10/2/10

Η απάντηση στην προπαγάνδα

Αργά το βράδυ της Τρίτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων μια αποστομωτική απάντηση στην ολοένα και τακτικότερα επαναλαμβανόμενη “κατηγορία” εναντίον του από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά αυτή η απάντηση… χάθηκε στον Τύπο, χάθηκε γενικώς… Την παραθέτω αυτούσια, διότι αφορά στο μείζον θέμα των ημερών, το μεταναστευτικό: “Υπάρχει μία απρέπεια η οποία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος της αλήθειας. Το γνωστό παραμύθι, ότι ο Σαμαράς έφερε τους Αλβανούς στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Είναι ένα ψέμα πέρα για πέρα. Δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να βρει έστω και μισή δήλωσή μου, μία υπογραφή μου, κάτι που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Κυβέρνηση είστε. Ψάξτε. Επιπλέον, ξεχνάνε εκείνοι που το υποστηρίζουν, ότι ως υπουργός των Εξωτερικών δικαιοδοσία για τα σύνορα δεν είχα εγώ. Αλλά ξεχνάτε ακόμα ότι δεν υπήρχαν τότε κλειστά σύνορα από την πλευρά της Ελλάδας για να μπορέσει κάποιος να τα ανοίξει. Υπήρχαν αυστηρά φυλασσόμενα με ηλεκτροφόρα σύρματα σύνορα, από την πλευρά της Αλβανίας, που έπαψαν να φυλάσσονται όταν κατέρρευσε το καθεστώς του Χότζα στην Αλβανία.

Μήπως εγώ φταίω για εκείνες τις εικόνες τις εκπληκτικές, που ήταν πάνω σε καράβια κόσμος μαζεμένος σαν τσαμπιά και πηγαίνανε να βρούνε οπουδήποτε ένα μεροκάματο, ένα κομμάτι ψωμί να φάνε αυτοί και οι οικογένειές τους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης; Όπου βρέθηκαν την άλλη μέρα εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί παντού; Ξεχνάτε ακόμα ότι βάσει των επισήμων στοιχείων της αστυνομίας -κυβέρνηση είστε ψάξτε- επί των ημερών μου ήταν κάτω από 20.000, όσο ήμουν εγώ υπουργός των Εξωτερικών, εκείνοι οι οποίοι είχαν έρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία και ήταν κυρίως άγρια κυνηγημένοι Βορειοηπειρώτες.

Οι μεγάλες μάζες ήρθαν αργότερα, Αλβανών, και μάλιστα επί δικών σας κυβερνήσεων. Αλλά και ποτέ, ποτέ δεν απάντησαν, όσοι με κατηγορούν εκ των υστέρων, ακόμα και αν εγώ μπορούσα να τα ανοίξω τα σύνορα, εσείς γιατί δεν τα κλείσατε μετά; Πρόκειται για απρέπεια, πρόκειται για κακοήθεια, και πολλές φορές παραπέμπουν σε μία δήλωσή μου, πολύ προγενέστερη, του Δεκεμβρίου του ’89, όταν στο αεροδρόμιο που είχα πάει για να υποδεχθώ τους Έλληνες φοιτητές από την Τιμισοάρα, που είχαμε βάλει ειδική πτήση για να πάει να τους πάρει, λόγω των εξελίξεων με τον Τσαουσέσκου, είχα ευχηθεί τότε στους Βορειοηπειρώτες να γιορτάσουν του χρόνου ελεύθερα Χριστούγεννα εκεί στις εστίες τους, όχι στην Ελλάδα. Επρόκειτο για μία αυτονόητη ευχή για την αποκατάσταση της ελευθερίας και των υπολοίπων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία. Και αυτό, σήμερα, θέλουν να το μετατρέπουν ορισμένοι σε άνοιγμα, δήθεν, συνόρων για εκατομμύρια Αλβανούς. Είναι απρέπεια και είναι ντροπή”. Αυτά είπε ο Αντώνης Σαμαράς και αυτή είναι η αλήθεια εκείνων των εποχών που κάποιοι επιμένουν να διαστρεβλώνουν. Κάποιοι άλλοι όμως την είχαμε ζήσει και την είχαμε καλύψει δημοσιογραφικά εκ του σύνεγγυς!

