24/2/10

Αντιγερμανική «υστερία» από τμήμα του πολιτικού κόσμου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ανέφερε ότι «η Γερμανία αντί να δείχνει έτσι το δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει καθίσει η ίδια πάνω στο δάχτυλο».

Στα πρόθυρα άκριτου λαϊκισμού κατά της Γερμανίας
Από την αθλιότητα του περιοδικού Focus


Υπεραντίδραση, που υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε αντιγερμανική υστερία, προκάλεσε σε τμήμα του πολιτικού κόσμου, όλου του φάσματος, πλην των κομμάτων της Αριστεράς, το όντως ακραίο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία και τον τίτλο «Απατεώνες της Ευρώπης».

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η Αθήνα ζητεί έμπρακτη στήριξη από τους εταίρους στην Ε.Ε., Ελληνες πολιτικοί δεν περιορίστηκαν να στηλιτεύσουν το περιοδικό, αλλά στράφηκαν ευθέως κατά της Γερμανίας, είτε χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς είτε υπενθυμίζοντας τη ναζιστική Κατοχή. Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, που έχει καλέσει αύριο τον Γερμανό πρεσβευτή προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί, έθεσε το ερώτημα εάν «οι Γερμανοί έβγαλαν κανένα νέο Μπετόβεν και δεν τον πήραμε χαμπάρι».

Σε έντονα επικριτικές δηλώσεις προέβησαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος, όπως και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως αποστέλλει απαντητική επιστολή στο περιοδικό.

Αντιγερμανική «υστερία» από τμήμα του πολιτικού κόσμου

Διαστάσεις «θερμού επεισοδίου», δυσανάλογες ως προς την αφορμή τους και με άδηλες, μεσοπρόθεσμα, συνέπειες για την ευρισκόμενη σε δεινή οικονομική κατάσταση Ελλάδα, τείνει να λάβει η αντίδραση που καταγράφεται στην Αθήνα για δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου. Το έναυσμα των έντονων αντιδράσεων έδωσε το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus, με τον τίτλο «Απατεώνες της Ευρώπης» και την Αφροδίτη της Μήλου, ενδεδυμένη την ελληνική σημαία να υψώνει το δάχτυλο σε άσεμνη χειρονομία. Δεν ήταν το πρώτο αναλόγου ύφους δημοσίευμα συνολικότερα στον ευρωπαϊκό Τύπο τους τελευταίους μήνες. Ηρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλα που, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να μας προβληματίσουν για την εικόνα που κυριαρχεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Η αγανάκτηση για τις προσβλητικές αναφορές μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη, η επιλογή της απάντησης, όμως, με προσβολές δεν δείχνει η πλέον ορθή. Απειλεί, μάλιστα, να βυθίσει σε κρίση τις σχέσεις της χώρας με σημαντικούς εταίρους, τη στιγμή που αναζητεί συνδρομή και υποστήριξη.

Η αρχή έγινε από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος αποφάσισε να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς των Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε σε συνάντηση, προκειμένου, όπως είπε, να του εκφράσει την εντονότατη δυσφορία του ελληνικού Κοινοβουλίου και να του υπενθυμίσει ότι και η Γερμανία χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. για την ενίσχυση των υποδομών και της οικονομίας μετά την επανένωση. Ο κ. Πετσάλνικος δεν έμεινε εκεί. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL ανέφερε: «Εμείς τα τελευταία 40 χρόνια πήραμε δύο Νομπέλ Λογοτεχνίας κι έχουμε στον τομέα της δημιουργίας πολλά πρόσωπα με διεθνή ακτινοβολία, όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και άλλοι. Αυτοί, μια χώρα 85 εκατομμυρίων, τι έχουν να επιδείξουν; Μπας και βγάλαν κανένα νέο Μπετόβεν και δεν το πήραμε χαμπάρι;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στον FLASH, σε πιο ήπιους τόνους, επισήμανε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο τίτλος του περιοδικού, δεν είναι απατεώνες όλοι οι Ελληνες, αναφέρθηκε σε συντηρητικούς πολιτικούς στη Γερμανία που περνούν ένα τέτοιο κλίμα, το οποίο, όπως είπε, «πρέπει να αντιστρέψουμε και δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές ώστε να υπάρχει αυτός ο ευτελισμός της χώρας».

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλος, παρέπεμψε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: «Αν η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη και δημοκρατική είναι γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες έδωσαν τη δική τους μάχη όταν έπρεπε, για να σταματήσουν τον ναζισμό και τον φασισμό», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικ. Κακλαμάνης απευθύνθηκε προσωπικά στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκελα Μέρκελ: «Μας χρωστάτε τα Καλάβρυτα, μας χρωστάτε το Δίστομο, μας χρωστάτε 70 δισ. από τα ερείπια που μας αφήσατε». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι έχει ετοιμάσει απαντητική επιστολή προς το περιοδικό Focus, την οποία συνοδεύει με τουριστικές κάρτες με σάτυρους. Ενδεχομένως για να δώσει ιδέες για μελλοντικά πρωτοσέλιδα...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ανέφερε ότι «η Γερμανία αντί να δείχνει έτσι το δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει καθίσει η ίδια πάνω στο δάχτυλο».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

44 σχόλια:

  1. Ποιος είχε πει τελευταίος ότι πρέπει να συμμαχήσουμε με Γαλλία-Γερμανία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να διαμαρτυρηθώ εντονότατα για το φωτογραφικό μοντάζ το οποίο συνοδεύεται από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρώ-οικογένεια» και τον υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία», όπως και για το Απαράδεκτο ρεπορτάζ με τον τίτλο «Δύο χιλιάδες χρόνια πίσω. Από την κούνια μέχρι την αυλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ελλάδα, παρακμή άνευ προηγουμένου. Πώς έγινε αυτό;» Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι οι συγκεκριμένες αναφορές δεν εκφράζουν το σύνολο της κοινής γνώμης στη Γερμανία, αλλά ούτε και την επίσημη άποψη της Γερμανικής κυβέρνησης. Οι συγκεκριμένες αναφορές προκαλούν το αίσθημα του περήφανου Ελληνικού λαού και υπερβαίνουν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σίγουρα δεν είμαστε όλοι άγιοι σε αυτό τον τόπο όπως άλλωστε δεν είναι άγιοι όλοι οι πολίτες του Γερμανικού κράτους. Ο Ελληνικός λαός από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα έχει δώσει παραδείγματα ηρωισμού και αυταπάρνησης και έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους λαούς. Μην ξεχνάτε επίσης ότι η αρχαία Ελληνική σκέψη αποτέλεσε την βάση πάνω στην οποία αναπτύχτηκε όλη η ευρωπαϊκή διανόηση. Σας υπενθυμίζω επίσης ότι ακόμα και το όνομα Ευρώπη είναι Ελληνικό. Η δε μεγάλη παγκόσμια προσφορά μας είναι η έννοια του πολιτεύματος της Δημοκρατίας την οποία και εσείς σαν κράτος έχετε υιοθετήσει. Επιπλέον σας αναφέρω ότι η Αφροδίτη της Μήλου μέσω της οποία επιλέξατε να μας απαξιώσετε, είναι ένα αριστούργημα τέχνης απαράμιλλου κάλλους το οποίο πολλοί Λαοί δεν κατάφεραν να επινοήσουν.
    Νομίζω ότι το λιγότερο το οποίο πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε συγνώμη από τους Έλληνες και να είστε προσεκτικότεροι και περισσότεροι ευγενείς απέναντι στον Ελληνικό λαό αλλά και προς τους αναγνώστες σας. Τελειώνοντας σας παραθέτω τα λόγια του F. Nizsche ο οποίος είπε : "Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι όποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν".
    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
    Υ.Γ
    Να είστε σίγουροι ότι είμαστε ένας λαός περήφανος, φιλόξενος και φιλότιμος.

    Εγώ πάντος τους έστειλα το κείμενο με e-mail

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέβαια, όσο περισσότερο ασχολούμαστε με τους Γερμανούς ( οι οποίοι τον επόμενο μήνα θα ασχολούνται με κάτι άλλο ) τόσο λιγότερο ασχολούμαστε με τις ευθ΄θνες των πολιτικών.

    Φταίνε οι Γερμανοί που τίποτα στο Δημόσιο δεν δουλευει;

    Φταίνε οι Γερμανοί που μοιράζαμε συντάξεις και επιδόματα χωρίς να υπολογίζουμε τα αποθεματικά των ταμείων;

    Είμαστε για γέλια....

    Και αν είναι τόσο χαζοί οι Γερμανοί με μια πατρίδα-γήπεδο ( μετά τον Β Παγκόσμιο ) γιατί αυτοί έχουν λεφτά και εμείς είμαστε βουτηγμένοι στα χρέη;

    ΕΡΩΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού λοιπόν οι Κραουτς δε θέλουν να μας βοηθήσουν κ μας βρίζουν κ απο πάνω ας κάνουμε τα παρακάτω και να δούμε πώς θα βγάζουν πάλι δημοσιεύματα καλά για εμάς.
    1)αγωγή και διεκδίκηση απο το ευρωπαικό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των δις απο τις καταστροφές του Β παγκοσμίου πολέμου+το χρυσό που πήραν απο την τράπεζα της Ελλάδας.
    2)παραγγελία εξοπλιστικών προγραμμάτων μέσα στα επόμενα 10 χρόνια απο Αμερική,Γαλλία,Ρωσσία,Ισραήλ.ούτε παραλαβή μιας σφαίρας απο Γερμανία
    3)κατάργηση συμβάσεων του ελληνικού δημοσίου με γερμανικές εταιρίες
    4)μείωση του μερίσματος της deutche telecoms στον οτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κύριο Ευθυμίου όντας Φιλόλογος μόλις έγινε υπουργός Παιδείας διπλασίασε τις φιλολογικές ώρες για να διορίσει χιλιάδες φιλόλογους.

    Και έτσι όλοι οι Ελληνες μαθητές μάθαν καλά Ελληνικά και Ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για να μιλαει ετσι ο κ. ευθυμιου, κατι θα ξερει...απο δακτυλα εννοω..

    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους μία ομόφωνη σωστή αντίδραση
    παρ'όλο που δεν είναι αυθόρμιτη.
    Ο πολιτικός κόσμος κρυμένος πίσω απο τις αντιδράσεις των blog στο διαδύκτιο
    έβγαλε πρός τα έξω τη φωνή των Ελλήνων
    και επίσημα.
    Η επόμενη σωστή κίνηση της κυβέρνησης
    είναι ο αποκλεισμός των Γιουροφάιτερ,
    απο το διαγωνισμό για το ΝΜΑ.
    Τα κότσια δεν φαίνονται στα λόγια αλλά στά έργα.

    ευχαριστω για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού χρωστάμε παντού τώρα το παίζουμε και περήφανοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και όμως οι Γερμανοί βγάλαν καινούριους Μπετόβεν αλλά εμείς με την τρομερή μουσική παιδεία που μας διακατέχει σπεύδουμε αμέσως να βγούμε και από πάνω. Προς πληροφόρηση του άσχετου κοινού αναφέρω δύο ονόματα τα οποία είναι οι Μπετόβεν της εποχής μας: Helmut Lachenmann και Wolfgang Rihm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 24 Φεβρουαρίου 2010 1:59 μ.μ.
    Το μαύρο μας το χάλι φταίει και η νοοτροπία μας. Αλλά άλλο αυτό και άλλο πράγμα η προσβολή και η απαξίωση της ιστορίας μας, των αγώνων μας, και της προσφορά μας σε όλο τον κόσμο. Με τον τρόπο τον οποίο επέλεξαν να μας απαξιώσουν (εννοώ το μοντάζ με την Αφροδίτη της Μήλου) υποσυνείδητα περνούν το μήνυμα της ολοκληρωτικής απαξίωσης μας. Νομίζεις ότι πολλοί θα ασχοληθούν ή θα καταλάβουν το κείμενο. Στους περισσότερους μένει η Εικόνα. Επιπλέον κανείς δεν θα αντιδρούσε με αγενή τρόπο αν δημοσίευαν το οποιοδήποτε ρεπορτάζ με ευγενικό τρόπο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις κάτι. Η επιλογή του τρόπου όμως είναι δικιά σου. Στο κάτω κάτω ότι παίρνεις επιστρέφεις. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.
    Ikapet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Γερμανοί έδιναν αυξήσεις και μοιραζαν δουλειές στο δημόσιο;

