9/2/10

Ο αντισημητισμός είναι βδελυρή και κολάσιμη πράξη, ο ανθελληνισμός;


του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν λίγες εβδομάδες γίναμε μάρτυρες του διπλού εμπρησμού της συναγωγής των Χανίων. Αμέσως μετά το δεύτερο εμπρησμό, ανθελληνικά κέντρα από την Ελλάδα και το εξωτερικό έριξαν δηλητήριο εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνισμού, πράξεις που κόστισαν στη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όσον αφορά τη διαχείρηση του δυσβάστακτου εξωτερικού μας χρέους.
Ανάμεσα σε αυτούς που έχυσαν ανθελληνικό δηλητήριο ήταν όργανα και νεροκουβαλητές του ελληνικού εβραϊσμού, φορείς του διεθνούς εβραϊσμού, και φυσικά το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών.
Λίγες μέρες μετά αποδείχτηκε ότι πίσω από το έγκλημα του διλπού εμπρησμού κρύβονται ένας Έλληνας με διασυνδέσεις που οδηγούν σε εξωελληνικούς κύκλους, δυο αμερικανοί και δυο άγγλοι πολίτες.
Λεπτομέρειες για το εγχείρημα του εμπρησμού δεν μάθαμε και δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουρία αν πίσω από την προβοκατόρικη αυτή ενέργεια κρύβονται κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ή της Μεγάλης Βρετανίας. Ανεξάρτητα πάντως με το αν η προβοκατόρικη ενέργεια είναι προϊόν μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Βρετανίας, το σίγουρο είναι ότι η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να χρεωθεί στην ελληνική κοινωνία, το ελληνικό κράτος, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό γενικά, όπως την χρέωσαν όλοι όσοι συντονισμένα και με μίσος έχυσαν το δηλητήριο εναντίον του Ελληνισμού, εκφράζοντας απίστευτο ανθελληνισμό εναντίον ενός λαού και μιας έννοιας (Ελληνισμός), με τρόπο που, κατά την άποψή μας, δεν δικαιλογείται με βάση λογικά κριτήρια.
Μετά την αποκάλυψη των δραστών, θα περίμενε κανείς μια δημόσια συγνώμη από όλους όσους έχυσαν το δηλητήριό τους εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνισμού, δηλαδή να ζητήσουν συγνώμη και να δηλώσουν ότι όσα είπαν εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού ισχύουν για τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία και για τους Άμερικανούς και τους Άγγλους, αφού αυτοί ήσαν οι αυτουργοί του εμπρησμού.
Επίσης, θα περίμενε κανείς από τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, να διαβάσει την ίδια δήλωση που έκανε για το θέμα, μόνο που αντί για την Ελλάδα έπρεπε να κατηγορήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τις ΗΠΑ και την Βρετανία.
Θεωρούμε δε ότι επειδή το θέμα έλαβε διεθνείς διαστάσεις, αυτό θα έπρεπε να το απαιτήσει με διάβημα και με δημόσια πολιτική δήλωση το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών.
Δε γνωρίζουμε τί από όλα τα παραπάνω έγινε, αλλά θέτουμε ένα απλό ερώτημα:
Ο αντισημητισμός είναι μια βδελυρή και κολάσιμη ενέργεια. Ο ανθελληνισμός δεν είναι το ίδιο;

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, αναδημοσιεύουμε άρθρο του κ. Σταυρουλάκη, ενός εκ των πρωταγωνιστών στις δηλώσεις που ακολούθησαν των εμπρησμών της συναγωγής των Χανίων που ο ίδιος διευθύνει.
Αν βρίσκετε ομοιότητες στα επιχειρήματά του, με τις 'επιστημονικές' θέσεις της Δραγώνα, της Ρεπούση και του καραβανιού των εθνομηδενιστών, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε, είναι απλά ο Θεός να φυλάει την Ελλάδα!


LETTERS TO THE EDITOR; Lord Elgin, the Parthenon and Greece
Published: June 23, 2009
Regarding the op-ed articles ''A home for the Marbles,'' by Christopher Hitchens, and ''Majestic in exile,'' by Nikos Konstandaras, (Views, June 19): The Parthenon remained intact until the 6th century, at which point the inner columns and roof were removed in order to make way for a Christian church. When the Ottomans took over in 1456, the building became a mosque. When the Ottomans were at war with the Venice, the Parthenon was used as to store munitions, and, in 1687, it was hit by a Venetian shell and blown up.
By the time Lord Elgin arrived in 1801, the marble fragments were being used for building materials by the locals. The Ottomans allowed him to take casts and remove sculptures as well as tear down buildings where necessary
The Parthenon was restored to artistic and historical importance thanks to the splendid drawings of Western artists.
I don't care who has the Elgin Marbles, but I do care that Lord Elgin is slandered as a robber and vandal. Had he not saved the marbles, they would most probably no longer exist. Christine Fremantle, London
''Greece,'' even in antiquity, refers to a geographical area in which Greek was spoken, a common culture evolved and a shared religious pantheon existed, but it was never a unified state nor even a country. It was a complex and highly competitive collection of little states such as Athens, Sparta, Thebes etc.
The modern Greek state (founded in the early 19th century) may see itself as the protector of the legacy of ancient Greece, and given the character of any form of nationalism, this makes a certain amount of sense.
In the British Museum, the Elgin Marbles take a position among the great achievements of art and architecture of humanity -- be they Egyptian, Babylonian, etc. In a global age, museums such as the British Museum or the Metropolitan Musem in New York or the Louvre have a certain parallel to the great Alexandrian library that drew to itself the tangled threads of antique civilizations during the early period of Hellenistic ''globlization.''
It would indeed be a pity to see the great Elgin Marbles reduced to being simply artifacts put on the shelf of Greek nationalism or a platform for political self furtherance or debased as part of tourist development program, which is really what all of this is about.

Nicholas P. Stavroulakis, Hania, Crete.

55 σχόλια:

  1. Ας τα βλέπουν αυτά οι φιλο-Ισραηλινοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήιρα Σάββα!
    Μακάρι να το διαβάσουν όλοι οι Βουλευτές και κάποιος (εάν υπάρχει...)με Εθνική Συνείδηση, να πράξει τα δέοντα...
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥς ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝ ΠΑΡΑΦΕΡΟΝΤΑΙ και καμμια φορα.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ (επειδή θα θυμώστε, πέστε μου τι πίεση ασκούν ή άσκησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας ή οι ομογενειακοι σύλλογοι για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους. Α, ξεχασα πρωτα η καρέκλα και το χτύπημα στην πλάτη από τους "συμμάχους").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (<< Ιώσηπος : Κατ' Απίωνος Β , 10>>) <>


    Οι Εβραίοι ωρκίζοντο στον Θεό, ότι ουδένα αλλόφυλον θα ευνοήσουν, ιδίως μάλιστα τους Έλληνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΣ'ΤΑ ΣΑΒΒΑ!ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββα,
    Πως τιμάει η Ελληνικός λαός τη "γενοκτονία" των Εβραίων της Θεσσαλονικής; (Σφυρίζει αδιάφορα). Τι διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολείο περί αυτού; (Τίποτα). Γιατί έγινε best seller το βιβλίο του Πλεύρη για τους Εβραίους; (Διότι πουλάει...)
    Ποια ήταν η αντίδραση του πολιτικού κόσμου ΑΜΕΣΩΣ μετά τον εμπρησμό στα Χανιά; (Χλιαρή).
    Αναπαράγεται από εφημερίδες και blogs ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ο αντισημιτισμός (Soros, Ραγκούσης, Νίμιτς κλπ);
    Πόσες φορές έχουν βεβυλωθεί Ισραηλιτικά νεκροταφία (Γ' Νεκροταφείο κλπ); Πόσες φορές αναφέρθηκε στις ειδήσεις; Στο εξωτερικό είναι ΒΑΣΙΚΟ θέμα σε αντίστοιχη περίπτωση.
    Ο Ελληνικός λαός έχει δείξει ότι ανοχή στον αντισημιτισμό διότι κατα βάθος εκφράζονται ενδόμυχα ένστικτα αυτού.
    Από την άλλη πλευρά ο ανθελληνισμός είναι σήμερα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σε αυτή τη χώρα. Αν θέλεις να κάνεις κάτι ως ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ κατέβα στον πολιτικό στίβο και κάνε τον αγώνα σου. Καλά τα άρθρα αλλά δεν αρκούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σου,Σάββα,ΑΡΧΟΝΤΑ!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

    "Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε, είναι απλά ο Θεός να φυλάει την Ελλάδα!"

