9/2/10

Το θεώρημα περί ιθαγένειας και ενσωμάτωσης


Tου Σταυρου Λυγερου

Η χθεσινή εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ανέδειξε τις διαφωνίες, που είχε ήδη αναδείξει ο διάχυτος δημόσιος διάλογος. Το νομοσχέδιο διαφέρει κάπως από το κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας, που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Είναι αλήθεια ότι ο υπουργός Εσωτερικών έκλεισε ορισμένες επικίνδυνες «τρύπες», αλλά διατήρησε ανέπαφη την αρχική φιλοσοφία.

Το θεώρημα του πρωθυπουργού είναι ότι η παραχώρηση ιθαγένειας επιφέρει την ενσωμάτωση των μεταναστών. Τα γεγονότα το έχουν σε μεγάλο βαθμό διαψεύσει. Αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να νομοθετεί με στόχο την «πολυπολιτισμική κοινωνία», υπό την επήρεια του ιδεολογήματος ότι το εθνικό κράτος είναι ξεπερασμένο και πρέπει να το ξεφορτωθούμε.

Ο Γ. Παπανδρέου δεν απάντησε σε τρία κρίσιμα ερωτήματα: Πρώτον, τι θα πράξει με το σχεδόν ένα εκατομμύριο παράνομους μετανάστες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα. Δεύτερον, εάν πρέπει ή όχι να κάνουμε διάκριση των παράνομων μεταναστών με βάση την πολιτισμική συμβατότητά τους και τη δυνατότητά τους για αρμονική ενσωμάτωση. Τρίτον, πώς θα αναχαιτιστεί η συνεχιζόμενη παράνομη είσοδος νέων μεταναστών;

Αντί για απαντήσεις, ο πρωθυπουργός επιδόθηκε σε συναισθηματικές αναφορές. Ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν επανέλαβε το άτοπο, πως η απόδοση ιθαγένειας είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Το γεγονός, όμως, ότι εμμέσως παρομοίασε τους παράνομους μετανάστες με τους Mικρασιάτες πρόσφυγες είναι ενδεικτικό, όχι τόσο σύγχυσης, όσο της ιδεολογικής εμμονής η Ελλάδα να θεωρείται χώρος και όχι χώρα. Αυτή είναι η αιτία, που από την ομιλία του ουσιαστικά απουσιάζει η κρίσιμης σημασίας διάκριση μεταξύ νόμιμου και παράνομου μετανάστη.

Είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι η κυβέρνηση έχει την τάση «επίλυσης» του μεταναστευτικού προβλήματος με την παραχώρηση ιθαγένειας. Πρόκειται για τάση, που είναι συμβατή με την τρέχουσα πρακτική του ελληνικού κράτους να νομιμοποιεί εκ των υστέρων παράνομες καταστάσεις. Οι περίπου 700.000 νόμιμοι μετανάστες ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους παράνομοι, που νομιμοποιήθηκαν μαζικά σε τέσσερις δόσεις.

Η πείρα απέδειξε ότι κάθε νομιμοποίηση τροφοδότησε το επόμενο κύμα, ενισχύοντας την εντύπωση πως όποιος μπαίνει στην Ελλάδα παρανόμως δεν διώχνεται και κάποια στιγμή νομιμοποιείται. Αντί να δημιουργήσει αντικίνητρα για να συρρικνώσει τις ροές λαθρομετανάστευσης, η κυβέρνηση διευκολύνει την απόδοση ιθαγένειας, γεγονός που εκ των πραγμάτων θα λειτουργήσει ως κίνητρο για ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών. Δεδομένου ότι η ανάσχεση της παράνομης εισόδου μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία είναι πρακτικά από δυσχερής έως αδύνατη, το βάρος πέφτει σε δράσεις:


Πρώτον, να ασκηθεί εκ μέρους της Ε.Ε. ασφυκτική πίεση στην Αγκυρα να δέχεται πίσω όσους εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα από την τουρκική επικράτεια.

Δεύτερον, να οργανωθεί ένας μηχανισμός συνεχούς επαναπατρισμού παράνομων μεταναστών. Η αξία αυτού του μέτρου δεν είναι τόσο ο αριθμός όσο το αποτρεπτικό μήνυμα προς όσους θα ήθελαν να επιχειρήσουν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.
kathimerini.gr



25 σχόλια:

  1. Προσοχή...σε μια χώρα όπου οι περισσότεροι μηχανισμοί της δημοσιας διοίκησης χρηματίζονται και φέρουν εις πέρας τις δύσκολες αποστολες...ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα ανοίξει καινούργια φάμπρικα ελληνοποίησης-παραποίησης μςταναστών μέσω των γνωστών κυκλωματων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κος Λυγερός συμμετείχε στην εκπομπή Ανιχνεύσεις σε συζήτηση με θέμα το Μεταναστευτικό.

    Εκεί λοιπόν καθαρά αναφέρθηκαν τα εξής:

    1) τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα είναι αδύνατον να "σφραγιστούν" καθώς δεν υπάρχουν διεθνή ύδατα

    2) Οι λαθρομετανάστες δεν έχουν σκοπό την εγκατάσταση στην Ελλάδα αλλά το πέρασμα στην Ευρώπη κάτι όμως που δεν είναι εφικτό.

    3) Επαναπατρισμός είναι ένας μύθος , δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί η χώρα προέλευσης τους και τέλος η Τουρκία δεν αποδέχεται την επανεισδοχή τους

    4)..Η πείρα απέδειξε ότι κάθε νομιμοποίηση τροφοδότησε το επόμενο κύμα, ενισχύοντας την εντύπωση πως όποιος μπαίνει στην Ελλάδα παρανόμως δεν διώχνεται και κάποια στιγμή νομιμοποιείται.Εδω είναι το κλειδί της υπόθεσης και στην εκπομπή το τόνισε ο Κος Λυγερός.Εδώ λοιπόν πρέπει να στραφεί η προσοχή μας.

    Πολύ σωστά επίσης αναφέρει ότι ότι η παραχώρηση ιθαγένειας δεν επιφέρει την ενσωμάτωση των μεταναστών και τούτο γιατί το επαναλαμβάνω προορισμός τους δεν είναι η Ελλάδα απλά έχουν εγκλωβιστεί εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Νέο κύμα ελληνοποιήσεων προαναγγέλλει το Υπουργείο Εσωτερικών"


    http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_350.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή, πολύς λόγος έχει γίνει γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών (λάθρο- ή μή), δεν άκουσα κανέναν να ρωτάει επισήμως ση Βουλή : Η απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων, είναι ανθρώπινο δικαίωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Καυκάσιο

    "Πολύ σωστά επίσης αναφέρει ότι ότι η παραχώρηση ιθαγένειας δεν επιφέρει την ενσωμάτωση των μεταναστών και τούτο γιατί το επαναλαμβάνω προορισμός τους δεν είναι η Ελλάδα απλά έχουν εγκλωβιστεί εδώ."

