16/2/10

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ


Άλλη μια οργισμένη φωνή-σχόλιο στην ανάρτησή μας "Να σώσουμε την Ελλάδα". Άς την ακούσουν οι αλητήριοι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

Φίλε Ελευθέριε Β. γιατί προσωποποιείς τα πράγματα;
Στα "προσωπικά" θα μπορούσα και εγώ λόγω "ιδιαιτεροτήτων" του επαγγέλματος να σου απαντήσω με άνεση.
Αλλά ας αφήσουμε τις προσωπικές δηλώσεις εκ του ασφαλούς!
Δεν αφορούν κανένα.
Το πρόβλημα για το λαό είναι μάλλον ποιοτικό παρά ποσοτικό.
Τα πράγματα είναι αρκετά απλά:
Υπάρχει κράτος δικαίου ή όχι;
Είναι οι Έλληνες πολίτες ίσοι απέναντι στο νόμο ή όχι;
Ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα;
Πως καλούνται οι Έλληνες να κάνουν θυσίες πριν μπουν οι κλέφτες όσοι ή όποιοι και αν είναι στη φυλακή;
Δεν είναι προκλητικό να ισχύει ο κατάπτυστος αθωωτικός νόμος περί ευθύνης υπουργών όταν οδηγούνται φυλακή παιδιά για ασήμαντα (πάντα καταδικαστέα) αδικήματά;
Αυτό δεν είναι "εκμαυλισμός του Ελληνα" κατά τη γνώμη σου;
Γιατί π.χ να παραμένει βουλευτικό αφορολόγητο;
Οι εθνοπατέρες είναι εκτός κρίσης;
Και εκτός νόμου επίσης λόγω βουλευτικής ασυλίας;
Μέχρι πότε θα λειτουργεί το φόβητρο της Εθνικής καταστροφής για μικροπολιτικούς και ιδιοτελείς σκοπούς;
Δεν είναι αστείο να μιλάμε για εθνική πανστρατιά ή ομοψυχία παραπέμποντας στις Ελληνικές (κυριολεκτικά) καλένδες εγκλήματα κατά του λαού;
Τι ηθικό σθένος θα έχει η πολιτική εξουσία που αποδέχεται αυτή την κατάσταση;
Τι αποδοχή θα έχουν τα οικονομικά μέτρα που θα λάβει;
Τέλος πάντων!
Γράφεις για την "αυστηρότητα της κρίσης" σου:
Τι αποτελέσματα είχε αυτή όταν ξεπούλησαν τον Οτσαλαν ή οταν παρέδωσαν εθνικό έδαφος (Ιμια);
Θα σου πω εγώ κρίνοντας εκ του αποτελέσματος: ΤΙΠΟΤΕ
Γιατί δεν φοβούνται την ψήφο σου.
Την χειραγωγούν εύκολα!
Με τον εκμαυλισμό που λέγαμε...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
που κατά τον Λοκ είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη.
Αυτήν επικαλούνται στους ευρωπαιους εταίρους μας.
Για την αντιμετώπιση της προετοιμάζονται με χίλιους τρόπους!
Έτσι κάθε άδικη εξουσία ζητά από το λαό συναίνεση ή συμμετοχή με εκβιασμούς ή ανίερα διλήμματα.
Από την κόκκινη αρκούδα μέχρι την πτώχευση ...

ΥΓ Δυστυχώς για τη δημοκρατία μας μόνο η ... χούντα οδήγησε στη φυλακή υπουργό ως ένοχο για το αδίκημα της απιστίας.

37 σχόλια:

  1. Κάθε λαϊκή κινητοποίηση δεν μπορεί να στρέφετε ενάντια του συνόλου με κλείσιμο δρόμων και καταστροφές. Κύριοι διαδηλωτές κάθε χρώματος, βρείτε τους απατεώνες, και κάνετε διαμαρτυρίες έξω από τα σπίτια τους και τα γραφεία τους. Ξεφτιλίστε τους πράσινους και μπλε κλεφτοκοτάδες. Διαδηλώστε για άρση της βουλευτικής ασυλίας χωρίς να ζημιώνετε την χώρα με ηλίθιες αναποτελεσματικές κινητοποιήσεις. Βάλτε στην φυλακή 200 κλέφτες βουλευτές και δημεύστε τις περιουσίες αυτών και των συγγενών τους, να δείτε πως θα γίνει Ελβετία η Ελλάδα σε 10 χρόνια. Επιτεθείτε στους υπεύθυνους, μην κλείνετε τον δρόμο του κοσμάκη και του σπάτε τα μαγαζιά. Εγώ θα έλεγα να αρχίσει να βγαίνει και η 17Ν από τη φυλακή, και να δοθεί αμνηστία στον Παλαιοκώστα, με την προϋπόθεση να εργαστούν νόμιμα με τις γνώσεις τους υπέρ της πάταξης της διαφθοράς και την ανασύνταξη της αστυνομίας.
    Σιδηρούντιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τους φίλους αναγνώστες που βγάζουν οργή απέναντι στην αδικία, την κλεψιά και την εγκληματική πολιτική που άσκησαν οι κυβερνήσεις δεαετίες τώρα, φέρνοντας τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
    Σας καλώ να διαβάσετε ήρεμα και ψύχραιμα για άλλη μια φορά το άρθρο μου.
    Διαβάζοντάς το να έχετε στο νου σας μια παραβολή της Ανατολής.
    Ήταν λέει μια φορά ένας φτωχός που όλη του η περιουσία ήταν ένα στρώμα κι ένα πάπλωμα.
    Αυτό το στρώμα και το πάπλωμα του έδιναν ζεστασιά, όταν λυσομανούσαν οι αγέρηδες τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
    Κάποια κρύα νύκτα του χειμώνα ο χωρικός, όπως ήταν χωμένος μέσα στο στρώμα σκεπασμένος με το πάπλωμα, ένοιωσε να τον τσιμπάει κάτι.
    Τελικά, αντιλήφθηκε ότι αυτό που τον τσιμπούσε και τον ενοχλούσε, ήταν ένας ψύλλος.
    Έτσι, βάλθηκε να βρει τον ψύλλο, να απαλλαγεί απ' αυ΄τον, για να συνεχίσει τον ύπνο του.
    Όμως, όσο κιαν προσπαθούσε να βρει τον ψύλλο, δεν τα κατάφερνε.
    Έτσι, για να απαλλαγεί από τον ψύλλο σκέφτηκε να κάψει το στρώμα και το πάπλωμα.
    Όταν επιχείρησε να το κάνει, προσπάθησε να τον αποτρέψει η γριά μητέρα του, λέγοντάς του: "Αγόρι μου, μην κάψεις το στρώμα και το πάπλωμά σου για έναν ψύλλο. Τί θα κάνεις τις κρύες νύχτες του Χειμώνα".
    Ο χωρικός, οργισμένος με τον ψύλλο που κάθε τόσο τον τσιμπούσε και δεν τον άφηνε να κοιμηθεί, δεν άκουγε τίποτα.
    Έτσι, βγήκε στην αυλή, έβγαλε έξω το στρώμα και το πάπλωμα και τα έβαλε φωτιά. Όταν τα είδε να λαμπαδιάζουν χάρηκε, γιατί σκέφτηκε ότι έτσι γλύτωσε μια για πάντα από τους ψύλλους.
    Όταν όμως μπήκε στο σπίτι του και ήλθε η ώρα να μπει στο στρώμα για να κοιμηθεί, μόνον τότε κατάλαβε τί είχε κάνει.
    Μόλις πριν από λίγο τα είχε κάψει για να γλυτώσει από τους ψύλλους.
    Όταν δε άρχισε να κρυώνει, αντιλήφθηκε ότι δεν είχε πλέον ούτε πάπλωμα ούτε στρώμα για περνάει από τούδε και στο εξής τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
    Τότε του ήλθαν στο νου τα λόγια της γριάς μητέρας του:
    "Αγόρι μου, μην κάψεις το στρώμα και το πάπλωμά σου για έναν ψύλλο. Τί θα κάνεις τις κρύες νύχτες του Χειμώνα".
    Ο νοών νοείτω.

