17/2/10

ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΓΚΑΒΙΝ ΜΕΝΖΙΣ «Η Αμερική ανακαλύφθηκε από Μινωίτες θαλασσοπόρους»

«Οι Μινωίτες ανακάλυψαν την Αμερική 3.700 χρόνια πριν από τον Κολόμβο», υποστηρίζει Βρετανός συγγραφέας και αντιπλοίαρχος σε υπό έκδοση βιβλίο, που ήδη συναντά αντιρρήσεις

οιος λαός κατάφερε να αξιοποιήσει τα ορυχεία χαλκού πριν από 4.200 χρόνια στα σύνορα μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών; Και πώς βρέθηκαν ίχνη νικοτίνης στην αρχαία Αίγυπτο; Λύση σε ένα από τα «μεγαλύτερα μυστήρια» της αρχαιολογίας έρχεται να δώσει το υπό έκδοση βιβλίο του Γκάβιν Μένζις, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να διασχίσουν τον Ατλαντικό και να πατήσουν το πόδι τους στην Αμερική, 3.700 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Ο 72χρονος Βρετανός συγγραφέας, πρώην αντιπλοίαρχος υποβρυχίου του βασιλικού ναυτικού, είχε προκαλέσει σάλο πριν από οκτώ χρόνια με το πρώτο του βιβλίο «1421: η χρονιά που η Κίνα ανακάλυψε την Αμερική», που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε 130 χώρες και στο οποίο διατεινόταν πως ένας Κινέζος ευνούχος είχε οδηγήσει έναν στόλο ιστιοφόρων στην Αμερική 71 χρόνια πριν από τον Κολόμβο.

Τώρα σειρά έχουν οι Μινωίτες θαλασσοπόροι. «Μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις όσον αφορά το μήκος, το πλάτος και το βύθισμα των σκαφών και ως εκ τούτου να υπολογίσουμε την ποντοπόρο ικανότητά τους», εξηγεί στη «Wall Street Journal» ο συγγραφέας. «Τα σκάφη θα μπορούσαν να πλεύσουν με τον αέρα καθώς και με χαμηλότερο πανί σε περίπτωση θύελλας», είναι το πρώτο επιχείρημα του συγγραφέα. Και βασίζεται τόσο στις απεικονίσεις πλοίων σε μινωικές τοιχογραφίες όσο και στα ελάχιστα υπολείμματα του ναυαγίου του Uluburun που ανακαλύφθηκε το 1982 στη Μικρά Ασία και χρονολογείται με ακρίβεια στο 1305 π.Χ.- σώθηκε τμήμα από το σκαρί και το φορτίο περιείχε στοιχεία από εννέα διαφορετικούς πολιτισμούς της εποχής).

Επόμενος άσος στο μανίκι του συγγραφέα είναι αποδείξεις που σχετίζονται με το DΝΑ, καθώς υποστηρίζει πως διαθέτει στοιχεία ότι οι Μινωίτες έφεραν ένα σπάνιο γονίδιο που εντοπίζεται σήμερα ανάμεσα στους γηγενείς Αμερικανούς που ζουν γύρω από τη Λίμνη Σουπίριορ, κοντά στα αμερικανοκαναδικά σύνορα, όπου έχουν εντοπιστεί πλούσια κοιτάσματα χαλκού και χιλιάδες χάλκινα εργαλεία. Μάλιστα επικαλείται επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν πως ο «μοναδικής καθαρότητας χαλκός» της περιοχής της λίμνης ταιριάζει με τα ευρήματα του ναυαγίου του Uluburun. Τρίτη απόδειξη είναι η μεταφορά ενδημικών φυτών της Αμερικής σε άλλους πολιτισμούς: ίχνη νικοτίνης εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο σε αρχαίες μούμιες και κόκκοι καλαμποκιού είναι χαραγμένοι στους ναούς τους (και ο καπνός και το καλαμπόκι ήταν άγνωστα στην περιοχή). «Οι Αιγύπτιοι όμως με τα σαθρά πλοία τους δεν ήταν ικανοί ναυτικοί», σημειώνει ο Γκάβιν Μένζις. «Μόνο οι Μινωίτες, με τους οποίους διατηρούσαν εμπορικές σχέσεις, μπορούσαν να κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια».

