18/2/10

Βουλγαρία: Στη δικαιοσύνη θα οδηγηθούν υπουργοί της κυβέρνησης Στανίσεφ


Τρεις υπουργοί της πρώην κυβέρνησης Στανίσεφ, στη Βουλγαρία, θα οδηγηθούν, σύντομα, ενώπιον της δικαιοσύνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Σόφιας, κ. Νικολάι Κοκίνοφ.

Όπως είπε, στις 28 Σεπτεμβρίου 2009, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές απηύθυναν κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού Γεωργίας και Τροφίμων, Βαλέρι Τσβετάνοφ, για κακοδιαχείριση, στις 20 Νοεμβρίου του ίδιου έτους ανάλογες κατηγορίες απευθύνθηκαν και κατά του πρώην υπουργού Άμυνας, Νικολάι Τσόνεφ, για συμβόλαια που αφορούν υποθέσεις κινητής τηλεφωνίας και αγοράς υλικού για αεροσκάφη.

Έρευνα διεξήχθη και για την πρώην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Αιμιλία Μασλάροβα, για την υπόθεση παραχώρησης συμβολαίου για την επισκευή ενός κέντρου κοινωνικής πολιτικής στη Στάρα Ζαγορά σε στενό φίλο της, αλλά και την κατάχρηση του ποσού των 9,8 εκ. λέβα από το πρόγραμμα «Όμορφη Βουλγαρία» . Στις 22 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να της απευθυνθούν οι ανάλογες κατηγορίες για την υπόθεση.

Ο κ. Κοκίνοφ είπε ακόμη ότι η Εισαγγελία έχει ολοκληρώσει το έργο της και στην υπόθεση του πρώην πρωθυπουργού, Σεργκέι Στανίσεφ, σε σχέση με τη λανθασμένη καταχώρηση απόρρητων πληροφοριών της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφάλειας. Υποσχέθηκε δε πως θα υπάρχουν αποτελέσματα «μέσα στην εβδομάδα» .

Στη δικαιοσύνη αναμένεται να οδηγηθεί σύντομα και ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Ραΐφ Μουσταφά, κατά του οποίου, στις 17 Ιουνίου 2009, απευθύνθηκαν κατηγορίες για εμπλοκή του σε προσπάθεια δωροδοκίας ενός αξιωματούχου. Ο κ. Μουσταφά κατηγορείται ότι διαμεσολάβησε για το «λάδωμα» του εκτελεστικού διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Αλιείας και Γεωργίας, Μαρίν Ντιμιτρόφ, με το ποσό των 100.000 λέβα, από επιχειρηματία, η εταιρία του οποίου κέρδισε στη συνέχεια συμβόλαιο ύψους 2,4 εκατομμυρίων λέβα.

Ο κ. Κοκίνοφ αναφέρθηκε και στην προσωρινή σύλληψη του επικεφαλής της Διεύθυνσης Μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, Στέφαν Χριστόφ, με την κατηγορία της χορήγησης άδειας παραμονής σε ανθρώπους που δεν πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια.

Όπως διευκρίνισε ο Γενικός Εισαγγελέας, είχε ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση εδώ και έξι μήνες, η οποία και συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να «αγγίξει» άτομα σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Ωστόσο, σημείωσε πως στο παρόν στάδιο δεν υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή υπουργών ή υφυπουργών στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κοκίνοφ αναφέρθηκε και στο εκ νέου άνοιγμα του φακέλου της δολοφονίας του εισαγγελέα Νικολάι Κόλεφ, στις 28 Δεκεμβρίου 2002, τονίζοντας ότι οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην υπόθεση.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. "Τρεις υπουργοί της πρώην κυβέρνησης Στανίσεφ, στη Βουλγαρία, θα οδηγηθούν, σύντομα, ενώπιον της δικαιοσύνης".

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ; ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανως στη βουλγαρια υπαρχει δικαιοσυνη ανεξαρτητη ενω στην Ελλαδα η δικαιοσυνη πιπτει γονυπετης στο γιοσακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.