    φιλικά και πατριωτικά προς όλους

    Σάββας Καλεντερίδης

    υ.γ. Αδέλφια, να σώσουμε την πατρίδα μας και μετά να τιμωρήσουμε τους ενόχους. Μην κάψουμε το πάπλωμα για να απαλλαγούμε από τους "ψύλλους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα το δίλημμα δεν είναι υπακοή ή ανυπακοή. Το δίλημμα είναι αν υπάρχει ή δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Για να υπάρξει κράτος δικαίου πρώτα απ’ όλα πρέπει να υπάρξει παραδοχή κάποιων κοινών αξιών που κωδικοποιούνται στους νόμους και αυτό κανείς δεν το πετυχαίνει με την ανυπακοή. Όσο διεφθαρμένος και αν είναι αυτός που είναι αρμόδιος για την εφαρμογή του νόμου. Αυτό που εγώ ισχυρίζομαι είναι ότι η οποιαδήποτε ανυπακοή είναι εξ ορισμού ατελέσφορη από την στιγμή που προτρέπει σε καταπάτηση νόμων. Εγώ προτείνω κάτι άλλο. Ναι μεν πληρώνω ναι μεν κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βγάλω την χώρα από την δύσκολη κατάσταση υπακούοντας σε εσένα κύριε Χ διεφθαρμένε πολιτικέ αλλά μην έχεις ούτε την μικρότερη αμφιβολία ότι και εσύ θα πληρώσεις για αυτά. Μην έχεις ούτε την μικρότερη αμφιβολία ότι θα σου ζητήσω τα ρέστα για τους κομματικούς διορισμούς των τελευταίων 30 ετών. Μην έχεις ούτε την μικρότερη αμφιβολία κύριε διεφθαρμένε πολιτικέ ότι αν η ποινή που σου αξίζει είναι η λήθη και η απαξίωση του ονόματός σου και των πολιτικών σου επιλογών, αυτή θα λάβεις. Αλλά η όποια ανυπακοή είναι ενάντια στην πατρίδα. Πρέπει να ξεχωρίσουμε την πατρίδα από τους ανθρώπους που την «υπηρετούν». Αν αυτοί κάνουν αυτά που κάνουν συνειδητά πρέπει να πληρώσουν. Αλλά εγώ να κάνω μια άλλη ρητορική ερώτηση. Ας υποθέσουμε προς χάριν της κουβέντας ότι η πολιτική που ρίζωσε στην Ελλάδα μετά τις εκλογές του ’81 ήταν καταστροφική. Ποιες πολιτικές ή ποινικές ευθύνες μπορούν να ζητηθούν από τα πρόσωπα που την εγκαινίασαν αφού οι περισσότεροι είναι πεθαμένοι; Ο θάνατος των προσώπων αυτών απαλείφει τις ευθύνες τους; Φυσικά και όχι διότι τα αποτελέσματα αυτής της διαχείρισης εφιστάμεθα τώρα. Τι πρέπει λοιπόν να γίνει να τα βάλουμε με την πατρίδα που δεν μπορεί να μας παρέχει το επίπεδο ζωής που «μας οφείλει» διότι δεν μπορεί να πάρει άλλα δάνεια; Όχι, διότι αυτό είναι εντελώς παράλογο. Πρέπει να δούμε τις ιστορικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πολιτικών επιλογών και να τις κατατάξουμε στο συλλογικό υποσυνείδητό μας εκεί που τους αξίζει και πάνω απ’ όλα να αλλάξουμε διδασκόμενοι. Δεν είναι προσωπικό το θέμα είναι συλλογικό διότι όλοι λίγο πολύ ψάξαμε να βρούμε την βολή μας μέσα από «γκρίζες» διαδικασίες και είναι καιρός να αναθεωρήσουμε εκ θεμελίων. Το να βάλλουμε όλοι εναντίων όλων δεν είναι λύση.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο κ. Σάββα Καλεντερίδη. Και κάτι άλλο. Ο Πόντος, όπως και όλη η Μικρά Ασία και η Ανατολική Μεσόγειος, είναι το ιστορικό κέντρο του κόσμου. Δεν είναι λοιπόν ούτε Ανατολή ούτε Δύση. Χωρίς τόπο να σταθούμε, δε ορίζετε η γεωγραφία. Η Ανατολία δεν είναι παρα η ανατολική πλευρά του κέντρου, και αυτή όμως μέσα στο κέντρο. Ζήτω ο Πόντος!

    Πολύ σοφά αυτά που λέτε.
    Να μην καταστρέφουμε λοιπόν δημόσια περιουσία, και να σταματήσουν οι προμήθειες με καινούργιες βαριοπούλες, καινούγια στυλιάρια και καινούργιους λοστούς, από καινούργια λαντ ροβερ. Αυτή η δεσποινίδα τόσο αθώα είναι; Αυτά τα ηλίθια μέσα ενοχοποίησης της Αριστεράς και των Αναρχικών δεν κάνουν κακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ, Σάββα, αλλά πρέπει να βρεθούν αυτοί που θα τους τιμωρήσουν και ο τρόπος που θα το κάνουν. Μην ελπίζεις ποτέ στην "αυτοκάθαρση". Λογικά, είναι αδύνατη. Γιατί να αυτοκαθαρθούν, όταν κανείς δεν τους κυνηγά;

