9/2/10

Η ρωσική αρκούδα βρυχάται!

«Σοβαρή απειλή για τη Ρωσία το ΝΑΤΟ»
Το ΝΑΤΟ και η διεύρυνσή του προς τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης εξακολουθεί να συνιστά «σοβαρή» απειλή για τη Ρωσία, δήλωσε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Αμφιβάλλουμε βαθιά ότι η θέση μας θα είναι περισσότερο σίγουρη με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Πατρούσεφ.
«Το ΝΑΤΟ αντιπροσωπεύει για μας μια απειλή και μάλιστα μια αρκετά σοβαρή απειλή», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ επικύρωσε νέο στρατιωτικό δόγμα που θέτει το ΝΑΤΟ πρώτο μεταξύ των απειλών κατά της ασφάλειας της Ρωσίας. Στο έγγραφο καταγγέλλεται η προσέγγιση στα ρωσικά συνόρα «της στρατιωτικής υποδομής των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα μέσω της διεύρυνσης της συμμαχίας».
Ο Πατρούσεφ κατηγόρησε τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι εξόπλισαν τη Γεωργία πριν από τον πόλεμο ανάμεσα στη Μόσχα και την Τυφλίδα, τον Αύγουστο 2008, για να προετοιμάσουν μια επίθεση εναντίον των αυτονομιστικών περιφερειών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.
«Σας εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι ο εξοπλισμός της Γεωργίας συνεχίζεται. Γιατί; Με ποιο σκοπό; Θέλουν μια νέα επίθεση; Αν αυτό δεν συμβαίνει, δεν πρέπει να εξοπλίζουν (τη Γεωργία). Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε», πρόσθεσε ο Πατρούσεφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ναυτεμπορική

7 σχόλια:

  1. Που την βρήκατε αυτή την φωτο βρε παλικάρια;

    Χειρότερη δεν είχατε να βάλετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Σάββα! Χωστην στα Ρωσάκια! Σούπερ η φωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλαγή των παγκόσμιων δεδομένων η νίκη Γιανούκοβιτς στην Ουκρανία.

    http://www.energia.gr/article.asp?art_id=34508

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνία Σερβίας με Κίνα σε Έργα Ενέργειας

    http://www.energia.gr/article.asp?art_id=34516

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την ώρα που η Ρωσία φτιάχνει το αντι-ΝΑΤΟ και θεωρεί πρώτο απειλή το ΝΑΤΟ, η Frontex της ΕΕ δέχεται τις αξιώσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο:

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, (...) ξεκαθάρισε την πλήρη αντίθεση του κόμματός της με την Frontex, γιατί -τόνισε- πρόκειται για «κλειστά σύνορα, ανάλογα με τα συμφέροντα», πρόκειται για «τσάκισμα» των ανθρώπων. Η κυρία Παπαρήγα είπε ότι η Frontex - μέσα στην οποία είναι και η Τουρκία και θα είμαστε μαζί σε κοινά «δολοφονικά σχέδια» κατά των μεταναστών- εξαιρεί τις γκρίζες ζώνες, που θέλουν να εξαιρέσουν οι Τούρκοι
    . «Αυτό βασίζεται στο εξής πράγμα: πρώτα-πρώτα με τις αρχές του ευρωστρατού με τις οποίες έχετε συμφωνήσει και έχετε αποδεχθεί από το 2002 ως κυβέρνηση τη συμφωνία Βρετανίας και Τουρκίας, η οποία έλεγε ότι στα θέματα ασφάλειας του Αιγαίου όταν συμμετέχει η Τουρκία ως χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ οι γκρίζες ζώνες παραμένουν» ανέφερε. Συμπλήρωσε: «Και με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Και οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον της φτωχολογιάς που διώκεται οικονομικά, αλλά και πολιτικά στην περιοχή που είναι θερμή περιοχή, αλλά κι από την άλλη μεριά θα σας πει αύριο η ηγεσία της Τουρκίας δεχθήκατε όλες αυτές τις εξαιρέσεις. Συγκυριαρχία λοιπόν στο Αιγαίο…».

    Απόσπασμα από την ομιλία στην Ελληνική Βουλή:
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1104211&lngDtrID=244

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που υπάρχει και το αντίπαλο δέος αλλιώς τώρα θα ήμασταν τσιράκια των αμερικάνων όπως ο παπαχελάς.
    η καλύτερα πράκτορες για να κάνουμε ότι θέλουν οι αμερικάνοι.
    Φίλοι μου μήπως ξεχάσατε ότι εισται
    ΕΛΛΗΝΕΣ που σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ θέλουμε να ζούμε ελεύθερα και όχι όπως λέει και ο παππούς Μπους
    ο αμερικανός πρόεδρος θα σφυρηλατήσουν τον πλανήτη ε.. αει..
    στο διάολο.Τελικά την ΡΩΣΣΊΑ ΤΗ ΘΈΛΟΥΜΑΙ αλλιώς θα μας ειχαν γ....
    οι πού......Αμερικάνοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αναρρίχηση εκ νέου της Ρωσίας σε Υπερδύναμη είναι το θετικότερο γεωστρατηγικό γεγονός της δεκαετίας.Πλέον εκτός από στρατιωτική ( που ήταν έτσι κιαλλιώς ) είναι οικονομική και ενεργειακή υπερδύναμη.
    Η Ισχύς των Αμερικανών σε όλα τα επίπεδα ( πολιτική , οικονομική ) έχει περιοριστεί αρκετά.Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι και προσπαθούν ν απροσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και στις αναδυόμενες δυνάμεις ( Κίνα , Ινδία κτλ )
    Ολες οι αυτοκρατορίες πέφτουν.
    Εδω και χιλιάδες χρόνια αποδεδειγμένα.
    Το θέμα είναι κατά πόσο οι Αμερικανοί και αυτοί που τους ελέγχουν είναι διατεθημένοι να παραδώσουν την ηγεμονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.