    Βρε τους πονηρούς που θέλουν το κακό μας!! Πως μας μπέρδεψαν έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό ακριβώς εννοούσα χθες, για το ποιούς θίγει και εξευτελίζει το δημοσίευμα: Επικριτικές δηλώσεις από πολιτικούς.
    Δηλαδή, "φωνάζει ο κλέφτης".
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ ανώνυμε ήμασταν περήφανοι, ήμασταν φιλότιμοι και ήμασταν φιλόξενοι.
    Δεν μιλάω για όλους αλλά τα ποσοστά έχουν ανατραπεί.
    Που είναι η περήφάνεια μας όταν μας κλέβουν και εμείς τους ψηφίζουμε και όχι μόνο αλλά τσακωνόμαστε και μεταξύ μας για το ποιος είναι ο λιγότερο κλέφτης
    Που είναι η περηφάνια μας όταν μας δουλεύουν και εμείς το τρώμε σαν ηλίθιοι;
    Που είναι η φιλοτιμία στον Ελληνα που υποφέρει στον Ελληνα που έχει πρόβλημα .Παρά εξαντλείται μόνο σε κάθε ταλαιπωρημένο επί της γης που έρχεται στην Ελλάδα .
    Που είναι η φιλοτιμία μας όταν ως λαός αντί να διαφυλάξουμε την ιστορία μας και τους νεκρούς μας τους ξεπουλάμε
    Που είναι η φιλοξενία μας όταν χρόνια τώρα κατακλέβουμε τους ξένους που έρχονται για διακοπές όχι στα ξενοδοχεία γιατί εκεί κατακλέβονται με τις χρεώσεις οι Έλληνες (για να βγάλουν τα σπασμένα από το κατέβασμα που κάνουν στα ξένα πρακτορεία) αλλά στις υπηρεσίες που τους προσφέρουμε ....
    Υπάρχουν ακόμα αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά είναι η εξαίρεση και πλέον όλοι αποφεύγουν να τα μαθαίνουν στα παιδιά τους με το σκεπτικό της επιβίωσης σε μια Ελλάδα που μόνο κατ όνομα παραμένει Ελληνική ....
    Αν δεν σταματήσουμε όχι τώρα χτες να φαγωνόμαστε μεταξύ μας και να βγάζουμε τα κόμπλεξ που έχουμε ο καιάδας είναι έτοιμος να ανοίξει απλά δεν ορίστηκε ακόμα η ημερομηνία των εγκαινίων..

    ΥΓ Αν ο πολιτικός κόσμος ήθελε σύσσωμος να δείξει τον αποτροπιασμό του καλά θα έκανε να ξήλωνε το μισό πολιτικό κατεστημένο και να τους δικάζει σε δημόσιο δικαστήριο .Αυτό θα ήταν η καλύτερη απάντηση .Αλλά ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οταν ξεσπα αντιδυτικη ρητορικη... Papahelas will come to save the day!

    Οποιος εχει ορεξη και χρονο ας ψαξει λιγο την εννοια του ορου 'media asset' στα πλαισια της Αμερικανικης (και δει καθε μεγαλης δυναμης) εξωτερικης πολιτικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα, η ΕΕ μας "έδειξε την πόρτα" της εξόδου. Καλά είναι να φύγουμε πριν μας διώξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Good afternoon to you and of course,

    Fuck Germany.

    Fuck the country that shed the blood of millions of Europeans for nothing, fuck the country that caused Mother Russia alone 20 million dead, Greece 1 million dead, and sent six million Europeans to death just because they were of the Jewish religious persuasion.

    I am asking you if the said magazine would have EVER dared to publish any similar article with similar racist remarks directed against Israelis, non-Israeli Jews or even, Turks.

    If the said magazine would have never dared to publish anything similar against Israelis or Turks then why exactly are we supposed to be `cool` and `tolerant`?

    Turks and Israelis do not tolerate such racist insults. Neither should we.

    Racism is racism no matter what the Germans choose to wrap it up with, and no matter to whom it is adressed.

    Since apparently the Germans do not appreciate our business, I for one will stop buying German products effective immediately. I urge you to do the same. It is the only way to make the Germans remember their manners, if indeed they have any.

    And oh yeah, Ms. Merkel should shove her German taxpayer money up hers. We don`t want any of it. Screw her and them.

    Τα γράφω στα Αγγλικά για να καταλαβαίνουν όλοι.

    Τα τυπάκια που λένε `μα φταίμε` κτλπ είναι εκ του πονηρού και γτπ καβάλα. Και θα σας πώ γιατί:

    Γιατί η Ελλάδα δεν είναι ούτε το μοναδικό κράτος που είχε σκάνδαλα, ούτε το μοναδικό κράτος που χρεωκόπησε, ούτε το μοναδικό κράτος που μαγείρεψε τα οικονομικά του.

    Για κανένα άπο αυτά τα κράτη όμως παρά μόνον για τους ¨Ελληνες, δεν βγήκαν οι Αγγλο-Γερμανοί να γράψουν ότι είμαστε απατεώνες απο γεννησιμιού μας και ότι το έχουμε στο DNA μας. Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός δεν ξέρω και γώ τι είναι.

    Για τον ώς άνω λόγο η αντίδραση μου και η γλώσσα που χρησιμοποιώ είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, και γι`αυτό παρακαλώ για την δημοσίευση του παρόντος κατ`εξαίρεσιν.

    Διότι δεν μπορεί να μας φτύνουν και μείς να λέμε ότι ψιχαλίζει.

    Μετά τιμής,

    Ένας ¨Ελληνας Στρατιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εάν δεν ήμουν απόλυτα βέβαιος για την ανικανότητα των ελλήνων πολιτικών θα έλεγα ότι το δημοσίευμα του "Focus" είναι δημιούργημα των ιδίων για να μας αποπροσανατολίσουν από τις ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΕΣ ευθύνες τους για την πλήρη χρεωκοπία της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

    Σκεφτείτε ότι οι κ.κ. Αλογοσκούφης και Χριστοδουλάκης έχουν επιστρέψει στα καθηγητικά τους καθήκοντα. Το γελοίο βέβαια δεν είναι ότι αυτοί διδάσκουν οικονομικά αλλά ότι υπάρχουν φοιτητές που τους ανέχονται και ηλίθιοι, δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι, που τους πληρώνουμε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εεεεεεεεε Christo Voulgarike apo "Londino" και loipoi professoroi!!!
    (pou leei kai o Minos)

    Για ριξτε μια ματια στο ποιο κατω λινκ πριν αναφωνησετε σημερα τα ZITO ELADA, ZITO ALITIA, ZITO DIKAIOUSINI!!!

    http://www.informationclearinghouse.info/article24839.htm

    David Cameron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ.
    ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ!!! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ Γ....ΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ...

    ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΓΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αδικαιολογητεs αντιδρασειs που δεν τιμουν κανενα. Αν ηταν ενα κυβερνητικο περιοδικο θα μπορουσαν, παντα με διπλωματικο τροπο, να το σχολιασουν οι πολιτικοι μαs. Με το FOCUS ομωs, το οποιο απ'οτι μου ειπαν δεν ανηκει σε γερμανικο αλλα σε αμερικανοεβραικο εκδοτικο οικο, δεν θα'πρεπε να ασχοληθουν καθολου. Η καλυτερη απαντηση, αν τουs ρωτουσε καποιοs, θα ηταν ενα ΝΟ COMMENT.

    Δεν πρεπει να πεφτουμε στο επιπεδο των αλλων, πρεπει να ειμαστε παντα ηρεμοι. Ειναι πολυ σημαντικο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο πρόεδρος της Βουλής βρήκε ευκαιρία να δείξει ότι υπάρχει και να βγεί στην αντεπίθεση μετά από την απαράδεκτη κατάσταση στην μισθοδοσία στη Βουλή.

    Όχι κύριε πρόεδρε, ΔΕΝ ξεχάσαμε τους ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ υπαλλήλους της Βουλής, ούτε και τους 16 ΜΙΣΘΟΥΣ που τους δίνετε!

    Και το να κάνετε ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ δεν σας κάνει περισσότερο πατριώτη και Έλληνα από τους υπόλοιπους. ΟΥΤΕ σας εξιλεώνει για τις ΕΥΘΥΝΕΣ που συνεχίζετε να έχετε εφόσον δέχεστε το ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    Θα σας έκανε πιο χρήσιμο και συμμέτοχο στην προσπάθεια για να ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ αν κόβατε τα σκανδαλιστικά επιδόματα και τους extra μισθούς των υπαλλήλων που προστατεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε 24 Φεβρουαρίου 2010 3:24 μ.μ.
    ο πρόεδρος της Βουλής καλό θα ήταν να κοιτάξει τα του οίκου του.
    Οι κακές γλώσσες λένε ότι μεγάλος αριθμός βουλευτών κλέβουν εν ψυχρώ τα λεφτά των επιστημονικών συμβούλων.
    Δηλαδή, βουλευτές-απατεώνες.
    Άλ λύσει αυτό το πρόβλημα και μετά να βάλει τα γυαλιά στους Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ουσία είναι ότι με αυτά που κάναμε ή ανεχτήκαμε να γίνονται στην χώρα μας, είμαστε «στην γωνία». Ευτυχώς φαίνεται (γιατί τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα) ότι κάτι πάει να αλλάξει στο «παραγωγικό μας μοντέλο».
    Επίσης οι γενικεύσεις όπως πάντα είναι λάθος. Σίγουρα δεν είναι αυτή η άποψη του Γερμανικού λαού. Κατά την γνώμη μου ένα μέρος του Γερμανικού κατεστημένου έχει στραφεί εναντίων της χώρας μας, χωρίς να μπορώ να καταλάβω το σκοπό που εξυπηρετεί η στάση τους αυτή (προς το παρόν τουλάχιστον).
    Και τέλος, αισθάνομαι υπερήφανος, που οι πολιτικοί μας ανέλαβαν «την ανόρθωση του ηθικού μας» και «την αποστομωτική απάντηση στους επικριτές μας», σαν «να μην ξέρουν τίποτα για το φόνο». Σαν δε ντρέπονται λίγο λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριοι άλλο η δημοσιογραφική κριτική
    κι άλλο η προσπάθεια εξευτελισμού ενός ολόκληρου λαού.
    Βεβαίως και είμαστε υπεύθυνοι για τα
    δημοσιοοικονομικά μας και κυρίως οι πολιτικοί μας, αλλά εδω έχει ξεκινήσει
    απο κάποιους μία ανθελληνική προπαγάνδα χαρακτηρίζοντάς μας ως
    απατεώνες, τεμπέληδες, λέξεις που είναι εντελώς απαξιωτικές.
    Στο κάτω κάτω δεν απευθύνωνται στους πολιτικούς μας αλλά σε όλους εμάς.


    ευχαριστω για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οταν ενα περιοδικο γραφει οτι οι Ελληνες ειναι απατεωνες τοτε αυτο που κανει ειναι να διαχεει την ευθυνη των πραγματικα κλεφτων στους μη κλεφτες και να αποπροσανατολιζει αρα να λειτουργει ως κυματοθραυστης για τους κλεφτες πολιτικους.Αρα το συγκεκριμενο δημοσιευμα ισως και να το εχουν παραγγειλει οι τιμιοι πολιτικοι μας.Αυτο ομως που απαιτουμε εμεις οι πολιτες ειναι δικαιοσυνη τοσο για αυτα που εγιναν αλλα κυριως για αυτα που θα γινουν,καθ'οτι ολοι οι υπευθυνοι φωνασκουν και επι της ουσιας προετοιμαζουν το αυριανο φαγοποτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Here is the official response to the Focus editor:

    http://www.myit-media.de/the_end.html

    MοΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @24 Φεβρουαρίου 2010 2:45 μ.μ.
    Aei gatwsou, xaxamidh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "...πλην των κομμάτων της Αριστεράς"

    H καθημερινή, η εφημερίδα της κεντροδεξιάς μας δίνει το στίγμα. Όλοι είναι ακραίοι πέρα από τους σοβαρούς και αξιέπαινους αριστερούς. Σα δε ντρέπεστε ρε σιχάματα να γλυφετε τους ιδεολογικούς απογόνους των εαμοβούλγαρων και συναφών εμετικών σταλινικών καθαρμάτων.