    Διάβασε τούτο και θα δεις ότι αυτά τα παχύδερμα δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Μάλιστα τώρα, έχω την αίσθηση ότι θα κλέβουν ακόμη περισσότερα για να έχουν σε ώρα ανάγκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ και με τον Σιδηρούντιο. Αν θέλουν π.χ. οι αγρότες να διαμαρτυρηθούν, ας πάνε να το κάνουν έξω από το γραφείο της Μπατζελή. Κι εγώ εργαζόμενος είμαι και πρέπει να θρέψω την οικογένειά μου. Δεν μπορεί να μου κόβουν την δίοδο από την εθνική οδό, ή αλλού. Έχω πληρώσει κι εγώ για την κατασκευή της οδού. Δεν είναι δική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο κ. Σάββα! Είστε από τους λίγους που έχετε νηφάλια κρίση και διακρίνετε την ουσία μέσα στην γενική σύγχυση. Έκτός όμως από την πατρίδα να σώσουμε και τα παιδιά. Γιατί "αν σωθούν τα παιδιά υπάρχει ελπίδα". Τα ελληνόπουλα χάνονται σωματικώς και πνευματικώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Σάββα με όλο το σεβασμό πρός το πρόσωπό σας, η πατρίδα να σωθεί, όχι μία αλλά δέκα φορές.
    Ο ενδιασμός μου είναι ο εξής.
    Πως είναι δυνατόν να γίνει κάθαρση κάποτε, όταν στα δύο μεγάλα κόματα
    υπάρχουν ακόμα οι κινιτήριες δυνάμεις, που υπήρχαν πρίν απο δέκα χρόνια?
    Πώς θα αλάξουμε νοοτροπία, βουλε-
    υτών και λοιπών δημόσιων υπάλληλων
    όταν για να διεκπαιρεώσουν απλώς την εργασία τους ζητούν μίζα?
    Πως θα πεισθεί ο υπάλληλος της ΣΔΟΕ να μην πλουτίζει είς βάρος
    των μεροκαματιάρηδων μικρομεσαίων
    όταν απο τις παρανομίες του βγάζει
    10 φορές τον μισθό του?
    Εδώ μιλάμε για χρόνιες συνήθειες που έχουν γίνει στάση ζωής.
    Ειναι δυνατόν κάποιος ο οποίος ζει
    με 20000ευρω κάθε μήνα να δεχθεί
    να ζήσει με 2000 που είναι ο μισθός
    του?
    Κανένα πολιτικό πρόσωπο, τουλάχιστο
    μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανό να φέρει τέτοια αναδιάρθρωση
    στον πυρήνα του κράτους μας κατά
    την ταπεινή μου άποψη, (μακάρι να κάνω λάθος) είτε γιατί δεν μπορεί
    είτε γιατί δεν θέλει είτε γιατί δεν τον αφήνουν.
    Η πατρίδα μας κατέρευσε για άλλη μία φορά ξαναανοίγοντας την κερκό-
    πορτα, και το διστύχημα είναι ότι
    όλοι,ενώ βλέπαμε την καταστροφή να έρχεται κοιτούσαμε γύρω-γυρω
    τρώγοντας πασατέμπο.
    Προαίσθησή μου είναι ότι το σημερινό κατρακύλισμα δεν είναι
    ούτε τυχαίο ούτε και τελευταίο.
    Στο άμεσο μέλλον θα δούμε τα αποτελέσματα,και τις επιπτώσεις
    της ολιγωρίας που δείξαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
    Εκτός απο τα χρήματα που κλέψανε και χάθηκαν, έχει χαθεί και κάτι πιο σπουδαίο και σοβαρό. Η ελπίδα.
    Ο Λαός μας έχασε την ελπίδα του να παλεύει για ένα καλύτερο αύριο.
    Υπάρχει ένας Ελληνας που να μην
    πιστεύει πως η βουλή μαζί με τους 300 θέλει κάψιμο?
    Ακριβώς εκει είναι το πρόβλημα.

    ευχαριστω για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ , ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤ ΙΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΧΥΤΡΑΣ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαββα κανεις λαθος. Δεν ειναι ψυλλοι, βδελλες ειναι που ρουφανε αιμα και δεν ξεκολανε με τιποτα. Βδελλες και πιρανχας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εάν το κράτος είναι δίκαιο, ΝΑΙ υπακοή.
    Εάν όμως είναι κατ' εξακολούθηση άδικο, ΑΝΥΠΑΚΟΗ έναντι αυτού, αλλά να έχουμε τον νου μας στα εθνικά ζητήματα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aνώνυμε 16 Φεβρουαρίου 2010 7:43 μ.μ. και 7:44 μ.μ.

    Αν το λες αυτό επειδή θεωρείς ότι η επιχειρηματολογία μου καταλαγιάζει την οργή σου, δεν είναι κακό.
    Μακάρι να είχα και γω φίλους να με συγκρατούν όταν οργίζομαι και να πράττω ψύχραιμα και λογικά.
    Όσον αφορά την ουσία, ξέρεις ότι στάθηκα απέναντι στο σύστημα, όταν διάφοροι αλητήριοι πολιτιοί πήγαν να κάνουν προδοσίες και την στάση μου αυτή την πλήρωσα ακριβά.
    Όμως τώρα δεν μιλάμε για το σύστημα, μιλάμε για την ίδια την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιώ μας.
    Πρέπει να ληφθούν διαρθρωτικά μέτρα.
    Να μπει ένα τέρμα στην συνδικαλιστική και την κοματική αλητεία.
    Είμαστε η μοναδική χώρα του κόσμου το κέντρο της οποίας κλείνει 40-50 φορές το χρόνο επειδή το θέλουν οι συνδικαλιστές.
    Αυτή είναι μια από τις κυριώτερες αιτίες της παρακμής.
    Να ζητήσουμε να ληφθούν μέτρα, να μπει τέλος στα κακώς κείμενα.
    Και φυσικά, αν πρέπει να πληρώσουμε όλοι μας, γιατί παίρνουμε περισσότερα από όσα δικαιούμαστε ή αντέχει η οικονομία, να γίνει κι αυτό.
    Μόνο να μην ξεχάσουμε για άλλη μια φορά και αμέσως μόλις περάσει ο άμεσος κίνδυνος, βάλουμε τις γνωστές οικογένειες και πάλι στη βουλή.
    Τότε να δείξουμε την αποφασιστκότητα.
    Τότε να θυμηθούμε και να αφήσουμε την οργή μας να ξεσπάσει.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επτά χρόνια δικτατορίας έδωσαν παράδειγμα ηθικής (όσον αφορά στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος) διακυβέρνησης της χώρας και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί.

    Πάντα υπήρχαν σκάνδαλα και πάντα οι πολιτικοί αβαντάριζαν τους δικού των ανθρώπους. Αλλά και μέχρις ένα σημείο.
    Αυτό το χάλι μετά την δικτατορία και ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Παπανδρέου το 1981 δεν έχει ξαναγίνει.

