6/2/10

Βαλκανική «έκρηξη» βλέπουν οι ΗΠΑ


Για «ντόμινο αστάθειας» στα Βαλκάνια ανησυχούν οι Αμερικανοί. Στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας την περασμένη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ο διευθυντής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Ντένις Μπλερ παρουσίασε την «Ετήσια Εκτίμηση Απειλής» (Αnual Τhreat Αssessment) για το 2010 και αναφέρθηκε στα Βαλκάνια ως την κύρια πρόκληση για τη σταθερότητα στην Ευρώπη. Ο «τσάρος» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εστίασε μάλιστα την προσοχή του στη ΒοσνίαΕρζεγοβίνη και στο Κοσσυφοπέδιο, χωρίς να παραλείψει τη σημασία της Σερβίας. Οπως όμως πληροφορείται «Το Βήμα», η αλλαγή της στάσης της Ουάσιγκτον θα έχει επιπτώσεις και στις κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πέραν όμως των παρατηρήσεων του κ. Μπλερ, διπλωματικές πηγές και αναλυτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι σε αντίθεση με την οκταετία Μπους «οι ΗΠΑ επιστρέφουν στα Βαλκάνια», καθώς μάλιστα στην κυβέρνηση Ομπάμα υπάρχουν πολλά στελέχη από την εποχή του προέδρου Κλίντον που χειρίστηκαν τις κρίσεις στην περιοχή τη δεκαετία του 1990. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ , ακόμη και ο «πολύς» Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ (ασχέτως αν είναι προς το παρόν ειδικός απεσταλμένος για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν). Είναι δε χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Φεβρουάριο του 2009, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε με ηγέτες της κοσοβάρικης ηγεσίας στον Λευκό Οίκο, ενώ στη συνέχεια, τον Μάιο του 2009, πραγματοποίησε περιοδεία σε Σαράγεβο, Βελιγράδι και Πρίστινα.

Το απόσπασμα από την κατάθεση του κ. Μπλερ στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

«Τα γεγονότα στα Βαλκάνια θα αποτελέσουν πάλι τις κύριες προκλήσεις για τη σταθερότητα στην Ευρώπη το 2010. Η δύσκολη διεθνοτική συγκυριαρχία στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και το ζήτημα της σερβικής μειονότητας στο Κοσσυφοπέδιο, ιδιαίτερα στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, παραμένουν πηγές έντασης που απαιτούν την εμπλοκή της λύσης, διπλωματική και στρατιωτική. Εκτιμούμε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη διατηρούν σημαντική επιρροή στα Δυτικά Βαλκάνια.Η φύση της εμπλοκής τους θα επηρεάσει σημαντικά τη μελλοντική πορεία της περιοχής».

Εξειδικεύοντας για τη Βοσνία, ο «τσάρος» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σημείωσε ότι δεν είναι τόσο η «εκτεταμένη βία ή η επίσημη διάσπαση του κράτους που μοιάζει άμεση», όσο οι αντικρουόμενες «ατζέντες των τριών εθνοτικών ομάδων» (Μουσουλμάνοι, Σέρβοι, Κροάτες) που εμποδίζουν την ενίσχυση της εξουσίας της κεντρικής κυβέρνησης και την πορεία της χώρας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Και αναφέρεται στην παρελκυστική τακτική που ακολουθεί κατά καιρούς η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας, εμποδίζοντας τις μεταρρυθμίσεις που είχαν προτείνει Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πριν από λίγους μήνες.

Οσο για το Κοσσυφοπέδιο, ο κ. Μπλερ λέει ότι και το 2010 θα παραμείνει εξαρτημένο από τη διεθνή κοινότητα για οικονομική βοήθεια, καθώς και για διπλωματική υποστήριξη ή για την ασφάλειά του.

Α μερικανοί αναλυτές σημειώνουν ότι «σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει σοβαρά τις οικονομίες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ο εθνικισμός θα μπορούσε να αποτελέσει βαλβίδα αποσυμπίεσης για τις ηγεσίες .

