9/2/10

Πολυβολεία της Ε.Φ. στο έλεος του χρόνου

Καταθλιπτικές εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας παρουσιάζουν θέσεις διασποράς και μάχης της Εθνικής Φρουράς στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση εφέδρων στρατιωτών όταν αντίκρισαν το θέαμα.

Θέσεις μάχης σε μαύρο χάλι...
Δυσφορία εφέδρων για την κατάσταση
ΤΟΥΠΑΜΠΟΥΒΑΣΙΛΑ

Πριν από μερικά χρόνια τέτοιες εικόνες καταθλιπτικής εγκατάλειψης και αδιαφορίας θα ήταν απαράδεκτες και ίσως να επέσυραν και στρατοδικείο σε όσους ευθύνονταν. Στις μέρες μας όμως αποτελούν θλιβερή πραγματικότητα μιας νέας αντίληψης πραγμάτων, για πολλά θέματα που αφορούν την κοινωνία μας. Ο λόγος για τις πλείστες θέσεις μάχης και διασποράς των εφέδρων που αφέθηκαν στη φθορά του χρόνου και το χορτάριασμα, χωρίς καμιά ουσιαστική προσπάθεια καθαρισμού και συντήρησης τους. Θέσεις μάχης που στο πέρασμα του χρόνου μισοχάθηκαν από το χώμα που έριξε η βροχή. Θέσεις μάχης που ξαφνικά βλάστησε μπροστά τους ένας ορνιθώνας, ένα περιβόλι και τους έφραξε το οπτικό πεδίο, χωρίς ποτέ κάποιος αρμόδιος να προβεί σε κάποια διορθωτική κίνηση. Να τις οριοθετήσει κάπου αλλού, να φροντίσει να μετακινηθούν ο ορνιθώνας, τα ντεπόζιτα νερού.

Πολυβολεία που τις πολεμίστρες τους τις έφραξαν τα άγρια χόρτα. Αποθήκες υλικού της Ε.Ε. πλησίον της νεκρής ζώνης που ξαφνικά βρέθηκαν στην αυλή ενός εξοχικού, δίπλα από τον φούρνο και τα κιβώτια με τις μπίρες που κουβαλά ο ιδιοκτήτης. Με όλα αυτά που αντικρίζουν οι έφεδροι οπλίτες και αξιωματικοί, όχι μόνο στην ελεύθερη Αμμόχωστο, αλλά και σε άλλες περιοχές, δυσανασχετούν, οργίζονται. Δικαίως όταν μπροστά από το όρυγμα μάχης που θα βρεθούν σε περίπτωση πολέμου, υπάρχουν κλωβοί με γαλόπουλα και κοτόπουλα που σου κλείνουν το οπτικό πεδίο, οι έφεδροι αγανακτούν. Όταν στο πολυβολείο που με κόπο κτίστηκε πριν από 15- 20 χρόνια, φύτρωσαν θάμνοι, βεβαίως και οι έφεδροι δυσανασχετούν. Και όμως αυτά συμβαίνουν και αυτά κάνουν τους εφέδρους να αγανακτούν.

Να θεωρούν καθήκον τους να παραβιάσουν τον «κώδικα σιωπής» για τα «θέματα Ε.Φ.», ώστε να καταγγείλουν αυτά που βλάπτουν πραγματικά την Εθνική Φρουρά. Πώς να κρατήσεις κλειστό το στόμα ενός εφέδρου, που αντί να βλέπει μπροστά του εχθρό, θα βλέπει κοτόπουλα και γαλόπουλα, εγκλωβισμένος σε κατάσταση που μόνο σε χιουμοριστική ταινία θα άρμοζε. Εικόνες οργάνωσης στρατεύματος, που επιεικώς είναι απαράδεκτες και δικαίως οι έφεδροι τις καταγγέλλουν οργισμένοι.

ΠΟΛΥΒΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ
Το Πολυβολείο βρίσκεται σε πανοραμική θέση απέναντι από τον υδατοφράκτη Άχνας. Μεγάλος, άνετος χώρος, με τέλεια απόκρυψη. Χωρίς κάτι να φράσει την είσοδό του, ανοικτό στον καθένα. Τέλεια θέση απόκρυψης για ερωτευμένα ζευγαράκια που το αξιοποιούν άριστα, υποστηρίζουν αγρότες και επισκέπτες…
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να προσθέσω στην παραπάνω ανάρτηση και ένα πολυβολείο που είδα εγώ το καλοκαίρι στην Κύπρο..!!ΌΧΙ, δεν είχε γαλόπουλα μπροστά του ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΠΙΤΙ...!!!!Ναι, είχε χτίσει σε απόσταση 30μέτρων περίπου αλλα επειδή το πολυβολείο ήταν σε λοφίσκο απο πίσω και το σπίτι ήταν 2όροφο, πλέον δεν έχει "θέα" το πολυβολείο...!!!!Εκτός αν ο ιδιοκτήτης σκεφτόταν οτι το σπίτι του είναι καλό "ξεκάρφωμα", για να μην καταλάβουν οι απέναντι οτι υπάρχει πολυβολείο απο πίσω..!!χαχαχαχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τον βουλευτη του ΔΗΚΟ κουλλια η οικοδομηση εξοχικων επανω στην αντιαρματικη ταφρο εγινε επιχειρηση αλλα ο φιλελευθερος δεν τα βλεπει αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.