Αν όμως οι Μινωίτες είχαν μεταφέρει καπνό από την Αμερική στην Αίγυπτο, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ίχνη και στην Κρήτη; «Ένα έντομο που συνδέεται άμεσα με τον καπνό βρέθηκε θαμμένο στην ηφαιστειακή στάχτη περί το 1450 π.Χ. στο σπίτι ενός εμπόρου, στο Ακρωτήρι της Θήρας. Ονομάζεται Lasioderma Serricorne και ενδημεί στην Αμερική. Και ας μην ξεχνάμε πως ο καπνός δεν ευδοκιμούσε στην Ευρώπη το 1450 π.Χ.», υποστηρίζει ο συγγραφέας.


Άρχισαν οι αμφισβητήσεις
Πριν ακόμη το βιβλίο οριστικοποιήσει τίτλο και ημερομηνία κυκλοφορίας οι ατζέντηδες τρίβουν τα χέρια τους καθώς «η ιστορία που αναθεωρεί τα μέχρι τώρα δεδομένα πουλάει εξαιρετικά», όπως παραδέχεται ο ατζέντης του συγγραφέα Λουίτζι Μπονόμι.

Οι επιστήμονες είναι ήδη στις επάλξεις της αμφισβήτησης: «Δεν υπάρχουν στοιχεία για την εξερεύνηση ή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από άλλους πέρα από τους γηγενείς Αμερικανούς», εκτιμά η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και ειδική στην προϊστορική αρχαιολογία της Λίμνης Σουπίριορ Σούζαν Μάρτιν.

«Θεωρητικά είναι πιθανό οι Μινωίτες να έφτασαν στην Αμερική», λέει ο ειδικός στη μινωική αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ Τζον Μπένετ. «Τα πλοία τους όμως ήταν πολύ μικρά για να μεταφέρουν ικανές προμήθειες και φορτίο για ένα τόσο μακρινό ταξίδι».

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Α&Μ του Τέξας που ηγήθηκε των ανασκαφών του Uluburum Κεμάλ Πουλάκ. «Δεν θα ήταν εφικτό ένα τόσο φιλόδοξο ταξίδι. Παρά το γεγονός ότι τα πλοία ήταν γερά, δεν είχαν κατάστρωμα που να αντέχει στις καταιγίδες και τις θαλασσοταραχές» ενώ προσθέτει πως ο χαλκός από το ναυάγιο του Uluburum προέρχεται από την Κύπρο.

Εκτός βεβαίως από τις αντιρρήσεις υπάρχουν κι εκείνοι που συντάσσονται με τον Βρετανό συγγραφέα. Όπως ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον Καρλ Γιόχανσεν που επικροτεί τη νέα θεωρία και δηλώνει πως είναι «πεπεισμένος πως οι Μινωίτες δεν ήταν ούτε οι πρώτοι ούτε οι μόνοι που κατάφεραν να διαπλεύσουν τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό».

«Χρειάζονταν ορμητήρια»
«Διατυπώνονται διαρκώς καινοφανείς θεωρίες από ερευνητές που προσπαθούν να παρουσιάσουν απόψεις για να αυξήσουν τις μετοχές και τις πωλήσεις των βιβλίων τους», παρατηρεί από την πλευρά του στα «ΝΕΑ» ο ομότιμος καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεώργιος Κορρές. «Όσον αφορά τις απόψεις του κ. Μένζις, θα ήθελα να επισημάνω πως οι Αιγύπτιοι είχαν κάνει υπερπόντια ταξίδια προς Νότον. Δεύτερον, πώς ήταν δυνατόν να διαπλέουν τόσο μικρά πλοιάρια τη νύχτα τον Ατλαντικό; Μπορεί να έκαναν μεγάλα ταξίδια, αλλά η προώθηση γινόταν σταδιακά, καθώς τη νύχτα τα πλοιάρια σταματούσαν σε όρμους, νησάκια και ακρωτήρια με τα οποία είναι διάσπαρτο το Αιγαίο. Και τέλος, πώς μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Αιγύπτιοι να εντόπισαν καπνό και καλαμπόκι στους λαούς που ζούσαν προς Νότον ή στους λαούς της Εγγύς Ανατολής;».