    Δεν είναι μόνον αυτό. Πολλοί θέλουν την ιθαγένεια για να διευκολύνεται η καθημερινότητά τους και να σταματήσουν να ζουν με το άγχος της απέλασης.

    Η ιθαγένεια δεν είναι εργαλείο για ενσωμάτωση. Αυτό απέδειξαν και οι ταραχές στα προάστια των Παρισίων πριν μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι των εξεγερθέντων ήσαν Γάλλοι υπήκοοι και μάλιστα δεύτερης γενιάς, δηλ. γεννημένοι στην Γαλλία.

    Όλα αυτά τα ξέρουμε, αλλά δυστυχώς έχουμε μπλέξει με τις ιδεοληψίες ορισμένων "προοδευτικάριων". Η εκ των υστέρων νομιμοποίηση είναι ελληνικό χαρακτηριστικό. Μήπως δεν αφορά και στα παράνομα κτίσματα;

    "να ασκηθεί εκ μέρους της Ε.Ε. ασφυκτική πίεση στην Αγκυρα"

    Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι ουδεμία πίεση μπορεί να ασκηθεί στην Άγκυρα εκ μέρους της ΕΕ. Διαφορετικά, δεν θα έκανε ενταξιακό διάλογο με τον "ΑΤΤΙΛΑ", νομιμοποιώντας τα τετελεσμένα.

    Η απέλαση και ο επαναπατρισμός όντως σκοντάφτουν στο ότι οι λαθρομετανάστες που έρχονται με τουρκικά δουλεμπορικά δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, άρα δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα κράτος να τους δεχτεί. Μόνο την Τουρκία, αλλά είπαμε...


    @ 11:23 π.μ.

    Έχει διευκρινισθεί ότι δεν είναι (την ανοησία αυτή είχε πει ο Παπανδρέου), γι αυτό δεν επανήλθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν οντος εχουν (παγιδευθει)βασει της συνθηκης του δουβλινου(?) τοτε γιατι να μην τους δωσουμε μια πρασινη καρτα διελευσης για ευρωπη αντι της υπηκοοτητος ?(ιθαγενεια εχουν μονο οι ιθαγενεις οχι οι επιλυδες)
    η φροντεξ τελικα ειναι για κακο η' για καλο?ας κρινει ο καθε νοημων αν τελικα η ευρωπη ηταν για καλο αυτου του τοπου η για καταστροφη του ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ και οχι απο τα ευρωψιχουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οτι ειναι εδω ως ενδιαμεση σταση στην πορεια προς ευρωπη και εγκλωβιζονται δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να ενσωματωθουν αν βρουν τα απαραιτητα ( δουλεια, φιλοξενια ,περιθαλψη, παιδεια ,μελλον, κτλ)
    ο ελληνισμος τελειωνει ετσι και αλλιως δημογραφικα και σαν πολιτικη οντοτητα απο το 1945 και μετα. ο Γαπ καλα το επιασε οτι ο τοπος αν δεν μπολιαστει με νεο αιμα ειναι τελειωμενος. ουτε συνταξεις θα παιρνουμε. αν ξεκολησουν και τα μυαλα ορισμενων που το παιζουν πατριωτες αλλα στη φορολογικη τους δηλωση ειναι ολοι αφορολογητοι ισως παει μπροστα η χωρα με τους νεους εισαγωμενους ελληνες που θα κανουμε στις επομενες δεκατιες . δειτε τις ΗΠΑ να εχετε παραδειγμα για ενα νεο εθνος που δημιουργηθηκε και ειναι ηγητης στον κοσμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κυριοι η μεγαλη αληθεια ειναι μια ...
    ο bravo giorgos με το που ηρθε στην κυβερνηση ειχε σαν πρωτη προτεραιοτητα να νομοθετησει υπερ των μεταναστων-λαθρομεταναστων και τη καταργηση του εθνικου κρατους μετατρεποντας το σε πολυπολιτισμικο...και ολα αυτα εν μεσω κρισης και κινδυνου χρεοκοπιας...
    αν δεν ειναι τουλαχιστον υποπτη η συμπεριφορα του αυτη,για να μη πω τιποτα χειροτερο,τι ειναι???
    εδω τωρα οι λαθρομεταναστες ερχοντε κατα χιλιαδες,αν γινει και ο εθνοκτονος νομος θα γινει η χωρα μαιευτηριο λαθρομεταναστων..
    και ποιος ρωτησε εμας τους 10000000 ελληνες φορολογουμενους πολιτες ???????????
    πηγαινετε σας παρακαλω σε μια εφημερια δημοσιου νοσοκομειου...απο τους 100 που περιμενουν τουλαχιστον οι 50-60 ειναι αλλοδαποι και σχεδον ολοι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ..ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΜΑ-----ΚΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ..
    η κατασταση με ολους αυτους ειναι απελπιστικη και με τις μεθοδευσεις της πολυπολιτισμικης κυβερνησης του μπραβο γιωργος θα γινουμε συντομα καμπουλ......

    πετρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η έμμονη του ΓΑΠ για απονομή ιθαγένειας σε αυτή την χρονική στιγμή μου δημιουργεί ένα ερωτηματικό που σχετίζετε με την παραδοχή ότι ο κομματικός μηχανισμός έχει ως σκοπό του την επανεκλογή του – με την μορφή του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ -.
    Άρα υπάρχει πιθανότητα να έχει απειληθεί με γενικευμένες εξεγέρσεις και εμπρησμούς η επίσπευση του νομοσχεδίου από ΜΚΟ και άτομα (μαφία) που εκμεταλλευμένε τους λαθρομετανάστες.
    Όποιος προλάβει και το περάσει πρώτος θα έχει σίγουρα στις επόμενες εκλογές ένα ικανό αριθμό οπαδών για την επανεκλογή του.
    Θα ήθελα έναν σχολιασμό.

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Η απέλαση και ο επαναπατρισμός όντως σκοντάφτουν στο ότι οι λαθρομετανάστες που έρχονται με τουρκικά δουλεμπορικά δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, άρα δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα κράτος να τους δεχτεί."

    Γι αυτο στην Ιταλια η κρατηση στα κεντρα απελασης εχει αυξηθει στους 6 μηνες και οχι στον 1 μηνα οπως στην Ελλαδα. Ετσι ωστε οι αρχες να εχουν περισσοτερο καιρο εξακριβωσης στοιχειων, της γλωσσας που μιλουν, κλπ.