    Παλέψαμε σαν νέοι κατά της δικτατορίας για να δούμε "άσπρες" μέρες και τι καταφέραμε; Να πεινάμε στα γεράματα, να μας κόβουν συντάξεις, οι οποίες είναι ούτως ει άλλως συντάξεις πείνας.

    Είχαμε ένα κράτος βαλκανικό, όχι πολύ ανεπτυγμένο, αλλά αρκετά εύρωστο και με καλές προοπτικές ανάπτυξης. Τότε δεν είχαμε ούτε βοήθεια από την ΕΟΚ, ούτε τίποτε. Μονάχα την καθορισμένη στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, το περίφημο 7 προς 10 με την Τουρκία.

    Δέστε χάλια τώρα. Εμείς τους ψηφίζαμε όμως και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Όταν ο Παπανδρέου άρχισε να μοιράζει χρήματα δεξιά και αριστερά, να τρέφει μία στρατιά πρασινοφρουρών, να καβαλάει τα αεροπλάνα και να κάνει τον παγκόσμιο ειρηνοποιό, δεν το βλέπαμε ότι θα καταντούσαμε εδώ που καταντήσαμε; Τα έγραφαν και τότε οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες για τα χρέη που σωρεύονται, αλλά εμείς χαμπάρι. Έμαθαν τον κόσμο στον εύκολο πλουτισμό, στην αρπαχτή, στη λοβιτούρα, δίδαξαν την απάτη και "θεσμοθέτησαν" την κλοπή (όχι και 500 εκατομμύρια!).

    Έρχονται μέρες "γκαστρωμένες", όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Φλωράκης, που δεν ξέρεις τι θα βγάλουν. Η ανασφάλεια για το αύριο είναι κακός σύμβουλος όταν μάλιστα συνοδεύεται από οργή και απογοήτευση. Πολλή οργή και μεγάλη, τεράστια απογοήτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ιδού πώς μπήκαμε στο ευρώ:

    "Οικονομικές αλχημείες από τον Κ. Σημίτη"

    Πρέπει να ξέρουμε ποιοι μας κατέστρεψαν και να μάθουμε το γιατί.
    Δεν το ήξεραν ότι η Ελλάδα δεν πληρούσε τα οικονομικά κριτήρια; Ασφαλώς το ήξεραν, διαφορετικά δεν θα έκαναν την περίφημη "δημιουργική λογιστική". Γιατί το έκαναν τότε; Για να ικανοποιήσουμε κάποιους, αλλά ποιους; Ή μήπως για να αυτοϊκανοποιηθεί (δηλαδή, να ικανοποιήσει το εγωισμό του) ο σημιτάκος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρειαζεται ριζικη αλλαγη και μ'αυτεs τιs συνθηκεs δεν γινεται τιποτα. ΝΑΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Πωs θα μαζευτουν χρηματα οταν απο τιs περοκοπεs θα κερδισει 1 διs και μονο για τοκουs πληρωνουμε ΠΟΣΑ ΔΙΣ; Πωs θα πιασει τον καθηγητη που παιρνει 50 ευρω/ωρα απο τα ιδιαιτερα, ΜΑΥΡΑ; Τον εφοριακο που κανει ρουσφετια γιατι θα κατεβει για δημαρχοs; Δυστυχωs μεσα σε καθε σχεδον οικογενεια υπαρχει κι ενα ρουσφετι γι'αυτο και ολοι σχεδον το βουλωνουν. Καποτε η χουντα εκανε εργα. Θυμαμαι τη ΜΟΜΑ, το χαρισμα αγροτικων χρεων, σπιτια με ατοκα δανεια, αναπτυξη τουρισμου κ.τ.λ. ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ; ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ; Ο Παπαδοπουλοs στη φυλακη δεν πεθανε; Ηρθε μετα το Πολυτεχνειο και απο τοτε επικρατει το "Μπατσοι Δολοφονοι" κι αs εχει ακουστει οτι ξενοι πρακτορεs εβαλαν στολεs αστυνομικων για να προκαλεσουν αποσταθεροποιηση.

    TΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να σωσουμε την Ελλαδα πρεπει τα αποβρασματα που μας κυβερνησαν και μας κατακλεψαν να τιμωρηθουν παραδειγματικα!Αληθεια πως; Απο την ανεξαρτητη δικαιοσυνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή μου Δέσποινα!
    Ο Δεκέμβρης του 1944 ήταν μόλις 30 χρόνια πριν το 1974. Πάλι ντόπιοι ήταν οι σκοπευτές του 1974, και τα φορτώνουν κάποιοι φασίστες σε σιωνιστές, ως συνήθως. Τα ονόματα των ενόχων φασιστών αξιωματικών όλα υπάρχουν. Θέλετε να τα στείλω εδώ; Ο θείος ενός φίλου έπεσε τότε νεκρός από σφαίρες Έλληνα, και έτσι τα έμαθα και εγώ.
    Αμαθείς εγωπαθείς εγκληματίες ήταν αρκετοί χουντικοί, αλλά στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος πράγματι κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν χειρότεροι από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Οι πράσινοι και μπλέ κλέφτες θα μπουν για τις αρπακτικές επιδώσεις τους στο βιβλίο Γκίνες.
    Να και που είχαν εκπαιδευθεί στις “καλές” πράξεις οι χουντικοί
    http://www.youtube.com/watch?v=ZAnQBF95QVQ&feature=player_embedded#
    Σιδηρούντιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σάββα, έχεις λάθος για το καταλάγιασμα της οργής. Αν ψάξεις αυτά τα μέτρα με καταργήσεις δωρου πάσχα, χριστουγέννων, αδείας, λειτουργά καταστημάτων κυριακές, κατάργηση 8ώρου, αυξηση ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων κλπ. τα γυροφέρνουν απο την εποχη Γιαννίτση. Άρα, ας αφήσουν τα περί οικονομικής δυσκολιας και τοιαύτα.Θέλουν μόνο την εξαθλίωσή μας, και την παράδοσή μας στους λαθρομετανάστες.
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ. ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΒ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ.
    δΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το: ΄΄Δήλωσέ το και σώσε το΄΄
    Καίεικάθε χρόνο χιλιάδες στρέμματα
    ΄΄ Είπαμε να κάνει δώρο στον εαυτό του αλλά όχι και έτσι…΄΄.
    Έχει γίνει άσυλο για την άρχουσα τάξη και πολλούς ξένους μαφιόζους που αλωνίζουν
    ΄Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες…΄΄έκρυβε ΄΄ Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε΄΄
    είπε ευγενικά ο Ζήσιμος και μετά τους κλείδωσε μέσα και έβαλε φωτιά λέει η παροιμία …..

    Όσο προχωράει αυτό το κόλπο τόσο οι συνυπεύθυνοι με τα ΜΜΕ του ιστορικότερου Έθνους μας, δείχνουν αποθράσυνση στα πάντα μέχρι και στα εθνικά θέματα που τώρα τα πλασάρουν σαν ΄΄αναγκαίο κακό΄΄.

    ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ο ΚΆΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΣΕ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΈΤΣΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα σε όλους,
    Αν πραγματικά θέλαμε να σωθεί η πατρίδα εμείς σαν γένος σαν Ελληνες θα είχαμε γεννήσει τον αρχηγό που θα νοιαζόταν γι αυτή και δεν θα κοίταγε την πάρτη του τον εαυτό του την τσέπη του.
    Όλα αυτά τα γκρέμλιν της πολιτικής είναι δικά μας κατορθώματα.
    Δεν μπορω΄να σώσω την πατρίδα μου όταν την κυβερνάνε δοσίλογοι και άπάτριδες ανθρωπάκια της διαφθοράς που ακόμα και πριν το τέλος συνεχίζουν τα βαρύγδουπα λόγια.
    Δεν έχω το δικαίωμα να απαιτώ απο κανέναν να βάλει πλάτη όταν 300 μας έχουν με την πλάτη στον τοίχο και αυτοί τρώνε και πίνουν εις υγείαν του κορόιδου.
    Κάποτε λέγανε τον Παπαδόπουλο Χουντικό και καλά κάνανε .
    Ομώς ήταν ο μόνος πολιτικός στην σύγχρονη ιστορία που όταν έπεσε η Χούντα πήρε την ευθύνη στο δικαστήριο όλη πάνω του, δεν είπε πήρε την σημαία ο αέρας το πασόκ ανέλαβε καμμένη γη η νδ άδεια ταμεία.
    Στο φινάλε μπορεί να ήταν δικτάτορας αλλά με μεγάλα κάκαλα δεν ήταν τζάμπα μάγκας .
    Και τώρα να σώσουμε πως με ποιον τρόπο να βάλουμε πλάτη που σε ποιον ;
    Μόλις πούμε ναι στα πολεμικά εφόδια απο Γερμανία και Γαλλία να τα ταμεία. Ο Μεντβεντεφ μας έδειξε το δάχτυλο προς ΔΝΤ.
    Πλάτη θα βάλουμε γιατί απλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και εννοώ στο οικονομικό κομμάτι αλλά παράλληλα να μπει και κανείς στην φυλακή γιατί αλλιώς θα έχουμε επανάσταση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Ναι,ναι συμφωνώ επί Χουντας υπήρχε τιμιότητα. Αλλά επειδή κάθε κανόνας ε΄χει τις εξαιρέσεις του θα πρέπει να εξαιρέσουμε το σκάνδαλο Μπαλοπουλου, τις ναυτιλιακές δραστηριότητες που αποδίδονται στον Ασλανίδη κάπου στη Λατινική Αμερική, και μερικές γιγάντιες πολυκατοικίες στη Νέρχα, ίσπανικό θέρετρο, που όπως λένε οι ντόπιοι ανήκουν (ανήκαν επί επταετίας)στον Μακαρέζο. Καποιοι ίσως ξέρουν περισσότερα.Σημειώνω ότι ο Παπαδόπουλος μπήκε στη φυλακή επειδή έκανε πραξικόπημα, όχι ως κλέφτης. Δυστυχώς δεν τιμωρήθηκε επειδή απόσυρε την μεραρχία από την Κύπρο. Και εν παση περιπτωση ο σχολιαστής θεωρεί ότι είναι καλύτερα χούντα και τίμιος (;) παρά δημοκρατία και διεφθαρμένος-για όσους είναι. Ή αλλιώς: καλύτερα Χο΄ντα και τίμιος και η Κϋπρος στους Τούρκους; Διότι με τη μεραρχία στην Κύπρο απόβαση Τουρκών δεν γινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ η σχολιάστρια δεν θεωρεί τίποτα πανάκεια και τίποτα απόλυτο.Παντού και πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις και σε όλα τα καθεστώτα γίνονται λαμογιές και ατασταλίες .Η σχολιάστρια είπε λοιπόν το απλό στο τέλος διότι μπήκε τέλος κάποιος πλήρωσε την νύφη κάποιος πήγε στην δικαιοσύνη μπορεί να ήταν και άλλοι κάποιος πλήρωσε εκτός από τον φτωχό λαό που μόνιμα πληρώνει.
    ΄Δεν θεωρώ ότι η χούντα είναι καλύτερη από την δημοκρατία γιατί απλά δεν είδα ποτέ δημοκρατία.
    Αν τώρα εσύ νομίζεις ότι αυτό που ζούμε τώρα διαφέρει σε τίποτα από την χούντα τότε έχεις δίκιο.
    Τώρα δεν πάς στην Γιάρο όχι δεν χρειάζεται απλά περιθωριοποιήσαι και απλά φυτοζωής ή δεν ζεις ή γίνεσαι μετανάστης ή σε γράφουν κανονικά ό,τι και αν κάνεις ό,τι και αν πεις.
    Παίρνουν αποφάσεις για σένα χωρίς εσένα.Απλά δεν πονάς σωμάτικά γιατί δεν σε χτυπάνε αλλά πάλι θα πεθάνεις ή θα πολεμήσεις για να περισώσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Opos egrpse kai o Victor Hugo o kathenas exei dikaoima na `pei ston adiko dikasti "den tous thelo tous nomous sou!"
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η απόγνωση ποτέ δεν ήταν καλός σύμβουλος. Προϊόν απόγνωσης είναι όταν λέμε: "Για ποιά πατρίδα να αγωνιστώ; Για τα λαμόγια, τους πολιτικούς, τους μιζαδόρους, τους καταστροφείς του έθνους; Όχι, στάχτη να γίνουν, κλπ". Μ' αυτό τον τρόπο ταυτίζουμε την πατρίδα με όλα αυτά. Αλλά είναι όλα αυτά η πατρίδα; Αν η πατρίδα είναι σαν το τραίνο που αγκομαχά στην ανηφόρα, αυτοί όλοι είναι απλά οι λαθρεπιβάτες του τραίνου. Αυτούς πρέπει να πετάξουμε απ' το τραίνο.

