17/2/10

Δρόμος προς την κόλαση το ΔΝΤ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ανοιχτή ενθάρρυνση προς τους κερδοσκόπους να επιτίθενται ανελέητα κατά της ελληνικής οικονομίας συνιστά η στάση της ΕΕ και των οργάνων της, που συμπεριφέρονται πλέον απέναντι στην Ελλάδα όπως θα συμπεριφέρονταν σε κατακτημένη χώρα. Τόσο οι απειλητικές αποφάσεις των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης (Γιουρογκρούπ) και των «27» (Εκοφίν) όσο και η απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ να συμπεριλάβει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στους οργανισμούς που ανέλαβαν την κηδεμονία της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΕΕ δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, έχουν προκαλέσει πολύ άσχημη κατάσταση.

Στην πραγματικότητα οι κερδοσκόποι έχουν καταλάβει ότι τουλάχιστον για έναν-δύο μήνες ακόμη η ΕΕ όχι απλώς δεν έχει σκοπό να εμποδίσει την κερδοσκοπία εναντίον της χώρας μας, αλλά αντιθέτως την... ενθαρρύνει! Χρειάζεται τις κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας η ΕΕ για να διευκολυνθεί ο πολιτικός εκβιασμός που ήδη ασκεί και είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει εναντίον της χώρας μας!

Εχουν ήδη αποφασίσει οι επικυρίαρχοι της πατρίδας μας να επιβάλουν και πρόσθετα, ακόμη αγριότερα μέτρα λιτότητας. Η ημερομηνία της 16ης Μαρτίου είναι εικονική. Δεν περιμένουν να ελέγξουν τίποτα, γιατί έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν είναι δυνατόν να αποδώσει κανένα μέτρο σε τέσσερις εβδομάδες. Αυτοί έχουν προαποφασίσει τα νέα μέτρα που θα μας επιβάλουν. Θα το πράξουν ισχυριζόμενοι ότι δήθεν τα αποτελέσματα του πρώτου πακέτου μέτρων δεν κρίνονται επαρκή.

Η συμπερίληψη του ΔΝΤ στους κηδεμόνες της χώρας έχει εξαιρετική συμβολική σημασία. Οπου πάει το ΔΝΤ, αφήνει πίσω του ερείπια και εξαθλίωση των λαϊκών μαζών και θέλει η ΕΕ να περάσει το μήνυμα ότι έτσι θα καταντήσουμε κι εμείς.

Στη Λετονία, μια χώρα-φούσκα που δημιούργησε η Σουηδία και οι άλλες σκανδιναβικές χώρες-μέλη της ΕΕ μαζί με τη Γερμανία, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Το ΑΕΠ της χώρας κατέρρευσε κατά... 18% (!!!) μέσα σε έναν χρόνο από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε εκεί το ΔΝΤ και η ανεργία εκτινάχθηκε στο 22,8% από μόλις 5,6% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2007. Συντάξεις, υγεία, παιδεία καταβαραθρώθηκαν από τις περικοπές.

Μαζί τους καταποντίστηκε και το πολιτικό σύστημα, καθώς οι πολίτες σαν τρελοί από τα πλήγματα που δέχονται στρέφονται εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων που ανέχονται την κατοχή της χώρας από το ΔΝΤ.

Η χώρα έχει βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο και σημειώνεται ένα πρωτοφανές σε παγκόσμια κλίμακα φαινόμενο, σε δημοσκοπικό για την ώρα επίπεδο: Κανένα, απολύτως κανένα πολιτικό κόμμα της Λετονίας στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δεν ξεπερνά το όριο του... 5% για να μπει στο Κοινοβούλιο!