    Στην Ιταλια οι απελασεις ειναι 25.000 το χρονο. Στη Γαλλια στοχευουν επισης εκει.

    Μονο στην Ελλαδα "ειναι αδυνατον", αφου ο 1 μηνας παραμονης στα κεντρα υποδοχης ειναι "υπερβολικος". Φυσικα σε 1 μηνα δεν προλαβαινεις να κανεις τιποτα.

    *ΓΑΛΛΙΑ, aρθρο του 2008:

    1) To 2007, 23.000 απελασεις, ενω ο στοχος ηταν 25.000.

    2) Για το 2008, ο στοχος ανεβηκε στις 26.000


    L'anno scorso, con 23.000 espulsioni, non era stato raggiunto l'obiettivo fissato a 25.000, che quest'anno è stato portato a 26.000, ha aggiunto il ministro. E' molto probabile che la soglia indicata venga raggiunta.

    http://temi.repubblica.it/metropoli-online/francia-piu-espulsioni-e-esame-di-lingua-per-i-familiari/


    *ΓΑΛΛΙΑ. 29.000 οι απελασεις το 2009.

    Sono 29.000 gli stranieri in situazione irregolare espulsi dalla Francia nel 2009
    http://immigrazione.aduc.it/notizia/immigrazione+29mila+espulsi+nel+2009_115132.php


    *ΙΤΑΛΙΑ

    dalle 25 mila del 2008, potrebbero almeno raddoppiare.

    25000 απελαθηκαν το 2008, με τα νεα μετρα ελπιζουν τουλαχιστον στο διπλασιασμο.


    ΕΡΩΤΗΣΗ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΑΤΟ οι Γαλλοι και Ιταλοι που βρισκουν απο ΠΟΥ ειναι οι μεταναστες χωρις χαρτια (γιατι χωρις χαρτια πηγαινουν) και η Ελλαδα απελαυνει αντε 2000 το χρονο; ΓΙΑΤΙ ο Ιταλος απελαυνει 25.000 το χρονο ακομη και επι ΡΟΜΑΝΟ ΠΡΟΝΤΙ, ενω δεχεται ΚΛΑΣΜΑ αυτων που φτανουν Ελλαδα και η Ελλαδα μονο δε μπορει, ενω δεχεται ΠΟΛΥ περισσοτερους; Επι Προντι, η Ιταλια δεν ειχε ΚΑΝ τη συμφωνια με τη Λιβυη για να χτισει στρατοπεδα εκει.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: OXI, εχουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Η Ιταλια, με ρευμα στις ακτες 25.000 το χρονο, εχει ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (44) κεντρα απελασης (πρωην υποδοχης). Και τους κρατουν εκει για 6 μηνες. Αποτελεσμα, περισυ επεσαν οι αφιξεις στις ακτες σταδιακα, απο τις 25.000 στις 13000 και περισυ στις 1400 περιπου.

    Και φυσικα αυξηθηκαν στην Ελλαδα.

    Μπορεις να τους απελασεις ΟΛΟΥΣ; Οχι, αλλα ειναι ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ στους λαθραιους και τους διακινητες τους, το να γνωριζουν πως εχουν μεγαλη πιθανοτητα να απελαθουν ή και ακομα να μεινουν εγκλειστοι 6 μηνες.


    Στην Ελλαδα.

    1) Δε θελουμε να τους κρατουμε πανω απο 1 μηνα.
    2) Δε θελουμε να τους "ανακρινουμε", ωστε να μαθουμε απο που ειναι.
    3) Δε θελουμε πολλα κεντρα υποδοχης.
    4) Αλλα θελουμε να μην ερχονται.

    Οπως ειπε ο κ. Πεταλωτης, να κανουμε απελασεις δε μπορουμε. Αλλα κατα τα αλλα θα σταματησει τη ροη με τη Frontex. Προφανως ως εξης. Συλλαμβανονται απο τη Frontex, αφηνονται στην Αθηνα, περιμενουν το επομενο κυμα νομιμοποιησης και μετα ιθαγενεια.

    Και το παραπανω ονομαζεται "προστασια των συνορων της χωρας και φραγμος στη λαθρομεταναστευση".


    Αποδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oκ, να δεχθώ ότι υπάρχει πρόβλημα με την επαναπροώθηση στην Τουρκία, αλλά γιατί δεν προχωράμε σε διακρατική συμφωνία (όμοια με αυτή της Ιταλίας) με την Λιβύη? Ο Καντάφι είναι ακόμη αποκλεισμένος από τη διεθνή κοινότητα και αναζητά διαύλους "νομιμοποίησης" του καθεστώτος του και δεν πολυεξετάζει το θέμα εαν οι λαθρομετανάστες ξεκίνησαν ή όχι από τα δικά του παράλια.Μπίζνες κάνει ο άνθρωπος για να σώσει το καθεστώς του.
    Ας έρθει λοιπόν η Έλλάδα σε συμφωνία με την διαχρονικώς "φίλη" Λιβύη σε συμφωνία και να τους στέλνουμε εκεί (αρχικά τους Αφρικανούς και έπειτα ίσως και τους Ασιάτες).
    Τότε να δείτε πως θα αλλάξουν οι μεταναστευτικές ροές των λαθραίων προς Ουκρανία και Βουλγαρία.
    Άλλη ρεαλιστική βραχυπρόθεσμη λύση δεν βλέπω.
    Και επιτέλους να ενεργοποιηθούν οι απελάσεις των Καυκάσιων, με τις χώρες που διατηρούμε καλές διπλωματικές σχέσεις.Έχει γεμίσει η Β.Ελλάδα με Αρμενίους, Γεωργιανούς και Αζέρους.Εσείς εκεί στην ΑΘήνα βλέπετε μόνο τους μαύρους και τους Πακιστανοαφγανούς αλλά εδώ στη Θεσσαλονίκη όλη την εγκληματική δραστηριότητα την ελέγχουν "μπουμπούκια" του Ανατολικού μπλοκ και δευτερευόντως Αλβανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μια άλλη άποψη για να σταματήσει η μαζική εισδοχή λαθραίων απο την Ασία δια μέσου της Τουρκίας στην Ελλάδα.
    1) Να ψηφισθεί πάραυτα νόμος που να λέει όποιος μεταφέρει απο μία χωρα σε άλλη παράνομα άτομα και διευκολύνει την παράνομη είσοδο τους στη χώρα, η πράξη του να είναι κακούργημα. Και οταν συλλανμβάνονται Τούρκοι που μεταφέρουν λαθρομετανάστες σε ελληνικά παράλια να καταδικάζονται σε ισόβια δεσμά.
    β) Πίεση μεγάλη στην Ευρώπη με την απειλή: Αν σε περίπτωση δεν πιέσετε την Τουρκία να πάρει πίσω τους λαθραίους και να φράξει έτσι το δρόμο τους προς την Ευρώπη, τότε εμείς, η Ελλάδα, θα τους εφοδιάσουμε με κάρτα ελευθέρας κυκλοφορίας και θα τους αφήσουμε ελεύθερα να έλθουν στην Ευρώπη. Το θέλετε; Και αν το θέλουν, ας τους πάρουν οι προοδευτικοί τενεκέδες στα σπίτια τους και ας τους ταίζουν και τους βάλουν στα κρεβάτια τους να κοιμηθούν. Αυτοί, κυρίως οι σομαλοί και οι νιγηριανοί ειναι θρασύτατοι και επικίνδυνοι! Δέρνουν αστυνομικούς - να μας το διαψεύσει αν μπορεί ο Χρυσοχοϊδης που παριστανει τους προστάτες τους-και τις προάλλες, εκεί στην αρχή της Φιλελλήνων, μέρα μεσημέρι ένα κτήνος μπροστά στη γωνία καταστήματος, κατέβασε το παντελόνι του και αφόδευσε υπο τα όμματα των περαστικών που δεν τολμούσε κανείς να διαμαρτυρηθεί γιατί δίπλα καμιά εικοσαριά απο δαύτους είχαν απλωμένη την πραμάτια τους με λαθραία είδη πάνω στο πεζοδρόμιο που σε κοιτούσαν απειλητικά. Είναι πληγή και ας λέει ο καθε΄νας ό,τι θέλει, δηλαδή είμαστε ρατσιστές... Ρατσιστές είναι αυτοί που μένουν νστα Βόρεια προάστεια και τους φυλάνε δεκαπέντε χωροφύλακες και κανένας λαθρομετανάστης δεν ζυγώνει εκεί. Ρήμαξαν το κέντρο της Αθήνας με το εμπόριο ναρκωτικών - γι αυτό δεν μιλάει ο Χρυσοχοϊδης καθόλου- να πάει να δει με τα ματια του πώς ¨"σκοτώνουν¨αυτά τα καθάρματα τα ελληνόπουλα, λές και 'εχουμε πολλά μας περισσεύουν!
    Ξυπνείστε Ελληνες !!! Ο Γιωργάκης και ο κα΄θε Γιωργάκηες δε νοιάζετε για την Ελλάδα και τους ελληνες αλλά πώς θα αποκτήσουν εκλογική πελατεία. Και έχουν το θράσος να υψώνουν και τη φωνή τους...