    Ὁ Ἕνας καί Τριαδικός Θεός....
    Μαζί του πάντα νικητές!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να δανειστώ κάποιες εκφράσεις του Σταύρου Λυγερού. Το πρόβλημα δεν είναι οι εχθροί της Ελλάδας αλλά αυτοί οι «ελληνόφωνοι» που θεωρούν την Ελλάδα σαν «χώρο» και όχι σαν «χώρα». Η Ελλάδα είναι χώρα έχει συγκεκριμένα όρια έχει συγκεκριμένη κρατική δομή. Σαν τέτοια πρέπει να έχει κεντρική ιδεολογία πρέπει να έχει κεντρική θρησκευτική πίστη. Πρέπει να έχει ένα κεντρικό ανθρωπολογικό πρότυπο το οποίο θα στηρίζεται στην διαχρονική ιστορική εμπειρία της χωρίς να απορρίπτει περιόδους της. Και ναι τα μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν μόνο στον τόπο που τα γέννησε. Και ναι ο λόρδος Έλγιν υπήρξε ένας κοινός κλέφτης. Το αρχαιοελληνικό πνεύμα είναι πολύ ποιο κοντά με το ελληνορθόδοξο πνεύμα διότι αυτό υπήρξε ο κληρονόμος και συνεχιστής του και όχι στην αγγλοσαξονική κοσμοθεωρία και τις διαιρέσεις που προσπαθεί να εξάγει στον κόσμο μέσα από μια ψευδεπίγραφη «ανεκτικότητα»… Ο Ελληνισμός είναι ανεκτικός διότι έχει την ιστορική εμπειρία της συνδιαλλαγής. Κάποτε μέσα από την ισχύ των όπλων του στην νεότητά του τώρα με την ισχύ της πολιτισμικής του ωριμότητας. Πρέπει να περάσει το αγγλοσαξωνικό πνεύμα πολλούς αιώνες συνδιαλλαγής με αλλόφυλους για φτάσει στο επίπεδο της ελληνικής ανεκτικότητας. Για αυτό το λόγο δεν έχει καμιά αξία να ακούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ομνύουν στην αγγλοσαξωνική «ανεκτικότητα» και υιοθετούν αναπαράγοντας και ενισχύοντας ξένες υπόγειες διαδρομές για να καταδείξουν την «ελληνική μισαλλοδοξία» που μόνο εκείνοι οι δυστυχής για την καταγωγή τους βλέπουν. Κακός που ανεχτήκαμε την παρουσία αυτών των καμένων εγκεφάλων δίχως να τους στηλιτεύσουμε με επιχειρήματα. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί και ας κατηγορηθούμε ως «εθνικιστές». Άλλωστε ο όποιος χαρακτηρισμός δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από την αξία αυτού που σου προσάπτει τον χαρακτηρισμό αυτό.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι έχουν να μας πουν τώρα οι οπαδοί της Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >Μετά την αποκάλυψη των δραστών, θα περίμενε κανείς μια δημόσια συγνώμη από όλους όσους έχυσαν το δηλητήριό τους εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνισμού, δηλαδή να ζητήσουν συγνώμη και να δηλώσουν ότι όσα είπαν εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού ισχύουν για τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία και για τους Άμερικανούς και τους Άγγλους, αφού αυτοί ήσαν οι αυτουργοί του εμπρησμού.<

    Μα πώς να ζητήσουν συγγνώμη, όταν ο αχαρακτήριστος Χρυσοχοΐδης πήγε κι έστειλε μία απολογητική επιστολή, όπου δεν ανέφερε καν τους δράστες, αλλά προσπαθούσε να αποδείξει ότι δεν είμαστε ελέφαντες; Βγήκε ο πρωθυπουργός και ΥπΕξ να απαντήσει τίποτε; Μίλησε ο ΠτΔ, ο γέρο-Κάρολος;

    Όταν οι Ισραηλινοί προσέβαλαν τον Τούρκο πρέσβη στην Ιερουσαλήμ, τόσον ο Τούρκος ΠτΔ, όσο και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ΑΠΗΤΗΣΑΝ συγγνώμη, άλλως θα ανακαλούσαν τον πρέσβη τους στο Ισραήλ. Και την πήραν την συγγνώμη.

    Σύγκρινε την συμπεριφορά των Τούρκων, οι οποίοι μάλιστα είχαν αρχίσει χειρών αδίκων, με την δική μας. Η πρώτη είναι συμπεριφορά κυρίαρχου και σοβαρού κράτους, η δεύτερη ενός κακορίζικου προτεκτοράτου. Αυτοί δεν ήμασταν πάντα; ποιος θα μας σεβαστεί και ποιος θα μας ζητήσει συγγνώμη λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΜΑΚΑ? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ! ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΑΧΡΗΣΤΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν, γνωστού και μη εξαιρετέου υποστηρικτή του "οι Έλληνες είναι αντισημίτες του κερατά", μπορεί να διαβάσει κανείς τα ακόλουθα.

    "Επειδή μέχρι τον Απρίλιο του 1990 δεν υπήρχαν επίσημες σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας διετέλεσε επί δύο δεκαετίες ως ανεπίσημος αγωγός επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, ήταν ανεπίσημος σύμβουλος διαφόρων Ελληνικών Κυβερνήσεων σε θέματα Μέσης Ανατολής."

    Αυτός δηλαδή τώρα προσφέρει καλές υπηρεσίες στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ.

    "Επικοινωνία:
    Σύμβουλος επικοινωνίας (image-maker) στους:
    · Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, 1988 - 90.
    · Υπουργός Γεράσιμος Αρσένης, 1992 - 93.
    · Υποψήφιος Δήμαρχος Σωτήρης Παπαπολίτης, 1990.
    · Βουλευτή Β’ Αθηνών Κυριάκο Μητσοτάκη 2004 "


    ..........

    Κι αυτός αναπαρήγαγε το κατάπτυστο άρθρο του Αποστόλου της WSJ, αλλά ούτε αυτός είδα να ζητά συγγνώμη, καίτοι "Έλληνας", ως ισχυρίζεται.

    Τον κάλεσε η ΕΣΗΕΑ (δημοσιογράφος είναι), το εγκάλεσε κανείς κυβερνητικός, το έβαλε κανείς στην θέση του; Όχι. Τον άφησαν στο ξέφρενο εθνικιστικό του παραλήρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί φίλοι
    το άρθρο μου και οι θέσεις που εκφράζονται μέσα απ' αυτό, δεν στηρίζονται σε φυλετικά και θρησκευτικά επιχειρήματα. Είναι πολιτικό και τα επιχειρήματα είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
    Παρακαλώ και τους σχολιαστές να ακολουθούν την ίδια μέθοδο, γιατί αλλιώς, μπορεί να βρουν τον εαυτό τους στον ίδιο 'χώρο' με τους εμπρηστές.

    φιλικά προς όλους

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ανώνυμε 11:39 π.μ.

    Η έχεις πλήρη άγνοια(δεν το νομίζω) ή θες να προβοκάρεις τη συζήτηση(πιο πιθανό)!

    Όπως και να 'χει, ο Ελληνικός λαός τιμά τη γενοκτονία των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου.

