26/2/10

Η Μοσάντ χρησιμοποιεί συχνά πλαστά αυστραλιανά διαβατήρια

Οι πράκτορες της Μοσάντ, που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν στέλεχος της Χαμάς στο Ντουμπάι, χρησιμοποιούν συχνά πλαστά αυστραλιανά διαβατήρια, δήλωσε ένας πρώην πράκτορας της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας.

Η Μοσάντ έχει χρησιμοποιήσει πλαστά αυστραλιανά διαβατήρια και σε άλλες επιχειρήσεις, πριν από αυτήν στο Ντουμπάι, τόνισε μιλώντας στο ABC ο Βίκτορ Οστρόφσκι.

Για τον ίδιο είναι πολύ εύκολο για τους πράκτορες να περνούν για Αυστραλοί, αφού πολλοί λίγοι στη Μέση Ανατολή γνωρίζουν αυτήν την χώρα.

Χθες Πέμπτη, η Αυστραλία ζήτησε από τον ισραηλινό πρεσβευτή να εξηγήσει πως χρησιμοποιήθηκαν τρία αυστραλιανά διαβατήρια από τα μέλη της ομάδας που ευθύνεται για το θάνατο του διοικητή της Χαμάς Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι στις 20 Ιανουαρίου.

Η αστυνομία του Ντουμπάι επιβεβαίωσε πως τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αληθινά, όμως ο αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Στίβεν Σμιθ τόνισε πως τα τρία διαβατήρια φαίνεται να είχαν αναπαραχθεί και να είχαν υποστεί επεξεργασία.

Στο παρελθόν, το Ισραήλ έχει διαψεύσει δηλώσεις τους Οστρόφσκι, ο οποίος έχει γράψει αρκετά βιβλία στα οποία περιγράφει τις αποστολές της Μοσάντ.

Σύμφωνα με τον Οστρόφσκι, η Μοσάντ διαθέτει "μια πολυδάπανη υπηρεσία" που ασχολείται με την κατασκευή πλαστών εγγράφων.
ΑΠΕ 26/2/2010 08:56
ΚΕΡΔΟΣ

10 σχόλια:

  1. >Χθες Πέμπτη, η Αυστραλία ζήτησε από τον ισραηλινό πρεσβευτή να εξηγήσει πως χρησιμοποιήθηκαν τρία αυστραλιανά διαβατήρια από τα μέλη της ομάδας που ευθύνεται για το θάνατο του διοικητή της Χαμάς Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι στις 20 Ιανουαρίου.<

    Ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της ομάδας ήταν Ισραηλινοί; Διαφορετικά, γιατί ρωτά τον πρέσβη του Ισραήλ; Και τι απάντησε αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Στα αδυτα τηs Μοσαντ" το βιβλιο του Βικτορ Οστροφσκι οπου ο ιδιοs περιγραφει την εκπαιδευση του.
    Κατα λαθοs επεσε στα χερια μου σε βιβλιοθηκη του εξωτερικου. Ο ξενικοs τιτλοs ηταν "Δια μεσου τηs εξαπατησηs". Ειναι απαγορευμενο βιβλιο. Αν θυμαμαι καλα λεει οτι εφτιαχναν και οι ιδιοι διαβατηρια αλλα και οτι υπηρχε και ενα ολοκληρο υπογειο με γνησια. Τωρα που τα εβρισκαν...Σε ενα σημειο λεει οτι οι πακτορεs περνουσαν απο τεστ αληθειαs. Ο επικεφαληs τουs ελεγε: "Εχετε βεβαια δικαιωμα να το αρνηθητε, αλλα εχω κι εγω δικαιωμα να σαs σκοτωσω".

    Μου εκανε μεγαλη εντυπωση. Αν πραγματι ειναι ετσι η Μοσαντ, τοτε δεν παιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην αρχη δεν ελεγαν για ιρλανδικα, αγγλικα, γαλλικα και γερμανικα; Τωρα βγηκαν και αυστραλεζικα; Δεν θα βγαλουν ακρη στο τελοs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να είναι οι μυστικές υπηρεσίες μιας χώρας συνεχώς στην επικαιρότητα πιστεύω πως τις υποβαθμίζει και μάλον δυσκολεύει την αποστολή της υπηρεσίας σε πολούς τομείς.
    Όσον αφορά τα διαβατήρια είναι θέματα ρουτίνας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ωρα της Διακιοσυνης για τους κλεφτες, τους λοπωδυτες και τους δολοφονους εχει πλησιασει.

    (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΛΗΜΑΤΩΝΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 26 Φεβρουαρίου 2010 2:14 μ.μ.

    Από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί. Να δω κανέναν κλέφτη Έλληνα πολιτικό ή παρατρεχάμενο μέσα, και τι στον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τους αμύητους και καλοκάγαθους.

    Μήπως με τόσο κλέψιμο διαβατηρίων που ακούμε και βλέπουμε στις ημέρες μας τελευταίως (από ειδικούς εγκληματίες) εις βάρος της ανεξαρτησίας ξένων χωρών, πρέπει να αναθεωρήσουμε την γνώμη μας καί να ψάξουμε πιό βαθειά για το ΠΟΙΟΙ τρομοκρατήσανε (με τα γνωστά αποτελέσματα γενοκτονίας στην Μέση Ανατολή) την 11η Σεπ. 2001 στις ΗΠΑ με πρώτα θύματα 3000 αθώους;
    Γιατί λεω 'γω ο αφελής, αν κάποιος ή κάποιοι κλέβουν ή παραχαράσουν ατιμωρητί διαβατήρια (ξένων χωρών) για να δολοφονήσουν έναν αθώο, ποιός ηθικός νόμος τους κρατά από το να δολοφονήσουν εκατομμύρια αθώους και να ρίξουν το φταίξιμο σε άλλους αθώους, καθότι οι ίδιοι οι τρομοκράτες πιθανώς να το παίζουν μόνιμα θύματα από καταβολής Κόσμου;
    Για να το ξανά-σκεφτούμε λιγάκι ΕΜΕΙΣ που πιστεύουμε ότι 19 άραβες έβαλαν φωτιά στους δίδυμους Πύργους και "εβομβάρδισαν" το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ;
    Λέω μήπως;

    Λιάκος Αριστομένης
    Καθηγητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 27 Φεβρουαρίου 2010 3:01 π.μ.

    Να κάτι τέτοια τους γράφεις κύριε καθηγητά και τους στέλνεις τροχάδην σε συνδιασκέψεις να αποφασίσουν από κοινού, τι θα σου απαντήσουν.

    Βασιλική Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.