Κατάρρευση των σοσιαλιστών που είχαν θριαμβεύσει στις εκλογές του 2006 έχει προκαλέσει η υπαγωγή στο ΔΝΤ και της Ουγγαρίας. Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στην άνοιξη και αναμένεται οι σοσιαλιστές να συντριβούν χάνοντας τουλάχιστον... 15, 20 ή και περισσότερες εκατοστιαίες μονάδες! Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γκιούρτσανι άλλωστε έχει ήδη εκδιωχθεί από τη θέση του. Την Ουγγαρία κυβερνά εδώ και έναν χρόνο κυβέρνηση με έναν «τεχνοκράτη» πρωθυπουργό και πολιτικούς υπουργούς - κάτι σαν το πιο γλυκό όνειρο της... Ντόρας Μπακογιάννη για να αποτρέψει την κομματική ιεραρχία στη ΝΔ εκμεταλλευόμενη μια ανώμαλη πολιτικοοικονομική κατάσταση!

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί να είναι καθόλου σίγουρη ότι θα αποφύγει τη μοίρα των κυβερνήσεων των χωρών που υπήχθησαν στο ΔΝΤ. Ας μην παρασύρεται από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν λαϊκή επιδοκιμασία στα μέτρα που έχει εξαγγείλει μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός.

Αυτά που θα επιβάλει η ΕΕ με το ΔΝΤ θα ξεσηκώσουν οπωσδήποτε καθολική κατακραυγή εκ μέρους σχεδόν όλων των κοινωνικών στρωμάτων και θα μεταστρέψουν την κοινή γνώμη. Αλλωστε στους Γερμανούς δεν στοιχίζει τίποτα να θυσιάσουν τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ...

ΙΣΠΑΝΙΑ
Η «ΕΥΠ» εναντίον των κερδοσκόπων
Αναστάτωση προκάλεσε στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα η αποκάλυψη ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο έχει δώσει εντολή στην ισπανική «ΕΥΠ», το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών (CNI), να ερευνήσει ποιοι βρίσκονται πίσω από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της Ισπανίας (ονόματα τραπεζών, μεγαλοκαρχαριών κ.λπ.). «Τίποτα από όσα συμβαίνουν στον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των κύριων άρθρων ξένων εφημερίδων δεν είναι τυχαίο ή αθώο», δήλωσε ο αναπληρωτής γ.γ. του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Χοσέ Μπλάνκο. Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας δραστηριοποίησης της CNI, η ελβετική τράπεζα UBS έστειλε σημείωμα στους πελάτες της καταγγέλλοντας... «μακαρθικό κυνήγι μαγισσών»!
ΕΘΝΟΣ

17 σχόλια:

  1. "«Τίποτα από όσα συμβαίνουν στον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των κύριων άρθρων ξένων εφημερίδων δεν είναι τυχαίο ή αθώο», δήλωσε ο αναπληρωτής γ.γ. του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Χοσέ Μπλάνκο."

    Ε πεστα ρε ανθρωπε μου να αγιασει το στομα σου! Εγω θα προσεθετα: "ξενων ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΩΝ εφημεριδων". Παντως αυτα ειναι κρατη. Και σκεφτειτε οτι ο Θαπατερο ειναι σκετο καρτουν στη φατσα. Τον ειχα για γελοιο υποκειμενο. Τελικα το δικο μας ειναι το ψευδοκρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕΤΕ:

    ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ (ΟΤΕ ΚΛΠ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΕΙ, ΠΡΟΣΠΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΤΖΙΡΟ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ!! ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑς ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ (Ο ΝΙΤΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΗΤΑΝ-ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ-ΕΙΝΑ ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ)

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ισπανία έχει δική της κυβέρνση. Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση ανδρεικέλων των αμερικανοεβραίικων "οίκων". Η Ισπανία έχει κράτος, εμείς επί τούτου διαλυμένο χάλαυρο. Για μας ο εχθρός είναι εντός των τοιχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλλο ενα (θαυμα)απο την κυβερνηση του χοντροποντικα καραμανλη και της (παρεας του)μας εφεραν ενα βημα πριν το ΔΝΤ!παντα τετοια....εχει και το θετικο του το πραγμα!ολος ο κοσμος πρωι,μεσημερι,βραδη...ασχολειτε με την ελλαδα!!!!!!!διαφημισει μεγαλη για την ελλαδα!δεν ξερω αν καποιος πρεπει να παει φυλακη!αλλα στο (γουδι)σιγουρα!!!!!!GREVENA IQ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι! Αν έχουμε κολλήσει σε κομματικές μπούρδες περί ευθυνών της προηγούμενης πάντα κυβέρνησης, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ καθαρά τι μας γίνεται.