    Οι Έλληνες Εβραίοι πότε τιμούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου;

    Για να μη μιλήσω και για το Εβραϊκό κράτος που στήνει μνημεία στον Κεμάλ!

    Μην βγάλεις καμιά ημερομηνία από το μυαλό σου!

    http://epontos.blogspot.com/2010/01/blog-post_787.html

    Αυτά, για να μη λέμε ότι μαλακία μας κατεβαίνει στο κεφάλι!

    Αν έχεις σκοπό να ξανασχολιάσεις να απαντήσεις πρώτα στον τίτλο της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ κύριε Σταυρουλάκη, κανένας αρχαιολόγος δεν θα έσπαγε ένα εύρημα σε κομμάτια για να το μοιράσει σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Η βασική προσπάθεια της αρχαιολογικής και ιστορικής επιστήμης είναι η ανασύνθεση και όχι η αποσύνθεση του υλικού με το οποίο ασχολείται. Η προσπάθεια της Ελλάδος να συγκεντρώσει το υλικό του Παρθενώνα αυτό το σκοπό έχει, να ανασυνθέσει το μεγαλύτερο ιστορικό της μνημείο.
    Θα θυμίσω στον Κύριο Σταυρουλάκη τον αρχαίο όρο 'Πανέλληνες' (Όμηρος, Ησίοδος, κτλ), τους Ελλανοδίκες, τον Πατριάρχη Φώτιο στα Αρχιλόχια που κραυγάζει ότι οι κάτοικοι του Βυζαντίου ήταν Έλληνες στην σαρκική καταγωγή, στην γλώσσα και στην σκέψη, την Άννα Κομνηνή που μιλάει για το σχολείο όπου τα παιδιά των Ελλήνων μαθαίνουν Ελληνικά, και τον Ισίδωρο Κιέβου που με τον όρο Ρωμέλληνες δίνει την απάντηση για το τι ήταν οι άνθρωποι του Βυζάντιου. Υπάρχει τεράστιο πλήθος ιστορικών πηγών που αποδυκνείουν τα αντίθετα με αυτά που λέτε. Το να μην έχει δικαίωμα ο λαός αυτός, που πάντα ανα τους αιώνες είχε καθαρή ιστορική μνήμη της ταυτότητάς του, να ανασυνθέσει το μεγαλύτερο ιστορικό μνημείο του, είναι ένα έγκλημα όχι μόνο ενάντια στον λαό αυτό, αλλά ενάντια και στον παγκόσμιο πολιτισμό, στον οποίο ανήκει η Ακρόπολη. Αθελά του μάλλον, ο κ. Σταυρουλάκης ταυτίστηκε με θέσεις οι οποίες αντιπροσωπεύουν τον Μεσαίωνα, όσον αφορά την αντίληψη της ιστορικής επιστήμης. Τέτοιες αντιλήψεις, αντιεπιστημονικές, γυρνούν την ανθρωπότητα πίσω, και χαρακτηρίζουν ανθρώπους χωρίς βασική παιδεία.
    Το φαινόμενο του ανθελληνισμού (anti-hellenism) όσον αφορα΄την καταστροφή ανθρωπίνων ζωών, είναι περισσότερο απάνθρωπο από αυτό του αντι-σημιτισμού, και έχει οδηγήσει ανα τους αιώνες σε γενοκτονίες εναντίον των Ελλήνων, μεγαλύτερες σε σύνολο από αυτές που έχουν υποστεί οι Εβραίοι. Το Ελληνικό στοιχείο διώκεται σχεδόν συνεχώς για το περισσότερο διάστημα των τελευταίων 16 αιώνων, συνήθως από φανατικούς μονοθεϊστές.
    Οι σημερινοί Εβραίοι είναι ένας λαός φιλικός προς εμάς, και για αυτό τους παρακαλώ να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το τι συνέβη στα Χανιά. Καλώ τον κύριο Σταυρουλάκη να αφιερώσει το υπόλοιπο της ζωής του στην προσπάθεια συμφιλίωσης του Ισραήλ με την Ελλάδα, και με όλο τον κόσμο. Επίσης τον καλώ να πρωτοστατήσει για την προσπάθεια επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, και να απολογηθεί δημόσια για την σκοταδιστική του αμάθεια. Όλοι κάνουμε λάθη. Δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος που έχει τεράστια άγνοια της ιστορίας. Μπορεί να επανορθώσει και έχει την δυνατότητα να κάνει μεγαλύτερο καλό από ότι κακό έγραψε.
    Γ. Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ενδιαφέρον :
    ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    http://www.eamb.gr/new_text/emsynagogi.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δείτε για τον συμπατριώτη του Τζέφρι τον Ραγκούση :
    http://deltio11.blogspot.com/2010/01/blog-post_07.html

    Εβραίος κι ο Ραγκούσης δηλαδή...
    Α ρε Ταλάρα, η Αννούλα με τα κονέ πιστεύεις ότι σ' έκανε σούπερ-ντούπερ αλλά να ξέρεις ότι μόνο για τον Κουγιουμτζή σε αγαπήσαμε...
    Μαζί σας θα τα πάρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Κοτσίδη, κανατε ενα λαθος!Επρεπε να απευθυνθητε στον 09 Φεβρουαρίου 2010 11:40 π.μ. και οχι στον 09 Φεβρουαρίου 2010 11:39 π.μ.Οι ημερομηνιες γραφονται στο τελος καθε σχολιου και οχι στην αρχή!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιός είναι αυτός ο Σταυρουλάκης ρε παιδιά, τι είναι; Εβραίος; Μήπως θυμα΄ται ποιός κατέστρεψε το εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων; Είναι η ίδια προβοκατόρικη τακτική όπ[ως των μουσουλμάνων της Θράκης. Που έβαζαβ φωτιά στα τζαμιά και το ελληνικό κράτος για να μην κατηγορηθεί, έτρεχε και τους τα ξανάχτιζε απο την αρχή. Εσύ ανώνυμε τι περίεργα είναι αυτά που γράφεις; Δηλαδή ο Σόρος αντισημίτης; Ο ουγγροεβραίος χρηματοδότης των σκοπιανών "μακεντόντσκι είναι αντισημίτης; Ο Νίμιτς ; Θα μας πεις αντισημίτης και ο ... Κοέν! Ο οποίος δεν είναι δημοσιογραφος, αλλά έμισθος υπάλληλος του καζίνου Λουτρακίου, που έχει ρημάξει τους αγρότες της Πελοπονήσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση ότι (δεν) το έκαναν ΗΠΑ και Μ.Βρεττανία;

    Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι (δεν) το έκαναν ΗΠΑ και Μ.Βρεττανία.

    Πώς να κατηγορήσει κανείς ΗΠΑ και Μ.Βρεττανία ότι (δεν) το έκαναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 09 Φεβρουαρίου 2010 1:33 μ.μ.