Της Μαριάνας Πυργιώτη
MAKEΔONIA-MAKTHES.GR

22 σχόλια:

  1. Όλα τα κόμματα, όταν πρόκειται για το συμφέρον τους, κάνουν προπαγάνδα και διακινούν ψευδολογίες.
    Το ΠΑΣΟΚ είναι μανούλα σ' αυτά.
    Δεν έχει κανένα ηθικό έρεισμα να δικαινεί αθλιότητες, αρκεί να το συμφέρουν.
    Γι' αυτό κατάντησε ένα κόμμα που έχει στις τάξεις του ό,τι πιο λούμπεν έχει να δείξει η ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σαμαράς είναι ο πιο φιλοδυτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα τό ἔχω ξαναδημοσιεύση αύτό τό σχόλιο ἀλλοῦ καί νομίζω ὅτι κολλάει καί ἐδῶ.

    Περί φόβου καί ΠΑΣΟΚ.
Ἱστορικό.
Ἀμέσως μέ τήν μεταπολίτευση τό Ιούλιο τοῦ 1974, τά πολιτικά κόμματα ἄρχισαν νά ὀργανώνονται ἐκ νέου. Τό ἴδιο καί οἱ νεολαίες τους.
Μαθητές τότε εἴδαμε κάποιους συμμαθητές μας νά παίρνουν θέσεις ἀλλά ὄλοι καί ὄλοι δέν ξεπερνοῦσαμε μερικά ἄτομα διεσπαρμένα σέ διάφορους πολιτικούς χώρους.

    

῏Ηταν ἀκόμα νωρίς. Ὑπῆρχε διάχυτος ἀκόμα ὁ φόβος ὅτι τά πράγματα θά μποροῦσαν νά ἐπανέλθουν στήν πρότερο κατάσταση. -Θυμηθήτε τό δίλημμα Καραμανλῆς ἤ τάνκς-
Ἧρθαν λοιπόν χριστούγεννα τοῦ 1974 καί ἔπρεπε νά περάσει καί ὄλο τό 1975 γιά νά ἀρχίσουμε νά βλέπουμε τούς πρώτους πασόκους νά φυτρώνουν στό Γυμνάσιο. Ὅτι ποιό φοβισμένο καί καταφρονεμένο, ὄλα τά προηγούμενα χρόνια ἐμφανίζονταν τώρα.



    Ἡ πρώτη μου ἀπέχθεια γι᾽αὐτό τό πράμα πού λέγετε ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τότε. Ἁπό τό εἶδος τῶν ἀτόμων πού ὁργανώθηκε σ᾽ αὐτό. Ἁπέχθεια πού κρατᾶ ἀκόμα καί σήμερα καί ἐνισχύθηκε μέ τήν συμπεριφορά τους στήν συνέχεια. Γιατί ἐκτός ἀπό φοβισμένοι στήν ζωή ὑπῆρξαν καλοπερασάκηδες ἐγωϊστές καί ὅτι τέλος πάντων ἔχει ἄσχημο ὁ νεοέλληνας.

Γνώρισα λεβέντες ἀνθρώπους ἀπό διάφορους πολιτικούς χώρους. Ἁπό τό ΠΑΣΟΚ εἶναι ζήτημα ἄν ὑπάρχει ἕνας που νά θυμᾶμαι.