    Αυτό που βλέπω εγώ είναι τον κ. Παπανδρέου να κάνει τα αδύνατα δυνατά να βάλει τη χώρα στη φάκα του ΔΝΤ. Φαγώθηκε να πείσει σχετικούς και άσχετους ότι είμαστε αναξιόπιστοι, διεφθαρμένοι και χρεωκοπημένοι, λες και οι υπόλοιποι της ΕΕ είναι σε ρόδινη κατάσταση. Ο ίδιος ήταν που ανακοίνωσε περιχαρής ότι το έλλειμμα δεν ήταν 6% αλλά 9.5% και την αμέσως επόμενη μέρα το ελλειμμα εκ θαύματος έγινε 12,5%!

    Δε λέω πως δεν έχει ευθύνες ο Καραμανλής - αλίμονο! Αλλά ένας πρωθυπουργός που θέλει το καλό της χώρας του φροντίζει να τη στηρίξει πρώτα ο ίδιος αντί να δίνει τροφή στους κερδοσκόπους. Δείτε τι έκανε ο Θαπατέρο, μόλις οι κερδοσκόποι έκαναν να χτυπήσουν την ισπανική οικονομία: τους βούλωσε το στόμα.

    Αντίθετα, ο Γιωργάκης απολογείται διαρκώς και παρακαλάει να μας βάλουν σε επιτήρηση! Παρακαλώντας, όμως, καμιά χώρα δεν αποκτά αξιοπιστία, ειδικά, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της φρόντισε πρώτος να την πληγώσει θανάσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ INTERNET ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΟ.
    ΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.
    Αναστάτωση προκάλεσε στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα -
    ΠΟΙΟ ΤΡΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
    η αποκάλυψη ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο έχει δώσει εντολή στην ισπανική «ΕΥΠ», το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών (CNI), να ερευνήσει ποιοι βρίσκονται πίσω από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της Ισπανίας (ονόματα τραπεζών, μεγαλοκαρχαριών κ.λπ.).
    ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΠ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΟΤΣΑΛΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τη χωρα φιλε δεν την εφεραν στην χρεοκοπια ουτε η αγορες,ουτε οι κερδοσκοποι.την εφεραν ο καραμανλης και η παρεα του!!!με ενα(αλιμονο)ξεπερνας τον καραμανλη...και ω του θαυματος εχεις τοσα να πεις για τις ευθυνες του κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!ποιες ειναι η κομματικες μπουρδες;οτι εχουμε παει 20 χρονια πισω;γιατι τι εγινε;ειχαμε κανενα πολεμο και δεν το ξερω;για προσπαθησε να θυμηθεις λιγο;ποτε ειμασταν ενα βημα πριν το ΔΝΤ;ουτε την 8ετια κ.ΣΗΜΙΤΗ που ετρεχαν τοσα εργα!μηπως θυμασε μονο οτι βολευει;κοροιδο;πληρωσε τωρα τους αγροφυλακους,τους γαλαζιους γκολντεν μποις,τα ομολογα,ακομα και στα ταμεια τον εργαζομενων βαλαν χερι!που ζεις;στον εικονικο κοσμο του ελευθερου τυπου;GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φταινε οι αμερικανοι, εβραιοι κ.τ.λ
    Γιατι; Για τα οικονομικα μαs χαλια; Αυτο δεν το δεχομαι.
    Για το οτι εβαλαν τουs απατριδεs να μαs κυβερνουν; Ναι, αυτο το δεχομαι.