    Προϊόν απόγνωσης είναι και όταν νοσταλγούμε το 'γίγαντα' Παπαδόπουλο και το γελοίο θίασο που μας κάθησαν στο σβέρκο 7 χρόνια οι κωλοαμερικάνοι. Ένας βλάκας υπάλληλός τους ήταν που τον τοποθέτησαν στη θέση του για να γδύσει την Κύπρο και να την έχει 'έτοιμη' για το βιαστή. Και μόλις νόμισε ότι έγινε άτρωτος και τους κουνήθηκε λιγάκι, τον ρίξανε πατ - κιουτ και βάλανε στη θέση του έναν ακόμα πιό βλάκα για να της ανοίξει και τα πόδια... Τι να το κάνω που δεν έκλεβε;

    Η απόγνωση είναι αυτή που οδηγεί στο κάψιμο του στρώματος, όπως λέει και ο Σάββας. Αν τα καταστρέψουμε όλα για να είμαστε σίγουροι ότι μαζί θα καταστραφούν και τα λαμόγια, τότε ναι, μετά την καταστροφή σίγουρα θα συνέλθουμε αλλά θα μας λείπει και κανά πόδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η αποδοχή και παραδοχή των λαθών από το παρελθόν,ακόμα και αν αυτό το παρελθόν σημαίνει η χτεσινή μέρα δεν σημαίνει μοιρολατρία ή απόγνωση σημαίνει διδαχή για την μη επανάληψή τους.
    Το κακό με μας είναι ότι τα ίδια λέμε, τα ίδια κάνουμε, και τα ίδια θα φάμε ,γιατί από την πολύ κατανάλωση και καλοπέραση όλων αυτών το παχυλών ετών δεν ξεκουνάμε από το καναπέ μας.
    Οσο για το Κυπριακό αν πουλήθηκε ποσο ποιοι αν ήταν από τον Παπαδόπουλο Ιωαννίδη ΠΑτακό ΚΑραμαλή Μακάριο τους Αμερικάνους τους Εβραιόυς τις μυστικές ή φανερές υπηρεσίες οι απόψεις ακόμα είναι διαιρεμένες ...όταν και αν και εφόσον ανοιχτούν όλα τα χαρτιά (κοινώς όταν πεθάνουν όλοι όσοι ανακατεύτηκαν γνωστοι και άγνωστοι )τότε μπορεί και να μάθει ο λαός.
    Τέλος οι Ελληνες και όχι ελληνες θα αγωνιστούν για την πατρίδα αυτό είναι το σίγουρο όμως το ίδιο σίγουρο είναι ότι μαζί με τους κλέφτες τους εξωτερικού θα ''κλαδέψουν'' και μερικούς του εσωτερικού .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χριστινα εχεις απολυτο δικιο.Παρ'ολο που το θεμα ηταν αλλο καταφεραμε σαν γνησιοι Ελληνες να το οδηγησουμε αλλου.Δεν ειναι στιγμη για τετοιες κουβεντες αλλωστε στο καθεστως φοβικης δημοκρατιας που ζουμε,μονο τα 'πολιτικως ορθα' πρεπει να λεμε.Θελουμε ακομα μεγαλη διαδρομη ωστε αυτα που λεμε στην παρεα,στο σπιτι,με φιλους,να μπορουμε να τα λεμε ευθαρσως και δημοσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπόθεση εργασίας: Πληρώνω (ο Έλληνας φορολογούμενος) και σώζω την πατρίδα, όπως λέει ο κ. Καλεντερίδης.
    Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια θα κληθώ να ξαναπληρώσω, διότι πάλι στα ίδια χάλια θα είμαστε και διότι οι "πολιτικοί" μας ξέρουν ότι πληρώνω εύκολα και αγόγγυστα, ότι είμαι καλοπληρωτής.

    Επειδή δεν βλέπω να έχουν σκοπό να πληρώσουν πρώτοι αυτοί που έφταιξαν, να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα, να κατασχέσουν περιουσίες κλεφτών, να κάνουν περικοπές στις δικές τους δαπάνες και σ' αυτές του δημοσίου, ΕΓΩ ΘΑ ΦΡΟΝΤΊΣΩ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ. Και θα το κάνω αυτό, επειδή η θυσία μου, αν πληρώσω, θα πάει εις μάτην.

    Όχι, δεν θα πληρώσω, θα κρύψω εισοδήματα, θα κλέψω, θα λαδώσω, αλλά δεν θα πιαστώ κορόιδο για μία ακόμη φορά. Δεν είναι η πρώτη, βλέπετε, που με καλούν στο ταμείο. Κάποτε πρέπει να μάθουν ότι είμαι ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ, ΔΥΣΤΡΟΠΟΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΧΈΡΗΣ και συνάμα θα φροντίσω να αντιμετωπίζω τους πολιτικούς ως κατακτητές, εχθρούς της πατρίδας μου. Δεν θα σώσω την πατρίδα πληρώνοντας τους κατακτητές της. Τελεία και παύλα.