Η διαμάχη Μουσουλμάνων και Σέρβων στη Βοσνία ίσως να προκαλούσε αντιδράσεις στο Βελιγράδι,το οποίο εξακολουθεί να μη βλέπει με καλό μάτι την ανεξάρτητη πορεία που έχει χαράξει το Κοσσυφοπέδιο». Εκεί, μία σπίθα (όπως π.χ. μια απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης υπέρ της προσφυγής της Σερβίας για το παράνομο της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου) θα μπορούσε να ανάψει τα πάθη μεταξύ Σέρβων και Αλβανών. «Η Ουάσιγκτον δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο» , συνεχίζουν οι ίδιοι κύκλοι, «σε μια περίοδο που επιθυμούν να ξαναβάλουν τη Σερβία στη “βαλκανική εξίσωση”».

«Το παζλ θα μπορούσε να συμπληρωθεί από μια νέα διεθνοτική διαμάχη Σλάβων και Αλβανών στην πΓΔΜ» σχολιάζουν διπλωματικές πηγές. «Οι Αλβανοί γνωρίζουν ότι η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, κυρίως, και στην ΕΕ θα τους διασφαλίσει.

Οσο όμως το θέμα της ονομασίας μένει άλυτο, αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται. Η Ουάσιγκτον δεν θα το ήθελε αυτό.

Και πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει ρεαλισμό.Το τελευταίο που θα ήθελαν οι ΗΠΑ είναι να επαναληφθούν τα γεγονότα του 2001. Μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο η Ουάσιγκτον να επαναφέρει πολύ σύντομα στο τραπέζι του ΝΑΤΟ την ένταξη των Σκοπίων» καταλήγουν.

45 σχόλια:

  1. Γιατί κόβονται όσα σχόλια είναι κατά της Δύσης;

    Κύριε Καλεντερίδη μην ανχώνεστε τόσο. Θα σας πάρει ο Σαμαράς. Στην επόμενη βουλή ίσως βγείτε και βουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λογοκρισία να κόβονται επιλεκτικά σχόλια.

    Αν ένα σχόλιο δεν είναι υβριστικό, πρέπει να μπαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν γινει πολεμος και εμπλακουμε, ειμαστε ετοιμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Βαλκανικη εκρηξη βλέπουν",η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ;
    Ρε δεν πανε στον διαολο!Τους μαθαμε πια!Στις ανα τον κοσμο συγκρούσεις,"οποια πετρα κι αν σηκώσεις, αυτους θα βρεις απο κατω"!ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ "ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ"!
    ΡΕ ΟΥΣΤ!Αυτα να τα πουν στους Κάφρους τους πολίτες τους!Για "Αμερικανακια" μας πέρασαν;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά όχι ! Γιατί να εμπλακούμε, υπέρ ποίων ? Υπερ των "συμμάχων" που θέλουν πάντα το καλό μας ? Η γενικως να εμπλακούμε, έτσι χωρίς πρόγραμμα.. ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΓΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ;ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ,ΑΛΒΑΝΟΥΣ;ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ;ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ 5Η ΦΑΛΑΓΓΑ.ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΣΥΝΕΡΙΣΤΗ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περαστικά στα Αμερικανάκια και Ευρωλιγούρηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξεκαθάρισα και ξεκαθαρίσαμε ότι σχόλιο το οποίο εμπεριέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς ή παραπομπές σε συγκεκριμένο video θα κόβονται,Διαφυλάξτε το Ιστολόγιο το οποίο σείς φέρατε στα κορυφαία της ελληνικής μπλογκόσφαιρας. Δεν υπάρχει επιλεκτική δράση.Δεν είμαστε εδώ για κανέναν παρεξόν για την Ελλάδα μας την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί να κόβονται τα σχόλια που παραπέμπουν ΜΟΝΟ στο συγκεκριμένο βίντεο για το Βυζάντιο; Γιατί ΜΟΝΟ σε αυτό το βίντεο;

    Και πότε σβύσατε υβριστικά σχόλια; Αφήσατε οχετούς ύβρεων κατά της Ορθοδοξίας.

    Περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μακάρι ρε Καυκάσιε να παραμείνετε έτσι. Μακάρι να μην τα πιάσετε, επειδή τα χώνουν σ' όλους, κάνουν κι άλλα πολύ κακα πράματα... Δεν είσαστε πάντως μονοι σας. Ξέρω κι άλλους με πείσμα! ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Is Macedonia Hellenic YES or NO ?

    Ψηφίστε. 'Οχι ότι λένε και τίποτε τέτοιου είδους poll ΑΛΛΑ
    οι σκοπιανοί οφείλουν να το βουλώνουν.

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. Επίσης μπορείτε να ψηφίζετε συνεχώς....αλλά όχι την ίδια μέρα... που σημαίνει κάθε μέρα δώστε και ένα YES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑ ΕΥΡΩ...ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣΗΣΟΥΝ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ''Και πότε σβύσατε υβριστικά σχόλια; Αφήσατε οχετούς ύβρεων κατά της Ορθοδοξίας.

    Περαστικά.''


    'Ανατολικε', τα φαρμακα σου, μην ταραζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όπως τα λέει ο Μίνως 12:36 μ.μ. είναι: Πρώτα υποδαυλίζουν ή και κατασκευάζουν στα μουλωχτά (όσο μπορούν) εθνοτικές κρίσεις και μετά βγαίνουν έκπληκτοι και λένε "ρε σεις έχετε εθνοτική κρίση"...

    Πάντως, επειδή έχει ο καιρός γυρίσματα, όταν θα προχωρήσει η παρακμή τους (θέμα δεκαετιών είναι), αυτοί θα διαλυθούν στα εξ ών συνετέθησαν. Και η αρχή θα γίνει μεταξύ βορείων και νοτίων (όποιος έχει πάει στις νότιες πολιτείες ξέρει καλά τι μίσος υπάρχει για τους βόρειους). Και βέβαια αυτοί δεν έχουν 4-5 χιλιάδες χρόνια ιστορία πίσω τους γιά να τους στηρίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πού ακριβώς κοιτάζει ο Μπερίσα και χαμογελά τόσο ικανοποιημένος; Είναι ιδέα μου μόνο;

    Μίνω,

    Καλώς τους δέχτηκες. Έμαθα ότι τους έκανες τραπέζι στο σπίτι σου. Αλήθεια;
    Αυτός με το χιράμι στους ώμους δεν είσαι εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχουμε ΗΔΗ πολιτογραφησει 1.1εκατ.αλβανους.Επεται συνεχεια.Κατι αμερικανοεργα στην τηλεοραση για τους κακους σερβους στρωνουν κλιμα.Ο ουτσεκα ειναι εντος των τειχων και περιμενει.Οι αρχηγοι τους δεν δουλευουν και μισθοδοτουνται.Φυσικα για τη κυβερνηση και τον αρχηγο της αυτα ειναι φαντασιωσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ενθυμουμενοι αυτους'

    Gavrilo Princip, Herschel Feibel Grynszpan και ανοιξτε εδω: http://www.antiwar.com/israeli-files.php

    μην ξεχνουμε ποιοι γραφουν, σκηνοθετουν, οργανωνουν και υποκινουν τους πολεμους και τις συνομωσιες αιματοκυλωντας την ανθρωπωτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 06 Φεβρουαρίου 2010 2:39 μ.μ.

