8/2/10

Γ. Παπανδρέου: «Έλληνας γεννιέσαι και γίνεσαι»

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το νέο νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική μιλώντας από το βήμα της Βουλής.Με σαφή διάκριση ανάμεσα στην μεταναστευτική πολιτική και την πολιτική ιθαγένειας, επίκληση του ανθρωπισμού αλλά και του ρεαλισμού και με παράλληλο άνοιγμα στην ιδέα ενός Ελληνισμού αποτελούμενου από πολλές και διαφορετικές φυλές, υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την απόφαση της κυβέρνησης για χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους νόμιμους -όπως υπογράμμισε- μετανάστες.

Εμφανιζόμενος στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΛΑΟΣ, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο, τακτοποιεί ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται εδώ και 28 χρόνια, χωρίς καμία νομοθετική πρωτοβουλία να το αντιμετωπίζει αποτελεσματικά.

«550.000 μετανάστες ζουν σήμερα, νόμιμα στη χώρα μας. Πράγματι, οι περισσότεροι οφείλουν την άδεια παραμονής σε κάποια από τις πολλές νομιμοποιήσεις που έγιναν στην πορεία. Είναι όμως άδεια που το κράτος αποφάσισε να τους δώσει. Οι άνθρωποι αυτοί υπάρχουν, ζουν και μοχθούν ανάμεσά μας. Έχουν πρόσωπα, ελπίδες, όνειρα και φόβους. Η οικονομική κρίση τους αγγίζει το ίδιο και ανησυχούν το ίδιο με μας. Εργάζονται, εκπληρώνουν τα ασφαλιστικά τους βάρη, αποκτούν ιδιοκτησία, στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, έχουν ριζώσει στην Ελλάδα που έγινε για τα παιδιά τους, η μόνη πατρίδα. Δεν μπορούμε να τους κάνουμε να μην είναι συμμέτοχοι στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η άρνηση να τους εντάξουμε με κανόνες, δημιουργεί ανομία και διαφθορά. Οδηγεί πρώτα στην γκετοποίησή τους στη δική μας συνείδηση, μετά στην δική τους και μετά στο χάρτη της πόλης: Δίνει το σήμα πως ποτέ δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι εδώ…».

Αν η γκετοποίηση αποτελεί το προοίμιο αντικοινωνικών συμπεριφορών και διόγκωσης των προβλημάτων και «αν πραγματικά αγαπάμε την πατρίδα μας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους αυτούς, να ταυτιστούν με τα όνειρα της πατρίδας μας. Προς τι τα φαντάσματα περί αλλοίωσης του έθνους; Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας; Δημοκρατία, ισότητα, ανθρωπισμός. Τόσο λίγο πιστεύουμε στη δύναμη της Ελλάδας, στη δύναμη του Ελληνισμού ανά τους αιώνες; Μεγαλύτερη αλλοίωση βλέπει ο πολιτισμός μας από τις 4-5 ώρες που βλέπουν τηλεόραση εμείς και τα παιδιά μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με το νομοσχέδιο λοιπόν, «δίνουμε προοπτική στους μετανάστες που ζουν μακροχρόνια στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε - δεν μπορούμε να κρατάμε τους ανθρώπους αυτούς χωρίς φωνή. Τους εμπιστευόμαστε τις οικοδομές, τον τουρισμό, τους γέροντες και τα παιδιά μας (…) Δεν υπάρχουν βεβαίως τέλειες λύσεις, αλλά λύσεις μακροχρόνιες και καλύτερες. Κάτι τέτοιο, μας δίνει και νέες δυνατότητες: Να δούμε Έλληνες ινδικής καταγωγής, αλβανικής καταγωγής, περήφανους για την ελληνική μας ιθαγένεια».

Η χορήγηση της ιθαγένειας δεν αδυνατίζει την φύλαξη των συνόρων και τις προσπάθειες για πάταξη της δουλεμπορίας, οι οποίες αναβαθμίζονται. Τουναντίον, το γεγονός ότι η ιθαγένεια δεν χορηγείται σε μετανάστες χωρίς νόμιμα χαρτιά, στέλνει και ένα μήνυμα, ότι δεν έχει νόημα να μπει κανείς στην Ελλάδα παράνομα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Η ίδρυση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ακτοφυλακής (FRONTEX) αποτελεί γεγονός και σύντομα, ο πρώτος περιφερειακός βραχίονας του Οργανισμού αυτού, θα εγκατασταθεί στον Πειραιά. «Οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα είναι εδώ. Θα συνεπικουρούν, θα έχουν άμεση εικόνα του προβλήματος. Από την άλλη αλλάζουμε πολιτική ασύλου - και δημιουργούμε μέχρι τον Ιούνιο μια νέα υπηρεσία. Μια χώρα που έζησε την προσφυγιά στο πετσί της, είναι απαράδεκτο να διασύρεται διεθνώς, ότι δεν παρέχει πρόσβαση στο δικαίωμα αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

78 σχόλια:

  1. Αν Έλληνας γίνεσαι τότε όλοι οι Τούρκοι είναι μελλοντικοί υποψήφιοι Έλληνες;
    Ήδη κάποιοιυ θα ψηφίζουν αφού τσιγγάνοι Τουρκικής καταγωγής εισέρχονται από τη Βουλγαρία συνεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1967-1974: Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών
    2010-+οο(;): Ελλάς Αλβανοπακιστανών Μουσουλμάνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι τώρα Γιώργο δέν έχεις κάνει τίποτα τό Ελληνικό.
    Καί στό μέλλον πάλι τά ίδια.
    Ελλάς...τέλος.
    Αντε,τελείωνε μέ τό Αιγαίο,τήν Θράκη,τήν Κύπρο.
    Τώρα θά έχεις καί ουρανοκατέβατους ψηφοφόρους γιά νά τελειώσεις τό έργο σου.

    ...πάντα θλιμένη χαραυγή γιά μένα ξημερώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τουναντίον, το γεγονός ότι η ιθαγένεια δεν χορηγείται σε μετανάστες χωρίς νόμιμα χαρτιά, στέλνει και ένα μήνυμα, ότι δεν έχει νόημα να μπει κανείς στην Ελλάδα παράνομα, τόνισε ο πρωθυπουργός."

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ, περνα το μηνυμα, πως αν μπεις ΛΑΘΡΑΙΑ στην Ελλαδα και περιμενεις το επομενο κυμα μαζικης νομιμοποιησης, τελικα θα παρεις ΚΑΙ ιθαγενεια.

    Το μηνυμα οτι η παρανομια "δεν πληρωνει", το περνας αν πεις πως οποιος μπει παρανομα ΔΕ θα παρει ιθαγενεια ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός δηλαδή έγινε Έλληνας από αλλοδαπός που γεννήθηκε; Αμφιβάλλω...

    Αυτή τη στιγμή η διεθνής αλητεία δολοφονεί την Ελλάδα.

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλει και τα λέει; ΜΑΖΈΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοι οι πολιτικοι μασ βαλθηκαν να εξαφανισουν την Ελλαδα μασ αλλα θα πω ενα πραγμα. Οτι και να κανουν καποιοι , Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Και δεν θα σασ περασει ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο άνθρωπος απλά εκτελεί τις έντολές που έχει...

    Είναι τραγική αφέλεια του Σαμαρά να κάθεται και να συζητάει στη Βουλή,και να περιμένει καλή πίστη με έναν άνθρωπο που έχει βάλει σε θέσεις κλειδιά άτομα σαν τη Δραγώνα και την Αλ Σαλέχ.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Έλληνας γεννιέσαι και γίνεσαι»

    Μα δεν ειναι απολυτως λογικο να το πιστευει αυτο καποιος που τον εκαναν Ελληνα με το ζορι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ (ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ)...ΑΝΤΕ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 500.000 ΜΑΣ ΛΕΝΕ..ΟΚ... ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;; ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ;; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ;; ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ;; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ;; ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ;; ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕΙ; ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;;ΑΝ ΞΕΧΥΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ;;
    ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εχουμε καταντησει ο σκουπιδοτενεκες της ευρωπης της αφρικης και της νοτιοανατολικης ασιας

    >>>
    Να δούμε Έλληνες ινδικής καταγωγής, αλβανικής καταγωγής, περήφανους για την ελληνική μας ιθαγένεια». <<<


    ποια η διαφορα στον ορο καταγωγη και ιθαγεννεια ;
    πως γινεται καποιος που γεννηθηκε στο πακισταν να εχει καταγωγη πακιστανικη και ιθαγεννεια Ελληνικη ;

    προεδρε οι λεξεις χανουν την ουσια και το νοημα τους

    αλλά και ο σαμαρας που ειναι ;
    αυτος που στηριζαν τις ελπιδες τους οι πατριωτες και λοιποι πομπωδεις χαρακτηρισμοι

    σε ΑΥΤΟΝ δεν οφειλεται οπου πλεον οποιος εχει Ελληνικη σημαια χαρακτηριζεται ακροδεξιος ή χρυσαυγιτης ;

    ενταξει να συναινεσει για τον προεδρο, την οικονομια αλλα η μονη αντιρηση για το νομοσχεδιο ηταν τα χρονια που απαιτουνται για την αποκτηση της ιθαγεννειας ;

    καταληξαμε οχι μονο να λυπομαστε αλλά και να ντρεπομαστε που γεννηθηκαμε Ελληνες

    αλλαξτε και τη σημαια να τελειωνουμε ιδρυστε το κρατος που εχετε κατα νου,
    Ελληνες εχετε δικιο δεν υπαρχουν

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν ήξερε ο Αντρέας τι θα του έβγαινε θα τον αποκλήρωνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mas doyleuvi i mou fenete /
    «550.000 μετανάστες ζουν σήμερα, νόμιμα στη χώρα μας. Πράγματι, οι περισσότεροι οφείλουν την άδεια παραμονής σε κάποια από τις πολλές νομιμοποιήσεις που έγιναν στην πορείa/
    Τουναντίον, το γεγονός ότι η ιθαγένεια δεν χορηγείται σε μετανάστες χωρίς νόμιμα χαρτιά, στέλνει και ένα μήνυμα, ότι δεν έχει νόημα να μπει κανείς στην Ελλάδα παράνομα, τόνισε ο πρωθυπουργός./afou oloi itan paranomoi eksarxis ,den mboro me logika kritiria na ftaso sto ayto simberasma me ton prothipourgo/stelni minima oti ama mbis sti Ellada stin poria tha nomimopoithis ala i ithagenia argi. Να δούμε Έλληνες ινδικής καταγωγής, [PAKISTANIKIS]αλβανικής καταγωγής, περήφανους για την ελληνική μας ιθαγένεια» SIMFONO oti oloi afti tha einai perifanoi exontas Elliniki ithagenia alla gia alo logo apo auton pou ypenisete o prothipourgos thane perifanoi giati ta kataferan .To na epivalis sto thima viasmou na nimfeuthi ton viasti tis epidi tin genetisia praksi tin ekteloun mono nimfeumenoi den einai logiki. DEN /Τους εμπιστευόμαστε , τον τουρισμό, τους γέροντες και τα παιδιά μας /





    Η NOMIMOPOIOISI TIS PARANOMIAS δημιουργεί ανομία και διαφθορά. Οδηγεί πρώτα στην γκετοποίησή τους στο χάρτη της πόλis mas geto narkotikon kai fontametalismou ki pornias i distixos EAN MEN DEN KSERI TI KANEI TOTE DEN KANI GIA PROTHIPOURGOS EAN KSERI EINAI EPIKYNDINOS GIA TO ETHNOS. Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ,ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΑ.ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟ ΓΕΝΙΕΣΑΙ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΣΑΙ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ...ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΡΕΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΕΕΕ;;;SOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δίκαιο έχει και αυτός από Τζέφρι έγινε Γιώργος, prime minister of Greece - banana republic..........