    Θα επανέλθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τελικα τι θα γινει ;
    θα κανουμε καμια μαζωξη ;


    ή θα τους εξαντλησουμε στο γραψιμο ;

    (εμεις να γραφουμε σχολια και αυτοι να γραφουν τις αποψεις μας)

    πλεον δεν ειναι θεμα επιχειρηματων

    οταν τα μυαλα δεν βρισκουν λυση τα χερια πρεπει να δουλευουν

    λοιπον θα εξαντλησουμε τον πατριωτισμο σε ιδεες ;

    ή μηπως θα κακοχαρακτηριστουμε ;

    πότε γινεται η ψηφιση του νομοσχεδιου;

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kosmopoliti (sic),

    "ορισμενων που το παιζουν πατριωτες αλλα στη φορολογικη τους δηλωση ειναι ολοι αφορολογητοι". Που το ειδες αυτο γραμμενο, πολιτη του κοσμου; Εχεις στατιστικα επ'αυτου να μας δειξεις; Τι νεολογισμοι, και τι καινοφανεις ισχυρισμοι ειναι αυτοι; Σε παρακαλω, τα ad hominem αλλου! Οχι σε αυτο το μπλογκ.

    Και επι της ουσιας: Γιατι η λυση στο δημογραφικο μας προβλημα να ειναι η νομιμοποιηση λαθρομεταναστων, και οχι τα κινητρα στους Ελληνες για περισσοτερα παιδια;

    Και για τις ΗΠΑ: Το "εθνος" και το κρατος αυτο δημιουργηθηκε ως βαση για το παγκοσμιο τραπεζικο κεφαλαιο για να στεγασει σε ενα μερος ολους τους σκλαβους της συγχρονης εποχης, οπου θα δουλευουν για 50 εως 150 χρονια με μισθους πεινας προτου αποκτησουν τα στοιχειωδη ανθρωπινα δικαιωματα και τους αντικαταστησουν καποιοι αλλοι, απο αλλο μερος της γης, και παλι απο την αρχη, εις το διηνεκες. Για τα γκετο αυτου του "ηγητη" (sic) του κοσμου εχεις ακουσει τιποτα, ή αυτα ειναι 'μονο στα εργα';

    Και για να χρησιμοποιησω την εκφραση σου, γιατι δεν ξεκολας εσυ απο τις ροζ κορδελες του κοσμοπολιτισμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ απόδημο

    >ΑΠΑΝΤΗΣΗ: OXI, εχουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Η Ιταλια, με ρευμα στις ακτες 25.000 το χρονο, εχει ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (44) κεντρα απελασης (πρωην υποδοχης). Και τους κρατουν εκει για 6 μηνες. Αποτελεσμα, περισυ επεσαν οι αφιξεις στις ακτες σταδιακα, απο τις 25.000 στις 13000 και περισυ στις 1400 περιπου.<

    Δεν μας λες, όμως, πού τους στέλνουν. Ναι, έχω ακούσει για την συμφωνία με την Λιβύη, αλλά αυτή έγινε μονάχα πέρυσι και δεν ξέρω τι ακριβώς αφορά.

    Το φτωχό μου μυαλό λέει ότι, αν τους τσουβαλιάσεις σε ένα καράβι, αεροπλάνο ή τραίνο, πρέπει κάπου να τους αποβιβάσεις. Και σ' ερωτώ ΠΟΥ;

    Να βάλουμε μερικά από τα πολλά τάνκερ που διαθέτουν οι εφοπλιστές μας και να τους πάμε στον Ν. Πόλο;

    Ασφαλώς πολιτική βούληση χρειάζεται και αυτή δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ίσως το αντίθετο μάλιστα. Σκύψαμε πάλι το κεφάλι σε κάποιες επιταγές, όπως στο Δουβλίνο.