    Ούτε εγώ είμαι υπερ της άποψης ότι για όλα μας φταίνε οι Γερμανοί και αυτές οι επιθέσεις στους Γερμανούς ως ναζί και ρατσιστές είναι αστείες. Επείδη κάποιος (προφανώς) περιούσιος δημοσιογράφος μας βρίζει στα γερμανικά δε πάει να πει πως φταίει όλος ο γερμανικός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ο επωμενος τιτλος του Focus.

    Betrüger,Zuhälter,Kinderschänder
    und -VOLKSMÖRDER-
    in VIP-Klub der Euro Familie.
    ionn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όλοι πέσανε με τα μούτρα στους Γερμανούς, χωρίς διαβάσουν καν το άρθρο. Ο Τίτλος και η φωτογραφία είναι σίγουρα προσβλητική, αλλά δεν κατηγορούν των Ελληνικό Λαό, αλλά τους πολιτικούς μας, και σε αυτό έχουν απόλυτα δίκαιο, αποδείχτηκαν απατεώνες του Ελληνικού Λαού, και ούτε ένας δεν μπήκε φυλακή. Δείτε και το παρακάτω Βίντεο


    http://www.youtube.com/watch?v=YuqRlIBY7XA&feature=player_embedded

    Θρακιώτης
    http://www.youtube.com/user/Thrakiotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χριστίνα 24 Φεβρουαρίου 2010 2:45 μ.μ.
    Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ μαζί σου. Εχεις πολύ μεγάλο ποσοστό δίκιου σε αυτά που λές. Αλλωστε γιαυτό τον λόγο το κείμενο που τους έστειλα περιέχει κυρίως αναφορές στο παρελθόν μας. Για το παρόν δεν έχω πολλά θετικά πράγματα να πώ. Αλλά επειδή πιστεύω στον Ελληνα επιτρεψέ μου να πώ ότι όσο κι αν φαίνεται ότι το περήφανος,φιλόξενος και φιλότιμος να έχουν εκλείψει στις μέρες μας, πιστεύω ακράδαντα ότι οι έννοιες αυτές θα επανακάμψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 2 νομπελ οι ελληνες , 80 οι γερμανοι τον 20ο αιωνα κ.Πετσαλνικε.Ποιος ξερει ομως μπορει η κ.Ρεπουση η η κ Δραγωνα να παρουνν ακομη ενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βρε δεν βάζουμε μυαλό. Μπανανία είμαστε κι έχουμε γίνει περίγελος.

    Βρίζουμε τους Γερμανούς, λες και σύσσωμος ο γερμανικός λαός ενεπνεύσθη το άρθρο ενός περιοδικού που δεν χέρει καμιάς εκτίμησης στην Γερμανία.
    Είναι περιοδικό της πλάκας.

    Καλύτερα να κοιτάξουμε το παρακάτω:

    __________________________________

    Φτάνουν πια τα προνόμια στους βουλευτές!

    Επιτέλους ας βρεθεί κάποιος να σταματήσει αυτό το άθλιο σχέδιο της προκλητικής μεταχείρισης των βουλευτών.

    - Δεν μπορεί μια χώρα που τρώει (κυριολεκτικά) τις σάρκες της και εξευτελίζεται καθημερινά από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού να επιφυλάσσει συνθήκες... μαχαραγιάδων για τους 300 της Βουλής.

    - Δεν είναι δυνατόν μια χώρα που ο λαός της στη συντριπτική του πλειοψηφία βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάντασμα της πείνας, να διατηρεί “χρυσούς μισθούς” και δωρεάν υπηρεσίες, οδηγούς, αστυνομικούς, γραμματείς, συμβούλους, αυτοκίνητα, τηλέφωνα και... σπίτια και ταξίδια στους βουλευτές.

    - Κάποτε είχαμε το παλάτι και τον θρόνο που τον πληρώναμε ακριβά για να εξευτελίζει τη χώρα! Σήμερα έχουμε τους κοινοβουλευτικούς να προκαλούν με τα προνόμιά τους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που σηκώνουν για 30 χρόνια τα βάρη της αποτυχίας των πολιτικών, που διακυβέρνησαν τον τόπο! Δεν αντέχει άλλο όμως ο κόσμος να υποφέρει κι εκείνοι που υποτίθεται τον εκπροσωπούν να ζουν μέσα στη χλιδή των χαριστικών προνομίων κι αυτές τις ώρες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

    - Δεν γίνεται να συνεχίζεται άλλο η προκλητική ανισότητα που εξευτελίζει την δημοκρατία. Δεν την αποδέχεται ο λαός και δεν την αντέχει ο τόπος.

    - Θα περιμέναμε εμείς όλοι, τώρα που η χώρα βρέθηκε έρμαιο στη δίνη της οικονομικής καταστροφής από τις πολιτικές επιλογές όσων την κυβέρνησαν, οι 300 της Βουλής να αποποιηθούν του μισθού τους, να αρνηθούν τα πρόνομια και τις παροχές τους για να δείξουν έμπρακτα στον απλό λαό, στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τους νέους άνεργους πτυχιούχους, τα νέα παιδιά που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για το κουλούρι στο σχολείο, πως αισθάνονται το χρέος τους απέναντι στην πατρίδα που κινδυνεύει. Εστω ότι συμπάσχουν με όσους θα σηκώσουν ξανά τα βάρη της κρίσης, το κόστος της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Αντί όλων αυτών, εκείνοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις παροχές με το χρήμα των αδίστακτα φορολογουμένων πολιτών! Ιδού το τελευταίο που σας αποκαλύπτουμε σήμερα. Θα πληρώσουμε και τα έξοδα για τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό των 300 με ό,τι τελειότερο τεχνολογικά υπάρχει!

    http://www.patris.gr/articles/175015

    ____________________________________

    Aν δεν τους σταματήσουμε εμείς που τους ψηφίσαμε, δεν θα γίνει τίποτε. Είδατε να κάνουν την παραμικρή υποχώρηση από τα ... "κεκτημένα" τους; Αναιδείς, ανάλγητοι, χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής, συνεχίζουν να τρώνε, να νομοθετούν υπέρ αυτών κι ας χαλά ο κόσμος γύρω τους.