    ______________________

    "Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου αδιάλλακτον μίσος εναντίον των τυράννων της πατρίδος μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επειδή ολίγον έγκυος (βλ. φοροφυγάς ή συγκαλύψας φοροφυγά ή "ανιδιοτελής" ψηφοφόρος κλπ κλπ) ως γνωστόν δεν υπάρχει και επειδή ΟΛΟΙ το βάλαμε το χεράκι μας να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε, προτιμότερη είναι η περισυλλογή από τις συνηθισμένες βρισιές και τσιρίδες. Προφανώς τα ανθρωπόμορφα που έφαγαν τόσα πολλά δις ευρώ από όλους εμάς τους υπόλοιπους που από ήθος ή βλακεία δεν "τ' αρπάξαμε", σε μια ευνομούμενη χώρα θα σάπιζαν στην φυλακή. Και καλό θα ήταν, έτσι, για τις τηλεοράσεις του υπόλοιπου πλανήτη, να στέλναμε κανέναν στον Κορυδαλλό, κάτι που πιθανόν να είχε και αποτρεπτική δράση για μέλλοντες απατεώνες "επώνυμους" συμπολίτες μας. (Απορώ πως κυκλοφορούν ακόμη χωρίς σακούλα στο κεφάλι ο... Rocco και τ' αδέλφια του!) Επίσης προφανέστατα, τα μεγαλύτερα θύματα δεν είμαστε εμείς αλλά τα παιδιά μας και τα παιδιά αυτών, που έχουν λαμβάνειν ένα πολύ χειρότερο κράτος από αυτό που μας παραδόθηκε. Ακόμη πιο προφανές είναι ότι συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει, μην περιμένετε όμως από τους "εφευρέτες" της, τους απογόνους των ναζί και των φράγκων αισθήματα αλληλεγγύης στον απλό "ανώνυμο" λαό, τα ίδια έπραξαν και στην κατοχή και παλιότερα. Αυτό πάντως που με εκνευρίζει εξ' ίσου με όσους "καλοθελητές" προσπαθούν να μας εντάξουν στον Τρίτο Κόσμο είναι η στάση των κοιλαράδων παλαιοσυνδικαλιστών μας που φαίνεται να ζουν σε κάποιο άλλο σύμπαν. Αλλιώς δεν εξηγείται η εμμονή τους σε ξεπερασμένες πρακτικές που το πιο πιθανό είναι να επιφέρουν την ανατροπή τους και το χάσιμο δια παντός των απίστευτων προνομίων τους._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αναρωτιέμαι τι θα κάνουμε με όλο αυτόν τον θυμό, που μέρα με τη μέρα συσσωρεύεται και απειλεί να μας πνίξει. Η λύση είναι μέσα μας αλλά χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία για να κάνουμε πράξη αυτό που πρέπει. Είναι εύκολο να οργιζόμαστε, το δύσκολο είναι να οργιζόμαστε την κατάλληλη στιγμή, με το κατάλληλο άτομο και για τον σωστό λόγο. Διαφορετικά, απλά βιώνουμε ένα γενικευμένο θυμό που γυρνάει αστραπιαία καταπάνω μας και μας κατατρώει. Ο θυμός είναι ενέργεια που αν δεν μετουσιωθεί σε πράξη μεταμορφώνεται σε κατάθλιψη. Αυτό δεν βιώνουμε συλλογικά σαν Έλληνες ; Κατάθλιψη, απογοήτευση και απελπισία. Δεν καταλάβαμε ότι οι δυνάμεις που αντιτίθενται στον Ελληνισμό παίζουν σκάκι επιπέδου Κασπάροφ και εμείς τις τελευταίες δεκαετίες τουλάχιστον παίζουμε κρυφτό με τον εαυτό μας. Μέχρι που η σημερινή κυβέρνηση έκανε ένα μέγα λάθος στρατηγικής. Ο Σουν Τζου στην Τέχνη του Πολέμου τονίζει ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν πρέπει να νιώσει ο αντίπαλος ότι δεν έχει τρόπο διαφυγής, γιατί απλά θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του, μην έχοντας πλέον τίποτα να χάσει. Απλά μας στρίμωξαν στον τοίχο και μας ξύπνησαν! Μέγα κατόρθωμα αν σκεφτεί κανείς την "ρώμη" των κυβερνούντων και την "αντρική πυγμή" τους (!). Πως αντιδρούμε ; Με αυτοπειθαρχία, ψυχραιμία, σκέψη ορθή και πάρα πολλές πράξεις. Και πάρα πολλά Όχι. ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ. Μπορούμε να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και να μην επιτρέπουμε ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ, να μποϋκοτάρουμε ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, να μην παρακολουθήσουμε ΚΑΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ κινηματογραφική παραγωγή. Καταναλωτές θέλουν ; Αυτό θα στερηθούν. Άγγλοι και αμερικανοί, όλοι ξέρουμε πόσο ύπουλα έχουν ανακατευτεί και ανακατεύονται στις υποθέσεις μας, πόσο άνανδρα μοιράζουν τράπουλες που δεν ήταν ποτέ και δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ δικές τους. Είναι εντυπωσιακό πως ΣΕ ΌΛΑ τα επίπεδα οι Ελληνικές κυβερνήσεις (με κ μικρό) ποτέ δεν προασπίστηκαν τα συμφέροντα της Ελλάδας. Όμως, αυτή τη στιγμή αυτά τα κατάρτια έχουμε με αυτά θα πορευτούμε μέχρι να αλλάξουμε πλοίο και τους αφήσουμε να νομίζουν πως εξακολουθούν να μας κυβερνούν. Ο καθένας μας έχει χρέος να καθαρίσει τον μικρόκοσμό του, έχουμε απέραντο πλούτο γνώσης να ανατρέξουμε, και μόνο τότε θα μπορούμε να έχουμε ορθή γνώμη και να μην γινόμαστε έρμαια του ερπετοειδούς τμήματος του εγκεφάλου μας που ακολουθεί τις εντολές του θυμού και τονίζει διαρκώς το ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ κ.λ.π. Ναι, εξαπατηθήκαμε, γιατί υπήρχε μέσα μας κενό παιδείας και καλλιέργειας. Θα αντέξουμε όμως την ντροπή αν τώρα προδώσουμε την "Ελλάδα την δεύτερη του επάνω κόσμου" ; Ή θα αγωνιστούμε για να "πάρουν τα όνειρα εκδίκηση" σύμφωνα με τον μεγάλο Έλληνα Οδυσσέα Ελύτη.. Επιμένω ότι Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ότι οι μικρές αλλαγές δημιουργούν τις μεγάλες, ότι αν αρνηθούμε να λαδώσουμε, να λαδωθούμε, να υποταχθούμε, να σκύψουμε το κεφάλι και να απογοητευθούμε, μπορούμε ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ. Αρκεί να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Κανείς μας δεν είναι αθώος για αυτήν την κατάντια. Σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, όλοι μας, συνδημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις πράξεις και τις παραλείψεις μας, είτε περιείχαν δόλο είτε αμέλεια. Είμαστε έθνος ατομιστών, ή τουλάχιστον έτσι εξελιχθήκαμε, όμως στα δύσκολα οφείλουμε να είμαστε μια γροθιά, και ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Το οφείλουμε στους Έλληνες Νεκρούς των περασμένων αιώνων και χιλιετιών, έχουμε ένα άρρητο χρέος που είναι καταχωρημένο στο ψυχικό μας κύτταρο. Και ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ, είναι το μέγιστο όπλο στα χέρια της εξουσίας, δεν προσφέρει τίποτε, μας αφαιρεί τα πάντα και τελικά αυτό που φοβόμαστε με μαθηματική ακρίβεια το έλκουμε. Η ανάληψη των ευθυνών μας θα μας δώσει δύναμη, κι ας πονάει, έτσι κι αλλιώς αυτός που αποφεύγει το χρέος του αρνείται την δύναμή του.
    Ρ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ 7:07 μ.μ.

    "Ακόμη πιο προφανές είναι ότι συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει, μην περιμένετε όμως από τους "εφευρέτες" της, τους απογόνους των ναζί και των φράγκων αισθήματα αλληλεγγύης στον απλό "ανώνυμο" λαό, τα ίδια έπραξαν και στην κατοχή και παλιότερα."

    Αυτές τις αριστερίστικες γενικεύσεις τις έχω διαβάσει κατά κόρον και τις βρίσκω εντελώς ανόητες. Ονόματα υπάρχουν. Αν ξέρεις, πες τα, διαφορετικά άσε αυτά τις αηδίες περί απογόνων των ναζί για άλλα ιστολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συμφωνώ με τον 7:03 μ.μ. και παραθέτω κείμενο που αλίευσα σε τοπική (Ηράκλειο) εφημερίδα, το οποίο είναι στο αυτό μήκος κύματος:

    _____________________________________

    Αντί να τη σώσουμε, βουλιάζουμε την οικονομία

    Θα το υποστηρίξω για άλλη μια φορά πως λάθος αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε τη λύση του οικονομικού προβλήματος.

    Πιστεύω πως πρώτα απ’ όλα έπρεπε να περιορίσει στ’ αλήθεια την σπατάλη το κράτος. Κι αυτό γιατί η σπατάλη ήταν και είναι απίστευτη και μάλιστα σε όλους τους τομείς.