Μαίρη Αδαμοπούλου
ΝΕΑ

28 σχόλια:

  1. διαπλέουν τόσο μικρά πλοιάρια τη νύχτα τον Ατλαντικό; Μπορεί να έκαναν μεγάλα ταξίδια, αλλά η προώθηση γινόταν σταδιακά, καθώς τη νύχτα τα πλοιάρια σταματούσαν σε όρμους, νησάκια και ακρωτήρια με τα οποία είναι διάσπαρτο το Αιγαίο.

    Και στο ταξείδι για την Αγγλία οπου έφερναν κασίτερο οι Μινωίτες είχε νησάκια εν πλώ...

    Και ο Πυθέας στην αρχαία θούλη
    (ο Στράβων τον αμφισβητεί λέγοντας οτι δεν μπορεί να υπάρχουν τεράστιοι πάγοι που επιπλέουν στη θάλασσα)
    και αυτός διανυκτέρευε εν πλώ στην πανσιόν του ..νησιού.. για να μήν τον βρεί η νύχτα μπρρρρρρρρ...

    Κορρές τον λένε τον πανεπιστημιακό μας.... χμμμμ

    Επιμενίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα που δεν ειπε οτι ηταν οι γνωστοι "μακεδονες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ,

    ΜΗ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

    ΖΗΜΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ (σταρτιωτικός είναι ο κος Gawin και κυριος είδε τι άλλα κινητρα έχει εκτος απο την αρπαχτη απο το βιβλιο).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά κύριε Κορρέ! Τι βιασύνη είναι αυτή;
    Περιμένετε πρώτα να κυκλοφορήση το βιβλίο, να το μελετήσετε, να ανταλλάξετε γνώμες με τους συναδέλφους σας διεθνώς, έτσι όπως αρμόζει σε έναν σοβαρό Πανεπιστημιακό δάσκαλο και, μετά κάντε τις όποιες παρατηρήσεις σας.
    Ή μήπως οι ιδιότητες "σοβαρός" και "δάσκαλος" δεν σας αφορούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείτε τι βλακείες έχει γράψει ο άνθρωπος και αποφασίστε αν αξίζει να ασχολείστε μαζί του:

    1421 The Year China Discovered the World

    1434 The Year a Chinese Fleet Sailed to Italy and Ignited the Renaissance

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απόγονος Μινωιτών ο Ομπάμα?
    Μπαράκης Ομπαμάκης
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι , αλλά ο Βρετανός αυτός, μήπως είναι και της άποψης ότι οι Μινωίτες ήταν Εβραίοι;(κτ τέτοιο δεν προσπαθούν κάποιοι, να μας πουν, κατά καιρούς;),να φτιάξει επιτέλους και το πολιτιστικό προφίλ,αυτού του λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος ηταν ο καθηγητης που πριν μερικες εβδομαδες στην εκπομπη της τσαπανιδου νετ ειχε υποστηριξει την ιδια θεωρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. επίσης οι Έλληνες έφτιαξαν τις πυραμίδες,αποίκισαν την Σκωτία,την Ισλανδία και φυσικά τον Άρη...καθώς ερχόμασταν από τον Α' του Σειρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτός ο Κορρές έχει σχέση με τον άλλο Κορρέ που χρόνια τώρα έχει μετατρέψει σε γιαπί και δήθεν αναστηλώνει τα μνημεία της Ακρόπολης;
    Ο οποίος τα παρέλαβε γκρεμίδια και αφού πέρασαν από τα χέρια του ΠΟΛΛΑ εκατομμύρια ευρώ, τα παραδίδει ...τσακίσματα, ίσως και χειρότερα από ό,τι τα παρέλαβε;
    Έχοντας κάνει σε μερικά μόνο ελάχιστη αποκατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Exoun frethi arxaia andikimena opos legete angia kai spathia i xeirolaves ta opoia meta tin anakalipsi tous xathikane.Legete oti yparxoun ELlliniki xartes tou ptolemeou tou geografikou oi opoioi perasane ston mbarmbarosa kai tis apektise apo tin xio o marko polo .Kai kapou exei parei to mati mou mia alli eksigisi gia thn argonaytiki ekstratia .Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Exoun frethi arxaia andikimena opos legete angia kai spathia i xeirolaves ta opoia meta tin anakalipsi tous xathikane.Legete oti yparxoun ELlliniki xartes tou ptolemeou tou geografikou oi opoioi perasane ston mbarmbarosa kai tis apektise apo tin xio o marko polo .Kai kapou exei parei to mati mou mia alli eksigisi gia thn argonaytiki ekstratia .Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από το μήνυμα του sapphire καταλαβαίνει κανείς και γιατί υπάρχουν Λιακόπουλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αγαπητοί φίλοι...Δέν ξέρω όλοι εσείς πού απορρίπτετε καί αποδοκιμάζετε τέτοιου είδους απόψεις-θεωρίες άν έχετε ΣΤΗ ΖΩΗ σας ανοίξει έστω καί 1 τόμο τής κλασσικής αρχαίας ελληνικής γραμματείας.Διότι,τότε θά γνωρίζατε ΣΑΦΩΣ,πώς οι αρχαιότατοι ημών πρόγονοι γνώριζαν ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ τού πλανήτη ΓΗ(καί όχι μόνον).Αμφιβάλλετε;ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. χρησιμοποιήστε όποια συγγράμματα θέλετε.Εμένα μού αρκεί μόνον ο ΟΜΗΡΟΣ!καί σέ εσάς,εάν είστε φιλέρευνοι καί σοβαροί άνθρωποι καί όχι 'πανηγυρτζήδες' τής πρόχειρης επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας.

    Ψάξτε νά βρείτε τίς απαντήσεις,άν πραγματικά σάς ενδιαφέρει τό θέμα, στόν Όμηρο,τόν Απολλώνιο τό Ρόδιο,τόν Πλούταρχο,τόν Πίνδαρο,τόν Αισχύλο(έτσι...γιά αρχή).ΔΕΝ ήσαν οι Μινωίτες πού 'ανακάλυψαν' τήν Ομερική-Εσπερία.Διότι απλώς δέν γίνεται νά ανακαλύψεις κάτι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ παρά τοις Έλλησι!Σαφώς, ΚΑΙ οι Μινωίτες είχαν βρεθεί στήν Ήπειρον αυτήν. Δείτε,καλοί μου άνθρωποι,τό ταξείδι τού Οδυσσέως όπως αυτό περιγράφεται στήν 'Οδύσσεια' καί επιτέλους ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ.

    είπαμε,γραφικότητες...
    γραφικός.

    υ.γ.γιά τόν συγκεκριμένο κύριο δέν έχω προσωπική άποψιν,ίσως καί νά έχετε δίκαιον.Αυτό όμως δέν αναιρεί όσα σάς παρέθεσα πιό πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H υπόθεση της παρουσίας μινωιτών (άγνωστο σε ποιαν έκταση και σε ποιον βαθμό) στην Αμερική δεν είναι καθόλου παράλογη. Ο Ατλαντικός είναι πλόιμος το καλοκαίρι, και οι αληγείς άνεμοι προσφέρουν σταθερή πλεύση. Χρειάζεται μόνο καλή πλοήγηση, που λόγω βορείου ημισφαιρίου δεν είναι και αυτή απίθανο να υπήρχε.
    Άρα, πέρα από τις όποιες επιφυλάξεις λόγω των ασθενών ενδείξεων, δεν είναι πρέπον να αντιμετωπίζουμε αυτήν την πρόταση με ειρωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nai, kai i tainia pou vgenei me ton pitsiriko sto NY na nai yios posidona, einai vasismeni se arxaia keimena poy vrethikane sto Machu Pichu kai milane gia to yio tou Zeutsu...Kai stis stiles ton anasazi indianon pou xathikane mistiriodos ligo prin skasei miti o kolomvos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Επιμενίδης
    Ξέρεις,για να πάει κανείς στην Βρετάνη,δεν χρειαζόταν τα νησάκια του αιγαίου αλλα τα παράλια της μεσογείου,τα ατλαντικά παράλια της ισπανιας και της Γαλλίας...Απλή λογική....Αλλά απο λογική εδώ μέσα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ:
    17 Φεβρουαρίου 2010 12:22 μ.μ.
    17 Φεβρουαρίου 2010 1:27 μ.μ.
    17 Φεβρουαρίου 2010 8:45 μ.μ