    Εδώ η πλήρης μετάφραση του διαβόητου άρθρου, το οποίο προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, έκανε τον κ. Πετσάλνικο να ξεσπαθώσει, αλλά όχι και να στερήσει "τα παιδά" από τις Lexus των. Αλίμονο, μια ζωή περίμεναν τα κακόμοιρα το βουλευτιλίκι. Ολόκληρη περιουσία έφαγαν για να το αποκτήσουν. Να χάσουν τώρα τα τυχηρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πλάκα Πλάκα ειχε Δίκιο Ο Παγκαλος που ειπε " Η Γερμανια ειναι ενας Γιγαντας με Μυαλο Μικρου Παιδιου ...".Τι να πω ρε διαβολε για αυτον τον Λαο ... Απο την μια ειναι προκομενος και δουλευταρας, αλλα απο την αλλη ξερει και βαζει "βομβες" στον ιδιο του τον Εαυτο ... Κατ΄αρχην εμεις οι Ελληνες ειμαστε απο τους Καλυτερους Πελάτες τους ( Βλεπε ΦΡΕΓΑΤΕΣ - ΑΡΜΑΤΑ - SIEMENS - ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ,χιλια δυο ) Και ερωτω Λοιπον : Συμφέρει μια Εταιρεια ( ΓΕΡΜΑΝΙΑ ) να υψωνει το δακτυλο σε 1 Πελάτη ( ΕΛΛΑΔΑ ) ? Ασφαλώς και ΟΧΙ ! Ειναι σαν να ψωνιζεις απο το Μπακάλικο της Γειτονιας σου Καθημερινα και 1 μερα να πας και να ζητησεις 1 πχ Καφε "τζαμπα" γιατι δεν εχεις και ο μπακαλης να σου πει " ρε αι γ@μησο@".Αν στην Θεση τους Ηταν οι ΕΓΓΛΕΖΟΙ θα βοηθουσανε ξεροντας πως να το εκμεταλευτουν αναλογως ( προς οφελος τους βεβαια) .Οι Γερμανοι ΔΕΝ το χουν στο DNA τους βρε παιδι μου ...ΔΕΝ ξερουν να κανουν Συμαχιες ( 1ος - 2ος Παγκοσμιος ) που τους κανει να ειναι παντα απο τους ητημενους ...Φανταστειτε να γινοταν ΑΚΡΙΒΩΣ το Αντίθετο δηλ να βγαινανε δημοσιευματα ( Η Γερμανια Βοηθαει,μας Δανειζει , στηριζει την Ελλαδα κτλ ) Δεν θα ειχαν κερδισει ακομα 1 συμμαχο, 1 υποστιρικτη, 1 πελάτη ? ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΣΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ που εχουμε τωρα και που ειναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ( αγωγοι , νερο ορυκτα ,Σφαιρες επιρροης , Αγορες ) ΠΑΛΙ οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ θα χασουν ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έκατσα και διάβασα καμιά 20αριά σχόλια στο άρθρο από την ιστοσελίδα του FOCUS. Γράφουν πολλοί Έλληνες, αλλά και Γερμανοί, οι οποίοι του ψάλλουν τα εξ αμάξης. Οι Γερμανοί ασκούν την σκληρότερη κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. >Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ανέφερε ότι «η Γερμανία αντί να δείχνει έτσι το δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει καθίσει η ίδια πάνω στο δάχτυλο».<

    Κι εγώ, ο Έλληνας φορολογούμενος κάθομαι εδώ και 30 χρόνια σε 300 δάκτυλα κι ακόμα να επαναστατήσω. Συνήθεια είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητοί φίλοι ψυχραιμία!Δεν εχουμε να χωρίσουμε τιποτα με τον Γερμανικό λαό τον οποιο θα πρεπει να σεβόμαστε και να αγαπάμε(οπως αλλωστε και ολους τους λαους του πλανήτη, μηδε εξαιρουμένων του Αμερικάνικου, του Εβραϊκού και του Τουρκικού)!Διοτι σ'αυτο το ιστολόγιο καταδικάζουμε πολιτικές και προκλήσεις που πηγαζουν απο συγκεκριμενες πολιτικές(οπως το συγκεκριμενο άρθρο)και ΟΧΙ ΛΑΟΥΣ!Σαφως και θα καταδικάσουμε τις δηλώσεις της κας Μερκελ περι ξωπεταγματος της Ελλαδας απο την Ευρωζωνη(που ως Ανατολικογερμανίδα θε επρεπε κανονικα να μας ευχαριστει που δωσαμε και εμεις τον οβολό μας για να ενσωματωθουν ομαλα και χωρις προβλήματα οι συμπατριώτες της στην ενιαια Γερμανία)διοτι εξ αιτιας αυτων των δηλώσεων ξεκίνησαν τα μαυρα δημοσιεύματα εναντίον της Ελλάδας!Δεν θα καταδικάσουμε ομως συλληβδην ολόκληρο τον Γερμανικό λαό, ο οποίος απο ο,τι γνωρίζω αντεδρασε και αυτος στο προκλητικό δημοσίευμα του FOCUS(και οχι μονο)!Εχω φιλους Γερμανους με τους οποιους επικοινωνω αυτες τις ημέρες και ειναι πυρ και μανια με αυτα τα δημοσιευματα!Στο δε FOCUS εχουν στειλει σωρεια εγγραφων διαμαρτυριών!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Απ΄ ό,τι βλέπω, εκείνο που έχει ενοχλήσει τους περισσότερους -είτε πολιτικοί λεγονται είτε αναγνώστες του ινφογνώμονος - είναι η χειρονομία της Αφοροδίτης της Μήλου. Ολίγοι έχουν σχολιάσει την ατίμωση που έχει υποστεί η ελληνική σημαία. Αυτό κι αν είναι αίσχος.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ωωωω ξαναεμφανίστηκε ο COURIER X ο μοναδικός άνθρωπος που θεωρεί τον Giorgaki Γιώργαρο!

    Τι έγινε ρε νεοπασόκε; τα έμαθες; ο "Γίωργαρος" καταργεί παρελάσεις και εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στις πρεσβείες για οικονομικούς λόγους, αλλά δίνει εκατομμύρια σε λαθροπακιστανούς και αφρικάνους κανίβαλους για να βιάζουν άνετα κοπέλες και αν σκοτώνουν γέρους για 100 ευρώ.
    Όλα καλά με τον μεγάλο πατριώτη σου;

    Πριν λίγο η καφρονομία του Κοεν-τζόγλου και Βούγια σε αγαστή συνεργασία με τους αναρχοάπλυτους και λαθροεισβολείς συνέλαβαν Έλληνες μέσα σε εκκλησία για να τους αποτρέψουν να διαδηλώσουν κατά της κατάληψης των γειτονιών τους από τους λαθροκανίβαλους του Τζέφρυ σου.