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάποιος σοφός είπε ότι η Δημοκρατία, κάποτε στο μέλλον, θα καταργήσει τον εαυτό της δια της πλειοψηφικής ψήφου.

    Το Ελληνικό ¨Εθνος θα είναι το πρώτο έθνος που θα καταργήσει τα συμβολά του, εθνόσημα του, εμβλήματα του και τον εαυτό του ακόμα δια της πλειοψηφίας.

    Το κείμενο αυτό του Παπανδρέου είναι βασικά ο λόγος που κανείς σκεπτόμενος ¨Ελληνας δεν πρέπει ποτέ να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.

    Σύντομα, θα πώ εδώ ότι κατά την προσωπική μου άποψη, η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα απο την ενσωμάτωση της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων μεταναστών (Ρουμάνοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Σέρβοι, Ρώσοι, Ουκρανοί,Πολωνοί , Τσέχοι, Σλοβάκοι) αλλά το θέμα είναι ότι απο τους 750,000 που θα χαρίσει τώρα το ΠΑΣΟΚ την ιθαγένεια, η πλειοψηφία δεν είναι Ευρωπαίοι αλλά Αφρο-Ασιάτες, ¨Αραβες, και Αφρικανοί της Υποσαχαρίου Αφρικής.

    Αυτοί οι τελευταίοι, μαζί με τους Τσιγγάνους της Βουλγαρίας (οι Μουσουλμάνοι της Θράκης τους αποκαλούν Τουρκόγυφτους και τους άλλους που ζούν στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα Ελληνόγυφτους) αποτελούν και θα αποτελούν για πάντα ξένο σώμα στην Ελλάδα, είναι δέ μη αφομοιώσιμοι όπως έχει αποδείξει η Ευρωπαική πείρα, και κατά την άποψη μου θα αποτελούν μόνιμη πηγή μυρίων΄όσων προβλημάτων για την Ελλάδα.

    Την ίδια άποψη έχουν άλλωστε οι γνωστοί φιλέλληνες Στρατηγοί του ΤΚΚ, γι`αυτό άλλωστε μας τους στέλνουν εδώ πέρα ανά δεκάδες χιλιάδες, για να μας γονατίσουν οικονομικά όπως και το πέτυχαν.

    Θεωρώ δε πώς αυτή η νομοθετική πράξη του ΠΑΣΟΚ καθώς και η ουσιαστική σύμπλευση της ΝΔ, αποτελούν την αρχή του τέλους για το Ελληνικό ¨Εθνος Κράτος.

    Νομίζω ότι το Ελληνικό ¨Εθνος Κράτος και τα σύμβολα του όπως τα ξέρουμε, έχουν χρονικό ορίζοντα ζωής ώς το 2050. Τότε υπολογίζεται ότι οι Αφροασιάτες/Αραβες/Αφρικανοί θα αποτελούν το μισό του Ελληνικού πληθυσμού ( το έργο που παίχτηκε απόψε στη βουλή θα παιχτεί αρκετές φορές ακόμα τα επόμενα χρόνια). Κάπου εκεί θα τελειώσει για μένα η ιστορία του Ελληνικού ¨Εθνους τόσο άδοξα, η οποία ξεκίνησε απο το έτος 2,200 ΠΧ όταν κατέβηκαν στην Πελασγία οι υίοι του Δευκαλίωνα και οι απόγονοι των υιών του ¨Ελληνος και Μακεδνού, αυτοί που ονομάζουμε Αχαιούς , Αργίτες και Δαναούς.

    Κρίμα.

    -Πυργιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 9:18 καλή η εκτέλεση απο τον Σκορδαλό και τον Παπαδάκη αλλά προτιμώ του Χαρούλη

    ..Πάντα με το παράπονο, τ' αχείλι μου ανοίγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Eίναι τραγική αφέλεια του Σαμαρά να κάθεται και να συζητάει στη Βουλή"

    Δεν είναι αφέλεια, στάχτη στα μάτια είναι ή διατεταγμένη υπηρεσία. Μπορούσε να προκαλέσει δημοψήφισμα! είναι συνεργός.

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ: ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ = ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΝ ΟΦΕΛΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ.
    ΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ-ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑΝΑΙ.
    ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ
    ΜΗΤΣΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θελουν πραγματι να "ενταξουν με κανονες ..." μεταναστες (χωρις point system!) σε αυτην την χωρα, οπου εχουμε εμπολεμη κατασταση αλλα κοιμουνται του καλου καιρου, και που 1+1 κανουν 3;

    Ποιους πιστευουν οτι κοροιδευουν εκτος απο τους εαυτους τους;

    Ας παρουν οι ασχετοι πολιτικατζηδες μας μαθηματα, π.χ. απο τους Αυστραλους:
    http://www.workpermit.com/australia/point_calculator.htm

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καί ποιός τού είπε πώς έχει δικαίωμα νά ομιλεί περί τών ελληνικών πραγμάτων;αυτό τό δικαίωμα τό έχουν μόνον οι Έλληνες καί ουδείς άλλος.Καί δέν μού λέει απολύτως τίποτα πού είναι 'πρωθυπουργός' τής Ελληνικής Δημοκρατίας.Διότι,ούτε Ελλάς ως κράτος υφίσταται(ένα ψευτορωμαίϊκο έχουμε),ούτε φυσικά Δημοκρατία κατά καμμία έννοια,συνεπώς όλοι οι τίτλοι είναι παγερώς αδιάφοροι.Άλλωστε,όλα γίνονται τη ανοχή τών Ελλήνων.Άν αυτοί πάρουν ανάποδες ΔΕΝ λέει τίποτα ούτε ποιός είναι ούτε ποιά θέση έχει. Καλά ξυπνητούρια.
    Καί μιάς καί πιάσατε τση μαντινάδες νά πώ καί γώ μιά,αφιερωμένη στήν Πατρίδα:'πολλοί καιροί μέ δέρνουνε μά οι κλώνοι μου δέ σπούνε,γιατί'χω ρίζες δυνατές βαθειά καί μέ βαστούνε'

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ατράνταχτο επιχείρημα που πρέπει να προβληθεί και δυστυχώς δεν έχει προβληθεί σχεδόν καθόλου είναι το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ αρνείται την ιθαγένεια σε ομογενείς (π.χ Έλληνες των ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο) και δίνει την ιθαγένεια σε νομιμοποιημένους πρώην λαθρο- μετανάστες. Εάν αυτό το επιχείρημα προβληθεί, δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί με καμία αρλούμπα από αυτές που καθημερινά ακούγονται.

    Δεν υπερασπίζομαι την καθολική άρνηση της ιθαγένειας σε ξένους. Υπό συνθήκες όπως έχει πει κι ο Γιανναράς αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα. Την Ελλάδα την έχουν αγαπήσει πάμπολλοι ξένοι, πολύ περισσότερο από κάποιους ΄Ελληνες.
    Την δολιότητα του σχεδίου είναι που αρνούμαι.

    Αγαπητέ Καυκάσιε, εάν μπορείς να κάνεις μία ανάρτηση αναφορικά με την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να δώσει ιθαγένεια σε ομογενείς, θα ήταν ευχής έργο.
    Το θέμα δεν είναι ευρέως γνωστό. Θα φωτίσει καίρια τις πραγματικές διαθέσεις αυτού που μεθοδεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τρία ενδεικτικά παραδείγματα χαλαρότητας στην αποδοχή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς από την διακυβέρνηση της ΝΔ. Δείτε πως κατατέθηκαν σήμερα στην Βουλή.

    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

    http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_4439.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για κάθε έναν που θα παίρνει ιθαγένεια 'νόμιμα' με βάση τις διατάξεις του νομοσχεδίου, θα υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 3-4 που θα την παίρνουν με πλαστά χαρτιά χωρίς να τη δικαιούνται. Προβλέπονται δουλειές με φούντες γιά διάφορα 'κυκλώματα'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. διατεταγμένη υπηρεσία.
    AYTO TA ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ:
    ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
    ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μιλαμε για επιχειρηματα και βλακειες να περνα η ωρα ,
    ψαχνουμε νοηματα και παιζουμε με τις λεξεις

    το νομοσχεδιο που περναει δεν στηριζεται σε καμια λογικη ή επιχειρηματολογια ,
    ειναι θεμα πολιτικης επιβολης

    για τους δηθεν που "καταταθετουν τις ενστασεις τους " με τα "ναι μεν αλλά " ειναι για οσους το παιζουν παπι και φαλαριδα για "ιδιον" οφελος

    περιμενουμε να ψηφιστει για α δουμε τις συνεπειες ;
    και μετα ;
    τι θα λεμε;
    ωωω γαμωτο ;

    εχουμε αναλωθει σε "δημοσιες διαβουλευσεις" και σχολιασμους ,
    πειτε οτι θελετε να εκτονωθειται ετσι και ετσι δεν σας λογαριαζει κανενας

    προδομενοι απο καθε πολιτικη και θρησκευτικη ηγεσια

    ο "πατριωτης" ο σαμαρας... που ηξερε να κανει δημοψηφισμα των μελων για να εκλεγει αρχηγος
    ξεχασε γιατι ηταν συμπαθης ...
    ξεχασε οτι ο κοσμος τον στηριξε γιατι καποτε εναντιωθηκε
    επεστρεψε φοβισμενος , σκιαγμενος

    γιατι δεν κανει μια συγκεντρωση με Ελληνικες σημαιες και να ακουγετεται ο εθνικος υμνος ;
    ειναι ξεπερασμενα πραματα αυτα ;
    ντεμοντε;
    αν δεν πριμοδοτει η ζημενς για σημαιες να ζητησει να του φερουν αλλοι;