    Αλλά θα ήθελα να μου πεις πού μπορεί κανείς να τους πάει χωρίς χαρτιά; Οι δουλέμποροι φροντίζουν να τους τα πάρουν, πριν τους αποβιβάσουν, ή μάλλον φουντάρουν, ώστε να τρέχουμε να τους σώσουμε κι από πάνω. Η Ισπανία απελαύνει επίσης. Αλλά εκεί έρχονται από το Μαρόκο και τους στέλνει ξανά πίσω, διότι το Μαρόκο δεν έχει την δύναμη να της πει όχι. Άλλωστε, δεν μπορεί και να το αρνηθεί, αφού απ' εκεί περνούν. Εμείς μπορούμε να τους στείλουμε στην Τουρκία, αν αυτή αρνείται να τους πάρει; Έχουμε την δύναμη να της το επιβάλουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. >Και επιτέλους να ενεργοποιηθούν οι απελάσεις των Καυκάσιων<

    Τι να πω; :(( Και οι αναρτήσεις μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανωνυμε 7:37

    Η Ιταλια, ΠΡΙΝ να γινει η συμφωνια με τη Λιβυη, ειχε κανει και ΔΙΜΕΡΕΙΣ συμφωνιες με χωρες προελευσης. Τοσο για να διευκολυνεται η επαναπροωθηση οσο και η πιθανη ταυτοποιηση απο τις εκει αρχες.

    Ειναι αυτο που εκανε ο κ. Μαρκογιαννακης εσπευσμενα λιγο μετα τις ευρωεκλογες με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτησεις προς Πακισταν αν θυμαμαι καλα.

    Δηλαδη, μεσα σε λιγες μερες ο κ. Μαρκογιαννακης ΞΑΦΝΙΚΑ βρηκε απο που ηταν και τους εστειλε. Ε, αυτο, οι ΑΛΛΕΣ χωρες, δεν το εφαρμοζουν μονο μετα τις ευρωεκλογες οταν χανουν, για τα ματια του κοσμου, το εφαρμοζουν ολο το χρονο.

    Η παραμονη 6 μηνες εχει ακριβως ως σκοπο το να αυξησεις το περιθωριο ταυτοποιησης. Γιατι στον 1 μηνα, στην Ελλαδα, με νεους που ερχονται συνεχως, τι να προλαβεις να κανεις?

    Εσεις νομιζετε πως ΜΟΝΟ στην Ελλαδα ερχονται χωρις χαρτια? Οχι. Απλα στην Ελλαδα, ειναι λιγα τα κεντρα και λιγος ο χρονος παραμονης, ωστε επειδη δεν εχουν που να τους βαλουν, τους στελνουν στην Αθηνα για να γινει χωρος να μπουν οι καινουριοι. Φυσικα μεσα σε τοσο λιγο διαστημα ΚΑΙ λιγους θα βρεις απο που πραγματικα ειναι και απαξ και τους πας Αθηνα, δε μπορεις πια να τους επαναπροωθησεις γιατι ΧΑΝΕΙΣ ΤΑ ΙΧΝΗ τους.

    Χαρτια δεν εχει ΚΑΝΕΙΣ. Αλλα αν στις ιταλικες αρχες παραδεχθεις τελικα οτι εισαι πχ Πακιστανος και μιλας urdu, σε στελνουν Πακισταν με βαση τη διμερη συμφωνια.

    Αυτη ειναι η διαφορα μεταξυ συμφωνιας με τη χωρα απο οπου φευγουν και χωρα προελευσης. Η Ελλαδα περιμενει μονο απο Τουρκια, εκτος απο το μικρο διαστημα που ο κ. Μαρκογιαννακης ανακαλυψε την "απευθειας προωθηση".

    To πως θα τους προωθησεις, με αεροπλανα και βαπορια, ειναι θεμα του καθε κρατους. Κι αν δε σου φτανουν τα χρηματα, ζητησε απο την Ε.Ε.

    Οσο για το Δουβλινο , η Ελλαδα θα επρεπε απο χθες να εχει ζητησει επαναδιαπραγματευση, αλλιως εξοδο απο αυτη και αρνηση με τη σειρα της να αποδεχθει τους μεταναστες που περνουν σε αλλες χωρες και αυτες τους στελνουν πισω.

    Εν ταχει, χωρις να ειμαι αυτοπτης μαρτυς, απο αυτα που εχω διαβασει, πως γινεται η ταυτοποιηση της πραγματικης χωρας στην Ιταλια.

    1) Αποτυπωματα. Το ονομα ειναι συνηθως πλαστο οταν τους πρωτοπιανουν και ολοι δηλωνουν κρατος σε πολεμο για να μπορεσουν να κανουν αιτηση ασυλου.

    2) Ειδικευμενοι αστυνομικοι και μεταφραστες, αναλαμβανουν να "ξεσκεπασουν" αλλη χωρα καταγωγης. Αυτο πλεον το καταφερνουν ακομη και οι αστυνομικοι με πειρα απο την προφορα χωρις καν να γνωριζουν τη γλωσσα. Υστερα απο πιεση πολλοι στο τελος "ομολογουν".

    3) Τα αποτυπωματα και τα ενδεχομενα ονοματα αποστελλονται δια της διπλωματικης οδου στα ξενα προξενεια για διασταυρωση με τις εθνικες αστυνομικες αρχες τους και δημοτολογια. Αυτο απαιτει χρονο, γιατι τα ξενα προξενεια ειτε ηθελημενα ειτε οχι, απαντουν με αργους ρυθμους. Εξ ου και η αυξηση σε 6 μηνες στα κεντρα απελασης. Γιατι πριν, αναγκαζονταν πολλους, οπως εμεις, και τους αφηναν γιατι ειχε παρελθει ο μεγιστος επιτρεπομενος χρονος κρατησης.

    4) Με μερικες προξενικες αρχες, υπαρχει και συμφωνια να αποστελλεται εκπροσωπος του Προξενειου για να μιλησει ο ιδιος με τον κρατουμενο ωστε να βεβαιωθει πως ειναι υπηκοος του, οποτε και δε χρειαζονται απαντησεις απο τη χωρα προελευσης.

    5) Η Ιταλια εκτος απο τη νεα οδο της "Λιβυης", ειχε και εχει διμερεις διακρατικες συμφωνιες με παρα πολλες χωρες προελευσης για απευθειας επαναπροωθηση.

    Αυτο, ειναι βεβαια ΕΝΑ μερος της πολιτικης ανασχεσης. Τα αλλα τα εχω ξαναπει (αυστηρος νομος ιθαγενειας που στο εξης δε θα δινεται σε οποιον μπει παρανομα, ποινες σε οσους νοικιαζουν σπιτια ή δινουν δουλεια χωρις αδεια παραμονης, καμια συναλλαγη με το Δημοσιο χωρις αδεια παραμονης, κλπ).

    Καπως ετσι τελικα φτανουν στις 25.000 κι αυτοι και οι Γαλλοι. Στην Ελλαδα, απαξ και σε κλεισουν στη Σαμο για 1 μηνα, τι απο ολα αυτα γινεται; ΤΙΠΟΤΑ. E βεβαια, μετα πως να τους απελασεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. (συνεχεια)

    Στην Ελλαδα αν ερθει Αφγανος θα κανει αιτηση ασυλου. Αν δε γινει δεκτη (που τωρα με το νεο νομο θα γινεται), μενει γιατι η Ελλαδα δε μπορει να τον στειλει στην Τουρκια.