    ΥΓ. Ἅς ἐλπίσουμε νά έξαφανιστεῖ αὐτό τό τσίρκο μαζί αὐτή τήν ἀρχιμαϊμοῦ τό ἀμερικανάκι πού θά φτύσει ἡ ἑλληνική ἱστορία κατάμουτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΟΥΡΔΟ-ΛΟΓΙΕΣ

    πεταμε την μπαλα στη κερκιδα και περιμενουμε να σφυριξει την ληξη

    πατριωτικε σαμαρα σε λιγες μερες ψηφιζεται το λαθρονομοσχεδιο για το λαθρομεταναστευτικο
    γι'αυτο εχουμε τιποτα να πουμε ή ακομα καλυτερα να κανουμε;

    αφηστε το πασοκ να κανει τη δουλεια του , εσεις εκτος απο την ηγεσια αναλαβατε και τα χρεη του παυλοπουλου ης ντορας του κακλαμανη , της γιαννακου και λοιπων μεχρι και ο αρχιεπισκοπος μεσηνιας επιλεχθηκε για την ομιλια της δευτερας
    τυχαια ;

    πριν καθαρισετε την αυλη του γειτονα καθαριστε τα σαλονια σας

    να σας δικαιολογησουμε για την συναινεση στην οικονομια , στον προεδρο της δημοκρατιας

    αλλα και στο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ;

    παει πολυ

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 2:42,
    μην προτρέχεις και μην προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαγικο ραβδι δεν υπαρχει,μας τελειωσε.Απο δω και περα θα φτυσουμε αιμα για τα πιο πολλα μας προβληματα.Οι ανενταχτοι πατριωτες κατεβηκανε στους δρομους,αλλοι ειναι φυλακη...Εσεις τι περιμενετε,να βρεξει το μανα εξ ουρανου?Ειπαμε στο δια ταυτα τωρα,η επιστημονικη αναλυση τελος!
    ΤΡΙΤΣΙΜΠΙΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν,
    με βιολιά καί με ζουρνάδες,
    γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
    καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν οι τρανοί σου καί θα γίνουν των ραγιάδων οι ραγιάδες.

    Κωστής Παλαμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αληθεια τι ηταν ο Σαμαρας τοτε για να εχει ευθυνη; Μηπως υπ.εξωτερικων; Οχι βεβαια !παιδι για τα θεληματα ηταν! Οτι του ειπαν εκανε!Τι να σκεφθει να φερει αντιρρηση στην εξουσια;Να παει κοντρα στην Εκκλησια;Κατα τη γνωμη μου το χορτο φταιει,τους ζαλισε και δεν εβλεπαν τιποτε,και μεσα στην σκοτουρα βρηκαν την ευκαιρια οι Αλβανοι και μπηκαν στην Ελλαδα.Η ζαλαδα ομως συνεχιζεται μεχρι τωρα και γεμιζουμε μεταναστες .Δεν ειναι ευκολο να αφησεις τετοιο κερδοφορο σπορ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Λουκά

    Ο καημένος ο Παλαμάς ήταν ένας ρομαντικός εθνικιστής-πατριώτης. Πού να φανταζόταν ότι θα ερχόταν η μέρα που η Ελλάδα, δηλαδή το ελλαδικό κρατίδιο, θα ήταν τόσο ασήμαντο που δεν θα ενδιέφερε πια κανέναν στον κόσμο εκτός από τους πιστωτές του.

    Βέβαια, ενδιαφέρει και τους πασάδες και τους γύφτους (μιας κι έτσι αποκαλούν μερικοί υπερφίαλοι τους Σκοπιανούς), άντε και τους Αλβανούς. Τέρμα.-

    Τα γράφω με πίκρα τα παραπάνω, διότι αξίζαμε καλύτερη τύχη. Όπως στρώσαμε, κοιμόμαστε.

    ______________________________

    Κατά τα άλλα, οι σαμαρολογίες με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Σαμαρά τον ξέρω από παλιά και δεν είναι καλό παιδί. Μου είχε κάνει κάτι ιστορίες.