    ή μηπως φοβαται μηπως του τις πουλησουν και τον εκμεταλευτουν

    ΑΛΛΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

    μπουληδες της πολιτικης

    καντε κανα χωρο της αποκριας να μαζευτει ο κοσμος

    ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Epeidi pisteuo oti eukoloteri einai i kritiki apo tin asfalia tis fenomenikis anonimias alo na exeis ta kakalasou stin lemitomo opos o prothipourgos me oles tou tis ypoxreosis kai treksimata sosialistikes diethnes EE ntavos mavos ola ta treksimata KOMATIKA OIKONOMIKA se ksenodixia siskepsis pano se siskepsis mellontika simvanda exei ligo xasi ton xrono tou, xano ton xrono mou simeni oti vriskome ekei pou thelo kai ta pragmata einai opos nomizo pou einai se allo xrono pou ola pane kala tha pane kalitera sosilistikotera isofasmatiki enotita olos o planitis enonete me xara xara pangosmiopoiisis xara kosmos paei kai erxete sinostismos erxete kai ksanarxete , polis parapolis kosmos perimeni na erthi , allos na figi ee eee ti egine ki an minoun san Ellines meriki poli ligi more poli ligi ela more eeeela pou ta paidakia tous ti ftene more ta kakomira edo megalosane more edo den kseroun ali patrida more ta exoume toso kairo ta taizoume more sa dika mas kai kales klinikes na doulepsoume ligo giati mamades tous kanoun kiala paidakia tosa paidakia more kserete poses daskales , nosokomes , giatroi , vrikan doulia pola paidaki poli doulia gege Eeeee eeee mono 750.000 mono tosous more tous allous e e e na tous allous tha tha tha tous dosoume stous proigoumenous na tous mathoun kai etsi tha kseroun gege gege pilikon trisxarito mena2 psifisoun papoudes giagiades thioi anipsia meta erthoune. Prepi na tou dosoume profasi na vgali ta kakala tou apo tin lemitomo . ethnoktono nomosxedio den tha perasi stasi opoios sinenesi .!!!!!!! KOYFALES KOYFALES ERXONDE KREMALES.!!!!!!!! KOYFALES KOYFALES ERXONDE KREMALES .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "ΤΟΥς ΕΜΠΙΣΤΕΥΌΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ" τΈΤΟΙΕς ανοησίες λέγονται μόνον απο ηλίθιους. Εσύ τους εμπιστεύεσαι, εμεις οχι, ούτε εκείνοι εμάς. Πάρτους όλους στο σπίτι σου και δώστους εσύ δουλειά που τους έχεις ερωτευθεί. Τους συμπονούμε σαν ανθρώπους, όμως εκείνοι μας βλέπουν σαν βολεμένους και υποχρεωμένους να τους προσφέρουμε. Άλλωστε ήρθαν απρόσκλητοι, υποχρέωση να τους φιλοξενήσουμε για μια ημέρα ναι, για χρόνια με το στανιό ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ας δώσει κάρτα παραμονής 5 χρόνια και μετά άλλα πέντε.Δεν χρειάζεται να του δίνει ιθαγένεια και ότι άλλο. Ας τους δώσει την δυνατότοητα να μένουν εδώ με την μόνη προυπόθεση να ερθουν τα χαρτιά από την χώρα τους σε κάποιο χρονικό διάστημα διαφορετικά σε καράβι πολλούς μαζί, φόρα και προσάραξη τουρκία.
    Το ισλάμ δεν είναι απλά μια θρησκεία αλλά τρόπος ζωής πολύ διαφορετικός από τον δυτικό τρόπο. Είναι αδύνατον να γίνουν αυτοί ευρωπαίοι πολύ απλά θεωρούν την γυναίκα κατώτερο ον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε καθε σχολιαστη πιο πανω αντιστοιχουν εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες που δεν πιστευουν σε αυτα που γινονται.

    Ο Θεος να μας βοηθησει, βεβαια συν Αθηνα και την χειρα κινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ποιόν ρώτησες ;
    Γιατί δεν κάνεις δημοψήφισμα ;
    Γιατί αγνοείς το 95% του Ελήνικού λαού ;
    Αν είναι έτσι, τότε περίμενε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ποιόν ρώτησες ;
    Γιατί δεν κάνεις δημοψήφισμα ;
    Γιατί αγνοείς το 95% του Ελήνικού λαού ;
    Αν είναι έτσι, τότε περίμενε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. ΧΘΕΣ 8/2/2010 ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΦΟΥ Κ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α ΕΙΝΑΙ Μ Ο Υ Σ Ο Υ Λ Μ Α Ν Ο Σ!!! ΤΑ ΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΤΣΑΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μαλάκας γεννιέσαι ή γίνεσαι;
    Ιδού το ερώτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Ποιόν ρώτησες ;
    Γιατί δεν κάνεις δημοψήφισμα ;
    Γιατί αγνοείς το 95% του Ελήνικού λαού ;
    Αν είναι έτσι, τότε περίμενε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ."

    Mην γράφουμε ότι αστειότητες..Ποιό 95%? Αν το 5% του ελληνικού λαού ενδιαφερότανε έστω και ελάχιστα το θέμα θα είχε θέσει την υπογραφή του για δημοψήφισμα.Λυπάμαι που το λέω αλλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας και στη Δημοκρατία κερδίζει η πλειοψηφία και δη η ενεργή πλειοψηφία.Όταν βλέπω τον Σαμαρά να μην τολμά να σηκώσει το γάντι στην πρόταση του ΛΑΟΣ για δημοψήφισμα, όταν ο Νάκος προσπαθεί να καλύψει τις καραμπινάτες (παράνομες) ελληνοποιήσεις (που φέρουν την υπογραφή του) με επιχείρηματα του τύπου "με πήραν στο λαιμό τους ο Τμηματάρχης, η Διευθύντρια κτλ", όταν η υφυπουργός Θ.Τζάγκρη ερωτάται τι θα γίνει με τις οικογένειες με έναν νόμιμα διαμένοντα γονέα και απαντά ότι θα ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΑ ΓΟΝΕΑ, όταν στο κάλεσμα για πορεία διαμαρτυρίας (στο κέντρο της Αθήνας) για το μεταναστευτικό ανταποκρίνονται λιγότεροι από 350-400, όταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει ότι και οι ΗΠΑ έχουν μουσουλμάνο (!) πρόεδρο, όταν οι επι χρήμασι μεικτοί πολιτικοί γάμοι αποτελούν πλέον καθημερινότητα στα ελληνικά δημαρχεία, όταν οι 5-10 (παννεληνίως) συλληφθέντες δικηγόροι κυκλωμάτων ελληνοποίησης αλλοδαπών οδηγούν με παρελκυστικές αναβολές τις υποθέσεις τους σε παραγραφή και ουσιαστικώς δεν καταδικάζεται ουδείς, όταν το Ελληνικό κράτος δεν προχωρά σε δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων των (κατ'επανάλλειψιν μάλιστα) δουλεμπόρων αλλά αντιθέτως τους αποφυλακίζει για λόγους υγείας (διαθέτω σχετική δικογραφία στα χέρια μου) και τους στέλνει για εικονική κοινωνική εργασία στους ΟΤΑ (να ποτίζουν τα λουλούδια και να ψωνίζουν νέους "πελάτες" τους), όταν, όταν ,όταν, όταν κτλ κτλ κτλ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.
    Εαν πρόκειται να δοθεί τόσο εύκολα και χαριστικά η ελληνική ιθαγένεια σε τόσο μεγάλους αλλογενείς πληθυσμούς ίσως θα ήταν καλό να ζητήσουμε και μεις οι Έλληνες την αφαίρεση της δικής μας ελληνικής ιθαγένειας.
    ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΤΡΙΣ ΠΑΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ.

    Ντροπή μας που ως Έλληνες πολίτες του 21ου αιώνα, εμφανιζόμαστε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τελικά το πέσιμο από το ποδήλατο αφήνει κουσούρι όπως φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα σε όλους :-)
    Προσυπογράφω ότι λέει ο ανώνυμο 9:16 9/2 .Εμείς τους ψηφίζαμε , ψηφίζουμε και θα ψηφίσουμε .
    Είμαστε για Ζήτω και Ωπα μόνο τίποτ' άλλο.Εκτός από το να φωνάζουμε δεν κουνάμε ούτε ένα δάχτυλο μακριά από το κοντρόλ της τηλεόρασης .
    Ολοι συμφωνούμε ότι είναι λάθος η ιθαγένεια αν θέλει ας δώσει υπηκοότητα.Ολοι λέμε ότι είναι θέμα χρόνου να διαλυθεί η Ελλάδα .
    Τι κάνουμε ?
    Αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι απο εδώ είτε ανώνυμοι είτε επώνυμοι ΄στο βαθμό που τους επιτρέπετε έχουν την γνώση και την δύναμη να μαζέψουν τον κόσμο .
    ΄Πολλοί διαβάζουν αυτη την ιστοσελίδα και ας μη σχολιάζουν άλλωστε φαινεται.
    Γιατί παραπονιόμαστε όλοι ? Εφόσον κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία.
    Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση μεμονομένα .Μόνο η συλλογική αντιμετώπιση μπορεί πιθανόν να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.
    Από κάποιο σημείο και μετά ο σχολιασμός χρησιμοποιείται είτε σαν ψυχολογική αποσιμπίεση είτε σαν συγκέντρωση των όσων συμφωνούν .Η πράξη θα δώσει ένα τέλος σε όλα ή μια αρχή για κάποιες αλλαγές υπερ της Ελλάδος, έστω όσο αφορά το έθνος να μη χαθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΕΛΛΗΝΑΣ και ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ και ΓΙΝΕΣΑΙ;
    Εσείς κύριε ΓΑΠ γεννηθήκατε ή γίνατε(σας κάνανε);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το κόλπο πάντα είναι στα επιχειρήματα να αναφερθείς σαν σε κοινωνία αγγέλων ζητώντας ίσα δικαιώματα. Κάτι που δεν έγινε ποτέ και πουθενά 1ο ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ .
    Απλά το έχουν μάθει και αν επικυρωθεί και με νόμο αυτό, όλοι οι απανταχού παράνομοι δεν θα πηγαίνουν ποια στην Λεγεώνα των Ξένων αλλά θα έρθουν να ρημάξουν ακόμη χειρότερα τον τόπο μας 2ο αναμενόμενο ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο Πρωθυπουργός λέει πως:
    "Πράγματι, οι περισσότεροι οφείλουν την άδεια παραμονής σε κάποια από τις πολλές νομιμοποιήσεις που έγιναν στην πορεία. Είναι όμως άδεια που το κράτος αποφάσισε να τους δώσει".