    κ. Καλεντεριδη,
    Εμείς οι Έλληνες πάντα βλέπαμε και βλέπουμε το πρόβλημα με τους Εβραίους σαν πολιτικό/οικονομικό/ στρατιωτικό/αποδεδειγμένα εχθρικό εναντίον της Ελλάδος και τίποτε άλλο. Αυτοί οι ίδιοι όμως πάντα το έθεταν και το θέτουν σαν θρησκευτικό ή ρατσιστικό πρόβλημα γιατί έτσι τους συμφέρει.
    http://www.youtube.com/watch?v=jUGVPBO9_cA
    Είναι μια γνωστή τεχνική από παλιά, την οποία διδάσκονται οι νέοι Εβραίοι από τα γεννοφάσκια τους http://www.informationclearinghouse.info/article24597.htm
    Το μίσος εναντίον κάθε τι ΜΗ Εβραϊκού κατασταλάζεται μέσα τους από μικρή ηλικία.
    Σφετερίζονται τον όρο "Σημίτης" αν και Σήμιτες είναι και οι Παλαιστίνιοι και γενικότερα Άραβες που ζουν στην περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ασίας. Το λυπηρό όμως είναι ότι αποδεδειγμένα "πράξεις εναντίον των Εβραίων" στην διεθνή κοινότητα έχουν γίνει από τους ίδιους τους εβραίους ή τους κολαούζους τους. Πολλά τα παραδείγματα "αντισημιτισμού" με στοιχεία (ευρισκόμενα σε αρχεία αστυνομιών) που ενοχοποιούν είτε εβραίους είτε προσκείμενους σε εβραϊκά συμφέροντα.
    Όπως καλή-ώρα με την συναγωγή τους στα Χανιά. Ακούστηκε επίσης ότι τους εβραϊκούς τάφους στα Γιάννενα τους ανακώλωσε ο γιος του εκεί Ραβίνου χωρίς να γίνει καμία διάψευση, στην δίκη Πλεύρη.
    Έτσι εξηγείται λοιπόν το γιατί οι Εβραίοι έχουν στα χέρια τους αποκλειστικά ΟΛΑ τα ΜΜΕ της Δύσης. Για να δυσφημίζουν κατ' αποκλειστικότητα κόσμο, συμπεριλαμβανόμενου και ολόκληρου του Ελληνισμού.
    Έχω πει και το επαναλαμβάνω ότι ο μοναδικός εχθρός των Εβραίων είναι η Αλήθεια και οι ίδιοι οι Εβραίοι.
    Επιμένω και επαναλαμβάνω ότι ακόμα η Ανθρωπότητα έχει στα χέρια της μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεμπροστιάσει αυτούς που τρομοκράτησαν τον Κόσμο την 11η Σεπ 2001, διότι οι Αμερικανοί δεν είναι σε θέση να το καταφέρουν καθ' ότι είναι υποδουλωμένοι στον Εβραϊσμό.


    ΥΓ.1
    Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Σταυρουλάκης είχε πλήρη γνώση των γεγονότων που επηκολούθησαν στην συναγωγή του. Με την τελευταία τεχνολογία κάμερες παρακολούθησης κλπ. είναι αδιανόητον κάποιος χωρίς να έχει την βοήθεια εκ των έσω να επιχειρήσει μια τέτοια πράξη. Αυτό αφορά ακόμα ειδικά και μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών. (Αυτοί ξέρουν καλύτερα)
    Εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την πράξη να πέραση άλυτη και να ξεχαστεί. Πρέπει να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο και να καθίσουμε τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς τους μια και καλή στο σκαμνί.

    ΥΓ.2
    Μιας και μιλάμε για κλεψιές και διαβάζοντας την άποψη του Σταυρουλάκη για τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα έχω να πω τούτο. Ο πόλεμος και η γενοκτονία που συνεχίζονται στο Ιράκ μας έχει κάνει να ξεχάσουμε μεταξύ άλλων τι γίνανε τα αρχαία εκθέματα στο Μουσείο της Βαγδάτης που εξιστορούν μια Ιστορία της Ανθρωπότητας 7000 χρόνων και βαλε, από την εποχή της Βαβυλώνας.
    Προσωπικά υποπτεύομαι ότι θα βρίσκονται καλά πακεταρισμένα σε Εβραϊκές αποθήκες σε Ευρώπη καί Αμερική περιμένοντας να κατακαθίσει η σκόνη ώστε ανενόχλητα να βγουν σε δημοπρασίες στους οίκους τους, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.
    Πολλά τά λεφτά.
    "Κόρακας κοράκου μάτι"... λοιπόν

    Πώλ Γούλφοβιτζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 09 Φεβρουαρίου 2010 4:22 μ.μ.

    Αναφέρθηκε το ονομά μου πουθενά;

    Φάμπιο Κόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. O Σταυρουλάκης; Κανείς Χανιώτης μοσχοκούζουλος, όπως λέει και ο Καζαντζάκης, που το παίζει Οβραίος. :-)) Καλά, ρε παιδιά, οι Εβραίοι δέχονται αλλογενείς να ασπασθούν την θρησκεία των; Ο Ιουδαϊσμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον εβραϊκό λαό, διαφορετικά δεν ισχύουν τα περί εκλεκτού λαού του Θεού, έτσι δεν είναι; Ε, ρε ανοησίες που μας βάζουν και μαθαίνομε από το δημοτικό κιόλας!

    Μας διδάσκουν την Παλαιά Διαθήκη, διότι θεωρείται, λέει, εισαγωγή στον Χριστιανισμό. Κατάφεραν οι Εβραίοι να διδασκόμαστε την θρησκεία και εν μέρει μυθολογία των και ο λόγος ποιος;

    Τέλος πάντων, σωστά λέει ο κ. Καλεντερίδης ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, αλλά και το να συνεχίσομε να διδασκόμαστε την εβραϊκή θρησκεία, θαρρώ πως παρά είναι ξεφτίλα πια.

    Μανούσακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Γ. Σηδιρούντιος τα είπε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Ο αντισημητισμός είναι βδελυρή και κολάσιμη πράξη, ο ανθελληνισμός;"

    Το ίδιο και χειρότερο μάλιστα, όταν προέρχεται από ελληνόφωνους, όπως τον Σταυρουλάκη. Κατάπτυστη επιστολή. Ποιος είναι αυτός ο άθλιος;

    @ Οσία

    >Εσύ ανώνυμε τι περίεργα είναι αυτά που γράφεις; Δηλαδή ο Σόρος αντισημίτης; Ο ουγγροεβραίος χρηματοδότης των σκοπιανών "μακεντόντσκι είναι αντισημίτης; Ο Νίμιτς ; Θα μας πεις αντισημίτης και ο ... Κοέν!<

    Είναι τόσα σχόλια παραπάνω που είναι αδύνατον να τα διαβάσει κανείς όλα. Σε ποιον απευθύνεσαι; Λέει ότι ο Σόρος και ο Κοέν είναι ... αντισημίτες; (!!) Για τον Νίμιτς δεν ξέρω.

    ΥΓ: Είναι και δημοσιογράφος ο Κοέν. Τον θυμάμαι νομίζω στο "Βήμα". Και στο Καζίνο του Λουτρακίου ήταν. Αυτό το θυμάμαι από τις συζητήσεις που γινόταν επί κυβερνήσεων Σημίτη, όταν η μάστιγα του τζόγου είχε αρχίσει να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις και γινόντουσαν συζητήσεις επί συζητήσεων στα παράθυρα της τηλεόρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Πωλ Γούλφοβιτς

    "Σφετερίζονται τον όρο "Σημίτης" αν και Σήμιτες είναι και οι Παλαιστίνιοι και γενικότερα Άραβες που ζουν στην περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ασίας"

    Εδώ κάνει, όμως, λάθος. Είναι σημίτες, ακριβώς όπως και οι Άραβες, με τους οποίους είναι "ξαδέλφια". Διάβασε ποιος ήταν ο Σημ, από τον οποίο προέρχεται το όνομα της φυλής και ποια η Άγαρ και ο Ισμαήλ, εξ ων και το πρώτο όνομα των Αράβων, Αγαρινοί ή Ισμαηλίτες. Ο μύθος είναι κωδικοποιημένη αλήθεια, είναι Ιστορία.

    Οι Παλαιστίνιοι μάλλον δεν είναι σημίτες, αλλά απόγονοι των αρχαίων Φιλισταίων που είχαν έλθει από την Κρήτη και είχαν εποικίσει τα παράλια της περιοχής.

    Τώρα, ποιος χέ..κε για όλα αυτά και τι σημασία έχουν πια μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Πώλ Γούλφοβιτζ

    "Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Σταυρουλάκης είχε πλήρη γνώση των γεγονότων που επηκολούθησαν στην συναγωγή του. Με την τελευταία τεχνολογία κάμερες παρακολούθησης κλπ. είναι αδιανόητον κάποιος χωρίς να έχει την βοήθεια εκ των έσω να επιχειρήσει μια τέτοια πράξη. Αυτό αφορά ακόμα ειδικά και μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών."