    Ο Καρατζαφέρης όμως είναι καλό παιδί. Ακούει και τους μεγαλύτερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λευτεριά, Λευτεριά, θὰ σ' ἀγοράσουν
    ἔμποροι καὶ κονσόρτσια κι ἑβραῖοι.
    Εἶναι πολλὰ τοῦ αἰῶνος μας τὰ χρέη,
    πολλὲς οἱ ἁμαρτίες, ποὺ θὰ διαβάσουν
    οἱ γενεές, ὅταν σὲ παρομοιάσουν
    μὲ τὸ πορτραῖτο τοῦ Dorian Gray.

    Καρυωτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Κωνσταντίνε,

    ίδιοι είμαστε με αυτούς που ψηφίζουμε.

    Καμία διαφορά δεν έχουμε. Και αυτοί τα αρπάζουν αλλά και το 90% από εμάς.

    Ο Παλαμάς το έγραψε για την εποχή του και τελικά είναι ακόμη επίκαιρος.

    Δεν είμαι ο καλός Ελληνας ούτε και προσπαθώ να τον παραστήσω.

    Ας κόψουμε από το μυαλό μας την έννοια δεξιοί και αριστεροί, ας κόψουμε τις μίζες, ας εμείς πρώτοι πάμε στο ταμείο να πληρώσουμε, ας "καρφώσουμε" άυτόν που μας εκβιάζει να τα πάρει...κλπ

    Μόνο αν δούμε αυτό το τόπο σαν αμπέλι μας, σαν χωράφι μας, σαν το δεύτερο μισό μας...θα σωθεί και μετά θα καμαρώνουμε όλοι παρέα.

    Φιλικά / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. " Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος .Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.

    Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα ,αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ... "

    Μπέρτολ Μπρεχτ

    ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦ....

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε συ Γιώργη, ένα από τα πολλά που με ενοχλούν σε σάς τους κομμουνιστές, είναι ότι και ημιμαθείς είστε και δεν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τίποτε άλλο, εκτός από μπροσούρες της ΚΝΕ, αλλά και όπου βρείτε κάτι να σας αρέσει, το αποδίδεται σ' έναν κομμουνιστή του πισινού, σαν τον Μπρεχτ, που καλοβολεμένος και καλοταϊσμένος στην Αν. Γερμανία, με τα πούρα του, δεν έβλεπε κανέναν απ' αυτούς που τους τράβαγαν στην Sta.Si., ή σκότωναν στο τείχος του αίσχους, επειδή ήθελαν να περάσουν στον ελεύθερο κόσμο. Αλήθεια, αυτόν δεν είχε έλθει η Sta.Si. να τον πάρει.

    Μάθε, λοιπόν, ότι το ταλαίπωρο αυτό που έγραψες και που οι κομμουνιστές το αποδίδετε στον Brecht, το είπε ο πάστορας Martin Niemöller (1892–1984) και δεν το είπε ακριβώς έτσι, αλλά κατέληξε να γίνει έτσι μετά από πολλές επεξεργασίες.

    Εσύ μπορείς να μου πεις πού το λέει ο Brecht αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. >ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦ....<

    Με ποιον, τον Μπρεχτ; :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Λουκά,

    >ίδιοι είμαστε με αυτούς που ψηφίζουμε.

    Καμία διαφορά δεν έχουμε. Και αυτοί τα αρπάζουν αλλά και το 90% από εμάς.<

    Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, εκτός κι αν δεν σε κατάλαβα.

    Η σχέση κυβερνώντος και πολίτη είναι αμφίδρομος. "Όμοιος ομοίω ... και η κοπριά στα λάχανα". Εμείς ψηφίζουμε αυτούς που μας ταιριάζουν κι αυτοί κάνουν ό,τι μπορούν για να μας ταιριάζουν, ώστε να ψηφιστούν έτσι δεν είναι;

    Από την άλλη, εμείς είμαστε φτωχομπινέδες, κοιτάζουμε να κλέψουμε κάτι τι κι αν δεν τα καταφέρουμε, ουαί κι αλί μας, ενώ αυτοί τρώνε φανερά τον αγλέορα και δεν τρέχει τίποτε.