    Ξεχνάει όμως να πει ότι αυτές οι νομιμοποιητικές πράξεις είναι στην πλειονότητα τους άκυρες, επειδή χορηγήθηκαν παρανόμως και με πλαστά δικαιολογητικά.

    Θα μπορούσα να του απαντήσω πολλά. Επιλέγω όμως και αυτό:
    Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας; Δημοκρατία, ισότητα, ανθρωπισμός.

    Ναι, αυτά σημαίνουν να είσαι Έλληνας. Μέχρι όμως που τα υιοθέτησε και η Μασονία και τους άλλαξε τα φώτα!!


    Τέλος, τον συμβουλεύω να μη προκαλεί περαιτέρω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που τον ψήφισε...από ότι φαίνεται μόνο για το όνομα του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Iησούς
    Χριστός
    Ωμέγα
    Ροή

    ΙΧΩΡ....

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Προς ανώνυμο 9ΦΕΒ 9:16 π.μ:

    Αγαπητέ φίλε, ενώ θα μπορούσα να συμφωνήσω με το πνεύμα του σχολίου σου, δεν θα το κάνω. Και δεν θα το κάνω, γιατί εσύ ο ίδιος το ακυρώνεις. Πώς;

    Γράφεις:
    "Mην γράφουμε ότι αστειότητες..Ποιό 95%? Αν το 5% του ελληνικού λαού ενδιαφερότανε έστω και ελάχιστα το θέμα θα είχε θέσει την υπογραφή του για δημοψήφισμα".

    Και παρακάτω συμπληρώνεις μελοδραματικά:

    "όταν στο κάλεσμα για πορεία διαμαρτυρίας (στο κέντρο της Αθήνας) για το μεταναστευτικό ανταποκρίνονται λιγότεροι από 350-400.."

    Φάουλ, αγαπητέ!
    Πως φαίνεται, λοιπόν, ότι δεν πάτησες το ποδαράκι σου στην εν λόγω πορεία, αλλά φυσικά, θεωρείς ότι είναι δικαίωμα σου να ασκείς κριτική σε όλους αυτούς που δεν πήγαν..ενώ εσύ.
    Αυτό στο χωριό μου λέγεται ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!
    Εγώ, λοιπόν, που ήμουν εκεί, αν και πασόκος, είδα τουλάχιστον 1500 πατριώτες να διαδηλώνουν με τις ελληνικές σημαίες.
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ!
    350-400 ήταν στα προπύλαια οι "αντεξουσιαστές", μήπως αυτούς εννοούσες;

    Δεν λέω ότι ήταν όσοι θα έπρεπε, αλλά από το 350-400 μέχρι το 1500 έχει μεγάλη απόσταση αγαπητέ θρηνωδέ της πατρίδας.
    Λες μετά:
    "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ".
    (Είναι επειδή εσύ συμμετείχες στην πορεία και οι άλλοι όχι;)
    Και περνάς έντεχνα το μήνυμα της ηττοπάθειας και του μάταιου αγώνα στους συμπατριώτες που διαβάζουν.

    "ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΤΡΙΣ ΠΑΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ".

    Προτιμάς λοιπόν να είσαι και άπατρις, αντί να αγωνιστείς για την πατρίδα σου (που είπαμε ότι δεν πήγες).
    Δυο τινά συμβαίνουν. Είτε είσαι ένας ανόητος παπαγάλος, είτε ένας μεταμφιεσμένος προβοκάτορας του εθνικού αγώνα που τώρα αρχίζει. Από αυτούς που φροντίζουν σε εντεταλμένη υπηρεσία να διασπείρουν στο διαδίκτυο ψευδείς ειδήσεις, αισθήματα αρνητισμού, απαισιοδοξίας και ηττοπάθειας.
    Οι αναγνώστες δεν είναι ηλίθιοι. Σε παραδίδω στην κρίση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τους εμπιστευόμαστε τις οικοδομές, τον τουρισμό, τους γέροντες και τα παιδιά μας (…) Δεν υπάρχουν βεβαίως τέλειες λύσεις, αλλά λύσεις μακροχρόνιες και καλύτερες. Κάτι τέτοιο, μας δίνει και νέες δυνατότητες

    Εργαζομαι στο τουρισμο απο το 1990 ,περισι εργαστηκα πολυ λιγο και δεν το επιδομα του ταμειου ανεργειας ληγει τον μαρτιο η επιχειριση που εργαζομαι θα ανοιξει τον μαιο αλλα εγω δεν θα εργαστω διοτι εχω 2 παιδια τους κοστιζω ακριβα... στην επιχειριση που εργαζομαι το 70% των εργαζομενων ειναι τουρκοι και ρουμανοι με συμβολαια εργασιας που υπογραφοντε στο εξωτερικο.
    Ειμαι 37 χρονων εχω 2 παιδια δεν εχω πλεον δουλεια στο τουρισμο για να εχουν οι αλβανοι και ινδοι.
    Να τους χαιρεστε λοιπον κυριοι πολιτικοι τους ¨ελληνες¨ σας
    αλλα αν καμια φορα κανει ντου ο τουρκος προς τα εδω φροντιστε να κανετε τα κουμαντα σας με τους ινδους και τους αλβανους γιατι μαυτα που γινοντε εχετε ξενερωσει τον κοσμο.
    Συγνωμη αν σας κουρασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να απεμπλακώ, να βγάλω από επάνω μου την ελληνική υπηκοότητα και την Ελληνική Ιθαγένεια. Απ' ότι βλέπω αυτά τα 500.000 άτομα θα τ πληρώσω εγώ γιατί το 60% είναι άνεργοι και θα βγουν αργά ή γρήγορα ταμείο ανεργείας...Κατά 2ο λόγο ας μη βάλουμε τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους που βέβαια είναι Ευρωπαίοι πολίτες και έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται στην Ελλάδα ελεύθερα. Οι περισσότεροι από αυτούς όμως είναι μεσήλικες στα τελευταία έτη του εργασιακού τους βίου και έρχονται στην Ελλάδα να δουλέψουν για 1-2 χρόνια . Γιατί ; Μα για να πάρουν Ελληνική σύνταξη (που τα 50 Euros το μήνα που θα επαίρναν στη χώρα τους και που τα 400 500 ή 600 που θα πάρουν σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.Πληρωνε μαλάκα έχων την Ελληνική υπηκοότητα και ιθαγένεια. Κατά τρίτο λόγο ποιος με ρώτησε εμένα αν ήθελα όλους αυτούς τους Αλβανούς Ρώσσους Αλγερνούς, Αιγύπτιους, Πακιστανούς, Ινδούς, Αρφρικανούς και Ασιάτες εδώ και πόσο μάλλον ποιός με ρώτησε αν θέλω να αποφασίζουν αυτοί για μένα με το δικαίωμα ψήφου που θα αποκτήσουν. Γι αυτό κυρίως κι εγώ δεν θέλω να έχω την ελληνική ιθαγένεια πως μπορώ να μην την έχω? Ξέρει κανεις να μου πει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εχουμε Πεσει ολοι μαζι στο Καζανι της Ξενοφοβιας που μας ριξανε ΕΠΙΤΗΔΕΣ καποιοι,για τα ψηφαλάκια, κουτορνιθια ε κουτορνιθια ... Ειναι ΤΙΜΗ να θελει καποιος να γινει ΕΛΛΗΝ ρε δε το εχετε καταλάβει ?Να μην πω οτι καμια φορα γινονται και καλυτεροι ελληνες απο εμας.Μηπως ο ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ ηταν ελληνας ? Αλλα στην ψυχη ΝΑΙ ΗΤΑΝ !
    Το Νομοσχεδιο του Πρωθυπουργου ειναι στην σωστη κατευθυνση προσωπικα πιστευω για τους Εξής Λόγους :
    - Οικονομικούς ( φορους - ΙΚΑ )
    - κοινωνικους (εγκληματικοτιτα - μειωση εντασεων )
    - Αφου υποχρεωνονται και πρεπει να πανε και στον στρατο ακομα ενας θετικος λογος ,λογω λειψαντριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χρυσοχοϊδης από Καμπούλ9 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:09 μ.μ.

    Τα δύσκολα για την κυβέρνηση θα έρθουν όταν στους εθνικούς λόγους προστεθούν και οι κοινωνικοί (έκρηξη ανεργίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εγώ,φίλοι μου, διαβάζω και ξαναδιαβάζω τον Νόμο 3284/2004 (ΦΕΚ 217/Α/10-11-2004)και σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί όλη αυτή η "πρεμούρα" του ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει;
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. O Ellinikos laos den rotithike pote gia tis nomimopoioisis ton lathreon epoikon i kivernosa elit tis ekane se anipopto xrono xoris na rotisi tous Ellines me sinoptikes diadikasies, me 1.500.000 anergous ek ton opoion 400.000 monimoi anergoi sinexizoun akathektoi na oloklirosoun to sxedio me 19oo voithous me 16 mistous kai 16 mistous odiporika kai epidoma petigiour manikiour.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αναρωτιέμαι αν όλοι οι πιθηκάνθρωποι που ισχυρίζονται ότι "Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι" έχουν διαβάσει Ισοκράτη (αν βεβαίως ξέρουν ποιός ήταν ο Ισοκράτης!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Προς μεταμφιεσμένο προστάτη του Έθνους ή αλλιώς 09 Φεβρουαρίου 2010 12:23 μ.μ.:

    Εαν εσύ είσαι πασοκ τότε και το παρόν ιστολόγιο λογικά θα ανήκει στην ΜΙΤ!!!
    Με τέτοιες συμπεριφορές και τέτοια εμμονικά συμπλέγματα αποκλειστικότητας της Ελληνικότητας και ασυναρτησίες περί του εθνικού αλάθητού σας, φοβίζετε (εσύ και οι λοιποί γλομποι) τον κόσμο και για αυτό είστε και θα παραμείνετε περιθωριακές ψιχάλες.
    Κάτσε και σκέψου, βάλε το ξυρισμένο σου κεφάλι να λειτουργήσει και ψάξε για ποιο λόγο όλος αυτός ο κόσμος, που δεν θέλει το χάρισμα της ιθαγένειας στον κάθε αλλοδαπό,απέχει από τις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και άσε τα νταηλίκια και τα Ελληνόμετρα.Κάτι τέτοιες αντιλήψεις χάρισαν και την μισή Κύπρο στον Αττίλα.
    Αντί να προβληματιστείς αναφορικά με τις πραγματικές αιτίες,χωρίς να ξέρεις με ποιόν μιλάς, που βρίσκεται ο συνομιλητής σου, τι έχει κάνει για την Ελλάδα, βγήκες και έβρισες...Μεγάλος μάγκας του πληκτρολογίου είσαι...Χίλια μπράβο σου λοιπόν...
    Έριξες 2-3 απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, είπες και το πόσο περισσότερο Έλληνας είσαι από όλους εμάς, τους κοινούς θνητούς και καθάρισες...Εύγε...
    Τώρα λοιπόν, ξερόλα και περήφανε Ελληναρά μου, πέσε για ύπνο να ονειρευτείς ότι μαζεύτηκαν 5.000.000 υπογραφές υπερ του Δημοψηφίσματος...ΖΖΖΖΖΖΖΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ το νομοσχέδιο!

