλησιασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Opos exo grapsei kai palaiotera i lisis einai DOU ANEKSARTITA KRATI GIATI OLOI OI LAOI EXOUN DIKAOMA NA EXOUN PATRIDA!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θεμα ειναι καθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ως τετοιο θα πρεπει να σχολιαστει!Κακως διδεται σ'αυτο θρησκευτικο υπόβαθρο!



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ...ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΕΚΤΡΩΜΑ'' ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΑΝ ΖΟΡΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ...ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Opos exo grapsei kai palaiotera i lisis einai DOU ANEKSARTITA KRATI GIATI OLOI OI LAOI EXOUN DIKAOMA NA EXOUN PATRIDA!"


    Ακομα και εις βαρος αλλων λαων;Με την ιδια λογικη θα πρεπει να επικροτεις αυτο που συνεβη στο Κοσσοβο, οπου οι επίλυδες-με την αδεια του Κροατη Τίτο- Αλβανοι,εγκατασταθηκαν σ'αυτο και στην συνεχεια με την βοηθεια των ΝΑΤΟϊκων οπλων, απεκτησαν και αυτοι μια πατριδα!Εις βαρος των "κακων" Σερβων βεβαιως-βεβαιως!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 13 Φεβρουαρίου 2010 12:46 μ.μ.
    Σαγιαν με κεφαλαια γιατι γραφεις;
    Να μην σε γνωρισουμε; Οταν ερθη η ωρα τα τομικα που εχει, αν εχει, θα του τα βαλη ο Ρωσσος να τα φαη.
    Πουτιν:
    "Οταν και αν το Ισραηλ χρησμοποιειση πυρηνικα την ιδια ωρα θα σβηση απο τον χαρτη".
    Απ' το στομα του Πουτιν και στου Θεου τ' αυτι σαγιανιακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 12 Φεβρουαρίου 2010 11:08 μ.μ.

    Συνεχισε να ζεις στο παραμυθι σου και ασε το Ισραηλ να κατακταει συνεχως οριζοντες σε τεχνολογια, ιατρικη, αναπτυξη, επιστημη.

    Για το ποιος ειναι το πτωμα, καλυτερα να δεις καταφατσα την ελλαδιτσα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 13 Φεβρουαρίου 2010 3:28 μ.μ.

    Το ισραήλ όλα κλεμμένα τάχει από την Αμερική αγαπητή μου. Ακόμα και το χωράφι που έχει κατασκηνώσει. Όλα κλεμμένα. Πρός το παρόν)).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 4:18 μ.μ.

    Το να παίρνει κανείς απ' αλλού τεχνολογία και να την αξιοποιεί, ή, ακόμη καλύτερα, να την βελτιώνει και να την πλασάρει, δεν είναι ντροπή.
    Η τόσο προηγμένη τεχνολογικά Ιαπωνία τι νομίζεις ότι έκανε δηλαδή; Αντιγραφή, βελτίωση κι εξαγωγή. Ανταγωνίστηκε τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, διότι είχε φτηνά μεροκάματα. Μετά τον Β'ΠΠ, όλες οι αγορές ήταν γεμάτες ιαπωνικά προϊόντα.

    Η Ελλάδα ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να κάνει, ως φαίνεται. Γιατί άραγε;
    Αν είσαι Έλληνας, αν σε ενδιαφέρει η πατρίδα σου, αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίζει και όχι τι κάνει το Ισραήλ. Αλλά δυστυχώς, στην Ελλάδα 'έχουμε το ελάττωμα να κοιτάζουμε και να κρίνουμε τους άλλους, γι αυτό μας έχει πάρει η κάτω βόλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 13 Φεβρουαρίου 2010 6:37 μ.μ.

    Καλώς τον Eλληνόφωνο εβραίο της παρέας που νοιάζεται και κόφτεται για την Ελλάδα αλλά όταν ακούσει την λέξη "ισραήλ" τα κάνει απάνω του, από μια συναισθηματική φωτιά πούχει μέσα στα σωθικά του, (ο παππούς και η γιαγιά βλέπεις στα στρατόπεδα του Άουσβιτζ) και ζεύει η Θεσσαλονίκη.
    Μου κάνει κατάπληξη πως καταφέρατε να σταθείτε στα πόδια σας μετά από τον πολυήμερο εκσπερματισμό σας στην προσπάθεια να κατασβέσετε την φωτιά στα Χανιά. Πληροφορήθηκα ότι από την προσπάθεια σας έγινε πολύ ολισθηρή η γύρω περιοχή ρε παιδί μου. Πως και καταφέρατε να σηκωθείτε; Μπας και φώναξε ο Σταυρουλακης κανά γερανό;
    Τελικά βρήκατε ποιος έβαλε το κατά συρροήν μπουρλότο να μας ενημερώσετε και μας πούχουμε μεσάνυχτα; Τι είπε το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
    και ο Αποστόλου; Οι τριγύρω ραβίνοι τι ελάλησαν; Ο φίλος μας ο Φόξμαν τι εδήλωσε; Ο OSCE ειπαν τιποτε οι της συνεργασιας; Πρέπει βέβαια να υπολογίζουμε και τους τοκογλύφους της ΕΕ και να τους έχουμε με το μέρος μας γιατί δεν ξέρουμε πότε θα τους χρειαστούμε.