    Η Ελβετια τον ξαναστελνει Αφγανισταν απευθειας.

    http://www.bfm.admin.ch/bfm/it/home/dokumentation/medienmitteilungen/2006/2006-10-05.html

    Η Ελβετια εχει διμερεις συμφωνιες απευθειας επαναπροωθησης με 43 χωρες. Τι γινεται επιτελους! Ολοι οι χωρις εγγραφα πανε Ελλαδα , αλλα σε Ελλαδα, Γαλλια Ελβετια πανε με εγγραφα; Δηλαδη ο Αφγανος στην Ελβετια εχει εγγραφα ενω στην Ελλαδα ποτε;

    Μεχρι και οι Αγγλογαλλοι, στελνουν πισω στο Αφγανισταν με τσαρτερ.

    http://it.euronews.net/2009/10/22/rimpatri-forzati-verso-l-afghanistan/

    Πηρε τους "Αγγλους", μετα φορτωσε τους "Γαλλους" και Αφγανισταν. Μονο για 27.

    Λυθηκε το προβλημα τους; Οχι. Αλλα στελνουν μηνυμα. Οπως λεει ο τιτλος, επροκειτο για πτηση ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ επαναπατρισμου (forzato), οχι οικειοθελους.

    Μονο στην Ελλαδα δεν ειναι ποτε δυνατον τιποτα! Στην Ιταλια πια ιθαγενεια θα μπορει να παιρνει στο εξης μονο ο μεταναστης που μπαινει ΝΟΜΙΜΑ υστερα απο διμερεις συμφωνιες με την Ιταλια, οπως καλη ωρα οι γκασταρμπαιτερς της Γερμανιας. Αλλο ενα ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ. Οι υπαρχοντες λαθραιοι, πλεον ειναι οι παριες που τους εκμεταλλευονται οι διαφοροι μαφιοζοι κυριως, οπως στο Ροζαρνο καλη ωρα. Απο τη στιγμη που η ροη στην Ιταλια στις ακτες εχει πεσει δραματικα, καθε χρονο δινεται η ευκαιρια και σε καποιους παρανομους να νομιμοποιηθουν, αναλογα με τις αναγκες του καθε νομού. Βεβαια στον Ελληνα αν πεις πως ο εργοδοτης δηλωνει μεσω ιντερνετ ποσους θελει στη δουλεψη του και σε τι ειδους δουλεια και μετα το κρατος αναλαμβανει με τις διακρατικες συμφωνιες να τους φερει, θα σου πει πως εισαι τρελος.

    Ολα στην Ελλαδα ειναι ακατορθωτα. Γιατι με αυτους που ψηφιζετε τοσα χρονια εχετε μαθει στο "κι αυριο μερα ειναι" και στη λογικη της ησσονος προσπαθειας.

    Το εχω ξαναπει εδω.
    http://www.youtube.com/watch?v=tq1JVofrxdM

    Αυτος ξεκινησε λεει απο την Ερυθραια, πηγε Λιβυη, μετα Τουρκια και περασε Ελλαδα. Εσεις για να πατε Ελλαδα, θα πηγαινατε πρωτα Λιβυη; Οχι... Προφανως οταν πηγε Λιβυη, εμαθε το τι τον περιμενει στην Ιταλια και καποιοι θα του ειπαν "πηγαινε απο Ελλαδα για μεγαλυτερες πιθανοτητες".

    Τωρα που θα παιρνει και ευκολο ασυλο και ιθαγενεια στα 5 χρονια, τωρα να δειτε... Στην Ιταλια πια θα φτανουν μονο οι εντελως ανενημερωτοι. Ολοι απο Τουρκια θα πηγαινουν.

    Στην Ιταλια δε, με 44 κεντρα, οι αρχες παραπονιουνται πως δεν εχουν αρκετο χωρο για τη ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ροη απο ο,τι η Ελλαδα, ωστε να εχουν το χρονο για περισσοτερες ταυτοποιησεις.

    Εσεις στην Ελλαδα, με τα λιγα κεντρα που τους κρατουν 1 μηνα, γιατι δεν εχουν που να τους βαλουν, ΠΟΣΕΣ ταυτοποιησεις νομιζετε γινονται; Ποσο προσωπικο στη Σαμο ασχολειται με πεπειραμενους αστυνομικους και διερμηνεις ως προς την ταυτοποιηση; Ποσες προξενικες αρχες εχει η Ελλαδα στις συμφωνιες της για αρωγη σε αυτο; Και με ποσες εχει συμφωνια απευθειας επαναπροωθησης;

    Μαλλον οι απαντησεις στα παραπανω, αιτιολογουν το γιατι Γαλλοι και Ιταλοι διωχνουν 25.000 το χρονο και η Ελλαδα 2.000 και γιατι ο αλλος απο τη Λιβυη, προτιμησε να παει Τουρκια και να δοκιμασει την τυχη τους στην Ελλαδα παρα να περασει το μικρο θαλασσιο χωρο μεχρι τη Σικελια (συν τα υπολοιπα ιταλικα μετρα, γιατι ολα ειναι μερος μιας αλυσισας, οχι αποσπασματικα οπως αντιμετωπιζονται στην Ελλαδα).

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν η Ελλαδα ειχε σοβαρη πολιτικη ελεγχου ροης, πολυ απλα απο την Τουρκια δε θα περνουσαν πια στα νησια, αλλα Βουλγαρια και απο εκει κεντρικη Ευρωπη.

    Αλλα η Ελλαδα, με ή χωρις Frontex ειναι ξεφραγο αμπελι, αφου τελικα καταληγεις στην Αθηνα σε 1 μηνα και εκει μπορεις να εργασθεις αν βρεις δουλεια, να κλεψεις αν δε βρεις ή να καταφυγεις στο παρεμποριο. Ή να φυγεις απο εκει για Ευρωπη ειτε απο θαλασσης ειτε απο ξηρας ελπιζοντας να μη σε πιασουν και σε ξαναστειλουν Ελλαδα.

    Αξιζει να μεταφραστει και το παρακατω απο το Γαλλο Υπουργο Μεταναστευσης:

    Tο γεγονος και μονο οτι οι χωρες προελευσης ειναι σε εμπολεμη κατασταση, δε δικαιολογει την αδεια παραμονης στα αναπτυγμενα κρατη του κοσμου. Αυτα τα μετρα επαναπατρισμου (του εξαναγκαστικου) αφορουν μονο προσωπα που προερχονται απο πολεις κοντα στην Καμπουλ και οχι απο περιοχες του Νοτου οπου υπαρχουν εξεγερσεις."