    Συμφωνώ ότι ο κύριος Γκάβιν Μένζις είναι στρατιωτικός και όχι ιστορικός επιστήμων ή αρχαιολόγος και κατά συνέπεια μπορεί να ψεύδεται ή να λέει ανακρίβειες.

    Είναι όμως άσχετος και ο καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος;
    http://www.youtube.com/watch?v=NtfCGg-o04A&feature=player_embedded

    ‘H μήπως ψεύδεται και ο καθηγητής Nors Sigurd Josephson του πανεπιστημίου της Χαιδελβέργης που ανακάλυψε ότι η γλώσσα και ο πολιτισμός της Νήσου του Πάσχα ανάγονται εν μέρει σε αρχαϊκές ελληνικές πηγές με 1059 λέξεις προερχόμενες από το αρχαιοελληνικό λεξιλόγιο:
    http://www.agrw-netz.de/reload.htm?Amerikafahrer vor Kolumbus.htm
    http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=42664

    Εάν παρόλα αυτά εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι είναι απλώς θεωρία τα όσα λένε, τότε εξηγείστε πως βρίσκονται ελληνικοί μαίανδροι και κωνικές Μυκηναϊκές πύλες στα ανάκτορα και πυραμίδες της Κεντρικής και Λατινική Αμερικής;
    http://visaltis.blogspot.com/2009/06/blog-post_05.html
    http://visaltis.blogspot.com/2009/07/blog-post_17.html

    Υπερβολικά τα παραπάνω; Πολύ μακριά η Αμερική για να ξέρουμε εάν όλα αυτά είναι αλήθεια; Τότε για δείτε ένα αφιέρωμα της ET3 στις ελληνικές πυραμίδες του Ελληνικού που είναι αρχαιότερες κατά 100 έτη της πρώτης Αιγυπτιακής του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και κατά 170 έτη αρχαιότερη τού Χέοπος (2550 π.χ.)
    Φυσικό να μην έχετε ακούσει τίποτα μέχρι τώρα, γιατί ο τότε υπουργός πολιτισμού Ελλάδος αποσιώπησε το γεγονός με την πρόφαση να μην δημιουργήσουμε διπλωματικό επεισόδιο με την Άιγυπτο:
    http://visaltis.blogspot.com/2009/07/blog-post_27.html

    Δεκτές οι ενστάσεις αλλά παρακαλώ τεκμηριωμένες με παραπομπές σε άλλες πηγές.

    Έλλην απόδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΜΥΣΤΙΚΟΝ ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ"..

    http://mystikon.gr/

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΙ..ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΩΤΕΡΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΝΩΪΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πώς διαφεύγει το ΠΩΣ κατέρρευσαν οι Μινωίτες (ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ συγκεντρωτικοί και ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ, χωρίς αποθέματα και αυτάρκεια κατά τον ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ύστερα από την έκρηξη του ηφαιστείου τής Θήρας), και οι λοιποί μοναρχικοί που ταλαιπώρησαν τον ελληνισμό, γενοκτονώντας επανειλημμένα τους ανυπότακτους δημοκρατικούς Έλληνες και συνεχώς συνεργαζόμενοι με τους ξένους κανίβαλους: οι παιδομαζωμανείς έφοροι πήραν 5.000 τάλαντα από τους Πέρσες (=10 φορές ο τότε προϋπολογισμός του ελληνικού στόλου' Ισοκράτης, Περί ειρήνης – 8.97) για να καταστρέψουν την Πανελλήνια Αμυντική δημοκρατική Συμμαχία, οι μπεκροΠελλαίοι αφού αλληλοσφάχτηκαν, παρέδωσαν την Ελλάδα στους ρωμαίους φονιάδες κλπ κλπ, ως τους φαναριώτες, το Μεταξά και τους αριστεροδεξιούς μοναρχικούς συνεχιστές του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. DEN EINE WLAKEIES EINE ALITHEIA ! THN AMERIKI THN LEGANE TOTE "ESPERIA"
    (DYSH) KATHE 10 XRONIA KSANAPIGENANE EKEI OI MINOOITES ME KENOURGIOUS POLITES GIA NA MHN XATHEI H GENIA.EPISEIS OI MINWITES ANAKALYPSAN
    THN "wattenland"POU EINE LIGO PSILA STHN EVROPH.APO EKEI EINE POLY PITHANON NA PIGAN KAI STIN AMERIKH !rOTISTE TON PROFESSOR Hans Peter Duerr.