    Πάντως στην Εβραϊκή Νεολαία Ελλάδος έχω να προτείνω να ρίξετε μια ματιά στην κάτωθι αγγελία που είδα πριν από μέρες.
    Νομίζω ότι θα βοηθηθείτε τα μέγιστα. Γιά όσους χρειάζονται άμμεση βοήθεια.

    Ανακοίνωσις από τήν

    "Εβραίος Ανώνυμος ΕΠΕ"

    Βασιζόμενοι σε πολυετή εμπειρία με θετικότατα αποτελέσματα παρομοίων οργανώσεων σε Ευρώπη και Αμερική, ανακοινώνουμε την ίδρυση καί στήν Ελλάδα του "Εβραίος Ανώνυμος ΕΠΕ", που θα δέχεται άνδρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας με σκοπό να μοιράζονται την εμπειρία τους, στη αντοχή του ανθρώπινου χαρακτήρα τους καθώς και την ελπίδα για μια ανθρώπινη συμπεριφορά μεταξύ τους αλλά και μέσα στην κοινωνία που ζουν. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας μας, η μόνη προϋπόθεση για την δωρεάν έγγραφη στην "Εβραίος Ανώνυμος ΕΠΕ" είναι μια αυθόρμητη και δυνατή επιθυμία να σταματήσει κάποιος να σκέπτεται ότι ανήκει σε μια ανώτερη εβραϊκή φυλή.
    Ο βασικός αλλά και πρωταρχικός σκοπός της "Εβραίος Ανώνυμος ΕΠΕ" είναι να βοηθήσει τους εβραίους να απαλλαγούν από κάθε αίσθηση της ανωτερότητας που έχουν, σε σχέση με τους συνανθρώπους τους και να αγκαλιάσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από την κληρονομιά, την εθνικότητα, τη θρησκεία ή τη φυλή.
    Η "Εβραίος Ανώνυμος ΕΠΕ" πρόκειται να ακολουθήσει όσο το δυνατόν τα πρότυπα του επιτυχημένου μοντέλου του "Ανώνυμου Αλκοολικού" που έχει τόσο μεγάλη επιτυχία με τους Αλκοολικούς σε Ευρώπη και Αμερική.
    Έχει αποδειχθεί μέσα από πολυετή εμπειρία ότι η μεγαλύτερη πρόκληση τόσο για τους εβραίους όσο και για τους αλκοολικούς είναι το να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν ένα τεράστιο πρόβλημα με τον εαυτόν τους.
    Πρέπει να ξεπεράσουν (οι Εβραίοι) έναν "κυκεώνα άρνησης" που υφίστανται καθημερινά, και επιβεβλημένα χρειάζονται τη βοήθεια των συνανθρώπων τους για να ιαθούν από την "ψυχολογία της ανωτερότητας" που υποφέρουν και στην συνέχεια να βοηθηθούν στην επίλυση του σοβαροτάτου κοινού προβλήματος τους.
    Οι ομάδες διαλόγου θα περιλαμβάνουν όχι περισσότερα από 15 άτομα κάθε φορά, θα πλαισιώνονται δε από ειδικούς ψυχίατρους και ψυχολόγους οι οποίοι θα συμμετέχουν στην συζήτηση.

    Σας πληροφορούμε ότι αρχικά ανοίξαμε γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σκοπεύουμε την ίδρυση παρομοίων γραφείων σε Βόλο, Λάρισα, Γιάννενα, Ροδο, Χανιά και άλλες Ελληνικές Πόλεις.
    Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποταθούν για περισσότερες πληροφορίες και έγγραφη στά Γραφεία μας:


    Αττικής Β. Ελλάδος
    Μαραθονοδρόμου 22 Ηρακλείτου 10
    Π.Ψυχικό Θεσσαλονίκη

    Αντε και περαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελληναραδες. Και μονο που καθεστε και ασχοληστε με τους Εβραιους και το Ισραηλ δειχνει το τεραστιο κομπλεξ κατωτεροτητας, αμαθειας, αμορφωσιας και μιζεριας σας. Ειστε αξιοι της μοιρας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εβραιάκο διάβασε κι αυτό.

    http://kostasxan.blogspot.com/2010/02/blog-post_3348.html

    Αυτοί που μας πίνουνε το αίμα τώρα τι σου νομίζει ότι είναι Αμερικάνοι;

    Πάντως η "Εβραίος Ανώνυμος ΕΠΕ" θα σε βοηθούσε τα μέγιστα.

    ΥΓ.
    Αυτοί που μας πίνουνε το αίμα τώρα τι σου νομίζει ότι είναι Αμερικάνοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "πες τα ρε Minoah πες τα"


    "Μίνως",σκετο "Μίνως"!;Ουτε "menorah", ουτε "Hanukkah"!Just "Μίνως"!



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.