    "“il solo fatto che i Paesi d’origine siano in guerra non giustifica il permesso di soggiorno in alcuno dei Paesi sviluppati del mondo. Queste misure di rimpatrio riguardano soltanto persone originarie di città situate nei pressi di Kabul e che non provengono dalle regioni del sud del Paese in cui ci sono insurrezioni”"
    http://it.euronews.net/2009/10/22/rimpatri-forzati-verso-l-afghanistan/

    Θα πει καποιος "Μα καλα, πως οι Γαλλοι τους εκαναν να παραδεχθουν πως ειναι απο πολεις κοντα στην Καμπουλ!"

    Ναι, ειναι τα μυστηρια που συμβαινουν σε χωρες εκτος Ελλαδας. Στην Ελλαδα ειναι αδυνατον να μαθεις καν τη χωρα προελευσεις. Οι Γαλλοι φτανουν μεχρι και την πολη προελευσης. Γιατι αραγε...

    Και βεβαια, το σημαντικοτερο... Θα ηταν ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ αν καποιος στην Ελλαδα ελεγε να σταλουν πισω Αφγανοι που δεν ανηκουν στο νοτιο Αφγανισταν! Ασυλο σε ολους! (αυτο που σχεδιαζει η νεα κυβερνηση).


    Εγω σε ενα θα συμφωνησω με τον "Κοσμοπολιτη". Πως η Ελλαδα, ως εθνος, ειναι "τελειωμενη". Και βεβαια την τελειωσαν αυτοι που ψηφιζει ο λαος, οποτε αυτο το τελος αξιζει στο λαο. Αν τα τοσα χρηματα που βρισκουν για χιλια μυρια τοσες δεκαετιες, απο πολιτιστικους συλλογους μεχρι τα λεφτα που φαγωθηκαν απο το Δημοσιο και τα ΚΠΣ , τα επενδυαν σωστα και εδιναν επιδοματα στις οικογενειες για 2ο παιδι αντι να ταιζουν τον καθε σκηνιτη, να πληρωνουν συνταξη στον καθε Βουλγαρο και Ρουμανο που ηρθε για συνταξη στην Ελλαδα με 2 χρονια ντοπια ενσημα, αν ειχε προωθησει την εγχωρια αναπτυξη και ερευνα ωστε να μη φευγουν νεοι Ελληνες επιστημονες καθε χρονο απο την Ελλαδα και αλλα χιλια αν, η Ελλαδα δε θα ειχε κανενα προβλημα δημογραφικο. Τωρα που θα ελληνοποιουνται ολοι ευκολα, θα πληρωνει και περισσοτερα επιδοματα ανεργιας η Ελλαδα σε οσους ειναι νομιμοι πλην ομως ανευ εργασιας.

    Και βεβαια, οι Ελληνες πολιτικοι, συνεχιζουν την υποκρισια. Τους αφηνουν, μετα ριχνουν το φταιξιμο στο λαο (τους εκμεταλλευτηκατε - ολοι - αρα πρεπει να τους νομιμοποιησουμε και μετα να τους δωσουμε ιθαγενεια).

    Γιατι στην Ελλαδα δεν εφαρμοζεται η νομιμη μεταναστευση και η ΕΠΟΧΙΚΗ μεταναστευση οπως κανουν ολες οι προηγμενες χωρες που πολεμουν τη λαθρομεταναστευση; Παρα συνεχιζει την ιδια αδιεξοδη πολιτικη; Αυτη η πολιτικη δεν ειναι που ευνοει την εκμεταλλευση; Στην Ιταλια πας φυλακη αν δωσεις πλεον δουλεια ή ενοικο σε παρανομο. Στην Ελλαδα; Αρα μηπως το κρατος στην Ελλαδα ΘΕΛΕΙ τη λαθρομεταναστευση;

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ειχα παραθεσει και αλλη φορα, αλλα για να καταλαβει κανεις, πως οι σοβαρες χωρες κανουν μια συνολικη, πολυπλευρη πολιτικη που οσες φορες και να εξηγησω εδω, ο Ελληνας δε μπορει να την κατανοησει. Του φαινονται ολα απιθανα, αδυνατα, ματαια.


    Αυτο ειναι ελβετικο σποτ που εκανε η Ελβετια να εμφανιζεται στο ημιχρονο των ποδοσφαιρικων αγωνων σε τηλερορασεις αφρικανικων χωρων.

    http://tv.repubblica.it/home_page.php?playmode=player&cont_id=14809

    Η Ιταλια εχει εντυπες αναλογες εκστρατειες σε χωρες προελευσης.

    Οσους αποτρεψω! Καλυτερα απο το τιποτα! Αν δουν οτι στην Ιταλια θα "χυσεις ιδρωτα", μπορει να προτιμησεις αλλη χωρα. Να, σαν την Ελλαδα για παραδειγμα...

    Θα πει καποιος, "ε, ενταξει, η Ελλαδα δεν κανει αντιστοιχη καμπανια, γιατι δεν εχουμε δα και τοσο προβλημα οσο οι Ιταλοι και οι Ελβετοι"...

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το αποτελεσμα την ιταλικης πολιτικης ελεγχου ροων που ξεκινησε το 1997 (πριν ηταν κι αυτοι σαν εμας).

    Οι παρανομοι στην Ιταλια, ειναι 1.000.000 συμφωνα με την CARITAS της Καθολικης εκκλησιας (ή 750.000 συμφωνα με τον ΟΑΣΕ), ήτοι 1,09% του συνολικου πληθυσμου.

    Η "σκληρη" πολιτικη εναντι των λαθραιων (με τελευταια πραξη την αδεια παραμονης με point system), ειναι ακριβως ενα αντικινητρο σε νεους να ερθουν, ωστε με τον καιρο, να απορροφηθουν και αυτοι οι εναπομειναντες σε νομιμες εργασιες, συμφωνα με το ετησιο πλαφον για αναγκη εργατων που καταρτιζεται σε ετησια βαση απο καθε νομό.

    Βεβαια αυτα, τα πραγματα ειναι εξωξηινα οταν τα ακουει Ελληνας. Ετησια καταγραφη αναγκων και πλαφον... Δηλωση των εργοδοτων για τον αριθμο που επιθυμουν. Εποχικοι για αγροτικες εργασιες και ολα αυτα με διακρατικες συμφωνιες. Τι πραγματα ειναι αυτα! Στην Ελλαδα δεν ειμαστε ρατσιστες! Οποιος θελει να μπει και να δουλεψει μπορει! Οι δε καταγραφη αναγκων δεν ειναι απαραιτητη. Ολοι χωρανε!