    "Προσωπικά υποπτεύομαι ότι θα βρίσκονται καλά πακεταρισμένα σε Εβραϊκές αποθήκες σε Ευρώπη καί Αμερική περιμένοντας να κατακαθίσει η σκόνη ώστε ανενόχλητα να βγουν σε δημοπρασίες στους οίκους τους, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου."

    Πώλ, μήπως είχες έναν θείο που τον έλεγαν Sherlock;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 09 Φεβρουαρίου 2010 6:32 μ.μ.

    Ανεπιθύμητε ανθέλληνα* εβραίε (και συχαμενε συνάμα) όχι, τόν θείο μου τόν έλεγαν Shylock.
    Ήταν τοκογλύφος καί ηργάζετο αποσπασμένος στη Βενετία, στά τοκογλυφικά γραφεία του "Γερμανού" Meyer Amschel Bauer.


    Πώλ Γούλφοβιτζ
    Συνταγμα-Αθήναι


    *Η Αλήθεια είναι ο μοναδικός εχθρός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Που'ναι μωρε τα γνωστα κοπέλια να καμουν κάποιο σχόλιο;Εφαγε τους την γλώσσα ο κάτης;Ναι,ναι...για τσι "συμπαθούντες" μιλώ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αξιότιμε Κύριε Καλεντερίδη,

    Ενώ τα γραφόμενα σας με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο, θα ήθελα ωστόσο να διαφωνήσω με το περιεχόμενο της παρέμβαση σας στο χώρο των σχολίων.

    Η υπόθεση της συναγωγής δεν αφόρα μια διαμάχη μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ. Αφορά το στιγματισμό της ελληνικής κοινωνίας από κέντρα της ιουδαϊκής διασποράς.

    Καταλαβαίνω ειλικρινώς την αγωνία σας για πολιτικώς ορθή δικτύωση, ωστόσο, δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να μπαίνετε στο πειρασμό της έμμεσης απολογίας στους μη συμφωνούντες με κάποια σχόλια αναγνωστών σας.

    Είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος προέβη σε ακραίους σχολιασμούς τον έχετε ήδη λογοκρίνει. Aυτό κατά τη γνώμη μου αρκεί.


    Ευχαριστώ
    Καπετάν Τριφίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κύριε Καλεντερίδη,

    Το θέμα της συναγωγής των Χανίων λύθηκε. Κι ευτυχώς, οι δράστες ήσαν ξένοι, πλην ενός.

    Όμως, ως πρώην αξιωματικός της ΕΥΠ (αν και μάλλον δουλειά της Ασφάλειας είναι), εικάζω ότι ξέρετε πως δεν είναι το πρώτο αντισημιτικό κρούσμα εν Ελλάδι. Τα άλλα; Δεν μπόρεσαν ούτε έναν δράστη να εντοπίσουν; Πώς τα κατάφεραν στο άψε-σβήσε στα Χανιά, όπου οι δράστες ήσαν ξένοι; Θα παρακαλούσα για την απάντησή σας. Έντιμη και παληκαρίσια, όπως σας πρέπει.

    Γράφει ο 6:53 μ.μ.

    >Ανεπιθύμητε ανθέλληνα* εβραίε (και συχαμενε συνάμα)<

    Πολύ ... αντιρατσιστική έκφραση, δεν νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το στρίβειν δια του "Καπετάν Τριφίτσου"; Κάποτε τον έλεγαν ... αρραβώνα. :-))

    Δικαιολογείται, όμως, κ. Καλεντερίδη. Απόκριες έχουμε, ψέματα; :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Που'ναι μωρε τα γνωστα κοπέλια να καμουν κάποιο σχόλιο;Εφαγε τους την γλώσσα ο κάτης;Ναι,ναι...για τσι "συμπαθούντες" μιλώ!


    Μίνως.

    ________________________

    Άλλων έφαγε την γλώσσα ο "κάτης", του "Καπετάν Τριφίτσου", ας πούμε; :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμε φίλε
    η ρατσιστική συμπεριφορά Ελλήνων είναι ένα θέμα που αφορά πρώτιστα εμάς τους Έλληνες.
    Η ελληνική κοινωνία έχει πολλές ιδιαιτερότητες και αρκετά αρνητικά, αλλά δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
    Υπάρχουν ορισμένες προκαταλήψεις εναντίον των Εβραίων, οι οποίες δεν περνούν στην κοινωνική και την ατομική συμπεριφορά των Ελλήνων.
    Οι περισσότερες ρατσιστικές οργανώσεις και συμπεριφορές πρέπει να μας προβληματίζουν, κυρίως όσον αφορά τους ηθικούς αυτουργούς που τις καθοδηγούν.
    Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο για το θέμα αυτό.
    Κλείνοντας ξαναλέω ότι δεν τιμά την Ελλάδα οποιαδήπτε ρατσιστική συμπεριφορά, εναντίον οποιουδήποτε λαού, εκλεκτού ή κατωτέρου...

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ προβοκατορα 09 Φεβρουαρίου 2010 7:15 μ.μ.

    Μα οι εβραιοι ανηκουν στην Λευκη ρατσα, πως η εκφραση αυτη ειναι αντιρατσιστικη; Και τι ειναι ρατσισμος και αντιρατσισμος;
    Εγω ο Πώλ Γούλφοβιτζ ειμαι λευκου χρωματος.

    ΥΓ.
    ΟΧΙ, το θεμα του ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ στη συναγωγη στα Χανια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΑΚΟΜΑ. Βλεπω ομως οτι πατε γρηγορα-γρηγορα να τα "πατσαβουριασετε κατω απο την κουρελου" χρησιμοποιωντας τωρα "ηπια φρασεολογια" οπως "Το θέμα της συναγωγής των Χανίων λύθηκε" λες και ηταν καμμια διαφωνια μεταξυ γειτονων για ενα φραχτη που χωριζει τις αυλες, και ΟΧΙ ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ της συναγωγης απο Αμερικανους και Εγγλεζους υποτελεις σας.

    "Όμως, ως πρώην αξιωματικός της ΕΥΠ (αν και μάλλον δουλειά της Ασφάλειας είναι), εικάζω ότι ξέρετε πως δεν είναι το πρώτο αντισημιτικό κρούσμα εν Ελλάδι. Τα άλλα; Δεν μπόρεσαν ούτε έναν δράστη να εντοπίσουν; Πώς τα κατάφεραν στο άψε-σβήσε στα Χανιά, όπου οι δράστες ήσαν ξένοι; Θα παρακαλούσα για την απάντησή σας. Έντιμη και παληκαρίσια, όπως σας πρέπει".
    Προβοκατορες, ντροπαλοι και πανουργοι, αχρειοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χρήστες του Διαδυκτίου, που πληρώνονται για να διαδίδουν καί να υποστηρίζουν την Ισραηλινή προπαγάνδα!!!!!

    Από τον Jonathan Cook.