    Αγαπητε λογοκριτη Καυκασιε,
    Συμφωνω με το "Ξεκαθάρισα και ξεκαθαρίσαμε" παραλληλο εκεινου του παλαιου "Αποφασισαμεν και Διατασσωμεν", που μας αραδειασες, εξ' ου και η πληθωρα αμοιβαιας αβροφροσυνης και κολακιας μεταξυ εσου και καποιου οβριου υπογραφων σαν Galia.
    Και καταλαβαινω την "υποχρεωση" σου που μας εχεις (σε μας τους επισκεπτες) μιας και "συμβαλλαμε" καπως στη ωθηση αυτου του μπλογκ στην κορυφη.
    Αλλα μη μας δουλευεις ρε παιδι
    μου μερα μεσημερι. Πες μας οτι δεν θελουμε να ρθουνε παλι με τις βαριοπουλες στην βιτρινα μας γιατι τα τζαμια ειναι ακριβα.
    Εγω πρωσωπικα εχω δεχθει χυδαια υβρεολογια απο τους οβριους του ιστολογιου, οταν τους τα λεω χυμα και σταρατα παντα με αποδειξεις.
    Εκτος και εισαι Χαζαρος και οχι Καυκασιος.



    Τουριστας στο Σικαγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η λογοκρισία στο ιστολόγιο του Καλεντερίδη πάει σύνεφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για όσους απορούν με την λογοκρισία του Καλεντερίδη θα πρέπει να ξέρουν ότι ο εν λόγω κύριος εργάζεται στις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες είναι γνωστό τι δουλειά κάνουν και για ποιους δουλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαχα...

    Ο "Καυκάσιος" είναι ο ίδιος ο Καλεντερίδης που υπογράφει με πολλά ονόματα για να δείξει ότι "έχει συνεργάτες το ιστολόγιο" και να ανεβάσει τον "πήχη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος είπε...

    Καυκασιε 06 Φεβρουαρίου 2010 2:39 μ.μ, καλα τα γραφεις, αλλα δεν κανεις τιποτα-εσυ και οι υπολοιποι διαχειριστες-για να μας προστατεψεις απο "κακοβουλες ενεργειες", οπως για παραδειγμα το μονταζ των οσων γραφω απο καποιον κοπριτη που νομιζει οτι ειναι εξυπνος.Τουναντιον "κοβεις" το "στολισμα" που του κανω για να κρατησεις ψηλα το επιπεδο του ιστολογιου!Αφου ομως πρωτα αφησεις ελευθερες τις +++++++ του!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλοι του ιστολογίου
    πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε στο να παραμείνει το ιστολόγιο ένα βήμα ενημέρωσης και ελεύθερης έκφρασης των απόψεων και όχι όργανο προπαγάνδας του οποιουδήποτε.
    Νομίζω ότι από τη στιγμή που δεν το κάνουμε εμείς οι διαχειριστές, δεν πρέπει να το επιχειρούν και οι φίλοι και κυρίως οι σχολιαστές.
    Όταν θεωρείται ότι εμείς οι διαχειριστές χρησιμοποιούμε το ιστολόγιο για να κάνουμε προπαγάνδα, κάντε μας κριτική και θα τη δημοσιεύσουμε.
    Θερμή παράκληση, να αποφύγουμε την προπαγάνδα και τις προσωπικές επιθέσεις και κυρίως τις ύβρεις.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ Τουρίστα απο το Σικάγο
    (δεν πιστευω να εμπνεύστηκες τον τίτλο απο την ελληνική ταινία "Η θεία απο το Σικάγο";;)

    1).. "Αποφασισαμεν και Διατασσωμεν",

    αν χρειαστώ πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων θα σε έχω υπόψην μου.Απέχει η λογική μου η νοοτροπία μου και ο χαρακτήρας μου απο τέτοια δόγματα. Αν θυμάσαι ο "γύψος" στρεφόταν ενάντια στην λαική θέληση και στα ανθρώπινα δικαιώματα.Δεν είδα κανένα ποτέ την ύβρι να κατοχυρώνεται συνταγματικά.

    2)Ποτέ στην ζωή μου δεν χρησιμοποίησα βία (εκτός απο όταν απειλήθηκα) και ποτέ δεν κατέστρεψα ξένη ιδιοκτησία.Μισώ την βία και κάθε ανεγκέφαλο που λειτουργεί είς βάρος του λαού μας, της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας.