    Και βλεπουμε τουs εβραιουs να βρισκουν μια ερημο και να την κανουν χωρα κι εμαs να εχουμε μια χωρα και να την κανουμε ερημο.
    Ο Σημιτηs και ολοι, πριν και μετα απο αυτον, θα'πρεπε να ειχαν φροντισει για την αναπτυξη τηs χωραs ωστε να μην ζουμε με δανεικα. Δεν του'βαλε το πιστολι στον κροταφο η Goldman για να τον δανεισει. Συγνωμη, ο Παπακωνσταντινου δεν ηταν Ειδικοs Γραμματεαs του Υπουργειου Οικονομικων το 2000-2002; Αυτοs τοτε δεν καταλαβε τιποτα;

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΥΛΑΚΗ, ΑΝ ΔΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ "ΕΠΑΙΞΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το "τυρακι" της μασας και της διαφθορας που προσεφερθη δεν το δαγκωσαν οι... Εβραιοι η οι εξωγηινοι αλλα οι συγχρονοι ελληναραδες της
    αρπαχτης και της διαφθορας και τωρα
    ηρθε η σειρα να γινει "ταμειο".
    Κυριοι.περαστε χωρις διαμαρτυριες
    στο γκισε και περιμενετε την σειρα
    σας.Σας παιξανε και χασατε.Η απληστια εχει και το κοστος της.Η ταυτοτητα σας ελληναραδες αν την
    μελετησετε καλα γραφει "Λετονος" και αφηστε τα υπολοιπα για να δειτε
    χωρις χρονοτριβη τον εαυτο σας στον
    καθρεφτη.Βγαλτε την παρανοικη χλαμιδα του αρχαιου ελληνα και φορεστε τα κουρελια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. STERGIOS,

    Το "τυρακι της μασας και της διαφθορας" προσφερθηκε μονο σε μας, και οχι στους Εβραιους, ουτε στους εξωγηινους. Οι Εβραιοι δεν ειχαν Ανδρεα Παπανδρεου να τους γαλουχησει στη μασα, να τους οργανωσει αισχρο κομματικο κρατος, με αραχτους εργατοπατερες, κομματοσκυλα παντου μεχρι και σε στρατο και αστυνομια, μεσα στο οποιο για να επιβιωσεις επρεπε να παιξεις με τους κανονες του. Αν υποννοεις οτι μονο εδω εχουμε διαφθορα, διαβασε λιγο για Βουλγαρια, Ρουμανια κλπ. Και μη πας καν στη δικαιολογια "αυτοι ειχαν κομμουνισμο". Και το δικο μασ κομματικο/γραφειοκρατικο κρατος των τελευταιων 30 ετων δεν διεφερε πολυ απο τα κομμουνιστικα ως προς την πολιτικη του λειτουργια.

    Και μιας και χρησιμοποιεις πολυ το "σας" και βγαζεις την ουρα σου εξω απο ολους τους υπολοιπους, θα υποθεσω οτι εσυ καταφερες με καποιο μαγικο τροπο να μην χρεωθεις και αρα δεν σε αγγιζουν οι ανησυχιες για ΔΝΤ κλπ. Θες να μας πεις πως τα καταφερες; Μηπως δεν χρειαστηκε ποτε να δανειστεις; Μηπως εισπραττεις κανα πεντοχιλιαρο σε ενοικια;