    για πολλούς λόγους.

    Βουλετές του ΠΑΣΟΚ, ντροπή σας!

    Για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δεν θα πω τπτ, ΠΑΡΆ ΜΌΝΟ ότι ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως ζούμε ακόμα στη δεκαετία του '80

    και περιμένουν να μπουν όλοι στο δημόσιο...ΑΜ ΔΕ, ΟΜΩΣ!

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΙ Ο ΑΦΓΑΝΟΣ ΜΕ

    ΒΟΥΛΕΥΤΗ ...ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γ. Παπανδρέου: «Έλληνας γεννιέσαι και γίνεσαι»


    ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΓΙΝΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αφου υποχρεωνονται και πρεπει να πανε και στον στρατο ακομα ενας θετικος λογος ,λογω λειψαντριας.

    Και τι να τους κάνεις τόσα εκατομμύρια γιωτάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 09 Φεβρουαρίου 2010 3:23 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    Αναρωτιέμαι αν όλοι οι πιθηκάνθρωποι που ισχυρίζονται ότι "Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι" έχουν διαβάσει Ισοκράτη (αν βεβαίως ξέρουν ποιός ήταν ο Ισοκράτης!)

    Κάνεις λόγο για το γνωστό λάθος που γίνεται στη μετάφραση απο τον Πανυγηρικό του Ισοκράτη:''ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΕΠΟΙΗΚΕΝ ΜΗΚΕΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΔΟΚΕΙΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Η ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ.''Φτάσαμε λέει στο σημείο να μην καλείσαι Έλληνας από το γένος αλλά όποιος συμμετείχε στην δικια μας παιδεία να ονομάζεται πια Έλληνας!!!Καλά εμείς είμαστε πιο προχωρημένοι ούτε καν χρειάζεται να συμμετέχουν στη δικια μας παιδεία...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Προς ανώνυμο 9 ΦΕΒ 3:57:


    "Προς μεταμφιεσμένο προστάτη του Έθνους ή αλλιώς 09 Φεβρουαρίου 201012:23 μ.μ.:"

    Κατά αρχήν δεν είμαι ανώνυμος, ούτε μεταμφιεσμένος, ούτε καν αυτοχρισμένος προστάτης του έθνους. Αλλά παρουσιάζομαι ως Απελλής, ανώνυμε φίλε.

    "Εαν εσύ είσαι πασοκ τότε και το παρόν ιστολόγιο λογικά θα ανήκει στην ΜΙΤ!!!"

    Μάλιστα!!! Εγώ τουλάχιστον δήλωσα ειλικρινώς, ότι ανήκω στο ΠΑΣΟΚ, όχι το ΣΗΜΕΡΙΝΟ, αλλά σε εκείνο που παραμένει πιστό στις διακηρύξεις της 3ης του Σεπτέμβρη-Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Ενώ εσύ, που είσαι "απροσδιόριστος" και κυκλοθυμικός, εκεί που θρηνούσες για την ετοιμοθάνατη πατρίδα: "ΜΟΝΟ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ", ξαφνικά "συνέρχεσαι" από τον εθνικιστικό πυρετό σου και μας δηλώνεις ότι:

    "Με τέτοιες συμπεριφορές και τέτοια εμμονικά συμπλέγματα αποκλειστικότητας της Ελληνικότητας και ασυναρτησίες περί του εθνικού αλάθητού σας, φοβίζετε (εσύ και οι λοιποί γλομποι) τον κόσμο και για αυτό είστε και θα παραμείνετε περιθωριακές ψιχάλες".

    Δηλαδή, φίλε μου, εγώ και οι υπόλοιποι σχολιαστές-πατριώτες, είμαστε κατά τη γνώμη σου, γλόμποι, ελληναράδες, ελληνομέτρες και περιθωριακές ψιχάλες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας! Μήπως πρέπει να είμαι και χρυσαυγίτης για να μπορώ να κρατάω την ελληνική σημαία;

    Εσύ, δε γκρίνιαζες για το ολιγάνθρωπο της εκδήλωσης και εσκεμμένα ή μη, έδινες αριθμό πολύ μικρότερο του πραγματικού, γράφοντας αναλήθειες;

    "όταν στο κάλεσμα για πορεία διαμαρτυρίας (στο κέντρο της Αθήνας) για το μεταναστευτικό ανταποκρίνονται λιγότεροι από 350-400".

    Και καλά, είσαι από την επαρχία και δε μπορούσες να έρθεις, γιατί τουλάχιστον δεν φρόντισες να πληροφορηθείς ποια ήταν η αλήθεια, αντί να διαδίδεις μια ψευδή πληροφορία;


    Εσύ, επίσης, μας διαβεβαιώνεις ότι όσοι πιστεύουν οτι η Ελλάδα θα πρέπει να ανήκει στους Έλληνες, δεν είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων -στην οποία υποθέτω ότι ανήκεις εσύ.

    " ..Ποιό 95%? Αν το 5% του ελληνικού λαού ενδιαφερότανε έστω και ελάχιστα το θέμα θα είχε θέσει την υπογραφή του για δημοψήφισμα.Λυπάμαι που το λέω αλλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας και στη Δημοκρατία κερδίζει η πλειοψηφία και δη η ενεργή πλειοψηφία"!!!!!!

    Άρα οι πατριώτες είναι παθητική μειοψηφία! Εσύ το λες. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ-ΕΥΓΕ!!:

    Το υπερήφανος Έλληνας το κρατώ, το Ελληναράς στο επιστρέφω για να ντυθείς... ξεβρακωμένο πατριωτάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. πολλη φασαρια για το τιποτα...ειναι τιμη μας αν καποιος θελει να γινει ελληνας!!!!!και ο κ.ΣΑΜΑΡΑΣ να ηταν κυβερνηση....το ιδιο θα εκανε!!!και το ξερετε,απλα εχετε εμπαθεια σε οτι λεει,σε οτι κανει ο κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!δεν καταλαβενω πραγματικα...μερικους εδω μεσα!οπως λεγαν και οι αρχαιοι ελληνες...ελληνας ειναι οποιος εχει ελληνικη παιδεια!!!!!!οποτε σας βολευει τους θυμαστε...οποτε σας βολευει τους ξεχνατε!!!σας δουλευουν οι καθε καρατζαφερηδες...και τσιμπατε σαν ψαρια!!!το 2007 ο κ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ελεγε στα ΝΕΑ,οτι οποιο παιδι γενιετε εδω,πρεπει να παιρνει την ιθαγενεια!!!σημερα λεει αλλα!!!απο τι λιγη εμπειρια που εχω,σας λεω ξεκαθαρα!!!αυτα τα παιδια πρεπει να τα κανουμε ελληνες...και οχι να τα αποκλεισουμε απο τα κοινα τις χωρας!!μονο να κερδισουμε εχουμε απο αυτην τη διαδικασια!!!ενα πολλη καλο αρθρο εγραψε και ο κ.καλεντεριδης στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ πριν λιγες εβδομαδες!!!!διαβαστετο!!!πολλη απο μας αν μας κανουν τεστ DNA,μπορει να μη ειμαστε ελληνες...μπορει!!!εμεις παλι ελληνες θα ειμαστε!!δειτε λιγο ποιο ρεαλιστηκα τα θεματα!!και τελος,η μεγαλυτερη εχθροι τις ελλαδος παντα ειμασταν εμεις οι ελληνες....ο νοων νοειτο!GREVENA IQ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Έλεος, ρε παιδιά!
    Προς τι όλη αυτή η συζήτηση;
    Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει, σε τι θ`αλλάξει η διαδικασία απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας, με τον νόμο που προωθεί η κυβέρνηση; Για διαβάστε τον Νόμο 3284/2004 "Περί κυρώσεως του κώδικα ιθαγενείας..."
    Μήπως έχει καταργηθεί αυτός ο νόμος και το αγνοω;
    ...και γράμματα (έστω λίγα) γνωρίζω
    να πάρει η ευχή.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Φίλε Apellis
    Δεν έχω καμία διάθεση να μετέχω σε διαδυκτιακούς σκυλοκαυγάδες που σε τελική ανάλυση δεν οδηγούν πουθενά.
    Ενα διαβάσεις τα όσα εγγράφησαν παραπάνω, θα δεις ότι είναι η (πικρή) αλήθεια.Ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλά σημαντικά καθημερινά προβλήματα και σε όλες τις σχετικές δημοσκοπήσεις τα λεγόμενα Εθνικά Θέματα βρίσκονται εκτός της πρώτης πεντάδας.Αυτό που λέω δεν είναι μια προσωπική μου εκτίμηση αλλά ένα ελέγξιμο γεγονός.Το γεγονός ότι τη δεκαετία του 1950 χιλιάδες Ελλήνων κατέβαιναν στους δρόμους για το Κυπριακό ενώ σήμερα κανένας πολιτικός φορέας δεν τολμά να διοργανώσει ένα υποτυπώδες συλλαλητήριο είτε για τη Μακεδονία είτε για το Κυπριακό, ούτε για το ζήτημα της Ιθαγένειας δείχνει ξεκάθαρα την αποστασιοποίηση (εσύ ονόμασε την βαρεμάρα, δειλία, ωχαδελφισμό,αδιαφορία ή όπως αλλιώς σε βολεύει) του ελληνικού κοινού.Αυτήν ακριβώς την αποχαύνωση και την μοιρολατρεία που ΜΑΣ διακατέχει ως Έθνος, θέλησα να τονίσω με το παραπάνω σχόλιο μου, και όχι να μεταδώσω ηττοπάθεια ή αρνητικότητα.Μην σκοτώνεις λοιπόν τον αγγελιοφόρο
    επειδή είναι δυσάρεστη η είδηση που κομίζει..

