28/2/10

Ισλάμ και Κεμαλισμός εισβάλλουν στην Θράκη

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΤΕΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΠΙΟ
Μπορούν οι 297 κάτοικοι του ημιορεινού χωριού να χτίσουν αυτό το τζαμί;
Χρηματοδοτείται από …έρανο, λένε οι πληροφορίες, αλλά το διαψεύδει το ίδιο το μέγεθος και φυσικά το κόστος του έργου, που ξεπερνά κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες των κατοίκων ενός αγροτικού χωριού που αριθμεί όλο κι όλο άντρες και γυναικόπαιδα 297 κατοίκους.
Το ερώτημα, αν μπορούν λιγότεροι από 300 κάτοικοι ενός χωριού να χτίσουν το μεγαλοπρεπές αυτό τζαμί της φωτογραφίας, είναι φυσικά ρητορικό, αφού το κόστος του έργου ξεπερνά τις οικονομικές δυνατότητες ενός αγροτικού οικισμού.
Κι όμως το τζαμί που απεικονίζεται στις φωτογραφίες και κατασκευάζεται στο χωριό Ήπιο, δήμου Αρριανών Ροδόπης σύμφωνα με πληροφορίες, χρηματοδοτείται από …έρανο. Μόλις 297 μόνιμους κατοίκους κατέγραψε η απογραφή του 2001 στον ημιορεινό αυτό οικισμό του δήμου Αρριανών, λίγο πριν τη Νέα Σάντα. Και οι αριθμοί αυτοί μπορεί σε κάποιους να μην λένε τίποτα, με μία βόλτα όμως στο Ήπιο, μπορεί κανείς να καταλάβει την οικονομική κατάσταση των κατοίκων του.
Μικρά σπίτια και απλοί άνθρωποι, αγρότες ή κτηνοτρόφοι συνθέτουν τον πληθυσμό, που σίγουρα αν είχαν τόσα πολλά λεφτά θα τα διέθεταν για να καλυτερέψουν τις δικές τους συνθήκες ζωής, χτίζοντας ίσως ένα καλύτερο σπίτι ή αγοράζοντας, ένα καλύτερο αυτοκίνητο. Είναι το λιγότερο αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι ένα τέτοιο τέμενος μπορεί να χρηματοδοτηθεί χάρη στον έρανο μεταξύ βιοπαλαιστών. Πάντως η γραμμή, που θέλει το Ισλάμ να εισέρχεται δυναμικά στη ζωή των μουσουλμάνων της Θράκης, εξυπηρετείται με το καλύτερο τρόπο, από τη δημιουργία ενός ακόμα τζαμιού. Και φυσικά δεν είναι το κτίριο που από μόνο του προκαλεί, αφού το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας είναι δεδομένο για όλους και αναφαίρετο, αλλά με τον τρόπο που κάποια πράγματα μεθοδεύονται στην περιοχή μας, εξυπηρετώντας αλλότριους σκοπούς και όχι την ανεξιθρησκεία και το δικαίωμα σε ευπρεπείς χώρους λατρείας.
Κεμαλισμός και Ισλάμ εισβάλλουν συστηματικά και δυναμικά στη Θράκη, ενώ η γραμμή είναι όλα τα χωριά και τα πιο μικρά να ξεχωρίζουν με τους μιναρέδες από μακριά. Λες κι αυτό μας λείπει στην περιοχή.
Μ.Μ.-ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

12 σχόλια:

  1. Με τι άδειες γίνονται αυτά;. Μήπως πρέπει να δούμε από που βγαίνουν οι άδειες για μια τέτοια κατασκευή; Προσπαθούν να φτιάξουν πολιτιστικό υπόβαθρο για να κάνουν την προπαγάνδα τους. Ο έλεγχος που είναι σε όλα αυτά; Γιατί πρέπει να γίνεται τζαμί και όχι απλώς ένας χώρος λατρείας; Τι κάνουν οι πολυτισμικοί για αυτά τα θέματα, όταν το πρόβλημα είναι ότι στην δεδομένη περίπτωση τα τζαμιά σκιάζουν κάθε άλλο πολιτισμικό γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμιά Δραγωνα θα το χρηματοδοτεί (δηλ.εμείς)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oσο βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε το Ισλάμ σαν εχθρό , θα είναι εχθρός ο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω έχω μια απορια:Γιατι στις εκλογες η Ξανθη και η Κομοτηνη βαφονται πρασινες σε ολες τις εκλογες?Αυτος που θα το βρει κερδιζει.Εγω θα το παιζω στοιχημα,να βγαζω και λεφτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γιατί κι εμείς δεν χτίζουμε Ορθόδοξες Εκκλησίες σε Τουρκία-Βαλκάνια-Μέση ανατολή-Βόρεια Αφρική-Νότια Ιταλία-Καύκασος-Κεντρική Ασία-Ανατολική Ευρώπη-Ρωσία-Ορθόδοξες χώρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εδώ και τώρα πλήρης υλοποίηση της θρησκευτικής ελευθερίας.
    τέμενος και μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε το ισλάμ σαν εχθρό, θα είναι o εχθρός μας.