    Η παθιασμένη υποστήριξη του Ισραήλ εκφραζόμενη στην αρχή' «αντιμίλησε τους» (Talkback) και τμήματα από σχόλια ιστοσελίδων, στο ίντερνετ σε blogs, σε συζητήσεις στο Facebook και αλλού μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα όπως θέλουν (οι Εβραίοι) να φαίνεται. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ φέρεται να στρατολογεί ειδικές μυστικές ομάδες των οποίων το έργο θα είναι να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο 24 ώρες την ημέρα και να διαδίδουν θετικά νέα για το Ισραήλ. Νεαροί Εβραίοι με γνώσεις στους υπολογιστές και στο ίντερνετ, κυρίως νέο-αποφοιτήσαντες από πανεπιστήμια, αλλά και νέο-αποστρατευθέντες από το στρατό του Ισραήλ και έχοντες γνώσεις ξένων γλωσσών, προσλαμβάνονται από την κυβέρνηση του Ισραήλ, να πλασάρουν εαυτούς σαν απλούς surfers ενώ στην ουσία υιοθετούν απόλυτα την γραμμή της κυβέρνησης του Ισραήλ, σχετικά με τη γενοκτονία που εξελίσσεται μπρος στα μάτια μας, στη Μέση Ανατολή.
    Η ύπαρξη μιας «διαδυκτιακής ομάδας πολέμου στο internet" ήρθε στο φως όταν εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του υπουργείου εξωτερικών του Ισραηλ του τρέχοντος έτους. Περίπου 150.000 δολάρια έχουν προβλεφθεί, για το πρώτο στάδιο της ανάπτυξης (της ιδέας αυτής), με αναμενόμενη αυξημένη χρηματοδότηση για το επόμενο έτος.
    Ο Shturman, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος προπαγάνδας, (hasbara στα εβραίικα), του υπουργείου, παραδέχθηκε η ομάδα του θα εργάζεται με απόλυτη μυστικότητα.
    "Οι δικοί μας δεν θα λενε: "Γεια σας, είμαι από το τμήμα προπαγάνδας/ hasbara του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και θέλω να σας πω το εξής".... «Ούτε θα παρουσιάζουν εαυτούς σαν ισραηλινούς ή Εβραίους», είπε. -"Θα μιλάνε σαν ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ιστολογίων και ως απλοί πολίτες, και θα σχολιάζουν με σχόλια που θα φαίνονται προσωπικά, αλλά θα πρέπει (τα σχόλια τους) να βασίζονται σε μια έτοιμη λίστα με τα μηνύματα που θα έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εξωτερικών".
    Περίπου 50.000 ακτιβιστές αναφέρθηκε να έχουν κατεβάσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται 'Μεγάφωνο' που στέλνει ένα σήμα στους μεταξύ των υπολογιστές, όταν ένα άρθρο δημοσιεύεται κάνοντας κριτική στο Ισραήλ. - (Όταν συμβεί κάτι τέτοιο) ΟΙ Εβραίοι πρέπει να βομβαρδίζουν το 'ύποπτο χώρο' του Ίντερνετ με παρατηρήσεις τους και σχόλια, που υποστηρίζουν το Ισραήλ...

    Όλο το άρθρο εδώ:

    http://avragioz.blogspot.com/2009/10/blog-post_8553.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. H Mosad itan ekei i oxi? o rolos tis mosad peripleki ta senaria kai prokali erotimata . To staxti sta matia kanei to sxedio poli pio periploko Giati den pernete ton Stayroulaki na doume ti tha mas pei?.Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δηλαδή,
    Όταν εμείς καταδικάζαμε -και καλά κάναμε- τον βανδαλισμό της συναγωγής, αυτός ο μισέλλην εβραίος ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σάββα,η συνεχής τακτική "ορισμένων" "ευρέως γνωστών" πλέον στους ΄Ελληνες, να μας δημιουργούν ενοχές οπότε πάμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να μας απασχολεί...
    ΄Οποιος έχει και την ελάχιστη ευθυκρισία,αντιλαμβάνεται ο ύφος του άρθρου σου...΄Οποιος δεν το καταλαβαίνει ή τεχνηέντως το παραποιεί,να πάει...να μην την πω την λέξη βραδιάτικα...
    Αι σιχτίρ μας τα πρήξανε τόσα χρόνια με το ρατσισμό και τον αντισημητισμό και όλα τα "αντί" τους...
    Με τον ανθελληνισμό και αντιελληνισμό θα πρέπει να ασχοληθούμε επιτέλους αν θέλουμε να επιβιώσουμε στην Πατρίδα μας.
    Εσύ κι εγώ τα είπαμε όλα αυτά ή ο Σταυρουλάκης?
    Δηλαδή θα πρέπει να το βουλώσουμε γιατί είναι Εβραίος?
    Οτι κι αν ήταν πάλι τα ίδια θα λέγαμε...
    ΄Αντε να μην μιλήσω για την "Θεία" τους βραδιάτικα...
    Αφήστε μας ήσυχους επιτέλους!!!!
    Ναι και ρατσιστής θα γίνω και σωβινηστής και ελέφαντας και φάλαινα και ότι θέλεις για να υπερασπιστώ την Πατρίδα μου...
    Ο κώλος σας πονάει ορισμένων?
    Αϊ σιχτίρ παλιοαδερφές ξεφωνημένες!
    Αφήστε τα υψηλά νοήματα και τις φιλολογικές περικοκλάδες ορισμένοι...Αγώνα θέλει και όχι ανεμοφιλολογία του φραπέ...συγνώμη φραπουτσίνο...

    Ψηλά την Σημαία και μην αφήνεται τα λαμόγια να σας παρασύρουν στις τακτικές και τις μεθοδολογίες τους.
    Καληνύχτα Πατριώτες
    Στον διάλο ανθέλληνες και όλο το κακό συνπάντημα...
    Συγνώμη αδερφέ μου Σάββα,αλλά δεν άντεξα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν χωρά συζήτησις, κύριοι.
    Τα ιερά μας κειμήλια, τα ιερά των ιερών μας, ουδείς ιερόσυλος βάρβαρος έχει δικαίωμα να μάς πει πώς θα τά μεταχειρισθούμε.
    Τα ιερά ανήκουν στους θεούς του τόπου, στην ίδια την Ελληνική Μητέρα Γη, τον Ιερό Βράχο και τας Αθήνας εν προκειμένω,
    και εμείς είμαστε οι από τους θεούς ταγμένοι θεματοφύλακες και υπερασπιστές των ιερών σεβασμάτων.
    Λοιπόν, δεν χωρά καν συζήτησις.
    Ο κ. Σταυρουλάκης είναι ΙΕΡΟΣΥΛΟΣ.

    Από έναν πιστό άνθρωπο που αγωνίζεται για την διαφύλαξι και τιμή της ιερής κληρονομιάς της κοινότητάς του και του λαού Ισραήλ, είναι αδιανόητη τέτοια ασέβεια, τέτοια ΥΒΡΙΣ προς τα ιερότερα σεβάσματα του Γένους των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και, τέλος, κάτι για τους άγγλους.
    Δεν άρπαξαν τα ιερά μας κειμήλια για να τά προστατεύσουν, αλλά για να τά σφετερισθούν.
    Εάν τά πήραν για να τά προστατεύσουν, άπαξ και τά έσωσαν, μπορούν τώρα να μάς τά επιστρέψουν, και θα τούς ευγνωμονούμε.
    Το ότι δεν τό κάνουν, χαρακτηρίζει απολύτως τα κίνητρα της αρπαγής: Την αποικιοκρατική ληστεία και τον σφετερισμό -κάτι εις το οποίον πάντοτε ειδικεύονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εύγε Σάββα, από τα άρθρα που τα διαβάζεις και σου βγαίνει αυθόρμητα το 'Πες τα, ρε φίλε!'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προς ανώνυμο 11:40 π.μ. & 7:15 μ.μ