    για δες εδώ http://www.youtube.com/watch?v=moCfSs7Muuo&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. H Γερμανία μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο όντως έχει κάτσει πάνω στο δάχτυλο. Φυσικά όχι το δάχτυλο που εννοεί ο Ευθυμίου αλλά δάχτυλο που έχει στήσει ο παγκόσμιος σιωνισμός από το τέλος του πολέμου και μέχρι σήμερα παίρνοντας την δική του εκδίκηση για τους gentiles (λευκά ζώα) που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την παγκόσμια κυριαρχία του. Δάχτυλο που έχει μετατρέψει έναν άλλοτε περήφανο λαό σε άβουλο έρμαιο μιας κλίκας τραπεζιτών και νεοφιλελεύθερων ομοφυλόφιλων προδοτών και έχει γονατίσει μπροστά στις βρόμικες βουλές τους.
    Μην γελιόμαστε το ίδιο δάχτυλο κρύβεται και πίσω από το άρθρο του γερμανικού περιοδικού που ανήκει στον εκδοτικό κολοσσό Burda του οποίου οι σχέσεις με τον διεθνή σιωνισμό είναι γνωστές σε όσους ψάχνουν χωρίς νεοφιλελεύθερη τσίμπλα στα μάτια. Αυτοί που κρύβονται πίσω από το άρθρο άδραξαν την ευκαιρία της οικονομικής δυσπραγίας αποβλέποντας στο να χτυπήσουν αυτό που αιώνες τώρα μισούν περισσότερο και από αυτόν τον ίδιο τον Έλληνα. ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ. και φυσικά δεν είναι οι Γερμανοί αυτοί που μισούν την Ελληνική ιστορία. Τον Σιωνισμό δεν τον ενδιαφέρουν τα πρόσκαιρα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος. Βλέπει πολύ μακρύτερα και οι στόχοι του παραμένουν οι ίδιοι μέσα στους αιώνες
    Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω και κάτι άλλο ίσως πολύ αιρετικό για κάποιους.
    Ο Αδόλφος Χίτλερ. Αυτός ο δολοφόνος (των εχθρών του) αν θέλετε λάτρης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος δεν θα επέτρεπε ποτέ την δημοσίευση τέτοιου επαίσχυντου δημοσιεύματος την εποχή του, γιατί θα θεωρούσε ότι πλήττετε με αυτό όχι μόνο ο Έλληνας αλλά όλο το οικοδόμημα του Δυτικού πολιτισμού που είναι βασισμένος στην Ελληνική παιδεία (αυτή είναι και η πραγματική επιδίωξη του σιωνισμού). Η νεοφιλελεύθερη Μέρκελ όμως δεν είχε κανένα ενδοιασμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS.

    Απο συνεντευξη στον Κωστα Συμεωνιδη

    Τι λέει για το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε το Focus στην Ελλάδα, και όχι μόνο, ένας από τους συντάκτες του άρθρου, ο Στέφαν Μπορστ;

    "Το κύμα αντιδράσεων στο οποίο αναφέρεστε είναι θέμα ερμηνείας. Φυσικά υπάρχουν εκείνοι που εξοργίστηκαν αλλά και άλλοι που υποστηρίζουν ότι τα πράγματα είναι στην πραγματικότητα πολύ χειρότερα. Κύμα αντιδράσεων δεν προκαλεί μόνον το ίδιο το άρθρο, αλλά και η αφορμή που δόθηκε για να γραφτεί αυτό το άρθρο".

    Ο κ. Μπορστ παραδέχεται ότι η εικόνα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία είναι προκλητική, ωστόσο ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ήθελαν μια εικόνα και έναν τίτλο που να ανταποκρίνεται συγκινησιακά στο θέμα.

    «Ο λαός δεν γνωρίζει τι θα πει να πληρώνει κανείς τακτικά φόρους», διαβάζουμε στην αρχή του άρθρου, σε τι εξυπηρετούν αυτές οι γενικεύσεις, ρωτήσαμε τον κ. Μπορστ;

    "Το παρουσιάζετε ελλιπώς. Όποιος δει το άρθρο στο σύνολό του θα διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται για ένα απλό κατηγορώ σε βάρος της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων γράφουμε για παράδειγμα ότι και οι αγορές, οι οίκοι αξιολόγησης και σε μικρό βαθμό και η ΕΚΤ ευθύνονται για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να πει κανείς ότι τα τελευταία 10 χρόνια η Ελλάδα δεν τήρησε καμία από τις υποχρεώσεις που είχε έναντι της ΕΕ. Κάθε τόσο παραβιάζονταν συμφωνίες και δεσμεύσεις, ορισμένες φορές μάλιστα συνειδητά. Την ίδια ώρα η μια κυβέρνηση μετά την άλλη χρηματοδοτούσε με δάνεια ένα επίπεδο διαβίωσης που δεν ανταποκρινόταν στην οικονομική πραγματικότητα. Τώρα πρέπει να βρουν λύσεις και αυτό φυσικά πονάει. Αυτό είναι κατανοητό. Δεν ασκούμε λοιπόν πολεμική, αλλά αναφερόμαστε σε γεγονότα".

    Ο Γερμανός δημοσιογράφος δείχνει κατανόηση για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν συγκεκριμένα σημεία του άρθρου, όπως το ότι (οι Έλληνες) «προσάρμοσαν τη ζωή τους γύρω από τη μαύρη εργασία, τη φοροδιαφυγή και το φακελάκι». Ωστόσο όπως λέει: "Το ποσοστό της παραοικονομίας κυμαίνεται στο 25 %, είναι εντυπωσιακά μεγάλο, το πρόβλημα με το φακελάκι έχει περιγραφεί ήδη αναλυτικά σε εκατοντάδες άρθρα, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και έτσι αξιολογείται και στις Βρυξέλλες. Τέλος αυτό με τη φοροδιαφυγή, το λέει η ίδια η κυβέρνηση. Δεν νομίζω λοιπόν ότι είμαστε οι πρώτοι που θέσαμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων".