    Πρέπει να παίρνουμε αποδείξεις, ασφαλώς πρέπει. Αλλά όταν ο άλλος σου λέει με απόδειξη τόσο, χωρίς απόδειξη 30% κάτω, τι να κάνεις εσύ ο φουκαράς, ο συνταξιούχος, που σου φορολογούν τριπλά την σύνταξη:
    α) Όταν εργαζόσουν και πλήρωνες ταμείο, σου φορολογούσαν το εισόδημα, από το οποίο ένα κομμάτι πήγαινε για το ταμείο σου.
    β) όταν παίρνεις την σύνταξη, την παίρνεις φορολογημένη
    γ) Αν έχεις κάποια άλλα εισοδήματα, τότε η ήδη διπλοφορολογημένη σύνταξη ΣΥΜΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ και φορολογείται ξανά. ΕΛΕΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτη ηταν η μαυρη προπαγανδα του ΠΑΣΟΚ.Τα λενε και στα χωρια.... Θυμηθείτε ρε κάφροι ποιοί ερχόντουσαν, γιατι ερχόντουσαν και πως τους αγκαλιάζαμε. Ηταν δεινοπαθούντες βορειοηπειρωτες που τους ρημαξε στις φυλακές και το κυνηγητό ο Αλία και Ο Χότζα. Ελατε σ' εκείνα τα χρόνοα και θυμηθειτε τους αγωνες των βορειοηπειρωτών που εκαναν πορείες στην Αλβανική πρεσβεία και τους μαύριζαν στο ξύλο οι πραιτωριανοί του Αρκουδέα. Τότε βεβα΄λιως είχαμε ως πρότυπο το σοσιαλιστικό καθεστως του Αλία, τα ξεχάσατε; Θυμηθείτε οταν μιλούσε γι αυτούς ο σεβαστιανός που τους φρόντιζε και τους τάϊζε και τον λέγατε φασίστα.. Γιτί δεν λέτε φασίστες σήμερα εκείνους που ταίζουν ξένους στη χωρα μας; Αλλα βλέπετε εκείνοι ήταν ελληνες. Αει σιχτίρ κοπρίτες Εχετε μούτρα και μιλάτε... Το ανέφερε ο Γιωργακης στη Βουλή... Το παιδί δεν ξέρει, άλλοι του τα γραφουν και αυτός τα διαβαζει ο αμοιρος... Αλλά δεν βρισκεται ενας σοβαρός εκεί μέσα να τους σταματησει απο αυτές τις γκλαφες; Κριμα τον γιωρκάκη που φαίνεται καλό παιδί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 12:03 μ.μ.

    Σωστά αυτά που λες. Του Σαμαρά ιδέα, λένε, ότι ήταν να ανοίξουν τα σύνορα για να διαφύγουν οι Β/Ηπειρώτες. Με την διαφορά ότι, αντί να μπουν Β/Ηπειρώτες, μπούκαραν μέσα Αλβανοί βαρυποινίτες, τους οποίους είχε ελευθερώσει το καθεστώς Αλία, με την προϋπόθεση να φύγουν από το αλβανικό έδαφος. Αυτό έπρεπε να το φανταστούν ότι θα συνέβαινε αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα. Τόσο αφελείς ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΩΣΤΑ, Ο ΝΙΜΕΛΕΡ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΕΧΤ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ.

    ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ;
    ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς τον
    Γιώργο από την Πάτρα

    Το πρωτότυπο του Νίμελλερ στα Γερμανικά είναι το εξής:

    Artikel vom 22. 9. 2005
    "Als die Nazis die Kommunisten holten....."