    Ναι, αλλά ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ισλαμισμού και χριστιανισμού? Τι ορθόδοξες εκκλησίες, τι ισλάμ-τζαμιά? Δεν είναι και οι δύο μυθολογίες παρακλάδια του Αβρααμισμού?

    Άϊντε και με λιγάκι ορφισμό μέσα. Μόνον οι μορμόνοι έχουν σωστή μυθολογία.

    Από την στιγμή που η άρχουσα τάξη μας πουλάει μία εσφαλμένη αντίληψη ή πίστη (#1), μετά είναι πολύ εύκολο να μας πουλάει την επόμενη (#2) εσφαλμένη αντίληψη ή πίστη:

    #1: Υπάρχει θεός (ή υπάρχουν θεοί)
    #2: Οι πιστωτικές κάρτες ανεβάζουν το βιοτικό μας επίπεδο
    #3: Μόνον οι μορμόνοι έχουν σωστή μυθολογία
    #4: κλπ

    Επισήμανση: Στα αγγλικά, αυτό που χωρίζει τον «mormon» από τον «moron» είναι το «m». Είναι ή όχι θαύμα αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @28 Φεβρουαρίου 2010 11:52 μ.μ.
    "Και γιατί κι εμείς δεν χτίζουμε Ορθόδοξες Εκκλησίες σε Τουρκία-Βαλκάνια-Μέση ανατολή-Βόρεια Αφρική-Νότια Ιταλία-Καύκασος-Κεντρική Ασία-Ανατολική Ευρώπη-Ρωσία-Ορθόδοξες χώρες;"