    Ο ίδιος εκτιμά ότι εάν αξιολογήσει κανείς το κείμενο στο σύνολό του θα διαπιστώσει ότι είναι σχετικά ισορροπημένο. Υπενθυμίζει δε ότι και άλλα περιοδικά και εφημερίδες, όπως το Economist, χρησιμοποίησαν αρκετά σκληρή γλώσσα.

    Οι Γερμανοί διερωτώνται γιατί να κληθούν να πληρώσουν για τα κακώς κείμενα μιας άλλης χώρας; Ο κ. Μπορστ υπογραμμίζει πάντως ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως οι Γερμανοί έχουν πρόβλημα με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είναι όμως κατανοητό, όπως λέει, να αντιδρούν συναισθηματικά οι Γερμανοί, όταν εντείνεται η φημολογία για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, βοήθεια την οποία ενδέχεται να πληρώσει εν μέρη ο Γερμανός φορολογούμενος και μάλιστα στην παρούσα φάση που δεν είναι εύκολη ούτε για τη Γερμανία, όπως λέει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του Focus.

    Με το άρθρο ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήθελαν να αναδείξουν τον προβληματισμό, να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους αλλά και «να ανταποκριθούμε στα συναισθήματα που ξυπνά το θέμα στους πολίτες της Γερμανίας, οι οποίοι διερωτώνται φυσικά, γιατί είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τα κακώς κείμενα μιας άλλης χώρας. Ένα βασικό ερώτημα επομένως είναι γιατί να κληθούμε εντέλει να πληρώσουμε με τους φόρους μας για κάτι που πήγε εκεί στραβά και το οποίο δεν μπορούμε να επηρεάσουμε; Αυτή είναι νομίζω και η απάντηση στο ερώτημα γιατί υπάρχει αυτή η έντονη συναισθηματική φόρτιση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητέ Ανώνυμε 24 Φεβρουαρίου 2010 5:57 μ.μ.
    Και εγώ θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.Αλλά θέλω να το πιστεύω δεν έχω στοιχεία που να το αποδεικνύουν .
    Το να βγαίνουμε και να ουρλιάζουμε ότι εμείς δεν είμαστε κλέφτες ή αν θέλεις δεν είμαστε οι μοναδικοί κλέφτες υπάρχουν και άλλοι.
    Οι άλλοι είναι περισσότερο και εμείς λιγότερο, επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι.
    Ο ισχυρότερος επιβάλλει το δίκαιο , καλώς ή κακώς.
    Η μοναδική απάντηση σε όλους αυτόυς τους Ευρωκλέφτες θα ήταν μία.
    ''Που πήγαν τα λεφτά''
    ''Να τα τα λεφτά''
    ''Στο φρέσκο όσοι έβαλαν χέρι''
    Ετσι όχι μόνο θα ουρλιάζαμε αλλά θα απαιτούσαμε και το ίδιο, και αυτό το δάχτυλο υποτίθεται μας δείχνουν θα τους το γυρνούσαμε όχι μόνο με το ένα χέρι αλλά και με τα δυο.
    Εμείς αντ'αυτού σαν τις γάτες προσπαθούμε να κρύψουμε τα άσχημα βάζοντας χώμα απο πάνω .
    Το κακό είναι ότι εμείς είμαστε κεραμιδόγατες ενώ οι άλλοι είναι Αγκύρας.
    Θέλω να πιστεύω ότι σαν Ελληνίδα έχω ακόμα κάποια ψίγματα φιλότιμου αλλά ξέρεις έχω και αντίστοιχα ψίγματα περί αδικίας και νιώθω αδικημένη και εντός και εκτός.
    Θέλω να πληρώσω, ας μου πάρουν ότι έχω και δεν έχω αν είναι να σωθεί η Ελλάδα και να δείξω την πεντάλφα με ανοιχτά τα δάχτυλα χεριών και ποδιών. Αλλά
    να πληρώσω για την Ελλάδα όχι για να ΄μπορούν οι όποιοι ανθέλληνες, λαμόγια, καιροσκόποι να κλέβουν καλύτερα.
    Ας βάλει έναν μέσα ας δημεύσει σε έναν την περιουσία και αύριο το φιλότιμο των Ελλήνων θα αναγεννηθεί απο τις στάχτες του , νομίζω.
    Οσο για τους Γερμανούς που φωνάζουν και λένε και ουρλιάζουν δεν θα πω ότι έχουν άδικο διότι είναι γνωστό , θα κάνω μια απλή ερώτηση αν αντιστρέψουμε τους ρόλους και είμασταν εμείς στην θέση τους τι θα κάναμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Den mou fainetai oti chreazetai na poume oti i fotografia einai AISRI XUDIA kai kanonika tha eprper na upovlithoun minseis sto periodiko (KATA PROTIMISI ME EKSONTOTIKA PROSTIMA OSTE NA DOUN KAPOIOI OTI DEN MPOROUN NA MAS PROSVALOUN GIA TIN PLAKA TOUS. AN EKANAN KATI YETOIO OI GERMANOI STOUS AGLOUS P.X. I RAF TORA THA EKANE TO VEROLINO MIA EPANALPSISOULA SE OTI EKANE STIN DRESDI)PROS KAPOION (KSEREI PIOS)EUGE PAIDI SOU!NA SE XAIRETAI I MANOULA SOU MONO POU MAZI ME TO PARATSOUKLI FORA KAI MIA FOUSTISTA! ETSI KAI ALLLIOS ANDRAS SEN EISAI MAI POU DEN TOLMAS NA GRAPSEIS ME TO ONOMA SOU!
    Christos Voulgaris apo Londino
    ZIRO I ELLADA I DIKAOIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εεεεεεεεε Christo Voulgarike apo "Londino" και loipoi professoroi!!!
    (pou leei kai o Minos)

    Για ριξτε μια ματια στο ποιο κατω λινκ πριν αναφωνησετε σημερα τα ZITO ELADA, ZITO ALITIA, ZITO DIKAIOUSINI!!!

    http://www.informationclearinghouse.info/article24839.htm
    Ενας "εργαζομενος’’ σε οίκο ανόχης
    David Cameron

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.