    Η παρουσία σας στην Ελλάδα (ναι σου απευθύνω το λόγο σα να μιλάω σε άτομο ισραηλιτικής καταγωγής για να μη κουραζόμαστε) ήταν ανέκαθεν χωρίς προβλήματα.
    Πέρα από τις ιδιαίτερα περίεργες δραστηριότητες που είχατε (και πρόσφατα ο Ariel Toaff μας αποκάλυψε πως δεν ήταν ακριβώς αντισημιτικές φαντασιώσεις) και νοιώσατε κάποια οργή από το κόσμο, ουδέποτε είχατε διωγμούς και σφαγές από τους γηγενείς.
    Αρκετοί Έλληνες δε έπαιξαν κορώνα γράμματα τη ζωή τους για να σας σώσουν από τους Ναζί.
    Με λίγα λόγια ζείτε σε αυτό το ντόπο δίπλα μας χωρίς να σας έχουμε πειράξει ποτέ. Είναι αξιοπερίεργο αλλά παρά τα όσα κάνατε κατά των Ελλήνων επι τουρκοκρατίας και αργότερα, η αντίδραση των Ελλήνων ήταν ιδιαίτερα χαλαρή.
    Σήμερα βέβαια που βρίσκεστε στο απώγειο της κυριαρχίας σας στην Ελλάδα με μια κυβέρνηση σχεδόν εξ ολοκλήρου "κουκούλες" που όταν κοιτάει κανείς στο γενεολογικό δέντρο των μελών της φρίττει, έχετε αρχίσει και αποθρασύνεσθε.
    Λοιπόν χαλαρώστε λιγάκι, δε σας χρωστάμε απολύτως τίποτα. Ουδέποτε μας βοηθήσατε σε τίποτα και πάντοτε συμμαχήσατε με τους εχθρούς μας. Όποτε βρεθήκατε να έχετε το πάνω χέρι μας πετσοκόψατε.
    Η "περιούσια" ψύχωση σας σας κάνει να νομίζετε πως ασχέτως το πως συμπεριφέρεστε όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να είμαστε υπόλογοι ανα πάσα στιγμή για ότι σας συμβεί. Είστε βαθύτατα πεπεισμένοι πως είστε κάτι το ξεχωριστό και ανώτερο συνεπώς θα πρέπει όλοι εμείς να δεχόμαστε ότι κι αν κάνετε εις βάρος μας αλλά ουδέποτε να σας κρίνουμε. Αναρωτιέστε με ειλικρίνεια γιατί οι Έλληνες δεν αυτοθυσιάζονταν στη κατοχή κατά 10άδες χιλιάδες για να σας σώσουν. Η απορία σας αυτή είναι όντως ειλικρινής. Όταν έχεις πειστεί πως εσύ είσαι η κορωνίδα της δημιουργίας με συμβόλαιο με το θεο και όλοι οι άλλοι άνθρωποι υπάρχουν για να σε υπηρετούν είναι λογικό να έχεις τέτοιες απορίες.
    "Μα πως είναι δυνατόν να μη μπήκαν μπροστά στα πολυβόλα των Ναζί για να μας προστατέψουν;" σκέφτεσαι με τη διαστροφική λογική σου. Αυτή η νοοτροπία διακρίνετε στο μήνυμα σου και είναι από τα στοιχεία που σας προδίδουν και ξεχωρίζουν από τους διάφορους αλλόφυλους υπαλλήλους σας και κοινούς ηλίθιους υποστηρικτές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙ-Ε

    Source: http://www.kalami.us/

    Aποκάλυψη: Στο σπίτι ποιού ατόμου (υπουργείου Εξωτερικών) στην Αθήνα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου '10, έγινε ''μυστικό δείπνο'' με την συμμετοχή οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των πρέσβεων ΗΠΑ και Ισραήλ; Ο σκοπός της συνάντησης;

    Η σύγχρονη τραγωδία του Ελληνισμού της Αμερικής... Από αύριο, μία αποκαλυπτική έρευνα σε συνέχειες: Πως και ΓΙΑΤΙ διαλύθηκε μεθοδικά ο οργανωμένος Ελληνισμός στις ΗΠΑ την τελευταία 15ετία. Το σχέδιο και πως υλοποιήθηκε, ο ρόλος Εκκλησίας και ειδικά των ελληνικών Κυβερνήσεων, το ΣΑΕ που ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε στην πρώτη του ιδρυτική συνέλευση, οι ''φυτευτοί'' πρακτορίσκοι, τα εξαγοραζόμενα ΜΜΕ και η πολιτική της αποβλάκωσης, η επιβληθείσα ''σιωπή'' στους Ομογενείς γιά τα εθνικά θέματα, κ.ά.

    "Δυστυχώς, οι δύο λαοί ('Ελληνες και Τούρκοι) διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές..."

    Η δήλωσή του αυτή ΔΕΝ έχει διαψευστεί ποτέ από τον οικουμενικό Πατριάρχη. Ο Βαρθολομαίος εκλέγηκε Οικουμενικός Πατριάρχης στις 22 Οκτ. 1991 και ενθρονίσθηκε στις 2 Νοεμ. 1991. Τελευταία, απαιτεί (και) από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων ενοριών-κοινοτήτων, που έχτισαν οι 'Ελληνες μετανάστες, στο Πατριαρχείο, δηλ. τυπικά σ' ένα τουρκικό 'Ιδρυμα, ενώ ζήτησε και από τους μητροπολίτες να γίνουν Τούρκοι υπήκοοι. Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν θετικά ήταν οι μητροπολίτες Κρήτης, που βιάζονται να βάλουν ''φέσι''. Το Πατριαρχείο, εισπράττει επίσης μεγάλα ποσά, χώρια η χρηματοδότηση από την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία παραμένουν σε τουρκικές τράπεζες ή σε καταθέσεις, σ' ελβετικές.

    ΤΑ ''NEOBYΖΑΝΤΙΝΑ'' ΚΟΛΠΑ: Στην Κληρικολαϊκή, αρχές Ιουλίου στην Ατλάντα, θα προσπαθήσουν οι του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, να ''εγκριθεί'' η παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων ενοριών στο Πατριαρχείο... Πολεμική στον αρχιεπ. Δημήτριο, γιά να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις, με την χρησιμοποίηση και ομογενειακών ΜΜΕ... Οι μητροπολίτες μας στις ΗΠΑ, φοβούμενοι τον διασυρμό, δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση γιά να γίνουν Τούρκοι υπήκοοι... Η Ομογένεια, δεν ανέχεται άλλο τις ωμές παρεμβάσεις του οικουμ. Πατριάρχη, που στόχο έχουν την διάλυσή της... 'Υποπτη και η συμπεριφορά της ελλην. κυβέρνησης, που ενώ γνωρίζει τα παιχνίδια, αδιαφορεί και συμπράττει με τον Βαρθολομαίο.

    Source: http://www.kalami.us/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πέρα από ιστορικές αναδρομές, θρησκευτικές πεποιθήσεις, και γεωπολιτικές αναλύσεις, το θέμα είναι απλό:

    Κατηγορήθηκε άδικα μία χώρα και ένας λαός γιά κάτι που αποδείχτηκε ότι το έκαναν άλλοι. Στοιχειώδεις λόγοι δικαιοσύνης και δεοντολογίας επιβάλλουν αυτοί που κατηγόρησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες να ζητήσουν συγγνώμη, να ανασκευάσουν, και να κατηγορήσουν αυτούς που έστησαν την προβοκάτσια. Θα το κάνουν;

    (αν όχι να μη διαμαρτύρονται μετά γιά τους όποιους συνειρμούς...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Περί κόμπλεξ πρόκειται κόμπλεξ κατωτερότητας που σε βάθος χρόνου γίνεται (ανωτερότητας ) αυτό περιλαμβάνει όλες της φυλές που κατοικούν στην Ελλάδα !Έτσι εξηγείτε και ο απεχθειά τους προς οτιδήποτε είναι ελληνικό μιας και η εξουσία είναι στα χέρια τους .Έτσι προβοκάρουν όποτε θέλουν το ελληνικό στοιχείο κατηγορώντας το για ρατσισμό .!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ ανεγκέφαλο υβριστή 09 Φεβρουαρίου 2010 8:41 μ.μ.

    Εσύ με αποκαλείς "προβοκάτορα", χωρίς να ξέρεις τι ακριβώς σημαίνει η λέξη. Αν ήξερες, δεν θα το έκανες, αφού η ερώτησή μου είναι εύλογη. Η απάντηση του κ. Καλεντερίδη είναι ήπια μεν, δεν καλύπτει, όμως, το θέμα της εμφάνισης του ξενόφερτου νεοναζισμού στην Ελλάδα.
    Παρατηρώντας την συμπεριφορά, όχι μόνον ακραίων οργανώσεων, αλλά και την δική σου ακόμα (μάλλον σε καμιά απ' αυτές ανήκεις), δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχει μίσος κατά του εβραϊκού λαού συλλήβδην, πράγμα εντελώς ξένο για την Ελλάδα, έναν τόπο που, όπως ορθότατα γράφει ο/η bio (4:06 π.μ.), ουδέποτε είχε εμφανίσει αντισημιτικά φαινόμενα (πλην ελαχίστων) και μάλιστα είχε περιθάλψει τους Έλληνες εβραϊκού θρησκεύματος στην Κατοχή.