    3)Με τόν/τήν Galia διαφωνώ σέ παρά πολλά και το έχω πεί ανοικτά.Ομως με έμαθαν ότι βασικές αρχές και ηθικές αξίες του Ελληνικού πολιτισμού είναι το ήθος, η ευπρέπεια, η ευγένεια, ο σεβασμός.Μην τις ξεχνάς αγαπητέ απόδημε γιατί Ελληνας δεν είναι αυτός που γράφει και μιλά Ελληνικά αλλά αυτός που φέρεται Ελληνας.

    3) Οσο για το Χάζαρος αν ποτέ αναζητησω το γενεαλογικό μου δέντρο θα σε ψάξω.Μέχρι τώρα απο τα λίγα που ξέρω είναι ότι κατάγομαι απο Ελληνες Μικρασιάτες πρόσφυγες και απο Ελληνες Θεσσαλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τουρίστα από το Σικάγο
    το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε και έφθασε εκεί που έφθασε χάρις στις προσπάθειες των διαχειριστών, των σχολιαστών και εκείνων όλων που διαδίδουν τα καθημερινά μας δελτία, γιατί τα βρίσκουν ενδιαφέρονται και πατριωτικά.
    Όλα αυτά έχουν έναν κοινό παρονομαστή.
    Την αγάπη προς την αλήθεια και την πατρίδα, που κι αυτά με τη σειρά τους έχουν κοινό παρονομαστή την ευγένεια.
    Η προπαγάνδα και οι ύβρεις είναι έννοιες ξένες προς την αλήθεια, τον πατριωτισμό και την ευγένεια.
    Άρα, νομίζω ότι πρέπει να προσαρμοστούμε και να αφήσουμε κατά μέρος την προπαγάνδα και τις ύβρεις.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Άρα, νομίζω ότι πρέπει να προσαρμοστούμε και να αφήσουμε κατά μέρος την προπαγάνδα και τις ύβρεις."

    Αν είναι κατά της Δύσης είναι "προπαγάνδα", αλλά αν είναι υπέρ της Δύσης ΟΛΑ ΚΑΛΑ εεεεε;

    +++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε 06 Φεβρουαρίου 2010 7:29 μ.μ.
    Αντί να ταράζεσαι και να επιδίδεσαι σε κυνήγι μαγισών και πρακτόρων, γράψε ένα άρθρο με τις απόψεις σου και θα δημοσιευθεί.
    Αν θέλεις, γράφε μια ανάλυση την εβδομάδα με τις απόψεις σου και θα δημοσιεύεται.
    Απλά είναι τα πράγματα.
    Μην κουράζεσαι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν νομίζω ότι με υποχρέωσε κάποιος να παρακολουθώ αυτό το ιστιολόγιο ή κάποιο άλλο. Η μπλογκόσφαιρα είναι γεμάτη από ιστιολόγια για πολλά γούστα.
    Στο ιστιολόγιο αυτό , όσα σχόλια και να έχω αναρτήσει ,όλα μα όλα αναρτήθηκαν.
    Ποτέ κανένα δεν έθιξα , αλλά απλά γράφω την γνώμη μου. Πάντα διαβάζω «αεί διδασκόμενος» και τις γνώμες των άλλων.
    Δεν ήμουν , ούτε θα γίνω γλειψηματίας κανενός για να μην παρεξηγηθώ. Η ηλικία μου δεν το επιτρέπει να αλλάξω τώρα στα ηντα μου.
    Δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα και να είστε σίγουροι ότι το ιστιολόγιο δεν πρόκειται να με αλλάξει δίνοντας μου κατεύθηνση. Είναι σε αντικατάσταση του καφενείου που κάποτε πάνω στην πρέφα λέγανε τα πολιτικά νέα σχολιάζοντάς τα.
    Μόνο που η διαφορά είναι τεράστια με τα ιστιολόγια και δεν συγκρίνεται.
    Οι καιροί είναι δύσκολοι και ο Ελληνισμός συρρικνώνεται . Αφήστε την ενημέρωσή μας ελεύθερη από κάποιους που πάνε να την καταστρέψουν.
    ΚΑΝΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Αν θέλεις, γράφε μια ανάλυση την εβδομάδα με τις απόψεις σου και θα δημοσιεύεται."