    Και σε ρωτώ ευθέως, εγώ μεταδίδω την ηττοπάθεια ή ο αδιάψευστος μάρτυρας του τηλεοπτικού φακού που δείχνει τις ίδιες μικρές ομαδούλες να κρατούν Ελλ.Σημαίες σε κάθε παρόμοια εκδήλωση ? Εμένα περιμένει ο μέσος Έλληνας για να τον κατευθύνω εαν θα παει και που θα πάει? Τον ρόλο αυτόν τον παίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, επομένως μην αρπάζεσαι με τον πρώτο που θα βρείς μπροστά σου.
    Ο κόσμος δεν "ψήνεται" για να τραβηχθεί σε ενεργητικές κινήσεις διότι είναι δεμένος χειροπόδαρα με δάνεια, ανεργίες κτλ Με το να βρίζεις και να λοιδορείς γενικώς και αδιακρίτως, τον "παγώνεις" ακόμη περισσότερο αυτόν τον μέσο Έλληνα.
    Με όσους μιλάω καθημερινά, όλοι είναι αντίθετοι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά ο καθένας τους έχει 1000 λόγους για να το μετατοπίζει πολύ χαμηλά στην λίστα των προσωπικών του προτεραιοτήτων.

    Και κάτι τελευταίο γιατί μίλησες για 1500 άτομα.Φιλαράκι, εαν ήσασταν όχι 1500 αλλά έστω 500 θα είχατε κάτι την εκδήλωση στα Προπύλαια όπως είχε ανακοινωθεί κανονικά και δεν θα τρώγατε πρόλογο από τους "αλλους".Άσε λοιπόν τα φουσκώματα και τους κομπασμούς και σκέψου γιατί ο μέσος έλληνας αδιαφορεί όχι μόνο να κατέβει στο δρόμο αλλά έστω και να βάλει την υπογραφή του σε μια ψηφιακή συλλογή υπογραφών για το δημοψήφισμα.

    θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. O πρωθυπουργος ειναι και δαχτυλουρ
    γος,Εγω παντος 50 χρονια Γερμανια
    δεν καταφερα να γεινω Γερμανιδα παρολες τις φιλοτιμες προσπαθειες μου,τωρα αυτος πως θα τα καταφερει να κανει τους μουσουλμανους Ελληνες δεν ξερω,παντος οι Γερμανοι δεν το καταφεραν ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μέσα σε όλα ο Τζέφρι είπε και μια αλήθεια, μάλλον θα του ξέφυγε.

    'Μεγαλύτερη αλλοίωση βλέπει ο πολιτισμός μας από τις 4-5 ώρες που βλέπουν τηλεόραση εμείς και τα παιδιά μας.'

    Ομολογία ενοχής. Γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι που καθιέρωσαν τη μηντιοκρατία στη χώρα, που μας κοιμίζουν καθημερινά με το χαζοκούτι των διαπλεκόμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. προς ανώνυμο 11:16πμ

    Δεν ήσουν στη πορεία, ήμουν.
    Δε ξέρεις τα παρασκήνια, τα ξέρω.
    Άκου λοιπόν εν συντομία:

    1. Η συγκέντρωση είχε 1500-2000 άτομα
    2. Ο διοργανωτής της συγκέντρωσης πείστηκε από τον υπάλληλο του Κοεν-τζόγλου να αλλάξει το σημείο της συγκέντρωσης τελευταία στιγμή. Το άλλαξε ενώ είχε ξεκάθαρη υποστήριξη από μαχητικά κομμάτια των συλλόγων που συμμετείχαν για το αντίθετο και πρόταση που θα απέτρεπε τα σχέδια των αναρχικών φίλων του Κοεν-τζόγλου.
    3. Οι ίδιοι οι διοργανωτές δε κατέβασαν τελικά κόσμο στη δική τους συγκέντρωση. Αυτό μάλιστα φρόντισαν να το κάνουν γνωστό με ποικίλους τρόπους και σχεδόν όλοι είχαμε πειστεί πως ακυρώθηκε η συγκέντρωση.

    Το αποτέλεσμα; Αντί 10.000 ατόμων είχαμε 1.500-2000. Καθώς όσοι φορείς και σύλλογοι συμμετείχαν έφεραν απλά συμβολικό αριθμό.
    Παρόλα αυτά ο κόσμος που ήταν εκεί εμψυχώθηκε και θα ξανακατέβει στο δρόμο. Την επόμενη φορά όμως δε θα έχουμε ανόητους και άσχετους για διοργανωτές.

    Αυτή η μοιρολατρία που περιγράφεις, αλλά και που αναπαράγεις ηθελημένα ή άθελα σου είναι απλά η δικαιολογία των δειλών. Ακούς τόσους να λένε "εεε τι να κάνουμε...εγώ θα κατέβω; Αφού δε κατεβαίνει κανείς. Δε πάω για καφέ καλύτερα;"

    ΥΓ Για τους Θεσσαλονικείς έχω συγκεκριμένη άποψη και λυπάμαι που επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. "2. Ο διοργανωτής της συγκέντρωσης πείστηκε από τον υπάλληλο του Κοεν-τζόγλου να αλλάξει το σημείο της συγκέντρωσης τελευταία στιγμή."

    1.O Διοργανωτής (ποιός? όνομα? φορέας? τι ? που? από που κι ως που?) ....την συγκέντρωση την οργάνωσαν δεκάδες φορείς.Και σεις ως μικρά παιδάκια ακολουθήσατε την γραμμή που σας υπέδειξε ο ένας.Δηλαδή εαν σας πούνε να μην ξανακάνετε συγκέντρωση, θα το δεχθείτε ??? ΟΚ,φίλε, ακούγεσαι και κρίνεσαι.Αν δεν μπορεί(τε) να διοργανώνετε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ασχοληθείτε με την διοργάνωση παιδικών πάρτυ (και μάλιστα μασκέ)....
    2. "πείστηκε"....Ναι του δώσανε και 2 καθρεφτάκια από αυτά που δίνανε οι κατακτητές στους ιθαγενείς, καθώς και 1 γλυφιτζούρι, και τον έπεισαν να πάρει το κουβαδάκι του και να πάει σε άλλη παραλία!!!! Οταν φτάνουΜΕ ως Έθνος να μην μπορούΜΕ στην πρωτεύουσα των 5.000.000 κατοίκων να διοργανώσουΜΕ μια υποτυπώδη ανοικτή εκδήλωση διαμαρτυρίας διότι οι αντίθετοι στην εκδήλωση είναι περισσότεροι και πιο μαχητικοί, τότε δεν είναι μοιρολάτρης αλλά ρεαλιστής όποιος μιλάει για αποχαύνωση και ανάγκη περισυλλογής.Όποιος διαφωνεί, ας συνεχίσει να κατουράει κόντρα στον άνεμο......
    3."άλλαξε το σημείο συγκέντρωσης την τελευταία στιγμή". Εδώ κι αν γελάμε..Οι αναρχικοί δήλωσαν (και το έπραξαν) ότι θα καταλάβουν επί 24ωρου βάσης τα Προπύλαια και δεν θα επιτρέψουν καμία άλλη εκδήλωση στον χώρο αυτό.24 ώρες ήταν εκεί και περιμένανε....
    Πες λοιπόν την αλήθεια bio, κι ας πονάει.Εαν η συγκέντρωση της Πλατείας Καραισκάκη είχε 30.000 άτομα, όχι μόνο θα είχανε μπουκάρει στα Προπύλαια, αλλά θα είχανε μπεί και μέσα στη Βουλή.
    Καλά τα παρηγορητικά λόγια αλλά να μην παραμυθιαζόμαστε και αναμεταξύ μας.
    Αφήνω ασχολίαστο τον υπαινιγμό περί Θεσσαλονίκης διότι θα αναγκαστώ να πω πολύ βαρειές κουβέντες για όλους τους βολεψάκηδες του Λεκανοπεδίου που κουβαλάμε στις πλάτες μας τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. "ΥΓ Για τους Θεσσαλονικείς έχω συγκεκριμένη άποψη και λυπάμαι που επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά..."

    To ίδιο και ο Ζουράρις έχει ιδία άποψη για το "ψευδοκράτος των Αθηνών". Ίσως ο Καλλικράτης να μας λύσει τα προβλήματα. (το τελευταίο είναι ειρωνία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Προς ανώνυμο 9-ΦΕΒ:11.16 μ.μ

    Φιλε μου, επίσης δεν έχω όρεξη για "σκυλοκαβγάδες", ούτε χρόνο να χάνω.
    Καλά κάνεις και διαχωρίζεις τη θέση σου, από την υποτιθέμενη "πλειοψηφία" για να καταλάβω τελικά τι πιστεύεις. Αφού λοιπόν είσαι πεπεισμένος πως οι περισσότεροι Έλληνες είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο κάνε ότι μπορείς εσύ προσωπικά να τους πείσεις να κατέβουν στον δρόμο. Για να μην είναι οι "ακροδεξιοί" μόνοι τους και στιγματίζεται η αντίδραση από τα ΜΜΕ, όπως είπες. Ο καθένας κρίνεται από τα έργα του και όχι από τα λόγια.
    Την πρώτη φορά που έγραψα σου είπα, ότι "συμφωνώ με το πνεύμα σου", αλλά όχι με τις πληροφορίες που έδινες γιατί το ακύρωναν.
    Ο Bio μου είναι άγνωστος, αλλά είναι όπως τα λέει. Η αλλαγή της συγκέντρωσης έγινε, ενώ ήταν προγραμματισμένη τουλάχιστον από μια εβδομάδα πριν για τα προπύλαια, επειδή δύο ήμέρες πριν την καθορισμένη ημερομηνία, οι "αντεξουσιαστές" απόφάσισαν "ξαφνικά", χωρίς όπως καταλαβαίνεις να το αναγγείλουν, να καταλάβουν επιδρομικά την πρυτανεία. Αποτέλεσμα; Θα έπρεπε οι δύο στην ουσία αντίπαλες ομάδες να βρεθούν στον ίδιο χώρο. Η συγκέντρωση μετατέθηκε, όχι για να γλυτώσει τους 1500 και λίγους λέω, από τους 300 αντεξουσιαστές (τους είδα με τα μάτια μου και αμφισβήτηση δε σηκώνω σε αυτό), αλλά για να αποφευχθεί η προβοκάτσια εκ μέρους τους και οι ταραχές, που για τα πατριδοφάγα ΜΜΕ θα ήταν βουτυράκι στο ψωμί για την αντιπατριωτική τους προπαγάνδα.
    Αν δε το καταλαβαίνεις αυτό, και πως λειτουργεί ο χώρος των κυβερνητικών "αντεξουσιαστών", τι άλλο να πω δεν ξέρω.
    Τέλος, για να το κλείσουμε ωραία, στην συγκέντρωση πήγαμε 4 πασόκοι και ένας πρώην ΚΚΕ, όλοι φίλοι. Όσο για τα Ελληναράς, ελληνομέτρης, ξυρισμένο κεφάλι κλπ, δεν ήμουν ποτέ θα γίνω τώρα; Ένας απλός Έλληνας πατριώτης είμαι, που κατέβηκα στο δρόμο γιατί αγωνιώ για το μέλλον της πατρίδας ΜΑΣ. Δεν μονοπωλώ τίποτα, και παρόλο που με χωρίζουν ιδεολογικά έτη φωτός από την ακροδεξιά, στη συγκέντρωση θα ξαναπήγαινα φίλε μου, γιατί ήταν η μόνη που έγινε. Την επόμενη φορά λοιπόν να κοιτάξεις και εσύ τι θα κάνεις, όχι μόνο τι κάνουν ή τι λένε οι άλλοι.

    Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. καθε φορα που ακουω,η διαβαζω (αποψεις)δεξιων,κρυφοδεξιων...μου ερχετε στο μυαλο η παροιμια με το ΧΟΤΖΑ!!!!(που οτι και αν εκανε,του βρισκαν λαθος)παντα...μα παντα παιρνετε την τριχα και την κανετε τριχια!!!!!!σας φταιει η ιθαγενεια,που θα παρουν καποιοι ανθρωποι που τη δικαιουντε στο κατω-κατω,και το κανετε μεγα θεμα!!!!!τα παραδειγματα ειναι γυρω μας...εσωστρεφης κρατη οπως η βουλγαρια...λογω του κουμουνισμου...και εχοντας φτιαξει ενα σεινικο τοιχος γυρω απο τη χωρα τους...βλεπετε πως καταντησε;ακομα και σημερα που ειναι μελος τις ευρωπης!!!!!!οπως και οι περισσοτερες χωρες του ανατολικου μπλοκ!!!!!αυτο που μας εχει σωσει ως χωρα ειναι οτι παντα ειμασταν εξωστρεφης....ΝΑΤΟ,ΕΥΡΩΠΗ..κτλ..κτλ! ο τωρα σε οτι εχει να κανει με τον κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ μεχρι στιγμης σιγα-σιγα αρχιζει να φαινετε οτι θα τα καταφερει!!!!θα τα καταφερουμε!!!!εχει κυρος...σε ολοι την ευρωπη και το βλεπετε...μηπως αυτο δεν σας αρεσει τελικα;δεστε λιγο παραπανω το θεμα με τα απατσι...να δειτε πως (κυβερνουσε) τ τοσο καιρο η ΝΔ;ακομα και στα σοβαρα θεματα τις αμυνας;GREVENA IQ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ρε συ μητσο, Αθαμανικά όρη είναι, όχι (Τζουμέρκα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Προς GREVENA IQ!!!!!!

    Ρε φίλε GREVENA IQ, έχεις συγχιστεί και με δυσκολία βγάζω το νόημα σου. Όλα αυτά τα θαυμαστικά γιατί τα βάζεις; Έχω μια απορία δηλαδή. Θέλεις να δώσεις έμφαση;

    Διαμαρτύρεσαι για τον πρωθυπουργό και από ότι κατάλαβα είσαι Πασόκ. Ομοίως και εγώ, δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δε χρειάζεται. Μόνο σου λέω να μη μονοπωλείς εσύ το όλον Πασόκ (για την ακρίβεια ανήκεις σε ένα μέρος του Πασόκ) για τις συγκεκριμένες ιδέες που εκφράζεις.
    Εμείς παραμένουμε πιστοί στις πατριωτικές διακηρύξεις της 3ης του Σεπτέμβρη και απορρίπτουμε τους δραγωνισμούς.
    Για τον πρωθυπουργό αγωνίστηκα στις εσωκομματικές εκλογές απέναντι στο Βενιζέλο, γιατί είχα μια ελπίδα για αυτόν που όμως αποδείχθηκε πολύ σύντομα απατηλή και φρούδα.
    Θα πρέπει να είσαι πολύ τυφλός για να μη βλέπεις ότι η βάση διαφωνεί κάθετα με τις επιλογές του, ιδίως για το μεταναστευτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Προς ανώνυμο 12:15μμ

    Καταρχάς ποιός είσαι εσύ παληκάρι μου; Αμφιβάλλω εάν κατέβηκες στη πορεία, αμφιβάλλω εάν σκοπεύεις να κατέβεις στις επόμενες και γενικά αμφιβάλλω ότι έχεις έστω και τη παραμικρή σχέση με τον πατριωτικό χώρο. Kλασσικός keyboard warrior μου φαίνεσαι.

    Από τα γραφόμενα σου ("την συγκέντρωση την οργάνωσαν δεκάδες φορείς") δείχνεις ξεκάθαρα πως δε ξέρεις απολύτως τίποτα για τη συγκέντρωση!


    Λοιπόν μάθε ότι ο διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Φίλων του Αγίου Όρους, ο πρόεδρος του συλλόγου λέγεται Παπαγεωργίου ή κάπως έτσι (σαλονικίος νομίζω είναι και αυτός). Αυτός τα έκανε σα τα μούτρα του και υποχώρησε ενώ η Χ.Α. και οι Ανένταχτοι (που δήλωσαν επιθυμία να βοηθήσουν τη κατάσταση) του είπαν ξεκάθαρα ότι μπορούν να πάνε αυτοί πρώτοι στα Προπύλαια και να κρατήσουν το χώρο.
    Αλλά ο πρόεδρος αρνήθηκε και κρέμασε τους πάντες.
    Έτσι έγινε το μπάχαλο.

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΌΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ!

    και για να έχουμε καλό ρώτημα εσείς στο Σαλόνικα σκοπεύετε να κάνετε κάτι (εννοώ πέρα από την ενασχόληση με τον ΜΠΑΟΚ);


    Είρθες εδώ να πουλήσεις εξυπνακισμούς,να υμνήσεις τους αναρχικούς το θάρρος και το σφρίγος τους, και να πεις ότι ό κόσμος είναι ενάντιον μας.
    Λοιπόν άτομα σα και εσένα που σπέρνουν μοιρολατρεία, υμνούν τον εχθρό και καλλιεργούν την ηττοπάθεια τα λέμε προδότες ή/και πράκτορες. Επιλέγεις σε ποιά κατηγορία από τις δύο ανοίκεις. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και η λύση του προβλήματος η ίδια. Άιντε γιατί μου φαίνεται πως αυτό το αξιόλογο μπλογκ έχει γίνει στόχος δόλιων και ΔΟΛιων σχολιαστών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. APELLIS;ΕΝΑ,ΕΝΑ, ΤΕΣΣΕΡΑ!ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ!O K.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ......GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ναι, εσύ είσαι Δημοκράτης και εμείς είμαστε...αστροναύτες!