    Οσο για τα περι ταυτοτητων, Λετονων και χλαμιδων, αυτα φανερωνουν μεγιστη κακεντρεχεια και σοβαροτατα κομπλεξ. Μαλλον εσυ δεν νιωθεις καλα με την ταυτοτητα σου που γραφει "Ελληνας". Αυτη η χωρα δεν κρατα κανεναν με το ζορι. Αν τα Βαλκανια δεν σου ταιριαζουν κανε μια αιτηση ιθαγενειας στο κρατος που λεγεται "παγκοσμιο χωριο" και αδειασε μας τη γωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φιλε ΣΤΕΡΓΙΟ!ενω πριν το 1981 (ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)ολα ηταν ειδυλιακα;ολα τα κακα εγιναν επι ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;λοιπον επειδη μαλλον δεν γνωριζεις πολλα....η μαλλον θυμασε οτι θελεις!με τον ΑΝΤΡΑΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ηρθε η πραγματικη δημοκρατια στην ελλαδα!ο (ΕΘΝΑΡΧΗΣ) ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ μεχρι και στις ταινιες εκανε λογοκρισια!(συνοικια το ονειρο,ΑΛΕΞΑΝΤΡΑΚΗΣ 1963)δεν τους αρεσε η μουσικη (θεοδωρακις)δεν τους εκανε ο αριστερος (κατρακης)να πουμε για τους καθε λογοις ρουφιανους τις αστυνομιας;εντελως συμπτωματικα παντα ηταν η δεξιοι!να πουμε για το ΕΣΥ;που καθε φτωχος ανθρωπος και οχι μονο ειχε μια στοιχειωδη περιθλαψη;να πουμε για το βιοτικο επιπεδο του ελληνα πριν;που πηγαινε στη ξενιτια για ενα κομματι ψωμι;να πουμε για το βιοτικο επιπεδο του ελληνα μετα;να πουμε για το βυθισατε το ΧΟΡΑ!ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΛΟ...ΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ!!!!καλο ειναι να γνωριζουμε και τα βασικα οταν κανουμε κριτικη!GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γρεβενιωτη,

    Μαλλον σε μενα απευθυνεσαι και οχι στον STERGIOS, οποτε απαντω: Αλλα λεω εγω, αλλα λες εσυ. Αρνεισαι οτι το ειδος του κρατους που εχουμε σημερα, και η συνακολουθη διαφθορα, ειναι δημιουργημα του Ανδρεα; Για να υπερασπιστεις τον λαοπλανο, παραπεμπεις στο τι γινοταν πριν απο αυτον, κατα το ρητο με τον τυφλο και τον κοντοφθαλμο; Ε λοιπον, ποσα χρωστουσαμε πριν το 1981; Το ελλειμα μας μεχρι το 80 ηταν 20% του ΑΕΠ, σημερα ξερουμε ολοι ποσο ειναι. Μιλας για ρουφιανους της αστυνομιας και λογοκρισια οταν οι Αρκουδεηδες δερνανε ολη τη πλαση, απο αγροτες μεχρι συνταξιουχους και κλεινανε καναλια μεχρι το 1995; Ο,τι εδωσε ο Ανδρεας ηταν με ξενα λεφτα, και τωρα ηρθε η ωρα να τα πληρωσουμε, μαζι με αυτα που μας φορτωσαν και οι επομενοι. Το περιφημο "Τσοβολα δωστα ολα" το ξεχασες; Τα "δωρακια" των 500 εκατομμυριων; Τις βιλες της Μιμης;