    Στην μακρινή Μαρτινίκα (Γαλλικό νησί της Καραιβικής) ο Ορθόδοξος παπα-Λάζαρος προσπαθεί εδώ και 20 χρόνια να χτίσει έναν μικρό Ορθόδοξο Ναό και να κάνει γνωστή την ορθοδοξία στους ντόπιους.Ζει ολομόναχος σε ένα σπιτάκι μέσα στο τροπικό δάσος, έχει συγκεντρώσει γύρω του μερικούς ντόπιους που έχουν ασπαστεί την Ορθόδοξη πίστη,τελεί την Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή σε μια μικρή αποθήκη που του έχει παραχωρήσει ένας ντόπιος Καθολικός,κυρήσσει το λόγο του Θεού και βιώνει την Ορθοδοξία χωρίς επιχορηγήσεις ή βοήθειες από πουθενά, ούτε καν από την Ελληνική Εκκλησία, το Πατριαρχείο ή την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
    Πριν από 2 χρόνια έμαθα για αυτόν τον σκαπανέα της Ορθοδοξίας και τον επισκέφθηκα το Πάσχα του 2008 για να δω τι από όλα όσα είχα ακούσει για αυτόν αληθεύουν.Πραγματικά συγκλονίστηκα από την βαθειά πίστη που παπα-Λάζαρου και τον ζήλο του να κρατήσει αναμμένη την φλόγα της πίστης μας στην μακρινή Καραιβική, παλεύοντας με όλες τις αντίξοες συνθήκες.Μόνος του έφτιαξε όλα τα κεριά της Αναστάσεως, τον Επιτάφιο,φρόντισε να μας παραχωρηθεί μια αίθουσα από ένα τοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα για να τελέσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία,συγκέντρωσε όλους τους Ορθοδόξους του νησιού, οργάνωσε ένα γεύμα Αγάπης κτλ κτλ κτλ
    Κι όταν τον ρωτούσαμε κάθε μέρα "μα,πως θα γίνει αυτό ή εκείνο?" πάντα μας έλεγε "Ο Θεός βλέπει και μας οδηγεί...δεν θα μας αφήσει αβοήθητους".
    Και ενώ τέτοιοι αγνοί άνθρωποι ζουν χωρίς οικονομική ή ηθική βοήθεια από οποιονδήποτε επίσημο φορέα (Κράτος,Εκκλησία κτλ),την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι "ιεράρχες" μαζεύουν χρήματα σε offshore εταιρίες... για τα γεράματά τους ή ανταλλάσσουν ακίνητα με λιμνοθάλασσες.
    Ειλικρινά θλίβομαι όταν βλέπω άλλες χώρες και άλλες θρησκείες να γιγαντώνονται και μεις να μένουμε στάσιμοι και αδρανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι φανερό ότι το τζαμί κατασκευάζεται με χρήματα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Οι Τούρκοι σηματοδοτούν τα χωριά. Αυτά που έχουν τζαμιά δικά μας, τα άλλα δικά σας.
    Κάποιος σχολιαστής αναφέρει για πράσινους Νομούς. Στο κατασκευαστικό στάδιο που βρίσκεται το τζαμί, είναι προφανές ότι η οικοδομική του άδεια εκδόθηκε προεκλογικά, με απώτερο σκοπό να βαφτεί ο Νομός Ροδόπης μπλε. Έτσι για να καταλαβαίνουν μερικοί ότι και η μπλε παράταξη δεν είναι άμοιρη ευθυνών.
    Θα θέσω ένα ερώτημα:
    Σε ένα τόπο που φυτρώνουν ορθόδοξες εκκλησίες, παρεκκλήσια, εκκλησάκια κ.λ.π, σαν τα μανιτάρια, οπουδήποτε και στα ποιο καίρια σημεία, πως είναι δυνατόν η Διοίκηση να απαγορεύσει την ανέγερση τζαμιού ή άλλου λατρευτικού χώρου;;
    Πρόσφατο παράδειγμα:
    Πριν ολοκληρωθεί ο νέος αερολιμένας Αλεξ/πολης, μπροστά ακριβώς από την κεντρική είσοδο, ανεγέρθηκε ολόκληρη εκκλησία και μάλιστα παράνομα. Εάν τεθεί αίτημα ανέγερσης τζαμιού, τι θα κάνει η ελληνική διοίκηση, θα το απαγορεύσει;;; Θα φταίνε οι Μουσουλμάνοι και κατ΄ επέκταση οι Τούρκοι, που έθεσαν το αίτημα;;;
    Μήπως βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και καλό μήνα
    Οταν μια πίστη εκφράζεται μέσω οικονομικής ευμάριας, μεγαλόπρεπων ναών,ουσιαστικά χάνει την αξία της ίδια της πίστης.
    Γι αυτό και ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από την εκκλησία αλλά όχι σε αντίστοιχα ποσοστά από την πίστη.
    Οσο για το Τέμενος στην Θράκη που θέλουν να χτίσουν ή που έχουν ξεκινήσει να χτίζουν ήταν από τα αναμενόμενα την στιγμή που η πολιτεία η επίσημη πολιτεία έχει εγκαταλέίψει την Β. Ελλάδα.Την στιγμή που θέλουν οι Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα Τέμενος και Τζαμιά παντού γιατί δεν επιτρέπουν εκκλησίες και παρεκκλήσια στις δικές τους χώρες για τους ΧΡιστιανούς που υπάρχουν και οι οποίοι θα πρέπει να κρύβονται με το φόβο των αντιποίνων.
    Αλλά ξέχασα την φράση
    Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου.

    Κλείνοντας θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση του Χάρρυ Κλυν:
    Στην Ελλάδα όλοι προσδοκούν το καλό όλοι θέλουν το καλύτερο όλοι μάχονται ,όλοι προσπαθούν .Γι αυτό και η χώρα αυτή πάει από το κακό στο χειρότερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηματοδότης όλων αυτών είναι η Σαουδική Αραβία.

    Γνωστό είναι αυτό, από παλιά και δεν το διαψεύδει ούτε η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Καρατζαφέρης το χρηματοδωτεί. ποιά Τουρκία και Σ. Αραβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.