    Das Zitat

    Viel zitiert, oft abgewandelt, manchmal missbraucht, immer noch aktuell: das berühmte Zitat Martin Niemöllers

    „Als die Nazis die Kommunisten holten,
    habe ich geschwiegen,
    ich war ja kein Kommunist.

    Als sie die Sozialdemokraten einsperrten,
    habe ich geschwiegen,
    ich war ja kein Sozialdemokrat.

    Als sie die Gewerkschafter holten,
    habe ich geschwiegen,
    ich war ja kein Gewerkschafter.

    Als sie mich holten,
    gab es keinen mehr,
    der protestieren konnte.“


    Εάν θέλεις, σου το μεταφράζω. Δεν είναι από το έντυπο που αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργο Πάτρα,

    Το ρητό του Πάστορα Μάρτιν Νίμελλερ προέρχεται από το Γερμανικό Ίδρυμα "Μάρτιν Νίμελλερ" που υπάρχει στο διαδίκτυο
    http://www.martin-niemoeller-stiftung.de/

    Το ΚΚΕ πιστεύει πως οι "ιθαγενοποιημένο" παράνομοι λαθρομετανάστες θα ενταχθούν σ' αυτό !

    Δεν έχει τίποτε διδαχθεί:
    -ούτε από το Ιραν, όπου οι ισλαμιστές κατέσφαξαν τους Μουζταχεντίν Χάλκ και επέβαλαν την Σαριά,
    -ούτε από το Ιρακ όπου οι ισλαμιστές ρημάξανε τους καθεστωτικούς του κόμματος Μπααθ,
    -ούτε από την Τουρκία όπου οι Κεμαλιστές, την ανάγκη φιλοτιία ποιούμενοι, άφησαν τους ισλαμιστές για να περιορίσουν τους κομμουνιστές, αφού πρώτα ρημάξανε κι' αυτοί την κομμουνιστική Ντεβ Σολ (λευκά κελιά, κ.τ.λ.).

    Έχουν την εντύπωση πως χάρις σ' αυτούς, δηλ. τους λαθρομετανάστες, "θα έρθουν στα πράγματα".
    Δεν βλέπουν οι θεότυφλοι πως, όπως έγινε στο Ιράν, μόλις εμφανισθεί ένας μουλάς με ένα κοράνι στο χέρι, τότε ο κομμουνισμός πάει κατά τους μουσουλμάνους για κρέμασμα με τους ανυψωτικούς γερανούς ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.
    Ο ΝΙΜΕΛΕΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΠΑΣ ΜΕ ...ΟΥΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΟΥ.
    ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ Ο ΜΠΡΕΧΤ.
    ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛΤ: "Οταν για να βρεις δεν υπάρχει πια καμιά δουλειά
    πρέπει ν’ αντισταθείς!
    πρέπει ολάκερο το Κράτος
    το πάνω κάτω ανάποδα να φέρεις
    μέχρι γα γίνεις ο ίδιος του εαυτού σου εργοδότης
    Και τότε πάντα διαθέσιμη δουλειά για σένα Θα 'χει"
    Μπ. Μπρεχτ
    ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΙΕΣ.ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
    ΟΥΤΕ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
    ΗΔΗ Η ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ.ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΑΝΑΛΥΣΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
    ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ;ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΛΑΙΚΑΤΖΗΣ, ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ.
    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
    ΧΘΕΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ 28 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΞΩ ΓΝΗΣΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ.ΟΤΑΝ ΥΠΑΓΡΑΦΕ ΕΚΛΑΙΓΕ.
    ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ.
    ΤΟΝ ΡΩΤΑΩ ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ ΕΔΙΩΞΕ;
    ΕΔΙΩΞΕ 4 ΑΤΟΜΑ.Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ.ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 10-12 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
    ΑΥΤΑ.
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ; Η ΔΥΣΗ;
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.