    Και σε ευχαριστω που αναγνωριζεις το δικαιωμα μας μαζι με την κωλο..δα μας να εχουμε και την αποψη μας. Επισης, συμφωνω απολυτα με τη τελευταια σου φραση, οποτε την απευθυνω και εγω σε σενα ως ενδειξη αβροτητας, μιας και εισαι και πατριωτης, μαζι με την ειλικρινη συμβουλη μου να προσπαθησεις λιγο περισσοτερο να δικαιολογησεις το nickname σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. M' olo to evasmo pros olous tous sumetaxontes anti na vrizoume o enas ton allo kai na leme ti egine prin 20,39 10 ktl xronia den tha itan kalitero oloiazi na vaoume ta kefalia kato kai na skeftoume tiprepei na ginei apo edo kai empros?
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φιλε omniscient!η διαφθορα ειναι δημιουργημα του ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;ναι δεν λεω λαμογια παντα υπηρχαν...αλλα αλλο το ενα,και αλλο το αλλο!ηταν λαοπλανος γιατι;επειδη ηταν αγαπητος στο λαο;επειδη ηταν φιλολαικος;επειδη χορτασε ο ελληνας;επειδη μονο εσεις θελετε να τρωτε και οι αλλοι να πεινανε;ποιες βιλες τις Μιμης;μιλας για τη δημητρα παπανδρεου;αν ναι μια βιλα εκανε!ενας πρωθυπουργος δεν εχει δικαιωμα να εχει ενα καλο σπιτη;εδω ο τιποτενιος ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΣΑ!!!ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΙΣ;και πεσμου ενα δεξιο υπουργο που δεν εχει βιλα;οσο για το δημοσιο χρεος...ψαξε λιγο διαχρονικα ισως βρεθεις με μεγαλη εκπληξει!!!!ναι πολλα χρηματα δανεικα, δινονταν,αλλα ετσι ερχετε και η αναπτυξει!δες ποσες ευρωπαικες χωρες εχουν δημοσιο χρεος;και ποσο;τωρα απο ανθρωπους που σκοτωσανε το δημοσιογραφο ΛΑΜΠΡΑΚΗ και μετα τα εριχναν στους κουμουνιστες,τι να περιμενεις!απο ανθρωπους που ηταν καταδοτες τον ελληνων στους ναζι...και μετα τον πολεμο εκαναν τα χαρτια τους για συνταξη ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!σε αυτους τι να πεις;το οτι ειπα ολοι οι ελληνες εχουμε μια κολο...δα και μια αποψη,το λεω και για μενα!αυτο που θελω να πω ειναι οτι καθε αποψη μας θελουμε να γινει αν ειναι δυνατον ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΣ!!!!!αυτο που πραγματικα θελω να σου πω ειναι οτι ολοι εχουν κανει λαθη,ποιος δεν κανει αλλωστε!αλλα πες μου, ειχαμε στα αληθεια τοσο μεγαλο προβλημα οπως τωρα;ο κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 5.5 χρονια ηταν τραγικος σε ολους τους τομεις!αν αυτο δεν το βλεπεις και πας να κανεις συμψηφισμο με θεωριες που μονο στον εικονικο κοσμο του ελευθερου τυπου υπαρχουν...τοτε ναι,εισαι λαθος!ουτε οι αγορες φταινε,ουτε οι κερδοσκοποι...τα (λαθη)του χοντροποντικα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ φταινε...και το ξερετε!αν ειχε παρει μερικα μετρα τοτε...απο αυτα που λενε σημερα..δεν θα ειμασταν τωρα ετσι!αλλα φοβοταν το πολιτικο κοστος...ηθελε να κυβερναει,χωρις να κυβερναει!αλλα για αγροφυλακες τους εκοβε το μυαλο,για τα ομολογα τους εκοβε!τελικα στα αληθεια πιστευεις οτι δεν εχει καμια ευθυνη;ακομα και στα εθνικα θεματα εβαζε τη μπακογιαννη μπροστα...σαν να μην ηταν αυτος πρωθυπουργος!ταχα οτι η μπακογιαννη εχει (κρυφη)πολιτικη!με τους αμερικανους,τους ρωσσους,τους σκοπιανους!ολοι ελληνες ειμαστε,ολοι θελουμε το καλο τις πατριδας μας,και ας εχουμε διαφορετικη ιδεολογια!αλλα καλο ειναι να μαθαινουμε απο τα (λαθη)μας,για να μην τα ξανακανουμε!!!!GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γρεβενιωτη,

    Πρεπει να καταλαβεις οτι δεν μου ειναι καθολου δυσκολο να πω οτι ο Καραμανλης υπηρξε ο χειροτερος πρωθυπουργος απο τον Ιωαννιδη και μετα, σε επιπεδο ικανοτητας διακυβερνησης μιας χωρας. Ηταν μεγαλος τουριστας και, ιδιως απο ενα σημειο και μετα, με μηδενικη τολμη να δρασει, ειτε θετικα ειτε αρνητικα. Με αυτο πιστευω οτι απαντω και στα περι Ελευθερου Τυπου και εικονικου κοσμου στον οποιο υποτιθεται οτι ζω. Μονος σου εκανες πολλες υποθεσεις και δεν επεσες σε καμια μεσα.