    Τα Γρεβενά είναι μακρυά από το κέντρο....άντε να μιλήσεις με συντρόφους και έλα να μας πεις μετά.
    Αλλά τώρα δε μας χρειάζεται, θα μας αντικαταστήσει με πιο πειθήνιους ψηφοφόρους. Επειδή, όπως θα γνωρίζεις, όλοι, μα όλοι, ανεξαιρέτως οι Έλληνες έχουμε μια έμφυτη τάση προς την αμφισβήτηση και την αναρχία (πολλές φορές ευτυχώς και έτσι γλυτώνουμε).
    Άλλο ένα γνώρισμα της φυλής μας που το έχουμε αρχαιόθεν, και που από μόνο του αυτό στέλνει τις θεωρίες της Δραγώνα στον κάλαθο των αχρήστων.
    Τέλος, Γρεβενά, αν εσύ ο πασόκος του 1-1-4, κιότεψες και έγινες σε τέτοια ηλικία Δραγωνο-πασόκος, με γειά σου με χαρά σου.
    Έγώ είμαι, ό, τι ήμουν. Ένας Έλληνας σοσιαλιστής του συνθήματος Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. φιλε APELLIS!ουτε κιοτεψα,ουτε ειπα οτι εγω ειμαι δημοκρατης και οι αλλοι αστροναυτες!!ξερεις πολλη καλα οτι πολλα στελεχη μας, κανουν αντιπολιτευση,γιατι η παλια μαμαλικα κοπηκε;γιατι δεν εχουν μαθει να δουλευουν και μια ζωη θελουν να τη βγαζουν με τα κομματα!!!θα ηθελα να γινω ποιο σαφεις...με ονοματα,αλλα δεν θελω να δημιουργησω προβλημα στο STRATEGY GEOPOLITIC!ποσο συντομα ξεχασατε τον φουσκα καραμανκη και την παρεα του πραγματικα μου κανει εντυπωσει!με τη δραγωνα...ναι δεν ειμαι μαζι της!δεν τη θελω!αλλα δημοκρατια δεν εχουμε;και οι παρλαπιπες εχουν δικαιωμα στην αποψη!ξερεις δεν παιρνω στα σοβαρα και πολλους δημοσιογραφους...γιατι και αυτοι...υπηρετουν συμφεροντα!μεγαλωνουν τα θεματα...η τα μικρενουν αναλογα!την εποχη του γερου τις δημοκρατιας,δεν ειχα καν γεννηθει..αλλα παντα μου αρεσε πολυ...ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!για αυτο εγραψα το 1-1-4 ειμαι δημοκρατης!πρεπει να εισαι πολλη περηφανος...οπως ειμαι και εγω!που ειμαστε το ποιο προωδευτικο κινημα στην ελλαδα...που εχουμε γραψει χρυσες σελιδες σε ολοι την ελληνικη πορεια...εχουμε κανει και λαθη...ναι!αλλα και ποιος δεν κανει;απο την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ...μεχρι το ΠΑΣΟΚ!εγιναν πρωτογνωρα πραγματα ...πραγματικη δημοκρατια,ΕΣΥ,ανεβηκε το βιοτικο επιπεδο του ελληνα,μεγαλα εργα,ΟΝΕ,το μεγαλυτερο εξοπλιστικο προγραμμα που εγινε ποτε στην ελλαδα!που για πρωτη φορα εφερε μια πραγματικη ισοροπια στην περιοχη!ναι ειμαι περηφανος...που ειμαι και εγω μελος αυτης τις προσπαθειας!οσο για την ιθαγενεια που σκεφτοντε να δωσουν σε ανθρωπους που πραγματικα τη δικαιουντε...μην τσιμπας απο διαφορες (κραυγες)εχουμε να κερδισουμε πολλα αν καποιος θελει να γινει ελληνας!οπως ελεγαν και οπι αρχαιοι ελληνες¨(οποιος εχει την ελληνικη παιδεια ειναι ελληνας)πολλοι απο εμας αν μας κανουν τεστ dna μπορει...λεω μπορει να μην ειμαστε (βιολογικα ελληνες)εμεις παλι περηφανοι ελληνες θα ειμαστε!παλι θα αγαπαμε την πατριδα μας πανω και απο τη ζωη μας!ναι η ελλαδα ανηκει στους ελληνες...αλλα οχι με την εσωστρεφης εννοια!ο πολιτισμος τις ελλαδος ταξιδευει σε ολο το κοσμο!!!αυτην την ελλαδα αγαπω...και για αυτην ειμαι περηφανος!1-1-4 ειμαι δημοκρατης!GREVENA IQ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Φίλε μου, καταλαβαίνω ότι είσαι καλοπροαίρετος άνθρωπος. Αν θέλεις, είσαι ένας μαλ...ας ιδεολόγος, όπως είμαι και εγώ. Ανθρώπους σαν και εμάς, αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμη, μας χρησιμοποιούν ως νεροκουβαλητές. Μαζί στον προεκλογικό αγώνα, μόνοι τους αυτοί στην εξουσία. Αποφασίζουν και μας ανακοινώνουν, αλλά ποτέ δε μας ρωτούν.
    Που πήγε αυτή η περιβόητη δημοκρατική διαδικασία μέσω της οποίας εκλέξαμε τον ΓΑΠ, και για την οποία είμασταν υπερήφανοι;
    Δε θέλω να σου παραστήσω τον καμπόσο, αλλά με τον ΓΑΠ συνέβη να μιλήσω προσωπικά για τρία λεπτά (οι δυο μας) στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης. Του υποσχέθηκα πως θα τον υποστηρίξω και το έκανα. Τώρα που εκπλήρωσα την υπόσχεση μου, έχω μουτζώσει τον εαυτό μου πάνω από δέκα φορές.
    Δε λέω περισσότερα, όπως και εσύ για ευνόητους λόγους. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι φτάσαμε στο σημείο ακόμη και να φοβόμαστε να εκδηλωθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μου λές: "ξερεις πολλη καλα οτι πολλα στελεχη μας, κανουν αντιπολιτευση,γιατι η παλια μαμαλικα κοπηκε;γιατι δεν εχουν μαθει να δουλευουν και μια ζωη θελουν να τη βγαζουν με τα κομματα"!!!
    Καταλαβαίνεις τι λες; Καλά κάνεις και δε λες ονόματα, για να μη συκοφαντήσεις άθελά σου, πολλούς συντρόφους που αντιστέκονται στην "λαθραία" είσοδο πολλών τυχάρπαστων στο ΠΑΣΟΚ. Χωρίς να αμφισβητώ και την περίπτωση που αναφέρεις (των λαμογιών), ξέρεις εσύ σε πόσα στελέχη έχουν κολλήσει αυτή τη ρετσινιά για να εξουδετερώσουν την αντίδραση τους; Η λάσπη πέφτει φίλε μου δεξιά και αριστερά σε όποιον μιλάει. Ήρθε ο Ξυνίδης να την πει στον Παναγιωτακόπουλο; Γιατί, ποιός είναι ο Ξυνίδης, ποιος τον ήξερε;
    Αλλά ακόμη και αν είναι όπως τα λες, τα λαμόγια αυτά που διαμαρτύρονται με ποιούς τα αντικατέστησε, μήπως με καλύτερους; Δηλαδή ο Παμπούκης, η Δραγώνα, ο Βούγιας, η Αλ Σαλέχ και σία σε εκφράζουν; Σε εκφράζει μήπως το γεγονός ότι ενώ εσύ ψήφισες κόμμα για κυβέρνηση, τώρα σε κυβερνούν οι ΜΚΟ;!!!!
    Γιατί έχουν κλείσει όλες οι οργανώσεις ή υπολειτουργούν; Όλα αυτά καλέ μου φίλε, που ίσως έχεις τη δική μου ηλικία, δε σε προβληματίζουν;
    Μου λες παρακάτω: "εγιναν πρωτογνωρα πραγματα ...πραγματικη δημοκρατια,ΕΣΥ,ανεβηκε το βιοτικο επιπεδο του ελληνα,μεγαλα εργα,ΟΝΕ,το μεγαλυτερο εξοπλιστικο προγραμμα που εγινε ποτε στην ελλαδα"!
    Ναι, σε ερωτώ όμως. Το ότι αγάπησες τους δυο πρώτους Παπανδρέου, το ότι έγινε πράγματι σπουδαίο έργο στο παρελθόν, θα σε εμποδίσει από το να δεις τι γίνεται στο παρόν; Αυτές είναι αγκυλώσεις από τις οποίες αν δε ξεκολλήσουμε μαύρο φίδι που μας έφαγε. Σε τελική ανάλυση, είναι άδικο να πιστώνεις το έργο των δύο αυτών μεγάλων πολιτικών ανδρών στον εγγονό και γιο τους, που είναι πολύ μικρός στην σύγκριση μαζί τους.
    Για τον Καραμανλή την ξέρεις τη γνώμη μου. Όμως η μια παρέα ήρθε να διαδεχθεί την άλλη.
    Για το μεταναστευτικό, θα σου πω μόνο για να καταλάβεις, ότι ο Σοφοκλής Σκορτσιανίτης είναι ο αγαπημένος μου παίκτης και ας πρόκειται για μαύρο ΕΛΛΗΝΑ! Δε με νοιάζει καθόλου! Όσες ψυχούλες είναι εδώ πολλά χρόνια και έχουν γίνει Έλληνες στην πράξη να τους δοθεί η ιθαγένεια, πόσοι είναι αυτοί; Ίσως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες. Όμως το να γίνεται Έλληνας ο κάθε ένας που καταφέρνει να τρυπώσει στην Ελλάδα, που κανείς δεν ξέρει το ποιόν του, αν είναι τρομοκράτης, κακοποιός, πράκτορας, ταλιμπάν κλπ, είναι κάτι που εσύ κρίνεις ως συμφέρον για την χώρα; Ποιούς εξυπηρετεί κάτι τέτοιο; Εσένα και εμένα; Τι θα κερδίσει πολιτισμικά η Ελλάδα από αυτή την εισβολή των εποίκων από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές;
    Έχεις κατέβει τελευταία στο κέντρο της Αθήνας; Έλα και θα φρίξεις!Αυτό τον φουκαρά τον Ισοκράτη τον έχουνε ισοπεδώσει τελείως! Έχεις διαβάσει ποτέ το πλήρες κείμενο του Ισοκράτη; Όχι αυτό που λένε αποσπασματικά για να το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα, αλλά όλο το κείμενο του. Ο Ισοκράτης λοιπόν, λέει τα ακριβώς αντίθετα, από αυτά που λένε ότι λέει. Ψάξτο και θα με καταλάβεις.

    Τελειώνω σύντροφε και φίλε μου Γρεβενά, λέγοντας σου, ότι θα χαιρόμουν αν σε έβλεπα δίπλα μου στα "χαρακώματα" του πολέμου των ιδεών που τώρα συντελείται. Γιατί, για φαντάσου και την αντίθετη περίπτωση, εσύ και οι "ελληνοποιημένοι" λαθρομετανάστες στο αντίπαλο χαράκωμα να προσπαθείτε να "σκοτώσετε" εμένα...Ένας πράγματι θλιβερός εμφύλιος. Πολύ χειρότερος από αυτόν που περάσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Είναι το γνωστό "λάθος" που γίνεται στη μετάφραση απο τον Πανυγηρικό του Ισοκράτη:''ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΕΠΟΙΗΚΕΝ ΜΗΚΕΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΔΟΚΕΙΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Η ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ".
    Φτάσαμε λέει στο σημείο να μην καλείσαι Έλληνας από το γένος αλλά όποιος συμμετείχε στην δικια μας παιδεία να ονομάζεται πια Έλληνας!!!

    (ΥΓ. Το αναδημοσιεύω από κάποιον σχολιαστή που έκανε τον κόπο να το βρει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Συντροφε και φιλε APELLIS!εχω και εγω αγωνια για το αυριο τις ελλαδος...αλλα νομιζω οτι σε πολλα θεματα εισαστε πολλη αυστηρη...με τον κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!βεβαια αυτη ειναι η υγεια του σοσιαλιστη...να αντιδρα..οπου νομιζει οτι κατι δεν παει καλα!για αυτο η κουλτουρα μας ειναι διαφορετικη απο αυτην τον δεξιων!(εμεις κανουμε αυτοκριτικη ακομα και τωρα που ειναι νωρις για να τους κρινουμε...αυτοι οι ΝΔκρατες ουτε μια συγνωμη δεν εχουν πει για αυτα τα χαλια τις οικονομιας ουτε μια σοβαρη αυτοκριτικη)πιστευω οτι κατα βαθος δεν διαφωνουμε...απλα τα βλεπουμε απο διαφορετικη σκοπια!χαιρομε πραγματικα να μιλαω με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ σαν εσενα!προσωπικα πιστευω πολυ στον κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!ειμαι σιγουρος οτι θα γραψει ιστορια....για το καλο του τοπου!μην ξεχνας οτι ηρθε στη χειροτερη στιγμη τις ελλαδος!μην ξεχνας οτι ειναι πολλη νωρις για να τον κρινουμε...ειναι αδικο!και εμεις οι σοσιαλιστες...δεν ειμαστε αδικη ανθρωποι!ανηκουμε στο ποιο προωδευτικο κινημα τις ελλαδος!πραγματικα στεναχωριεμαι...που βλεπω τον κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να τρεχει σε ολοι την ευρωπη..να αποδειξη οτι ειμαστε μια σοβαρη χωρα...οτι θα τα καταφερουμε...και να πληρωνη (λαθη)αλλων!ειμαι μαζι του...τον πιστευω.....γιατι ξερω τι ειναι αδικια,ξερω τι ειναι να σε πολεμουν,χωρις να φταις!εγω δεν ειχα την τιμη να τον γνωρισω απο κοντα...αλλα σπανια κανω λαθος με τους ανθρωπους....με εχει κερδισει!φιλε συντροφε σε χαιρετω...θα τα ξαναπουμε τη τριτη! (λογο τις δουλειας μου)1-1-4 ειμαι δημοκρατης GREVENA IQ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Προς GREVENA IQ!!!!!!!


    " Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων, ουδέ τους ευ παθόντας των ευ ποιησάντων, ουδέ τους ικέτας γενομένους των υποδεξαμένων ".

    Στα απλά νεοελληνικά σημαίνει:

    " Δεν είναι πατροπαράδοτη αρχή μας, να εξουσιάζουν οι αλλοδαποί τους ντόπιους, ούτε οι ευεγετηθέντες τους ευεργετήσαντας, ούτε αυτοί που έφθασαν εδώ ως ικέτες, τους ανθρώπους που τους εδέχθηκαν ".

    " Πανηγυρικός " του Ισοκράτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.