    Η ακατάσχετη υβρεολόγία, δεν δείχνει τίποτε άλλο από αδυναμία να απαντήσει κανείς με επιχειρήματα και να δει την πραγματικότητα, μία θλιβερή πραγματικότητα που ντροπιάζει το έθνος μας. Διότι είναι κρίμα οι πράξεις ορισμένων προκατειλημμένων, ημιμαθών και ανεγκεφάλων, όπως εσένα και των ομοίων σου, να ρίχνουν νερό στον μύλο των ανθελλήνων, οι οποίοι προσπαθούν πάση θυσία να μας προσάψουν το στίγμα του ρατσισμού. Το στίγμα του ρατσισμού, όχι μόνο για τους Εβραίους, αλλά γενικώς! Δική σας ευθύνη είναι αυτό, αλήτες, που αντί να προσπαθείτε να σταματήσετε την εκκόλαψη του φιδιού, την υποθάλπετε.

    Σταυρουλάκηδες, Δημητράδες, Βαλλιανάτοι, Νακρατζάδες κ.ά. εσάς περιμένουν για να πουν "βλέπετε, τι σας λέγαμε; Δέστε το αντισημιτικό δηλητήριο που ξερνάνε!". Αν δεν υπήρχαν ανεγκέφαλοι σαν κι εσένα, που εκθέτουν την χώρα, αν είχαμε ανθρώπους σοβαρούς να ενσκήψουν στο πρόβλημα και να πουν "εδώ κάτι δεν πάει καλά, δεν μπορεί να γέμισε από την μία μέρα στην άλλη αντισημιτισμό το ΕΛΛΗΝΙΚΟ διαδίκτυο, από πού προέρχεται, γιατί;", τότε το φαινόμενο του ολοένα αυξανόμενου ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥ αντισημιτισμού στην Ελλάδα θα είχε εκλείψει.

    Αλλά τώρα υπάρχει και το βρίσκουν πάτημα οι διάφροι καλοθελητές για να μας κατηγορούν για ρατσισμό εναντίον των Τσιγγάνων και των αλλοδαπών λαθρομεταναστών.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ, ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;

    Συνεχίστε να βρίζετε, αφού δεν έχετε τίποτε να πείτε, αφού δεν έχετε τον στοιχειώδη ανδρισμό να παραδεχτείτε το σφάλμα σας. Εγώ θα συνεχίσω να γράφω και να υποστηρίζω με παρρησία την γνώμη μου, όπως έμαθα να κάνω σε όλη μου την ζωή. Οι ύβρεις δεν με πτοούν, οποθενδήποτε κι αν προέρχονται, διότι η προέλευσή τους φανερώνει πενία του νου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. λοιπον εγω ως χανιωτης εχω να σας πω οτι ο λεγομενος σταυρουλακης ειναι ο αρχιραβινος,καιμεχρι που να ανοιξει η συναγωγη τους κρυβωνταν κατω απο αυτο το ονομα ,ειχε στο παρελθον συληφθει για κατασσκοποια εις βαρος της ελλαδος ,και αντι να απελαθει αφεθηκε ελευθερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Opos exo grapsei kai extes i ELLADA POTE DEN PETHAINEI OSO LAO AMN TO THELOUN MERIKOI! distixos me typous san tin Dragona kai ton Liako ktl. den mporeis na agapas tin patrida sou kai na elpizeis gia auti,pros to paron giati tha erthei kai i ora kai gia aytous na sikothoun kai na figoun! Oson afora tin gnsosti tliveri intenetiki ensarkosi tou sumfonou Molothof- rINtetrop tOu Sinisto na vrei kamia ali asxolia p.x na troei kamia dekaria pagota cornouto tin imera, an fisika mporei ektos an me agapa toso poli pou den mporei na perasei mia mera xoris na asxolithei mazi mou.Episis tha mou apantisei sta ertirmata pou tou exo thesi kata kairous ("protolkolla" Navis, mouftis Ierosolumon kai Waffen- SS Orlofika, sxedio 3 meron ktl.) i tha pethano me tin pikria oti den tha mou exei apantisei? Episis as synexisei na deixnei tin asextosyni s' oti afora tin Istoria dedomenou oti oi Voulgareoi pou eginan kontides stin kerkura garfun to onoma tous gafortika apo ton diko mou klado (as opsetai i athlia vivliothiki tou Enfield pou den exi ellinikous xaraktires) kai tha tou eksigousa parastatika tin diafora, alla palli fovoumai oti tha itan xamenos kopos. O DIKOS MOU KALDOS APOTELEITI MONO APO POPOLAROUS! DEN EIMASTAN POTE STO LIVRO D' ORO KAI EIMAI PERIFANOS GIA AUTO!
    ZITO I ELLADA I DIKAIOSYNI KAI ALITHEIA!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Με τόση λάσπη που μας έχουν πετάξει τώρα τελευταία, οπότε το να περιμένουμε μια συγνώμη, δεν είναι δα και πολύ...Οταν μάλιστα εμάς μας χρεώνουν και για το παραμικρό σφάλμα και ακόμα για πράγματα στα οποία δεν έχουμε φταίξει άμεσα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 10 Φεβρουαρίου 2010 10:06 π.μ.

    Μιλάς γιά -αντισημιτισμό- αλλά γιά τόν ανθελληνισμό τών σημιτών δεν μας λές τίποτε.
    Μήπως επειδή δεν είσαι Έλλην καί επιχειρείς υπογείως να προκαλέσεις;
    Καταδίκασες ποτέ σου ανθελληνικά παραληρήματα σημιτών;
    Κι αν ναί, πού καί πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. κ. Διαχειριστη αναρτησε σε παρακαλω χωρις περικοπες το σχολιο μου, απαντηση στον προβοκατορα
    ελληνοφωνο παπατζη (που το παιζει και δημοσιογραφος) της 10 Φεβρουαρίου 2010 και ωραν 10:06 π.μ.

    Αυτοι τετοιο υφος χρειαζονται και τετοια γλωσσα καταλαβαινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ευτηχώς που τα είπατε εσείς κ. Φωτιάδη διότι ως γυναίκα δεν θα μπορούσα να τα εκφράσω με ακριβώς τα ίδια λόγια όσο και αν θα το ήθελα...
    Παρόλα αυτα για όλους τους υπέρμαχους του Ισραήλ εγώ απλά θα ρωτήσω για όλες της Ελληνικές εκκλησίες νεκροταφεία κλπ κλπ κλπ τα οποία έχουν καεί λεηλατηθεί και πολλά άλλα δεν είδα κανένα να αντιδρά άντε βαρέθηκα να ακούω αυτό το επίθετο ''αχ τους καημένους'' δλδ εμείς ως λαός 400 χρόνια απο τους Τούρκους τι πάθαμε το Α ΠΠ τι πάθαμε τον Β ΠΠ τι πάθαμε το ΜΑκεδονικό το ΑΛβανικό άντε πια βαρέθηκα να ακούω το Ολοκαύτωμα τους κακομοίριδες τους μπήξε δείξε και αλλιώς και αλλιώτικα.Αμαν και καλά οι άλλοι αλλα και οι Ελληνες ρε καλά λέω εγώ......ο εχθρός εντος των πυλών είναι.....
    Τελικά δεν χρειάζόμαστε τον εξωτερικό ανθελληνισμό να μας διαλύσει μπορούμε και μόνοι μας.
    Προσωπικά είμαι εχθρός όσων μας πολεμάνε είτε υπογείως είτε πισώπλατα και με χτυπήματα κάτω από την ζώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.