    Τον συμψηφισμο τον αρχισες εσυ και τον συνεχιζεις μονος σου απαντωντας με επιχειρηματα του στυλ "εδω ο Ρουσσοπουλος εχει τοσα" και για Βουλγαρακη κλπ. Εγω αλλο απαντουσα στον STERGIOS και εσυ αρχισες την κολοκυθια για το ποιος την εχει μεγαλυτερη (την ευθυνη εννοω).

    Το να υπερασπιζεσαι καποιον πολιτικο τον οποιο πραγματικα πιστεψες και εκτιμησες μπορω να το κατανοησω, ασχετα αν διαφωνω. Με λυπει εξαιρετικα ομως αυτο που μου απαντας για τα δανεικα, οτι δηλαδη με τα δανεικα ερχεται η αναπτυξη. Τετοια αναπτυξη δεν την θελω. Αναπτυξη απο δανεικα λεφτα ειναι φουσκα για την οικονομια, και γι'αυτο απο ολο τον "εκσυγχρονισμο" του Σημιτη και του Καραμανλη κερδισαν μονο οι Τραπεζες και οι μεγαλοεργολαβοι. Αυτη ειναι εικονικη αναπτυξη, μονο στα χαρτια και στα νουμερα, οσον αφορα το κρατος και τα ευρυτερα κοινωνικα στρωματα. Μονο αυτο θελω να ξανασκεφτεις λιγο. Με τα υπολοιπα μαλλον κλεισαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. omnisciet!μαλλον τελικα δεν διαφωνουμε σε πολλα!αυτο που θελω να σου πω σχετικα με το δημοσιο χρεος...το οποιο φυσικα δεν συμφωνο να γινετε πολιτικη με δανεικα...αλλα αν δεν εχεις;το κρατος κανει,αυτο που κανουμε και εμεις οι ιδιοι!αγοραζουμε ενα αυτοκινητο σημερα και το πληρωνουμε αυριο!δεν ειμαι ουτε πολυ μεγαλος (ηλικια)ουτε πολυ μικρος...θυμαμε ομως πολλη καλα οτι το 1981 και μετα,οταν εβρεχε επρεπε να φορας μποτες μεχρι το γονατο,για να βγεις εξω απο το σπιτι!!!!τα νοσοκομεια ποιο πολλη μοιαζαν σαν κρεωπολια!ο μεσος ελληνας ειχε πολλη χαμηλο βιοτικο επιπεδο!ναι εγιναν πολλα με δανεικα...αλλα δεν γινοταν αλλιως!πολλες ευρωπαικες χωρες εχουν δημοσιο χρεος για τους ιδιους λογους!δεν ανακαλυψαμε εμεις τον τροχο!!!!!!!θα ηθελα επισης να πω ενα μπραβο στο φιλο χρηστο απο λονδινο...ναι απο δω και περα πρεπει να δουμε τι θα κανουμε,εχει δικιο!πολλες φορες γινομε ερειστικος το ξερω....αλλα εχω μεγαλο θυμο,για ολα αυτα που συμβαινουν!!!!!αλλα ονειρα εχω για την ελλαδα...και οχι αυτα που γινοτανε!σε οποιους χωρους και αν υπαρχουν κλεφτες (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ)πρεπει να πανε φυλακη...δεν χρωσταμε σε κανενα τιποτα!μονο στην πατριδα μας χρωσταμε!!!!!GREVENA IQ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.