    http://www.focus.de/magazin/archiv/ausgrabung-die-minoer-fuhren-ins-watt_aid_224352.html

    http://www.focus.de/wissen/wissenschaft/tid-9454/bronzezeit-kretas-hochkultur-im-watt_aid_265424.html

    http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-49767441.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πολυ πριν τον κολομβο και τον αμερικο βεσπουκι ειχαν παει οι βινκινγκς....η ιστορια του ταξιδιου αναφερεται στα επη ερικ και γροιλανδια και την αμερικη την ονομασαν Βινλαντ....ενω πριν απο τους Βικινγκς ειχαν παει οι μινωιτες και οι σπαρτιατες.....και ποιος ξερει ποσοι αλλοι....
    η αμερικη ηταν γνωστη ηπειρος εδω και χιλιαδες χρονια......αλλα η "ιστορια" που μας μαθαινουν λεει άλλα για λογους πολιτικης σκοπιμοτητας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ:
    18 Φεβρουαρίου 2010 12:54 μ.μ

    Δες τους ισχυρισμούς του καθηγητή Εθνολογίας και Ιστορίας του Πολιτισμού Hans – Peter Dοrr στα ελληνικά:

    http://www.promitheasblog.com/2009/09/blog-post_4443.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ:
    18 Φεβρουαρίου 2010 11:33 π.μ.

    …και οι Βυζαντινοί στην Αμερική:
    http://visaltis.blogspot.com/2009/07/blog-post_01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Proton signomi pou tha pligoso tous "patriotes" alla thasimfoniso me ton anonimo 1.27 oti o antropos einai apateonas kai epeidei upestin to vasnistirio (esto kai ethelontika) na diavaso kai taduo vivlia tou o anthropos den kserie tipotaapo Istoria.Pros grafiko lipami alla oi apopseis sou (kai to leo xoris tin psarmikri prothesi na se prosvalo) den stirizontai apo oti apxaiologika eurimata kai oi ermineis pou dineis stous arxaious mithous einai epiikos eoloes! Prota apo ola ta ploia ton minoiton den itan kataskeusmeuna gia tetoia taksidia eoeidei itan kurios kopilata (opoia dipote sugkrisi me ta kata proto logo istiofora "Drakkar" ton Vikking einai atixis)Distixos kai me olo to sevasmo oi epistimonikes sou apopseiss synadoun me tis politikes sou apopseis os monos zontanos opados tou Franco m' alla logia eisai ontos grafikes!
    ISTORIA EINAI OTI MPOREI NA EKSKRIVOTHEI APO ANTIKEIMENIKI KAI ENDILERXIS EREUNA PIGON KAI EURIMATON KAI OXI OTI XAIDEUEI TA AUTIA TOU KATHE "DELIPATRIDI" KAI DRAGONAS-LIAKOU
    Christos Voulgaris apo Londinou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kai nomizis oti ena skafos pou ekane KYPRO ATHHNA den mborouse na kani kai mia traversa ton ATLANDIKO STERIA STERIA KAI meta PRYMA an itan 20kopos kai oxi emboriko ti provlima tha eixai? Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. auta ta ploia en eixan tin emvelia os kopilata kai epipleon den tha eixan kai tis vaseis gia anefodiasmo (ta kanaria nisia anakaliftisan molis tin 14o aiona)
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.