    Το δεύτερο που θα έπρεπε να γίνει (κατά τη γνώμη μου πάντα), είναι να επιστραφούν τα κλεμμένα στο κράτος. Κι όταν λέμε τα κλεμμένα, εννοούμε όλα τα κλεμμένα. Από το 1 εκατ. μάρκα του Τσουκάτου (από τις μίζες της Siemens) μέχρι και την τελευταία προμήθεια που έχει δοθεί για όπλα ή... μπανάνες στα νοσοκομεία.

    Το τρίτο να επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία όσοι λήστευαν τόσα χρόνια τα ομόλογα και την περιουσία των ασφαλιστικών οργανισμών.

    Το τέταρτο να κοπούν οι μισθοί των βουλευτών αφού οι ίδιοι πληρώνουν για να εκλεγούν θέλοντας να σώσουν τον τόπο και άρα δεν τους.. χρειάζονται.

    Το πέμπτο, να ζητηθεί από την Γερμανία να δώσει τις αποζημιώσεις που χρόνια τώρα οφείλει στην Ελλάδα και δεν τις πληρώνει.

    Μετά απ’ αυτά έπρεπε να κάνουμε τη μεγάλη επενδυτική επίθεση. Πρόσκληση δηλαδή σε όλους για να ‘ρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα, χωρίς εμπόδια, τσαρλατανιές, μίζες και άλλα τερτίπια. Αυτό έκαναν οι Τούρκοι με τους Γερμανούς στον τουρισμό, οι Πορτογάλοι με όσους εγκατέλειψαν την Αφρική κ.λ.π.

    Εμείς (πάντα κατά τη γνώμη μου), πάμε να κάνουμε το...πανί βρακί...

    Ρίξαμε στην δίαιτα τους μισθωτούς, νεκρώσαμε την αγορά, τορπιλήσαμε τους επιχειρηματίες και δώσαμε σήμα στους μεγαλοκαταθέτες να βγάλουν τα λεφτά τους έξω.

    Θα δούμε ποιος έχει δίκιο...

    ________________________________

    Για να προλάβω τυχόν σχόλια, σας πληροφορώ ότι η εν λόγω εφημερίδα κινείται στον κυβερνητικό χώρο, αλλά κρατά τις αποστάσεις της, όταν χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.......ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ........ΟΜΩΣ ΕΩΣ ΠΟΤΕ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΝΟΣ <> ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ.......ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ-ΙΔΕΩΝ ..........ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ .....???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ ΝΑΙΑΣ

    ...Θελουμε ακομα μεγαλη διαδρομη ωστε αυτα που λεμε στην παρεα,στο σπιτι,με φιλους,να μπορουμε να τα λεμε ευθαρσως και δημοσια....

    Η διαδρομή είναι τόσο μακριά και τόσο κοντινή όσο η έκφραση του

    θέλω και δεν μπορώ
    Θέλω και δεν μου επιτρέπετε.

    ΟΤαν ο Ελληνας νιώσει γιατί ακόμα δεν το έχει νιώσει αλλά πολύ κοντά είναι το να ματώσει η δανεική του τσέπη τότε θα πάψει να μιλάει θα αντιδράση αλλά το κακό είναι όπως πολύ σωστα είπες ''ως γνήσιοι Ελληνες'' ότι πάλι κομματικά θα αντιδράση και όχι πατριωτικά και εκεί θα βρεθούν όλα τα σημερινα λαμόγια να κάνουν την δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Ανώνυμο 7:08 :
    "Αυτές τις αριστερίστικες γενικεύσεις ...τις βρίσκω εντελώς ανόητες. Ονόματα υπάρχουν. Αν ξέρεις, πες τα, διαφορετικά άσε αυτά τις αηδίες περί απογόνων των ναζί για άλλα ιστολόγια."

    Συγγνώμη αν σε έθιξα. Προφανώς και δεν είμαι αριστεριστής και ακόμη προφανέστερα δεν κατάλαβες τι γράφω. Οπότε τους χαρακτηρισμούς "ανόητος" και "αηδίες" κράτα τους για τον εαυτό σου και τις απόψεις σου, εφ' όσον δεν έχεις στοιχειώδεις ικανότητες αντίληψης. Επεξηγώ ότι αναφέρομαι στο μη διαχωρισμό της κας Μέρκελ και των συμβούλων της μεταξύ Ελληνικού λαού και made in Greece αρπακτικών τα οποία έκαναν πάρτι με τα λεφτά μας μέσω κυρίως γερμανικών εταιρειών (Δημόσια Έργα και Προμήθειες, Στρατιωτικό Υλικό, Νοσοκομειακός εξοπλισμός) οι οποίες γερμανικές εταιρείες βρήκαν έναν θαυμάσιο τρόπο να "επιδοτούνται" εμμέσως με υπερτιμολογήσεις και αγορά προϊόντων τους από το Ελληνικό Κράτος (η ΕΕ ως γνωστόν απαγορεύει την άμεση κρατική βοήθεια στις ιδιωτικές εταιρείες)._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς Ανώνυμο 7:08 :
    "Αυτές τις αριστερίστικες γενικεύσεις ...τις βρίσκω εντελώς ανόητες. Ονόματα υπάρχουν. Αν ξέρεις, πες τα, διαφορετικά άσε αυτά τις αηδίες περί απογόνων των ναζί για άλλα ιστολόγια."

    Συγγνώμη αν σε έθιξα. Προφανώς και δεν είμαι αριστεριστής και ακόμη προφανέστερα δεν κατάλαβες τι γράφω. Οπότε τους χαρακτηρισμούς "ανόητος" και "αηδίες" κράτα τους για τον εαυτό σου και τις απόψεις σου, εφ' όσον δεν έχεις στοιχειώδεις ικανότητες αντίληψης. Επεξηγώ ότι αναφέρομαι στο μη διαχωρισμό της κας Μέρκελ και των συμβούλων της μεταξύ Ελληνικού λαού και made in Greece αρπακτικών τα οποία έκαναν πάρτι με τα λεφτά μας μέσω κυρίως γερμανικών εταιρειών (Δημόσια Έργα και Προμήθειες, Στρατιωτικό Υλικό, Νοσοκομειακός εξοπλισμός) οι οποίες γερμανικές εταιρείες βρήκαν έναν θαυμάσιο τρόπο να "επιδοτούνται" εμμέσως με υπερτιμολογήσεις και αγορά προϊόντων τους από το Ελληνικό Κράτος (η ΕΕ ως γνωστόν απαγορεύει την άμεση κρατική βοήθεια στις ιδιωτικές εταιρείες)._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ 17 Φεβρουαρίου 2010 8:11 μ.μ.

    >Από το 1 εκατ. μάρκα του Τσουκάτου<

    Αυτά μπορούν να επιστραφούν, αν βάλουν την Πόπη να τον δείρει έναντι ενός 10%. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.