    Δηλαδή αν κάποιος είναι κατά της Δύσης και υπέρ του Βυζαντίου και της Ρωσίας μπορεί να γράφει μία φορά την βδομάδα, ενώ αν είναι υπέρ της ΕΕ και βρίζει την Ορθοδοξία μπορεί να γράφει 20 σχόλια την ημέρα εεεεεεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η αναφορά του κ. Μπλερ δεν είναι τυχαία καιούτε ο χρόνος δημοσίευσής της. Οι Αμερικανοί παίζουν ακριβώς με την εξυπνάδα των Βαλκανικών λαών και ταυτόχρονα πιέζουν καταστάσεις. Επειδή βίωσαν τον πόλεμο τους περνάνε το μύνημα ότι αν συνεχίσουν να μην συννενοούνται στην Βοσνία κα να μιλάνε για δημοψηφίσματα ανεξερτησίας κυρίως οι Σέρβοι έπειτα από ότι έγινε στο Κόσοβο, πιθανόν ένας καινούργιος πόλεμος θα έρθει να βάλει μία τάξη. Τα ίδια λένε για το μπλοκαρισμα που υπάρχει στο Κόσσοβο και στην ιδιότυπη σχέση Αλβανών με Σλάβους στα Σκόπια, ότι η κρίση έρχεται και πιθανόν να δούμε νέες συρράξεις.
    Είναι βέβαιο ότι η Αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν παραδέχετα τα λάθη της και προσπαθεί να βρεί πολεμικές λύσεις κα συνθήκες μετα που θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τους Αμερκανούς. Τώρα γιατί απέτυχαν στο Βιετναμ,στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν είναι μιά άλλη πονεμένη ιστορία.
    Αυτά τα όλίγα για τους Αμερικανούς και τα σχέδια τους στα Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. H fimi oti i ELIT ton USA ekane tin vasi bondandsteel sa metagogiko kendro Hroinis stin Usa einai aplos fymi tou diadiktiou opos to radio arvila .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ''Δηλαδή αν κάποιος είναι κατά της Δύσης και υπέρ του Βυζαντίου και της Ρωσίας μπορεί να γράφει μία φορά την βδομάδα, ενώ αν είναι υπέρ της ΕΕ και βρίζει την Ορθοδοξία μπορεί να γράφει 20 σχόλια την ημέρα εεεεεεε;''

    Ανωνυμε 'Ανατολικε', εγω ειμαι προθυμος να γραφω ενα σχολιο το εξαμηνο αρκει να μη βλεπω τα δικα σου σχολια 15 φορες τη μερα για οποιοδηποτε θεμα, παντα τα ιδια, οτι η Ελλαδα πρεπει να ενωθει με τη Ρωσια, το Τουρκμενισταν κλπ κλπ. Εφ'οσον τρολαρεις εσυ θα τρολαρω κι εγω και θα σε παω κοντρα σ'ολα, γιατι οπως επανειλημμενως εχω πει, ο Μεγας Ευρωπαικος Πολιτισμος δεν εφαγε στη μαπα Μεσαιωνα και επιτελους Αναγεννηση και Διαφωτισμο (λογω Ελληνικης κι οχι χριστιανικης γραμματειας) για να ξαναγυρισουμε στον Μεσαιωνα των θρησκευτικων κρατων. Οποτε κουλαρε, και θα κουλαρω κι εγω, εμενα απλα μ'ενδιαφερουν τα νεα του ιστολογιου αλλα οταν βλεπω ακραδαντη υπερορθοδοξη (αρα ανθελληνικη) προπαγανδα τοτε ειμαι υποχρεωμενος να σε κραξω. Ζουμε σε μια μετα-μοντερνα κοινωνια οπου ολες οι αποψεις συνυπαρχουν, αλλα αν εσυ νομιζεις οτι οι δικες σου ειναι δογματικα καλυτερες, τοτε ειναι χρεος μου να σε πολεμω.