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτη ειναι αντιθετα η "μεταναστευτικη" πολιτικη της Ελλαδας (που δικαιολογει το γιατι ο πρωθυπουργος στη Βουλη μιλησε για ΗΠΑ).


    " Μία από αυτές τις λύσεις, μία στόχευση, έστω επιμέρους, είναι επιτέλους κάποιοι να καταγραφούν. Επιτέλους, κάποιοι να αποκτήσουν τη θέση, όχι απλώς τα δικαιώματα, αλλά τη θέση που πρέπει να έχουν σε μια κοινωνία σημερινή"

    Αυτοι ερχονται, εμεις καταγραφουμε και μετα καποια στιγμη ιθαγενεια.


    "Το να φυλάμε όλους τους παράνομους μετανάστες και να τους απελάσουμε δεν έχει καμία πρακτική εφαρμογή."

    Γιατι να προσπαθουμε... Ετσι, κλασικη ελληνικη λογικη. Θα τους κανουμε ολους Ελληνες.


    "Mε τους παράνομους μετανάστες πρέπει να υπάρχει μια αντιμετώπιση και πάλι, δεν είναι λύση το να απελαθούν, δεν γίνεται να απελαθούν."


    = Δε ΘΕΛΟΥΜΕ να απελαθουν, πρεπει να τους νομιμοποιησουμε και μετα ιθαγενεια.

    http://d-politiki.blogspot.com/2010/01/blog-post_29.html


    Ελπιζω να καταλαβατε γιατι ο αξιοτιμος κ. Πρωθυπουργος στη Βουλη δεν απαντησε στο ερωτημα του τι θα κανουμε τους παρανομους. Μα θα γινουν Ελληνες φυσικα. Ως αλλη Αμερικη, οι ιθαγενεις θα εξαλειφθουν καποια στιγμη. Και οσοι νεοι ερχονται θα... καταγραφονται πριν γινουν Ελληνες.


    Οποιαδηποτε σχεδον σοβαρη χωρα στη θεση της Ελλαδας, θα ειχε ηδη βγει απο τη Δουβλινο ΙΙ που η Ελλαδα υπεγραψε το 2003. Αλλα η Ελλαδα δεν ειναι ουτε "σχεδον σοβαρη".

    Ενω δηλαδη ολη η υπολοιπη Ευρωπη, γινεται πιο αυστηρη σε θεμα μεταναστευσης και προσπαθουν να αφομοιωσουν τους ηδη υπαρχοντες, εξ ου και εγινε η Δουβλινο ΙΙ, ωστε να τους δοθει καιρος να τους ενσωματωσουν, στην Ελλαδα γινεται το αντιθετο. Οι πολιτικες δυναμεις εξουσιας εχουν αποδεχθει στωικα τη μοιρα της Ελλαδας και γι αυτο κανουν το ΠΑΝ ωστε οποια φωνη μιλα για εθνος να φιμωνεται. Επειδη ακριβως δεν υπαρχει καμια πολιτικη βουληση να "το παλαιψει" το θεμα η Ελλαδα, αλλωστε πως να υπαρχει οταν ο ιδιος ο πρωθυπουργος εχει τις ΗΠΑ ως υποδειγμα (ιδια κι ομοια. Σα να εχει υποδειγμα ο Σομαλος τη Σουηδια για τον πως θα κυβερνησει σημερα το Σομαλο).

    Μεχρι και οι ΗΠΑ, το 1924 ειχαν βαλει πλαφον στον αριθμο που θα δεχονται απο καθε χωρα.

    http://www.u-s-history.com/pages/h1398.html

    Εναν αιωνα μετα, η Ελλαδα δεν εχει. Θα ηταν αλλωστε φασιστικο, ρατσιστικο και ακροδεξιο. Αφηνω τη δυνατοτητα απορροφησης των ΗΠΑ λογω μεγεθους και τυπου οικονομιας και του γεγονοτος πως ηταν εθνος μεταναστων το ιδιο και αρα δεν υπηρχε θεμα ενσωματωσης σε εναν συμπαγη εθνικο ιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. apla einai sthmenh apo mesa h dialysh ths elladas, kai o neothomanismos, apo thn idia thn kybernhsh.....

    einai dyskolo na to dextei kapoios alla to idio to N.A.T.O.

    Epelekse to telos mas... eliniko ethnos-kratos kai h ypalilh toy to kanoyn praksi, apo mesa...............................

    gia toys geopolitikoys logoys toys..........
    kai thn dhmioyrgia ton sxedion poy ebgaze to stratfor kai oi politikh mas ths nd kai toy pasok syriza kai kke ta kanoyn praksi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συμφωνώ οτι η Ελλάδα διαλύεται απο μέσα της πρώτα και ύστερα απο τα ξένα κέντρα . Εχουμε την ευθύνη όλοι μας όμως γι'αυτό γιατί εμείς ψηφίζουμε τόσα χρόνια αυτούς τους πολιτικούς απ'όλα τα κόμματα. Αυτή η κοινωνία είναι που αναδεικνύει τέτοιους πολιτικούς.
    Χρειαζόμαστε λοιπόν πνευματική αναγέννηση και πνευματική αντίσταση στις διαφθοροποιές λεπτομέρειες του καθημερινού μας βίου. Ξεκινώντας απο εκεί ατομικά ο καθένας θα αλλάξουμε την Ελλάδα, και μην περιμένετε να πάρετε γραμμή απο κανένα χώρο (ιδεολογικό , πολιτικό, θρησκευτικό η άλλο....)
    Σε αυτόν εδώ τον χώρο αναδείχθηκε η φιλοσοφία. Αρχίστε να διαβάζετε, να μιλάτε με φίλους και να επικοινωνείτε (κατ'ιδίαν όμως κατα προτίμηση και όχι μέσω ιντερνετ) Κρατείστε την ανθρωπιά σας. Ο σπόρος υπαρχει ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δηλαδή kosmopoliti 1:01 μμ, προσπαθείς πάρα πολύ σοβαρά να μας πείσεις ότι με τα λαθρομεταναστευτικά κύματα θα γίνει και η Ελλάδα ηγέτιδα δύναμη;

    Μια και είσαι και κοσμοπολίτης, πετάξου για λίγο διάστημα (δε χρειάζεται περισσότερο) και στις ΗΠΑ και κοίτα τι κοινωνία έχουν φτιάξει οι γίγαντες οι Αμερικάνοι εκεί (αν υπάρχει και στο ελάχιστο κοινωνική συνοχή, αν έχει γκέτο, αν η μόνη πολυπολιτισμική ιδεολογία τους είναι το δολλάριο, φτώχεια - ναρκωτικά - εγκληματικότητα - εκατομμύρια άστεγοι - κοινωνική ψαλίδα, κλπ). Μετά έλα και δώσε και σε εμάς τα φώτα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.