    ΑΝΤΙ-ΕΑSΤ (επισης Ανωνυμος, αλλα οχι δογματο-παγκοσμιο-καπιταλο-μπολσεβικος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. είναι ανιστόριτο και εντελώς προπαγανδιστικό να ταυτίζεται κάποιοι το Βυζάντιο με τη Ρωσσία!και επίσης να βάζεται το Βυζάντιο και τη Ρωσσία ενάντια στη Δύση!η Ρωσσία έβγαλαν μερικές από τις μεγαλύτερες μορφές της δυτικής κουλοτούρας,δεν είναι φυσικά το ίδιο με την κεντροευρωπαϊκή δύση,ούτε το Βυζάντιο με τα φράγκικα βασίλεια αλλά όπως και να το δούμε είναι η ανατολή της Δύσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. είναι ανιστόριτο και εντελώς προπαγανδιστικό να ταυτίζεται κάποιοι το Βυζάντιο με τη Ρωσσία!και επίσης να βάζεται το Βυζάντιο και τη Ρωσσία ενάντια στη Δύση!η Ρωσσία έβγαλαν μερικές από τις μεγαλύτερες μορφές της δυτικής κουλοτούρας,δεν είναι φυσικά το ίδιο με την κεντροευρωπαϊκή δύση,ούτε το Βυζάντιο με τα φράγκικα βασίλεια αλλά όπως και να το δούμε είναι η ανατολή της Δύσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε
    06 Φεβρουαρίου 2010 9:49 μ.μ.

    Γράφεις:
    "Αν θέλεις, γράφε μια ανάλυση την εβδομάδα με τις απόψεις σου και θα δημοσιεύεται."

    Δηλαδή αν κάποιος είναι κατά της Δύσης και υπέρ του Βυζαντίου και της Ρωσίας μπορεί να γράφει μία φορά την βδομάδα, ενώ αν είναι υπέρ της ΕΕ και βρίζει την Ορθοδοξία μπορεί να γράφει 20 σχόλια την ημέρα εεεεεεε;

    Σου απαντώ:
    Κατ' αρχάς, όταν αποφάσισα να κάνω το ιστολόγιο ήθερα ότι θα πρέπει να συνομιλώ και να αντέχω τις ιδιαιτερότητες του οποιουδήποτε.
    Έτσι λοιπόν, σου λέω να διαβάσεις καλά αυτό που έγραψα.
    Δεν μιλάω για σχόλια.
    Μιλάω για αυτοτελή ανάρτηση-ανάλυση, στην οποία θα έχεις τη δυνατότητα να αναλύεις τις απόψεις σου και εμείς θα την παρουσιάζουμε σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
    Αυτή είναι η πρότασή μου.
    Τώρα, κοίτα εσύ τη έγραψες και πώς την εξέλαβες και πες μου αν αυτό που κάνεις είναι δίκαιο και χριστιανικό.
    Εν πάση περιπτώσει, επαναλαμβάνω, άλλο σχολιάζω και άλλο κάνω προπαγάνδα.
    Όσον αφορά τους πολέμιους της ορθοδοξίας, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αγενείς και αγράμματοι, χωρίς ίχνος ελληνικότητας μέσα τους, σε καλώ να σκεφτείς ότι κάποιοι με αυτά που λένε και πράττουν τους δίνουν την ευκαιρία να υπάρχουν.
    Αλλοιώς είναι ανύπαρκτοι.
    Σκέψου λοιπόν και πράξε.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Sinfono me ton Saphrire gia tin Orthodoxia kai tin kapileusi tis apo tous "Rosofilous"Apo tin alli paradoksos pos sinfono me enan sxoliasti pou egrpse oti stin teliki analisi oi kriseis sta Valikania einai apotokos tis Amerikanikis politikis dimiourgia ton "kraton" tis Vosnias kai tou Kosovou. Gia tin Sevia euxomai olopsycha na min vrethei kaneis poitis sto mellon na grapsei parafrasmeno auto pou enas poitis (Ausonios an thimamai kala to onoma tou) ligo prin to telos tis Romiaikis autokratorias stin Disi gia tin Galatia kai tous Gothous Epeidi me katestrpsan oi Amerikanoi den mporesa na apokrouso tous islamistes-fontamentalistes
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καυκασιε 06 Φεβρουαρίου 2010 2:39 μ.μ, καλα τα γραφεις, αλλα δεν κανεις τιποτα-εσυ και οι υπολοιποι διαχειριστες-για να μας προστατεψεις απο "κακοβουλες ενεργειες", οπως για παραδειγμα το μονταζ των οσων γραφω απο καποιον κοπριτη που νομιζει οτι ειναι εξυπνος.Τουναντιον "κοβεις" το "στολισμα" που του κανω για να κρατησεις ψηλα το επιπεδο του ιστολογιου!Αφου ομως πρωτα αφησεις ελευθερες τις +++++++ του!


    υπερβολές ενος μεσήλικα(56 "γεματα")φαντασιόπληκτου όπως η αφεντιά μου! Eιμαι "monsieur le docteur" της μονόπλευρης ιστορίας η αλλεως πως "προφέσορας" της συμφοράς
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ MΟΥ! ΠΑΡΑΔΙΔΩMAI ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΗΓΥΡΗΣ!
    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 07 Φεβρουαρίου 2010 12:40 μ.μ., συνεχιζε την "τρομπα", ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ,για να αποδειξεις ΠΟΣΟ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΣ ΕΙΣΑΙ!Και οχι μονον εσυ αλλα και οι ομοιοι σου!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 07 Φεβρουαρίου 2010 12:40 μ.μ., συνεχιζε την "τρομπα", ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ,για να αποδειξεις ΠΟΣΟ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΣ ΕΙMΑΙ!Και οχι μονον εσυ αλλα και οι ομοιοι σου!
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ MΟΥ! ΠΑΡΑΔΙΔΩMAI ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΗΓΥΡΗΣ!
    Μίνως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μίνως
    (..συνεχιζε την "τρομπα",

    .."κακοβουλες ενεργειες", οπως για παραδειγμα το μονταζ των οσων γραφω απο καποιον κοπριτη που νομιζει οτι ειναι εξυπνος.)

    ..αλλα δεν κανεις τιποτα-εσυ και οι υπολοιποι διαχειριστες-για να μας προστατεψεις

    Μίλα καθαρά για να καταλάβω τι θέλεις να πείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καυκασιε, δεν θελω να πιστευω οτι πραγματι δεν ξερεις σε τι αναφέρομαι!Υπαρχει περιπτωση να εγραψα εγω αυτο το πραγμα;

    "07 Φεβρουαρίου 2010 12:40 μ.μ., συνεχιζε την "τρομπα", ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ,για να αποδειξεις ΠΟΣΟ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΣ ΕΙMΑΙ!Και οχι μονον εσυ αλλα και οι ομοιοι σου!
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ MΟΥ! ΠΑΡΑΔΙΔΩMAI ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΗΓΥΡΗΣ!
    Μίνως"


    Καποιος μαλακας κανει μονταζ σ'αυτα που γραφω και τα ξαναστέλνει!ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;Αν μπορεις να με προστατεψεις καλως!Διαφορετικα πες το μου να το ξερω!


    Μινως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 07 Φεβρουαρίου 2010 12:40 μ.μ.

    CHUTZPAH!

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μίνως έχεις κάνει ενα βασικό λάθος δεν κοιτώ την υπογραφή το περιεχόμενο μετράει για μένα. Συμπάθαμε αλλά εγω δεν είμαι και τόσο σχετικός με αυτά.Επικοινώνησε με τον Κο.Σάββα ή τον Ανδρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Pantos oi Amerikanoi akolouthoun politiki antaksi tou Kissinger gia ton opoio den pisteuo toi kaneis apo tous simetaxontes dIafonei oti exi kerdisei epaksia ton titlo tou eglimatia
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.